Men du, det brinner ju!


Imorse åkte jag till Berners med bilen. Leif gjorde mig sällskap (tur det, för jag fattar ju ingenting sånt där) och vi fick även vara närvarande när mekanikern tog sig en titt på mitt röda skrälle. Han pillade runt på både det ena och det andra, det slog lite gnistor från tändstiften (?) och POFF sa det så kom det lågor ut från hela motorn!

Och allt jag sa var:
- Nämen oj!

Sinnesnärvaron på topp. Två verkstadsherrar rörde knappt en min men stoppade ner sina huvuden under huven och blåste. BLÅSTE!? Själv hade jag fullt upp med att spana efter första bästa brandsläckare, såg ingen dock. Därför vände jag ryggen till och började fundera över vad jag vill ha för bil efter denna. Branden var dock snabbt släckt, och de sa att den bara var "ytlig", och det var ingen fara, den hade inte gjort någon skada. Själv hade jag puls som om jag sprungit maraton.

Men okej, hittade de något fel då? Nej, inte direkt. Den går inte på den fjärde cylindern. De bytte plats på spridaren till nr 2 och 4, men det var samma fel ändå - alltså inget fel på spridaren. De gjort nåt kompressionstest (tror det hette så) och resultatet på den fjärde - alltså den som inte fungerar, var nästan för bra, sa de. Det som händer nu är att de ska byta två tändhattar och en ... tändkabel? Minns inte om det heter så, men skit samma. Den ska bytas iaf. Så nu är det bara att hoppas att det är det som är felet, annars är vi tillbaka på ruta ett igen. Ungefär 2000 kronor fattigare. Håll tummen... Bilen får dock övernatta på Berners inatt, eftersom de delar som behövdes inte fanns hemma. Så, upp till bevis nu lilla bilen, snälla fungera klockrent imorn...

Snälla!

Kommentarer
Postat av: Christoffer S

Oj oj oj vad din lilla golf strular Erika , bensinpriset till trots är jag nästan glad över att min BMW går som den ska...för tanken på reparationer ger mig mardrömmar :-) Då pratar vi inte om 2.000 kr längre :-( Som det verkar så är din Golf just nu nästan dyrare i drift än min bensintörstiga BMW...världen är bra knäpp ibland :-) Håller tummarna att berners fixar bilen din nu :-)



// C

2011-03-01 @ 19:20:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0