Anonym

Jag hade en tanke med hur jag skulle skriva det här, men den försvann. Så om det låter krångligt det jag skriver så får du/ni ha överseende, jag gör så gott jag kan :-)

Hur kommer det sig att de flesta är så otroligt försiktiga med att berätta vad man ska rösta på för parti nu när det är val? David och jag har pratat rätt mkt politik nu på slutet, och vi vet väl ganska väl vart vi båda står, inget hemlighetsmakeri där, förutom att jag inte riktigt bestämt mig riktigt, men jag vet att jag kommer landa inom Alliansen. Även David är blå. Och hans föräldrar. Däremot har jag ingen aning om vad mina föräldrar tycker, eller ska rösta. Inte heller min syster. Eller någon av mina kompisar. (Förutom några antydningar jag fått i några bloggkommentarer)

Nej, men allvarligt. Vad är det egentligen som man är "rädd" för när man inte vill avslöja sin politiska färg? Är det att man inte vill/orkar ta en diskussion om det, att man inte vill stå för det, eller vad handlar det om? Jag är inte mkt bättre, det tänker jag inte påstå, tidigare har jag inte velat berätta, mest för att jag inte direkt har några argument för varför jag tycker som jag tycker, och för att jag inte är speciellt insatt. Så jag dömer inte er som inte vill berätta vad ni ska rösta, jag undrar mest varför. Svar som "Det är min ensak", "Det rör ingen annan än mig" kan vara sanna, men helt ärligt tycker jag att det är dåliga svar. Men, återigen, jag är inte här för att döma... (Även om det kanske är det jag gör, jag vet inte. Hehe. Men det är inte min mening iaf!).

Rörigt? Kanske. Men jag tror jag fick fram vad det var jag tänkte på iaf!

Kommentarer
Postat av: Chrille

Dem berättar inte för att dem inte har några argument och motiveringar till varför dem tycker som dem gör!

2006-09-12 @ 01:20:22
Postat av: Emma

Det kan ju vara så som chrille skriver. Men i de flestas fall tror jag att man inte vet vad man ska rösta på och därför yttrar man sig inte. I alla fall när det handlar om "oss yngre". Det är väl inte heller det första man börjar prata om med sina kompisar "Hej hur mår du idag, förresten skall jag rösta på XYZ" ;)

Jag vet i alla fall vad Jens skall rösta på och svaret på den frågan är ju relativt lätt med tanke på vad han jobbar med :P Likadant med Pappa och Aina, jag vet var de står någonstans. Själv vet jag inte alls vad jag skall välja... Hehe.

Anledningen folk tycker det är känsligt är nog för att man är rädd för vad andra skall tycka. Att folk kanske tycker man är kommunistisk när man röstar på Vänster eller rasfientlig när man röstar på högern. Gamla ideologier lever kvar, I guess!

2006-09-12 @ 09:15:08
URL: http://hayes.webblogg.se
Postat av: Erika

Emma: Du är så insiktsfull... hehe. :) Men det låter vettigt som du skriver. Ungefär som jag med trodde!

2006-09-12 @ 10:46:20
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Elin

Tänkte på en sak bara... Tänk vad många människor som kallar Sverigedemokraterna rasister och nazister och fördomsfulla och allt vad det är...utan att ha brytt sig om att ta reda på vad SD:s parti verkligen handlar om! Folk läser tidningar som bara skriver rena lögner och går på det direkt, det är ju så bekvämt... Men vilka är det som är fördomsfulla? Joo de som dömer direkt utan att veta någonting. Alla de som så orättvist kallar SD de där hemska sakerna. Förresten så finns det gott om invandrare som är för SD. Varför är de sju "vanliga" partierna så rädda för att släppa in SD i debatter mm? Varför är det så skrämmande att SD kan komma med i riksdagen det här valet? Jo för att de andra partierna, speciellt vissa höga höns är så skräckslagna att förlora sin makt. Det är det enda vissa verkar bry sig om. Vad är Sverige värt för dem? De som har folk som berättar för dem vad de ska säga för att det ska låta bra i folks öron? Nä fy skam för maktgiriga människor utan hjärta! Vissa högt uppsatta personer borde verkligen rannsaka sig själva och börja bry sig om landet.

2006-09-14 @ 19:48:48
Postat av: Thomas Hall

Elin, vad snackar du om? Känner inga invandrare som är för SD!!! Själv är jag europeisk invandrare men aldrig skulle rösta på SD. Däremot har jag alltid röstat på MODERATERNA och jag tycker inte att de är rasister. Tvärtom så tycker jag att de flesta röda är smygrasister och det visar de genom bla. att hela tiden påstå att vi invandrare inte har förmågan att klara oss själva och därmed behöver vi deras hjälp. De behandlar alla invandrare som mindre utvecklade individer som ständigt behöver deras vägledning. Är man invandrare så förväntas man automatiskt att rösta rött!!! VARFÖR??? Ju därför att de flesta svenskar tror att alla invandrare går på socialen och därmed behöver hjälp av vänsterpolitik. Jag flydde från fd kommunistland och tänker absolut ALDRIG rösta på nånting som har med rödstrumporna och kollektivistiskt tänkande att göra!! Men jag skulle aldrig rösta på nånting så extremt som SD som tycker att man ska kunna utvisa folk som har bott i det här landet i många år - bara för att de inte assimilerat sig. För jag är en individualist och därmed ska jag vara speciell i vilket sammanhang som helst - jag behöver inte anpassa mig efter just den delen av Sverige av medelmåtliga svenskar bara för att jag är en invandrare. Jag behöver inte vara "dubbel så svensk som svenskar" bara för att visa att jag duger! Jag tycker jag har lika så mycket rätt att behålla mina individuella personliga värderingar som vilken svensk medborgare som helst (mina värderingar och synsett strider dock inte mot den svenska lagen vill jag påstå!!)

