Brun-utan-sol gone bad?

Det kom in en kvinna på bussen när jag åkte hem från jobbet förut. Hennes ansikte lyste morotsgul-brunt. Jag undrade om det var en brun-utan-sol-kur som gått snett, för hon hade inte den där morotsfärgen på öronen, dom var typ normalfärgade. Behöver jag säga att hon såg rätt lustig ut?

Det märks att jag inte är van att jobba

Herrejisses så trött jag är. Skulle lätt kunna gå och lägga mig nu. Det har väl blivit senare än vad det borde både igår och i förrgår, men första kvällen är det ju alltid svårt att sova.. Och igår kom jag hem från kören vid 21.30, somnade väl runt 22.30 tror jag. Sov bättre igår dock. Inatt lär man ju sova som en klubbad säl - hoppas jag.

Det gick bra på jobbet idag iaf. (Ja, jag tänker kalla det jobb och inte praktik, även fast det är praktik det är. Men ni som läser fattar säkert vad jag menar ändå.) Slitit dock. Jag sorterade gamla stolpar som varit till hagarna, plus drog ur nå slags krokar/skruvar ur dom. Hade en skruvdragare till detta, men vissa av dessa "krokar" var böjda, så när jag började skruva så fick skruvdragaren världens fart och min handled och arm bara böjdes till nån konstig vinkel. Tyvärr var det inte helt lätt att se vilka som var krokiga och vilka som inte var det, så min handled och arm fick sig några fler "ryck" än vad jag tror är hälsosamt. Framåt 13-tiden bytte jag syssla, jag ägnade dagens sista timme åt att pyssla med hästarna och att göra rent i stallet. Dagens bästa timme, helt klart ;-) Imorgon ska jag röja gräs med grästrimmern, hade inga bra kläder att göra det i idag. Borde skaffa mig ett par gummistövlar med.. Hm... Ja, eventuellt ska jag rida imorn med! Han har ju som sagt 3 hästar på gården nu, och idag frågade han om jag kunde tänka mig att rida dom "nån gång", men att var och en av dom har ju sina dumheter. Det är jag inte rädd för, det får man ta som det kommer. Funkar det inte så får man väl träna helt enkelt. Så, vi sa att vi eventuellt ska göra ett försök imorn! Coolt.

Och på fredag.... Åhhh, som jag väntat på denna fredag.... David kommer ju hem! Jag längtar så otroligt mkt. Det gör inte han, det vet jag. Han vill stanna. Jag får nästan dåligt samvete för att jag vill ha hem honom, speciellt eftersom han säger att om det inte vore för mig så skulle han nog stanna där. Det känns som att kanada gör honom lycklig, och att han bara kommer vara olycklig när han kommer hem. Jag antar, och HOPPAS att jag har fel, för jag vill verkligen inte att han ska vara olycklig...

Mama I'm com... eh, näe

Nej, jag ska inte åka hem, däremot ska kära mor komma hit! Åh va kul det ska bli :-) Så den 14/6 kommer mamma hit :-)

Praktiken idag har gått väldigt bra iaf! Jag ägnade större delen av dagen åt att städa stallet, grovmockade alla boxar (12 st), fyllde på med torv, sopade överallt och  pysslade lite i sadelkammaren. Vi har iaf kommit fram till att jag ska jobba 7.30-14, 4 dagar i veckan. Ledig fredagar. Tycker jag känns riktigt bra :-) 6h per dag är riktigt lagomt, och man gråter ju inte direkt över att vara ledig på fredagar :-) Efterhand ska vi öka med timmar, men inte förrän om några veckor. Jag tror det här kommer bli en riktigt härlig sommar.. :-)

Praktik idag!

En snabbblogg innan det är dags att kila till bussen.

Idag är alltså första praktikdagen. Är inte så blodigt trött än, men det kommer nog. Sov rätt kasst inatt. Nu på morgonen var jag dum nog att dricka ett glas Oboy till frukost (som jag alltid gjort) och det har jag redan fått sota för för nu kommer magknipen. Detta var inte bra... En timme på buss efter detta?! :-S

Jaja, wish me luck! Men det ska nog gå bra med båda magknip och praktik tror jag.. :-)

Tjejsnack v. 22

Hemligheter

· Har du några hemligheter som ingen annan vet?

Ja, det har nog alla.. :-)

· Har du en hemlighet som du kan berätta här?
Hmm.. Nja det beror väl på hur man definerar hemlighet... Nej, jag har nog ingen hemlighet som jag tänker avslöja här.. :-)

· Är du bra på att hålla hemligheter?
Det beror på vad det handlar om! Oftast så är jag nog ganska bra på det, så länge det inte rör mig själv. Alltså, om det hänt mig ngt, bra eller dåligt, eller om jag köpt en present eller julklapp till någon, då måste jag verkligen kämpa för att inte berätta det... :-) Men det finns ju värre hemligheter att avslöja, eller hur?

· Är du en hemlighetsfull person?
På sätt och vis är jag nog det... Fast samtidigt är jag väldigt öppen med. Jag vet inte, svårt att säga!

· Vem berättar du helst hemligheter för?
Oj... Jag kan nog berätta mina hemligheter för rätt många.. Emma och Joanna, David, min syster, mamma.. det är rätt skönt att kunna dela med sig tycker jag.

Dumma mage...

Magen krånglar idag med. Urk. Är rätt skönt att jag inte börjar praktiken förrän imorgon, då har jag ännu en dag på mig att bli bättre i magen.

Tror aldrig jag varit så snabb upp ur sängen som idag. Jisses. Jag låg och ställde 3 alarm igår, ett för när jag skulle upp (8.40), en påminnelse till att jag skulle ringa till AMS (8.50, typ lite snooze) och sedan, när jag skulle gå till bussen, dvs 9.15. Men, jag måste ha varit trött när jag ställde det sista alarmet, jag ställde det nämligen på 8.15. Så när telefonen börjar viberera (jag har alltid den på vibration när jag ska vakna, får ju hjärtfel om den ska börja skrika) och jag ser att det står "Buss" som påminnelse så bara hoppar jag upp ur sängen, och kastar på mig kläderna. "Jäkla telefon" tänker jag, "den hoppade över två av alarmen jag ställde in! Kanske kan man bara ha ett larm åt gången? Knasigt". Jag kollar dock upp och dom andra två alarmen finns kvar, och det gör dom ju. Då inser jag, när jag är halvt ute genom dörren, att jag ställde buss-alarmet en timme för tidigt. Snark. Det är inte lätt när man är trött inte...

Nu ska jag iväg till kuratorn, och sedan ska jag till AMS och skriva papper ang praktiken. Tjohoo

Snart, snart, snaaart

Snart är det fredag, och då får jag äntligen träffa min underbara David igen. Jag saknar honom så mkt, och ju närmare fredagen kommer desto mer längtar jag efter honom. Men tiden har gått rätt fort ändå, det är snart 1,5 månad sedan han åkte, självklart känns det som att han varit borta en evighet, men evigheten har ändå gått snabbare än vad jag trodde den skulle göra.

Jepp.

Jag ska få låna Davids föräldrars bil när jag ska hämta honom iaf. Jag vet inte än om jag ska åka själv och hämta honom eller om någon av föräldrarna, troligt Gittan isf, ska följa med. Jag är väl lite delad. På ett sätt är det ju kul med sällskap när man åker, men å andra sidan så vill jag väldigt gärna ha honom för mig själv nu när han äntligen kommer hem... :-) Så, egoisten i mig vill åka själv, men vill Gittan och/eller Anders följa med upp så får dom ju självklart göra det! Det är deras bil, och deras son med för den delen.. :-)



Vad händer imorn gå? Tja jag har egentligen inget planerat förutom ett besök till kuratorn. Men jag måste nog ta mig i kragen och göra en storstädning här hemma, speciellt som detta är min sista "lediga" dag innan praktiken!

Praktiken ja, shit vad kul det ska bli... :-) Måste dock skaffa mig ett regnställ, för att jobba utomhus en sommar kommer garanterat innehålla ett antal regniga dagar.. :-) Det finns visserligen väldigt mkt att göra som är under tak (han visade mig ungefär vart jag kommer hålla till, vad som ska göras osv), men sedan är det ju även sånt som att klippa gräs, kolla hagarna (herregud vad jag kommer få gå!), måla ridbana och annat. Och jag ska även få lära mig köra traktor! Det ni ;-) Den här praktiken kommer bli rolig! Det enda som känns jobbigt är resorna, att det tar en timme dit med buss. Lite drygt, men va tusan... Vad gör man inte för ett roligt "sommarjobb" :-)

Nu ska jag göra mina ärenden i badrummet, och sedan ska jag hoppa i säng.

Haha just det, jag kom på främsta anledningen till att städningen behövs - jag hittar inte min bankdosa och nu har pengarna kommit in och det är dags att betala för sig. Heja mig!

Ni som har hängt med

Ni har nog redan sett att det inte blir något Landslide i finalen av Talang 2007. Jag kan absolut erkänna att jag är bitter över att den där lilla skånska fjanten gick vidare! Jag skiter i att han är söt och charmig, vilken är killens talang? Han kan iaf inte sjunga. Det fanns många i det avsnittet som jag hellre hade sett gå vidare än honom. Seriöst, jag fattar inte... Han har inget i finalen att göra.

Jag hejar på tjejen med apan, hon som buktalar! Det är underhållning det :-P

Gissa vem som inte fick praktikplats...?

Gissade du på mig så gissade du fel :-P För jag börjar min praktik på Tenhults Hästuthyrning på tisdag =)

Fest igår iaf. Annas födelsedagsfest. Av mig/oss fick hon fotcreme och duschcreme tror jag det var, som luktar oliv. Luktade jättegott! Vi bjöds på bål, och diverse tilltugg, paj, potatissallad, världen fruktbricka och snacks förstås. Det blev väl lite o dricka med, kul var det iaf! Kvällen avslutades på Harry's, fast där var vi kanske bara en timme eller nåt innan folket begav sig hemåt.

Idag har varit mindre rolig. Jag var varit kass i magen HELA DAN, helt hysteriskt så dåligt jag mått. Bakfull, javisst, men jag har varit kass i magen i flera dagar nu, så nånting är lite galet tror jag. Just nu mår jag bättre än vad jag gjorde imorse, men ändå långt ifrån bra... Magknipen och illamåendet vill bara inte släppa. I don't like...

Jaja, skit samma. Här kommer lite bilder från gårdagen!



1. Hanna morots-tand, haha
2. Födelsedagsbarnet Anna
3. Micke och Magnus
4. Smaskiga grejer bjöds vi på!
5. Anna, Emelie och Hanna
6-7. Dansen som alla kan, eller kan lära sig. Ukrainas bidrag i schlagern. Tanzen!
8. Magnus och Hanna
9. Hanna med sina ballonger... :-P
10. Emelie och Magnus. Söt :-P Hannas arm är med oxå

Jag borde väl sova

Ja, jag ska göra det strax med. Har nyss kollat på ett avsnitt av Top Model, ville bara se klart det först. När jag satt och kollade förresten, så började det lukta tigerbalsam! Ja, det är sant. Balkongdörren är öppen, så det måste ju ha kommit utifrån, men jag undrade vad det var som luktade. Kanske grannen har en idrottsskada och smörje sig med tigerbalsam, det är den enda förklaringen jag kan komma på. Vad finns det annars som luktar så? Ja, liniment till hästarna luktar nåt liknande, men jag tror inte att nån av mina grannar har häst på balkongen.

