Tiden flyger!

Det gör den sannerligen. Och jag har knappt tänkt på att jag är datorlös.

Jaha, what's new? Flytten gick väl rätt bra. Inte helt avklarat än, på huluäng finns fortfarande en del möbler som antingen ska slängas eller skickas till second hand. Och så återstår städningen. Jag kan väl inte direkt påstå att flytten av de grejer jag ska behålla gick smärtfritt. Vi inledde med TV:n som visade sig vara så tung att vi knappt orkade lyfta den på två. I tron om att "det kan bara bli bättre nu" så avslutade vi lasset med min vita divan. Och jag kan berätta, att det var längesedan jag svor så mycket. Skitsoffa, jag fattar verkligen inte hur de fick upp den i lägenheten när jag flyttade in. Det var nog pappa och Robban som bar den misstänker jag, och jag fattar verkligen inte hur det gick till. Vi bar den inte ner för trapporna iaf, vi släpade ner den. Alltså, la den, och drog/knuffade. Ingen hänsyn här inte. Soffan skulle ner, det var den enda som gällde. Själva transporten av grejerna, och inflyttningen gick mer smärtfritt. Soffan rörde vi dock inte, vi bestämde oss för att vänta på assistans. Kvällens middag intogs på Tenhultskrogen, vi åt varsin pizza. Inte nyttigt, men han har ingen spis och jag hade mitt liv i kartonger. Då syndar man. Goda pizzor iaf, dock varandras motsatser. David åt en pizza som såg ut som en gräsmatta. Den var helt täckt av ruccola! Min däremot såg ut som ett hav av ost. Typ. Det var nån special-ost och sån där sås som jag inte kan stava till på den. Gott! Jag snodde lite ruccola av David med, en riktig höjdare.

Lördag. Bröllop! Upp vid 10, därefter diverse förberedelser. En sväng ut till Kaxholmen för kläd-assistans och lite mat, och sedan iväg till IKEA för att köpa presentkort. Bröllopet var i Sandseryds Kyrka, en fin, gammal kyrka. Mysig var den. Vacker brud! Eller ja, vackert brudpar, förstås. :-) Fest efteråt i Fjällstugan. God mat serverades i mängder. Trevlig, personlig fest. Kände ingen alls där, det gjorde inte David heller. Som bordsgrannar hade vi ett väldigt underligt musiker-par, samt ett annat väldigt trevligt par, han från norrland och hon från stockholm. Väldigt intressanta och roliga människor. Musiker-paret hade ett par uppträdanden på kvällen, när de spelade lät det rätt okej, men när hon sjöng fick jag lust att hålla för öronen. Visst, goda intentioner och sånt, men vackert var det inte. Kvällen blev liiite för lång för min smak, jag var dödstrött redan vid 22. När vi sedan begav oss hemöver ca 2h senare så hade jag nog varit i koma om det inte hade varit för att jag skulle köra.

Söndag. Jag lånade bilen och pysslade lite med min flytt. Klockan 14 var det kalasdags i Kaxholmen, Markus fyllde år på lördagen, så vi firade honom på söndagen. Trevlig dag, vi satt ute och åt grillad kyckling, efterrätt och tårta. Mums! Vart lite snurrigt när vi skulle åka eftersom David skulle upp och jobba vid 02, så han kom väl egentligen iväg i senaste laget. Men jag förstår ju att han vill träffa Markus med när han väl är hemma. Jag kom nog i säng runt 22.30 tror jag, låg och kollade på TV.

TV ja! Jag gjorde en kanalsökning på TV:n hemma i Tenhult (hm, känns mysko att säga hemma i tenhult) och jag som är TV-beroende upptäcker till min stora förskräckelse att jag varken har TV3 eller Kanal 5! Va?! I princip de enda kanalerna jag kollar på?! Jag lider. Den enda "vettiga" kanalen jag har som jag brukar kolla på är TV6. Men, TV6 och TV3 "hör väl ihop"? Har man en så borde man väl ha den andra? Gah, pain. Trasig dator och sär-kanaler på TV:n. Hur ska detta gå? (VG+++ i skolan kanske?) Ja, jag må vara en TV-nörd... Men that's the way it is.

