Sova?

Nej om man skulle ta och försöka sova lite då kanske... Känns ju sådär lagom inspirerande, men jag måste ju försöka. För jag ska ju faktiskt jobba imorn. Lär ju vara helt död, har ju vänt på dygnet så extremt mycket. Så nu ska jag försöka kliva upp vid 7-tiden istället för att gå och lägga mig då. Stabilt.

Aja, det är ju behändigt att jag redan befinner mig i Härnösand iaf, slippa klura på busstider o så för att ta sig till jobbet imorn. Att ta bussen hem känns förstås inte kul, men betydligt mindre stressande eftersom jag inte har någon tid att passa på kvällen. Jag tycker det är obehagligt att åka buss... Jag känner mig stressad och ångesten är aldrig långt borta. Blä... Men men, bara att gilla läget. Jag har ju ändå fått vara här med bästa vän flera dagar nu och det är jag tacksam för. Bara att bita ihop och gilla läget med bussen imorn.

Men hur vart det här nu då... Sova stog ju på schemat... Yeah yeah, jag ska dra igång "Remember Me" och slökolla på den tills jag somnar. Ruggigt bra film. Se den, det tycker jag.

Nu har domen om bilen kommit.

I söndagsmorse skjutsade alltså jag och pappa iväg bilen till hans mekaniker-kusin. Ett nytt topplock var beställt, och det skulle bytas in under veckan. Igår ringde pappa, tydligen så hade de fått fel del. Eller ja alltså, rätt del men till fel bil. Eller fel modell. Jaaa, den passade alltså inte in i min bil. Typiskt... De skulle iaf jaga rätt på rätt del till min bil, och pappa skulle återkomma med besked.

Idag har han återkommit. Nån "rätt del" verkar inte finnas att få tag i för tillfället, åtminstone inte begagnat. Och ska man köpa bara de specifika delarna på Berners så blir det en hiskelig massa pengar. Därför blev det så här istället: Hela motorn ska bytas ut! Holy hell... Men tydligen så har de fått tag i en motor till min bil, en motor som gått 11 000 mil (min bil/motor har gått strax under 15 000), och till ett billigare pris än delarna från Berners. Så det får ju bli så då.

Det ska bli skönt att få en fungerande bil, men klart det är surt att det kostar en massa pengar. Det som också känns lite bittert är att vi nu lagt ut en himla massa pengar på den nuvarande motorn, och just nu känns ju det som helt i onödan. Vi hade kunnat byta motor direkt på en gång istället och sparat massa tid och säkert pengar med. Så ja, surt. Menmen, jag är som sagt glad om jag får en fungerande bil, det var ju ett tag sen sist kan man säga.

Ibland undrar jag...

Jag bloggar för min egen skull. Jag ordbajsar, jag vädrar tankar, jag sorterar tankar, jag försöker få rätsida på saker och ting. Och jag ordbajsar. Det blir en himla massa ordbajs faktiskt. Så jag förstår att jag inte lockar till ett engagemang hos mina läsare. Det är en ego-blogg, punkt och slut.

Men ibland undrar jag vad jag skulle "behöva" skriva om för att uppmuntra er att kommentera till exempel? För let's face it, det är kul med kommentarer, och det motiverar en att blogga mer. Eller om andra saker. Man får inspiration. Tycker ändå jag verkar ha en stadig "massa" som läser min blogg, så då tycker jag att det är konstigt att 95% av dessa väljer att vara anonyma och aldrig posta en kommentar. Eller så är det 5 personer som läser från en himla massa olika datorer.

Samtidigt ska jag inte säga så mycket, jag är också sjukt dålig på att kommentera andras bloggar. Men det beror mycket på vad det är för blogg med. Jag följer mest bara personliga bloggar, och då blir det ju att man kommenterar om det är nåt man chockas av, eller om det är något man själv har erfarenhet av, eller kan bidra med kunskap om. Temabloggar har aldrig riktigt varit min grej. Nån enstaka hästblogg då möjligtvis.

Poängen? Jag vill veta vilka ni är! (Och jag vill ha kommentarer). Men allra helst vill jag veta vilka ni är. Jag är ju nyfiken!

Nu ska jag återgå till American Idol, sedan blir det Criminal Minds, och sedan Big Brother. Vad vore livet utan TV? :P

Jag är jättetrött

Svårt att säga riktigt varför, jag har faktiskt sovit rätt bra idag. Och ja, det är bättre att säga idag än inatt med tanke på att sista gången jag kollade på klockan var kl 7 imorse. Vaknade gjorde jag strax efter kl 13, så det blev ju faktiskt ett par fina timmars sömn. Det hör ju inte till det vanliga.

Men som sagt, nu är jag verkligen i halvkoma. Iofs så brukar jag ju bli rätt trött när jag varit på vårdcentralen, det blir ju en slags urladdning. Och så kan vi lägga till lite smula nervositet, en dos besvikelse och en skopa förväntan till receptet, och då kanske det inte är lika konstigt att man är trött.

Nåja.

Emma har iaf humor!
"90-talet ringde"... haha!
De ville nog ha tillbaka sin hemsida.


Ett förbättringsförslag till blogg.se

Jag tycker att blogg.se är, för mig, den bästa och enklaste bloggportalen som man kan önska sig. Jag har sällan haft problem (peppar peppar), den har bra funktioner, relativt enkel att designa (om man bara vet hur man gör). Enkel att ha att göra med. Att man dessutom kan ha flera "underbloggar" per blogg är ju också en klar fördel, alltså typ http://aliva.blogg.se/efit . Som exempel. Jag tycker det är jättebra.

Det finns dock en sak som jag skulle önska mig. Jag vet inte om det finns hos andra bloggportaler heller, men jag skulle vilja kunna lösenordsskydda ett specifikt inlägg. Som det är nu kan man ju lösenordsskydda hela bloggen, eller "underbloggen" om man så vill, men jag vill lite annorlunda... Jag vill ju kunna skriva i den här bloggen, men om det någon gång är nåt "känsligare" så vill jag kunna låsa just det inlägget, men att folk ändå kan se ATT jag skrivit, och i så fall be om att få läsa.

Det är vad jag vill.

Jag ska på intervju!

Har för en stund sedan kommit hem från vårdcentralen. Medans jag var där så fick jag ett samtal från skyddat nummer, och då svarade jag ju inte eftersom jag var upptaget. Personen talade in på mobilsvar.

Personen som ringde, det var en man från Nordea. Jag har inte Nordea som bank, men efter ett tips från Madde så sökte jag jobb på deras kundservice. Och det var ju det som samtalet gällde! De ville ha in mig på intervju!

Så, på måndag klockan 09:00 ska jag infinna mig på nämnt kontor för en rundvandring och intervju. Nervöst och spännande, hur ska detta gå?!

Håll tummen för mig! :D


Jag dementerar

Jag ska inte gå på körträning ikväll. Jag såg precis att Växjö - Modo visas på TV10, en kanal som jag faktiskt har, så därför ska jag var osocial mot världen och se den hemma hos mig.

Hjärtinfarkt - javisst...

Vad ska man göra idag då?

Jo, ikväll ska jag eventuellt följa med mamma och Leif på körträning. Kanske, jag har inte riktigt bestämt mig än. Det beror dessutom på när jag kommer hem, är i Härnösand nu och herrn ligger fortfarande och snarkar. Ska nog knuffa upp honom snart dock, för jag misstänker att han börjar jobba typ... snart. Eller nåt. Luddiga tider har de, de där chaufförerna...!

Sen så vill jag ha tillbaka min bil snart med... typ... nu. Tråkigt att inte ha nån bil, även om jag inte direkt kör så mkt. Nu har jag ju iofs fått låna Andreas bil både måndag och tisdag (tack hjärtat!) och även om jag älskar den bilen så är det ju inte riktigt samma sak som att stöka omkring i sin egen bil. Så, ge mig tillbaka min bil nu tack, helst vill jag även att den ska gå sådär fint som den gjorde i somras! Det vill jag. Amen.

Nu har jag inget mer att säga. Heeejdå for now.

En biltvätt mitt i vintern

Jag tänkte ju göra en god gärning som tack för att jag fått låna en viss generös människas bil både igår och idag. Den goda gärningen, bestämde jag, skulle bestå av en biltvätt! Jag har varit och spanat in den där gör-det-själv-stationen i Nacksta, så när jag bestämt mig så drog jag med mig kära mor och åkte dit.

Det var rätt lätt att klura ut hur man skulle göra, betala, få poletter, lägg en polett i maskinen och välj "program". Det fanns alltså några olika "lägen" man kunde välja, tex avfettning, högtryckspolning med varmvatten, borste med skum och varmvatten, avspolning med kallvatten och nåt mer, minns inte riktigt. Och jag kan tyvärr för mitt liv inte komma på vad stället heter. Vet att det finns ett likadant i Jönköping på Ekhagen, men det hjälper ju inte mig nu.

Hur som helst, det var riktigt smidigt och enkelt! Verkligen skitbra, dit kommer jag åka många fler gånger. Och jag lovar att meddela vad det heter, om inte nån annan kommer på det först.

En rätt stor nackdel med dagens aktivitet dock: Det blir kallare ju närmre natten vi kommer. Vatten + kyla = is. Inget kul. Dessutom snöar det, och då syns det ju inte hur fin och ren bilen är... ;-( Så... vilken tur att jag tog kort! :D

Note to syster Emma:

Ser du NU då att den är svart? :P


Bättre sent än aldrig!

Jag vet, det har varit klent med bloggande på sista tiden. Sedan jag fick till det med länkarna till mitt hemside-projekt så har jag ägnat väldigt stor tid till den. Inte speciellt långt kvar nu faktiskt, åtminstone inte av den svenska delen, har tänkt översätta den till engelska med. Tror att det kan vara en bra idé.

Annars då? Ptja, i söndags var det alltså födelsedagsfirande hos moster Eva. Det var mycket mycket trevligt! Vi blev bjudna på smarrigt fika och fick träffa familjens nya medlem Nelly, en liten Ragdoll-kisse på 14 veckor. Denna lilla sötsak somnade på min arm, så där satt jag med en avdomnad, lealös katt i famnen i säkert gott nån timme. Som en extra bonus så fick jag veta att de ska sälja några av sina möbler, en bokhylla, en "tv-bänk" (i min värld kommer det att vara en tv-bänk åtminstone) och ett vitrinskåp, och jag får det! I alla fall bokhyllan och "tv-bänken". Underbart! Nu kan jag slänga ut den där fula budget-ikea-bokhyllan som jag köpte för typ 150 kr i jönköping. Den har fyllt sin funktion, men särskillt vacker är den inte.

Måndag morgon, och så vidare
Andreas ringde vid 9-9:30-tiden och undrade om jag ville sällskapa medans han felsökte sin bil. Aldrig fel med trevligt sällskap, så jag tog mig ur sängen och började klä på mig. Hann dock inte särskillt långt innan han kom in, felet var att däcken inte satt fast ordentligt och det var ju snabbt åtgärdat. Vi låg i sängen och halvsov ett tag, sedan åkte vi in till birsta eftersom han skulle kolla lite på nån cykel. Efter det blev det en sväng till härnösand så han fick sina arbetskläder, och då passade vi även på att äta mat. God mat blev det! Nån "gegga" som han komponerat ihop själv med korv, champinjoner, lök, krossade tomater, tacokrydda och en hel del andra kryddor. Och makaroner till det. Ruggigt gott! Framåt eftermiddagen så vart det destination 060 igen, släppte av honom på hans jobb och la själv beslag på das bil.

Jag gjorde väl egentligen ingenting speciellt igår heller. Jag fortsatte jomla med hemsidan, vilket gick bra framåt, kollade på Big Brother, tog mig en åktur i finbilen, och sen var det väl inte mycket mer med det. Vid 5-tiden på morgonen hämtade jag Andreas på jobbet och sedan åkte vi upp till honom och sov där.

Idag har det inte heller blivit så mkt gjort. Vi har sovit, kollat på tv, ätit mat. Typ så. Och sen timrå igen då. Även idag har jag adopterat bilen, och då tänkte jag att jag som tack skulle göra en liten god gärning. Men det kommer i nästa inlägg lite senare ikväll. Nu ska jag kolla klart på Bambi (ja det är sant!) och äta en panpizza.

Freaky facts

"In the wild, some lions may mate over 50 times a day."

Hmm... Okej, inte helt fel kanske, om man är lejon, men personligen föredrar jag kvalitet över kvantitet.

Svenskalektion version norrland

"Du får ha't", betyder inte att jag skickar hat, elakheter och ovilja till dig. Det betyder att du får ha det så bra. Det var väl inte så svårt att lista ut? Det samma gäller "Du får ha'ne" - jag ska alltså inte skicka en hane (man/karl) på dig, utan även här menar jag att du ska ha det så bra.

(Sen finns det ju iofs tillfällen då man vill skicka hat till någon, och bara för att man skickar en karl på någon så behöver ju inte det betyga något negativt. Eller?)

