Nervöst!

Häromdagen hade jag ett missat samtal på hemtelefonen när jag kom hem. Kollade aldrig upp vad det var för nummer, tänkte att det är ju ingen från jkpg förutom david eller kanske hans föräldrar som ringer hem till mig, och det var ingen av deras nummer. Tänkte att det säkert var nån telefonförsäljare eller nåt.

Idag ringde Numret på mobilen när jag var på LIA:n. Jag svarade. En kille presenterade sig och sa att han ringde från Konsum Huskvarna. Jaha tänkte jag, det var ju lustigt. Jag kan ju inte ha glömt nåt där eftersom jag aldrig varit där. Han berättade att han hade hittat mitt CV på ams.se och ringde nu och undrade om jag var intresserad av att komma på intervju. JA SÅKLART! Det handlar om butiksarbete, 50%, ett vikariat på ett år. Inte världens mest spännande jobb, men det finns absolut sämre jobb! Och jag behöver pengarna. 50% är inte fy skam. Och om jag dessutom får jobba där i sommar så är det ju bara extra bra!

Hur som helst, imorgon är det intervju. Nervöst som tusan, men det får gå som det gå. Får vara glad att de ens hörde av sig - utan att jag ens sökt jobbet :-) Nån gång ska man väl ha lite flyt med, eller?

Ville bara säga..

Ridningen igår gick såååå bra! Det var hoppning, jag hade inga större förhoppningar, men eftersom det var lite mer teknisk hoppning (avstånd och variera antalet galoppsprång) så kändes det ändå rätt kul. Avstånden gick skitbra. Hade 5 i normalgalopp, att minska till 6 var lite småkrångligt, men det gick! Att öka till 4 var inte alls några problem :-) Acenom bara gasade på :-)

När vi hoppat på olika antal galoppsprång i båda varven höjde Maria det ena hindret och vi fick hoppa lite högre. Hon höjde efterhand tills det var jag och en tjej till kvar. Hon frågade om vi ville höja en sista gång, och eftersom det bara flytit på hittills så sa jag ja! Hopprädda jag sa ja. Hihi. Hon höjde upp, och jag hoppade. Och herregud så bra det gick! Allting bara stämde! Sitsen var rätt, hälarna var ner, händerna på rätt plats, blicken fram, balansen PERFEKT! Länge sen jag fick till ett sånt fantastiskt bra språng. Ojojoj så nöjd jag är, detta kan jag leva på läääänge!

Höjden? 1,15m. Jag är skitstolt!

Weeeell...

Det händer inte så mkt här, så det är inte så mkt att skriva om. Jag är fortfarande på JFK ett par dagar i veckan, det går bra, inga större problem. Inte så mkt att göra just nu, vi är SEX praktikanter samtidigt... Rätt meningslöst. Det är jag och en KY-tjej från Hästföretagande i Skara, sedan är det en tjej som tagit studieuppehåll från gymnasiet som ska vara på JFK hela vårterminen.. Sen är det 3 tjejer till som jag inte vet vart de kommer ifrån eller varför de är där. Nästa vecka kommer Maria och Lollo och ska vara på JFK med... ÅTTA PRAKTIKANTER?! Det kommer vara totalt kaos... Eller rättare sagt, det kommer inte finnas saker för alla att göra. Känns rätt meningslöst som sagt. Men nästa vecka är ju min sista vecka på JFK med, så det ordnar sig väl.

Synd att ridning kostar så mkt pengar. Skulle GÄRNA rida på JFK, de har fantastiskt fina hästar och instruktörerna verkar väldigt bra med. Så himla sugen. Men det kostar 135kr för 50 minuter... Tyvärr inget jag har råd med på mina studentpengar. Får vara glad att jag får rida gratis på Vissmålen (eftersom jag har knattelektioner varannan lördag), men det är ju inte riktigt samma sak. Inte riktigt samma hästmaterial. Finns väl 2 eller max 3 hästar där som jag kan rida. Resten är små ponnier. Inte riktigt min grej... Hästarna på JFK är fantastiska, om jag någon gång får ekonomi till det så ska jag definitivt rida där.

Vecka 8 (20/2) åker jag upp till Sundsvall. Ska ha min fritids-LIA på Laggarbergs Skola i två veckor, vecka 9+10. Vecka 10 kommer David upp en sväng med, så det blir trevligt. Har inte planerat Sundsvallsvistelsen alls nu, men det är väl ungefär samma saker som jag alltid vill göra. Träffa familj, släkt, vänner och Diana. Känns som jag borde hinna det på 2,5 vecka... eller? :-)



Renoveringen i Davids lägenhet går framåt! Sista rummet är målat nu i veckan. Nu ska det in nytt golv (nån typ av matta) och så ska de sätta upp en liten vägg så man kan täcka för sängen. I förrgår köpte han hem tvättmaskin och torktumlare, så nu slipper han hänga tvätt uppe på vinden och betala 20kr per tvätt..

