En nedåtgående spiral...

Jag känner igen känslan. Det känns inte det minsta bra.

Vissa dagar, som till exempel idag, känns det som att jag valt helt fel utbildning. Vem försöker jag lura? Jag kan ju uppenbarligen ingenting om hästar och hur de ska hanteras. Jo, jag tar åt mig för mycket. Och ja, som vanligt överreagerar jag väl. Men det är ingenting som funkar just nu. Sedan jag fick mitt omdöme från Ulla, där hon bland annat ifrågasatte varför jag ska gå instruktörsfördjupningen och meddelade att jag inte visste hur man inverkar på hästen jag rider, efter det lyckas jag inte med någonting.

Vid tre tillfällen efter det har vi varit på Vissmålen, två gånger för att rida och en gång (idag) för att tömköra. Ingenting funkade. Rida gick inte alls, jag kunde helt enkelt inte slappna av. Mitt huvud och min kropp bara låser sig. Samma sak idag på tömkörningen, skulle köra Berci. Det gick verkligen inte. Han trasslade in sig, trängde sig in på en mini-volt och jag lyckades inte med någonting. Klasskompisarna stog vid sidan av och skrek åt mig vad jag skulle göra men jag antar att jag stängde det ute, för jag fattade verkligen inte vad de menade, och oavsett vad jag försökte med så gick det bara fel. Jag tror tillochmed att jag började gråta, jag minns inte riktigt, det blev någon mindre blackout iaf... Någonstans där i mitten ropade jag åt mina klasskamrater att ta över, så Madde kom och tog Berci istället för mig. Tack och lov.

Jag vill inte ens tänka på vad Ulla tänkte om mig och mina tömkörningskunskaper... Hon tycker väl att jag är ett hopplöst fall vid det här laget. Skit samma. Nu ska jag gräva ner mig i lite läxor och försöka få godkänt på mitt första år. Det bara måste gå, annars vet jag inte vad jag gör...

Jäkla skit. Hemlängtan har jag med. Eller ja, alltså, jag längtar efter folket som finns hemma. Familj och vänner. Det är ju bara så. Om en sak känns eländig så kryper resten fram med.

Som sagt; jag känner igen känslan. Och det känns inte det minsta bra...

Kommentarer
Postat av: Emma

Tycker ni verkar ha hemskt opedagogiska lärare som hellre verkar vilja stjälpa än hjälpa!

Jag tror i alla fall på dig och att du visst vet vad du håller på med. Som du själv säger, efter det där samtalet med Ulla var det som det började gå dåligt (?). Sådant påverkar ju oerhört och klart det inte är lika givande att göra vad man kan då, om man blir nedtryckt i skoskaften!

Du/ni är ju där för att lära er. Det är inte meningen att man skall kunna allt utan att ha provat på ett par gånger.

Du är nog inte ensam. Mina händer räcker inte till alla de gånger jag tvivlat på mig själv vad gällande plugget. Det gör nog de flesta. Ingen tröst för dig just nu kanske när du är mitt upp i "skiten". Men ändock!

Du kommer garanterat klara ditt första år, och nästa med! Det löser sig alltid. Tänk, snart är det lov och då får du vila lite från studierna. Gör ditt bästa fram tills dess så ser du snart ljuset i tunneln! Förstår att det inte är lätt med tanke på alla läxor och omskrivningar ni får göra hela tiden. Men det blir bättre! Du har gjort hälften snart.

Tänk, det är ju hur grymt som helst!

2008-05-20 @ 23:40:41
URL: http://twentysomething.webblogg.se
Postat av: Mor

Just precis, instämmer med föregående. Låt inte en enda person sabba allt du jobbat för, försök plocka fram allt som faktiskt funkat o gått bra i stället!! Vi här hemma håller på dig i alla lägen!! Kram

2008-05-21 @ 09:43:03
Postat av: Lina

Svar: Hallon- & jordgubbar är en riktigt lyckad kombo i paj! :)
Jag har själv svårt för enbart rabarber men en ännu mer lyckad kombo är jordgubbar & rabarber. Prova det någon gång, underbart gott! :)

2008-05-23 @ 08:07:19
URL: http://linasliv.blogg.se
Postat av: joanna

håller med, vad äre för lärare egentligen, kunde ni allting skulle ni ju inte behöva gå utbildningen.. grrr..säkert uppvuxen i timrå u know.. men kämpa på du gumman och visa henne vart skåpet ska stå !! kramar.. och du kom gärna upp o hälsa på

2008-05-23 @ 16:28:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0