Häst ja. Imorn ska jag ju åka till Tenhults Hästuthyrning för "intervju". Är inte direkt nervös, kanske är för att det egentligen inte är nån riktig arbetsintervju. Vi får se vad som händer. Jag ska iaf åka ut till Davids föräldrar först och låna deras bil, för det går visst inga bussar till den delen av Tenhult på helgerna. Typiskt. Men men, det ordnade sig ju ändå som tur var. Det är sånna här gånger man inser hur beroende man är av bil! Och så kostar bensinen över 12kr/l... Det är ju hemskt.

Nu ska jag sova iaf. Morgondagen kommer i värsta fall att bli stressig, men det ordnar sig nog.. :-)

Gonatt everybody!

Praktik!

Igår var jag alltså ute på praktikplats-jakt, och som jag skrev i bloggen tidigare idag så gick det inget vidare.

På kvällen satt jag och surfade runt som vanligt, och hittade till en sida; "Tenhults Hästuthyrning". Det stog där att man har möjlighet att ta emot praktikanter, så jag kastade iväg ett mail och presenterade mig själv, berättade att jag är med i "Vissa-projektet" och ungefär vad det innebär. Jag lämnade kontaktuppgifter, och bad dom svara och berätta lite om vem som kan få komma på praktik, hur det funkar osv. Detta var alltså igårkväll, vid 22.30 ungefär.

Idag, strax efter kl 15 ringer en man till min mobiltelefon. Han säger att han läst mitt mail, och undrar om jag kan komma på "intervju" (mer information för både honom och mig, plus en chans för mig att se stället och se om det kan tänkas passa mig) imorgon kl 11. Min första tanke är "Nä, men det är ju lördag....", men min andra tanke är "Har jag chans att få praktik där så kan jag komma kl 00 på natten, no problems". Han berättade att på sommaren så är större delen av arbete mer jordbruk än hästar, men det skiter jag i. Tänk på all gratis vardagsmotion man får! Och man får vara ute i friska luften, istället för att sitta inlåst på nåt kontor. Jag ska satsa 100%, för här vill jag ha praktik.

Så, imorgon ska jag alltså HIT på "intervju"... :-) Wish me luck!

Apropå fredagsfyran

Jag tänker faktiskt skippa fredagsfyran idag. Jag pallar inte med frågorna, jag vill helt enkelt inte tänka mig in i en sådan situation, det känns alldeles för jobbigt...

En inte helt fantastisk dag

Igår var inte den mesta fantastiska dagen på året. Inte den sämsta heller iofs, men....

Ptja.

Jag började med att kliva upp kl 7 för att tvätta. Två maskiner blev det, nu har jag iaf rena kläder att välja på inför Annas födelsedagsfest imorgon.

Jag fortsatte dagen genom att åka och söka praktikplatser. Det gick kasst. Dom flesta jag var till ville inte ens ta emot min ansökan, gubben på Rilo var den mest anti jag någonsin mött tror jag. Han var totalt ointresserad! Hejade knappt, yssnade inte på vad jag sa, brydde sig inte nämnvärt om min ansökan utan stoppade den bara under disken, och sedan gick han därifrån. Surgubbe. Jag var på Charlies och frågade om dom hade haft tid att titta på min ansökan (dom var nämligen dom som tidigare verkat mest intresserad) men dom sa att dom inte behövde någon hjälp under sommaren eftersom dom inte har så mkt att göra då. Synd, det var där jag helst ville vara. Rilo Zoopermarket var mitt andrahandsval, men nu har jag inte alls någon lust att vara där pga gubben. Inte så konstigt att man tappade söka-praktik-suget efter att ha träffat honom... Urk.

Jag åkte ut till Tenhult! Jag dras ditåt nu, och det piggade helt klart upp humöret. Det var liv och rörelse på Riddersberg, jag hittade någon som verkade som en lärare, och frågade om det var okej att jag gick runt och tittade lite. Ville försäkra mig om att jag inte var ivägen och så. Jag berättade att jag hade sökt utbildningen och hon tyckte att det var jättekul att jag var där och tittade. Hon berättade att dom fått totalt 26 ansökningar. Till 20 platser. Oj, nu är jag mer nervös än innan. Det betyder ju att 6 sökande inte kommer kunna gå utbildningen. Jag träffade samma lärare som jag träffade i söndags med, och hon tyckte inte att jag borde vara så orolig, hon skulle "kasta ett extra öga på min ansökan". Heja mig! Lärarna jag träffade tyckte iaf att det var positivt att jag var där och verkligen visade att jag var intresserad, så jag hoppas att jag har lite plus tack vare det.

Jag åkte hem till David. Åt, kollade på tv, vilade lite. Jag hade pratat med Anders tidigare och vi skulle välja bilen vid 17.30. Klockan blev 17.20, och jag hade inget hört, så jag gick själv ner i källaren och bar upp vinterdäcken, och packade in dom i bilen. Han ringde när jag höll på att bära upp däcken, och sa att de hade skjutit fram det till ca 18. Jag satt utanför Davids hus och väntade, tittade på bilen. Jahapp, det här är "slutet" alltså. Underligt hur man kan fästa sig vid något så opersonligt som en bil. Som inte ens är min! Helt sjukt. Anders kom, vi rensade ut det sista, och sedan åkte vi till köparen på Öxnehaga. Försäljningen gick smidigt, det var första gången jag såg 49 000 kr i cash. Inte illa, hehe. Det kändes oväntat hårt att lämna bilen till en total främling och åka därifrån. Ja jag vet, det är en BIL och inget viktigare, och som sagt inte ens min egen bil, men... Jaja, skit samma. Anders släppte av mig i Huskvarna och jag åkte hem till mig.

Gjorde inget vettigt den kvällen, förutom anmälde mig och David till Roger och Louises bröllop. Rogers mamma var riktigt rolig iaf! Jag ringde till numret på inbjudan, nån karl som svarar och jag frågar efter rogers mamma... då hör jag honom i bakgrunden "nu är det dom där jävlarna igen..." och hon svarar typ halvtjurigt i telefonen att "ja det var du som ringde igår, men vi ska inget ha". Jag mumlade nog nåt om: nää jag ringde inte igår, jag tänkte anmäla mig och min pojkvän till roger och louises bröllop... Hon började gapskratta och ursäkta sig, hon skämdes nog en del... :-) Men hon var väldigt trevlig iaf, pratade med mig som om vi känt varandra i evigheter! Ser fram emot bröllopet, det ska bli väldigt skoj :-)

I övrigt en stillsam kväll. Kollade på tv (minns dock inte vad), telefonerade med mor och surrande på MSN. Läste ut boken "Det ska bli ett sant nöje att döda dig", den var värd att läsa! Verkligen. Annars en vanlig lugn kväll.

Idag har jag inte gjort många knop. Ingen huvudvärk idag, jätteskönt! Just nu sitter jag och kollar på Oprah, man pratar om depressioner och det är en tjej där som överlevt ett självmordsförsök som berättar lite. Intressant, mycket känner man igen. Jag är såååå glad att jag inte mår dåligt längre! Jag mår BRA, och det är fantastiskt att leva och må bra... :-) En vardagslyx är att verkligen uppskatta att man mår bra. För det ska man njuta av.

Tredje dagen i rad...

.... Som jag vaknar med huvudvärk. Beror kanske på min förkylning, jag vet inte, fast så förkyld är jag ju ändå inte.

Klev upp 7 imorse iaf, för jag har tvätttid. Och nu ska jag gå ner och hänga upp tvätten så den torkar.

Idag ska jag tvätta klart, söka jobb och sälja bil. Yehaa.

"Det ska bli ett sant nöje att döda dig"

Jag håller på att läsa Magdalenda Graaf's bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" just nu. Den är spännande, hemsk, bra.... men det är en sak som jag verkligen stör mig på, och det är att hon "förstör" fortsättningen i boken genom att halvt berätta i stora drag vad som ska hända.

Till exempel:

"Vad jag inte visste var att det runt hörnet väntade mordhot, "kontrakt" som Jorma lagt ut på mig och min syster, en egen livvakt, överfallslarm, peruker, poliseskort, flyttlass som skulle gå till nya jourhem uppåt landet, mer ångest men framför allt den starka fruktan i ensamheten. Jag skulle få söka hjälp i gråzonen, be om skydd hos någon som inte skydde de medel som Jorma använde, någon som samhället såg ner på men som skulle bli min hjälte, någon som hade kurage nog att ställa sig upp och lägga sina skyddande vingar över mig och Ville och med hög och tydlig röst säga att man inte slår kvinnor och barn."

Visst, det är väl säkert hennes sätt att skriva, och jag vet att det är en sann "historia" och så, så självklart skriver hon som hon vill, och som hon minns och upplevde det... Men jag vill inte veta i förväg vad som ska hända i en bok, det förstör lite av hela grejen med läsandet! Det känns som slöseri med tid att läsa när jag redan vet vad som ska hända. Längre fram i boken skriver hon även;

"Jag vet inte hur det hade gått om det inte varit för den vackra asiatiska kvinna som bad som finske make, den fruktade före detta mc-ledaren,  att breda sina skyddande vingar över mig och Ville så att vi inte längre behövde gömma oss."

Opps I did it again typ. Nu vet jag ju att det är så det kommer att lösa sig. Det ville jag ju inte veta redan nu, det vill jag veta sedan, när det är dags för det i själva "storyn". Men visst, nåt speciellt har väl boken antar jag, för jag läser den ju fortfarande, dessa små "ledtrådar" till trots. Men jag tycker fortfarande inte om det....

Fråga Olle

Satt och kollade på säsongens sista Fråga Olle nyss. Precis som tidigare säsonger så tänker jag: Det här programmet borde vara en timme, en halvtimme är alldeles för kort!

Roliga gäster ikväll iaf, Kitty Jutbring och Fredde Granberg. Han kommer alltid vara "Ragge" för mig, hahaha :-) Och apropå Kitty så tror jag att jag ska lyssna på nåt "gammalt" relationsråd från Christer (radioprogram på P3 för er som inte känner till det), där Kitty är en av "relationsrådgivarna".

Christer som för övrigt är det absolut bästa radioprogrammet någonsin. I like. I like a lot!

Sånt om man egentligen inte skriver om....

Nu ska jag gå över gränsen och skriva om någon som man (jag?) i vanliga fall inte skriver om. Nämligen sånt som händer på toaletten.

