Irriterande!

Baaajs. Jag har fått mail från csn om att besked har kommit om studiemedel. Men tror ni kan jag läsa det?! Fan heller... saker ska ju inte vara enkelt...

Logga in på mina sidor och läs säger mailet.
Ja, jag loggar in mer personlig kod. Då går det visst inte att läsa meddelanden, utan för det så måste man logga in med e-legetimation/bank-id.
Anledningen till att jag sökt studemedel brevledes är att jag inte får min jävla bank-id att funka. Så, jag får väl ägna kvällen åt att bråka med tekniken då, så får vi se vad den säger... Skulle inte förvåna mig om jag får nej bara för att jag måste kämpa för att få beskedet. Haha.

Var det bara fyra dagar sen sist?

Känns som att det var flera veckor sedan jag bloggade senast.

Den här veckan har varit lååååång. Därmed inte sagt att den har varit direkt dålig. Faktiskt. Den har varit helt okej! Jag har varit rätt harmonisk (för det mesta bör tilläggas), slappat, pysslat hemma (se bilden från Näsbergs Ikea-hem till höger), och mest bara tagit det lugnt. Ja, sökt jobb har jag ju gjort med, rätt så många. Känner mig nöjd med min insats. Nu är det bara att hoppas att nåt kommer ge resultat. Tveksamt, men drömma går ju?

Bland annat så sökte de folk på ComHems kundtjänst, och helt seriöst så tror jag att jag skulle kunna ha en chans där, tack vare att jag jobbat på Eniro och har referens därifrån. Men det finns en klar nackdel med ComHem... Det ligger i Härnösand. Är det värt att pendla så långt "bara" för ett jobb? Är ju ändå drygt 4 mil enkel resa, det blir mycket åkande. Och min bil är ju som bekant inte direkt bränslesnål... Men jaja, det är ju fortfarande bara ett tanke-problem, jag har ingen aning om jag har en chans. Den som lever får se.

Annars då?
Ja nedräkning på gång för lite av varje. Först och främst, eller ja, det är egentligen två saker samtidigt, fast den ena kan jag inte "njuta" av förrän på fredag. Men på torsdag då alltså, ELITSERIEPREMIÄR! Me and Joanna to Övik for sure! Längtar som fasen. Och på torsdag, fast amerikansk tid, så är det ju även premiär för Greys Anatomy! Jag vet, det går väl kanske inte riktigt att jämföra. Men faaasen att jag längtar efter den serien alltså. Nu vet jag ju iofs lite hur det kommer att gå, jag har inte kunnat hålla mig från spoilers-arna (??), men det ska ändå blir så grymt spännande att se hur det går. Nedräkning även för Desperate Housewives (27/9) och Private Practice (1/10). Även PP är såååå sjukt spännande så jag tror jag dör. Och sen har ju säsongerna redan startat för både Top Model, OTH och SYTYCD. I lööööve. Det blir en TV-fylld höst!

För övrigt var det en grymt fin himmel häromkvällen... Riktigt grymt var det, jag kunde inte sluta titta. Bilden däremot blev sådär.. :)

Jävlar, de hittade mig!

Okej, det är väl sånt som man inte ska erkänna kanske. Men nu har Radiotjänst fått reda på att jag lever. Skit oxå. Nåja, får väl vara glad för tiden som gått, haha!

Ja igår var jag i härnösand iaf, skulle upp på DollarStore för att se om de hade några ramar som jag ville ha. Vilket de inte hade. Synd. Men jaja, man kan inte få allt man vill alla gånger. Passade på att göra två flugor på smällen så jag åkte hem till A och fick spela lite Guitar Hero 5 :) Bra spel, bra låtar! Jag satte 100% på hard på Johnny Cash-låten efter en omstart :P Fick konstiga blickar av A :-P När jag spelade samma låt på expert så fick jag bara 99%... Hahaha!