Akta dig, jag är en zombie

Jag hade lite otur idag kände jag. Jag somnade och sov lite, och sedan ringde pappa och väckte mig. Tyyyypiskt. Och jag är på ett rätt otrevligt morgonhumör när jag är väckt. Det gick inte ut över pappa, don't get me wrong, men lite kanske gick ut över mamma eftersom pappa sa att det var hennes idé att ringa mig :P

Anyhow, är hos mamma nu iaf. Ja alltså, anledningen till att pappa ringde var för att vi skulle skjutsa bort bilen till hans mekaniker-kusin. Äntligen ska "toppen" bytas så nu återstår det bara att se om det är nånting där som är problemet. Annars är vi tillbaka på ruta ett, så HÅLL TUMMEN nu.

Hur som, när bilen var avlämnad i Bergsåker så skjutsade pappa hit mig. Till mamma, alltså. Mamma är dock inte hemma just nu, men hon kommer väl närsom skulle jag tro. Vi ska åka iväg och gratta älskade moster Eva sedan, hon fyllde nämligen år igår. (Även Robin af Indal fyllde år igår, så grattis till honom med!)

Nu ska jag.... öhh... jag vet inte vad jag ska göra. Men just nu har jag ingenting mer att avlägga i bikt.
Adjö.

Sommartid igen nu då

Det känns rätt skönt att det är sommartid egen. Då får man ändå känslan av att det går åt rätt håll. Jag har dock alltid problem med att komma på om det betyder att det blir ljusare tidigare på kvällen, ljusare på morgonen, eller mörkare åt nåt håll. Det blir ljusare på kvällen va? Vi säger väl det. Tillfälligt, om inte annat.

Igår vid den här tiden var klockan alltså fyra, men nu är klockan fem. Det var bara det jag ville ha sagt. Nu ska jag gå och lägga mig, får väl se om man kan sova något.

Trots den absolut übertrevliga eftermiddagen och kvällen så har jag ändå haft en riktig skit-känsla i kroppen hela natten. Inte att jag är skitnödig alltså, bara att den är fruktansvärt otrevlig... och jag vet precis vad det beror på... Jag trodde ärligt talat inte att jag hade så mycket motvilja kvar i mig, men ju närmare dagen D jag närmar mig, desto mer panik får jag... Det kommer bli en intressant vecka, så mycket kan vi säga...

Dags för nästa film

Nu blir det "The stoning of Soraya M". Det är en RIKTIGT bra och sevärd film, den har jag sett förut. Skitbra. Rekommenderas varmt! Läs mer om den på IMDB.com om ni vill.


Vissa filmer kommer man bara inte in i.

Det var väl nån timme sen jag kom hem från en underbart trevlig eftermiddag med älskade vän.

Insåg rätt snabbt att det bara var skit på TV, så min vana trogen så tänkte jag då istället så igång en film. Sagt och gjort, kollade i hyllan, och tänkte att "21 gram", den har jag ju inte sett, kan ju slå igång den då. Vad jag inte visste var att det är en sån där "komplicerad" film, som man måste följa ordentligt, eftersom den hoppar i handlingen. Vet inte vad jag ska jämföra med riktigt, kommer inte på nåt. Men det var alltså ingen "ha på i bakgrunden"-film.

Nu har den ändå rullat i säkert en timme, och även fast jag inte direkt kollat så börjar jag lite fatta sammanhanget. Ska nog se om den nån gång när jag inte sitter och slösurfar samtidigt. Ju mer man fattar av den desto bättre verkar den vara. Så så får det bli.

Nu ska jag fortsätta med projekt hemsida. Det går fortfarande inget bra med länkarna, så den som känner sig skicklig i Dreamweaver kan ju få ägna mig lite tid.

Freaky facts

"A man’s beard grows fastest when he anticipates sex."

Hahaha!

Det här kommer jag få ångra


Klockan är sen kväll. Fredagkväll, men det kvittar. Det är mörkt ute, och jag är ensam hemma. Med två katter.

Jag tänkte så här: Jag kan ju kolla på film. Det är ju trevligt. Jag tänkte, jag kan ju kolla på "Pet sematary", den är ju rätt "snäll" för att vara en skräckfilm. Det var dock flera år sedan jag såg den senast, och allt jag kommer ihåg är väl slutet. Den är ju rätt orealistisk i slutet, så därför tänkte jag att det ska nog gå bra.

Fast under förtexterna så spelades det musik. Typisk skräckfilmsmusik. Och i det ögonblicket kände jag väldigt tydligt, att det här kommer jag få ångra. Men jag ska kolla på den ändå. Det är ju trots allt en klassiker...!

Freaky facts

"During sex, a man's hands can be a womans best friend. Just keep them moving."

Jag bröt en tvättstuge-regel!

Attans rackarns, jag bröt mot reglerna. Undrar vad jag får för straff? Jag lånade nämligen ett par strumpor av en "bekant" häromveckan, och jag tycker personligen att det hör till god ton att tvätta dem innan man återlämnar dem. Men eftersom det är förbjudet att tvätta kläder åt bekanta så borde jag ju egentligen lämnat tillbaka dem smutsiga.

Nåja, nu är det dags för hockey igen. Jag följer Modos match via Swehockey, däremot ska jag kolla på en riktigt viktig match på tv, nämligen SSK - Växjö, de två lag som nu ligger före Modo, på Elitserieplats... Det är lite puls faktiskt.

Okej, Firefox har hängt sig fyra ggr under tiden jag skrivit det här inlägget, jag röster för en omstart av datorn. Tjing!

Kan du nåt om Dreamweaver 8?

Jag har probleeeem! Jag skulle behöva någon som kan hjälpa mig... Jag trodde jag hade hyfsad koll på det här programmet, åtminstone grunderna, men jag kan för mitt liv inte få länkarna att öppnas i en bestämd ram... Jag har döpt och sparat alla ramar enligt konstens alla regler (tror jag iaf) men när jag gör en länk och anger en specifik ram som "target frame" så öppnas skiten ändå i ett nytt fönster?! MORRRRRR!

När man för en gångs skull ska göra en god gärning så går det bara åt skogen... Gillar inte... :(

Så snälla, om någon kan NÅGOT om Dreamweaver, tipsa mig om vad jag gör fel!

Så trött...

Trodde fasen inte att det var möjligt att vara så här trött. Det är iofs inte konstigt, nå mkt sömn har det inte blivit. Vad det däremot blev, var två timmars telefonsamtal med en bekant från förr. Riktigt trevligt faktiskt, det lär säkert göras om.

Nu ska jag kila ner i tvättstugan och hänga tvätten på tork, sen ska jag nog bannemig försöka sova lite, känns som att det borde gå nu när jag är så obeskrivligt trött. Gäääääääääääääääsp!

Dags att samla sig...

Igår var det städning på schemat, idag kör vi tvätten. Så nu är det väl bara att dra ihop smutstvätten och knalla ner till tvättstugan då. Vilken tur att jag egentligen inte har ngt emot att tvätta, men det hade varit skönt att ligga kvar i sängen.... :) Sova? Nej sånt gör jag inte.. men man kan ju ligga och "må gott" ändå, typ kolla på tv eller nån film eller så.

Aja, tvätt var det. Washi-washi!

Mycket massa tv-spel!

Andreas kom tillbaka med wii-et i början på veckan. Maaaassa spel, verkligen awesome. Och gissa om jag blev eld och lågor över att även få spela lite Nintendo 8bit?! Så sjuuuukt kul!

BubbleBobble!

Men hej nostalgitripp. Gud så kul :)



Men, det fanns ett litet problem. Jag hann spela typ 3 banor av tidigare nämnda spel, sedan gick det ganska rejält åt skogen. Fick ett behändigt litet felmeddelande som verkligen inte sa mig ett smack. Och nu kan man ju inte göra som förr heller, att plocka ut "disken", blåsa i spelet och i konsollen, det är ju ny teknik nu för tiden. På gott och ont, antar jag!

Nån som vet vad det betyder?

Nej, inte jag heller...

 

Jahapp, nåt med 8bit-spelande blev det alltså inte. Trots omstart av både konsoll och tillbehör och grejer och doningar, omflytt av kablar och det ena med det tredje. Tji fick jag, kan man säga. Och så klart hände ju detta när Andreas hade åkt hem med. Vilket flyt man har.

 

Nåja, wii-et som sådant funkar ju dock fint, så jag har kunnat spela lite annat istället. Monopol (inte kul på en person), Worms (nostalgi i nytt format!) Rayman raving rabbids, nåt brain-acadamy-spel och säkert några fler med. Ja, super mario med förstås.

 

 

TV-spel alltså.. man blir som barn på nytt!


Freaky facts

"A little dirty talking during sex can make your partner lose their concentration, then the game is yours."

Vi tycker om när det är trångt...

Tänk va mysigt man kan ha det när man är två... ^^

Jag överraskar mig själv

Hur i hela friden kan en lägenhet innehållande två katter och en människa bli sååå jäkla stökig så snabbt? Jag fattar det inte. Jag får fan panik. Eller okej, jag ser en gemensam nämnare på den här lägenheten och mina tidigare: det bor två katter och en människa (jag) i dem.

Det är bara att erkänna, jag är skitdålig på att hålla nån vidare värst ordning hemma. Har alltid varit, kommer säkert alltid att vara. Men nu är det alltså dags att göra ett ryck igen...

Och då kommer man till det farliga läget: Dags att välja städmusik... Det är ungefär här hela proojektet brukar falla isär. Typ där, eller "jag ska bara blogga först"... :P

Sundsvall och sexhandeln

Har nu suttit och tittat på Uppdrag Granskning, det handlade om någon stor kopplerihärva i lilla Sundsvall. 400 sexköpare tydligen, och fem kvinnor? Det är många karlar per kvinna må jag säga.

Men det är lite "lustigt"... Jag hade ingen aning om att det kunde pågå nåt sånt här i lilla Sundsvall. Okej, man har ju hört historierna om kvinnorna på Sjögatan, när man gick i skolan, men det här är ju lite annan sak. Man är väl rätt naiv antar jag.

Vem köper sex? När blir man så desperat att man inte kan nöja sig med "Lena Handén" aka Fröken Höger, utan måste betala en annan människa för sex, eller oralsex, eller vad man nu vill ha? Då har man väl ändå sjunkit rätt lågt skulle jag tycka. För då måste det ju ändå handla om ren desperation. Jag ser ingen annan anledning.

Vem säljer sex då? Ärligt talat så är det nog fler än man tror som gör det, och på andra sätt än vad man tror. Jag satt för någon kväll sedan och läste på tjejjourens hemsida och såg nån artikel om att sälja sex. Det var andra sätt att sälja på än vad jag automatiskt tänker på när det handlar om sexhandel. Det handlade om stripp- eller onanishower i webcam, betalningen kunde vara nåt så "enkelt" som en laddning av kontantkort till mobilen. Fast när jag tänker på att sälja och köpa sex så tänker jag ändå naturligtvis på "riktigt" sex, alltså, penetrerande eller oralsex. Ni fattar vad jag menar.

Men frågan igen nu då, vem gör det? Vem säljer, och vem köper? Det är väl det som är det knepiga, för det kan ju vara vem som helst. Kollegan på jobbet, grannen, hon på gymmet eller kanske någon i din egen familj. Det är rätt sjukt när man tänker på det. Vad lite man egentligen vet om folk i sin närhet.


Du som missade avsnittet men som ändå vill se det kan se det HÄR, på Svt's playtjänst.

Freaky facts

"It's easier for a woman to climax to an orgasm if her legs are raised."

Åfan...

Inte irriterad och grinig längre.. :P

Nu vart jag ju bannemig nästan människa igen. Nu kanske man till och med överlever hockeyn ikväll, håll tummen!


"Vi vill ha mera, mycket mycket mera!
Och aldrig nånsin får vi nog,
Ohhh, ohh
Vi vill ha mer av det mesta!"



(Förresten, är det nån som är bra på Dreamwever?)

Jag fick inget svar

Frågorna var ställda; Hur stark är jag, och hur händig är jag? På fråga nummer ett så blev svaret "Inte tillräckligt" och således är jag utan svar på fråga nummer två. Hur FAN kan en dörr vara så jävla tung? Eller om man hellre vänder på det; är jag verkligen så jäkla svag?

Rumpa! Jag var ju nästan motiverad.
Det gick över nu. Så därför ska jag spela tv-spel istället.

Hur händig är jag?

Eller en mer relevant fråga - hur stark är jag? Jag tänkte nämligen att jag ska försöka få fast innerdörren som just nu är instuvad i mitt källarförråd. Så då har vi alltså två ganska viktiga problem:

1. Kommer jag att kunna bära upp dörrskrället själv? Har ingen aning om vad en dörr väger, dessutom kanske det inte är helt smidigt att kånka den upp för trapporna själv.
2. Kommer jag att kunna montera fast dörrskrället? Jag har aldrig satt fast en dörr förut, inte heller plockat loss någon. Så det här kan ju bli spännande.

