Dagen D!

Idag är det dags. David får officiellt nycklar och tillgång till sin nya lägenhet! Inofficiellt så fick han en nyckel i förrgår, och då bar vi ner grejer i källaren. Igår åkte tanten som har ägt lägenheten före honom hem till Stockholm eller vart hon nu kom ifrån, så då bar vi upp en hel del grejer i lägenheten. Idag ska resten flyttas, och ikväll (eller imorgon, beror på hur långt vi hinner) ska vi även städa ur lägenheten. Sicket hästjobb. Men det ska bli spännande med hans nya lägenhet, jag tror att han kan få den att bli jättefin!

Fixar fram bilder framåt helgen kanske :-)

Vad är det egentligen för fel på folk??

Misstänks ha dödat sitt spädbarn i mikron


Fisksoppa a'la svärmor

Här är receptet på soppan som Davids mamma bjöd på i helgen. Hysteriskt god!

Till inköpslistan:
Morötter, vetemjöl, filskbuljongtärningar, Creme fraiche (ej lätt!), 200g kräftost (sån där påläggs-bytta, typ Kavli), kräftstjärtar i lake, dill


3 morötter, medelstora, rivna. Fräses i smör, i grytan du ska använda. Dom ska inte bli brända.
1 liter vatten
2 msk vetemjöl
2 fiskbuljongtärningar
2 dl Creme fraiche (ej lätt!)
200g kräftost
En burk kräftstjärtar i laken. Tillsätt laken först, sedan när soppan är varm, tillsätt kräftstjärtarna, dessa ska ej kokas, utan bara bli varma. Får annars en lite "träig" smak.




Sen ska det alltså inte vara svårare än så. Kanske tom ngt som jag kan lyckas med, eller vad tror ni? ;-)

Då kan man andas igen då

Hon hade inte alls varit där en timme. David hade bara haft fullt upp i telefon med nån eller några andra... Så där fick jag sitta med hjärtsnörp helt i onödan. Va dumt. Men, huvudsaken var att det hade gått bra, och att hon inte hade varit där så länge, haha!

Det är lustigt hur man kan jaga upp sig över småsaker... Så mkt slöseri med energi! Vore ju bra om man kunde lära sig av detta tills "nästa gång". Men, det är nog för mkt att hoppas på, haha. Man är ju bara människa... :-)

En timme...

Nu har David haft ex-besök i ungefär en timme om jag fattat det hela rätt.... Jag är officiellt nervös. Jag vet inte vad jag är nervös för, men jag är nervös. Jag tror för övrigt inte att exet vet att David träffat ny tjej - mig. jag vill att hon ska veta det. Jag vet inte varför jag vill att hon ska veta det, men jag vill det! Jag vill att David ska ringa NU och berätta hur det har gått.

Jag får ont i magen av att bara sitta och vänta... Jag hatar det här.

Känner lugnet

Jag är ganska bra på att jaga upp mig över småsaker. Det vet nog de flesta vid det här laget.

Pratade med David nyss, hans ex dyker väl upp inom några timmar. Han verkar inte jätteangelägen om att träffa henne, snarare tvärt om, att han hellre skulle slippa. Själv har jag accepterat att dom ska träffas, att dom ev kommer prata om saker och ting, att det kan ta en stund, och det känns okej nu.

Okej, jag är väl inte jätteförtjust i det, jag är ju trots allt inte perfekt, men det känns betydligt mer okej nu än vad det gjorde imorse när jag vaknade.



Sjukgymnastiken gick iaf bra. Och som vanligt när jag kommer hem från badet med någon halv % klor i håret (ja, jag tvättar det, men det luktar ändå lite klor.) så ska Chefen äta på håret. Så fort jag sätter mig i soffan, eller lägger mig ner, så är han där och bökar ner ansiktet i tofsen. Han är rätt rolig... :-)

Vi var ju även på hockey igår! Skoj att modo vann denna gången, fast det hade ju varit roligare om de hade vunnit den matchen då Joanna och Mange var här, men man får väl vara glad för det lilla! David har iaf skaffat sig en HV-matchtröja nu. Vi stog på mixad ståplats i varsin matchtröja, och hejade på olika lag. HV hade i princip ingenting att komma med de 2 första perioderna, tredje kändes betydligt mkt mer nervöst. Men det gick ju vägen! 3p till modo! Och det är ju aldrig fel :-) Imorgon spelar de hemma mot Timrå,och då vore det ju inte fel med ytterligare 3p.

Imorn ska jag träna igen hade jag tänkt. Och fortsätta hjälpa David att packa. Det är ju snart dags för flytt! Spännande.  Lite roltigt att jag ser fram emot det så mkt, David är nog mest nervös än så länge :-) Men han kommer nog känna att det blir roligt med tror jag.

Nu ska jag äta lite daimmjölkchoklad. Den är ju faktiskt hysteriskt god. Och ska jag ändå träna imorn så kan jag nog unna mig några rutor.... ;-)

Just another tuesday.

Vaknade vid 10 av telefonen. David ringde och meddelande att X-et skulle komma och hämta sina grejer och lämna nyckeln ikväll vid 19-20. Ja, det får hon väl göra, ska bli rätt skönt (både för mig och honom gissar jag) att få bort grejerna från lägenheten. Jag ser fram emot den nya X-fria lägenheten... :-)

Har haft svårt att äta den senaste tiden. Jag har skaffat mig dålig aptit igen. Jag vet inte riktigt varför. Haft annat att tänka på misstänker jag. Men men, det ska nog ordna till sig. Ska försöka med lite frukost nu strax. Typ koka nåt ägg eller så, det brukar kunna gå ner.

12.34 går bussen till Ryhov, jag ska iväg på bassängträning igen. Nacken och axlarna känns bättre nu än när jag började med det faktiskt! Så det han kanske hjälpt, det trodde jag nog inte. Det är däremot ingen hemlighet att jag har haft ont i handlederna sedan spinningen för en vecka sedan. Galet.