Nej men det var skoj. Alltid kul att fördriva tiden med lite spel och skitsnack. Sen att inte alla samtalsämnen är så himla trevliga alla gånger, det kan man ju inte göra så mkt åt. Man kan gilla läget, man kan hålla för öronen och blunda, och man kan gå därifrån. Just nu är jag inne på alternativ nummer ett, vi får väl se hur länge det håller i sig. Jag tror jag kommer landa på alternativ nummer tre så småningom, om jag känner mig själv rätt, men fram tills dess så gillar jag läget.. :)

Idag har jag varit på "myndighetsjakt" igen, har väl gått sådär får jag väl säga. Men ja, jag fortsätter väl slå huvudet i väggen tills det ger nåt resultat. Haha snacka om att det är ett återkommande tema i mitt liv just nu... :)

------------------------

"Why do I keep hitting myself in the head with a hammer?
- Because it feels so good when I stop."
[Greys Anatomy]


Det var den helgen det.

Kan livet bli mer berg-och-dalbana?

Har väl varit mer eller mindre frustrerad sen fredag förmiddag. Fast idag var lågvattenmärket. Men jaja, det har väl lugnat sig nu. I övrigt har väl helgen varit rätt bra. Igårkväll var helt klart höjdpunkten iaf när jag och Joanna firade våra 25-årsdagar. Bättre sent än aldrig? =) Underbart kul var det iaf, vi snaskade på popcorn och några nacho-aktiga chips (goda), dippade grönsaker, drack drycker efter önskemål och spelade spel. Det blev både monopol (Madde vann! Skamligt att jag inte kunde vinna som jag brukar göra), Uno och lite guitarhero =) Jag fick iaf ett presentkort på IKEA, med väldigt oväntad valör, men otroligt uppskattat! Herregud vilka generösa vänner jag har :)) Av mig fick Joanna en "fylla-i-bok", Till min vän, som jag fyllt i med minnen och sånt om henne och oss. Tror att den var uppskattad :)

Idag har jag varit en sväng på IKEA för att rensa tankarna. Gick omkrng där med musik i lurarna och funderade på vad jag ville ha. Hittade rätt mkt, men jag köpte bara en hylla till badrummet som jag suktat efter hyfsat länge. Är mycket nöjd, nu slipper jag bygga berg med grejer på handfatet. Succé!

Imorn ska jag fortsätta bråka med ams, csn och soc. Dags att ta i med hårdhandskarna, för detta går ju inget vidare bra... Wish me luck.

9/11...

Sitter och mår lite halft illa och tittar på Flight 93. Nu är det alltså åtta år sedan WTC blev ett minne blott. Det är konstigt att en så avlägsen händelse ändå kan få en att reagera så pass mkt flera år senare. Men det är väl ungefär som med Titanic och tsunamikatastrofen, man tittar på filmen och tycker att det är hemskt, sedan inser man att det sant, det har faktiskt hänt, det är inte bara nån skruvad författare som kommit på ett "worst case scenario". Människorna i flygplanen fanns på riktigt. Människorna i WTC 1 och 2 fanns på riktigt. Människorna ombord på Titanic fanns på riktigt. Och det gör ju filmerna så sjukt otäcka och obehagliga. Ungefär samma sak som när jag läste boken 102 minuter (Jim Dwyer & Kevin Flynn) som handlar om vad som hände inne i tornen under hela händelseförloppet, från ögonvittnen både inne i tornen och utanför. Otroligt obehaglig bok att läsa, men bra.

Elfte september ja... Ja det är ju ett datum det med.

R.I.P. alla som inte överlevde.. :(



Och så vidare till nästa ämne. Eller ja, nästa ingenting. Jag har ju sällan några bestämda ämnen som jag skriver om. Nu tänkte jag berätta om min armbåge. Hahhaa visst låter det fascinerande?! Nej, det är egentligen bara ännu ett irritationsmoment som ingår i min vardag. Jag är van att sitta lite halvkasst framför datorn. Ja ni vet, man sitter ju inte alltid med perfekt hållning och så. Jag sätter armbågen på bordet och lägger hakan i handen. Men! Senaste veckan, så gott som varje gång jag sätter ner armbågen på bordet så får jag världens kärringstöt. Så sjukt irriterande är det! Man tycker att jag borde lära mig med, och inte göra så. Men icke. Jag har väl guldfiskminne eller nåt.