Och när jag ändå är igång med att sabba mina handleder så hade jag tänkt försöka ge mig på lite betongborrning med. Och om jag inte hade varit rädd för elstötar så hade jag gett mig på projektet hall-lampa med, men så ambitiös tänker jag inte vara, finns lixom inte ens en suck i världsrymden att jag skulle få ordning på det själv. Det hänger nämligen bara ut två lösa sladdar ur hålet, det är alltså inte ens en kontakt.

Förresten ska jag nog städa med. Känns som det kan behövas... Verkligen.

Freaky facts

"The first time two people have sex is usually the best, because they both have something to prove."

Det där tror jag dock inte på... Min filosofi är att det blir bättre med ngn man lärt känna :)

Vem är bra på avdrag?

Inte jag. Tjuvkollade på deklarationen (e-legitimation är bra) och upptäckte att jag påstås ska betala tillbaka 1300 spänn. Det finns inte en chans i universum att jag vill göra det. Vem vill, lixom. Men jag tänkte, eftersom jag pendlat till och från härnösand i ett års tid nu, borde jag inte då ha rätt att göra reseavdrag?

Problemet är bara att jag inte är 100% säker på om jag får göra det, och om jag får, har jag då räknat rätt? Jag hoppas svaret på båda de frågorna är ja, för i så fall känns det genast mycket bättre.. MEN, jag skulle alltså behöva lite hjälp av nån smart person så att det faktiskt blir rätt.

(Det är för övrigt första gången på alla mina år som jag får så "hög" restskatt. Jag fick på 300 kr en gång, men annars har jag alltid fått tillbaka.)



Vi kan sammanfatta med att det är en sjukt stor skillnad på om jag får göra avdrag eller inte. Det handlar om många dagar, ungefär 200, med 10 mil per dag. You do the math. Även minus de 9000 kronorna som man inte får räkna med så är det en hiskelig summa pengar. Som jag vill ha, såklart, men det ska ju vara korrekt gjort med...

Hjälp!

Sånt där man säger

Jag är fortfarande på rätt halvskabbigt humör. Tjurig, allmänt irriterad och bara lite smått icke-fungerande. Det finns en sak man brukar säga om folk som är på mitt humör. Och i mitt fall stämmer det. Till punkt och pricka faktiskt!

But that's just me...

Freaky Facts

"5% of women enjoy having their hair pulled during sex. But 95% enjoy getting their booty smacked."

Nu blir det kalas!

Ska alldeles strax åka iväg för att fira min kära vän Therese som fyllde år för ungefär en vecka sedan. Herregud så gamla vi börjar bli. Therese har dock inte förändrats speciellt mycket på de här åren, jag menar, vem kunde ana att bilden nedan är från 2003?! (Ja, om inte jag hade varit med på bilden förstås, jag åldras inte med värdighet. Haha!)

I alla fall, grattis i efterskott Therese :)

 

Är helt övertygad om att det kommer bli en trevlig kväll med tjejerna, men tyvärr är jag inte 100% på humör. Det ska erkännas. Jag har inte mått speciellt bra idag, känt mig hängig och lite smått illamående. Men det kan ju bero på annat med förstås. Jag känner mig helt enkelt lite anti-social. Men det ska jag skaka av mig, för nu är det dags att åka och hämta Joanna och sen bege sig nordväst.


Rätt person åkte ut!

YES, Nicky åkte ut ur Big Brother. Helt jävla awesome. Nu ska det tydligen komma in tre nya tjejer, så det borde betyda mer ligga för rodney :P Aja, nu ska jag återgå i en liten stund innna jag ska skjutsa lillasyster. Sedan kommer fina vän förbi en sväng, jag ska få en kram :) Brakväll.

Freaky facts

"During menstruation, the sensitivity of a woman's middle finger is reduced by 70%"

Visdomsord

"Good friends offer to help in a crisis, but great friends don't take no for an answer"

Det var det bästa jag har hört på länge... <3



Well, nu har jag suttit och spelat pinsamt mycket Bejeweled Blitz och Horse Saga på Facebook, så det ska bli bra med en kvälls avhållsamhet. Eller ja, till viss del alltså. Ikväll fortsätter söndagstraditionen med lillasyster, så ikväll blir det kinamat och Big Brother Live.

Och jaaaa, ÄNTLIGEN kan inte utröstningen gå fel, två av de mest störiga personerna är nominerade, gud hör bön! Hahaha! Det är så bra att jag inte ens bryr mig om vem som blir utröstad, så himla bra är det. Katerina eller Nicky, say Adios!

Jag skulle ha valt diadem istället

Det kändes ju som en framgångshistoria, det där med gummi"randen" på hårbanden som jag köpte. Men jag tror att mitt hår har nån slags inbyggd anti-gummi-funktion. Eller det kanske är balsamet. Jag vet inte, men det funkar iaf inte. Det glider bakåt precis lika mycket som vilka andra hårband som helst.

Slutsats: Fail

Jag skulle ha valt diadem istället.

Att jag inte tänkte på det!


Emma var snabb och tipsade om hårband och diadem. Att jag inte tänkte på det! Framförallt hårband, som jag mer eller mindre levde monogamt med under mellan- och högstadiet. Eller om det var låg och mellan kanske. Skit samma, we go way back.

Det blev en snabbsväng på ICA Maxi och där hittade jag sånna bra hårband, "anti-slip", med samma typ av gummirand som finns på axelbandslösa bh-ar till exempel. Awesome. Jag som alltid brukar störa mig på att de glider bakåt och att man får rätta till dem om och om igen. Gött om man kan slippa det.

Så tack Emma, bra tips!


Freaky facts

""Doggystyle" is the most popular sex position used when a partner finds his mate not too facially attractive."



Hehe, vem är förvånad?

Muskelknutar och skallighet

Det går utför med min "skönhet" alltså. Jag stog i duschen förut, tvålar in mig sådär som en normal människa gör. Nu ska vi inte gå in i detaljer allt för mycket här, men det kändes ungefär som en puckelpist vid bröstmusklerna. Det måste ju vara muskelknutar, för annars vette fan. Jag har aldrig varit sån som kan hitta muskelknutar, klämma på dem och säga "Det här är en muskelknut", så jag vet alltså inte säkert. Men vad skulle det annars vara? (Jag sparkar hårt på den som säger cancer eller nåt sånt).

En annan uppenbarelse som jag fick i duschen var hur sjukt mkt hår jag släpper för tillfället. Jag har tänkte på det vid ett par tillfällen tidigare med, men nu var det bannemig extremt. Garanterat så kommer det mesta från den punkt där jag brukar spänna upp hårsnodden, det är ju inte svårt att lista ut att håret slits extra mycket om man sätter upp det likadant varje gång. Jag skulle behöva sluta sätta upp håret helt enkelt. Men jag tycker det är irriterande att ha det utsläppt... Nån som har nåt enkelt tips till alternativ?

Och sist men inte minst; Min platttång har gått vilse. Senast sedd i en plastpåse, blev då troligtvis förvirrad och hamnade på villovägar. Kan någon ge den en vägbeskrivning hem? Helst ganska snart.

Jag kan inte låta bli att le

Katterna är verkligen förtjusta i sin nya klösmöbel. Förut har de alltid legat i "klös-soffan" och sovit, eller i vissa fall på mattan eller i min säng, men nu ligger de nästan undantagslöst någonstans på klösmöbeln. Jag får liksom känslan av att de är glada över att ha fått den, och det är skönt att kunna göra dem glada. Knepigt resonerat när det gäller katter va? I don't care... Mina katter gillar sin nya klösmöbel, och det gillar jag :)


Kan du något om bilar?

Hjälp mig!

Jag börjar bli rätt less på att ha en defekt bil vid det här laget. Har suttit och kollat lite på både Biltema och Mekonomen nu, men jag hittar inga delar som stämmer överens med vad jag fått för mig är fel. Så, vad heter delarna man behöver om felet är:

1) Kamaxel
2) Ventillyftare

Det finns tydligen något som heter kamaxelrem. Är det en sån jag ska ha? När det gäller ventillyftaren så får jag ingen träff alls när jag söker. Men det beror kanske på att jag söker på helt fel sak. Jag vet inte! Nån som har nåt tips? Jag vill gärna veta vad delarna kostar som "original" ifall det skulle dröja hundra år innan man lyckas hitta nåt på skroten. För som sagt, jag är sjukt less på att ha en defekt bil, men det måste ju sättas i proportion till vad delarna kostar...

Heeeeelp me!

Att köpa grisen i säcken.

Jag satt och tänkte förut. Ni vet det där med att "man vet vad man har, men inte vad man får". Det kan ju appliceras på många saker i livet. Att bryta sig ur ett dåligt förhållande för att satsa på ett annat. Byta tjänsteleverantör på bredbandet. Testa ett nytt märke på mascara. Ta en annan väg till jobbet.

I de allra flesta fall så är det inget problem att byta tillbaka till det man hade innan. Gillar du inte din nya tandkräm, gå tillbaka till den gamla då. Funkar inte bredbandet lika bra? Använd din ångerrätt. Men det fungerar ju inte i alla situationer. Framförallt inte när det handlar om människor och relationer.

Jag vet vad jag har. Jag vet vad jag inte har. Jag vet vad jag vill ha. Jag vet vad jag drömmer om. Verkligheten är så långt ifrån som man kan komma... Fast ändå inte. Så tänk om jag chansar? Jag vet inte vad jag kan få, och jag känner ingen större lust att utforska det heller. Jag kan ju erkänna att jag är nyfiken. Men jag vill inte chansa. Jag vill inte riskera att ångra mig efteråt, och inte kunna utnyttja min "ångerrätt".

Det finns ett tredje alternativ. Det vet jag. Och jag vet att det skulle funka. Det finns faktiskt egentligen ingenting som hindrar mig, eller som ens gör det till ett "felaktigt" alternativ. Men det är inte ett alternativ som ligger i min natur.

Så, jag gillar läget. Det funkar bra som det är nu. Jag ringer billigt till de jag vill ringa till, visst, det skulle kanske kunna bli billigare med en annan operatör, men då är det ju andra detaljer som kommer förändras istället. Jag vet ju trots allt inte om jag i slutändan skulle spara mer pengar, eller om det skulle bli en förlustaffär. Och ja, ja KAN ha två telefoner och två kontantkort samtidigt, men hur bökigt blir inte det då? Som sagt, det fungerar ju, men vem orkar... Grattis Halebop, ni får behålla mig som kund. Ett tag till, åtminstone!

Förvirrande? Javisst... Det var lixom det som var tanken.

Det var mycket naket ikväll!

Det var snoppar både till höger och vänster, tuttar på vift i jacuzzin och anade vi inte ett litet guppande under täcket där på slutet? Vart? I Huset, så klart. Vad trodde ni egentligen?

Lite överraskad faktiskt

Trots den här veckans bloggtorka så har jag haft ett ganska stadigt, högt, snitt av besökare. Unika besökare, alltså. Jag tycker det är lite häftigt. Och jag skulle välj ljuga om jag sa att jag inte funderade på vilka det är som besöker mig, men oftast när man ställer den frågan, och ber folk kommentera, så är det ändå bara de "vanliga" besökarna som kommenterar, alltså de 5-6 personer som man redan är fullt medveten om att de följer bloggen.

(Och er är jag väldigt tacksam för, hihi, så missförstå mig inte. Ni får mer än gärna kommentera!)

Om någon undrar så mår jag bättre idag. Det var en mindre kul natt bara, det blir så ibland. Fick sällskap fram på morgonkvisten, och då gick det hur bra som helst att slappna av, och sova. Och sovit, det har jag gjort. Massor! Somnade alltså vid 5-6-tiden. Vaknade vid 9, men somnade om. Vaknade igen vid 12-tiden, var upp och pysslade lite, sen gick jag och la mig igen. Klev upp igen vid 15-tiden, lagade lite mat, matade mig och kamraten, och sedan var det sängläge igen. Runt 17:30 var det uppstigningen igen, och vi skildes åt. Han åkte för att fixa sin bil, och jag åkte för att handla lite.

And so was it. Nu sitter jag och slösurfar, och kollar på Twilight med ett halvt öga ungefär. Lite senare blir det Criminal Minds, Big Brother och säkert en massa annan skräp-tv. Helt okej fredagkväll tycker jag. Jag har inte så höga krav. Återstår väl att se när, eller om, jag somnar ikväll. Eller imorn. Eller när det nu blir.

Men hur som helst, ni som läser får gärna lämna ett spår om att ni varit här, det vore uppskattat! Jag blir ju som sagt nyfiken på vilka som tittar in trots min bloggtorka... :)

Onani-kit a'la "analysavdelningen".

Fredagsmys? :D


Freaky facts

"The largest foreign object to be completely inserted into a female vagina, was a Standard Football."


Aaaaaj, det kan ALDRIG vara bekvämt...! :S

Jag mår inte jättebra

If I said my heart was beating loud
If we could escape the crowd somehow
If I said I want your body now
Would you hold it against me?

