Bilderna kommer senare.

Eller imorn. Jag vet inte än. Jag har inte ens packat upp än, långsam Erika! Har haft en okej dag iaf, besöket hos psykologen gick väl okej antar jag, sen sammanstrålande jag med min syster och lilla Evelin och gjorde Birsta osäkert en stund. Trevligt det!

Nu ska jag snabb-röja lite för snart får jag besök. Spännande, och roligt :) Jag återkommer!

Borta bra men hemma bäst

Home at last! Resan har gått bra och jag är klart nöjd med mitt besök i smålands mörka, regniga skogar... ;) Nej, skämt åsido, jag har haft ett par bra dagar i Jönköping och är mer än nöjd.

Sammanstrålade med finevän på Schenker för knappa timmen sedan och vi gjorde sedan sällskap hit hem en stund. Jag fick en kram, vi pratade lite, och ingen dag kan börja speciellt mkt bättre. Nu ska jag gömma Ullareds-påsen för katterna så att inte alla grejer blir fulla med katthår redan första timmen och sedan ska jag gå och lägga mig en stund. Ska upp ca kl 10, för kl 11 ska jag infinna mig hos den nya psykologen. Jag är helt galet nervös, ifall någon mot förmodan skulle tro motsatsen.

Senare idag kommer (troligtvis) bilder från vistelsen samt på mina Ullaredsfynd! Guuuuud så spännande! (Not).

Erika ♥ Norrland = Sant

På väg norrut, a'la Euskefeurat

En, två, tre, fyr, fem
nu lägger vi på en rem 
o ökar takten så vi nån gång kommer hem 
Hem till altersbruk

Så vid tioti’n, lampan börjar blinka,
fyller på bensin o passar på att pinka.
Ingen rast o ro, nej vi bara dammar
genom Örebro o genom Hallstahammar.
Kör som en besatt
fastän det är natt
o man är trött o matt
o vägarnas asfalt är
vattendränkt o hal
o sikten den är skral
men man har inget val
för nu ska vi hem till Alter.

En, två, tre, fyr, fem
nu lägger vi på en rem 
o ökar takten så vi nån gång kommer hem 
Hem till altersbruk

Idag kom finvädret!

Idag skiner solen! Och inte så lite heller. Har varit ute sedan jag klev upp mer eller mindre, men nu tog jag en liten mat-paus för att ladda inför natten. Ja ni hör ju, Småland gör mig gott, igår åt jag frukost och idag äter jag ... öhh... vi kan väl kalla det lunch. Det var nån slags föda iaf, så vi nöjer oss med det.

Har varit ute en sväng med kameran nu på dagen med, men jag har extremt svårt att få till några vettiga bilder. Tycker jag ändrar inställningar till förbannelse men jag får det ändå inte som jag vill. Men men, det får duga. Huvudsaken är att man får lite "minnesbilder". Det är så vackert här nere... Jag har dock bestämt mig för att inte jobba läger i sommar. Jag ska fokusera på mig själv, och på att må helt bra innan jag utsätter mig för min egen extrema stress igen. Jag menar, vem vet, när jag mår helt bra kanske min egen extrema stress upphör med. De kanske hör ihop, måendet och stressen/pressen från mig själv. Herregud, Småland gör mig klok dessutom, det är lite skrämmande... ;)

Apropå stress så börjar jag känna mig lite stressad. Fatta galenskapen, jag ska vara på Schenker klockan 18, och klockan är 15 nu... Resan tar enligt JLT.se cirkus 40 minuter, men jag måste ju ta in i beräkningen att jag ska gå ner till bussen och dessutom kalkylera in risken att faktiskt missa bussen. I så fall så tar det ju minst 30 minuter till lixom. Så jag funderar på att börja gå snart. Det är ju som sagt fint väder, så det gör ju inget om man får sitta ute i solen och må gott medans man väntar.

Nej men faktiskt, jag ska nog göra ett ryck och gå nu. Better safe than sorry. Måste ju dessutom kissa först.

Hejdå Jönköping, jag kommer snart tillbaka igen! ♥

Vi är inte riktigt överens...

