Fortfarande feber?!

Jag är så otroligt trött på den här skiten nu.

Förra lördagen fick jag feber. Alltså 27 december. Då, och större delen av veckan har jag pendlat mellan 37,5-38,5. Nej jag vet, det låter inte som nån märkvärdig temperatur, men normalt sett så ligger jag runt 35,8,0-36,2. Det är min standardtemp, så när jag är över 37 så börjar jag bli mossig (tänk att en enda grad kan göra skillnad?). Hur som helst. På onsdagkvällen hade jag inte feber, och inte heller torsdag på dagen, så då åkte jag alltså upp till Härnösand, gick på stormötet med jobbet, och sedan gjorde jag ett "appearance", minglade lite och åt mat. Åkte dock hem redan vid 21 eftersom jag inte kände mig speciellt fräsch igen. Feber, förstås.

På fredagen åkte jag till jobbet, trots att jag hade feber. Hade laddat med alvedon och tänkte att jag borde kunna kämpa mig igenom dagen. Och ja, ni som hängt med vet ju hur det gick, svimmade lite (haha) och A hämtade mig som en annan ambulanschaufför, efter att jag hade provat mixa med Ipren som komplement till alvedonen (chefens råd), vilket alltså inte hjälpte.

Igår snurrade världen lite mindre men jag hade ändå feber, så det blev inget jobb. Imorse var det inte så mkt feber, men det snurrade desto mer, så det blev en sista dag hemma. Under dagen så har febern försvunnit, yrseln har väl varit ungefär densamma. Men sen nu för nån timme sen, ja, nu ligger jag på 37,1 och börjar känna mig skräpig igen. Ska det aldrig gå över?! Jag kan inte vara hemma fler dagar!

Seriöst, vad gör man? Om febern är relativt låg men man fortfarande mår dåligt? Känns ju inte direkt normalt att ha feber i princip en hel vecka utan att vara sjuk på annat vis?

Jag har "roat" mig lite genom att läsa på vårdguiden, vad de skriver om feber.

Vårdguiden says:
"Den normala temperaturen varierar från person till person men brukar ligga mellan 35,6 och 38,2 grader Celsius. Det som är feber för en person kan vara normal temperatur för en annan.

Temperaturen varierar även under dygnet. Den är som lägst på morgonen och som högst på kvällen. Som feber hos vuxna räknas en morgontemperatur över 37,5 grader eller en kvällstemperatur över 37,7 grader."

 

Min fråga är, om jag har en låg normaltemp, är det fortfarande samma "gradantal" som gäller för feber för mig?

 

Vårdgiuden also says:

"När du har feber känns kroppen varm och du kan känna dig lite yr och svag."

 

Ehum, ja, om man är så pass yr så man svimmar så borde det väl räknas?

 

Vårdguiden tipsar:

  • Håll rummet svalt men inte iskallt, vädra mycket.
  • Klä dig i svala kläder.
  • Badda gärna panna och handleder med en handduk fuktad med kallt vatten.
  • Drick mycket, eftersom kroppen omsätter mycket vätska vid hög feber.
  • Vid behov, använd receptfria febernedsättande medel som finns att köpa på apoteket.

 

Been there, done that. Now what?

Well, om jag är över 37 grader imorn så åker jag nog till vårdcentralen istället för jobbet. Kan man göra så?

 

Ångest...


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0