Vad som händer efter sjukgymnastiken vet jag inte. Jag ska åka hem iaf. Kanske städa, glo på tv, bara slöa. Ja, jag är nervös för att David ska träffa sitt ex, jag borde hitta på ngt att göra så jag slipper tänka på det. Fast vad vet jag, det kanske inte blir så "farligt". Det kanske är bra! Han kanske kommer mer till "ro" efter att dom träffats, och det vore ju skönt, för oss båda.

Jag ska försöka att inte tänka på det. Nu ska jag äta lite, och sedan ska jag åka till sjukgymnastiken.

Tjing.

Det var underbart!

Familjen har varit här nu i helgen, och ja, det var underbart. Jag kan ärligt säga att jag absolut inte ville att dom skulle åka hem. Blev nog nån tår med, när dom hade åkt. Är väldigt glad att jag har David iaf, jag har gått och kramat på honom hela dagen.

Har varit väldigt trevligt att ha dom här iaf. Dom kom på fredagkväll, vid 18 ungefär. Vi satt och varvade ner lite (eller dom varvade ner) och sedan tog vi en promenad till ICA för att köpa lite kvälls-, och morgonfika. Sedan blev det Idol, första avsnittet jag sett sedan dom hade uttagningarna. Syrran hejar på norrlänningen, för han har gått på samma skola som henne. Så jag antar att rätt personer gick vidare iaf, själv gillade jag när han den där Erik eller vad han heter, sjöng Crazy-låten. Jag gillar inte den i vanliga fall, men nu var den faktiskt nästan bra.
Lite senare på kvällen dök David upp med en madrass som lillasyster skulle sova på. Så då fick han träffa la familia, och la familia fick träffa David :-) Vi satt och kollade på tv en stund, sedan åkte jag och David hem till honom och sov där.

Lördag. Vid halv elva ungefär var Näsbergarna i min lägenhet vakna, så jag och David började göra oss klara med. Vi åkte in till stan, var inne vid 12.30 ungefär, och gick en väldigt hastig vända på torget, regnade ju så det var ingen riktig höjdare. Men mamma, pappa, mamma och leif hade iaf köpt matchande paraplyer, så jag tror nog dom var rätt nöjda ändå. Vi åkte upp till A6 istället, och trängdes med alla julklappssugna ny-avlönade människor. Ja, packat var det. Vi var inte där så länge, utan istället begav vi oss ut till Kaxholmen för att äta lunch hos Davids föräldrar.

Ja, jag var lite nervös för hur det skulle gå. Men det gick väldigt bra :-) Och en så god soppa har jag nog aldrig ätit!! Jisses, den måste jag få recept på, så ska jag skvallra för er kära bloggläsare senare. För det var sjukt gott kan jag lova. Vi satt väl där och surrade typ två timmar eller så, och hade trevligt! Skrattade väldigt mkt iaf :-)

Vi åkte sedan hem till min olåsta lägenhet (!!) och varvade ner lite. Funderade vart vi skulle äta middag framåt kvällnignen. Det slutade med att det blev Svarta Börsen. Kom dit strax efter 20, maten kom nog in strax före 21. Mamma och Leif åt lamm, och vi andra åt Oxfilé och potatisgratäng, och OJ va gott det var! Kostade runt 200kr, men väl värt pengarna! Satt där ungefär en timme, och sedan åkte vi tillbaka till Huluäng. Kollade på tv nån timme innan jag och David åkte tillbaka till honom och sov där. Redan då kände jag att det nog skulle kännas jobbigt att familjen åkte hem igen.

Sedan blev det då söndag. Fick sms av mamma kl 9, och hon sa att dom var vakna och att vi kunde komma bort så vi hann träffas innan dom åkte. Så vi ilade iväg. Vi åt lite frukost, dom fick sina julklappar, och sedan var det inte mkt kvar. Vi gick ner till bilen, och sa hejdå där. Usch vad jag INTE tyckte att det var roligt. Jag tycker dom kan bo här!


Hör ni det familjen;
Jag tycker att ni ska bo här!


Annars idag då? Jag och David har packat ner massa kläder och grejer i hans lägenhet, så det ser nog ut som att det kan hinna bli klart lagomt till flytten. Och det är ju en himla tur det, hur ska det annars gå? :-)

Nu orkar jag inte skriva nåt mer, för jag är trött och han ont i handlederna. Och sedan ska jag göra mig klar för sängen, för jag är trött. Och så ska jag kramas lite mer med David med, för han är världens bästa kille. Om någon undrar alltså.

Tempur

"Rekomenderade av över 30 000 ryggspecialister"

Ja, jag skulle med glädje testa en Tempur-säng. En sån säng som anpassar sig efter kroppen. Men dom är rätt dyra, och jag tänker inte köpa en såvida den inte funkar perfekt. Jag är less på att ha ont i ryggen, idag är det värre än vanligt.

Nu ska vi äta lite, och sedan är det ju Top Model :-) Är man fast så är man ;-)

Adjöken


Onsdag idag

Jisses vad trött jag är idag. Har sovit dåligt inatt, drömde otrevliga drömmar. Drömmar är konstiga, varför drömmer man saker och ting? Har det verkligen med ens undermedvetna att göra, eller kommer saker bara hux-flux in i drömmarna?

Jag minns en gång när jag var yngre och sov över hos en kompis. På morgonen berättade vi vad vi hade drömt, och jag hade av någon anledning drömt något snuskigt, jag minns inte vad det var, men det var väl typ att någon hånglade (ja, det var snuskigt när man var liten) eller nåt sånt. Hon kollade på mig och sa nåt i stil med "Ja, där ser man vad du tänker på för saker". Oj vad jag skämdes! Inte för att det var ngt att skämmas över egentligen, men jag tänkte ju att 'nu tror hon att jag alltid går runt och tänker snusk, vad pinsamt'.
Julkort
... Haha, som om hångel skulle vara snuskigt. Jag kan komma på flera saker som är snuskigare än så! *fnissar*

Tror jag ska åka iväg till A6 nu, apropå ingenting. Sedan eventuellt åka förbi hos David en sväng och hämta lite saker som jag shoppade häromdagen - julkort, julfrimärken, toapapper med mer. Åker jag vid rätt tid kanske jag tom kan få mig en liten onsdagspuss, hihi!