Cause you feel like paradise
And I need a vacation tonight
So if I said I want your body now
Would you hold it against me?


Jag är yr. Mår illa. Det är ångesten som kommer krypande. Problemet är bara det att jag inte vet riktigt vad jag har ångest för. Känslan dök bara upp från ingenstans, och nu vill den inte släppa taget...

Jag vet en "sak" som kan få det att lätta. Men det är inte alla saker som ter sig positiva som i slutändan är bra. Därför blir det en överdos med musik istället...



Det går trögt nu...

Jag har verkligen ont om blogg-motivation för tillfället. Jag har kommit av mig lite. Kan ha att göra med att jag knappt varit hemma något den här veckan (känns det som iaf, fast jag har ju inte varit borta mycket... tror jag!).

Idag har jag egentligen inte gjort så mycket. Inte på den första halvan av dan, åtminstone. Blev hämtad vid 5-tiden imorse och det blev avfärd norrut. Väl framme så blev det lite frukost samtidigt som vi började kolla på Jakten på röd oktober. Jag var dock skittrött, så jag la mig ganska direkt efter att jag hade ätit klart. Somnade nog rätt snabbt med faktiskt. Småvaknade under förmiddagen, men klev inte upp förrän kl 13. Gjorde mig klar och begav mig till vårdcentralen, hade faktiskt ett oväntat bra samtal med psykologen. Kan nog kanske vara vettigt detta. Jag hoppas det iaf.

Gick tillbaka "hem" efteråt. La mig i sängen och kollade på tv, kunde dock inte byta kanal eftersom den som hade slagit på tv:n (inte jag) även hade lagt beslag på fjärrkontrollen och sedan somnat. Jag ville inte väcka denna person, så jag gillade läget. Dessutom är Discovery HD Showcase en bra kanal, och lämpligt nog så började precis Mythbusters. Perfekt. När klockan blev 16 så knuffade jag lite på den som sov eftersom jag misstänkte att det började dra ihop sig till arbete. And I was right. Lite allmänt stök och några kramar senare, sedan gav han sig iväg. Själv var jag kvar och väntade på transporten vidare norrut.

Joanna dök upp en runt 16:30 och en liten stund senare satt jag som chaufför i den fina modo-saaben med destination Övik. Kvällen blev finemang, bra platser, det var rolig hockey att kolla på, om än något stressat och stundvis huvudet-under-armen-hockey, men slutet gott - allting gott. Det blev seger (mot Örebro) med 6-3. Gött mos. Nu ska vi bara vinna resten med, sen blir det elitseriespel igen nästa år (HOPPAS! Annars dör jag lite). Även hemfärden gick bra och nu är jag alltså hemma. Och skriver ett långt inlägg trots bloggtorka. Men det är väl det som är tråkigt, när jag har bloggtorka så blir det mest bara dagsredovisningar. Och jag lever faktiskt inte ett jättespännande liv, tro det eller ej.

Jag har ätit mat. Pasta kryddad med vitlökspeppar, med vitlökssås och vitlöksbröd. Vitlök, vitlök, vitlök. Jag skulle kunna döda en vampyr på flera mils avstånd. Men det bjuder jag på.

Freaky facts

"Some women have sex up to 10 times a week, and never experience a Orgasm."

Det här är ett blogginlägg.

Ett blogginlägg storlek deluxe. Så håll i hatten, för nu åker vi.

En liten sammanfattning först då, av de senaste dagarna. Jag vet ju att ni är sjukt intresserade, så jag ska inte undanhålla så mycket för er! (Hah, got to love ironi!)

Been there, dont that:
Okej, då ska vi se vad som redan avhandlats... Få se nu.. lördag och sjuk-umgänge med fina farbror gamm-pervo. Som faktiskt nästan var döende, hög feber hade han åtminstone. Febern gick ner, jag städade skåpet på jobbet, åkte till mamma och åt middag och skrev arbetsansökan, och det var väl ungefär så långt som vi hade kommit.

Det här är äckligt i slutet:
Slutet av söndagskvällen spenderades här hemma tillsammans med lillasyster, lite snask, och Big Brother Live. För er som missat det så var det tutt-Lisan som åkte ut. Det var la lika bra det, fast jag hade hellre sett att Nicky åkte ut. Blöäeh (kräk-ljud). När programmet var slut så skjutsade jag hem lillasyster, läste mellan raderna/gjorde en egen tolkning av saker och ting, och åkte upp till Härnösand igen. Och apropå kräk-ljud så gjorde jag lite sånt på natten med. Fy fan så äckligt. JAJJAMEN, to much information. Jag orkar inte censurera mig. Men på morgonen mådde jag bra igen. Öhh... vad tänkte jag säga...

Det här handlar om sömn och klockslag:
Jo, egentligen så var det en riktigt bra natt. Jag sov as-mycket, och hårt! Ja, i jämförelse med tidigare, alltså. Jag somnade väl vid 2-tiden, vaknade igen vid 4 pga tidigare nämnd aktivitet. Somnade om, sov till klockan 9. Somnade ganska snart om igen, och sen upp igen vid... ja, vad kan klockan ha varit? 11? 12? Nåt i den stilen. Klev dock inte upp direkt, låg länge i sängen och halvdåsade med undantag för intagandet av frukost. Klockan 15 hade jag möte med jobbet, och klockan 16:30-tiden var jag återigen tillbaka "hemma". Då var jag, igen, helt slut, så jag la mig för att vila en stund. En stund blev lång, och jag vaknde runt klockan 19. Farbrorn gav sig iväg och införskaffade mat medans jag duschade, vädrade ut och kollade Facebook, typ, och sen när han kom tillbaka så blidde det mat, Henrik Schyffert's 90-talsshow och sedan Arne Anka. Satt i soffan under täcket och bara mådde gott. Ibland är livet riktigt, riktigt bra. Lite senare (efter arbetsansöknings-finslipandet) blidde det Big Brother-repris och sen däckade jag. IGEN! Sov som en klubbad säl, det kan jag meddela. Andreas blev nog också lite förvånad tror jag. Och det är ju rätt lätt att konstatera att jag inte sovit så här mycket på flera veckor. Knappt ens om man slår ihop det.

Sen kom jag hem:
Min plan var egentligen att jag skulle städa och feja och dona redan när jag kom hem igår. Det är ju ett önsketänkande - så blev det alltså inte. Jag började väl istället komma igång strax efter 21. Det blev till att ta hand om årets största diskberg (I shit you not), jag passade på att rensa ut både skafferi och kylskåp med. Klockan 23, när Big Brother var slut, då dammsög jag. Lite snabbt bara. Jag orkade inte ens bry mig om att få dåligt samvete, mina grannar kan fan få ta del av lite hämnd. Dessutom handlade det inte om många minuter heller. Bäddade rent i sängen och vädrade lite i sovrummet. Fortfarande sjukt stökigt, men det kändes ändå liiite mer angenämnt. Katterna var lite förolämpade över att de inte fick komma in dit, men det är smällar man får ta. Nåja, klart och beta'rt. Sen satte jag mig för att bränna årets pepp-skiva inför sollefteå-trippen. Klockan gick, och jag vet egentligen inte vad jag gjorde med tiden, men när klockan var ungefär 4 så la jag mig i sängen, och 15-20 minuter senare så sov jag. Vaknade knappt en timme senare, då stog det en karl i mitt sovrum, som skulle få sova lite. Tur att han var inbjuden. Haha!

Onsdag är ju också en dag i veckan:
Nästa gång jag vaknade var klockan 9:15. Då ringde nämligen telefonen. I full panik så råkade jag trycka bort samtalet, och när jag kollade numret så såg jag ett öviksnummer (0660 säger riktnummernörden). Jag känner ingen i övik som skulle komma på att ringa mig klockan 9 på en onsdagmorgon så det ignorerades. Men det ringde igen! Aja. Jag svarade. Det var nån person som hette blablabla (jag minns inte, jag var nyvaken) som ringde från Modo Hockey. HAHA! Tydligen var det nåt tok med biljetterna som jag beställt, den ena skulle egentligen vara tillhörande en årskortskund, och de undrade därför om jag kunde tänka mig att byta från plats 20-21 till 19-20 istället. Och jag är ju inte den, inte ska jag bråka med en fellow-modoit, så det godtog jag ju. Så Joanna: Du får tyvärr inte ha foppa-stolen, men du kan få ha Näslund-stolen om du vill. Eller Sedin-stolen. Anyway. Var ju inte så stor mening att gå och lägga sig igen, så jag gjorde undan morgonbestyren och strax efter 10 gav jag mig ut på äventyr.

Roadtrip!
Jag fick köra finbil! Den är svart i hemlighet. Lyx mig alltså =) Synd bara att det tog en mindre evighet innan jag fick fram sätet tillräckligt långt för att ens nå pedalerna utan att ligga ner. Hittade tillslut ett hyfsat läge, och nöjde mig med det. Åkte in mot stan, för att hämta syster. Kom knappt ens ut på E4:an innan jag insåg att min pepp-skiva låg kvar på köksbordet hemma. Skit. Hämtade iaf syster, och efter en stund kommer hon på att hon glömt både bankkort och busskort, så det var bara att vända. Tur att vi inte hade kommit så långt. Resan gick bra annars. Släppte av Emma i härnösand och sedan fortsatte jag själv mot sollefteå. Hade fått en vägbeskrivning av Andreas, men eftersom delar av vägen var avstängd så fick man ta en omväg via Nyland. Tur jag hade GPS, annars hade jag väl hamnat i norge istället. Jag tog mig iaf till Sollefteå utan några större problem, bra väder, bra väg, bra bil och bra chaufför. Haha!

Rekryteringsträffen:
Jag var först på plats. Även fast jag själv tyckte att jag var sent ute (20 minuter innan det skulle börja klev jag innanför dörren). Totalt blev vi 6 personer, plus en person från ams och de två representanterna för Mittsvenska Ridsportförbundet. De berättade lite om förbundet och om tjänsten, och jag kände fortfarande att jag vill ha det här jobbet! Under informationen så lyckades de dock svara på allt som jag hade tänkt fråga om, så när det väl blev dags för de korta "individuella" träffarna (som vi hann med eftersom vi var så få) så hade jag fråge-torka. Men det gick bra ändå, jag gick in, presenterade mig själv, klämde fram några halvkrystade frågor och kastade även in sådär i förbifarten att jag absolut kan tänka mig att flytta, och att det där med "långa" resor i tjänsten (på sisådär 20 mil enkel resa) inte rör mig i ryggen eftersom jag tycker om att åka omkring. Det gick inte lika bra som mina två senaste arbetsintervjuer, men å andra sidan var inte detta en "riktig" intervju heller. Får väl se om de vill ha in mig på riktig intervju framöver, HOPPAS! För då jäklar...!

Home sweet home
Och inte bara det, snart är detta blogginlägg slut... skönt va? ;) Resan hem gick bra iaf, förutom att jag höll på att dö av kissnödighet. Tillslut hade nöden ingen lag och jag fick sätta mig bredvid vägen. Pinsamhetsmätaren gick i topp, även fast ingen bil passerade under tiden. Pust. Mötte upp Andreas vid ICA Maxi och sedan drog jag mig hemåt i min defekta bil.

Sedan dess har jag nog faktiskt inte gjort ett skit. Lagat mat, ätit den, och suttit framför datorn (och tv:n). Lagom ansträngande. Nu ska jag sortera min rena tvätt, och sedan lägga mig i sängen och kolla på reprisen av Big Brother. Vid 5-tiden (antar jag) ska jag lifta upp till härnösand, för imorn är det dags för vårdcentralsbesök. Och så länge jag kan undvika att köra das defekta bil så är det ju bra. På kvällen blir det HOCKEY. Modo mot Örebro.. Hur normalt känns det på en skala.... Suck. Hata jävla kvalserien. Men men. Det löser sig väl. Hoppas jag....

Och för att göra det här inlägget liiiite längre så bjuder jag på några bilder med. Enjoy.

Har spelat spel på the big-as-TV :P

Nytt rekord, level 22! :)

 

 

Och apropå TV... Haha!

 

 

Sist men inte minst, bilden som jag fick mms-ad till mig idag.

Det föreställer förstås Dum och Dummare, som tycker det är

onödigt att ha en "korg" var att ligga i...!


Freaky facts

"Women with high sex levels tend to have more interest in fast cars than others."

Blogg-torka

Jag ska skriva nåt sen. Senare. Typ om en stund. Nu borde (ska) jag gå och diska. Jag ska städa också, riva bort det allra värsta och dammsuga lite, så att den där som är allergisk kan komma hit som det är tänkt. Inte ikväll alltså, men inom en snar framtid. Typ.

Imorn är det dags för informationsträffen i Sollefteå. Jag känner mig skit-taggad! Ska bränna ut en riktigt go tagga-sollefteå-och-visa-vad-du-går-för-skiva som jag ska dunka på i bilen på väg upp.

