Det var mord

Otäckt är det...

Kl 12.50 åkte jag med bussen från stan, hemåt. Funderade på om jag skulle åka några hållplatser länge än min, dvs till VIP Video och hyra nån film. Men nej, orkade inte bära min matkasse ända därifrån och hem, så jag struntade i det, klev av vid min hållplats och gick hem.

Känns som ett ganska bra beslut. Kollade på nyheterna nu vid 18, och såg att en 8-årig pojke blivit knivhöggen till döds bara 20-30 meter från videoteket, och det vid 13-tiden. Jag tycker att det är extra otäckt med oprovocerat våld, för det kan hända precis vem som helst. Den stackars pojken hade knappast gjort något för att för reta upp 27-åringen. Stackars pojke. Stackars pojkens familj.

Läs mer på Aftonbladet eller Expressen

Jag hoppas dom låser in den 27-åringen länge denna gången. Han är visst psykiskt sjuk, så okej, han kan väl få vård. MEN. Sen tycker jag att han ska bli inlåst. Jag tycker faktiskt att alla som döms till vård ska slussas vidare till finkan när man är klar med vården. Man ska ha sitt straff, och jag ser inte vård som straff varesig man är inlåst eller inte, så enkelt är det. In i finkan med dom!



Satt och tänkte på detta. Läste lite artiklar runt omring de ovanstående, och att kyrkan hade en minnesstund i eftermiddags. Jag kan lixom inte fatta att det är sanning. Jag menar, det är ingen jag kände eller något sådan, men det skakar ändå om en. Kommer ihåg när vi gick på gymnasiet. En kille kom in i ett klassrum, knivhögg sitt ex till döds, och skadade tjejens nya pojkvän allvarligt. Läs här. Jag minns minnesstunden vi hade i aulan. Man spelade Metallicas "Unforgiven II". Jag kände inte den tjejen heller, men jag grät. Kan fortfarande tänka på henne och den händelsen när jag hör den låten. Det är sorgligt. Att det finns sånna sjuka människor övergår mitt förstånd.

En annan sak kom tillbaka nu, apropå sjuka människor. Minns ni stackars Nathalie? Tjejen från Sundsvall/Njurunda som blev mördad av sin pojkvän (som vi för övrigt visste vem det var) och sedan nergrävd ute i skogen. Läs här. Det är helt enkelt ofattbart.

Ofattbart

Kommentarer
Postat av: Emma

Ja det är hemskt :( Men du får väl tänka såhär att tur att du klev av hemma istället för där vid videoteket... så du slapp se/råka ut för nåt

2007-01-25 @ 19:42:32
URL: http://hayes.webblogg.se
Postat av: jonas

Största hotet mot människan är människan själv :(
Det är verkligen helt sjukt och sorgligt.
Tur att det inte blev du iaf

2007-01-25 @ 19:49:51
URL: http://theholysock.blogspot.com
Postat av: Anonym

usch ryser bara jag tänker på det..och det känns ju ännu hemskare när det är nära på en som det där med Natalie eller att du kunde ha varit på platsen där pojken mördades likom

2007-01-25 @ 20:46:59
Postat av: joanna

det var ja

2007-01-25 @ 20:47:44
Postat av: Martina

Och vi som tänkte ta en promenad ner mot vip med ungeför vid den tiden. Usch! Känns bra att vi inte gjorde det...

2007-01-25 @ 23:58:35
URL: http://danzig.blogg.se
Postat av: Erika

Martina: Ja fy... Jag tänkte ju med åka dit ungefär då. även om man inte hade råkat ut för det själv så hade det garanterat varit traumatiskt att uppleva ändå!

2007-01-26 @ 00:00:28
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Emma

oj var det i ert område.. läste om det jag med.. sjukt

2007-01-26 @ 00:49:25
URL: http://conetti.blogg.se
Postat av: Emla

sjuka människor det finns, helt klart.Miss väl både Nathalie och Frida... urscha!

2007-01-26 @ 08:15:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0