Imorgon är det torsdag. (Suprise! Haha) Då är det dags för mig och David att se "Bäst före?!". Har sett fram emot det LÄNGE! Och senare på kvällen är det ju 6-poängsmatchen mot FBK. Kanske man skulle kila förbi O'learys och kolla på den. Synd att David jobbar så tidigt nu bara, annars kanske man kunde få sällskap.

Ja just det, apropå hockey, måste ju kolla om det finns biljetter kvar till HV-Modo på måndag. David vill gå med mig :-)

[Kollar]

Jorå, det fanns biljetter, på den läktaren som ligger längst upp vid taket. Kanske inte dom bästa platserna, men... Eller ska man ta ståplats? Fast det är ju roligare om jag och David kan vara mer neutrala :-) Visst, jag vill gärna stå i modoklacken :-D Men frågan är hur kul det är för HV-David. Eller, hur kul skulle det vara för mig att stå i HV-klacken? Så, sittplats sektion O kanske inte är så tokigt trots allt... :-)

Nu ska tv-förmiddagen avslutas med lite Days of our lives, och sedan ska jag åka iväg til A6 som sagt.

Tröööööött!

Det var väl ganska väntat....

BESLUTSMOTIVERING

Förundersökning nedlägges -
Det kan inte antas att brott som hör under allmänt åtal förövats.

------------------------------------------------------------------------------------------


Jaja, det var väl som sagt ganska väntat. Trisst, men väntat. Jag lär väl gå och älta detta ett tag, och det får jag faktiskt göra, även fast jag satte mig själv i denna soppan.

Va ni är duktiga!

SpinningJag var på start-spinning igår. Alltså, den lättaste formen av spinning som jag kan tänka mig finns.

Fy tusan!

Jag har nyfunnen respekt för alla er som tränar spinning, helt klart. Okej, jag har träningsvärk i rumpan, så lite tog det väl, men i övrigt var det mest bara hemskt. Handlederna gjorde mest ont, och jag har ont där idag med, samma med nacken. Arslet är väl som sagt svårt att komma ifrån att det gör ont.

Nu ska jag åka iväg till Ryhov och ha lite bassängträning för nacken och axlarna. Känns som det kan behövas idag.

Tjingeling!

Otroligt slö....

Har inte tränat sedan i onsdags, men jag har ingen vidare motivation till att träna idag heller. Visst, mentalt är jag sugen, men jag är sååå trött att det känns jobbigt bara att masa sig från sängen till soffan. Ujujuj. Men jag ska försöka träna idag ändå. Antingen blir det gym när David kommer hem (eller innan, det var det där med motivationen som måste lösas först bara), eller startspinning 40 minuter kl 16:00, fast det som egentligen lockar mest är Ki Balans kl 17:30. Låter det inte lugnt, skönt och behagligt med lite Ki balans? Det brukar ju ändå vara en styrkedel i det passet ändå, så man sover sig ju inte igenom det.

[Paus]

Jo, nu har jag bokat ki-balans-passet. Fast enligt bokningen så är det kl 16:30. Lurigt. Får ringa och kolla.

Annars då? Jo, jag har idag anmält mig till en pedagogik-kurs i Blekinge vt -07, en distanskurs då. Denna kursen. Får väl se vad som händer. Ska skicka in lite betyg och så, så får jag reda på om jag får börja efter det. Tur att jag håller på att bli vuxen så att jag vet vart jag har alla mina gamla betyg, hihi! Dom är i min "Vuxenpärm", hihi. Vuxenpoäng till mig.

Tjingeling.


[Update]

Jag ska dubbelträna bestämde jag mig för. Det blir både start-spinning och nervarvning med lite ki balans. Det låter väl finemang tycker jag.

Systern och André

Lillasyster är stor! Grattis lillasyster, nu får du gå på bolaget!

Systern och André


Här är en bild på syster-yster och André som jag snott från lillasysters blogg ;-)

Dom har åkt nu

Det var roligt så länge det varade, verkligen roligt. Men nu har dom åkt. Och det är tråkigt. Tur jag har han-som-inte-vill-nämnas-i-bloggen! Så jag slipper vara ensam.

Jag tror han-som-inte-vill-nämnas-i-bloggen eller vi ska packa lite sedan. För herr han-som-inte-vill-nämnas-i-bloggen ska ju faktiskt flytta om 11 dagar! Oj va tiden går fort. Jag hjälper självklart till att packa så gott jag kan, men det är ju faktiskt Davids grejer och han måste bestämma vad som ska vara kvar och inte. Och det är hög tid att sätta igång nu, för allt han packat hittills är några böcker. Visserligen en början, men det krävs ju lite mer innan allt är klart och urstädat... :-)

Imorgon fyller lillasyster 20 år. Oj va tiden går fort. För mig är hon fortfarande 13-14 år. Nej, jag vet, det är ingen komplimang, men inte heller elakt menat, men hon kommer ju alltid vara min lillasyster. Känns helt sjukt att hon ens får gå på krogen :-) Än mindre gå på bolaget! Ojojoj.

På fredag kommer familjen hit. Om ni missat det. Det är inte så långt till fredag, men det känns jättelänge dit! Men det går nog fort. Hoppas jag.

han-som-inte-vill-nämnas-i-bloggen pratar med Dennis i telefon. Jag är trött. Somnade vid 4 imorse och klev upp 10. Jag tror vi ska packa lite sedan. Och äta. Och träna. Jag vet inte, men det är vad jag tror. Vi får väl se hur många rätt jag har.

Otroligt roligt!

Joanna och Mange dök upp här vid ... ja, ganska precis 24 h sedan. Om kanske 7-8 timmar är dom på väg hemåt igen. Helt ärligt önskar jag att dom kunde stanna länge, jag har haft såååå roligt idag! Missförstå mig rätt, jag har väldigt roligt med David med när jag är med honom, men lite skillnad är det ju faktiskt. Jag saknar att ha den typen av goda vänner här nere. För jag har ju egentligen ingen som jag direkt umgås med förutom David. Jag saknar att ha goda tjejkompisar, bland annat.