Vänta lite, jag skulle ju städa nu. Diska. Inte blogga.

Fast...

Emma nämnde att hon var shoppingsugen och skickade en länk på en bh från hallens. Det ena ledde till det andra och nu har jag råka klicka runt både på Halléns, Ellos och nån annan sida, både i jakt på bh men även "bara för att". Det där "bara för att"-andet har hittills lett till en "shoppingkorg" till ett belopp av X antal hundralappar. Jag tänker inte gå närmare in på det hela eftersom jag inte kommer klicka på "Gå till kassan". Men jävlar vad det kliar i fingrarna. Däremot måste jag nog beställa bh varesig jag vill eller inte, med tanke på att jag har så jävla svårt att hitta bh-ar i rätt storlek, och när de väl är i rätt storlek så kostar det minst 400 spänn. Nu har jag hittat rätt storlek för strax under 200, så då tycker jag det känns okej. Och ska man ändå slösa pengar på frakt så kan man väl ändå få passa på och köpa nåt mer.... Eller? Det är tjej-logik när den är som bäst!

Uhm... städa... eller blogga? Det här går inte riktigt som planerat.

Herregud, det ser verkligen ut som en krigszon här hemma... Dags att sluta skjuta upp det oundvikliga, ta tummen ur röven och sätta igång med disken och städ. Som det var tänkt...

Fast.. man borde kanske göra en spellista först? Så man får rätt motivation?

DATORJÄ*VEL du vet precis hur du ska göra för att hålla mig trollbunden! Den som uppfann youtube, spotify och facebook, nu är det ert ansvar att fixa så att min disk blir diskad, och min lägenhet blir städad. För det är minsann ert fel att jag inte gjort det hittills...!

Freaky facts

"Teen males usually start viewing internet porn once they reach Age 10."

Svenska-lektion och BH-brist

Klockan är mitt i natten och jag sitter här nu, BH-lös, och skriver arbetsansökan. Jag upptäckte nämligen ganska nyss att min sista hela BH inte alls var så hel som jag trodde, bygeln har gått av.. Undra på att den varit obekväm senaste tiden. Suck, jag som HATAR att köpa bh-ar.

Det går framåt med mitt personliga brev i alla fall, för den som håller räkningen. Har fått fin assistans både från mamma, Emma och Andreas, så nu börjar det faktiskt likna något. Tur det, eftersom informationsträffen är på onsdag. Ärligt talat är jag skitnervös, jag VILL verkligen ha det där jobbet. Det vore perfekt för mig. Men jag börjar inse att det nog är mer än dröm än realistiskt att jag faktiskt kommer få det, men det hindrar mig inte från att försöka.

Heja mig!

Freaky facts

"Women are 30% more sexually active during a full moon."

Den döende mannen

Det blev en trevlig kväll igår, trots att en viss någon ansåg att han var döende. Men okej, jag kan erkänna att han inte alls var speciellt frisk, stackarn. Men jag pysslade om honom enligt bästa förmåga, och jag hoppas att det var uppskattat. Jag tror det.

Men jag gillar inte att jag är en bidragande orsakt till något negativt...

Imorse mådde han iaf bättre. Febern hade gått ner från 39,3 till 36,nånting. Under dagen steg den dock något igen, men jag hoppas att den inte går upp lika mkt som den gjort igår. INTE kul med hög feber, så jag förstår att han kände sig döende. Men, så är han ju karl med, och de blir ju döende så fort de hostar. Höhö.


Aaaaanyway. Jag gick till jobbet förut, plockade ur mitt skåp. Herreminjävlar så mycket grejer jag hade där. Två kassar med grejer blev det. Men nu har jag iofs inte sorterat något heller, jag bara rev ur skiten för att få det gjort. Så egenltigen var det säkert bara en kasse... och en halv. Kanske. Jag vet inte.

Nu sitter jag hos mamma och har ägnat den senaste timmen åt att försöka skriva den där fantastiskt bra-a arbetsansökningen. Ska vi säga att det går "sådär" bra, precis som tidigare? Har försökt bena ut lite av vad som ska stå med dock, så vi har väl kommit lite längre på väg än vad jag hade gjort själv förut. Alltid nåt. Nu försvann dock mamma en våning ner för att klippa håret på Nicke-lilltrollet (syrrans karl), och då sitter jag här alldeles själv. Och eftersom jag har självbehärskning som en treåring som ser en ballong, så "råkade" ansöknings-skrivningen pausas, och så blev det en blogg-stund istället. Duktig idiot, ta en kaka.

Jaja. På onsdag åker jag till Sollefteå. Då ska jag charma skiten ur ... ja, den som nu behöver charmas. Sådetså.

Freaky facts

"People know within the first minute of meeting someone, if they would have sex with them."

Då var det dags för melodifestival

Final då, alltså.

Jag har inte sett så mkt, typ bara de två första delfinalerna. Resten har jag missat. Så jag har ingen aning om hur startfältet ser ut ikväll, och vilken man ska "heja" på. Jag har ingen koll på vems röst som räknas eller om juryn bestämmer allt. Jag känner rent spontant att jag inte direkt bryr mig heller.

Det var bara det jag ville ha sagt!

Nämnde jag att jag är förkyld?

Jag är dock inte den enda som är det. Farbror gamm-pervo (hihi) är också förkyld. Jag vet dock inte vad som kom först, hönan eller ägget, så jag vet inte om vi smittat varandra eller om vi blivit smittade på varsitt håll. Hur som helst så ska vi vara gemensamt sjuka ikväll. Det tycker jag känns lagom ansträngande.

Ska snart göra mig redo och bege mig till timrå där jag möta upp ett 24 meter långt transportfordon, som snart därefter övergår till en SVART personbil (inte blå, emma!), som snart därefter övergår till... ja, vart vi nu hamnar nånstans.

Och imorn ska jag passa på att rensa skåpet på jobbet. Tror jag, i alla fall.


Jo förresten... Farbror gamm-pervo vet att han fått det namnet med all kärlek som man kan förknippa med ett elakt smeknamn. He knows I love him :) <3 Bara så ingen tror att jag går omkring och hittar på elaka smeknamn för att vara.. ja, elak. Sån är inte jag.

Katthår ÖVERALLT!

Jag måste säga så här först: Jag älskar mina katter. De är inte kloka, de är galna, det är störda, de är "små" åbäken som alltid ska vara där de inte borde vara, de river ur alla mina kläder i byrån. Men jag älskar dem. De är ändå MINA åbäken.

Just nu håller jag dock på att få ett nervöst sammanbrott över att det är katthår precis ÖVERALLT! Och då menar jag alltså inte bara i lägenheten, utan jag menar på mig! I näsan, i ögonen, i munnen, i öronen - va fan, jag har katthår mellan skinkorna om lakanen är obytta i mer än några dagar. Och det är även om dörren till sovrummet varit stängt, så hur går det ihop? Jag kan svära på att jag inte har ett enda plagg som är katthårsfritt. Jo, möjligtvis ett par nyinköpta strumpor och trosor som befinner sig på annan ort, fast det skulle inte förvåna mig om jag lyckats lägga ett katthår på dem med.

Just nu finns det en enormt stor vilja i mig att låna ut katterna en kort period, så pass att jag kan vårstäda hela lägenheten. Verkligen storstäda, typ flyttstäd, fast utan att flytta. Inget illa ment mot katterna, men det vore så skönt med en kattfri vecka hemma. Även om jag vet att jag skulle tycka att det var vansinnigt tomt här utan dem. Men bara så man får städa bort ALLT JÄKLA KATTHÅR.

Så, om det är någon som är frivilligt kattpensionat för en vecka eller så, let me know! ;)
(De är faktiskt rätt charmiga, även fast de är åbäken, hihi).


Nomineringsdags i Big Brother

Tre deltagare som är immuna, Roza, Gurkan och Hunk-Patrik. Gurkan tycker jag bättre om nu än förr, så det gör inget, och hunken kan man ju kolla på både med och utan kläder. Roza, däremot, hon kan få lämna nu om det skulle vara så.

Men så blir det ju inte.

Om jag var där inne då, vem skulle jag nominera?
2 poäng... går till... "Nicky Stockholm". Jag stör mig på lillpojken som ska snacka engelska hela tiden, och som rappar så pinsamt dåligt att jag stänger av ljudet på tv:n. Ugh!
1 poäng går till ... Tutt-Lisa. Sanna. Bortskämda skrälle som bryter ihop av att löshåret är trassligt. Okej, det var lite underhållande, men bara lite. Så hon får gå.
0,5 poäng går till... Okej, det finns ingen som får 0,5 poäng på riktigt, men det här är ju Erikas nominering, så då är reglerna lite annorlunda. Så, 0,5 poäng till Annie. Hon är bara så menlös. Jag vet inte, tråkig. Eller ja, hon har varit hittills. Ikväll var hon liiiite rolig när hon berättade om exet som tände på att torka henne när hon varit på dass.

Om det var möjligt att nominera Roza så skulle hon få 20 poäng. Just sayin'.

Men vem ska vinna då? Väldigt svårt att säga, det har ju bara gått 20 dagar än så länge. De har ju 80 dagar kvar. Men jag har ändå tre favoriter:
1. Självskriven: Norrlänningen från Umeå, Simon! Of course! Störtskön kille.
2. En hyfsat anonym tjej, men ändå en som jag bara gillar. Sara, från Malmö. Skön stil.
3. En av de två som jag verkligen AVSKYDDE i början. Nämligen göteborgaren Peter. Nu gillar jag honom bara mer och mer.

Sådär, dagens Big Brother-besatthet nedskriven. På söndag är det dags för live-sändning , och då ska jag och syrran fortsätta vår söndagstradition. Får väl se hur länge vi kommer kunna ha den, men ett tag till framöver iaf :)

----- Emma sluta läs här! -----

Vilka blev nominerade på riktigt ikväll då?
Jo, Katerina, Sanna och Nicky. Och då säger jag, ut med pojken. Sanna lär ändå lämna förr eller senare, eftersom håret inte beter sig som hon vill. (Buhu). Och om Nicky går, så kanske Roza blir ännu mer knasig och då borde hon oxå försvinna. Erika-logik när den är som bäst.

En jättebra rubrik

Sådär, då har man avklarat veckans onyttigheter (kan man ju få tro). Det blev en hemskt trevlig middag på Max med syster och Andreas som sagt, två helt underbara människor. Det är garanterat omöjligt att ha tråkigt med dem två i samma rum. Det är iofs rätt svårt att ha tråkigt med dem var och en för sig med, det ska gudarna veta.

Världens bästa <3


Idag lever vi ohälsosamt.

Och med "vi" så menar jag "jag". Vi (?) ska till norrlands långsammaste och mest oorganiserade snabbmatsrestaurang. Den som vet förstår vad jag menar...

Sitter för närvarande och väntar på bättre tider. Och med bättre tider så menar jag när Andreas och min syster kommer hit för att hämta mig, och vi ska sedan göra sällskap ut och äta lite mat. Sån där ohälsosam mat. Så, då borde jag ju rent teknisk kunna mena att vi faktiskt ÄR vi, eftersom jag inte är ensam.

Den som noterar saker kanske undrar varför Emma och Andreas är i sällskap med varandra, och det kan ni ju få fortsätta undra! Haha nää jag ska inte vara elak... Emma jobbar och slutar i princip samtidigt som Andreas ändå skulle åka ner hit, så jag lekte matchmaker och fixade så emma kan få lifta. Är jag inte en bra syster så säg!

(Apropå bra syster så ska jag ta en titt på det där spamfiltret nu Emma, bara för din skull!)

Ännu en knepig dröm...

Det verkar ju uppenbarligen som att jag sover några minuter per dygn, för tydligen så drömmer jag ju. Skumma drömmar till tusen, men ändå!

Efter att jag skrivit dagens första inlägg så gick jag och la mig igen. Låg och gosade med de håriga två, kollade lite på tv, och hux flux så övergick verkligheten till dröm, och jag befann mig i bilen tillsammans med Andreas. Vi var på väg till någon man som tydligen hade en väldigt stor och häftig bil, som vi skulle kolla på. Varför? Ingen aning. När vi väl var där så kollade vi på bilen, ett rejält stort åbäke, tänk er en förbannat stor Dodge Ram ungefär. Ägaren frågade om jag ville provköra den, och eftersom jag aldrig kört nåt så stort så tackade jag ju ja.

Klättrade upp i "hytten", knäppte bältet och gav mig iväg. Vägen som jag skulle köra, ensam, var en ganska bred, men ordentligt kurvig och backig, skogsväg. Jag hann bara köra en liten liten stund, och efter ett krön så såg jag en volvo som kom emot mig, på min sida vägen, efter att ha kört om en annan bil. Problemet var att volvon inte körde över på sin sida igen, trots att den för länge sedan hade passerat den bil som den körde om.

Okej, innan ni läser vidare så vill jag bara säga att jag inte skulle ha gjort så här i verkligheten!

