Bilen är redo för ombesiktning

Japp, så är det. The mekaniker har gått igenom den, och nu har vi fått klarhet i både det ena och det andra. Oljeläckaget berodde på avsaknad av bult, thanks to the motorbyte. Det saknades tydligen bultar på fler ställen, men även det är nu åtgärdat. Motorn sitter där den ska, och går som den ska. Bromsledningarna, som tydligen var "helt körda" är nu även utbytta och ska inte orsaka nåt problem längre. Och den sista grejen... öhh.. minns inte vad det hette, men det som Andreas hjälpte mig att skruva åt för någon veckan sedan, har även fått en sista korrigering eftersom de hade "släppt" igen.

Så nu är den alltså klar för ombesiktning. Men apropå det jag nämnde tidigare om klarhet: Jag tror jag berättade efter besiktningen att jag fick ett tips om att kolla avgassystemet eftersom han trodde att det var "täppt". Jag bad mekanikern ta en titt på det. Tydligen finns det ett litet rör i ljuddämparen, detta har rostat sönder och dess "fyllning" (jag kommer inte ihåg vad de kallade det) har tydligen täppt till avgasröret. Avgaserna har därför inte kunnat komma ut rätt väg, utan gått tillbaka upp i motorn och bränt sönder nån ventil. Vilket i sin tur ledde till att motorn tappade effekt, gick på tre cylindrar och slutligen gav upp helt. Bra va? Så reparationerna är inte helt avslutade, jag ska alltså byta avgassystem med, men den är åtminstone i besiktningsskick nu. Alltid nåt.

Nu kommer det bli ett "fartfyllt" dygn. Det är bra, för jag är nervös, och jag behöver något att fokusera huvudet på. Det är rätt lätt att anta att det är torsdagens besök hos psykologen som är det jag är nervös för, men så är faktiskt inte fallet.. Eller jo, lite för det oxå, men det är inte där som tankarna finns...

Aja, planerna för imorgon och lite framöver:

» Tvätta
» Stallet
» Träffa Andreas och åka lite lastbil över natten
» Göra herrn sällskap upp till härnösand, sova lite och sedan vårdcentralen. Och sen åka hem igen.

Sen har jag väl egentligen inte mer planer än så, men förhoppningsvis räcker det. Och det handlar väl om en sisådär 30 timmar, så det är ingen längre evighet heller, men det blir säkert bra.

Nu är jag dessutom halvvägs genom säsong tre av OTH, så man kan väl säga att det går framåt där med... :P

Jo just ja, jag tänkte ju att jag kanske skulle börja med Tjejsnack igen. Eller ja, nu heter det tydligen Tjejkillsnack, men jag lär nog kalla det tjejsnack ändå. Vi får väl se vad det blir, om det blir nåt...!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0