Hur som helst. Igår när dom kom så satt vi uppe till runt 04 ungefär, pratade. Mange och Chefen låg på soffan och gosade ända fram till att Chefen placerade sin ända på Manges ansikte. Oj vad jag skrattade! :-D Jag sov på soffan, med katterna ute hos mig. Dom var faktiskt ovanligt väluppfostrade. Bet mig bara i tårna några få gånger.
Mange och Joanna
Vid 11 klev jag upp. Kollade på tv, ringde en kille om hockeybiljetterna, åt lite frukost och var social. Vi hade även paketöppning! Lilla julafton, eller sena födelsedagar, eller vad man ska kalla det :-) Jag fick en jättefin ljusstake för värmeljus, plus lite modosaker; ett autografblock (eller anteckningsblock), en skiva med 3 modolåtar och en fin liten nyckelring! Mkt uppskattat :-) Joanna fick en liten massage-grej i trä av mig, och avocado-massageolja. Sedan fick dom en tidig julklapp med, som var till dem båda, en sån flytande-tvål"behållare" som ser ut som en snögubbe :-) Jag gör ett bidrag till en julpyntad Umeå-lägenhet ;-)

Vidare. Vi åkte ner till stan vid 12-tiden ungefär. Gick runt och strosade, kollade in Friskis bland annat, och åt lite innan vi åkte till Kinnarps Arena. Ingen vidare match. Första perioden var rolig, för då var det fart på Modo, men annars var det rätt segt. HV vann, för er som inte vet. Fast vi verkade rätt nöjda ändå, tror jag, haha!

Vi tänkte äta lite efter matchen. O'learys kändes lämpligt. Kom dit, men det var fullbokat. Gick till SOYA, även det fullbokat! På Chili Thai var det däremot gott om plats, så vi åt där. Och jag skämtar inte när jag säger att jag ALDRIG sett så många friterade kyckling-bitar till en person. Himmel och pannkaka. Men gott var det iaf. Sen då? Bowling är ju roligt. Så vi åkte runt till de 3 olika bowlinghallarna som finns här, men det var fullt överallt. Men, bio då? Vi åkte till Atoria. "You, me and Dupree" verkar ju vara rolig!

- Vi har tyvärr inte fått hela den filmen än, så vi har bara halva! Får nog resten till veckan.

Skit oxå. Borat då?

- Det finns tyvärr bara spridda platser kvar.

Nej, då fick det vara. Vi åkte vidare till SF-biografen. Kanske man kan se The Guardian, eller World Trade Center? Eller vad tror ni? Nej, WTC fanns det bara två biljetter kvar till, och Guardian gick visst bara 18.15. Hade vi turen med oss ikväll eller what?! Nej, vi hyrde "Dukes of Hazzard" och köpte snask, och åkte hem till Dennis. Dennis som för övrigt sov bort det mesta av filmen, haha!

Hem åkte vi vid 01 ungefär. Satt uppe och surrade, kollade på lastbilsbilder som David skickade. För ungefär 30-40 minuter sedan gick de och la sig. Här sitter jag kvar vaken, och bloggar. Vilket liv man har va? Nej,  men som sagt, det roligaste vore ju om de inte skulle åka hem imorgon.

Nej, den här dagen har varit otroligt rolig, och jag ser fram emot nästa gång vi ses, oavsett det blir här eller i norrland. Och dessutom har  jag ju även nästa helg att se fram emot, när familjen kommer ner... :-)

Och om någon annan vill besöka mig så ska vi nog kunna ordna det med ;-)

Nu säger Erika godnatt! Natti!


Skum tunga och skumma människor

Nu har jag slickat 16 kuvert. Det känns skumt på tungan. Jag gillar inte att slicka kuvert. Och ändå har jag minst 4 julkort kvar. Ojojoj. Många frimärken blir det med. Hoppas det är sånna klister-frimärken, annars blir det en lam tunga.

Sedan undrar jag bara en sak. Har kriminella människor inget samvete, eller ingen empati eller sympati öht? Hur kan man gång på gång utsätta andra människor för "onda ting"? Hur kan man misshandla, döda eller våldta en annan människa? Hur kan man stjäla, förskingra, bedra? Jag hoppas dom får tiofalt tillbaka.

What goes around, comes around...

So very bored....

Jag har egentligen ingenting att skriva. Jag har så tråkigt att jag inte har något spännande att blogga om. Fast, det har jag ju oftast inte i vanliga fall heller, så det är kanske inte så stor skillnad.

Jag är i full gång med julklappar nu iaf. Fast jag kan ju inte säga vad det är, för både systern och mamman och pojkvännen läser ju min blogg lite då och då. Pappa är den enda som inte läser här, (jag tror inte han gör det iaf), men jag kan lika gärna låta bli att skriva det med. Förresten har jag bara köpt födelsedagspresent till honom än så länge ändå, han fyller nämligen år på torsdag, om en vecka alltså. Och även lillasystern blir stor, hon fyller hela 20 år (bolagsåldern! Se upp Sundsvall) på måndag. Så det blir kanske lite fira när dom kommer ner nästa helg :-) Hur som helst - jag har köpt födelsedagspresent åt syster och pappa, och julklappar åt syster, mamma och David. Jag är rätt nöjd än så länge.

Jag har även börjat skriva julkort. Vuxenpoäng eller nåt? Don't know. Men jag gillar att skicka (och att få!! *wink, wink*) julkort! Att få mina vänner att känna sig ihågkomna. Visst, frimärkena kostar pengar, men det är ju bara jul en gång om året. Vill du oxå ha ett julkort? Säg till isf. Hittills har jag 18 st på min "lilla" lista, så du kanske redan är med, det vet man aldrig :-) Men det är mest "gamla godingar".

