Det är dyrt att bli kär

Snillen spekulerar, ni vet. Och igår tänkte jag på det där med dejting-sidor. Nyfiken som jag är, så är jag, eller har varit, medlem på en uppsjö av diverse kontaktsidor, mer eller mindre seriösa.

Det slår sällan eller aldrig fel. Det kostar pengar. Det kostar MASSOR med pengar. De lockar folk. "Registrera dig gratis idag!" Låter ju bra. "Skapa din egen profil, helt kostnadsfritt!" Schysst! Men det är ju såklart inte hela sanningen. För visst får du registrera dig och skapa profiler till höger och vänster. Lägga in bilder på dig själv, få "matchningar som passar just dig". Skitbra. Men, och det finns alltid ett men, sen kommer haken.

Du måste betala för att kunna läsa de meddelanden som andra medlemmar skickat till dig. Du måste betala för att kunna skriva till andra medlemmar. Du måste betala för att kunna titta på bilder, få reda på vem som är din perfekta match, för att kunna söka bland medlemmar. Och så vidare.

Och så var det ju den där detaljen om priset med. För i regel är det SKITDYRT att vara betalande medlem på sånna här sidor. Det är väldigt sällan under 200 kr per månad, och det tycker jag faktiskt hör till kategorin skitdyrt. Men sen är det ju en intressant grej med det där med. Alla sidor skryter med sina goda resultat osv, det är ju inte så konstigt. Och precis som hur många olika affärer som helst, så kan man få mängdrabatt.

Betala en månad; 250kr
Betala tre månader; 700kr, du sparar 50kr
Betala ett halvår; 1200kr, du sparar 200kr
Betala ett år; 2000kr, du sparar 1000kr!

(Slå mig inte om matten är fel, det är bara ett exempel taget ur mitt eget huvud).

Men då kommer ju det fiffiga. Om de här sidorna nu är så fantastiskt effektiva, varför ska du då måsta vara medlem i ett år för att det ska ge resultat? Och hur optimistisk är du själv om du betalar ett års medlemskap bara sådär, liksom? Borde det inte mer vara i stil som; "Vi hittar din sanna kärlek, annars får du pengarna tillbaka!" Men nej, det går ju inte, för alla vet ju att det inte finns några garantier. Inte ens med flera års dyra medlemskap på dejtingsidor.

Jag säger inte att kontaktsidor är dåliga. Absolut inte, men jag tycker att det är sinnessjukt att det ska vara så förbannat dyrt. Jag menar, vad ska vi fattiga människor göra? Vi som inte har råd att nätdejta? Måste vi alltså gå ut på stan? Träffa nån på jobbet? Eller gymmet? Eller i affären? Sånt händer väl ändå bara på tv... ;-)

Kommentarer
Postat av: Joanna

Kanske bara med dem med överflöd av pengar som får hitta sin true match ;)

2011-09-16 @ 17:36:42
Postat av: Chris

Ja eller så går man till närmaste pub och börjar snacka :-) Å andra sidan så kan man ju fundera på om man vill finna sin käresta på puben :-D

2011-09-16 @ 23:07:18
Postat av: Kamilla

Spraydate, ju. ;)

2011-09-18 @ 18:04:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0