Dag 18 - 10 dödssynder

Det finns saker som man bara inte gör. Sånt som det är spöstraff på - rena rama dödssynder. Och vissa mer seriösa än andra.

  • Att i kristider säga att "Nu slutar jag heja på modo och går över till timrå istället". Jag hade faktiskt en kollega som uttalade denna mening igår. På skämt visserligen, men ändå. Jag höll på att få hjärtsnörp. Jag sa till honom att om han någonsin säger något liknande igen så kommer det få allvarliga konsekvenser. Absolut inte acceptabelt!
  • Jag personligen tycker att det är en dödssynd att vara alldeles för ärlig. Att bara dra på med en massa negativa ord, som inte är en smula konstruktiva, det är inte "ärligt", det är elakt. Även om det bara är ett konstaterande, som att den nya klippningen blev ful, att man är sur och grinig en dag, att maten någon så vänligt bjudit på smakar koblaja eller kompisens nya pojkvän/flickvän ser ut som att hon vunnit VM i fulhet. Eller vad sjutton som helst! Ärligt talat, vem FAN blir gladare av det? Ska man kläcka ur sig nåt så kan det väl åtminstone vara konstruktivt.
  • att inte bry sig om (eller veta hur man gör) använda skiljetecken som komma punkt eller stor bokstav när man skriver ELLER ATT ANVÄNDA CAPSLOCK SOM EN BESATT eller att helt enkelt använda alldeles för många utropstecken eller frågetecken för att visa att man verkligen bryr sig om nånting och dessutom är det sjukt irriterande med meningar som fortsätter i femhundra år fast de egentligen kanske byter ämne mitt i ungefär som om jag nu skulle beskriva hur mycket jag uppskattar att få frukost på sängen när jag fyller år men det hör ju inte till men den här meningen har nu blivit skitlång och jag har inte ett endaste komma tycker du inte att jag har gjort det jävligt bra????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • När det gäller den här punkten så är jag faktiskt lite partisk, eftersom det handlar om vad jag jobbar med. Men det händer ju att även jag ringer till olika företag, av olika anledningar. Man kan ibland vara arg eller upprörd, men man får bannemig lära sig att göra skillnad på saker och ting. Vad hjälper det mig om jag skriker och skäller på en stackars person på en kundtjänst, när det egentligen är företaget som jag är arg på? Så en stilla vädjan från en liten kundtjänstmedarbetare på, om ni är arga, var arga - men var inte arg på personen som ni pratar med, den gör säkert det bästa den kan men de medel som den har. (Klart det finns stolpskott med, men det är en annan fråga).
  • Det här är en till punkt som är relaterad till mitt jobb faktiskt. Och här sitter vi alltså och pratar i telefon med människor dagarna i ända. Det kan störa mig OTROLIGT mycket, om någon (nu ska vi inte nämna namn här) börjar spela musik med telefonen eller med datorn, utan att använda hörlurar. Detsamma om man inte stänger av sitt ljud på mobilen, så att alla SMS och samtal aviseras ljudligt så att alla hör. (Ännu värre om personen då till och med lämnat sin arbetsplats, så att telefonen bara skränar vidare). Ska man lyssna på nåt med ljud - använd hörlurar. Ska man ha mobilen med sig - ha för guds skull den på ljudlöst!
  • När det gäller bilkörning så skulle man ju kunna få in alla tio synderna bara där. Det finns ju så vansinnigt mkt dumt som folk gör. Parkera över två parkeringsplatser till exempel. Eller att ligga och mesa på i 70 på motorvägen när det är en fil, för att sedan öka till 120 så fort det blir tvåfiligt - så att de bakom inte kommer om. Eller att inte använda blinkers i rondeller. Eller att svänga ut framför någon som kommer i full fart, så att den personen måste panikbromsa. Eller att inte blända av till halvljus vid möte. Eller.. Eller... Eller... Hur länge ska jag fortsätta? Vissa personer borde helt enkelt inte ha fått körkort.
  • Att älta sina kärleksproblem med någon som man vet har en cruch på Sig. Kryptiskt? Alltså: Albert är kär i Berit. Berit är kär i Crister. Berit ältar sina kärleksproblem med Albert. Inte okej. Verkligen, inte okej. Visst, man kan hävda att man inte vet, men innerst inne så vet man nog. (Fast om man verkligen inte vet, då kan man få skämmas i efterhand istället. Och då får även Albert skylla sig själv lite om han inte sagt till Berit att han inget vill veta.)
  • Alldeles för små kläder på en alldeles för stor kropp. Nu är det så här, att jag är fullkomligt medveten om min egen storlek. Därför vet jag även hur otroligt illa det ser ut med minimala kläder. Då snackar jag inte kläder som är gränsfallet till för små, utan jag menar kläder som verkligen skär in ÖVERALLT. Det är jättebra om man har ett ruggigt bra självförtroende, men det ÄR faktiskt inte snyggt... :(
  • Kanske lite i konflikt med punkten ovan, men jag tycker man ska tänka sig för både en och två gånger innan man börjar klanka ner på hur någon ser ut. Och det gäller inte bara vikt, det gäller allt möjligt. Om någon har en ful näsa, stora öron, krokiga fötter, bruna fingrar, dålig andedräkt eller en stor kroppshydda (gud va fint formulerat) så är nog personen medveten om det i de allra flesta fall. Jag personligen är som sagt väl medveten om hur jag ser ut, och jag kommer inte bli mer motiverad till att banta för att du kommer fram till mig och säger; "Du vet om att du är fet va? Borde inte du banta?". Det enda som det motiverar mig till är att ge dig en stor fet smäll.
  • Det som är allra mest obvious av allt: Våldtäkt, misshandel osv osv osv. Behöver ingen mer förklaring för den va?


Sen vill jag bara säga att jag började skriva detta inlägg inatt. Det var inte helt lätt att komma på tio grejer faktiskt. Så det har blivit väldigt sporadiskt skrivande på detta inlägg. Blopp och hejdå.

Kommentarer
Postat av: Emma

Nä man säger inte rätt ut att nån är tjock, smal eller whatever. Bättre att peppa på annat vis då om man tror personen skulle må bättre av motion t.ex



Men det vet man ju själv också. Man KAN ju allt det där med bra kost och motion men man måste ju bara ta sig för utan att folk ska tjata på en

2010-12-17 @ 21:53:35
URL: http://emmasform.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0