Nyårslista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja, jag har hållit ridlektioner "på riktigt" för första gången! Visserligen för knattar, men ändå... :-)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kan inte komma ihåg att jag gav några nyårslöften faktiskt.

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej inte vad jag vet iaf... :-P

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack o lov...

5. Vilka länder besökte du?
Inget

6. Är det något du saknar år 2007 som du vill ha år 2008?
Hehe.. Som god ekonomi?

7. Vilket datum från år 2007 kommer du alltid att minnas?
Hmm... ptja, 1/6 kändes rätt märkvärdigt då iaf, hämtade David på Arlanda då efter att han hade varit i Kanada... Jisses så nervös jag var!

8. Vad var din största framgång 2007?
Jag har hållt mig kvar på en och samma utbildning i en termin, och jag är inte direkt på väg att sluta nu heller.. :-)

9. Största misstaget?
Hmm.. Kan inte komma på att jag gjort några enorma misstag i år faktiskt. Nåt har man väl säkert gjort, men det har jag lyckats förtränga isf...!

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Njaäe, har ju varit sjukskriven för depression större delen av året, men nu är jag FRISK och mår bättre än på väldigt länge! :-D Annars så är det väl inget allvarligare än några småkrämpor, men det hör väl till.. :-P

11. Bästa köpet?
Hmm..  Har inte köpt så mkt speciellt  i år... Mat och några kläder är väl vad jag köpt... och en och annan födelsedagspresent. Lyktorna jag köpte till Davids pappa var fina och väldigt uppskattade, så det var väl ett bra köp antar jag :-)

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Hmm, det var nog mina stallskor som jag köpte för drygt 850 spänn. Som dessutom var ett rätt misslyckat köp. Nu ska jag försöka sälja eländet.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Sommaren flöt på så himla bra... Jag var skitnervös för att inte få studiemedel, men sen fick jag det utan att behöva överklaga alls. Jag kom in på skolan och jag trivs fantastiskt bra! Och så är det ju David såklart.. Den mest fantastiska killen någonsin.. :-)

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2007?
Haha känns som jag börjar varje svar med: Hmm... Men det är ju svårt :-) Menne... Ptjaa..Landslides egna låtar lär väl påminna mig om 2007 eftersom jag hört dom nu. Väldigt bra låtar!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare, life is gooood! :-)

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Tränat... hehe.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Druckit cola! Hahahaha. Nej, men mer seriöst då... Oroat mig för sånt jag inte kunnat påverka, det hade jag kunna gjort mindre.

18. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy, Desperate Housewives, Ugly Betty, One tree hill, Private Practice

19. Något du önskade dig och fick?
Ja, en digitalkamera fick jag i julklapp! Sen så önskade jag mig ju väääldigt mkt att jag skulle komma in på skolan, och det gjorde jag ju med... :-)

20. Något du önskade dig men inte fick?
Jaa..antar väl det. Väluppfostrade katter hade ju varit trevligt... :-P Närå, men det finns väl alltid något man vill som man inte får.

21. Vad gjorde du på din födelsedag 2007?
Bra fråga. Jag var i skolan iaf, och sedan träffade jag nog David på kvällen, har jag för mig! Kalas blev det inte förrän helgen efter.

22. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Bättre ekonomi skulle jag ju inte direkt lidit av, men samtidigt har året varit rätt bra så jag ska väl inte klaga.. :-)

23. Hur skulle du beskriva din stil år 2007?
Slö, bekväm, mysig. Hehe. Har varit mkt mysbyxor, och en hel del stallkläder de senaste månaderna :-)

24. Vad fick dig att må bra?
David! Han får mig alltid att må bra. Och att jag är tillbaka i "hästbranchen" igen. Sen så har det varit riktigt trevligt att umgås med lillasyster med, tänk att vi blivit så pass vuxna att vi umgås som normala människor ;-)

25. Vilken kändis var du mest sugen på?
Hahaha vilken kändis jag var mest sugen på?! Jisses... :-) Okej, jag erkänner, Martin Stenmark var grym på Ladies Night.. Gav mersmak, hahah :-) Sen vore det ju inte fel med antingen McDreamy eller McSteamy... ;-)

Ett litet smakprov

Syrran och hennes Landslide spelade ju som bekant på Primero på juldagen, och så här låter en liten del av en låt som min kära syster har skrivit :-)


Renovering pågår fortfarande...

