Blogg eller gästbok?

Har upptäckt att väldigt många använder bloggens kommenteringsfunktion som ngn slags gästbok. Alltså, man för diskussioner mellan olika bloggar, det kan ju funka, andra anväder det som en ren gästboksfunktion. Ex: "Hej! Va länge sedan man såg dig. Hur står det till?" som kommentar till ett inlägg. Den personen svarar vidare i den andra personens blogg-kommentar-grej, och så fortsätter det. Fram och tillbaka, "kommentarer" oberoende till inlägget som skrivits.

Jag har ingenting emot diskussioner som startar pga ett blogginlägg, och okej, man kan väl diskutera dom mellan två bloggar, men personligen så tycker jag så här. Har jag skrivit ett inlägg som någon kommenterar, då svarar jag det inlägget i MIN kommentar-funktion med ett "Svar till ...". Då blir det lättare för mig och andra att följa diskussionen, eller lägga in sina egna synpunkter och kommentarer, än om man ska hoppa emellan olika bloggar och inlägg för att förstå sammanhanget mellan olika kommentarer. Knöligt.

Och just det där gästboks-användandet, det är väl ändå rätt onödigt? Det finns ju faktiskt så många andra ställen som faktiskt har en "riktig" gästboksfunktion. Lunarstorm, Nightlife, Apberget, Porrigt mm mm. Det är bara att välja och vraka.

Jag kanske resonerar fel.... Men det är bara min personliga åsikt. Jag uppskatta alla kommentarer jag får, tro inget annat! Jag tycker bara det är jobbigt med allt duttande hit och dit... But that's just me.

Kommentarer
Postat av: Ämma

Du behöver väl inte följa allas diskussioner ;) Närå.. men jag håller med, försöker åxå svara i min egen blogg på folks kommentarer :)

2006-08-04 @ 13:08:50
Postat av: joanna

det är ju tur att ja inte har ngn egen blogg då så du måste svara till mig i din blogg=)

2006-08-04 @ 13:51:05
Postat av: Sara

Jag brukar oftast svara i den andra personens blogg och det är för att någon som besöker min sida och kommenterar kanske inte hittar tillbaka och kan se mitt svar. Ibland svarar jag både i den andres blogg och i min egen. Då missar inte personen mitt svar och samtidigt kan andra följa diskussionen.

2006-08-05 @ 12:28:07
URL: http://sarakjellkvist.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0