För övrigt så har jag vart så sjukt trött och seg idag. Gått runt som i koma. Bestämde mig för att inte sova mitt på dagen iaf, med förhoppningen att jag skulle kunna sova tidigt istället. Haha eller hur. Jag kollade på Sällskapsresan snowroller och skrattade gott. Sen tänkte jag ge mig på min Ladies Night-film från 2007, men den fanns inte i fodralet?! Eländes elände... Undrar vart den är alltså... Får leta fram min gamla dvd-spelare och se om de kanske kan sitta kvar i den. Fast det borde den inte göra. Och jag har svårt att tänka mig att den är kvar hos David med. Bara skivan lixom. Störande iaf, gillar den filmen.

Nåja, klockan börjar promenera iväg. Kanske man skulle försöka sova ändå, fastän jag inte är direkt trött. Men jag har ju några timmar att ta igen efter senaste natten, och förhoppningsvis kan jag sova ut imorgon med. För sen är det bara transportsträcka tills damerna kommer hit och vi ska ha det berömda kalaset..

Hahhha och apropå det så råkade madde försäga sig... Jag tyckte det var rätt roligt =) När jag fyllde år så var ju Joanna Emma och Therese här och grattade mig, men vi hade kommit överens om att vi ska byta presenter när vi har kalaset så att Joanna oxå får sina presenter. Det hade nog inte Madde förstått riktigt, för hon sa tidigare ikväll;

"Sa de att presentkortet var från mig med?"

Hahah jag tyckte det var jätteroligt.. =) Stackars madde skämdes nog lite. Men, jag vet ju ändå inte vart presentkortet är nånstans. Fast jag har väl mina aningar, hihi.

Just ja, sova var det ju. Godnatt.

Intresseklubben antecknar

Men nu har jag höst-pyntat min MSN. Kände att det var dags att inse att det är höst nu, och inte längre sommar. Det ligger löv på hela gatan utanför, och det knastrar sådär trevligt när man trampar på dem. Dessutom börjar det variera i färg på träden här utanför, och jag tycker att det är hemskt vackert. Säga vad man vill, men hösten är vacker.

Och apropå MSN så har jag gjort en stor rensning och tagit bort säkert 50 kontakter som jag aldrig pratar med. Borde göra det oftare egentligen. Eller ja, jag har fortfarande massa kontakter som jag inte pratar med, eftersom jag aldrig ser dem online. Men som jag ändå vill kunna prata med om de dyker upp igen.

Hej I-landsproblem. Fundera över om folk ska vara kvar på ens msn-lista eller inte. Kanske dags för den där middagstuppluren ändå?!

Sömnig fredag

Det blev inte mkt sova inatt. Eller jo, det blev det väl, fast inte några längre stunder. Det som skulle vara "vila på maten" igår, (vilket iofs inte var allt för tidigt, hade väl ätit färdigt och städat undan lagomt till kl 20) blev istället sova för natten... Vilket iofs inte är hela världen, skönt att sova tidigt nån gång ibland.. :) Men, jag gillar inte när det blir för varmt, men jag gillar inte att frysa heller. Det är lurigt i mitt sovrum, svårt att få en bra temperatur. Men jag hade ju mitt element som jag kunde förlita mig på när det blev allt för kallt, så det var ju bra det iaf.

Ja, med denna totalt röriga inledning så ville jag bara säga att jag är sjukt trött idag. Vet inte riktigt vad jag ska ägna dagen åt, städa kanske? Inte för att det är speciellt stökigt, faktiskt, men imorn är det då alltså dags för den beryktade 50-årsfesten som nu "bara" blir till en spel- och umgängeskväll med tjejerna. Men det är verkligen inte fy skam, det kommer bli toppen och hemskt roligt, ser verkligen fram emot det =)

.... Morr ....

Jag tänkte lägga in en bild som inte har nånting med nånting att göra, utan bara för att ha en bild.. och så funkar det inte! Man kan ju bli irriterad för mindre.

Nåja, dagens fråga:
Vad är bäst; sova middag eller acceptera att jag kommer vara trött hela dan?