Nu ett år och en månad sedan David flyttade in i sin nya lägenhet. Och renoveringen pågår fortfarande. Det senaste projektet var köket, men nu är det i princip klart! Därmed är det "bara" sovrummet och lite småpill kvar. Sakta men säkert, kan man ju säga. Här är lite före och efter-bilder från köket iaf.. :-)

FÖRE:





EFTER:



Vad är gjort? Jo, kylskåpet är ju bytt, alla handtag är bytta, ny bänkskiva vid kylskåpet. Diskbänksdelen är nytt, diskmaskin, ny spis, fläkt, kakel, bänkskiva, samt fondvägg på "dörr-väggen".
Mattan på golvet är borta och trägolvet som var under är tillfixat i nån grå nyans. Det har ja inte tagit kort på, tänkte inte på det, men det syns lite på sista bilden tror jag. Sen ska ha sätta upp en lampa över köksbordet med (sista bilden). Sista steget blir väl att byta luckorna med, men det får vänta. Men visst är det skillnad?!

Sundsvall, dag 8

Juldagsfestligheter!



Laddar upp för kvällens musikaliska äventyr med lite guitarhero, eller vad det nu hette :-) Emma M var grym på det iaf, själv var jag inte allt för dålig med tanke på att det var första gången.. :-) Vi som inte spelade tittade på och blev nästan hypnotiserade av tonerna man skulle trycka fram



1. Min hallon-nånting-drink. Ser rätt frän ut :-P
2. Ida och Joanna inledde dansen :-)
3. Trummisen i Landslide - Therese! Fingrarna ägs av Emma S ;-)
4. Ida dricker lite pausvin
5. I väntan på Landslide. Fr. v: Karro, Ida, Emma M
6. Mer väntan. Fr. v: Madde, Emma S, Joanna



MUSIK! Landslide var mycket bra :-)



Kvällens avslutningsfoto blev ett foto som gör mig lycklig :-) Mina gamla roomies från Umeå, Ida och Joanna :-)

Sundsvall, dag 7

JULAFTON!



1. Jultomten! Fast i dvärgformat.. :-P
2. Tomten och kusin Clara
3. Moster Lena, kusin Daniel och kusin Henrik kollar på klapputdelningen
4. Jag fick enda paketet med ett hjärta på :-P Det var från lillasyster och det var Landslides demo!



1. Klanen Näsberg med respektive hade egen klapputdelning när vi kom hem.
2. Emma var tomten
3. Jag fick: Stallskor, kastrullpaket (3 kastruller med glaslock + stekpanna), digitalkamera, minneskort, DVD (20 år under bältet med Stefan och Krister), en nyckelring-reflex-gosedjur och några handdukar.
4. Julmys.

Sundsvall, dag 6



Hälsade på farmor en sväng, fasterns hund Tubbe var ute på gården och busade



Blir man utelåst från sitt boende så är det bra att ha mostern nära! Och att mostern har hundar skadar ju inte heller! Bild ett är Falcon och bild två är Helly.



Mamma gör ett klipp. Före och efter. Inte såååå stor skillnad ju. Jag ser ut som "cousin it"

So veeery bored

Blev inga bilder tagna igår, var inte direkt mkt som hände. Var med mamma till Birsta och stan för att inhandla hennes julklappar, själv bar jag påsarna, så jag kunde ju få låtsas att jag köpt ngt iaf. Jag är inget större fan av julen, men dete känns tråkigt att vara den enda (nåja) som inte kan köpa en enda julklapp. Det känns verkligen skittråkigt. Dessutom insåg jag att julen egentligen är fel tillfälle om man vill träffa människor, åtminstone om det gäller före jul. Efter återstår väl att se. Men nu innan jul har folk så fullt upp med diverse julpyssel och klapp-hysteri så det finns lixom ingen tid för avslappnat umgänge.

Jag tycker inte riktigt om det här med "påtvingat" umgänge. Nu är det jul, då ska aaaaaalla nära och kära träffas på samma ställe och äta halväcklig mat, och det slutar alltid med att jag väntar på att man får åka hem. Japp, det bor nog en liten Grinch i mig tror jag. Eller en sån där Scrooge eller vad han heter. Vet inte riktigt vad han är för en typ, men lite enslig och så verkar han ju vara. Jag tror jag är nåt liknande. Jag vet inte, jag kanske är extra kinkig i år bara för att jag inte på många sätt kan delta i denna julhysteri, men å andra sidan har julen aldrig riktigt varit min favorit. Eller ja, inte på ett par år iaf. När man var liten så klagade man nog inte på julen, inte på samma sätt som nu iaf. Fast jag har nog alltid varit en av dom som velat åka hem först.