Ja, ni har gjort det ni med. Ett toalettbesök som innehåller "nummer 2". Ni vet vad jag menar, låtsas inte om annat ;-)
Hur som helst. Min toalett är verkligen usel. Jag fattar inte varför den spolar såå otroligt kasst! När man varit där inne och bajsat (varför ska jag vara fjollig eller fin och skriva nummer 2?) måste man alltid spola två gånger för att det ska försvinna! Detta oavsett om det är ett stort eller litet lass. Man får förresten spola dubbelt rätt ofta annars med, för att papperet ska åka ner. Så irriterande... Nån som vet om det finns något att göra, eller får man helt enkelt leva med det?

(I allra bästa fall behöver jag ju bara leva med det i typ3-4 månader till.. hoho)

Varför är det så?

Varje gång jag loggar in på MSN så visas en ny presentations bild av mig. Alltså gamla bilder som jag haft innan. Har jag lyckats komma åt nån inställning utan att veta om det, eller lever min msn ett hemligt liv? Mystiskt.

Bye bye Hyundai

Tidigare idag ringde en kille som ville kolla på Davids bil. Sagt och gjort, och kl 17 var jag och Davids pappa på stan och träffade honom och hans tjej (måste det ha varit iaf). Det var en himla tur att Anders var med, jag hade aldrig kunnat göra det där själv. Dom kollade på bilen iaf, verkade nöjda, provkörde en sväng, kom tillbaka, konstaterade att ett ljullager var trasigt, och vi hittade även en sprillans ny (okej, inte äldre än 1,5v iaf), STOR, repa på höger framdörr. Elände. David hade begärt 52 000, de här människorna var villiga att ge 49 000, så så blev det. Då kommer dom ändå laga ljullagret själva, och bara det går ju på 2000. Så egentligen prutade de bara ner den med 1000 kr, så jag antar att man får vara nöjd. Jag hade dock inget med de ekonomiska diskussionerna att göra, det fick Anders stå för.
Men, den blev såld iaf. Eller tingad kanske jag ska säga, för imorgon ska den fixas till och på torsdag lämnar vi över nyckeln.

Så, bye bye hyundai. Hoppas du kommer trivas hos dina nya ägare.

Tisdagstema v. 21

Veckans tisdagstema är siffror. Och ett ställe där man alltid ser många siffror samtidigt är ju på text-TV...

image544

Jag har huvudet fullt med lektioner

Inte vilka lektioner som helst.

Jag drömmer om utbildningen, och som en del i utbildningen (i mina drömmar alltså) ingår lektionsplanering. Jag drömmer att jag planerar massor med ridlektioner, kommer på övningar, uppgifter, det allra mesta är hopp-övningar. Det är kombinationer, avståndsövningar, gymnastikhoppning, höjdträning men jag har även planerat hela tävlingsbanor. Har förstås planerat dressyrlektioner med, allt ifrån uppvärmningen till själva huvuduppgiften och till avslutningen. Det har dock gått upp för mig att jag enbart planerat lektioner för elever som redan kan grunderna, jag fick en utskällning av en lärare för att jag inte tagit mig tid till de yngre och mer okunniga eleverna. Så det skulle inte förvåna mig om jag drömmer om den typen av lektioner inatt...haha

Tjejsnack v. 21

Träning

· Varför tränar du?
Öhh... egentligen mest för att jag känner att jag "måste". Sad but true

· Hur ofta tränar du?
Alldeles för sällan. Men nu är det väl meningen att jag ska komma igång igen. Haha

· Vad brukar du träna?
Gym och promenader. Favoritträningen är ju ridning förstås, men har varit väldigt lite av den varan på slutet :-(

· Finns det något negativt med träning?
Oftast är det tråkigt!

· Finns det något positivt med träning?
Ja förhoppningsvis får man ju önskad effekt av träningen, och då är det ju roligt

Jag fick svar

Mailade tenhults naturbruksgymnasium igår för att fråga när intagningsbeskedet kommer. Jag fick svar direk nu på morgonen (snabba ryck, i like!) och svaret lyder: "I början på Juni skall första besked komma".

Sådärja! Början på juni... Gött! Då slipper jag gå och vänta och fundera i flera månader iaf.. :-)

Nytt EFIT

Då var jag klar med dagens EFIT, och det kan du se HÄR.

Det verkar lovande!

Har varit på Riddersberg idag igen, och kollat på treårsbedömning. I lunchpausen så gick jag runt och kollade lite, och träffade två tjejer som gick "min" utbildning, sista året. Jag pratade lite med dom, dom berättade om utbildnigen, lärarna, skolan, hästarna och annat. Enligt dom så är det väldigt lätt att komma in, vilket senare bekräftades av en av utbildningens lärare som jag träffade. Hon sa att det är 15 sökande på 20 platser, och att jag alldeles säkert kommer in så länge jag fyller antagningskraven, och det gör jag ju! (Grundläggande behörighet och hästerfarenhet). Det känns just nu som att det enda som står mellan mig och utbildningen just nu är om det blir för få sökande. Men, det känns rätt otroligt med, för förra året körde dom utbildningen med endast 5 elever. Och jag tror faktiskt inte att 10 av dom som sökt i år kommer tacka nej. Så, det verkar lovande!



Bildförklaring:

1. Stallet sett från parkeringen
2. Stallet sett från ridhuset (baksidan av stallet)
3. Utomhusboxarna (kortsidan av stallet)
4. Mitten på framsidan av stallet, kontorsingången
5. Stallgången ena sidan
6. Stallgången andra sidan
7. En del av insidan av ridhuset (det är såååå sjukt stort!!!)
8. Halva ridhuset
9. Andra halvan av ridhuset


Äntligen!

Jag har länge trott att jag var den enda som inte fattar grejen med lilla skånska "Elias" i Talang 2007... Jag stör mig på killen som alla tycker är så söt och rar. Baah. Äntligen har jag fått se att det är fler än jag som inte gillar det lilla skånska trollet.. (Ja visst är jag elak? Skönt som omväxling, haha)

Ang Elias

Klippt och klistrat från diskussion på Aftonbladet.

Imorgon!

Imorn kör jag EFIT! Det är på tiden... Jag har sagt det flera gånger, men nu har jag laddat upp med batterier med så det ska nog bli bra =) jag vet redan lite av vad jag ska göra imorn... :-) Så det blir inte bara ett "inne-i-lägenheten-efit"... :-)

Dagen so far

Nu vill jag gå utbildningen på Tenhult mer än någonsin.

Läste en gammal klubbkompis' dagbok (okej, det heter väl blogg där med nu för tiden, skit samma) på lunar typ igårkväll, eller inatt, eller imorse, eller när det nu var. Hon skrev att hon skulle till Kramfors och tävla.  Jag funderade, och letade fram om det fanns några tävlingar här neröver denna helgen, och det fanns det! Lokala tävlingar för ponny idag och storhäst imorgon. Så jag satte mig i bilen och letade rätt på Norrahammar- Tabergs Ridklubb. Åkte lite fel från början, men det är inte mitt fel att de hade så små skyltar :-P Stannade väl där lite över en timme, såg klassen LC, många små tuffa ryttare finns det. Och många olika ponnysar finns det (jag skiter i gramatiken). Vissa var otroligt fina och välridna, andra var små raggiga olydiga saker. Vissa ponnysar var medelmåttiga men hade kassa ryttare, jag blir SÅ förbannad när en ryttare tar en usel väg till ett hinder och sedan klår upp hästen för att den stannar... Herregud. Det är väl egentligen främsta anledningen till varför jag kan ha svårt för ponnyhoppning, många ryttare är trots allt rätt unga, och kanske inte har så stor koll hela tiden. Jaja, skit samma.

Jag åkte därifrån, åkte hem och plockade upp lite småsaker (som kontokort ifall bensinen skulle ta slut). Jag hade nämligen bestämt mig för att leta reda på Tenhult, samhället, skolan och hästanläggningen. Jag hade sedan tidigare tittat på en vägbeskrivning på eniro, så jag chansade på att jag skulle komma ihåg den. Och det gjorde jag med, så gott som iaf! Det var rätt enkelt att hitta till hästanläggningen, eller Riddersberg som det heter. Även där var det fullt med hästfinkor och grejer, och det visade sig att det var treårsbedömning där. Paus när jag kom dock, så jag passade på att gå runt och spana in anläggningen, stallarna och omgivningarna. Såååå underbart! Jg trivdes direkt. Det var lantligt, hemtrevligt, mysigt, men stort och modernt samtidigt. Åhh.. nu hoppas jag ännu mer att jag kommer in på utbildningen. Jag vill!

Kul att kolla på treårsbedömningen med, väldigt fina unghästar med där. Speciellt en blev jag kär i, ett skimmelsto som hade Cardento nånstans i släkten.. Shiiit va fin hon var. Sen gillar jag ju alltid att kolla på löshoppning, för då ser man hästens teknik utan ryttare och det är rätt intressant. Dock ännu mer intressant om man ser den hoppa under ryttare med vid samma tillfälle, så man kan se skillnaderna, men detta var som sagt bara 3-åringar. Fina treåringar dock.

Ja, sen då? Åkte hem vid 16-tiden, och sen dess har jag inte åstadkommit ett smack. Jo, jag har kollat på Ugly Betty och jag har lagt ihop en städvänlig musiklista. Och så har jag ätit mat som jag lagade igår. Jag skulle verkligen behöva städa, men den lilla lust jag hade till att städa försvann när musiklistan var klar. Haha, som det brukar vara då. Får spara den och hoppas på nåt infall senare ikväll eller kanske imorn.

Ja jag hittade förresten aldrig till själva naturbruksgymnasiet men å andra sidan så sökte jag inte direkt efter det heller, jag åkte direkt hem eftersom jag var så vansinnigt hungrig. Kanske tar en sväng utåt tenhult i veckan igen, och kollar in skolan på dagtid när det är folk där.

Ja, det var allt so far. Nu vet jag inte vad jag ska göra. Städa motvilligt (för det brukar ju bli såååå bra då.. not) eller kanske kolla på ett till avsnitt av Ugly Betty. Har ett Greys-avsnitt på G med, men det är inte riktigt klart än. Eller kanske spela lite Sims. Det sista känns mest troligt, håller på att odla massa barn. Men jag måste skaffa ännu en släkt för annars blir det inavel snart... Hmm.. :-)

En sak i huvudet

Jag har bara en sak i huvudet just nu. Eller okej, två, men den ena har varit i majoritet idag. Skolan.

Jag vill sååå gärna komma in på Ridskolepedagog-utbildningen. Jag bara känner att den skulle vara så perfekt för mig. Så här står det bland annat på utbildningens hemsida:

"Utbildningen till Ridskolepedagog är en bred, kvalitativ och innehållsrik utbildning där du växer som person och lär dig om både människor och hästar. Lärarna är mycket skickliga med mångårig erfarenhet från såväl hästnäringens olika grenar som pedagogiskt arbete."