Och dagens fråga nummer två:
När får jag åka till härnösand och spela GuitarHero 5?! Jäkligt elakt att köpa det och sen reta ihjäl mig... Blir nog till att tvångsbesöka i veckan.. Hihi! Iofs tror jag inte att ägaren till spelet har så jättemycket emot det, tvångsbesöket är nämligen inte min egen idé...!

Får trösta mig med vanliga guitarhero en stund. Tjingeling.

Vilken låt skulle du välja? (Idol 2009)

Jag brukar sällan komma längre i Idol-tävlingarna än förbi uttagningarna. Ja, på tv alltså. Jag skulle inte söka själv. Men det är alltid kul att kolla på uttagningarna, man får verkligen se så sjukt mkt variation. Allt från totalt värdelöst till helt gudomligt. Igår var det en kille med svarta glasögon som sjöng en egen låt, som var helt fantastisk. Ikväll var det bland annat (främst) en tjej "med metall i ansiktet" som fick mig att tappa hakan.

Men det jag inte kan låta bli att fundera på; Vad skulle jag välja för sång om jag mot all förmodan skulle söka?

Min första tanke var Bonnie Raitt - Dimming of the day. Men den är egentligen som gjord för att misslyckas med, detsamma gäller för Jackson Brown & Bonnie Rait - My opening farewell. För om den inte sitter perfekt så låter det eländigt. Nästa tanke hamnade på Colby Calliat - Bubbly. Fast, den är lite enformig. Lite tråkig nästan. Det händer lixom inte så mkt, hur ska man wow-a domarna med en tråkig låt? Dock så ligger den ju perfekt i tonläge och är dö-enkel att sjunga. Lite Dixie Chicks då? Favorite Year är en bra låt. Fast tillräckligt bra?

Nej, i slutändan står det nog mellan Dixie Chicks - I hope, Elin Sigvardsson - When I leave, eller en av mina senaste favoriter; Jill Johnson - Rythm guitar. Det känns väl ungefär som min typ av låtar =) Annars får syrran skriva en åt mig, funkar nog bra det med ;-)

Nej, jag får väl sammanfatta med att det är nog rätt viktigt att välja rätt låt, för en själv alltså. Varför välja en bra låt om man ändå inte kan sjunga den? Det är ju som upplagt för att totalt misslyckande. Och sånna får man ju se gott om i det där fantastiska programmet Idol... Seriöst, varför säger inte folk till sina vänner att inte ställa upp när de förmodligen vet hur talanglösa de är? Okej, det är en sak om man går dit som en rolig grej, lagomt oseriöst. Men jag menar, folk som veeeerkligen inte kan sjunga (nu pratar jag inte om gränsfallen) och som på allra största allvar tror att de är nästa Mariah Carey eller nåt sånt, WTF? Nu menar jag inte att man ska säga till sina vänner att; "Du vet att du är kass på att sjunga va?" för det lär nog inte vara så himla lätt eller trevligt heller. Okej, jag har ingen bra lösning. Men det är ju ändå för deras eget bästa. För vad är egentligen värst? Att få höra sanningen från någon som faktiskt tycker om en, eller att skämma ut sig inför hela sverige?

Jag skulle nog föredra att få höra av nån jag känner, även om det skulle kännas skit. MEN, det är anledningen till att jag aldrig skulle ställa upp i Idol eller liknande. Jag vill inte höra av mina vännr, eller av den kära juryn, att jag suger kamelballe när det gäller att sjunga. Desstuom har jag ingen brinnande längtan efter att bli kändis heller. Visst, jag sjunger mer än gärna, men det finns mer passande människor än mig till kändislivet. Men pengarna kan jag gärna ta!

Och för tusan... Står det mellan att bli kändis eller att vara arbetslös.. så va tusan. Jag är inte den som är den.
Ta hit Bagge så kör vi.

Dampkatter och annat.

Lagomt otippat så var jag vaken redan strax efter fem imorse. Passade på att visa att jag levde, och livstecken tillbaka. Livet är gott tänkte jag, och somnade om. En timme senare ungefär så ringde det. "Vill du följa med mig i lastbilen idag? Jag är i johannedalsrondellen nu." Hahaha braaaa med framförhållning. Men ja, kastade på mig kläder, borstade tänderna och gick ut. Då hade han redan varit på plats ett tag, inte för att jag är långsam, men den rondellen han var i när han ringde är lixom inte långt ifrån där jag bor.