När jag insåg att bilen inte var på väg att svänga tillbaka så började jag blinka med helljusen för att påkalla uppmärksamhet. Hjälpte inte. Inte förrän bilen var alldeles nära, bara ett fåtal meter bort, så bromsade jag. Det hjälpte såklart inte och vi brakade rakt in i varandra. Jag kände knappt nånting alls i min monsterbil, men de fyra pensionärerna i volvon såg ut som "Crash-test dummies" ungefär. När jag öppnade ögonen igen så såg jag att ingen av dem rörde sig. Jag började skrika och gråta i full panik - över att bilen som jag hade lånat hade fått en repa - I HYTTEN! I övrigt var bilen helt oskadd.

Nånstans här började jag väl fundera över pensionärerna. Så jag tog mig ur min "bil", och ner och drog ut dem ur bilen. De var inte döda, de var däckade. Dyngpackade alla fyra, även chauffören. Nu blev jag förbannad. Jag återgick till tidigare stadie av skrik, panik och gråt, och klättrade upp i bilen igen. När jag satt där uppe och svor så kom Andreas. Han skakade på huvudet och sa: "Du vet att du kommer få betala alla skador, både på den här och på deras bil va? Det är en ny lag, du skulle ha använt signalhornet istället för helljusen, för om man blinkar med helljus på någon som är full så somnar de, och då blir olyckan ditt fel".



Sen vaknade jag.
Så nu vet ni, om ni är på väg att krocka med en volvo full med dyngfulla pensionärer, se till att använda tutan istället för ljusen, så slipper ni bli ruinerade.

Vad jag är duktig!

Jag hade en riktigt skön känsla när jag vaknade nyss. Tänk att jag, som sovit så dåligt den senaste tiden, gick och la mig redan vid 23-tiden igår! Och att jag sovit hela natten!

Ehhh, eller inte. Jag la mig ju faktiskt inte i sängen förrän vid 3-tiden, och om jag väl lyckades somna så sov jag inte längre än 30 minuter i stöten.

Typiskt, jag som trodde att jag hade varit duktig...!

Det var nåt jag hade tänkt säga...

Men jag har glömt vad det var. Det har helt försvunnit i mitt huvud. Så därför får ni ta del av lite annan totalt meningslös "information".

Jag har ont i magen. Jag har så jääääävla ont i magen. Det finns ju ungefär 10 olika anledningar till varför, så det är bara att välja och vraka. Jag har ont i nacken, axlarna och ryggen (kul att DET börjar komma tillbaka med, tjohoo). Jag har ont i handlederna efter klösmöbelbyggandet (jag gjorde inte mkt, men det lilla jag gjorde var tillräckligt). Jag har påbörjat årets TREDJE förkylning. Jag har nyst typ 50 gånger idag känns det som. Immunförsvar - vad är det? Helt obefintligt. Öronen är ju också en historia för sig. Det kliar som FAN, trots "salvan" som jag har haft sedan långt tillbaka. Och fortfarande lock förstås. Revaxör funkar som vanligt inte. Nästa vecka, senast tisdag, ska jag åka till vårdcentralen och tvinga dem spola öronen på mig, så jag hör vad de säger på informationsträffen på onsdag. Yay me. Jag har även en aggresiv finne på hakan. Jag känner en viss norrlänning som finner nöje i att döda mina finnar, men denna gång slipper jag det iaf, den har hela helgen på sig att självdö. Moahahah!

Nämen kors då, där kom en elfte anledning till magknip. Hellweek is here!
Inte undra på att detta blev ett gnäll-inlägg då...! Tur att inte så många läser på nätterna.

Godnatt.

Nu fick datorn epilepsi

Det där var ett underligt fel. Jag satt och slösurfade, kollade på tv, sms:ade... När jag fick ett sms så började datorn "dutteridutta", ni vet, så där som datorer låter när det kommer nåt störande i närheten. Well, strax innan så hade jag öppnat en ny sida och skulle gå in på en undersida, men istället började hela bilden på skärmen hoppa fram och tillbaka mellan den gamla sidan och den nya sidan. Inget annat gick att göra på datorn, allt hade hängt sig. Om jag försökte göra något annat, tex Ctrl+Alt+Del så blev bilden tillfälligt still, men jag fick aldrig fram aktivitetshanteraren. När bilden återgick till den tidigare sidan, så flimmrade det värre än tidigare, men fortfarande helt galet mkt hoppande. Och själv rörde jag inte en knapp.p


20 minuter senare

Den gjorde det igen! Fast den här gången blev felet lite annorlunda. Datorn hängde sig på samma sätt som tidigare, men istället för att hoppa mellan två sidor så hakade den upp sig vid den senaste aktiviteten som jag gjorde, nämligen skrev p, suddade p, skrev p, suddade p. Fattar ni?

Äsch.

Det jag skulle komma fram till innan den muppade sig för andra gången var det att enda sättet att få stopp på eländet var att stänga av datorn. Så även andra gången.
Nu har jag paniksparat det allra viktigaste på datorn, nämligen alla bilder. Resten går alltid att få tag på på annat vis OM katastrofen skulle bli ett faktum.

Nu återstår det alltså bara att se, tredje gången gillt eller har den fått nog av dumheter nu?

Angående American Idol...

Sitter och kollar på American Idol på TV11 och konstaterar följande:

Det har ALDRIG gått bra för någon som nynnar melodin mellan textraderna...!


I feel good!
Nana nana nana na
I knew that I would, now
Nana nana nana na

I feel good,
Nana nana nana na
I knew that I would, now
Nana nana nana na

So good, uh-uh
so good,
I got you
Da da da da da!


Jury says: NEXT PLEASE!

Projekt klösmöbel: FINISHED!

Sådärja!

Igår hade jag min älskade handyman här och vi (han) slutförde projektet klösmöbel till katternas stora glädje! Det blev inte helt och hållet så som vi hade räknat med, men den är helt dugligt stabil och katterna har knappt lämnat den sen den blev klar. I think they like it :)






Nu har jag sökt jobb på Com Hem

Det var väl ett intressant "turn of events"? De söker ju säljande personal till teknisk support, och det borde väl jag vara awesom på, en fantastisk kandidat, eftersom det är precis vad jag jobbat med de senaste 1,5 året (ungefär). Man kan ju tycka, att utav alla som kommer söka det där jobbet, så borde ju jag vara den mest rutinerade sökanden. Och eftersom jag fick gå på grund av arbetsbrist, så kan de ju inte hävda att jag inte var tillräckligt bra? Eller?

Nåja, ska bli intressant att se om de ens besvarar min ansökan på något vis, eller om jag får ett standardsvar med många sökande till få platser och tack för visat intresse. Det är väl ungefär det som jag tror kommer hända.

Vem får rätt?

Inatt jag drömde något som...

... jag aaaaaldrig drömt förut!

Och jag har faktiskt inte drömt detta förut. Jag körde på någon liten gata, jag hade Annes förra bil, hennes söta svarta Audi A3, och jag hade bilen full med folk. Det var Anne själv, syster Emma, Ninnie och Andreas. Vi kom till en korsning, där jag skulle svänga vänster. På den vägen som jag skulle svänga in på, stog en polisbil och väntade. Jag körde över en heldragen linje när jag svängde, och då slog polisbilen på både blåljus och oljud. Nu fick jag ungefär 100 olika bud från min co-drivers. Stanna! Gasa! Ring 11414 för att höra om de rapporterat dig som en brottsling! Göm dig! Vi kan lika gärna åka direkt till fängelset.

Det blev en kombination. Vi gasade. Vi stannade, och vi gömde oss. Vi ringde 11414 och fick reda på att vi nu alla fem var efterlysta. Det blev en snabb överläggning, och sedan åkte vi direkt till Saltviksanstalten. Men vi hade tur, vi fick dela cell med varandra, och bilen fick vi ta med oss också.

Supernormal dröm. Precis som drömmar brukar vara med andra ord...

Sova?

Nu börjar jag bli trött. Får väl se hur det går med sömnen inatt. Som jag sagt tidigare så har det ju inte funkat speciellt bra den senaste tiden. I lördags sov jag som en stock. Andreas hade visst stökat på lite och jag hade ändå inte ens reagerat. Tänk om man kunde sova så varje natt... Men icke! Men men, jag är tacksam för det lilla. Nu ska jag och kudden göra ett försök iaf, imorn har jag en del saker som jag ska försöka ta itu med... Wish me luck...

Godnatt


Inte riktigt landat än...

Lite över ett dygn har gått sedan beskedet om uppsägning kom. Jag vet fortfarande inte riktigt vad jag tycker om det hela. Självklart pissigt att bli uppsagt, så klart, men samtidigt... Äh jag ska inte säga så mycket. Däremot ska jag skicka en arbetansökan till Com Hem. De söker ju folk, och vem är bättre kvalificerad än mig? ;) Haha!

Men apropå ansökan så går det inte så vidare värst bra med den där fantastiska ansökningen som jag skulle skriva till "drömjobbet". Jag har kommit två meningar framåt sen igårkväll, och det är inte ens två bra meningar. Suck.

Sen tror jag att jag håller på att få en finne med. På hakan. Det gör ont där...

En olycka kommer sällan ensam...

Låter det bekant? Jag börjar undra... Olyckor brukar ju komma i tre, så att säga. Men det jag då undrar är, de här tre sakerna, ska de vara i någorlunda jämn "storlek"? Eller kan det vara två små saker och en stor? Eller två stora saker, och en liten? Varför undrar jag?

Jo, i lördags blev det klart att Modo hamnar i kvalserien. Är inte den en "olycka" så vet inte jag. Imorse fick mitt nyckelband se dagens ljus för sista gången efter att "haken" som jag krokar fast nycklarna i har gått sönder. En "olycka"? Och sist men inte minst - idag fick jag sparken. Rejäl "olycka".

Så, frågan kvarstår. Kan dessa tre ting räknas som min totala olycka, eller ska jag vänta mig en till i proportion med de två stora? Jag vill lixom inget mer... Eller så kanske det tredje, som egenltigen blir det första, är min fortfarande mer eller mindre defekta bil? Det borde väl kunna räknas? Eller ja... Det kanske är nån som kommer och knackar på min dörr för att berätta vad den tredje "olyckan" bli. Det låter nästan mest troligt så. Eller?

Jag har några fler förslag på vad som skulle kunna vara eller bli den tredje olyckan, men jag tänker fan inte utmana ödet genom att förutspå några mindre (?) katastrofer. För ja, så vidskeplig är jag. Tvi tvi tvi och så lite salt på det. Nu, Big Brother.

Dum och dummare...

Det verkar finnas ett helt hav av saker som man borde veta i händelse av att man får sparken. Det är lagar och föreskrifter och ord som man bara trodde existerade i korsordspussel.

Det är bara att konstatera: Jag är dummare än tåget.

Allt går in genom ena örat och ut genom det andra. Jag läser och läser och läser, men jag förstår ingenting. "Gör si, gör så". Tre minuter senare har jag ingen aning om vad det är meningen att jag ska göra, vem jag ska prata med, eller vad jag skulle säga. Jag är helt tom i huvudet och folk skulle lika gärna kunna prata ryska med mig, jag förstår ingenting ändå.

Emma har en ängels tålamod som tar reda på massa saker åt mig, förklarar och svarar på dumma frågor. Lita på att jag ska spara den msn-konversationen, för tyvärr så är det lite samma princip även här, jag läser och läser och läser, men det fastnar inte riktigt. Jag är handlingsförlamad och .... tom. Tom i huvudet. Det är så tomt att det inte ens finns vacuum. Och då, mina vänner... Då är det illa.

Säg något som hjälper istället!

Mötet med jobbet är avklarat. Och som jag misstänkte så fick jag sparken. Både från CH och från SC. Arbetsbrist, kallas det för, och eftersom CH inte kan erbjuda mig jobb, så kan inte heller SC behålla mig. Och då kommer nästa fråga: Hur går det ihop med "arbetsbrist", och det faktum att CH sedan den 2 mars har en annons ute på ams.se där de söker personal till supporten?

Nej, du behöver inte fråga om jag är med i facket. För svaret är nej. Och jag behöver inte heller någon föreläsning om hur korkad jag är som inte gått med, tro mig, jag är mer än medveten om hur dum jag är. Eller varit. Att man lärt sig till nästa gång är en klen tröst, men det hjälper inte med kommentarer som "Om du hade varit med i facket så...". JAG VET! Jag tar hellre emot förslag på saker jag kan göra som icke-fackansluten. Om jag nu ens ska göra nåt.

Det som jag vet att jag ska göra, det är att skriva jordens bästa arbetsansökning och ge 500% för att få jobbet på Mittsvenska i Sollefteå. Okej, jag vill egentligen inte jobba i sollefteå, men jobbet i sig känns som skapat för mig. Så varför inte?

Och där dök visst drömjobbet upp...

