Sånna där dumma saker man gör

Alla gör dumma saker emellanåt. Det kan variera mellan blåögda små misstag till rent enormt puckade dundermissar. Jag har garanterat täckt hela spektrat, det är jag mer än övertygad om. Sen är det ju skillnad på vilka dumma saker man gör medvetet, och det som man gör omedvetet.

Vissa dumma saker vet man, i samma ögonblick som man gör dem, att man kommer att bli upptäckt och ställas till svars för det. Andra dumma saker gör man för att de SKA upptäckas, kanske att man omedvetet vill bli ifrågasatt. Sen finns det dumma saker som gör eller säger, för att täcka upp för ngt annat man gjort, eller inte gjort. "Jodå, det är klart att jag har postat det brevet", för att sedan i nästa stund kasta sig på brevlådan och posta tidigare nämnda brev. Det finns dumma saker man gör, som mer eller mindre direkt påverkar en tredje part. Otrohet till exempel att "strula" med ngn trots att man redan har en partner. Eller att "strula" med en upptagen kille eller tjej. Det är dumt, man vet att det är dumt, men man gör det ändå.

Det finns dumma saker man gör som är förknippat med ens hälsa. Mer eller mindre allvarliga saker. För vissa är det här med att hålla på med hästar en urbota dum sak. "De bits fram, sparkas bak och är obekväma på mitten!", har man ju hört ett antal gånger. Och man SKA ha respekt för hästar, det kan gå illa annars. Men även sånna saker som direkt påverkar hälsan, tobak, alkohol för att nämna några. Självskadebeteende är en annan dumhet, och det vet jag inte riktigt vilken kategori det hör till - den som vill bli upptäckt eller den som vill komma undan. Jag tror inte det finns någon som med stolthet visar upp hur man skadat sig själv, samtidigt som det på ett annat sätt är ett tecken på att någonting inte står rätt till, och att man på något vis ändå vill ha uppmärksamhet och hjälp.

Det finns många olika typer av dumheter. Och som sagt, jag har nog täckt större delen av dumhetskartan. Och trots det så vet jag att det fortfarande finns mååååånga dumheter kvar som jag kommer att begå. Varesig jag vill eller inte.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0