Ptjaa, det var väl ungefär det jag hade att komma med. För den här gången. Ska trolla fram lite bilder med framöver, men jag behöver ju sladd till min digitalkamera nu för tiden. Det enda minuset med min nya kamera. Men den är bra iaf. Nu ska jag låta Davids tvätt torktumla en stund till, sedan ska jag åka till Tenhult och ladda inför kvällens ridning. Hoppla hästen, hoppla hoppla..

Sååå söta!

Syrran ska snart sälja sina kattungar. Annonsen finns på blocket från idag. Se bara så söta de är!

image793



Här finns annonsen och fler bilder finns i systerns blogg :-)

24:e januari, i år igen

Pappa är den enda som har koll på namnsdagar märker jag! Inte för att namnsdagar är så märkvärdiga, men det är ändå kul när någon kommer ihåg det.. :-)

image792

Grattis mig själv på namnsdagen ;-)

Rest in peace, Heath

Lyssnade på radio imorse medans vi gjorde stallet. De berättade att skådespelaren Heath Ledger hade hittats död i sin lägenhet på Manhattan. Hans familj i australien hade sagt att det var en tragisk olycka - polisen i NY hade uppgivit att han troligtvis dött av en överdos. Tragiskt - Ja. Olycka? På sätt och vis. Man vill väl sällan ta en överdos med flit, men knarkar man så...

Nä, hur som helst. Känns trist att han är död. Tyckte han var en bra skådis. Verkar som de flesta förknippar honom med Brokeback Mountain, men den har jag inte sett. Jag tänker först på "10 things I hate about you" och sedan på "Brothers Grimm". Älskar båda dom filmerna.

Känns ändå overkligt att han är död. Det är lite lustigt när kända personer dör, det är som att en avlägsen (väldigt avlägsen) bekant dött. Fast inte riktigt förstås. Hur som helst så tror jag att jag ska somna till Brothers Grimm ikväll. Nu ska jag dock sova middag. Trött som tusan idag...

Nu är dom igång igen!

Följetongen fortsätter!

image791

Så här ser fortsättningen ut

HÄR såg det ut igår, och idag kom uppföljaren!

image790

Hur ska detta sluta?!

Apropå polisserier

Ja jag vet, det är alldeles för sent för att vara vaken. Jag har bara en liten sak att säga.

Har tänkt på en sak som är typisk för poliser i polisserier. När de är ute efter en misstänkt, de ser henne/honom på avstånd och då skriker de "Stop, Police!" eller nåt liknande. Undra på att deras misstänkta börjar springa. Är det inte smartare att promera fram till den misstänkte och typ viska i örat eller nåt. Jag vet inte. Jag är inte polis. Får väl fråga Dennis hur man gör, när han är klar med sin utbildnig.

Jepp jepp. Nu ska jag hoppa ner i sängen igen och fortsätta glo på TV tills jag somnar. Imorn bitti är det dags för tvätt... :-S Fast jag har inte såå mkt tvätt så det räcker nog om jag kliver upp kl 9, tvätttiden börjar kl 7 annars. Men om nån tar min tvätttid, då j****r åker den på stryk.

Godnatt people

Grattis Landslide!

Grattis till Landslide till priset som Årets Demogrupp på Sundsvall Music Awards igår! Fantastiskt roligt! :-D grattis grattis grattis grattis!

Klippet från TV4 Mitt's morgonsändning (från idag, 17/1 kl 7.30) kan du se HÄR (ungefär 2:15 in på klippet)

image789image788


Haha vilka lustiga människor.. :-)

David och Emmelie är ju rätt lustiga.. Såg just att det skrivit så här på MSN:

image787

Haha, lustiga människor.. :-)

Grattis på årsdagen

Erika + Jönköping = Sant!

Eller nåt sånt där. För årsdag är det. Den 13 januari 2006 satte jag mina fötter och allt mitt bagage (som gick att bära) på Jönköpings mark. Mycket har hänt sedan dess. Good and bad stuff, förstås. Livet är sådant, det går upp  och det går ner. Som en berg- och dalbana, ungefär. Mest bra saker, dock. Jag har träffat David, jag mår mycket bättre nu, och jag går i skolan "på riktigt". En och annan "vän" har försvunnit längs vägen, men det enbart är deras förlust. Anser iaf jag.

