Ännu några frågor till hundfolket

Jag funderade lite och blev lite nyfiken. Detta gäller nog framförallt er som ställer fram mat till era hundar vid speciella tider; Vad har ni för rutiner rent generellt? Är det promenad framför mat eller vice versa, och hur länge väntar ni mellan mat och promenad? Hur många gånger går ni ut med era hundar, och hur länge brukar ni vara ute?

För min egen del handlar det mkt nu om att hitta rutiner som passar mig och hund, och inte stirra sig blind på hur andra gör, men jag är ändå nyfiken på just hur andra gör. Det är ju lite av en "ny värld" trots allt, så därför får ni stå ut med dumma frågor från finsta-hållet ett tag framöver... :)

Fast en sak som jag är lite brydd/orolig över är ju att han knappt dricker någonting alls. Faktum är att jag hittills inte sett honom dricka en enda gång. Jag har inte heller märkt att vattennivån i vattenskålen förändrats nåt nämnvärt, även fast det finns två puckon till som tycker att det där var en ytterst lämplig vattenskål.

Vad gör man, är det nåt man ska kolla och när ska man börja oroa sig "på riktigt"?

Kommentarer
Postat av: Maggan

Så här gör jag iaf.

När jag jobbar och börjar tidigt, då får Humla äta innan det är dags att gå ut. Man tar promenaden i anslutning till att man ska fara till jobbet helt enkelt.



Däremot om hon har fått varit ute på en längre promenad, får hon vänta minst 45 minuter innan hon får något att äta. Likadant åt andra hållet. Om jag vet att hon ska göra något ansträngande (typ om hon ska på hundsimmet)så ser jag till att hon isf får mat minst 2 timmar innan. Detta för att minska risken för tarmomvridning.



Vatten, ja vad jag vet så dricker dom när dom är törstig. Och då kan de gå en halv skål. ;)

Så det är bara att se till att vattnet är fräscht så kommer det av sig själv.

2011-12-02 @ 15:44:11
Postat av: Ann-Sofie

På morgon börjar vi med en snabbis ut - ut pinka/bajsa sen in o äta.

Sen vaknar jag till (:P), kollar lite på datorn, äter osv. Så går vi ivanliga fall en längre sväng eller åker ut i skogen. Då blir vi ute i ungefär 1t.

Så är det några småprommisar under dagen/kvällen också.



Men jag har också några helt lugna dagar, där hon enbart får pinka/bajsa svängar ut. Detta för att hon inte ska bli en sådan hund som "klättrar på väggarna" om man har fullt upp en dag/är sjuk osv så man inte har tid/ork att ut med hon på långprommisar.



Vi håller också en del på med hjärmgympa inne. Tex att jag fyller en leksak med godis som hon får hitta, gömmer en leksak osv. Och sen tränar vi ivanligafall iaf 5 min lydnad på varje promenad. Då kan det vara allt från att hon ska gå fot medans folk (då synnerhet barn o andra hundar) går förbi. Sitta still o vänta på ett kommando ect.



Sen gör jag också som Maggan, ingen mat direkt före eller efter hård aktivitet (snabbprommisarna räknas INTE in där alltså :P ).



Och vatten dricker hon när hon är törstig, men jag byter det varje dag o tvättar mat/vattenskål minimun 1 gång/v :) Ovh byter vatten varje morgon, o sedan 1-2 gånger under dagen, beroende på hur mkt hon dricker :)

2011-12-02 @ 17:12:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0