Man kan dö av att gå för långt

Visste ni det? Speciellt om man har matkassar i händerna - då blir det kritiskt.

Jag kan ju börja med att erkänna, jag har också för vana att parkera nära entrén till stället jag ska till. Men finns det ingen plats så står jag ju inte kvar och "köar" för att få en ledig plats. Då tar jag mig till utkanten av parkeringen, för där finns det mer eller mindre alltid platser att ta.

Det är faktiskt inte hela världen att behöva gå 50 meter extra. Eller vad det nu kan handla om.

Apropå vadå? Ja men påskhandels-hysterin förstås.
Igår besökte jag ICA Maxi (inte för att köpa ägg, men lite annat). Fascineras över att folk parkerar så nära ingången, där det inte ens "finns" parkeringsplatser, bara för att slippa gå? Jag hade kunnat förstå om de hade haft handikapp-parkeringstillstånd, men fullt friska vuxna människor. Seriöst?

Idag var det ett besök på COOP Forum i Härnösand som stog på schemat. Orutinerat att handla i påsktider, jag vet, men det var ju inte åt mig själv jag handlade. Man får ju ställa upp ibland, som det så fint heter... ;P Anyway. Det var parkeringskaos deluxe där med. Enorma köer närmast ingången, bara för att få en så nära plats som möjligt. Själv ställde jag mig en bit bort, hittade plats utan problem. På parkeringsraden mittemot mig såg jag dock ett fordon som man inte ser i en egen ruta på en parkering...


En egen ruta för en cykel.

Lite kaxigt, eller hur ;)

 

Och som sagt, utanför ICA Maxi så var det tre bilister som insett faran med att behöva gå många meter mellan bil och affär. Hoppas det inte blev allt för ansträngande att de inte fick köra in bilarna direkt in i affären... Jeeez.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0