Satt och tråksurfade och med tanke på ett tidigare inlägg så kom jag på att jag kunde ju kolla om det finns nåt intressant på arbetsförmedlingens sida. Det kan man man ju lätt säga att det fanns... Jag tror jag hittade drömjobbet (eller åtminstone bra mycket i närheten).

Vad är då problemet? Jo, det ligger dels inte i närheten av där jag bor (okej, allt är relativt), nämligen Sollefteå och för det andra så är det bara på deltid. JÄVLA SKIT säger man då. För inte nog med jag tror att det skulle vara ett sjukt roligt och intressant jobb: jag tror att jag skulle kunna vara riktigt jäkla bra på det. Hur ofta säger man det?

Vad är det för jobb då? Jo detta: (Erkänn att det står ERIKAS JOBB skrivet över hela annonsen?)


Hunken från Hörby är avundsjuk!

Igår satt jag och syrran och kollade på Big Brother Live, och då var det dags för en av thailandshunkarna att göra entré i huset. Emma var rätt snabb på att konstatera att den självutnämnde "Hunken från Hörby", Martin, inte skulle gilla den nya hunkens närvara. Och gud så rätt hon hade! Dels blicken när han anlände, men även i kvällens avsnitt... Hahaha herregud, det verkligen sprutade missnöje ur honom.

Den nya hunken, Patrik, är dessutom galet mycket snyggare. Det kanske är åldern som gör det, jag vet inte. Lille Martin är 21 och magnifika Patrik är 33. Höhö, i like. Det finns ögongodis i BB för de flesta!

(För övrigt går det inte att hitta några vidare värst bra bilder på deltagarna, så ni får lita på mig helt enkelt)

Kommer jag få sparken nu?

Okej, here's the deal. Av diverse anledningar som jag inte tänker gå in närmre på, så har jag väl i princip sedan jag fick mitt nuvarande jobb haft perioder då jag varit osäker på om jag får jobba kvar. Det handlar inte om att jag misssköter mig, men anställningsformen är ju sådan som konsult att man ibland kanske sitter lite lösare. Eller så är det bara så i mitt huvud, men det är åtminstone den känslan som jag haft.

Just nu är jag sjukskriven. Det är väl inte direkt någon hemlighet längre eftersom de flesta vet om det. Jag är stressad och sover knappt någonting, och företagshälsovården har därför bestämt (?) att jag ska vara sjukskriven. Börja slappna av igen, så jag inte blir knäckt av jobbet och allt annat runtomkring mig.

När hon föreslog (?) sjukskrivning så fick jag panik. Jag var helt övertygad om att ytterligare ett sjuktillfälle kommer att leda till att jag får sparken. Den känslan har hängt med sen samma dag jag blev sjukskriven. Läkaren på Previa tog dock upp detta med min arbetsgivare som "lovade" (?) att jag inte kommer få sparken bara för att jag blir sjukskriven. Och det var ju skönt att höra.

Idag ringde min konsultchef och ville ha ett möte, så snabbt som möjligt, imorgon. Så nu har jag haft panik ända sedan det samtalet. Jag har ingen aning om vad det handlar om, och därav frågan i rubriken - Kommer jag få sparken nu? Fy fan, jag har så ont i magen.

(Har dock haft en paus i paniken de senaste 2 timmarna eftersom Andreas varit här och hjälpt mig försöka bygga ihop projekt klösmöbel - vilket ser ut att bli ett lyckat projekt när det är klart. Just nu är det halvklart. Mer om det i ett annat inlägg).

Gissa hur lätt det är att försöka slappna av och må bättre, när man hela tiden har känslan av att man kommer få sparken vilken dag som helst? OBS - Jag har verkligen ingen aning om huruvida det kommer ske eller inte, men rädslan finns där ändå. Rädsla är inte alltid logisk.

Och jag vet, "Så har de inte rätt att göra". I've heard it before. Men där kommer det där med konsult in i bilden. Jag tror (min rädsla tror) att det inte är nåt större problem att göra sig av med folk om man bara har bestämt sig för det. Nåja, det är väl dumt att oroa sig i onödan, det kanske inte alls är någon som ska få sparken. Helst inte jag. Fast jag kommer oroa mig ändå. Det är lixom sån som jag är... Great!

Bara för att förtydliga...

(Angående det förra inlägget) ... så finns det inget porrigt med att bygga en klösmöbel!
Så, då var det sagt.

Ikväll fortsätter projekt klösmöbel!

Ikväll ansluter den praktisk-tekniska supporten och vi ska på nåt vis tillsammans försöka få nåt vettigt gjort med klösmöblen. Det känns lite pirrigt faktiskt (haha, jag höll på att skriva porrigt först.... "freudian slip" eller är bara i och o för nära varandra på tangentbordet?), för vem vet om projektet ens kommer att lyckas? Men jag håller tummen.
Jag föreslår att du gör detsamma!

Projekt klösmöbel, trouble edition

Jag har ett projekt. Som jag tidigare nämnt så har jag hämtat en klösmöbel storlek golv-till-tak från min syster. Hon har inte tänkt använda den, så då adopterade jag den. However, det uppstod ett problem när nämnda möbel skulle byggas ihop. I änden på varje "trådbeklädd stolpe" så finns det som en svart platta. Vissa med skruvar i. Dessa plattor är väldigt viktiga för att man ska skruva ihop hela möbeln, och problemet uppstår när majoriteten av dessa plattor är allt från lite till väldigt trasiga, till helt och hållet borta.

 

Katterna verkar rätt nöjda med den lilla biten som hittills blivit byggd, men faktum är att den egentligen inte heller sitter ihop som den ska. Det innebär, att "lite" felbelastning (nu vet jag iofs inte hur mkt som krävs, men helt stabil är den ju inte) kan få den att braka sönder. Det är totalt sett ganska många bitar som ska pusslas ihop, och det är inte möjligt som delarna ser ut nu - trasiga.

 

Men: Nu ligger det till som så här, att jag har en god vän, som är händig och full av idéer. Han har klurat ut en "back-up-plan", så med hjälp av prylar, mojänger, grejer och lite annat, så ska det nog gå att få ordning på skutan. Problemet är att jag inte till 100% förstår hur detta ska gå till. Jag har grejerna hemma, och jag har stirrat mig blind på skiten utan att riktigt få ihop det. Jag skulle behöva en skriftlig instruktion till hur det ska bli. Men men, det kanske klarnar när vi börjar jobba på projektet på allvar.

 

 

Som sagt, katterna är rätt nöjda även när all bråte ligger i en hög, men jag tror att de kommer bli ännu mer nöjda när bråten kommer upp på höjden, så att de kan klättra och klösa så mycket de vill. Eller tror, förresten, jag är riktigt riktigt övertygad om att de kommer gilla det ordentligt mycket. Mina små odjur... <3

 

... Vart är bruksanvisningen nu då? Verktyg, måste man verkligen ha sånna? Kan man inte tugga sönder de där plattorna? Eller bryta av dem? Ni vet väl att jag är Hulken? Jag vill veta hur det ska bli och vara... och jag vill få till det! NU!

Tålamod? Nope, aldrig hört talas om det. Låter tråkigt.


Vad vart det nu då?

Fick helt plötsligt tillbaka den där obehagliga känslan i kroppen. Det är väl inte så jättekonstigt kanske, har haft den bästa helgen på vääääldigt länge, och nu är man tillbaka där man började igen. Ungefär, nåt sånt.

Varför har helgen varit så bra då? Jo, den har varit lugn och skön... Jag har spenderat en hel del tid med Andreas, det blev kalas där Emma firades, och jag har umgåtts med min kära syster. Det finns inte så mycket mer man kan önska sig faktiskt. Jag önskar att alla helger kunde vara som denna, men det kan man ju se sig i stjärnorna efter... Och därför ska jag försöka återfå den där goa känslan från helgen genom lite bild-bomb!

Hämtade klösmöbel hos syster och passade på att spana in

brevet med den genomtänkta rubriken.

 


Ingen beskrivning behövs, matte, I know what to do!

 


Vadå "inte färdig-byggd"?

Vi har bosatt oss. Var det inte det som var meningen?

 


Sjuuukt god tårta som vi blev bjudna på av födelsedags-Emma

 


Nellie var nöjd och glad

 


Therese använde en blöja för att platta ner håret.



Varför åka framlänges när man kan åka baklänges? Alice kan detta.

 


Även pusselbitar måste få åka ruschkana (?)

 


Barnet Erika hade olika färger på strumporna, för det hade barnet Andreas bestämt.

Fint va?

 


Lördagskväll med tacos, hockey och underbart sällskap.

Det enda som hade kunnat gjort det bättre var

såklart modo-vinst, men kvällen var guld värd ändå.

Underbara A, tack för att du finns i mitt liv... <3


Det finns långsamt och så finns det lååååångsamt

Det har tidigare sagts, vid fler än ett tillfälle, att McDonalds i Borås är det absolut mest långsamma McDonalds som finns i vårt avlånga land. Det är även ett helt korrekt påstående, det vet alla som varit där. Men, dess motsvarighet hos konkurrenten Max finns utan tvekan i Birsta.

För det första så har de ett obefintligt kö-system. När man kommer dit så står det alltid en massa människor, som i en publik, samlade i en halvmåne framför kassorna. Det är omöjligt att på nåt som helst sätt lista ut vilka som har beställt och vilka som väntar på sin mat. Inte heller personalen verkar ha någon koll. Och sedan, som är huvudpoängen, så tar det sjuuuuukt lång tid innan man får maten. Det verkar vara överbefolkat i kassorna, men underbemannat i själva hamburge-tillverkningen. För det verkar vara där som problemet sitter. Det kommer inte några hamburgare. Vid kassorna står säkert 10-15 brickor och väntar på beställningar, men ingenting händer. Herregud.



Aja, det var bara det jag ville säga. Nu ska jag o sys kolla på veckofinalen av Big Brother!

Detta ska uppmärksammas!

Jag har ju en ny bloggdesign! Och den är såååååå himla fin! Skitnöjd är jag.
(Om ni inte kan se designen, tryck F5 så uppdateras sidan)

Det är min mycket goda vän Emma som står för designen av headern, för själv är jag en total sopa när det gäller att designa saker. Ni såg ju själva mitt fina självporträtt från avloppsrensningsinlägget antar jag? Det är ungefär den nivån jag är på. Super. Emma däremot är sjukt duktig på sånt här.

Nu ska jag åka och hämta en annan Emma, nämligen min syster. Vi ska ägna kvällen åt mat och Big Brother typ, super!

Det var i alla fall gott med tacos

Har haft "myskväll" ikväll med Andreas, hockey och tacos blev det. Vi tänkte, att eftersom vi båda är singlar så kan vi ju bli tacokompisar. Och det var ju gott med tacos. Jävligt gott, faktiskt.

Hockeyn däremot... Det känns så jäääääävla tomt i hjärnan just nu. Fy fan, det värsta hittills... PEPPAR PEPPAR, för snart börjar den förbannade kvalserien.. Buhu.

Och den motståndarsupporter som kommenterar detta inlägg med en skadeglad kommentar, den kommer att få ont. Väldigt ont (eller så kommer jag bara att radera inlägget. Men vågar du chansa?)

Slutspel, ingenmansland eller kvalserien?

Jag tror aldrig jag haft sån här ångest inför en hockeymatch, aldrig någonsin. Aldrig tidigare har så mycket stått på spel. Så här ser tabellen ut innan match:

 

Följande matcher spelas idag:

Luleå - Frölunda
Färjestad - Brynäs
AIK - MODO
Timrå - Djurgården
Södertälje - HV71
Skellefteå - Linköping

 

Det här är verkligheten: Modo måste ta MINST ett poäng för att undvika kvalserien, men det förutsätter att varken Frölunda eller Södertälje tar någon poäng alls. Om de två lagen får 1 poäng, då måste modo ta två. Om de båda lagen tar tre poäng, då måste även Modo ta tre poäng, vi går då om AIK och hamnar i ingenmansland. Så länge vi tar lika många, eller fler, poäng än Timrå, så kommer vi ha dem bakom oss. (Två av matcherna spelar verkligen ingen roll alls i streckstriden, och det är Fbk - Brynäs och SAIK - LHC). Så nu säger så här:

 

Heja Luleå!

Heja Modo!

Heja HV!

Och om nu Modo tar tre poäng så kan jag unna mig ett litet tyst (va fan timrå, ni kan väl få slippa kvalserien... där kan vi ha SSK och AIK, det är mer okej.)

 

Snart nedsläpp, och min puls är högre än någonsin i en hockeymatch. Troligtvis högre än finalmatchen 2007.

Dear god, jag vill verkligen inte att Modo ska hamna i kvalserien.

Och verkligen inte i Allsvenskan.

 

From my mouth to gods ears.

Amen.


Födelsedagsbarnet!

Nej, det är ingen vanlig dag, för det är Emmas födelsedag, hurra hurra hurra!

