Har jag tagit mig vatten över huvudet?

Känslan efter första skoldagen är: HJÄLP!

Vi inledde ganska lugnt, blev bjudna på fika, sedan ner i en av lektionssalarna för introduktion. Fick en herrans massa papper, men kändes inte allt för överväldigande ändå. Typ, iaf. Blev bjudna på lunch med efter att alla hade presenterat sig och berättat lite om sig själva. 13 pers är vi, rätt lagomt tycker jag nog.

Efter lunch: kalldusch. Prov. Eller okej, test, men i mina öron är det ungefär lika illa. För att ta reda på hur mkt vi kan av grundkunskaperna som vi borde kunna redan. Foderlära, anatomi, fysiologi, dvs sånt som jag inte kan nånting om! Inte nånting alltså.Två bilder som man skulle peka ut skelett- och kroppsdelar, jag tror jag fick in 2 skelett-delar (om de nu är rätt) och kanske... 10-15 på kroppen. Av typ 40. Snacka om uselt. Men vad kan jag säga, det är sånt jag aldrig läst om. Jag har i princip aldrig läst någon annan häst-teori än just den som handlar om ridningen. Jag har aldrig räknat ut en foderstat själv, och jag har aldrig varit med om att gå igenom vad alla delar på hästen heter. Man lär sig det vanligaste, men inte mkt mer. Och detta ska alltså vara grundläggande kunskaper som vi redan borde ha. De tjejerna som kom direkt från naturbruksgymnasier satt och skrev i varenda skelett- och kroppsdel som om de hade en inbyggd "karta", men å andra sidan borde de väl göra det med eftersom de nyss lärt sig.

Gahh, bitter Erika. Känns inte bra att ha misslyckats så totalt redan första dagen. Elände.

Imorn ska vi ha hästhantering och anläggningsskötsel på förmiddagen, och på eftermiddagen ska vi ha självstudier och läsa om sånt som vi hade på provet idag, dvs, om vi inte tyckte att det var det lättaste provet i världen. Men det tyckte inte jag kan jag lova.

Nu ska jag strax åka ut till Kaxholmen och skriva ut ett personligt brev som vi fick i läxa att göra till onsdag. Lika bra att göra det direkt, så har man det gjort åtminstone!

Tjingling

Kommentarer
Postat av: Emsan!

spännande att skolan har börjat! :-D Var inte så hård mot dig själv med provet! Läraren ville väl mer ha lite förkoll på hur kunskapen såg ut i klassen eller? Man är ju DÄR för o lära sig :) man ska inte kunna allt när man kommer dit ;)
Kram!

2007-08-20 @ 18:28:42
Postat av: Eva

Lycka till verkligen! Jag ska hålla alla tummar för att det ska gå bra för dig i skolan!! =o)
Kämpa på! KRAAM!

2007-08-20 @ 22:20:53
Postat av: Emma

Nää det där kommer nog gå bra det :)

2007-08-21 @ 11:58:40
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Emelie

Känner igen mig från den där första dagen. Iofs hade jag redan läst till hästskötare innan, två år innan jagbörjade läsa till ridskolepedagog. Men jag lovar, det där är bara för att kolla av hur ni ligger till. Förmodligen kommer de som kan mer bara ha lite mindre att läsa på medans ni andra får lite mer. Men jag lovar, det kommer gå kalas detta.
/Emelie

2007-08-21 @ 19:23:07
URL: http://emsenskriver.blogg.se
Postat av: Mor

Svaret på frågan är förstås NEJ! Det här fixar du!!

2007-08-22 @ 12:03:26
Postat av: Emmapemma

Jag vill ocksåååå! Det där gjorde dom med oss i kalix med. "nu ska vi se vilka som kan skriva en fyrstämmig körsats utifrån de här sjukt avancerade jazzackorden!" Men fan allt löser sig så länge man har intresset vettoooo :)

2007-08-23 @ 12:28:19
URL: http://conetti.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0