Under dagen har jag mest gått omkring och funderat på vad som skulle hända OM jag kommer in. Det enda jag egentligen kommit fram till är att jag troligtvis inte kommer bo kvar här på Huluäng, detta för att jag tycker att det blir för mkt resor. Det tar 1,5h att ta sig till skolan med buss, och alltså 1,5h tillbaka. Hade det varit en och samma buss så man hade kunnat plugga under tiden så hade det väl kunnat funka, men när det är bussbyten och grejer så tycker jag att det mest bara blir krångligt. Det finns väl egentligen fyra alternativ;
  1. Bo kvar på huluäng. Njaa..
  2. Hitta en ny lägenhet antingen i Huskvarna eller i Tenhult
  3. Bo på skolans internat
  4. Flytta in hos David.
Det sista alternativet är såklart lockande, jag skulle ljuga om jag sa något annat, men samtidigt vill jag inte tvinga ihop oss i en lägenhet bara för att det skulle vara bekvämt och billigt. Jag vill att vi ska vilja det, båda två, för att... Ja, men för att vi vill! Förstår ni vad jag menar? Så på så sätt så vore en lägenhet i Tenhult det bästa. Nära skolan, och kunde jag dessutom få en lägenhet i markplan så vore det ju grymt. Internat vore kul, men katterna då? Med tanke på katterna så vore en botten-lägenhet (plan-mässigt alltså, inte funktionsmässigt) den bästa lösningen.

Ja, jag vet inte hur det blir med allt det här. Egentligen borde jag inte tänka på det förrän jag vet om jag kommer in eller inte, och jag vet inte ens när det är. Än så länge så har jag inte sett något datum för besked, men det tar väl 1-2 månader eller nåt. Utbildningen börjar iaf runt den 20/8, så gärna om man får veta åtminstone en månad innan dess... men det borde man ju få.

"Don't worry, 'cause worrying is as effective as trying to solve an algebra-equation by chewing bubblegum".
[Buz Lurman - Sunscreen]

Men jag vill såååå gärna komma in på den utbildningen... jag bara vill!

Wierd...

Jag skrev ett kort inlägg precis innan jag åkte hemifrån där jag uppmanade folk att titta på TV4 ikväll när Landslide skulle vara med, men det har försvunnit. Hux flux bara! Kollade ju innan jag åkte så att det fanns i bloggen, och det fanns det ju...

Jaja.

RÖSTA!

Man kan rösta i Talang 2007 fram till söndag kl 24:00, så se till att ringa nu!

För att rösta på Landslide, ring 099-41406

CSN är konstiga...

Som ni kanske vet (om jag nu har berättat?) så har jag sökt en KY-utbildning i höst, "Ridskolepedagog". Jag skickade in en ansökan om studiemedel till CSN, men fick till svar att de inte kunde behandla min ansökan innan jag skickat in terminstider. Vilket jag inte gjort. Jag, mamma och Leif har istället först och främst filat på en ansökan om förhandsprövning, eftersom vi inte trott att jag har så stor chans. (Jag har ju redan haft studiemedel två gånger, ena i Umeå då jag hoppade av, och andra gången här i Jönköping när jag blev sjukskriven).

2 brev från CSN kom idag. Det första var en räkning, den högsta CSN-räkningen som jag någonsin fått. Min vanliga avgift ligger runt 1600kr/månad, denna var på 4026kr. Galet, och detta skulle alltså vara min påstådda sänkta årsavgift. Vid en närmare titt så är detta nästan hela årsavgiften (sånär som på 400kr) för 2007, alltså inte en fjärdedel som det brukar vara. Jag ska ringa till CSN för att få dela upp detta, för det finns inte en chans att jag kan punga ut med 4000 en vanlig månad, inte ens om skattepengarna skulle trilla in i förtid.

Det andra brevet från CSN hade följande rubrik: Beslut om studiestöd. Jag läste först inte, för jag tänkte att det var avslag eftersom jag inte skickat in papperna om terminstider, och ansökan om förhandsprövningen har jag inte skickat in än heller. Men, sen läste jag det ändå, mest för att kunna lägga det till handlingarna.

"Du har beviljats studiemedel för studier vid Tenhults Naturbruksgymnasium [...] "

CSN är konstiga. Ibland på dåliga sätt, men ibland även på bra sätt.
Nu är det bara att hoppas på att jag kommer in på utbildningen! Håll tummen för mig!

Det händer saker! (sakta men säkert)

Ikväll: LANDSLIDE på Talang 2007! TV4 kl 20:00, se det, och RÖSTA på Landslide! :-D
Tisdag 22/5: Körträning inför avslutningskonserten
Fredag eller lördag 25 el 26/5 (jag minns inte, måste fråga): Annas 25-årsfest!
Tisdag 29/5: Körträning i Österängskyrkan inför avslutningskonserten
Torsdag 31/5: Ledarfest på scouterna (vet dock inte om jag ska gå)
Fredag 1/6: DAVID KOMMER HEM! (Och OM Landslide går till final så är det denna dag med!)
Lördag 2/6: Jag tror inte jag kommer vara så tillgänglig denna dag... *visslar oskyldigt*
Söndag 3/6: Avslutningskonsert i Kristine Kyrka med körena Adoremus, Doxa och Xenia, gästartist är Frank Ådal

Som sagt, sakta men säkert, men det blir nog bra det här!

Fredagsfyran v. 20

Tema: Tandläkarcheck

1) Vad har du för känslor inför ett tandläkarbesök?
Oj... det går nog i olika faser. Den första är att det nog ska gå rätt bra, hur farligt kan det vara? Den andra är ungefär som första, fast med lite mer nervositet. Den tredje, när det bara är nån dag/några timmar kvar, är ren och skär panik.

2) Hur ofta byter du tandborste?
Inte så ofta som man borde, antar jag. Vet iofs inte hur ofta man bör byta, men jag gör det nog varannan månad tror jag.

3) Hur bra/dålig tandhälsa har du?
Rätt kass, skulle jag tro. Speciellt nu när jag inte varit på nån vanlig kontroll på typ 2 år. Tandsten har jag iaf jämt, oavsett om jag skulle borsta 23h/dygn. Hopplöst är det. Och just nu har jag åtminstone ett hål med.

4) Brukar du ljuga för tandläkaren (t.ex. påstår du att du äter mindre godis än du gör)?
Gjorde det mkt förut, nu vet jag inte.. De brukar nog inte fråga tror jag, dom har fullt upp med att hålla mig vid medvetande, så det finns lixom inte tid för sånna frågor, haha :-)

Buzzador igen!

Har ju glömt bort att jag är Buzzador igen. Denna gången är det Malaco Truly som jag ska buzza för.

image533

Det där med rattfylla

Jag skrev ett inläg tidigare idag ang rattfylleri. Jag tog bort inlägget och tillhörande kommentarer av respekt till de som inlägget "handlade om".

Jag står dock kvar vid vad jag tycker.

Man kan ALDRIG ursäkta rattfylla. Man måste ha omdöme nog att kunna säga nej till att köra när man är påverkad. Och ja, omdömet förändras till det sämre när man druckit, men det är absolut ingen ursäkt man kan använda sig av. Kan man inte fatta rätt beslut när det gäller att köra bil efter att ha druckit (eller knarkat, eller vad man nu har gjort för att försämra körförmågan) då ska man heller inte dricka (eller vad man nu gjort). Men om man är psykiskt ostabil då? Inte heller någon ursäkt. Jag har varit "där", det föll mig aldrig in att köra rattfull, och det kommer heller aldrig falla mig in.

Jag tittade på Sjunde Himlen nyss, en serie som går på Kanal 5, och i dagens avsnitt så var det faktiskt en man i Camdens bekantskap som körde rattfull. Han fick en utskällning efter noter av Annie, och hon sa en sak som jag tyckte var rätt bra; "How selfish do you have to be to drink and drive!?" Ja, rattfylla är en egoistisk handling. Och det finns verkligen ingenting som ursäktar den handlingen. Man MÅSTE tänka efter före, så enkelt är det!

Nya matchställ

Modo satsar på nya matchställ nästa säsong. Hemska saker... Fattar inte hur man kan byta ut årets SNYGGA tröjor (jag hittar ingen bild på dem... antingen är jag urusel på att söka (troligt. ja jag vet att det är en parantes i parantesen) eller så finns det inga bilder på årets skönheter) mot dessa som ser ut som.... Jag vet inte, nåt en klåfingrig 5-åring ritat ihop. I don't like... Kanske blir dom bättre när dom väl finns på riktigt och inte bara är en bild, men som det är nu...
Hjärtelag eller inte, varför måste dom byta tröjor.. :-(


Tisdagstema v. 20

Veckans tisdagstema är Hållbar. Mina katter har lärt mig att det mesta går att ha sönder, så jag tolkade hållbar på ett annat sätt. Jag har sett att det faktiskt står "Hållbar tom..." på vissa grejer man handlar, men hade ingen av dessa varor hemma, så det fick bli ett klassiskt Bäste Före. Det är ju dock ungefär samma innebörd, så varför inte?

Ost är ju gott. Och den är hållbar i ungefär en hel månad till :-)

image523

Promenix

Ja, det är ingen överraskning att jag har riktigt taskig kondis. Hur som helst så blev det en relativt lugn promenad förut, mätte upp rundan till 4km på pricken, och det tog mig 50 minuter. Så jag kan inte påstå att jag stressade. Men det var skönt att komma ut iaf. Den är egentigen lite för brant i början (okej, början av mitten, haha) för att jag ska gilla den, men det är roligare att gå denna än att gå utmed bilvägen.

Nu kom dock David online, så då överger jag bloggen.. ;-)

En liten dikt..

"Hela Småland luktar bränt
Alla undrar: Vad har hänt?!
Erika svarar helt kavat:
Det är JAG som lagar mat!"

Jag blir galen!

Är du en MSN-användare? Då har du garanterat råkat ut för någon som använder smileys och figurer istället för ord. Jag använder oxå smileys, förstås, men inte istället för ord och mitt i meningar. Jag använder dom oftast i slutet av en mening, eller kanske enbart en fnissade gubbe som svar på något roligt någon skrivit. Jag skulle aldrig anända en nickande gubbe och skriva "ja" som "kod" (eller vad man nu kallar det). Dagens i-landsproblem, men jag blir verkligen såååå irriterad på människor som använder smileys istället för vanliga ord.

Ett exempel på hur det kan se ut;

image516image517 are you? Are you image518? image520 ? Don't beimage519 You are image521image519

Jag får hjärtflimmer av sånna där meddelanden. SNÄLLA använd vanliga ord när det är en normal mening. Snälla snälla snälla. Ja, jag erkänner, jag BLOCKERAR människor som använder för många figurer i sina meddelanden. Inte för att jag har något emot människorna bakom meddelandena, men jag blir verkligen så irriterad att jag inte står ut.

Japp, det var dagens klagosång. Men håll med om att det är irriterande?!

Fråga Google

Google-svar
Skriv in svaret på följande frågor i google-sökaren för bilder och klistra in länken till första bild som dyker upp (och funkar).