Min tumnagel bara väntar på att gå av. Det ser ut som den ska vara lös, men det är den inte, och jag tänker inte rycka bort den och riskera att rycka bort hela tummen. Och ni som skrattar åt att bryta en nagel, shame on you! För ni vet inte hur ont det gör.

Jag är träningssugen med. Fast jag hade bestämt mig att inte träna idag. Och det lyckades jag ju uppenbarligen hålla. Men jag är rastlös. Får träna imorn. Om jag hinner. Har fortfarande inte städat ingör helg-besöket, haha! Men men, jag har ju hela morgondagen, för Joanna och Mange verkar inte komma förrän framåt natten. Visst, jag skulle kunna städa nu, men jag har så dåligt med lampor, så det känns bara jobbigt.

Underlig känsla, jag är jättetrött, samtidigt som det kryper i kroppen på mig.Undrar om jag skulle kunna somna om jag gick och la mig? Vore ju skönt. Då skulle jag kunna kliva upp tidigt och städa imorgon. Och på så vis ha resten av dagen på mig att.... träna? Svar, ja. Jag har blivit ett litet träningsfreak. Fast det kommer inte gå så långt att jag tränar varje dag. Jag vill ha lite fritid med, och man ska ju helst låta musklerna vila med.

En intressant blogg? Nej. Vill du ha det får du gå vidare nån annanstans. Vart vet jag inte.

Nej, jag tror jag ska sätta mig och adressera lite julkort.

Hej så länge.

Eländiga MSN....

Jag som är så sällskapssjuk, och så vägrar MSN att skicka mina meddelanden till folk. Förbaskat. David jobbar, vet inte när han kommer hem heller. Han sa att han skulle ringa när han åkte från Linköping, och när han sa det så höll han på att lasta, och det var 2,5 timme sedan. Han borde vara på väg hemöver. Jaja, jag ska ändå inte umgås med honom när han kommer hem. Han hade väl egentligen tänkt att en kompis skulle komma hit, men det vet jag inte hur det blir med tanke på att det kanske inte blir så tidigt som han hade tänkt.

Skit samma, jag ska sluta spekulera i Davids planer för kvällen. Dom vet jag ändå ingenting om.

Sällskapssjuuuuuk!



Jag var jätteduktig och tränade förut iaf. Vi var på friskis i nästan 2 timmar! Först gick jag på bandet i 20 minuter. Tränade armar, axlar, rygg och mage. Totalt 45 minuter ungefär. Sedan provade jag på den maskinen som man sätter in fötterna i och typ "svävar" fram. Som en kombination mellan en trappmaskin och ett sånt band. Den var läskig! Ingen balans alls hade jag, och sjuuuukt jobbigt. 10 minuter på den, så var jag sedan död igen. Jag tog en sväng på bandet igen. 20 minuter till! Joggade även! Shit vad jag kände mig duktig. Men  nu är jag helt färdig. Skulle helst inte resa mig ur soffan på resten av kvällen, men det kan man ju drömma vidare om... :-)

Armen

Har en skum känsla i min vänster-arm. Överarmen bara. Känns som den är halvdomnad. Och kall. Väldigt tung! Hoppas man får igång blodcirkulationen när man tränar lite. Känns som det behövs. 10 minuter tills jag blir hämtad.

Ett och två, träna på....

Snaaart!

Nu händer det grejer, och ROLIGA grejer. Norrlandsbesök, två helger i rad!
Nu på fredag natt kommer Joanna och Mange ner från Umeå för att gå på HV71-Modo och för att (förhoppningsvis, hihi) hälsa på mig. Ska verkligen bli jätteroligt att träffa dom igen.

Och sedan nästa helg! Då kommer la familia! Systern, pappan, mamman, och mammans "nya" boyfriend. Åhh, så jag längtat! Det är väl ingen som inte vet att jag trivs sjukt bra i Jönköping, men självklart är det tråkigt att ha så långt till familjen. För jag saknar dom.

Har fortfarande inte bestämt mig för om jag ska åka hem över jul eller om jag ska stanna här. Jag köper julklapparna nu, utifall jag inte åker hem. Om jag ändå åker hem så slipper jag ju kånka julklappar när jag åker buss eller tåg.

Om en halvtimme ska jag och Davids mamma gå på friskis och träna. Tycker faktiskt jag är duktig som kommit igång med träningen. För hur många gånger har man inte sagt att man ska börja träna? Hoppas bara man lyckas fortsätta hålla det regelbundet :-) Igår gick jag på sjukgymnastiken, och senare på kvällen gick jag och David till gymmet. Jag gick en halvtimme på bandet, det fick räcka för den dagen. Idag blir det mer allsidig träning. Fast jag är sjukt trött. Sov dåligt inatt.

Sen ska jag hem och städa. I mitt nya liv ska jag inte bara träna, utan även hålla min lägenhet i ordning. Låter bra va? Wellwell, försöka duger... :-)

Kissekatterna

Ja, om man väl hittar nåt ställe att krypa in på så får man väl turas om... :-)


ChefenKapten

Mitt andra EFIT!

Nu finns mitt andra EFIT till beskådan på http://aliva.blogg.se/efit.

Check it out :-)

Nästa EFIT: Söndagen den 12:e december. På återseende!

Nakentrolleriet

Det gick ju uppenbarligen inte så bra med den länken som jag klistrade in. Jag vet inte varför den inte tog fram nakentrolleriet, men något fel blev det.

Gör så här istället. Sätt markören i början av denna lååååånga länk, och tryck shift+end, klipp ut, klistra in i adressfältet, och enter. Då ska ni förhoppningsvis få se trolleri.

http://www.dailymotion.com/blog/video/431648?key=fzkyzjudxyf9c7z3jdbtk60mql3vksr89adc00na&play=1&referer=http%3A%2F%2Fwww.tastelikepizza.com%2Findex.php%Fitemid%3D651http://www.dailymotion.com/blog/video/431648?key=fzkyzjudxyf9c7z3jdbtk60mql3vksr89adc00na&play=1&referer=http%3A%2F%2Fwww.tastelikepizza.com%2Findex.php%Fitemid%3D651

Stegräknare

Köpte mig en stegräknare igår, har funderat på det länge. Fick en för länge sedan av pappa, men efter hela arbetsdagar i arkivet så visade den ungefär 50 steg, oavsett hur mkt jag pillade med inställningarna. Och mina kära arkivvänner vet att man troligtvis tar fler än 50 steg på en dag. Blir säkerligen runt 50 steg bara att gå fram och tillbaka till dag 25.