Ikväll kommer Leifs familj hit. Barnen med respektive och hans mamma tror jag. Blir säkert trevligt, fast jag känner ju bara.... min mamma. Ja, och Leif då. Funderade på att åka till min pappa istället eftersom han inte ska fira jul med oss i år, men känner jag honom och Kerstin rätt så har de troligtvis redan något planerat. För inte kan man väl bara vara hemma och slappa före jul? Hemska tanke.

Ja, det bor nog en liten Grinch i mig. Well well, det kan jag leva med. God jul då people!

image725

Sundsvall, dag 4

Lite smått och gott från dagen som gått!



1. Hittade ett par glasögon på backen medans jag väntade på Emma M. Troligtvis någons låneglasögon, för det satt nåt klistermärke på dem.
2. Var hemma hos Emma M en snabbis, hälsade på nytillskottet i familjen, lille Bob. Katt eller gremlin, det är frågan?
3. "Våran" lilla kisse Ådi, som egentligen ägs av grannen. Han har dock tillåtelse att hälsa på oss (mamma) emellanåt



1. Syrran ansvarar för knäcken
2. Knäcktillverkning!
3. Jag bossade för lussebullarna (som jag troligtvis råkade ha för mkt mjöl i... :-S )



1. Tillsammans gjorde vi pepparkakor, goda sådana med!
2. Emma, caught on picture! Äter pepparkaksdeg :-P

Sundsvall, dag 3

Rätt så händelselös dag tre med, åtminstone på fotofronten. Eller ja, den var rätt händelselös annars med. Är rätt rastlös faktiskt, det händer inte så mkt här uppe i Norrland. Inte för att det händer mer i Småland (förutom i skolan då), men där förväntar jag mig inte att det ska hända så mkt heller.. :-)



Så vad gjorde jag för spännande igår då? Ptja, jag var upp på mammas jobb och minglade lite (lånade datorn), mamma hade även en fin liten teckning uppsatt på sin anslagstavla som jag ritat för en sisådär hundra år sedan. Se bild 1! Gubben är sjuk, om det inte framgår av hans kläder och toppluva, som det ju faktiskt står "Sjuk" på. Ahh, en sådan konstnär jag var på den tiden.
Blev min grej att stå för middagen igår, blev en lite för stark chili-kyckling, men det var ändå gott. Leif verkade gilla den, han är ett större fan av stark mat än vad jag och mamma är :-) Men som sagt, det var iaf gott.

Tro det eller ej, men nu händer det något! Emma M är på väg hit, vi ska åka ner på stan och köpa förköp till juldagen. DÅ kommer det iaf bli kort tagna, promise! (På juldagen alltså. Men kanske även idag.)

Och sist men inte minst, nu har jag bara en LIA-plats kvar att fixa. Har med 99% säkerhet fixat min fritids-LIA, på Laggarbergs skola, där jag var vikarie för ett antal år sedan. Kuuul! Heder åt Anette som hjälper mig in :-) Nu är det bara förskoleplatsen kvar, heja mig!

Sundsvall, dag 2

Två bilder har jag att bjuda på ifrån dag 2!

Jag, Emma och Niklas åkte upp till farmor en sväng, och på hemvägen gjorde vi en liten nostalgitripp förbi vår (min och Emmas) gamla skola och kyrka... :-)



NOSTALGI!

Sundsvall, dag 1

Dag ett i bilder, 071218




1. Mamma klär granen
2. Granprydnad
3. Stjärnan



1. Scalas bebisar!
2. Scalas ... marsvin?
3. Scala herself



1. Dista - Cirkuskatt?
2. Dista och syster
3. Dista och familjen :-)

Då var man på hemmaplan igen då!

Jepp, Erika är återigen i Sundsvall och gör stan osäker. Eller om jag gör den säker, jag vet inte riktigt. Resan igår gick bra, åkte från Jönköping kl 8 och kom fram i Sundsvall kl 16. Hade datorn med mig och kollade på ett antal avsnitt av Private Practice samt filmen North Country (som jag nu såg för andra gången). Men sen är det ju som det är med tåget, sista biten (eller första, beroende på vilket håll man åker ifrån) mellan Hudik och Sundsvall är ju som en riktig berg och dalbana. Det går upp, det går ner och man lutar i kurvorna. Jag är inte denna som brukar bli åksjuk, men det var ingen höjdare att sitta baklänges i den där berg och dalbanan. Jag är nog lite halvt åksjuk fortfarande. Hum hum. Men men, kom fram gjorde jag, och precis på utsatt tid med. Mor hämtade mig på tågstationen och sedan bar det iväg till Granloholm. Skönt att komma hem iaf.