1. Ditt förnamn?
Anna

2. Ditt mellannamn?
Erika
(Jag heter alltså Anna i förnamn och Erika som mellannamn, även om jag har Erika som tilltalsnamn)

3. Ditt efternamn?
Näsberg (

4. Din favoritfärg?
Blå!

5. Senaste mat du åt?
McDonalds

6. Din dåliga vana?
Slö

7. Din favoritgrönsak?
Morot

8. Ditt favorithusdjur?
Katt

9. Staden du bor i?
Jönköping

10. Det mest användbara i ditt hem?
Datorn

11. Ditt senaste inköp?
Gympaskor

12. Något som gör dig glad?
David!

Tjejsnack v. 20

Hur mycket man är du?

· Byter du glödlampa om det går en?
Jarå visst gör jag det, fast det kan nog dröja åtminstone en månad om det inte är kolsvart utan den (har tex två lampor i badrummet, går den ena så använder jag den andra, alltså byter jag inte lampan förrän det blir akut)

· Tankar du bilen?
Haha ja självklart.. det är väl inte direkt manligt att tanka bilen :-) Hade det stått åtminstone "bytt däck" eller nåt så hade jag haft lite mer respekt för frågan

· Vet du vad man gör om en propp går?
Hmm, mja, eventuellt. Fast jag skulle nog fråga om hjälp ändå.

· Vet du hur man installerar tvkanalerna på en ny tv?
Får jag sitta och truga en stund så ska det väl kanske gå. Kanske.

· Fixar du stopp i handfat/duschbrunn?
Nja, men det är främst för att det är äckligt. Jag kan om jag vill dock, och jag har gjort det, senast för nån månad sedan.

Förresten...

... så köpte jag nya gympadojor på ICA Maxi förut. Dom var väldigt sköna, och kostade behagliga 199:-. Så nu kan jag gå och ut promenera när helst lusten faller på. Grejt!

Dåliga förlorare

Ja, dagen efter ESC och förlusten har väl sjunkit in för de flesta. Ola Salo kallar det för en dyng-tävling, antar att det låtit annorlunda om de hade placerat sig bättre? Visst, jag kan hålla med om att jag oxå (delvis) tycker att det är en dyngtävling. Men det beror (1) på alla oseriösa bidrag (läs: Ukraina och England, bland andra), och vi svenskar är inte bättre heller, egentligen. Hur TUSAN kunde bidrag som onani-låten, Addis Black Widow eller Regina Lund ens komma till delfinalerna? Allvarligt talat, var alla andra bidrag ännu sämre? Pinsamt.

För det andra så är jag skitless på allt kompisröstande. Igår satt folket och spekulerade om vilka länder som skulle rösta på varandra, vilken dålig stil det var av dom att rösta på sina grannar, fjäsk-rösning, osv osv. När det sedan turen gick till någon av våra grannländer, då var det ju en självklarhet att vi skulle få deras röster. Dubbelmoral, någon? Men det finns egentligen inget bra sätt för att få slut på kompisröstningen, som jag kan komma på. Emma skrev i sin blogg att hon tyckte att man skulle återinföra jury-röster, och jag är böjd åt att hålla med. Duktiga musikmänniskor, som inte bara köper en billig show. Visst, det lär gnällas väldigt mycket på det med, men förhoppningsvis slipper man clownerier som ukraina i topp...

Hur som helst. Jag tycker att The Ark verkar vara dåliga förlorare. Deras framträdande var absolut inget fiasko, de gjorde ett bra jobb, så jag förstår att de är sura, men nån måtta får det vara.

Och som om det inte var nog med att det inte gick som vi ville i ESC, så blev det även förlust mot både Kanada (semi) och ryssland (bronsmatch). Kanada tog hem guldet, så jag antar att David, mina fina lilla svensk-kanadensare är nöjd =) Så, grattis kanada, och till sverige - bättre lycka nästa gång, både med musik och hockey.

Purple and Brown


Jag vantrivs!

Jag trivs inte. I min lägenhet. Jag gillar inte mina möbler, dom flesta av mina möbler är sånt som jag fått donerat till mig när jag flyttade. Och jag är absolut tacksam, men.... Det jag gillar allra minst är mina soffor. Jag gillar inte mina kala väggar, men det är närmast hopplös att få upp nå krokar eller nånting i mina betongväggar. Jag vill inte hålla på och borra, det är trots allt en hyresrätt och jag vill inte få en massa extrautgifter när jag väl flyttar härifrån. Jag skulle vilja måla om bokhyllan och byrån, jag skulle vilja slipa och måla mitt köksbord, kanske även måla stolarna. Jag är less på fisbleka björkgrejer. Väggarna ska vi inte ens prata om. Bleka, bleka, bleka, dvs typisk hyresrättstapeter som ska passa alla. Jag är trött på det nu.

Jag trivs inte. Med min kropp. Har börjat mitt nya "hälsosamma" liv, men igår hade jag en undantagsdag eftersom det var schlagerfest. Jag har tjockångest idag, värre än vanligt. Ändå var det inte såå mkt onyttigt igår, det var en liten bit kladdkaka, och det var lite chips och nötter och lite godis. Och då menar jag verkligen lite, det blev inte det "moffande" som jag hade räknat med. Lunch både idag och igår blev dock McD, och det är väl troligtvis därifrån ångsten kommer ifrån.

Jag var dessutom för trött för att träna imorse, så jag pysslade lite hos David och sedan åkte jag hem. Nu på kvällen börjar himlen att klarna upp, men jag har inga vettiga skor att gå ut och gå i, då jag fick riktigt härliga skavsår inatt när jag skulle gå med en av tjejerna på festen till bussen. Skillnaden var bara att hennes promenadfart var ungefär den farten jag skulle haft om jag skulle springa ett 100m-lopp. Så nu kan jag knappt gå i mina vanliga skor tack vare mina härliga skavsår. I don't like... Imorgon ska jag gå ut och leta efter nya skor, gympaskor, så jag har ett par som jag kan använda till promenader utomhus.

Skulle behöva handla med, men jag har alldeles för mkt tjockångest just nu för att kunna handla mat, även om det bara skulle vara grönsaker.

Känner mig verkligen som en gnällspik just nu, jag skulle definitivt behöva en lång promenad för att rensa huvudet. Men hur var det med den saken nu då? Jo, skavsår.

Suck.

Trött som en... jag-vet-inte-vad

Jag ska börja med att göra er besvikna (?). Det blev inga bilder på festen eftersom batterierna i kameran dog dirkekt när jag kommit dit och skulle ta första bilden. Typiskt eller what? Börjar bli lite less att inte min kamera varnar innan batterierna tar slut.

I övrigt.. vad kan man säga... En trevlig tillställning, väldigt mycket god mat, emelies kladdkaka-efterrätt var helt klart höjdpunkten. Måste nog lära mig att göra kladdkaka snart, man kan tycka att det är på tiden. Fel låt vann i ESC, jag röstade på Ungern som hade nån blues-låt. Men det var alltså den "lesbiska kampsången" som vann. Jaja, hellre det än dom där fjantarna som såg ut som discokulor. Okej, att schlagern förändras med tiden, men nu verkar det bara blir mer och mer oseriöst. Snart är det inte värt att titta på längre.

Nån utgång blev det inte ikväll. Folket blev för trötta efter schlagern, och själv slutade jag dricka när jag fattade att det inte skulle bli nån utgång. Det mesta har jag mao kvar. Jag kan ju erkänna att jag blev besviken, det hör lixom till att gå ut på krogen efter schlagern. Minns när vi varit ute i Sundsvall och skakade rumpan till gamla dängor denna kvällen, tidigare år.. :-) När jag satt på bussen genom stan på vägen hem nu såg jag hur mkt folk som var ute, och jag kände mig bara mer besviken. Hade verkligen varit kul att vara ute ikväll, speciellt som jag inte haft nån "riktig" utekväll i Jönköping än, efter snart 1,5 år! Wellwell, ur ekonomisk synvinkel så var det ju bra, men inte ur humörsynpunkt..

Nu ska jag bara höra av mig lite snabbt till min älskade, sedan blir det pang direkt sova. Såå trött, fattar inte ens att jag orkat blogga. Varför gjorde jag det egentligen? Knas... Jag hade ju kunnat sova redan...

Snark

Purple and Brown


Nja, jag vet inte jag...

Om jag nu fattat det rätt så är det EFIT idag. Jag har typ tagit 2 kort, det har lixom inte blivit något. MEN, jag tänkte att jag ska ta med kameran på kvällens schlagerfest, så om jag tar bilder där och lägger upp så kanske det väger upp mitt missade EFIT? ;-) För det känns nämligen lite sent att börja nu. Kanske kör jag EFIT imorn istället, men hur kul är det med efit på en bakisdag? ;-)

Har inte gjort så mkt inför kvällen än. Ska åka till David och göra mig i ordning där, sedan tar jag bussen från honom, och sedan sover jag hos honom inatt med. Går fler bussar till Huskvarna än vad det gör till hulahulu, så det känns lika så bra. Men ja, vad innebär förberedelserna då? Hmm..
  • Packa ihop grejerna som ska med. (Rena kläder, "bakiskläder", starksaften, kattgodis, sminkväskan... nåt mer? jag har garanterat glömt nåt redan nu... KAMERAN! just.)
  • Handla Sprite!
  • Åka till David. Det är nog punkten som är lättast att komma ihåg, haha
  • Kanske äta nåt jättelitet? Blir ju bjuden på mat senare, men kan ju va bra att inte va döhungrig tills dess
  • Duscha
  • Kläder, smink
  • Packa det som ska med till Emelie och Magnus (Knytkalas, och jag fixar snacks-delen. Chips, dipgrejer, godis, salta pinnar, nötter... tror jag det är)
  • Rensa handväskan så jag bara har sånt som jag inte kan vara utan (hahah! som om att man någonsin bara har sånt man behöver i en handväska??)
  • Bussen till stan går 18:24
Hmm klockan springer, kanske dags att börja göra sig i ordning så jag inte kommer sent. Jag hatar att vara sen.

Jag har fått fel uppgifter

... igen.

Landslide är INTE med på Talang ikväll, utan om en vecka! Så, kolla alltså på talang 2007 nästa fredag, den 18/5, och rösta som dårar på Landslide. Tack för mig

Fredagsfyran v. 19

Tema: Info från din mobil

1) Vad har du för ringsignal på mobilen? Deep Purple - Strange kind of woman

2) Vem ringde du senast? Det var min kära mor det, kl 08:32 this morning

3) Från vem missade du senast ett samtal?
Hehe, min handedare på arbetsförmedlingen

4) Vad står det i det senaste sms:et du fick? Det var från David, stog väl typ gonatt o sådär, och han frågade vad jag ska göra de närmaste 9 timmarna (dvs när han sover) typ.. tänkte inte skria ordagrant ;-)

Purple and Brown


Städdagen

Det vart inte direkt något städat för mig idag. Mina handleder har bestämt sig för strejk, förhoppningsvis blir dom piggare snart. Har haft så sjukt ont den senaste tiden. Jag ska inte leka oskyldig, jag vet att en av anledningarna är alla sms jag skriver dag ut och dag in, jag håller nämligen telefonen väldigt o-ergonomiskt. Vet dock inget bättre sätt att hålla den. Allra värst är det när jag ligger i sängen och ska skriva med en hand. Aj aj aj, smärta smärta. Men jag har heller ingen lust att säga till David "Du, nu hörs vi inte på ett tag för jag går på mobilfri diet en stund nu framöver". Killen är i Kanada, det är väl klart som tusan att jag vill hålla kontakten. Har dock svårt att tro att sms-andet är enda anledningen till mitt ont. Svårt att säga.