Enligt denna som jag har nu så gick jag ca 1600 steg igår, efter kl 16 alltså, för det var då jag började använda den. Nån som vet ungefär hur många steg man ska gå på en dag? Jag kommer inte ihåg!



Det är efit-dag idag! Det hade jag glömt. Tur att Jonas påminde mig! Så min dag började enligt EFIT ca 12.30. Hände iofs inte mkt spännande innan dess heller, David åkte till jobbet, jag somnade om, jag vaknade vid 11.30 och låg och kollade på tv. Så som sagt, inte jättemycket att fota då. Om dryga halvtimmen ska jag ta min kropp och dra iväg på Friskis för att promenera på bandet och kanske köra några maskiner. Får se hur mkt folk det är där. Hade helst gått tidigare idag, men dom öppnar inte förrän 14.30 i huskvarnagymmet. Så det får la gå ändå.

Knappt en vecka tills Joanna och Mange kommer. Gissa om jag ser fram emot lite norrlandsbesök! Jag är otroligt förtjust i småland och Jönköping, men visst saknar man sina vänner. Och nästa helg kommer eventuellt familjen ner med! Oj, vilket roligt avslut på denna månaden. :-)

En lista

Stolen from Sara.


Höger- eller vänsterhänt: Höger
Humör just nu: Otålig
Favoritgodis: Rollo är gott. Och daim-chokladen från marabou! Mums.
Är det nåt du absolut inte äter: Ganska mkt faktiskt.. Men bara för sakens skull så skriver jag apelsinchoklad. Usch!
Kläder just nu: Träningskläder. Öppnar inte friskis snart?! (Nej, inte förrän 14.30)
Musik just nu: Ingen. TV:n är på
Vad sa du senast: Hejdå!
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: Jag är ganska nöjd med att leva nu, så jag vet inte.
Sommarplaner: Ingen aning. Sola och bada?
Fisk eller badkruka: Beror på luft- och vattentemperaturen!
Längd och vikt: Typ 165 lång, vikten är förhoppningsvis på väg neråt.
Hur många kuddar sover du med: 2. 3 om man räknar David, hihi
Favoritväder: Soligt, varmt, och lite (lite!) blåst så det svalkar lite.
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: Mobilen, en båt och en god vän
Spelar du nåt instrument: Lite gitarr och ännu mindre piano. Men lite kan jag iaf.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska. Gillar inte mornar... :-S
Sparare eller slösare: Slösare :-(
Vem är viktigast för dig: Finns många som är viktiga, jag vill inte säga att någon är viktigast. Men självklart är mamma, pappa och systern viktiga. Och mina mostrar. Farmor. David. Katterna.
Bästa film: Oj. Öhh.. Mycket väsen för ingenting är ju kalasbra. Men det finns ju såå mkt annat bra.
Tror på liv på andra planeter: Inga gröna ailiens iaf.
Kommer du ihåg din första kärlek: Ja
Älskar du henne/honom fortfarande: Nix
Har du några homosexuella vänner: Ja.
Tror du på mirakel: Kanske. Det där med änglavakt tror jag däremot på.
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra: Ja
Ser du på kärleken som ett misstag: Nej
Hur många barn vill du ha när du blir stor: 2 eller 3 kanske
Bio eller promenad: En promenad till bion? Närå, men bio en regnig kväll är ju aldrig fel, medans en ljummen fin kväll inbjuder till promenad
Är du kittlig: Eh, ja, en aning. Haha!
Snarkar du? Nej
Stjärntecken? Jungfru
Rädd för insekter? Kanske inte rädd, men jag gillar dom INTE.
Äckligaste insekten: Oj.. Spindlar är ju faktiskt äckliga.
Största svaghet: Har svårt för att stå upp för mig själv och vad jag tycker, och har otroligt svårt att ta kritik.
Det här är jag bra på: Jag är omtänksam iaf.
Bästa bok? Jag gillar Dean Koontz - Psykopaten. Läser inte sååå jättemycket som jag skulle vilja.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Bli osynlig
Vad vill du jobba som? Lärare, ridlärare, nånting med hästar eller barn helt enkelt. Hehe
Chips, morötter eller godis? Godis... tror jag. fast jag blir snabbt less på det
Pizza eller hamburgare? Båda är goda, sen beror det på vart man äter med.
Skriver du dagbok? Ja, om bloggen räknas. Annars nej
Har du nån flickvän/pojkvän? Ja :-)
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? Ja, tatuering i nacken
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Allt som oftast ostädat.
Gungar du på stolen? Nix
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Kanske, om någon annan både betalade avgiften och betalade mig. Mycket pengar.
Vilken hand håller du gaffeln i? Höger
Hur är din drömtjej/kille? Snäll, omtänksam, positiv, inte rädd för att hitta på saker. En sån som David helt enkelt... :-)
Hur många syskon har du? Syster-yster Emma är den enda. Sen har jag två extra med, Jonas och Emelie
Vad är du mest rädd för? Ensamhet. Total ensamhet
Är du rädd för blod? Ja, fy
Saltar du på maten? Nej
Gillar du att sjunga? Ja, älskar det.
Vilket gymnasieprogram går/gick du och varför? Samhälle - samhälle, för att få högskolekompetens. Fast hade jag fått välja nu hade jag hellre gått Barn och Fritid eller Naturbruk
Anser du att du är stark? Nej
Brukar du sola? Mja, lite på sommaren. Ibland. Fast inte så jättemycket
Vad gör du om du får hicka? Gnäller!
Kaffe, te eller inget? Inget
Har du en besatthet? Beror på om man räknar internet- och mobilberoende som en besatthet.