Ska ta och göra mig klar för att åka iväg och fira Emmo som fyller 2(x) idag. Gammlare än mig, åtminstone med några månader! :)

Bilden? Den är sex år gammal, tro't eller ej.
Emma själv ser lite skeptisk ut, men det är faktiskt sant... ;)

 

GRATTIS EMMA!


Tacos är inte singelmat.

Jag kommer inte ens ihåg när jag åt tacos senast. Det var iaf på Biteline med någon eller några av tjejerna, om jag inte minns helt fel. För det är faktiskt så här, att tacos inte är singelmat. Det är ingenting man gör åt bara sig själv. Eller okej, det är ingenting JAG gör åt bara mig själv. Även om det egentligen borde vara samma sak. Men tacos känns som social mat, det lockar ju inte att duka fram allt åt bara sig själv.

Och vad är då min poäng med det här inlägget?

JAG VILL HA TACOS!

Erika och avloppet.

Det var ju så här att jag sov hos Andreas natten mot torsdag. Han jobbade, så jag hade plejset för mig själv. Som omväxling så sov jag dock knappt ngt (more irony to the people!). Någonstans där på nattkröken så pratade vi i telefon, och jag konstaterade (efter att ha duschat tidigare på kvällen) att det var rejält stopp i hans avlopp. Nästa konstaterande kom från honom: "Lös problemet". Det är hans lösning på det mesta när jag hittar problem (jag är bra på att hitta problem). Han berättade vart man kunde tänkas hitta kaustiksoda (visst heter det så?) och hans co-driver för natten gav mig en handlingsplan. Sagt och gjort.

För det första så tog det nästan 2-3 timmar innan jag ens hittade det sketna medlet. Gömt bakom några färgburkar?! Jo men det är ju fullkompligt logiskt att det är där man gömmer sånt. Klockan var alltså omkring 3 när jag satte igång med avloppsrensningen. Med en plastpåse på näven (aldrig att jag gräver i nåt avlopp utan handske eller liknande!) så plockade jag bort ett mindre lass hår (okej, ett par hårstrån är nog mina... hrm) och sen skulle medlet ner i hålet. Medel ner, vatten på, bubbel, fräs och frät. Jag kollade lite på tv under den halvtimme då medlet skulle verka (who knew att det gick naturfilmer på nätterna? HAHAHA!) och sedan var det dags mer vatten.

Ni som är insatta i hur det fungerar med avloppsrensning, ni vet att vattnet nu borde rinna ut relativt ohindrat. Inte när Erika varit i farten. Det blev mer stopp än innan!? Jävla fans skit. Här försöker man gör en (något påtvingad) god gärning och så blir det värre än innan?! Jävla skit.

(Det hela löste sig senare på torsdagen då the lägenhetsinnehavare himself tog sig an avloppet och drog ut en stor hårtuss ur röret. Och han verkade inte speciellt upprörd över att jag hade misslyckats med uppdraget heller. Jag fick en kram och ett tack för ett gott försök, inget spöstraff till Näsberg med andra ord! Awesome!)

För att ni ska få en bild av hur nöjd jag var med mig själv så har jag skapat ett självporträtt. Ser ni vad smal och fin jag är? Höhö. Och med Paint kan alla bli en konstnär!



Jag vill ha...

Jag kom på mer saker som jag vill ha:

  • En ny säng
  • Nån typ av sängbord
  • *********** (hehe)
  • Nya, snygga, gardiner
  • "Renovera" badrummet (kasta ut badkaret och bara ha duschhörna)
  • Tapetsera eller måla i vardagsrummet
  • En bil som inte krånglar
  • ******* (drömma går ju)

Öhhh...

Sova. Jag skulle vilja sova. Så därför jag ska gå och lägga mig nu.

Bloggtorka och shopping-mani

Känner inte riktigt att jag har nånting att skriva om idag... Visst, jag kan ju göra en redovisning av vad jag gjort sen sist..

Eller det här kan jag ju berätta. Jag har total jäkla shopping-mani just nu. Dock bara i mitt huvud, jag har inte agerat på den. Men guuuuuud vad det rycker i shopping-nerven. Jag vet massor med olika filmer jag vill ja, jag skulle vilja ha en inspelningsbar DVD, jag vill ha en ny frän mobiltelefon, jag vill ha en ny tv, jag vill ha en diskmaskin (let's face it, jag är värdelös på att diska), jag vill ha... öh... jag vill ha...

Jaja, jag kommer säkert på nåt snart.

Men det jag suktar mest efter just nu är nog ändå en ny telefon. Inte det att jag inte är nöjd med den jag har, jag gillar den skarpt... men... jag har fallit offer för grupptrycket och vill också ha en telefon med touch-skärm, "appar" och massa jox som man egentligen aldrig använder! GE MIG!

Jo, kläder! Jag vill ha kläder med! Fina kläder (som helst fortsätter vara fina på mig med). Så där. Jag kommer säkert på nåt mer sen med. Men det får jag återkomma om isf.


Jag har inget liv

Ett extremt tydligt tecken på att man inte har ett liv är att man ser samma program 2-3 gånger på samma dygn. Jag pratar förstås om Big Brother. Det är huvudsändningen kl 22, det är reprisen kring midnatt (01 eller nåt sånt) och det är samma repris igen kl 17:30. Okej, det är inte så att jag sitter och råstirrar, förutom huvudprogrammet så är det väl mest så att det står på i bakgrunden. Men det är ändå ett faktum att det är det programmet som ÄR min bakgrundsunderhållning.

Jag är inte stolt. (Men jag är rätt så road)



Och när vi ändå snackar om att inte ha nåt liv så kör jag en sån där lista. Fair warning till lilla mamma och alla känsliga dock. Nåt jättefarligt är det inte, men alla vill inte veta allt :P


Har du...

Snattat/stulit i en butik som liten?
Nej

Snattat/stulit i en butik som tonåring?
Nepp

Ljugit för dina föräldrar?
Hehe det har nog alla åtminstone någon gång... (sorry mamma!)

Ljugit för en kompis?

Skulle tro det, ja

Ljugit för en partner?
Jadå... Man får dra en vit lögn nån gång.

Ljugit för en partner om antal sexpartners?
Haha ja

Tagit en oskuld?
Nej

Fejkat en orgasm?
Nix

Låtsats sova för att slippa ha sex?
HAHAHAH .. eh... japp.

Haft sex med nån du inte visste namnet på?

Okej, det är sånna här gånger jag önskade att mamma inte läser min blogg. Men, ja.

Haft sex med någon som hade tjej?
Jao, not my finest moment.

Slagit någon (inte när du var barn)?
Nej (Vet dock någon som jag JÄVLIGT gärna skulle slå.. haha)

Spottat någon i ansiktet?
Nej

Hällt en drink över någon?
Nej

Skrikit hora till någon?
Nej

Tagit någon drog?
Nej

Missbrukat läkemedel?
Nej

Gått mot röd gubbe?
Haha men ja

Kört bil berusad?
Absolut inte!

Kört bil alldeles för fort?
Beror väl på hur man definerar "alldeles för fort".

Hur fort :) ?
Har nog aldrig varit mer än 30 över tillåtet.. Och ja, jag vet att det fortfarande är 30 för mycket!

Jobbat svart?
Ja

Gjort en polisanmälan?
Ja

Blivit polisanmäld?
Nej. Eller jag tror inte det iaf!

Ringt 112?
Japp

Skadat dig när du varit berusad?
Haha nja... beror på om man ska räkna "klösmärkena" (som visade sig vara rivsår efter att ha ramlat in i en buske) från en gatufestkväll för många år sedan :)

Skadat någon annan när du varit berusad?
Nej

Dödat ett djur?
Ja herregud den stackars anden (?) som jag råkade köra på på väg till skolan i jönköping.. Jag grinade när jag kom till skolan och alla småskrattade för att jag vart så upprörd över en liten and. Men jag kände ju guppet när jag körde över den! DUMMA AND INTE LIGGA MITT PÅ VÄGEN O SOVA NÄR DET ÄR MÖRKT UTE!!

Varit full på jobbet?
Nej

Sjukanmält dig från jobbet för att du har varit bakis?
Nej

Ljugit när du besvarat dom här frågorna?
Inte ljugit en enda gång!

Är det mina svaga händer?

Eller är det min rädsla för kalla lådor? Det kan även vara ett fall av nagel-brytar-fobi. Eller så är jag helt enkelt inte så sugen som jag tror. Det kan ju även ha att göra med att is + plast blir halt, och alltså inte alls har någonting med styrka att göra. Eller så låtsas jag bara, för att ni ska tycka synd om mig.

Ja alltså, jag har matlådor i frysen. Makaronipudding. Jag är dö-sugen och jättehungrig osv, men jag kan inte öppna dem. Så om vi börjar om nu, så verkar allt så mycket mer logiskt.

Är det mina svaga händer? Eller är det min rädsla för kalla lådor? Det kan även vara ett fall av nagel-brytar-fobi. Eller så är jag helt enkelt inte så sugen som jag tror. Det kan ju även ha att göra med att is + plast blir halt, och alltså inte alls har någonting med styrka att göra. Eller så låtsas jag bara, för att ni ska tycka synd om mig.

Far, jag kan inte få upp min matlåda, didelidi, alla sätt jag prövat har vart fel, bom bom bom...

Jag tävlar om leksaker!

Monstermalla har en tävling i sin blogg där man kan vinna en leksak/produkt till ett värde av max 500 kronor. (Produkterna kommer från e-leksaker.se) Nu har jag ju egentligen inte så stort behov av leksaker, men som många säkert vet så blir jag ju faktiskt moster snart...! :D Och det är lika bra att börja samla på sig leksaker redan nu så kan man ge bort mycket och ofta. Det låter väl bra Emma ;) Man vill ju vara en bra moster, lixom...! Den bloggande mostern som ger bort mycket leksaker. Tycker jag låter bra.

Så, wish me luck :)

Men du, det brinner ju!


Imorse åkte jag till Berners med bilen. Leif gjorde mig sällskap (tur det, för jag fattar ju ingenting sånt där) och vi fick även vara närvarande när mekanikern tog sig en titt på mitt röda skrälle. Han pillade runt på både det ena och det andra, det slog lite gnistor från tändstiften (?) och POFF sa det så kom det lågor ut från hela motorn!

Och allt jag sa var:
- Nämen oj!

Sinnesnärvaron på topp. Två verkstadsherrar rörde knappt en min men stoppade ner sina huvuden under huven och blåste. BLÅSTE!? Själv hade jag fullt upp med att spana efter första bästa brandsläckare, såg ingen dock. Därför vände jag ryggen till och började fundera över vad jag vill ha för bil efter denna. Branden var dock snabbt släckt, och de sa att den bara var "ytlig", och det var ingen fara, den hade inte gjort någon skada. Själv hade jag puls som om jag sprungit maraton.

Men okej, hittade de något fel då? Nej, inte direkt. Den går inte på den fjärde cylindern. De bytte plats på spridaren till nr 2 och 4, men det var samma fel ändå - alltså inget fel på spridaren. De gjort nåt kompressionstest (tror det hette så) och resultatet på den fjärde - alltså den som inte fungerar, var nästan för bra, sa de. Det som händer nu är att de ska byta två tändhattar och en ... tändkabel? Minns inte om det heter så, men skit samma. Den ska bytas iaf. Så nu är det bara att hoppas att det är det som är felet, annars är vi tillbaka på ruta ett igen. Ungefär 2000 kronor fattigare. Håll tummen... Bilen får dock övernatta på Berners inatt, eftersom de delar som behövdes inte fanns hemma. Så, upp till bevis nu lilla bilen, snälla fungera klockrent imorn...

Snälla!

Borde inte mail-leveranser vara fraktfria?

Nu vet jag seriöst inte om det är jag, eller den bloggdesigns-tillverkare som jag snart ska berätta om, som har en skruv lös. Jag tror dock att det är hon.

Satt och kikade lite på bloggdesign.nu, för att se om det dykt upp något som fångar mitt intresse (än så länge: nej). Klickade mig in på en tjejs blogg där hon skriver att hon gör designer till folk för olika summor. I slutet av beställningsinlägget står även detta:



Alltså, jag måste ha missförstått något. Frakt? Beställningsproceduren enligt hennes blogg är: skicka ett mail till henne, hon gör designen, lägger in den på en testblogg, sedan vill hon ha beställarens lösenord för att då lägga in designen i målbloggen, så att säga. Jag förstår fortfarande inte varför det tillkommer en frakt-avgift. Frakt?! VART DÅ? Och så den otroligt väl avrundade summan på 3,60 kr med? Hade det inte varit enklare att kalla det en administrativ avgift och ta fem kronor jämt? Jag bara brainstormar.

Men allvarligt talat, vad är det jag missar? HUR kan man få till en fraktavgift på en bloggdesign?! Pleeeeease tell me!

Men det är ju rätt fiffigt annars. Nästa gång jag skickar ett mail med nåt innehåll värt namnet så ska jag också ta ut en fraktavgift! Awesome, jag kommer bli rik.

RSS 2.0