Måndag. Sov sjukt dåligt, katterna hade rejv. Klev upp vid 6.40, vid 7 promenerade jag iväg till praktiken och det tog väl rätt precis en halvtimme. Inte helt tokigt med en morgonpromenad faktiskt. Bara jag där, ingen Anna. Alltså, jag väljer radiostation. P3, förstås. Kan erkänna att det inte blev mkt gjort den dagen. Jag är för kär i deras kattungar, och dom är där och springer i ett. Och dom är så sällskapssjuka så man bara måste prata med dom! Slutade strax innan 14, men kom inte riktigt därifrån. Katterna följde efter mig, och jag vill inte gärna gå längs landsvägen med två kattungar i hälarna. Känns lite olustigt. Så jag gick tillbaka med dom, säkert en 5-6 gånger, innan dom äntligen stannade kvar  på gården när jag gick. Lugnt och skönt hemma, somnade och sov nån timme. Sedan upp, Davids föräldrar skulle komma och hjälpa mig få in soffan. Det åbäket.... Men det gick förvånansvärt bra. Men då var vi ju förstås tre pers på projektet med. Kom i säng i hyfsad tid, somnade faktiskt med. Är alltid orolig för om man ska somna när man sovit på dagen. Men det gick så bra så. Vid 3-tiden på natten var katterna igång igen. Jag kommer verkligen sakna att kunna stänga in mig i köket på nätterna, om katterna väsnas nu så har jag lixom ingenstans att ta vägen. Det är bara att härda. Hua.

Tisdag. Upp vid 6.45, kom iväg vid 7.05 så jag blev lite sen. Gjorde dock ingenting. Träffade Gerts son Jens, de skulle ner till Herrgården för att samla ihop korna. Själv skulle jag åka dit en timme senare tillsammans med Janni, en dotter. Sagt och gjort. Dagen gick ut på att alla kalvar och kvigor skulle vägas, och kvigorna och korna skulle dräktighetsundersökas. Inte en helt smidig procedur vill jag påstå, men det gick tydligen bättre än väntat. Vi satt till bords 13.10, 10 minuter senare än planerat. Strax efter 14 kom David och hämtade mig. De andra på gården skulle fortsätta med hö-skörd, men jag hade verkligen ingen lust, och eftersom det var frivilligt så tackade jag nej. Istället så åkte vi hem till mig, jag bytte om, och sedan - hör och häpna, åkte vi till Västersjön för årets första bad! Är det inte rätt hemskt att årets första dag kommer den 7:e augusti? I think so... Men nu är det avklarat iaf! Förhoppningsvis kommer det fler sånna här dagar som man kan ägna åt bad.

För övrigt så har jag bränt mig rätt ordentligt idag. Vem tänker på solskyddsfaktor när man ska valla kor? Inte jag.

Fick låna Davids bil efter badet, och även lite verktyg. Tänkte åka hem och skruva upp och ihop lite saker. Bland annat få upp lite gardiner så det blir hemtrevligt, men även soffbordet. Soffbordet, inga problem. Gardiner däremot, lite värre. Köket gick bra, inte vardagsrummet. Glömde att plugga (gjorde inte det i köket heller, men där verkar det funka ändå), så hela härligheten rasade ner i golvet och skrämde livet ur både mig och katterna. Ska vänta med projekt vardagsrumsgardiner tills jag kan få lite assistans, jag har insett mina begränsningar.. :-)

Jaha, nähä, ska man sova lite kanske? Imorgon är sista dagen på Uppegården, både skönt och tråkigt. Kommer nog sakna det, men vem kan tacka nej till lite sommarlov? Inte många dagar tills skolan börjar ju, längtar nåt otroligt. Men som sagt, man borde kanske sova nu så man faktiskt orkar med sin sista dag... :-) David sover, han la sig nog efter att jag hade lånat bilen. Stackarn ska upp och jobba igen inatt kl 02. Förresten så fick han böter idag, 3000kr för icke redovisad vila... Kul att få böter när man jobbar. Böter tack vare sitt arbete. Kuuul. Not. Poor baby.

Men nu ska jag sova.

Förresten!

Bilder från bröllopet hittar ni här, om ni är intresserade.

Gonatt.

Kommentarer
Postat av: mor

Jag tycker att allt ser himla bra ut jag! Kram

2007-08-08 @ 09:18:11
Postat av: Eva

Fiint bröllop! Fiiin lägenhet!!!
KRAM!

2007-08-08 @ 14:45:22
Postat av: Eva

Glömde... och GOOOD pizza, jösses vad sugen jag blev. Var det bearnaise-sås??

2007-08-08 @ 14:46:10
Postat av: Erika

Eva: ja det stämmer, sån sås var det :-)var nån special-ost med, minns dock inte vad det var. och så både fläskfilé och oxfilé, riktigt god! davids var oxå god, fast jag minns inte vad det var på den förutom ruccolan, hihi

2007-08-08 @ 18:16:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0