Mobilens telefonbok kan rädda liv

Mobilens telefonbok kan rädda liv - VIKTIGT råd från SOS Alarm

SOS Alarm konstaterar att mobiltelefonen kan rädda ägarens liv om denne skriver in bokstäverna ICE (In Case of Emergency) samt namn och telefonnummer till sina närmast anhöriga i telefonboken. Om man gör detta kan räddningstjänsten snabbare få tag på anhöriga i händelse av att telefoninnehavaren skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka. På så sätt kan man också snabbare få uppgifter om medicinering eller andra viktiga fakta.

Idén kommer ifrån en frustrerad ambulanssjukvårdare i Storbritannien för East Anglian Ambulance följande enkla lösning:

Lägg in nummer till närmast anhörig i mobiltelefonen med namn ICE.

Vissa mobiltelefoner har även plats för flera telefonnummer till samma namn och det underlättar om ingen svarar på det första numret. Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands (landsnumret är 0046 för Sverige. Exempel 0046 60 12 34 56,mobil 0046 70 123 45 67) Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.

Anders Klarström, presstalesman på SOS Alarm:
Om du hittas akut sjuk eller skadad kan ett telefonnummer med bokstavskombination ICE i din mobils telefonbok få avgörande betydelse.
ICE står för In case of emergency.

- På så vis kan räddningspersonalen snabbt nå närmast anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom, säger Anders Klarström, central presstalesman vid SOS Alarm.
- Numren har sedan dess fått spridning både i Storbritannien och USA, och Klarström tror på ett ökat användande i Sverige. Det är smart och enkelt och kostar ingenting. Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet, säger han.
- Skicka gärna informationen vidare till andra så att den sprids i hela Sverige, hälsar Anders Klarström, som gör vad han kan för att få ut budskapet via media.


Att informationen är korrekt och internationellt gångbar kan du själv bekräfta med ett besök på bifogade länkar (eller med en sökning på "In case of emergency" på http:\\www.Google.com):

http://www.sosalarm.se/press/pressklipparkiv.asp?onPage=1&ID=604&Read=y http://www.hoax-slayer.com/ice-campaign-email.html

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0