CSN är konstiga...

Som ni kanske vet (om jag nu har berättat?) så har jag sökt en KY-utbildning i höst, "Ridskolepedagog". Jag skickade in en ansökan om studiemedel till CSN, men fick till svar att de inte kunde behandla min ansökan innan jag skickat in terminstider. Vilket jag inte gjort. Jag, mamma och Leif har istället först och främst filat på en ansökan om förhandsprövning, eftersom vi inte trott att jag har så stor chans. (Jag har ju redan haft studiemedel två gånger, ena i Umeå då jag hoppade av, och andra gången här i Jönköping när jag blev sjukskriven).

2 brev från CSN kom idag. Det första var en räkning, den högsta CSN-räkningen som jag någonsin fått. Min vanliga avgift ligger runt 1600kr/månad, denna var på 4026kr. Galet, och detta skulle alltså vara min påstådda sänkta årsavgift. Vid en närmare titt så är detta nästan hela årsavgiften (sånär som på 400kr) för 2007, alltså inte en fjärdedel som det brukar vara. Jag ska ringa till CSN för att få dela upp detta, för det finns inte en chans att jag kan punga ut med 4000 en vanlig månad, inte ens om skattepengarna skulle trilla in i förtid.

Det andra brevet från CSN hade följande rubrik: Beslut om studiestöd. Jag läste först inte, för jag tänkte att det var avslag eftersom jag inte skickat in papperna om terminstider, och ansökan om förhandsprövningen har jag inte skickat in än heller. Men, sen läste jag det ändå, mest för att kunna lägga det till handlingarna.

"Du har beviljats studiemedel för studier vid Tenhults Naturbruksgymnasium [...] "

CSN är konstiga. Ibland på dåliga sätt, men ibland även på bra sätt.
Nu är det bara att hoppas på att jag kommer in på utbildningen! Håll tummen för mig!

Kommentarer
Postat av: Madde

1600/mån i normala fall?! Oj, ska nog sluta gnälla över mina dryga 500 kr/mån.. :S Hoppas du kommer in, lycka till

2007-05-18 @ 19:36:40
URL: http://maddix.blogg.se
Postat av: Erika

Hehe oj, 1600 per kvartal ska det förstås stå.. :-)

2007-05-18 @ 22:17:09
URL: http://aliva.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0