Hur veckan ser ut har jag ingen aning om. Vet väl lite saker som jag ska eller vill göra, fast i vilken ordning eller om det blir av har jag ingen aning om. Men, here goes anyway:

Jag SKA:
Hälsa på farmor!
Träffa familjen såklart (Men det är ju jul och då är de flesta på samma ställe ändå, så det ordnar sig)
Gå ut med mina girls på juldagen :-D

Jag VILL:
Eventuellt och kanske men troligtvis så ska jag och syrran ha nån pysseldag, baka lussebullar, göra pepparkakor och kanske några knäck med.
RIDA! Vad är Sundsvall utan Diana? Undrar vad en privatlektion kostar?
Shoppa. Fast det går inte så bra att shoppa utan pengar.
Äta en kyckling-curry-baguett på... Café Brevé! Mmmmmums. Undrar om jag kan få en gratis?

Ja, det var väl ungefär så långt jag kommit i min planering. Inte alls lika fullspäckad som de andra gångerna jag varit hemma. Fast det är kanske skönt det med, bara vara hemma och ta det lugnt för en gångs skull... Fast jag är lite dålig på att ta det lugnt, jag är redan rastlös.. Hum hum. En extra resa upp till farmor kan la vara trevligt? Det är ju trots allt jul snart! Och hon blir ju bara glad. Får la se vad som händer.

Nu ska jag... öhh... äh jag vet inte. Jag har tråkigt. Ska kolla om lillasyster ska med till farmor, annars åker jag nog själv en sväng. Om mamma har lämnat bilen hemma vill säga. Fast det tror jag, för jag glömde lägga fram bilnycklarna igårkväll, och de låg kvar i min ficka imorse. Får väl gå ut o kolla.

Förresten så är det nåt konstigt vitt på backen här i Sundsvall. Har inte sett nåt sånt på länge, har glömt bort vad det är. Det ser ut som bomull, fast kallt. Spännande.

Nöjd!

Lämnade in vårat teorihäfte om Specialhästvård till Therese (lärare i Hästhantering) tidigare idag och fick massor med beröm! Både Therese, Anna (lärare i Foderlära) och Åsa (lärare i Hästens arbete) tyckte att vi skulle utveckla det lite, lägga till några småsaker och sedan var det så pass bra att vi borde försöka få det publicerat. På allvar alltså, inte bara som något man säger. De sa att det inte finns något sådant material att arbeta efter och att om det skulle bli publicerat så skulle det kunna användas på naturbruksgymnasium runt om i sverige, samt på ridskolor. Och ridkskolor finns det ju gott om! Nu vet inte jag hur mkt man kan tjäna på en sådan liten "bok", men det skulle vara kul att ha något sådant utgivet även om man inte tjänar miljarder på det.. :-) Tänk så coolt! Nu vet jag iofs inte om det är något vi ska satsa på, men egentligen, varför inte? Det skadar ju inte att försöka, antar jag. Har ingen aning om hur sånt funkar, det får man väl ta reda på i sånna fall... :-) Hur som helst, fatta hur stolt jag är över att få så mkt beröm när jag verkligen slitit arslet av mig med det där arbetet. Det känns verkligen värt det!

Sitter hemma i lägenheten nu. Min kalla lägenhet! Ibland undrar jag om det inte är varmare i trapphuset än vad det är i min lägenhet. Elementen i vardagsrummet är just nu iskalla, och jag lyckas inte få igång dom. Dags att ringa hyresvärden eller nåt kanske? Ännu en sak jag inte kan något om.

Imorgon styr jag kosan mot Sundsvall igen! Blev tätt mellan besöken den här gången :-) Men det är trevligt. Har packat lite nu idag, jag är inte van att packa så här i sista minuten.. :-S Men det går säkert bra. Resväskan är överfull, dataväskan får agera handväska och jag ska stoppa nåt ätbart i en påse. Har dessutom ett par skor som behöver nånstans att bo under resan, de kanske får dela "rum" med matsäcken då. Funderar på om det är något annat jag behöver ha med som jag har glömt. Hum hum hum... Har ju inga julklappar att bära på... Hum hum.. Skaffa nåt att kolla på under resan? Ja det kanske är det jag tänker på. Nån film, eller nån serie eller nåt. Nån som har nåt bra tips? På film menar jag då, har redan nog med serier att följa ;-)

Nej, om man skulle ta och promenixa ner till affären och skaffa matsäck kanske.. Kan ju vara bra har jag hört.  7 timmars tågresa imorn.. Hallelulja.