Nu ska jag iaf åka iväg till scouterna, för första gången på en evighet känns det som. Slutspel och Sundsvall har kommit emellan, men nu är det alltså dags. Om en vecka är det läger som jag hoppas att jag ska kunna åka på, jag måste dock fixa en kattvakt till fredagen (Lägret är halva torsdag - fredag - halva lördag, så det behövs egenltigen bara en dags kattvakt) och kolla över om jag har utrustning så jag klarar mig. Har jag inte det så får det vara, jag har inte råd att lägga pengar på scoututrustning nu, tyvärr. Beställde nämligen kläder från Ellos med häromdagen, (inga dyra saker, men ändå) så det får räcka.

Jäjä, nu är det dags att röra på fläsket. Och apropå fläsk, undrar vad man ska äta till middag idag som jag glömt bort och alltså får äta när jag kommer hem? Och apropå fläsk (2), imorn blir det träning igen. Booya!

Purple and Brown


En hög med blandat

Loggar in på bloggen, och får se minst 20 spam-kommentarer. Fuck you. Alla från olika IP-adresser med. Allvarligt talat, vad tjänar man på att spamma en blogg? Det måste ju vara totalt meningslöst. Är det enbart för att skapa irritation? För isf funkar det. Jag blev irriterad.

Har dragit till med ännu ett community, nämligen Helgon. Om jag blir kvar där eller inte återstår att se, men jag hittade några bekantingar där, så jag kanske tittar dit lite emellanåt ändå.

Jättpromenad igår. Tobias messade och frågade om jag ville hänga med ut på en promenad, och jag med mitt nya hälsosamma liv tackar ju inte nej. Vi kom dock inte längre ner än till vägen innan det började regna. Vi stog under ett träd i säkert minst en halvtimme, och sedan stog vi under taket på Q-star i kanske en 15-20 minuter till innan vi egentligen kom iväg på våran promenad. Men då blev det en rätt så rejäl promenad istället, vi var nog ute i en timme, gick ca 4-5km. Men som ni kanske förstår så gick vi inte i nån jättesnabb takt, det måste man faktiskt inte göra. Första delen var mest bara uppför, herregud, jag hade nog flåsat som ett as om jag inte hade sällskap. Men nu hade jag ju det, så jag försökte hålla flåset på en relativt "låg" nivå. Haha, som om man lyckas =) Men det är iaf helt klart mkt roligare att promenera när man har sällskap. Vem vet, jag kanske har hittat en promenadkompis? Har ju även Davids mamma som promenadkompis, men hon bor ju lixom nästan 2 mil från mig. Tobias bor väl kanske... 200m från mig, max. När David kommer hem ska jag släpa ut honom på promenader med, om han har tid till det :-)

Idag... tänkte dra mig iväg till gymet strax. Är lite (?) stel sedan gårdagens promenad, men en liten runda på gymet orkar man nog med utan större bekymmer.

Imorgon.. läkarbesök x2, både hos kuratorn och hos arbetsterapeuten. Jag har asigt ont i min handled idag, så det är kanske lika bra. (Varför sitter jag här och skriver med en öm handled? Ptja, är huvet dumt får kroppen lida... eller nåt sånt) Därefter är det nån liten städdag här i Davids bostadsförening som jag lovat vara med på. Men vi får väl se först och främst vad handleden säger. På kvällen är det dags för scout igen, lägerplanering kommer det bli. Ja, jag ska troligtvis åka på scoutläger igen! Var många år sedan sist, men denna gång är jag ju med som ledare och inte scout. En ny erfarenhet! Spännande. Undrar om jag har kläder och utrustning så det räcker...?!

PÅ FREDAG ÄR LANDSLIDE MED I TALANG 2007!

På lördag blir det schalgerkväll hemma hos Emelie och Magnus, det ser jag verkligen fram emot! Man ska tydligen komma halvhungrig och ta med eget "knasdricka", så det är väl så det kommer bli! Eventuellt utgång efter schlagern, kan säger bli riktigt roligt :-) Skönt att ha små "delmål" att se fram emot så blir inte väntan på David lika lång.

Ja det är nog rätt mkt full fart den här veckan. Känns rätt skönt ändå.

Hittade en vuxenpoäng-test hos Crazy/Happy, och jag är uppenbarligen lite mognare än min faktiska ålder, fast inte så jättemycket.

Din vuxenpoäng är: 13.4
Din ålder borde vara: 24.6 enligt Sveriges Vuxenpoängsstyrelse
Kommentaren jag fick var:
"Ojdå, ditt test visar att du måste tagga ner lite. Du är lite för mogen för din ålder. Kanske dags att sluta använda ICA-kortet eller sälja bilen? Eller varför inte beställa en resa till Kos?" (vilket dock är en standardkommentar)

Du kan oxå göra ett vuxentest HÄR.

Det var allt jag hade för denna gången. Tjongelong

Tisdagstema v.19

Veckans tisdagstema är Vänner. Hur ska man kunna välja EN bild med vänner på? Det fick bli fyra bilder i en. Jag har letat igenom min dator, men jag faktiskt ingen bild som vi alla är med på. Och då menar jag gamla "tjejligan" från Sundsvall. Nu är vi alla skingrade för vinden, men bilder och minnen finns kvar. Och tur är väl det... :-) Maddes kille Mattias fick slinka med på ett hörn med, men det är ju brudarna som räknas till veckans tisdagstema - Vänner.

Jag saknar er!

Purple and Brown


Tjejsnack v. 19

Flört & Dating

· Vad är ditt bästa flörttips?

Var dig själv, att spela en massa spel funkar inte i längden.

· Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Absolut

· Vad är det första du lägger märke till hos en kille?
Hans sätt, hållning.. Axlar, armar.. :-)

· Beskriv den bästa daten du varit på.
Oj, har nog egentligen aldrig varit på nån riktig "dejt". Men den gången jag följde med David i lastbilen och vi dansade på lagret i Alingsås var en höjdare.. :-)

· Har du provat nätdating?
Japp, det var ju så jag träffade David :-)

Kiwi

Davids arbetskompis tobias skickade denna till mig.. Söt liten Kiwi :-)


50 frågor

  1. Vad är det bästa med dig? Jag är ju så himla snäll... :-)
  2. Vad är det näst bästa med dig? Ptja.. Jag är ju rätt omtänksam med
  3. Vad är det sämsta med dig? Jag har rätt svårt att säga vad jag egentligen tycker ibland, så jag kanske verkar lite falsk då...
  4. Hur var du som barn? Jag har för mig att jag var ett rätt snällt barn.. :-)
  5. Har du bra kontakt med din familj? Jag tycker nog att jag har rätt bra kontakt med dom!
  6. När hånglade du med en man första gången? Hmm... det var nog på min första gymnasiefest tror jag... Jag var väl lite småfull (?) och en kille som gillade mig (jag gillade väl iofs honom med lite) kom ner för trappan i folkets hus och överraskade mig... Inget vidare första hångel.
  7. Har du varit intim med en kvinna? Nix
  8. Har du varit kär? Jaa
  9. Hur långt var/är ditt hittills längsta förhållande? Det var nog lite över 2,5 år tror jag
  10. Hur stora fötter har du? Beror på vad det är för skor, men det kan nog variera mellan 39-41 faktiskt.
  11. Hur ofta filar du dem? Haha det har jag nog aldrig gjort.. :-)
  12. (m) eller (kd)? KD tror jag
  13. När var du riktigt full senast? Oj, det var nog rätt länge sedan... Det var innan jag o David träffades iaf
  14. När ångrade du senast något du gjorde på fyllan? Öhh.. Haha jo jag vet.. "Filmkvällen" hos "Grannen"... ojoj
  15. När dansade du senast? Oj.. Det var längesedan. Men den dansen som jag minns är iaf när jag och David nyss träffat, och jag hade åkt lastbil med honom ner till Alingsås, och vi dansade runt där på deras lager... Hihi :-)
  16. Följer du någon Tv-serie? Oh ja. Greys Anatomy, Desperate Housewifes, Ugly Betty, Men in Trees mm mm
  17. Vilket stjärntecken är du född i? Jungfrun (Jag sa alltid sjöjungfrun när jag var liten, hihi)
  18. Vad gjorde du nyårsafton 1999? Oj, det minns jag inte. Jag kan inte hålla koll på vilket nyår som var vilket.
  19. Vilken roll hade du i skolan? Jag var nog rätt tyst av mig, tog inte så jättemycket plats.
  20. Boxers, briefs eller tanga? Boxers!
  21. Vart vill du åka på storstadssemester? Just nu ligger Vancouver högst på listan ;-)
  22. Vart vill du åka på solsemester? Grekland lockar ju helt klart mest. Fast kanske inte nån av dom allra största semesterorterna.
  23. Vill du gifta dig? Jaa
  24. Vill du ha barn? Jaa
  25. Hur långa ögonfransar har du? Haha, lagomt långa?
  26. Hur håriga ben har du? Kalhygge. Dags att raka igen för det börjar stickas :-)
  27. Brukar du bada på sommaren? Oh ja, svårt att låta bli
  28. Älskar du alla former av sport? Nej, fy för fotboll..
  29. Vilken skiva/download köpte du senast? En Pantera-skiva åt David när han fyllde år
  30. Är du för ung för att äga vinylskivor? Beror på hur man ser det. Min syster är yngre än mig och äger vinylskivor (som jag köpt, hehe), jag har väl helt enkelt inte varit intresserad av att äga sånna skivor.
  31. Lyssnar du på radio? Vilken kanal? Yes, mest P3. allra helst Christer :-) "Starkt material" är oxå kul.
  32. Är du med i någon fackförening? Japp, SKTF
  33. Gillar du parmesan? Jag antar det?
  34. Har du gjort något kriminellt? Inte vad jag kan komma på
  35. Knarkar du? Haha näe
  36. Vad heter din bästis? Just nu är det nog David eftersom det är honom jag har mest kontakt med. Annars finns det nog fler som jag vill kalla bästis.
  37. Vad är det första du gör på morgonen (jobbdag)? Jobbar inte
  38. Vad är det första du gör på morgonen (ledig dag)? Klär på mig och öppnar balkongdörren om det är fint väder, så katterna får gå ut på balkongen
  39. Vad är det sista du gör innan du somnar? Släcker lampan och tänker på David.. :-)
  40. Vad äter du oftast till lunch? Oj, äter sällan lunch så... Ska väl bli bättre på det nu
  41. När åt du kött senast? Igår hos Davids mormor
  42. Är du en van porrklubbsbesökare? haha nää
  43. När hiv-testade du dig senast? Har aldrig gjort det
  44. Sopsorterar du flitigt? Flitigt vet jag inte, men jag sopsorterar iaf!
  45. Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag? Dricker inte kaffe
  46. Är du med i någon förening/organisation? Ja, jag tror att jag är med i SLRF, och så är jag med i SMU
  47. Har du några allergier/handikapp? Tål inte aspartam
  48. När besökte du ett gym senast? Pinsamt länge sedan..
  49. Äger du en cykel? Japp, mammas gamla
  50. Prenumererar du på någon tidning/något magasin? Nix

Å en lista till... :-)

Sista listan för ikväll, lovar! Och den kommer ifrån Annens Blogg

När lämnade du din hemstad? Första gången var när jag flyttade till Umeå, det tror jag var runt den 10/8 2004. Andra gången var när jag flyttade hit till jönköping, och det var Fredagen den 13/1 2006. (Ja, fredagen den trettonde! Och ändå har det gått rätt bra här... hihi)

Är du bekymrad över något just nu: Jepp

Snyggast du sett i tidningen idag? Det enda jag sett i nån tidning idag var en liten reklamsnutt för sånna där fusk-foppatofflor på EKOhallen för 59:90.