Ekonomi och telefonelände. Hate it.

Ja, 1400 är alltså försvunna från mitt "kära" bankkonto. 4000 har jag där nu. På onsdag säljer jag min telefon, 1000kr får jag för den. Jag vill köpa en ny telefon, för den jag fick av skit-anton är ju obrukbar. Jag vill ha en k750i. Jag vill. Men den kostar ju 2300:-.Då har jag alltså bara 1700 kvar. Jag har ingen garanti Telefonpå att jag får pengar från a-kassan i slutet av denna månaden, och bara hyran går ju på 3100 ungefär. Så, ska man vara exakt så har jag verkligen inte råd att köpa en ny telefon. Jävla skit.

Ännu en lördag har börjat seeeegt. Vi låg kvar i sängen till 11 nästan, började sedan äta frukost. Den avbröts för David då, suprise, telefonen ringer. Han hinner knappt lägga på, innan mobilen ringer. Blablabla. Det tar sin lilla tid, sedan får han lite annat för sig, och sedan återgår han till sin frukost. Vi sitter i soffan och bara degar en stund, sedan bestämmer vi oss för att ta tag i livet. David går och ska borsta tänderna (vilket jag gjorde för länge sedan. Hihi). Döm om min förvåning, när mobilen ringer! Ojojoj. Nu har han precis slutat prata, för det bröts hos Dennis (som är ute och jobbar). Undrar hur länge han hade pratat annars. Det vet man aldrig.

Jag är tillsammans med en surr-kuse! Men en vansinnigt söt och go surrkuse :-)


The wrong way to handle me.....

Det finns olika sätt att "ta" människor. Alla reagerar på olika sätt, man har sätt man hellre vill bli bemött på än andra. Och fy tusan va tjurig jag blir när jag blir "bemött" på fel sätt.

Okej, jag erkänner. Det var vansinnigt klantig att bli lurad på mobiltelefonen, men ett tack till 99% av dom jag pratat med som åtminstone tyckt lite synd om mig. Det är faktiskt inte så att jag medvetet letat efter någon som ska lura mig. Nu blev det så, det är skit, men ärligt talat - det sista jag behöver är mer skuldkänslor.

"Jag skulle aldrig lita på någon som inte ens kan stava till produktmärket eller inte skriver hur länge dom haft telefonen"

Nähä, jag tänkte inte så. Jag tänkte att vissa kanske har svårare att stava än andra, och man kan inte komma ihåg att skriva allt. Jag frågade för övrigt hur länge han hade haft telefonen: 5 månader.

"5 månader? Vet du inte att den telefonen kostar 3000 ny?"
Underförstått: Fattar du inte att du inte får en 5 månader gammal telefon för halva ordinariepriset?

"Jag hade hellre lagt de pengarna på en ny och fått garanti"

JAAAA, JAG VET. Men det är lätt att vara efterklok.

"Det var ju synd att du inte använde internetgiro. De varnar ju för att köra postförskott/förskott"

Ja, det var förbannat synd. Ge mig gärna mer skuldkänslor och ångest, för uppenbarligen har jag ju inte tillräckligt redan....

Jag är tjurig nu.

Förbannade as!

Det kan vara så att jag är blind, eller bara allmänt dum i huvudet.

Detta är annonsen som jag slog till på:



K750i



Påståenden och fakta:

1. Påstående: "Telefonen är fin utan massa av repor!" Fakta: Bullshit. Displayen är repig. Okej att den är sliten, den är begagnad, men skriver man att den är fin utan repor så ska den vara fin utan repor!
2. Påstående: "Allt ingår som det gjorde vid köppet av telefonen". Fakta: David köpte nyligen exakt denna telefonen i butik. Han fick med följande: telefon, laddare, minneskort, usb-sladd, hörlurar, instruktionsböcker. Jag fick: telefon, laddare.
3. Allmänt: När man köper en telefon, är det då för mycket begärt att den ska funka bra, om inget annat anges? Fakta: Den förbannade telefonen går juinte ens att starta!



Emma var snäll och letade fram lite fakta åt mig från Konsumentverkets hemsida, och uppenbarligen har jag rätten på min sida. Jag ska banne mig ha mina pengar tillbaka, annars....!

In memorian

Hujox och Fantomen befinner sig sedan oktober i Trapalanda, häst-himlen. Galet att man kan bli så ledsen över djur egentligen. Hujox red jag mkt när jag var nybörjare, för sisådär 10 år sedan. Fantomen red jag lite mer när jag var duktigare, fast inte så jättemycket ändå. Jag red ju mest Diana. Diana som för övrigt är Fantomens syster. Så hon har alltså mist sin bror. Inte för att jag tror att hon vet om det, men ändå.

Hur som helst så visste jag inget om att dom var borta förrän jag läste på Lantligas hemsida idag. En minnestext från Lajla, och jag grät.

HujFantomen
[Hujox till vänster, Fantomen till höger. Sommaren -05]

Jag är övertygad om att dom har det bra där dom är nu, som Lajla skrev; nu slipper de "stela ben och svårtuggad mat". Och dom har ju dessutom sällskap av bland andra Ariezona, Pålek, Yennie, Danny, Flash, och en hel del andra.

Det kommer kännas väldigt konstigt att komma till stallet och att dessa två herrar inte mer kommer finnas där. Sorgligt. Och jag kommer sakna dom båda. För dom var fantastiska.

FunBeat

Emma tipsade mig om en sida där man kan föra "träningsdagbok". Det heter FunBeat. Inte världens lättaste sida kanske, men man lär sig efter hand. Hojta till om du med blir medlem, så kan vi bli träningskompisar... ;-)

Nu ska jag och David sticka och träna så jag kan fylla i min träningsdagbok lite mer ;-D

Ciao!