Nu är snart detta dygnet slut. David sover, han börjar jobba kl 2 inatt. Jag sover inte, jag börjar kl 13 imorn mitt på dan. Ska dock strax lägga mig så jag får sova lite med honom iaf. Mysa lite.

730 dagar i Småland alltså, minus de dagar jag varit i Sundsvall på besök. Inte illa pinkat.
Godnatt småland, och resten av Sverige.

Nostalgi och världsstjärnor!

Scottie Pippen spelar basket med Sundsvall Dragons ikväll! MÄKTIGT! Undrar hur det känns att spela i samma lag som honom? Undrar hur det känns att spela MOT honom. Som spelare i svenska Basketligan menar jag. Jisses.

Hur som helst, de spelar alltså i gamla Sporthallen i Sundsvall. Jag bara ryser när jag kollar. Det ser precis likadant ut som förr. Ja, när jag gick på högstadiet så var jag och några vänner ofta på basket. På den tiden då Peter Theisz och Hans Ortman var med i Dragons. Hoho, humor att man fortfarande kommer ihåg namnen. Jay Andersson tror jag var coach på den tiden med. Pappa brukade fixa ett antal fribiljetter till Dragons hemmamatcher, så jag brukade ta med mig några kompisar. Alla dessa minnen bara ploppar upp i huvudet just nu. Men det känns så sjukt alltså. Vad kan det vara, 8 år sedan? Något liknanade. Och det ser fortfarande likadant ut. Som om det bara var häromdagen jag var där senast.



Kollar lite på sändningen på SVT24. Dragons klubbdirektör Anders Jansson pratar seriöst om att de diskuterar att få MICHAEL JORDAN till Sundsvall Dragons. På allvar alltså! Herregud, vad har hänt med svensk basket? Vad har hänt med Sundsvall Dragons?! Tar hem både Pippen och Jordan?! Nu måste man ju börja följa basket igen. Herregud alltså. Det händer minsann grejer i Sundsvall...!

Top 40 "Chickflicks"

Kanal 5 visar nån slags lista på de 50 bästa tjejfilmerna. Tänkte hänga med och skriva hur det ser ut, men missade de 10 första :-) Därför börjar jag på nr 40 :-P

1 - Beaches (Eh, va?)
2 - Pretty Woman (Klassikernas klassiker)
3 - Steel Magnolias (Verkar intressant, kanske nåt man ska se?)
4 - When Harry met Sally (Har inte sett den, bara hört talas om den. Dock inget jag längtar efter att se)
5 - Sleepless in Seattle (Har sett denna såå många gånger. Riktigt mysfilm..!)
6 - Dirty Dancing (Detta var nog det första sountracket jag ägt. Ett av väldigt få. Jag har ju tom lyssnat på den)
7 - Ghost (Nja ingen favorit. Menne.. jag kan nog se den ändå)
8 - Ömhetsbevis (Verkar bra, nåt att se kanske?)
9 - The Notebook (Riktigt, riktigt bra faktiskt)
10 - Thelma and Louise (Har inte sett den, känner ingen längtan efter det heller)
11 - Bridget Jones' diary (Brittisk humor.. Inte riktigt min grej. Men en av de bättre ändå)
12 - While you were sleeping (Halvmysig, men lite för pinsam för min smak)
13 - The way we were (Den enda relation jag har till denna film är att de pratade om Hubble under ett Sex and the City-avsnitt)
14 - Say anything (?)
15 - Legally blond (Reese! Gillar den här typen av film :-D )
16 - Jerry Maguire (Lite jobbig.. Men ändå rätt okej)
17 - Min bäste väns bröllop (Pinsam humor.. don't like)
18 - Love actually (Absolut inte)
19 - Working girl (?)
20 - Pride and Prejudice (Har inte sett hela. Men skulle nog gärna se den. Tror jag)
21 - Fyra bröllop och en begravning (NEJ TACK)
22 - Sixteen candles (Nää.. tror inte det)
23 - The Bodyguard (Har sett den MASSOR med gånger, sitter alltid och sjunger med lite smått, hihi)
24 - Clueless (Jeez, har inte sett den på hundra år. Minns att jag gillade den när jag var yngre iaf)
25 - The wedding planner (Har icke sett)
26 - Notting Hill (Nej tack....)
27 - The Joy Luck Club (?)
28 - First wives club (Kan säkert vara bra. Kanske man ska se den)
29 - My big fat greek wedding (Har sett den, var ingen favorit. Men den funkade väl att kolla på i brist på annat)
30 - Romeo and Juliet (Ahh, det var ju den filmen som Cardigans hade en låt i. Kanske nåt man ska se...?)
31 - Fried green tomatoes (Ääääälskar den filmen! Har väl sett den ungefär en miljon gånger
32 - Ooops, missade vilken film det var. Den var iaf inte bekant.
33 - Wedding crashers (Inte sett denna. Har funderat på att se den, men det har inte blivit av än.)
34 - Muriel's wedding (Inte sett den)
35 - St. Elmo's fire (Inte sett den)
36 - Untamed heart (Inte sett den. Verkar inte så intressant.)
37 - The bridges of Madison County (Den har jag inte sett)
38 - Moonstruck (Mångalen. Cher och Nickolas Cage... Noo, I don't like it...)
39 - A league of their own (Denna har jag nog sett. Sån där dagtids-film. Okej, men inte den bästa jag sett)
40 - Splash (Vet inte ens vad det är för nåt. Nån sjöjungruhistoria med Tom Hanks. Inget för mig tror jag.)