Favoritland förutom sverige? Ptja, eftersom jag bara varit i Grekland (Rhodos och Aiya Napa) och Tyskland så vinner Grekland eftersom det är varmt och soligt där.

Pappas medborgaskap: Svensk

Längtar efter: David. Väldigt mkt efter David

Talar vilka språk? Svenska, engeleska och pytte-pyttelite tyska. Typ Ich heisse Erika und ich wohne in Schweden.

Gillar Allsång på Skansen? Hmm.. Njaa.. eller jag har typ aldrig kollat på det. Det är säkert bra, fast det lockar inte så jättemycket.

Senast lästa papperstidning: Jönköpingsposten hemma hos Davids föräldrar

Senaste telefonsamtal: Var med Davids mamma imorse när vi bestämde när vi skulle träffas hos Davids mormor.

Skulle du rösta höger eller vänster i ett svenskt val idag? Höger.

Haft sex me någon av ditt egna kön? Nää

Kär: Ohh ja :-)

Varit i Polen? Nope

Gillade du TV-serien Krigets Vindar? Aldrig hört talas om det...

Hur gammal var din mamma när hon födde dig? 28 måste hon ha varit om jag räknat rätt

Vill du ha / har du barn? Ja jag vill ha, nej jag har inga än.

Purple and Brown


Ännu en lista!

Denna utmaningen hittade jag i Sannas blogg.

Jag presenterar mig själv som en person som....

ÄR: en rätt glad typ. Har lätt för att komma överens med människor, men är kanske lite för snäll för mitt eget bästa... :-)

GER INTRYCK AV ATT VARA: Glad, snäll, omtänksam... Bland annat. Och det tycker jag nog att jag är med. För det mesta iaf :-)

KAN: Sjunga! säger folk iaf, jag får väl lita på dom :-) Men jag tycker väldigt mkt om att sjunga iaf.

BLIR GLAD AV: Djur, David, min familj, bra musik, god mat... Finns ju så mkt som kan göra mig glad!

HAR: En underbar familj, en fantastisk pojkvän, två idiotkatter och mycket mer

VILL HA: En liten stuga på landet där jag kan bo med David och kissarna... Kissarna skulle må bra av att få vara ute.

SKULLE VILJA:  Kunna ha bättre ordning i lägenheten, mer "fina" grejer, blommor, och annat. Men katterna sabbar lixom det...

TYCKER OM ATT: Gosa med david, träffa min familj, rida (på Diana helst), läsa intressanta människors bloggar, gosa med katterna när jag ska sova

HAR ETT BRINNANDE INTRESSE FÖR: Musik och hästar, men det senare är lite vilande nu tyvärr.

BRYR MIG OM: Familjen såklart, David, katterna, alla mina vänner

TRIVS MED: Hmm, känns som jag bara upprepar mig men; familjen, David, davids familj, Diana, kissarna

KÄNNER OBEHAG INFÖR: Min vikt, gamla äckliga gubbar som luktar sprit och tobak

PLANERAR ATT: Heja på syrran i Talan 2007 på fredag. Hämta David på Arlanda när han kommer hem från kanada (gissa om jag längtar). Avslutnigskonsert med kören den 3/6. Åka hem till sundsvall under Gatufesten... Det är väl de mest aktuella planeran antar jag.

BOR I: En etta på 50 kvadrat på Huluäng

SKULLE VILJA BO: På en gård på landet, med plats för massor med djur

KLÄR MIG GÄRNA I: Ptja, typ jeans och nån trevlig överdel som är längre än där byxorna börjar.

ÄTER GÄRNA: Mat som David lagar

DRICKER GÄRNA: Åhh cola... men nu är det slut med det... :-S

TRÄNAR: Ja, nu ska jag sätta igång på allvar. Promenerande har jag kommit igång med, gymet blir nästa steg.

TITTAR OFTA PÅ: Greys Anatomy, hihi. Följer dock rätt många serier, mer eller mindre

LYSSNAR OFTA PÅ: Den musik som jag har på datorn. Hade frågan varit "Lyssnar gärna på" så hade jag svarat radioprogrammet "Christer" i P3.

LÄSER: Just nu läser jag en bok av Pigge Werkelin (är det så han heter? Kan ha fel) där han skriver om hur han miste sin fru och sina barn i Tsunamikatastrofen i Thailand.. Hemsk bok. Nästa projekt blir "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" (tror jag den heter) som ena systern Graaf har skrivit.

PRENUMERERAR PÅ: Ingenting faktiskt, om inte frågorna från tjejsnack räknas förstås.. ;-)

Tre-utmaning

Hittade denna utmaning hos Monokel

Tre saker som skrämmer mig:
  1. Att jag som ändå är relativt ung skakar på huvudet åt "dagens ungdomar"
  2. Getingar
  3. Mitt fantastiska ekonomiska sinne...

Tre personer som får mig att skratta:
  1. David
  2. Syrran
  3. Jan Bylund

Tre saker jag älskar:
  1. Min familj och mina vänner
  2. David
  3. Diana och mina katter

Tre saker jag hatar:
  1. Våld i alla dess former
  2. TV-reklam...
  3. Teknik som inte fungerar som den ska

Tre saker som jag inte förstår:
  1. Hur man medvetet kan skada en människa eller ett djur....
  2. Att Cola ska vara så himla beroendeframkallande... Jisses jag har fortfarande abstinensbesvär.
  3. Varför är det lättare att gå på ett löpband på gymet än att ta sig ut på en promenad i närområdet?

Tre saker som finns på mitt skrivbord:
Tja, nu är det ju faktiskt så att jag inte har något skrivbord, utan jag har datorn på mitt vardagsrumsbord. Men på det bordet finns iaf:
  1. En duk
  2. En "ljusstake" för värmeljus som jag fått av Joanna :-)
  3. En sprayflaska med vatten, syftet är att spruta på katterna när dom gör sånt dom inte ska.

Tre saker jag gör just nu:
  1. Bloggar
  2. Kollar på The Haunting på TV4
  3. Sms-ar med David.. :-)

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
  1. Bo på en stor gård, och ha massa djur
  2. Gifta mig och skaffa familj
  3. Resa till olika ställen, se världen!

Tre saker jag kan göra:
  1. Sjunga :-)
  2. Ha total oreda men ändå trivas
  3. Åka snowboard (jag är inte duktig, men jag tar mig upp i liften och ner för backen iaf!)

Tre saker jag inte kan:
  1. Läsa noter
  2. Hålla ordning i min lägenhet. Haha! Katterna hjälper till att stöka ner.
  3. Peka ut delarna i en bilmotor. Jag är glad om jag hittar vart man fyller på vatten, olja, spolarvätska och sånt.

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
  1. Din kropp
  2. Dina vänner
  3. Musik som gör dig glad

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
  1. Teckenspråk
  2. Laga riktigt god mat
  3. Tänka mer på mig själv

Tre favoriträtter:
  1. Tacos
  2. Davids lax som han gör i ugnen. Åhh va gott.
  3. Gittans fisksoppa.. Mums

Tre personer som jag utmanar:
  1. Hayes
  2. Maddix
  3. Klutten
  4. ... och eventuella andra frivilliga =)

Förbannade odjur...

Jag har "skrytit" idag om hur duktiga katterna är som helt och hållet låtit bli mina nya blommor! Att dom kanske håller på att bli mer vuxna och mogna. Vad fick jag för det? Så här såg det ut tidigare idag...

Så här ser det typ ut nu:

image498


Nu kan vi räkna bort lampan, krukan finns kvar, men jag har tejpat ihop den i brist på lim...

Idiotkatter, just nu är dom riktigt billiga....

Purple and Brown

Emelie introducerade oss för de för figurerna när vi var på sista-april-festen hemma hos Micke och Anna. Har man dålig humor så skrattar man... Jag skrattade :-P


Ni vet dom där löp-banden som finns på gym...?

Jaha, det är så här dom där banden ska användas! :-D


Det går åt rätt håll

Lite fler detaljer till köket, och jag blir mer och mer nöjd. Det senaste är alltså de två ljusfaten med blockljus på, och blommorna. Krukorna har jag haft sen förut, men blommorna jag hade då fick inte leva speciellt länge pga ystra små kissar. De här blommorna verkar inge mer respekt, typ, för dom låter dom vara. Dom är ju där och går och hoppar över dom och så, men dom äter inte på dom, och dom håller inte på och knuffar på dom. Jag hoppas bara att blommorna får ett fortsatt bra liv (detta inkluderar att jag kommer ihåg att vattna dom, hihi)

Apropå nya "Bonde söker fru"

Söker tjejbonden oxå fru? Bara en nyfiken liten fundering.

Ärtan har fått föl!

Ärtan-pärtan har fått en flick-fölis :-)

Se bilderna HÄR.

Känner du någon som vill köpa en bil?

Kanske tom en Hyundai Coupé -98? Isf tycker jag att du ska ge honom/henne den HÄR länken

Ni missar väl inte...

Landslide är åter med i Talang 2007, denna gången är det semifinal! Två inslag från varje program går vidare till finalen, så nu ser ni till att rösta... ;-)

FREDAGEN DEN 11/5 KL 20:00, TV4

Don't miss it.. ;-)

Fredagsfyran v. 18

Tema: Könsfixerat?

1) På vilket sätt är du typiskt manlig?
Hmm oj.. Det skulle väl vara det att jag sällan eller typ aldrig använder kjol då kanske.

2) På vilket sätt är du typiskt kvinnlig?
Jag har bröst, haha ;-) Nä jag skojar. Det finns rätt mkt som jag tycker kan vara kvinnligt, fast om jag tänker efter så är det ju inget som är direkt bundet till att vara kvinna, utan det är sånt som även män kan gilla/uppskatta. Men något tillfälle då jag känner mig kvinnlig är väl när man har klätt sig riktigt fin, sminkat sig, använder smycken o så. Då kännre jag mig kvinnlig.