2006-09-16 @ 01:32:27
Postat av: Thomas Hall

Jag har också rätt att kritisera det svenska samhället trots att jag är en invandrare utan att riskera att folk svarar med "dra tillbaka där du kom ifrån!" För när mina SVENSKA vänner kritiserar tex den svenska alkoholpolitiken så är det ingen som säger till dem "stick ifrån det här landet! du duger inte!" När mina SVENSKA vänner har synpunkter ang. den svenska skolan, sjukvården, idiotiska kvoteringar och annat så får dem inte som svar "om du inte trivs så får du sticka härifrån!" Varför skulle då inte JAG kunna ha synpunkter om sådana saker? Jag har barn som är födda i Sverige och jag vill att de ska få en bra utbildning som motsvarar den som finns i andra välutvecklade länder, jag vill att folk ska ha rätt sjukvård för sina skattepengar och annat. Jag tror inte jag behöver bli dömd för att tacka och buga resten av livet för att Sverige har tagit emot mig som flykting. Jag tycker man har rätt att kritisera, vara sig själv, sticka ur mängden, ha synpukter och annat oavsett var man kommer ifrån. En annan sak är extrema religiösa grupper som förtrycker kvinnor, barn, som inte respekterar den svenska lagen osv.

2006-09-16 @ 01:53:09
Postat av: Patrik

SD är inte extrema. De vill bara utvisa invandrare som begått grova brott, inte oskyldiga människor. Det är oerhört orättvist att kalla SD rasister, främlingsfientliga mm. Och faktum är att nazister inte alls gillar SD och vad de står för. För SD vill bla skydda flyktingar. Och det finns invandrare i partiet. Återinvandringen handlar om att hjälpa de som vill att kunna återvända till sina hemländer. De som vill. Och då är det nog mest invandrarna som kommer att vilja återvända. Känner till flera som hade det bra i sina hemländer men som ville prova nåt nytt här i Sverige. De stackars flyktingarna blir det svårare för. De ska självklart inte behöva återvända dit det är farligt för dem att vara. Det är ett rent elände att det ska finnas så mycket grymhet i världen.

2006-09-16 @ 07:15:49
Postat av: Johnny

Thomas, SD är ett parti som har ett heltäckande partiprogram. Det som till allra största del skiljer SD från riksdagspartierna är att SD kritiserar invandringspolitiken. Men vi vill också på riktigt ta krafttag mot brottsligheten. I Sverige har vi alldeles för låga straff för grova brott och särskilt för upprepande brottslighet. Vi är även ett parti som värnar de äldre. De äldre är de som byggt upp landet och därför anser vi att de förtjänar en värdig pension och en värdig ålderdom. Vi är också det enda parti som har en politik som kan finansiera våra föreslagna förändringar. Jämför oss med liknande partier i övriga europa, t ex Dansk Folkeparti. I Danmark har man med hjälp av Dansk Folkepartis politik i princip lyckats utrota statsskulden.

Andra stora hjärtefrågor för oss är värnandet om kärnfamiljen. Vi anser att familjen är grunden för hela samhället, därför vill vi rikta särskilt uppmärksamhet till familjer. Vården är självklart även det en av de viktigaste frågorna. Idag blir vården bara sämre och sämre i och med alla indragningar. Vi är även ett parti som sätter djuren högt upp på dagordningen. Vi tycker det är dags att djuren också får värdiga liv, utan hänsynslös slakt där djuren plågas ihjäl.

Tyvärr plågas vi av att vårt parti av att en och annan person med tveksam historia eller tveksamma värderingar ansluter till oss. Ibland har de även kommit högt upp på våra listor. Det är olyckligt, men SD tolererar inga ideologiavvikare. Anledningen är att vi vill hålla partiet rent från människor med "extremare" åsikter. Därför uppmanar vi dem som avviker från vårt partiprogram samt våra värderingar att lämna partiet. Lämnar de inte partiet kan vi tvingas utesluta dem. Detta är något som medierna uppmärksammar hårt. De kritiserar oss och kallar oss allt möjligt, trots att vi gör allt vi kan för att rensa partiet. Men SD är ett snabbväxande parti och en del människor har inte goda avsikter när de går med oss.

Sverigedemokraterna vill kraftigt begränsa invandringen. Det betyder inte att vi säger åt människorna som bor här att "dra hem". Invandringen kostar Sverige varje år enorma belopp. Vi vill därför kraftigt begränsa invandringen. Landat har inte råd att ta in och ta hand om så många människor som idag kommer och bosätter sig i Sverige. Sysselsättningen i Sverige ligger under 80%. Vi har därmed massor med människor som står utanför arbetsmarknaden. Under de senaste 20 åren har den arbetsföra befolkningen ökat med 500 000 människor utan att sysselsättningen ökat. Det skapar ett enormt utanförskap med alla de sociala problem som därav följer.

SD är inte emot invandrare. Vi är bara mycket kritiska till invandringspolitiken. Thomas, du är mycket välkommen att komma och tala med oss! Vi lovar att vi inte har något emot dig bara för att du invandrat till Sverige. Vi har fler invandrare i vårt parti än de flesta av riksdagens partier.

2006-09-16 @ 09:31:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0