It's just another day - it's monday

Ännu en natt med kass sömn. Ja, jag kan skylla lite av det på David som snarkade värre än någonsin tidigare, det var nästan pappa-klass på dom snarkningarna. Nästa gång han snarkar så ska jag spela in det ljudet så han får höra själv! Men jag tror iofs inte jag hade sovit bättre om han hade varit tyst heller. Jag säger inte att jag ser ngt samband, men jag har sovit kasst ända sedan jag började träna. Men träning ska ju göra att man sover bättre, så jag tror ju eg inte att det har något med varandra att göra. Inatt ska jag testa med Zopiklon eller dom där söta små rosa pillerna, för dom sover jag oftast bra på.

Davd har varit nere på nån butik här nedanför och köpt färska frallor, så nu är det ÄNTLIGEN dags för frukost (ja, vi sov länge). Sen vet jag inte vad vi ska göra, nånting lär vi nog hitta på iaf.

Och idag skickar killen i Kronobergs län mobilen till mig! Tjohooo! Även så har CDON.com idag skickat mina två filmer som jag beställt, så dom kommer väl om 1-2 dagar :-)

Frukost - here i come.

Sponsored by Erika

Blocket.se - Sponsored by Erika.

Känns som jag inte gjort nåt annat på slutet än att förse blocket med pengar. Först sålde jag min HP, annonskostnad 20kr. Sedan var det databordets tur. 30kr för den. Bilen var ju värst. 90kr! Men men, den blev ju iaf såld. Nu senast: min mobiltelefon. Ytterligare 20kr.

- Varför ska du sälja din mobil, Erika?
- Men jag ska köpa ny förstår du väl!

Inte ny från affären då, utan ny från blocket. Troligtvis denna (kronoberg) eller denna (luleå). Båda säljs via postförskott, så nu är det väl egentligen bara att välja och vraka.

En sån där fånig kärleksfilm

Ensam filmkväll ikväll. Inleddes med Wild child, och nu koller jag på "En prinsessas dagbok 2".

Prinsessan dansade nyss med en "lord", i månskenet till ljuv musik. För 6 månader sedan hade jag suttit och tänkt att "så där vill jag oxå ha det." Nu tänkte jag istället "Det ser härligt ut, men jag skulle inte byta ut det jag har nu." David är fantastisk, och han gör mig lycklig.

Han var lite rolig idag faktiskt.
"Jag har en överraskning åt dig sen", sa han.

Spännande! Vet ni vad det var?
"Imorgon ska vi träna!"

Haha, vilken sötskit han är :-) Kanske inte riktigt vad man hade väntat sig när han sa att han hade en överraskning, men för all del, jag tränar gärna imorn!

...speciellt med tanke på att jag just ätit chips och druckit cola.

Nya skor. Igen??

Ja, för nu är jag ute efter ett par joggingskor. Mina aerobics-skor är bra när jag tränar på gympan, fast dom är faktiskt inte fullt lika bra när jag är uppe på löpbandet i gymet. Så, om jag hittar några sköna och relativt billiga skor så slår jag till. På Team Sportia har man ju dessutom 15% rabatt om man är friskis-medlem, så det är ju en bra början!

Ska ta bussen strax, David har nog inte vaknat än, men då hinner jag åka och handla innan vi ska träna tänkte jag. Eller handla, kolla på skor är ju vad jag ska göra.

Känner mig iaf himla tjock nu. Man har sånna perioder, och så är det nu. Jag har letat reda på lite recept som är bra, jag har tom skrivit ner mina kroppsmått så jag ska kunna jämföra längre fram. Fast sånt är egentligen farligt, för om man tränar och tränar och inte ser någon förändring, då är det lätt att tappa sugen. Men nu har jag gett mig tusan på att nåt ska hända, så det så!

IQ-test på engelska

Hittade ett IQ-test på nätet som jag roade mig med. Och vad kan vi då dra för slutsats av detta? Ja, jag är varken smart eller vidare värst bra på engelska... :-)




28938-233

Aj!

Min mage behagar spöka idag. Inget vidare. Jag har inte den minsta lusten att sätta mig på bussen just nu, jag vill hellre sitta på en annan typ av stol.... :-S

Imodium

"Diarré kommer alltid vid fel tillfällen", eller något liknande säger dom i reklamen för imodium. Då är min fråga:

- När är rätt tillfälle för diarré?

Personligen skulle jag säga: Aldrig.

Slö-kväll

Blidde inget "Bäst före?!" ikväll. Davids chef ringde när vi skulle äta, och det blev arbete för loverboy. Börja kl 03:00 tycker jag är helt sjukt. Men det var tur att hans föräldrar ville gå istället för oss, så han kunde åka hem och sova. Istället ska vi gå torsdagen den 23/11, och det blir nog bra det med. Då har vi ju dessutom fått ett omdöme från Davids föräldrar om det var bra eller inte. :-)

Nej, det blev lite Top Model och Weeds istället.

Frresten har jag tränat idag. Åhh, så duktig jag var.

Adjöken fröken



Bäst före?!

Bäst före?!Ikväll är det teater-dags! David sitter just nu och beställer biljetter till "Stefan & Krister"-Kristers show "Bäst före?!" Undras om det är roligt? Men det är det nog, han är ju kul :-) Det ska bli spännande!

19.30, Jönköpings Teater.

Här kan du läsa om showen... :-)

När vintern kom till Jönköping

... Det var idag det! Vaknade för en halvtimme sedan ungefär, David tittade ut och sa att det var snö ute. Jag trodde han skämtade, men icke. Dock ingen mysig snö, utan storm-snö. Det är dessutom inte speciellt kallt, så snön lär nog inte stanna länge. För min del kvittar det, det är mysigt med snö, men storm är jag gärna utan.

David sitter i sängen och läser tidningen, jag sitter här och bloggar. Det är dags för frukost, och sedan ska vi försöka ta oss till Friskis och träna lite. Sedan är det nog dags för mr David att sätta på vinterdäck på bilen. Han säger visserligen att snön knappast lär ligga kvar, men det är väl bättre att ta det säkra före det osäkra tycker jag!


Vinter

Så här ser det ut genom Davids fönster just nu.

RSS 2.0