Det har iaf blivit en hel del snurrande inom stan. Bort till skönsberg, lossa. Birsta, hämta släpet. Timrå, lasta och sen lossa på tre ställen. Sen upp till härnösand, lossa bredvid häktet (jag hjälpte till! How cool am I?) och sedan lasta på nåt pellets-ställe. Sen tillbaka till timrå, köpa macka på shell i sörberge (grymt goda mackor!), ställa släpet på schenker, åka till stöde, lasta, tillbaka till timrå, flytta lite grejer och lägga på några pallar, och sen var den tagen till ända. (Väldigt intressant va?) Hemma var jag strax efter 17, precis lagomt till Greys Anatomy, haha. (Viktigt att ha prioriteringarna i rätt ordning, höhö). Så det blev Greys och resterna av chiliconcarnen från igår. Trevligt det.

Mindre trevligt att katterna hade totaldamp när jag kom hem. Rejsade över heela lägenheten, rev ner ljuslyktor, härjade på varandra, drattade ut maten ur matskålen (vattenskålen klarade sig iaf, alltid nåt) och var allmänt illvilliga. Nu har de dock lugnat ner sig och ligger i varsin soffa och snarkar. Stabilt liv... =)

Ikväll blir det iaf bara slappt. Blir jag för uttråkad så blir det väl till att städa, imorn får jag middagsbesök så det är ju en fördel om det ser någorlunda presentabelt ut här hemma då... Blir trevligt det.. =)

Tjoho!

Nu är bilen besiktad och klar för detta året! Nu är det bara att tuta och köra fram till nästa år. Känns skönt. Fast samtidigt lite surt att lägga så mkt pengar på bilen nu när jag ändå är så sjukt pank. Nu blev det väl så att framför allt pappa betalat mkt av reparationerna och delarna, och det är jag otroligt tacksam för. Men jag menar, bara besiktning och ombesiktning blev 500kr. Pengar som jag hade kunnat lägga på mat, eller kattsand eller whatever. Men men, nu är det bytt som sagt, och jag hoppas att det är sånt jag slipper byta fler gånger. Är ju ändå sånna saker som man typ aldrig byter, eller åtminstone väldigt sällan.

Sen har jag insett att jag sitter och vinklar lillfingrarna när jag skriver, hahaha så sjukt fult. Så jag var tvungen att ta kort på det och visa :P

Nej, dags att städa lite här hemma kanske. Man vet ju aldrig när man kan få oväntat besök.. Står liiite för mkt disk framme för tillfället, haha =) Inte så vackert.. :)

Fell in love with an alien

Säkert flera år sedan jag hörde den här låten senast. Men den är fortfarande lika bra, jag får en bra känsla i kroppen när jag hör den =)



För övrigt så ska jag åka med bilen på efterkontroll idag. Lite nervöst, vill ju att den ska gå igenom. Men det borde den göra. Alla bromsar är bytta, både färdbroms och handbroms, det enda som inte är bytt är bromsoket på höger sida men det funkade bra ändå.

För övrigt nr 2, så börjar jag få ont i halsen... Det här känns ju inget vidare bra. Har ju planer både för veckan och helgen, har inte tid att bli sjuk!


Länge sen sist

Mycket bra låt som jag inte lyssnat på på väldigt länge.
Dessutom så "talar" den till mig... haha. Eller nåt.


Seg dag...

Jag har så sjukt tråkigt idag. Har inget speciellt att göra, förutom om typ en timme när pappas granne ska kolla bilen. Men det är ju ingen mening att jag åker än eftersom pappa fortfarande jobbar, och jag vet inte hur upptagen Stefan (grannen) är heller. Så istället sitter jag här och tråkar.

Har inte gjort så mkt vettigt alls idag. Tog en promenad imorse, var så fint väder. Annars har jag mest slöat. Pluggat, pysslat lite hemma, vattnat blommor och sånt där. Spelat lite guitarhero aerosmith. Sådär lagomt roligt bara, var väl inte riktigt på humör egentligen.