Kan inte smålänningar säga -LN?

Dags idag då för andra dagen på LIA:n. Första bra, relativt smärtfritt. Bytte schabrak, tvättade dem, visiterade hästarna när de kom in från hagen (var även väldigt nära att bli måltavla för en bakhov som kom flygande. Don't like ilskna hästar), tog av alla täcken och hängde upp dessa, och var även med på tre lektioner. Tittade på alltså.

En sak har slagit mig under min tid som nybliven smålänning. Folket här nere verkar inte kunna säga -ln. Alltså, ord som slutar på -ln. Nyckeln, sadeln, tygeln, mandeln. De lägger till ett E mellan l:et och n:et. Det blir alltså; nyckelen, sadelen, tygelen, mandelen, osv. Det finns en annan variant med, att flytta på l:et, alltså; nycklen, sadlen, tyglen, mandlen. Den senare varianten är dock inte lika vanlig.

Men alltså, visst heter det väl nyckeln, sadeln, tygeln osv i bestämd form? Kikade lite på SAOB och åtminstone nyckel fick jag till nyckeln i bestämd form. Har dock lite svårt att förstå den sidan, så det kan ha blivit kortslutning i min hjärna.

Well well, dags att bege sig mot JFK snart, börjar 12 idag. Vet inte när jag slutar idag heller. Igår blev det 13-20 iaf, så det blir väl nåt liknande idag kan jag misstänka. Rätt hyfsade tider ändå. Är lite bökigt att ta sig dit utan bil, men jag ska eventuellt få låna Dennis bil nu under LIA:n. Återstår att se. Men det vore himla smidigt iaf.

Nej, dags att avrunda kanske? Jag är så trött idag så det känns som jag bara bladdrar. Snart skriver jag väl baklänges med, vad vet man? David ryktar betarna (borstar tänderna) nu iaf, så jag misstänker att han snart är ready to go. Tjing tjing people, på återseende o sånt.

Då är det alltså dags för LIA då

Imorgon börjar den, LIA:n. Lärande i Arbete. Mina första fem veckor ska vara på JFK - Jönköpings Fältrittklubb. Ska bli spännande, men jag är samtidigt nervös. Vet inte riktigt vad jag är nervös för, men det hör väl till. Nu ska jag återgå till kvällens film och sedan blir det väl en relativt tidig kväll. Börjar inte förrän 13 imorn, men det är alltid bra med lite tid på sig till förberedelser.. :-)

Lite mer kök

Idag kom den efterlängtade lampan upp! Mycket bra blev det. Och som om inte det vore nog så fick vi upp gardiner och gardinstång med. Medans vissa packar undan julpyntet så packar vi upp ;-) Närå, men man tar vad man har. Och liiite julkänsla vill man ju ha även om det är lite i efterskott.. :-) Tycker iaf att det blev riktigt fint! Usch vad jag trivs bra i det köket nu.

image783

MSN ska INTE stängas ner!

Va trött jag blir på kedjebrev. Och folk vidarebefordrar ju vad som helst verkar det som. Idioti. Det finns bara en sorts "kedjebrev" som jag gillar, det är roliga historier, roliga bilder osv. Men om det någonstans står: "Skicka detta vidare annars får du otur i 59 år 4 månader 21 dagar 2 timmar och 33 minuter" eller något annat årsantal, då blir jag bara irriterad. Spelar ingen roll om meddelandet innehåller text som "du är det största ljuset i mitt liv, skicka detta vidare till alla du älskar" eller om det är ett hot om otur osv, jag vägrar. Det spelar ingen roll om det är sms eller mail eller nåt annat, hatar kedjebrev!