3) Känner du dig överväldigande manlig eller kvinnlig?
Inte överväldigande kanske, men jag känner mig iaf mer kvinnlig än manlig.

4) Om du kunde välja vilket kön du skulle återfödas som, vilket skulle du välja?
Tjej! Jag trivs som tjej. Jag vill inte vara kille, jag gillar inte bilar och teknik.. ;-)

När katterna varit framme...

... kan det bli så här fint. Här har jag ställt fram återvinningen för att ta ut den på morgonen. Tanken var god, men det här är väl katternas sätt att protestera mot att jag kastade ut dom ur "sovrummet" inatt.
Eländiga kattskrällen.. Haha. Dom har dessutom börjat riva ner magneter från kylskåpet och använda dom som leksaker. Skrällen. Dom som har så sjukt mkt leksaker! Evil kittens.. :-)

Avgiftning

Först och främst vill jag be att kommentarer i stil med "Det är inte nyttigt att dricka cola" eller "Skyll dig själv" eller "Du överreagerar bara" och liknande inte postas. Jag är verkligen INTE på humör för sånna kommentarer, varesig de är välmenade eller inte.

Som dom flesta säkert vet så är jag en baddare på Coca Cola. Nu har jag bestämt mig för att det ska bli slut på detta beroende. För ja, jag ser det faktiskt som ett beroende. Koffein och socker, båda sakerna är sådan man får "begär" efter. Idag är alltså första dagen, en av dom värsta. Bristen på koffein gör sig påmind, jag och mitt huvud är inte vänner just nu. Aj aj aj... Jag borde satsa på sängen egentligen, och hoppas att jag kan somna. Fast jag är ju rätt trött med förstås, så det kanske går bra. Jag vet inte.

Men humöret är alltså inte på topp just nu. Urk.

Bara en bild

...från min lilla promenad förut. Här nere är det mesta redan utslaget, och det är så härligt! Nu ber jag om ursäkt om jag trampar någon pollenallergiker på tårna, men åååååhhhh vad jag gillar björkar. Dom är fantastiskt vackra tycker jag!

Månadsbilden 070502

Haha, jag som trodde att jag var 1,5 månad efter eller något... Men icke, jag var snarare ute i god tid! Gött. Jaja, jag kör idag ändå.

Månadsbilden! Börjar bli rikigt fint :-)

image493

Inget tålamod

Nu har jag sett de sista avsnitten av säsongens Top Model, och jag vet alltså vem som vinner. Det blev inte den jag hoppades på, men det var heller den som jag inte ville skulle vinna. Man kan säga att jag är rätt nöjd.

Dagen började väl inte kalasbra. David hade skrivit i sin blogg att han vill flytta till Kanada, och jag fick väl nåt slags mentalt bryt. Det kändes helt enkelt bara väldigt jobbigt. Jag kände inte för att flytta på arslet på hela dagen, utan bara sitta hemma. Men, jag pratade med Barbara (Jans tyska flickvän) lite på MSN, och sedan bestämde jag mig för att åka ut till Davids föräldrar, Gittan sa igår att jag gärna fick komma ut och äta soppa och kanske grilla på kvällen om det var väder.

Så jag fick tummen ur, och åkte ut till Kaxholmen. Åt lite soppa, sedan satte sig jag och Gittan på deras uteplats och solade lite. Och tro det eller ej, men jag fick nog lite färg! Åtminstone tillfällig färg, men vadå, man ska ju börja nånstans.. ;-) Nån timme senare åkte vi ut till Bunn, där Markus köpt en bit tomtmark för att ha en sommarstuga på. Det var en otroligt fin "liten" plätt att bygga en stuga på. Sååå otroligt grym utsikt, och väldigt nära vatten. Drömläge! Dit åker man gärna och hälsar på, kan man säga ;-)

När vi kom hem var det dags för mat. Säsongens grillpremiär! Vi satt ute och åt, väldigt gott var det, men solen var på väg ner så det blev lite kyligt där på slutet. Men maten vart ju inte mindre god för det :-) Vi satte oss inne istället, och åt glass med grädde och frusna hallon. Smarrigt. Efteråt fick jag se lite bilder som Markus skickat från Kanada. Jag förstår verkligen att dom trivs där, det verkar vara otroligt fint och härligt där. Underbara berg, snö på bergen så man kan åka snowboard mitt i sommarna! Snacka om valfrihet. Nej, jag vill oxå åka dit någon gång. Absolut. Fast jag vill inte att David ska flytta dit utan mig... ;-)

För min del var det dags att bege mig hemöver, var tvungen att handla lite på vägen med. Tack och lov att Maxi har öppet till 22 alla dagar! Maxi rules.. :-) Precis när jag skulle svänga ut på E4:an så ringer mobilen. Daaaaviiiiid! Lycka :-) Nu har han skaffat ett eget mobilnummer, så nu kan jag skicka sms och ringa direkt till honom om jag vill. I like. Vi surrade en liten stund, sedan bröts det, och det gick inte att ringa tillbaka. SMS:a gick dock. Bra det! Efter en stund ringde han dock upp igen, vi pratade lite men sedan var det hejdå för den här gången. Jag stör mig dock på att det kostar pengar för honom när jag ringer till honom. Det kostar ju inget för mig när han ringer. Stört...

Kom alltså hem hit en stund efter 22. Har inte gjort så mkt efter det, plockat lite här hemma (måste storstäda snart. Väldigt snart alltså), och kollat på de sista avsnitten av Top Model säsong 7. Nu är jag ruggigt trött, och ska hoppa i säng. Några småsaker ska jag dock göra innan, men det är snabbt gjort.

Imorgon blir det först en tur till arbetsterapeuten, sedan troligtvis en sväng på stan och/eller A6. Kanske även Huskvarna. Det är alltså Kappahl som är mitt mål, jag har 30% rabatt där, och jag vill väldigt gärna hitta en vår/sommarjacka. Det behövs.

Nu: Säng.

Gonatt.

Tisdagstema v. 18

Veckans tisdagstema är Smaker. En smak kan ju vara svår att ta bild på, men jag valde en Maoam-godisbit, för deras smak-illustrationer är rätt söta... :-) Denna är väl nån typ av hallon ser det väl ut som...? :-)

image492

Det var en trevlig kväll!

Och en trevlig dag med för den delen. Den började iofs mindre trevligt, med att jag fick börja städa lägenheten, för katterna är inte direkt dom mest skötsamma när dom varit "ensamma hemma" i en vecka.

Vid 12.40 plockade jag upp Gittan vid hennes jobb, och vi åkte till Lily för att äta lite mat. Köttbullar och potatis, det var ju gott. Dom satt där och surrade ett tag, och sedan vid 14-tiden så åkte vi upp till A6 för att shoppa lite kläder. Lily fick tag på två tröjor, Anders fick tag på ett bar byxor, och fick tag på nåt tunika-aktigt. Och jag hade dessutom väldig tur, för av någon anledning så bestämde sig Anders för att betala min tröja! Otroligt snällt, och jag blev väldigt glad. Det var ju som tur var ingen jättedyr tröja, 249:- kostade den, men den var fin. (Se bild, där man även kan se mina nya byxor. Och nej, det är ingen jättefinne jag har i ansiktet, det är nåt skräp på antingen kameran eller spegeln.)

Åkte tillbaka ner till Lily, jag släppte av Gittan så hon kunde åka hem med Anders, och själv åkte jag hem till Davids lägenhet där jag, som ni redan vet om ni läst tidigare inlägg, sniffade lite David-tröja. Saknad.

Ungefär vid 18 begav jag mig ut till Kaxholmen, och strax före 19 åkte vi iväg för att kolla på brasan. Det var en trevlig tillställning, några "gubbar" från Pingstkyrkan som spelade brass, och en kör med folk från både Pingst- och Missionskyrkan. Dom var riktigt duktiga dom! Missonskyrkans pastor höll nåt vårtal, ett riktigt bra tal, och efter det åkte jag väl därifrån, så jag inte skulle komma jättesent till Micke och Anna.

Vid 20 var jag framme, och dom hade precis börjat ta mat när jag kom, så jag kom precis i rätt tid :-) Anna hade gjort jättegod tacogratäng, samma som jag och David fick förra gången vi var där :-) Jättegod var den iaf. Vi var inte så många, kanske 9 st, och jag hade träffat alla förut utom 2. Jag och Hanna var dom enda som inte drack, dom andra pimplade vin rätt duktigt. Crille var väl den som drack mest, och han var även den, som till min förskräckelse, utsåg sig själv till kvällens DJ. Jag kände till hans musiksmak sedan tidigare - hårdrock. Hårdrock i en viss dos kan jag klara, men flera timmar av samma gör mig tokig. Och när han sedan drar igång och spelar Sepultura eller vad dom heter, då håller jag helt på att gå i bitar. Fy så jobbigt. Hans bästa val under kvällen var nåt som lät som Dream Theatre, fast  jag vet inte om det var det eller inte. Resten var mest bara pest och pina.

Vid 22.30 drog vi oss in mot staden. Hanna och den bosniska killen (som jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på) hade avlägsnat sig lite tidigare, Crille och Fidde (eller vad han nu hette) gick till Karlssons, och Micke, Anna, Emelie, Magnus och jag gick till Bishops. Vakten var tillfälligt försvunnen när vi gick in, och det kanske var bäst så eftersom jag inte är 23, och det var åldersgränsen. Sen vet jag inte hur noga dom är med sånt där, men iaf... Vi satt där tills dom stängde vid 00, sedan blev det matjakt. McD i stan var stängt, Sibylla var inget vidare alternativ. Jag skjutsade sällskapet till Max vid jordbron, och där fick dom i sig lite fyllekäk. Därifrån tog dom en promenad hem, och jag tog bilen och drog hem till mitt.

Så nu sitter jag här, dyngtrött och helt klart redo för sängen, men suget över att blogga tog överhanden. Jag ska passa på att göra tisdagstema med medans jag ändå är vaken, men sedan blir det bums i säng.

Det finns mer att bli upprörd på!

Jag kom på ett till bil-relaterat irritationsobjekt, apropå mitt inlägg "Det är lätt att bli upprörd..."

Människor som sniglar sig fram under tillåten hastighetsgräns. Man kör om dom, och kör vidare i samma fart som du haft hela omkörningen. Du lägger märke till, under omkörningen, att bilisten du kör om börjar öka hastigheten, men du kommer ändå om. En kort stund efter att du avslutat din omkörning, så kör den här människan om dig! Ja, det vore väl okej om han nu fortsätter hålla den hastigheten, men när den jä*eln lägger sig framför dig och sniglar vidare, då kan man inte bli annat än irriterad. Ska man köra om igen? Kommer han köra ikapp och om dig igen då? Eller ska du helt enkelt acceptera att du antingen kommer få snigla dig fram efter den där sketna bilen, eller gasa på, och köra över den tilllåtna hastighetsgränsen?

RSS 2.0