Irritationen växer...

Vi håller just nu på med ett teorihäfte för barn. Ja, målgruppen är alltså barn på ridskola i åldrar mellan 8-15 år. En medlem i gruppen fick uppgift att skriva om hovvård, men har hon skrivit något som är relevant? Näe, det kan jag inte påstå. Hon snuddar lite ytligt vid hur man kratsar hovarna, sedan har hon fokuserat på hovslagare och gått vidare till utfodring. Hade varit toppen om målgruppen var ungdomar med egen häst, men det är inte syftet med det här arbetet. Känns väldigt irriterande, nu måste jag ju skriva om hela skiten ändå... Inte bara skriva rent alltså, utan skriva om. Hade lika gärna kunnat skriva alltihopa från början, hade sparat en hel del tid... Okej, vore ju en sak om det bara vore hovvårdskapitlet som hade blivit knäppt, men det är ju bannemig allt hon skrivit. Texten är dessutom skriven för att relativt vuxna människor ska förstå den, en åttaåring skulle inte förstå ett smack.

Förresten, apropå ingenting - Kan man verkligen vara allergisk mot POTATISSKAL???

Smått och gott från KY's luciafest



1. Ett försök att få Lena att le på en bild :-) Lite risky dock eftersom hon har rödvin i glaset... :-O
2. Ett försök att få Anne med på bild. Gick väl sådär va?
3. KY-tvåorna, Erica, Linnéa och Magda
4. Lollo och Maria, motsatsen till kamerskygga.. ;-)
5. Elin, Lollo och Maria pussas :-)

 


1. Lollos megadrink på O'learys. Var det en cosmo tro?
2. Linnéa, Anne och Erica posar :-)
3. Lena, Maria och nån målare som Erica hittade i baren

Insane in the brain

image694Varför sover jag inte? Jo, för att jag håller på att jobba ihjäl mig med vårat teorihäfte... Lite irriterande att halva våran grupp lämnar stan innan arbetet är färdigt. Men men, sådant är väl livet. Jag tycker att det blir snyggt faktiskt. Det finns dock en annan grupp som gör ett sååå fint häfte, Maria (tjejen som fixat in mig på vissmålen) ritar alla deras bilder och hon ritar SÅÅÅ snyggt! Utan tvekan en av de mest skickliga människor jag träffat vad gäller att rita. Hon är verkligen otroligt duktig. Ska bli kul att se hur deras arbete ser ut när det är helt färdigt. Men jag tror att alla gruppers arbeten blir bra, det verkar så. Även vårat, fast jag vet inte riktigt hur bra våran text är till bilderna. Nåja, huvudsaken man förstår poängen.

Nu ska jag sova. Lucia på skolan imorgonbitti, och på kvällen ska vi ha nån mindre klassfest, blir nog kul! Men nu ska jag sova. Fy tusan så trött jag är. ZzZzZzZz

Tisdagstema, v. 50

Nypremiär! Eller ja, jag hoppas väl det, eftersom jag hoppas att jag fortsätter med det här.. :-) Kul med tisdagstema ju. Hur som helst. Premiärveckan bjuder på temat: Kök. Spenderar inte så mkt tid i köket, inte riktigt min grej...! Hehe. Men, en bild blir det ju förstås ändå. Från dagens fantastiska nudelkok. Spännande! ....

image693

Inte riktigt min dag...

Tänkte att jag skulle använda mina nya stallskor i skolan idag. Inte min smartaste ide någonsin.  Gissa vem som fick skavsår? Jo, moi såklart. Är det någon som tror att det är skönt att rida när man har skavsår? Om någon tror det så är det iaf helt galet. Om någon mot förmodan tror att det är skönt att gå omkring i skor som man får skavsår av så är det oxå fel. Och om någon dessutom tror att skavsåret slutar ont när man sätter på sig andra skor så kan jag meddela att även det är fel. Det gör visserligen mindre ont, men det skaver på ungefär samma ställe. Elände.