(Okej, jag är inte perfekt, jag skickar ibland vidare kedjebrev, men det är extremt sällan, det måste ni hålla med om)

Senast ikväll fick jag ett kedjebrev från en kontakt på MSN.



hey it is Andy and John the directors of MSN, sorry for the interruption but msn is closing down. This is because too many inconsiderate people are taking up all the names (eg making up lots of different accounts for (just one person), we only have 578 names left.

If you would like to close your account, DO NOT SEND THIS MESSAGE ON!. If you would like to keep your account, then SEND THIS MESSAGE TO EVERY ONE ON YOU CONTACT LIST. this is no joke, we will be shotting down the servers.

Send it on, Thanks

WHO EVER DOES NOT SEND THIS MESSAGE, YOUR ACCOUNT WILL BE CLOSED AND YOU WILL COST £10.00 A MONTH TO USE. SENDTHIS TO EVERY ONE ON YOUR CONTACT LIST. NOW WHEN YOU KNOW WHAT TO DO, PLEASE DO NOT FORWARD THIS OR REPLAY. COPY THE WHOLE E-MAIL.

GO BACK TO YOUR INBOX AND CLICK ON NEW. AND PASTE THANK YOU FOR YOUR ATTENTION!



Tröttsamt. Har faktiskt börjat kolla upp sånna här saker och skicka tillbaka svaren till den som skickade kedjebrevet till mig. Ja, jag är knäpp, men det är bara ren protest från min sida. Speciellt när man får sån här skit. Det var förresten inte speciellt svårt att hitta information om att detta såklart bara var skitsnack. Det roligaste jag hittade var en kille, Andy, som bloggade om detta mail. Bra skrivet dessutom. Här är länken till Andys blogginlägg.

Läs det! Det är värt det :-)

Det är inte bara kul med jul

När man är ledig och har som mest tid så har såklart alla serier man kan tänkas kolla på säsongsuppehåll. Typiskt. Extra typiskt dessutom, för det visas ju dessutom mest skräp på tv nu. Igår och idag har Kanal 5 visat Brothers and Sisters, flera avsnitt på raken, så nu har jag ju såklart drabbats av ännu en serie. Det är dock inte bara dåligt, då har jag ju något att göra fram tills att serierna börjar sändas igen.

image775
[Greys Anatomy]

image776
[Desperate Housewives]

image777
[Private Practice]

image779
[One Tree Hill]

image781
[Ugly Betty]

image782
[Brothers and Sisters]


Ahhh, saknar mina serier! :-D
(Ja, jag är galen. I know. Men nånting måste man väl få roa sig med när kärleken jobbar och man pluggat i timmar)

Nyårsafton

Nytt år! Nu är det alltså 2008. Som vanligt lär det väl ta ett tag innan man vänjer sig. Men men. Inga nyårslöften avlagda, kommer ändå inte ihåg vad jag lovar så det känns lixom inte som nån mening.

Gårdagen var mkt trevlig! Vi var ett gäng som träffades på Jensens Böfhaus för en bit mat, och god mat var det dessutom. Räkcoctail till förrätt (bild 1), nån slags ryggbiff, tror jag det var, som varmrätt och chokladmousse (bild 4) till efterrätt... :-) Otroligt gott var det iaf, blir garanterat ett återbesök dit. På varja plats fanns även en smällkaramell som innehöll en papperskrona och ett danskt visdomsord (det är en dansk kedja). Emmelie, Anna och David passade väldigt bra i sina kronor ;-) (Bild 5+6)

När maten var uppäten begav vi oss hem till Micke och Anna, där spelade vi nån variant av TP med DVD-frågor! Riktigt kul var det, även om mitt lag blev ohjälpligt sist. Haha. Men vi fick faktiskt riktigt krånliga frågor med. Hemskt kul att spela spel iaf, jag är ju barnsligt förtjust i sällskapsspel, och här fanns det ju faktiskt frågor som man hade en chans att kunna :-P Inte bara 1800-talsfrågor ;-)

Tolvslaget firades med skumpa, precis som det ska vara. Kvällens enda nackdel (förutom överdosen av hårdrock... haha) var att jag knappt såg några fyrverkerier alls... =/ Nåja, får se fram emot sista april istället ;-)

Lite bilden från kvällen:


1. Förrätten
2. Emmelie, Anna och Magnus är väl dom som syns tror jag
3. En festlig öl


1. Chokladmoussen... Ohhh så gott det var
2. Emmelie och Anna i sina fina kronor :-)
3. David i fin krona och med en smälld smällkaramell


1. Älskling :-)
2. Laddar inför tolvslaget
3. GOTT NYTT ÅR!

RSS 2.0