A ringde en sväng med, mest bara för att tala om att det kommer ett nytt guitarhero snart igen, och blablabla. Jag kommer inte riktigt ihåg vad han sa. Haha! Jag är inte så bra på muntlig information, dessutom känns det rätt inaktuellt med tanke på att jag ändå inte kommer ha råd att köpa nåt sånt spel på väääldigt länge. Så jag lyssnade väl kasnke inte så där jättebra heller... :P Fy skäms på mig.. =) Men ja, vi småpratade väl lite sådär, sen blev han jagad av jobbet så det var lika bra att sluta. Men det var ju trevligt att fördriva lite tid på en annars så lååååååångtråkig dag.

Om jag skriver riktigt riktigt långsamt, så borde jag kunna åka till pappa när inlägget är slut? Fast, jag har inte tålamod att skriva långsamt. Jag glömmer bort vad jag har tänkt skriva. Plus att jag egentligen inte har nåt vettigt att skriva.

När jag kom hem sen så ska jag dska och sedan ge mig i kast med matlagning. Mamma shoppade ju lite åt mig innan helgen, så jag har ju faktiskt mat hemma. Fast igår åt jag ju mitt livs värsta ravioli, smakade verkligen illa! Och ändå hade jag kryddat och grejat. Fast det var ju inte såsen som smakade pecka, det var själva "kuddarna" Fy fasen. Idag blir det champinjonsoppa.. :)

Nu skickade pappa sms och frågade om jag är på väg. Wierd. Men jaja, lika bra att åka då.
Tjing!

I made it!

Jag lyckades bygga ihop båda mina ikeamöbler med endast en svordom! How great am I? =) Nu var det väl kanske inte världens mest avanverade prylar, sidobordet behövde man bara skruva i benen på. Svordomen kom när jag öppnade kartongen till kontorsstolen och såg alla prylar, men så snart ja kom igång med ihopplockandet så gick det som en dans. Och än så länge har den inte ramlat ihop, haha. Men ja, har fått en del gjort idag. Städat lägenheten, och byggt möblerna. Okej, kanske inte fått jättemycket gjort, men ni fattar =)

Vad jag ska göra resten av dagen vet jag inte, har inte planerat så långt än. Fortsätta läsa de där ruggiga pedagogik-texterna kan ju vara bra, se om jag blir nåt klokare på det hela.

För övrigt så har min hjärna hakat upp sig. Det är samma saker på repeat hela tiden. Frustrerande. Måste nog starta om den eller nåt. Haha!

Edit är en aning lagad.

Ja, lagningen av Edit är nu påbörjad, men det gick inte så bra som vi hade hoppats. Det var alltså vänster bromsskiva som var skadad och behöver åtgärdas enligt besiktningen. Så rimligt nog så började vi (nåja, A) med höger sida. Och det gick väl rätt bra får man säga. Men sen blev det dags för vänster sida, och det syntes rätt rejält att, jo den var "skadad". Skadad var ett rätt snällt uttryck. Nu kan jag ju inga korrekta uttryck eller så, men det var nåt med bromsoket som gör att bromsklossen legat och "skavt" mot bromsskivan så att den slitits ovanligt mkt. Detta lyckades A dock inte fixa, så det blev till att sätta tillbaka den gamla bromsskivan och så får pappas bekant, granne, mekaniker, Stefan, titta på det på måndag när han ändå ska kolla CO-utsläppet. Handbromsen däremot är fixad! Och det var inte så konstigt att den inte funkat som den ska... Släng ett öga på bilden:


Detta är alltså handbromsbackar från höger bakhjul. De ska se ut som den till höger, nämligen med den där extra "skivan" längst ut. Den andra är alltså paj, och det är därför det inte fått sån bra effekt när jag dragit i handbromsen, plus att den nog var rätt dåligt spänd. Men nu är bromsbackarna bytta på både höger och vänster sida, och spänd med för den delen, så nu funkar det perfekt. Mkt bra :) Hur som helst så vart det en del annat stök och bök med, men det mesta löste sig. och det som inte löste sig, det får som sagt Stefan titta på på måndag.

