Mamma, läs inte det här!

Mamma, sluta läs. Du vill inte veta... :P

Alla med utom mamma? Kej, bra.

Jag funderar på att ta mig an en hund. Har fått frågan om jag kan tänka mig att ta hand om en hund som måste omplaceras, och jag ska gladeligen erkänna att jag är sjuuuuuuuukt sugen. Jag har lekt 20 (30?) frågor ungefär och jag kan inte riktigt påstå att jag hört nåt som borde vara ett hinder. Samtidigt har jag ju aldrig haft en hund förut så det är klart man funderar på om man skulle klara av det. Och sen beror det ju på vad katterna tycker om det hela.

Men om vi utgår från att katterna tycker att det är okej. Jag är ju sällan ute och borta speciellt länge. Men det finns ju ändå alltid tillfällen då man inte kan ta med sig hund. Som till affektiva till exempel. Ska man då lämna hund och katter ensamma hemma med risken att de slår ihjäl varandra (även fast vi nu redan utgått från att de kommer överens), eller ska hund följa med och sitta i bilen under tiden man är där inne? Jag menar, det fungerar ju kanske på hösten och våren, men knappast i iskall kyla eller stekande hetta. Så korkad är jag inte, tro det eller ej. Nu verkar det ju dock som att det inte ska vara något problem för den att vara ensam hemma, och jag har ju kompostgaller som man kan spärra av valda delar av lägenheten med om det skulle vara så.

Jag har funderat länge på att skaffa hund. Men oftast så har det varit inköpspriset som varit största hindret. Det hindret finns inte här. Jag har sedan tidigare kollat upp ungefär vad foder och försäkring o sånt kostar och såvida det inte handlar om en hund storlek deluxe så är det i prinicp billigare än katterna. Men visst, det blir ju ändå ännu en utgift.

Lots to think about...

Kommentarer
Postat av: Fanny

Har nu provat att lämna honom ensam i strax över två timmar. Han skällde inget när jag gick, och hörde inget när jag kom och lägenheten var helt intakt. :)

2011-11-26 @ 16:03:07
URL: http://faiy.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0