Försöker få kontakt med folk via telefon. Ingen vill prata med mig! (Förutom mamma, hihi.) Inte min dag idag.
Rektorn på Tenhultsskolan - telefonsvarare
Maria1 hem - inget svar
Maria1 mob - mobilsvar
CSN - Mitt eget fel som ringde för sent, men ändå.
Maria2 hem - inget svar
Varför vill ingen prata med mig? Evil... :-P

Det var nåt mer jag tänkte... menne... kommer inte ihåg vad det var.
Nu är jag hungrig iaf, ska ta och fixa lite nudlar. Man kan tycka att det är på tiden. Mat mat mat. Mat. Mat. Nuuudlar. Mat.

Tisdagstema, dags igen?

Är lite sugen att ta upp Tisdagstema igen. Enda problemet är att jag inte har någon egen fungerande kamera just nu. Jag lånar Davids emellanåt, men det är ju som sagt inte min. Ska nog önska mig presentkort i nån elektronik-kedja till jul. Det är visserligen annat än en kamera som jag vill ha, jag vill ju även ha en ny mobil eftersom min är färdig för pension. Nåja, får väl spara. Försöka iaf.

Hur som helst, imorgon blir det nog ett tisdagstema, tror jag :-) Jag har ju åtminstone kameran.. :-)

Over my dead body!

Räkna ut hur mkt din döda kropp är värd :-P
Stolen from Phernilla

image692

Senaste delen i skolarbetet

I kursen Hästhållning ska vi göra ett teorihäfte som ska passa ungdomar mellan 8-15 år. Jag, Linnéa och Lena har varit i stallet och knäppt kort, och nu ska jag försöka få kortet att se ritade ut, men man måste ju ändå se vad de föreställer. Så därför lägger jag ut några av bilderna här. Nu förstår jag om icke-hästmänniskor inte ser vad de föreställer, det är ju inte helt lätt. Men det kanske går att fylla i på nåt vis när man skrivit ut dem? Och så ska det ju vara text till med. Men hur som helst, vad tycks? Funkar det eller funkar det inte?






Snart byter jag operatör...

Jag är sååå himla trött på Halebops totalt urkassa reklamfilmer. "Nej ringt till miiiiiig" ... "Värsta messen...S-M-ESSEN!" ... "Jag har tagit dykcert... Jaha, SIM-kort!"
Allvarligt talat, jag KRÄKS snart! Jag är så less att jag allra helst bara skulle vilja byta operatör. Jag vill inte att mina pengar ska gå till sånna äckel-reklamer. Fast å andra sidan gör mitt vara eller icke vara hos Halebop nån skillnad. Men jag ska ändå kolla runt lite, och se om det finns nån operatör som kan tänkas passa... Halebops reklamer äcklar mig.

Lustiga människor...

Sitter i klassrummet i skolan och väntar på lektionen som börjar 12.30. Ingen i klassen är här just nu, tror de är i matsalen eller nåt. Här sitter istället tre gymnasieelever. Två av dom pratar i telefon med sina respektive pojkvänner, och dom pratar ju inte direkt tyst heller... Djeez... Sen sitter dom och pratar med varandra med, och då pratar dom inte heller tyst. Seriöst, dom sitter max 2 meter ifrån varandra, man MÅSTE inte skrika.

Det är lustigt med vilken röstvolym människor har. Vissa pratar alltid tyst och försiktigt och vissa skruvar upp volymen på max och har den där hela tiden. Tycker det är lite jobbigt med fjortisar som har maxad ljudvolym. Tycker iofs att det är jobbigt med fjortisar öht. Kan dom inte gå ut ur mitt klassrum? Jobbiga människor...

Well well, man får väl stå ut antar jag, inte mkt mer att göra. Nu ska vi lägga över lite bilder till min bärbara dator, den har fått följa med till skolan idag. Tjing

Bara för att demonstrera...!

Sånt här gör vi på skolan.

Detta är en häst. Hästen heter Clifford. På de små vita lapparna (som är laminerade och ditsatta med tejp) står namnen på hästens kroppsdelar och skelett-delar. Jisses, tänk att hästarna stog ut med oss den dan. Måste ju ha varit rätt frustrerande med en massa lappar och tejp på hela kroppen! Och ni skulle bara veta hur många ben och grejer det finns i hästens BEN. Kolla hur många lappar som sitter på frambenet... Insane.

image676


Bilden har jag förresten knyckt av Magda i klassen. Danke!

Första advent...

Det drar ihop sig mot jul. Och idag blir det julskyltning. Myyyys


image675

RSS 2.0