Annars då? Mjo annars har helgen varit bra so far. Igår blev det middag på Frasses och sen film, The contract, tror jag den hette. Minns inte riktigt. Men den var helt okej iaf. Och större delen av dagen har ägnats åt bilen. Kom hem vid 16-tiden och sen dess har jag inte gjort nåt nyttigt alls. Haha! Tänker inte göra heller, för den delen. Slappa är kvällens melodi, och sen ska jag sova när jag känner mig tillräckligt trött. Imorn är det plugg som gäller. Börjar inse att vi hade det rätt bra med pedagogiken på riddersberg, bra litteratur om inte annat. Barn och ungdomspsykologi-boken är ju lättläst i jämförelse mot den utvärdingsskrivelsen som jag försöker plöja igenom just nu. URK! Men aja, det ska nog gå det här med... Ett och två, kämpa på...!


Fieldtrip...

Nu åker jag på utflykt :) Hej svejs.

Soffan är på plats!

Jag köpte ju alltså en soffa i förrgår, och igår var det dags att hämta den. Så, jag fick låna kärra av Leif och sen bar det iväg till Blåberget. Lastade på soffan, Leif hjälpte mig att spänna fast den och sedan åkte jag tillbaka mot stan igen medans mamma och Leif fortsatte västerut för körträning. Väl hemma fick jag hjälp av kära gamla Ante med att bära upp soffan. Väldigt snällt av honom att hjälpa till, vi hörs ju inte sådär jätteofta, och så hör jag av mig och vill ha hjälp... Haha. Ex kan vara bra att ha ibland =)

Idag har jag tvättat klädseln på den berömda soffan med. Jag borde ju egenltigen ha tagit en "före"-bild, för den var verkligen skitig innan. Men nu är den vit och fin igen! Ja jag vet, det är ruggigt opraktiskt att inte bara ha en, utan två, vita soffor när man har två svarta katter. Men ja, det bjuder jag på. Och den andra ska jag bara ha kvar tills ljuspartyt, sen ska moster lena få ta över den. Smidigt! Hoppas de bär ut den då med så jag slipper... Den är ett jäkla åbäke att bära kan jag meddela! Usch!

Annars har dagen varit rätt lugn. Fick psykbryt på Biltema som inte ville/kunde hjälpa mig att hitta rätt delar. Bajs på dem... Bajstema. Tur att min privata mekaniker har telefonjour. Och pappa med för den delen. Men var ändå tvungen att köpa dubbla bromsklossar eftersom det inte gick att lista ut vad jag har för bromssystem. Surt sa räven... Jo så det drog ju ner humöret ruggigt mkt... Är ruggigt pms-ig idag. Blä. Tur det finns folk som kan muntra upp iaf, jag har väldigt goa vänner <3

Nu sitter jag här och slösurfar... Har ingenting att göra, är småtrött, men vet inte om jag skulle lyckas somna om jag gick o la mig. Men det kan ju vara värt ett försök förstås. Om inte annat får jag ta med nån av skoltexterna till sängen, då somnar jag garanterat... hahah de är rätt träliga att ta sig igenom måste jag erkänna.. =)

Tappad bakom en vagn?

Eller varför inte... Någon får hemskt gärna tappa lite pengar in genom brevinkastet hemma hos mig. Jag lovar att jag inte tänker skvallra eller slå den som tappar pengarna. Eller så. Och jag ska använda dem till nyttiga (för mig!) saker som bildelar, mat, hockey, bensin, ljus, kurslitteratur, räkningar..

Jag hatar det här. Jag verkligen hatar det. Att inte ha några pengar. Eller ja, att ha alldeles för lite pengar.

Saker och ting går inte som jag vill idag. Till att börja med så betedde sig bilen väldigt underligt när jag skulle åka till mamma och skriva ut papper. Lixom "hoppade" fram, ungefär som att den vore sur eller att jag hade choken ute för mkt. Vilket jgg inte hade. Jag kom inte längre än till birsta innan jag gav upp. Ringde pappa. Han var mycket upptagen. Men slet sig för min skull (snäll pappa) och kom för att ta en titt på bilen. Den fortsatte att hoppa och bete sig illa (vilket iofs var liiite skönt, hade varit pinsamt om jag hade inbillat mig) så vi tog den till pappas mekanikergranne.

