Att handla det nödvändigaste

Jag saknar ICA Stubinen. Där kunde man alltid hitta det mest nödvändiga om det krisade och dessutom hade de världens godaste plocksallad som man fick på lösvikt. Och så var personalen ruggigt trevliga med.

Nu är det annorlunda. ICA stängdes i höstas och det blev istället (ursäkta det totala icke politiskt korrekta smeknamnet) en jalla-jalla-butik. Jag menar alltså inget illa med den benämningen, jag kommer bara inte på nåt bättre ord för det.

Hur som helst, sortimentet vart ju egentligen helt utplockat. "Standardvarorna" försvann, men det packedes inte upp speciellt mkt nytt heller. Det mesta stod staplat i kartonger och vagnar längs väggarna i butiken. Not for me, kan vi säga.

För någon vecka sedan så var det ägarbyte igen. Nu heter det Sundsvall Orienthus, och har väl ungefär samma inriktning som den tidigare jalla-jalla-butiken. Sen butiken öppnade med de nya ägarna så har det dock varit rätt bra med folk där. Så gott som alltid bilar på parkeringen utanför, mer än vad det var när det var ICA. Så häromdagen bestämde jag mig för att göra ett nytt besök. Nya ägare - ny chans.

Okey, no offence, men jag kommer inte gå tillbaka dit. Det finns ingenting av intresse för mig där. Ett väldigt smalt utbud av basvaror, men annars var det mest, ja, förlåt igen, jalla-jalla-grejer. Det var sånt där specialkött och det ena med det tredje. Jag tror att det kommer gå bra för den butiken, för det finns ju tydligen en bra kundkrets redan nu.

Jag är bara inte en av dem. Jag saknar ICA.


Kommentarer
Postat av: Emma

När vi hade varit hos dig i somras så for vi ju in där innan vi skulle vidare ner till sthlm, fanns ju INGET! var det ICA fortfarande då? Tror det iaf

2011-04-07 @ 21:53:17
URL: http://emmasform.blogspot.com
Postat av: Erika

Mjo det var fortfarande ICA men då var de ju i stängningsfasen och då var det rätt klent med grejer med

2011-04-07 @ 21:56:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0