Men ta på er hjälm!

Nu har jag suttit och stört mig igen. Jag har väldigt många hästintresserade vänner, och jag följer en hel del hästrelaterade bloggar. Och det händer ju faktiskt rätt så ofta att folk lägger ut bilder på allt möjligt. Hantering från marken, trickträning, hoppbilder, dressyrbilder, galopper-över-en-äng-bilder osv osv osv. So far, so good.

Men någonting som jag får allergiska reaktioner på är folk som rider utan hjälm. Och nu gör jag ingen skillnad på om det är grand prix-ryttare på sina mångmiljonershästar eller om det är "Fru svensson i busken" (som min pedaogogik-lärare kallade vanliga hobby-ryttare) som gör detta, jag tycker det är precis lika korkat ändå. Jag förstår inte hur man kan med att sätta sig på en häst utan hjälm. Det finns inte i min världsbild.

Jag vet att många med flit skippar att ta på sig hjälm när det är "photoshoot" som är syftet, det vill säga att man ska försöka få så estetiskt tilltalande bilder som möjligt, men jag tycker inte alls att bilderna blir bättre bara för att ryttaren har skippat hjälmen. Snarare tvärtom. Det finns förstås undantagsfall, sånna där fantastiska bilder som man tappar andan av, där ryttaren inte har hjälm, men de är lätträknade.

Nä, på med hjälm nu, oavsett vilken nivå ni rider på eller vilket syftet med hjälmlösheten har. Det är djur ni har att göra med, även den tryggaste hästen kan bli skrämd och då kan olyckor hända. Var rädd om skallen, den är svårlagad om den spricker...


Kommentarer
Postat av: Ninnie

Så sant !

2011-08-23 @ 13:39:47
URL: http://randighest.blogg.se/
Postat av: Maria

Jo håller med till viss del, klart att det alltid kan hända nånting. Men samtidigt så känner de ryttarna sina hästar bäst, och får ta ansvar för det själva. ^^

Det som är lite synd är att yngre som kanske inte har lika bra koll kan ta efter, och då kan det gå illa.

2011-08-29 @ 21:40:22
URL: http://teamlantliga.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0