Jag skickade iväg ett sms och beklagade mig;
"Såg en av era bilar på E4 nu. Tänkte på dig då :) Själv står jag stilla med en bil som inte går framåt alls... :( Pappa är här men det går inte framåt ändå. Blä för bilar!"

Som svar fick jag:
"Ler... har du provat vrida på nyckeln... Ler sött..."

Va?! Va är det för sätt att skriva så?! Va va va va?! Soooo very evil... :-P

Och när vi kommer till pappas mekanikergranne Stefan, då funkar bilen så klart prickfritt igen. Och vad får man höra då?!

- Det var nog bara skit bakom ratten.

VA?! Men hallåååå, samlade trupper mot Erika idag eller vad är det frågan om? MORR...

Hur som helst så tog jag mig till sjukhuset och kära mor. Satt där i nästan 2 timmar och skrev ut papper som jag ska läsa i pedagogik-kursen. Tanken var sen att jag skulle åka och köpa bromsklossar, monterngssats och nåt handbromstjosanhejsan till bilen, men jag kände mig alldeles för fattig (ungefär som att jag kommer känna mig rikare imorn?) så jag sket i det. Och nu sitter jag här med pms och en plågat ond handled.

Sen apropå ingenting så köpte jag en soffa igår. Haha ja, visst låter det ekonomiskt? Har knappt råd med mat, men en soffa ska jag ha? Nåja, soffan kostade faktiskt bara 250 kr så jag tyckte att det kändes okej. Jag fick ju 300kr av pappa i födelsedagspresent, så jag kan ju låtsas att jag betalade besiktningen med egna pengar och soffan med födelsedagspengarna. Då känns det lite mer okej.

--- Bloggpaus ---

Hmm.. Hihi. Där vände humöret 360 grader på en halvtimme... Och nu har jag fått låna spännband med, så om några timmar bär det iväg och hämta soffa! Tjoho!

Helt plötsligt, trots allt, så blev det en bra dag. :*




Edit blev inte godkänd =/

Sådärja, då har jag genomlidit mitt livs första besiktning. Eller ja alltså, min bil har besiktats. Inte jag. Bilen gick inte igenom, fick tre anmärkningar som måste åtgärdas inom en månad. Skit oxå. Jag som är så himla rik menar jag. Suck. Men enligt pappa ska det inte vara så dyrt, och arbetet kan jag tydligen få gjort mot betalningen middag, så det är ju inte fy skam. Men nu ska jag ta reda på vad delarna kollar. Det är säkert dyrare än vad pappa tror med, det brukar kunna bli det. Så håll tummen för mig.

Felen, för er som mot förmodan vill veta, är följande:

1. Batteri, fastsättning bristfällig
2. Färdbroms bromsskiva, bak vänster, skadad
3. CO-halt tomgång, för hög.

Nummer ett kostar väl på sin höjd några kronor för att köpa nån bult eller mutter eller nåt, jag vet inte. Tvåan är väl den som kommer kosta lite, ska köpa bromsskivor och klossar till både höger och vänster bak, och eventuellt nåt till handbromsen med. Men pappa trodde som sagt inte att det kostar så mkt. Och A säger att det är inga problem att byta. Så jag får väl lita på det då. Trean är väl den som orsakar problem, men pappa har uppenbarligen en granne som kan titta på det, han har verkstad men lär ta nån slant för arbetet. Men det får det väl vara värt det då.

Men annars var det inte direkt nåt konstigt att besikta en bil. Det tog 10 minuter, jag trodde det skulle ta längre tid. De var sjukt snabba. Men å andra sidan är det ju sånt de gör ett antal gånger om dan. Jag kan ju jämföra det med när nybörjarföräldrar (eller elever) ska göra iordning en häst till lektion, kan verkligen ta huuuur lång tid som helst med all utrustning. Sånt som en annan kan göra i sömnen lixom.

Nåja. Om en halvtimme har jag tvätttid. Sen ska jag träffa moster Lena en sväng med, mycket trevligt! Kanske jag då även kan återfå min hörsel!

RSS 2.0