Jag vet inte riktigt vad min mage har emot Jönköping. Men de var precis samma sak förra gången jag var hit - jag blir tok-dålig i magen. Och jag gillar det inte. Gruvar mig för hemresan imorn, har inte "råd" att vara dålig i magen då. Det är lixom lite olämpligt att sitta X antal timmar i lastbilen med en mage som är osams med hela världen. Blä...

Det är rätt kluvna känslor angående hemresan. Själva resan (om vi bortser från ovanstående "problem") ska bli skoj, jag ska åka med två trevliga herrar som inte verkar ha ngt emot mitt sällskap. Fick positiva hälsningar från båda när jag råkade på dem häromnatten i Sala. Fick tom en kram från den ena! Kan jag charma chaufförerna eller vadå... ;-P Nä, men så det ser jag bara fram emot.

Däremot känns det ju alltid vemodigt att åka från Jönköping och alla fina människor här.. Och Vissmålen såklart... Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem. Och SAMTIDIGT vill jag verkligen inte åka hem, för hemma händer det grejer... Eller ja, det kommer att göra det... jag ska nämligen byta psykolog... och det är fruktansvärt skrämmande kan jag tala om... Det är alltså anledningen till varför jag måste vara hemma i Sundsvall senast tisdag, för jag ska träffa den nya psykologen. Har jag otur så måste jag "redovisa min hemläxa" men det kan jag nog lösa på nåt vis tror jag... Tänk vad en liten eldsvåda kan ställa till med...! (Jag skämtar väl, jag ska ju vara duktig jag och göra som jag blitt "tillsagd" antar jag...) Nej, men skämt åsido så får jag fan ångest av att tänka på det... Tisdagen kommer att bli... jobbig. Vi nöjer oss med att säga så, och sedan lämnar vi ämnet.

Det finns bra saker i Sundsvall med. Riktigt många bra saker, när man tänker efter. Fina familjen, underbara vänner, glada pannkakor, goa katter, vackra hästar och spännande äventyr... Ute i naturen kan ju vad som helst hända...

Men ja.. tisdagen alltså... Det här känns fan inte bra... :(

Inte schysst, Big Brother!

Va fan. Inte hålla hemligheter på det här viset! Jag tror väl iofs inte att det är så jättestor chans att det blir Sara som sitter i finalen istället för Simon, men fan så störande det är att man inte får veta förrän på tisdag. Vilken i tv-tittar-världen alltså blir på onsdag. DRYYYYYGT. Men bra att Christian åkte ut iaf, och att Peter är klar för final. Alltid nåt, typ.

Nu är det lite spännande

Det blev BB Live ikväll trots allt, upptäckte att man kan se det direkt på nätet, behöver alltså inte vänta på att det läggs ut i efterskott. Gött!

Jag HOPPAS att Sara och Christian får lämna huset och att mina två (okej tre, om man ska vara sån nu då) favoritkarlar får sitta i finalen. Jag vill se Simon som vinnare, absolut, men Peter får gärna vara god tvåa, och Martin får då bli trea.

Nu kör vi!

Trött och nöjd!

Japp, då var Ullared avklarat för den här gången! Och ännu en dag i "Jönköping" som slutar med ont i fötterna... hahaha herregud så mkt jag har gått de här dagarna.

Notan för dagen slutade på 1050 kronor om jag inte minns helt fel, och för det fick jag följande:

(Springer iväg och hämtar kvittot)

Till Erika:
♣ Blommig klänning med smock (169kr, och dagens dyraste vara...! haha)
♣ Vita mysbyxor (49kr)
♣ Beige tunika (159kr)
♣ Svart sport-BH (60kr)
♣ Mörkgrått linne med tryck (40kr)
♣ Svart linne med tryck (40kr)
♣ Blå klänning med smock (90kr)
♣ Vit BH (60kr)
♣ Svart BH (60kr)
♣ Pincett (5kr)
♣ Två burkar cola (2x5kr)

Till katterna:
♣ Fem 3-pack med kattgodis (5x6kr)

Till häst:
♣ Hästschampo (20kr)
♣ Balsamspray (man- och svans-spray) (50kr)

Till hemlig mottagare:
♣ En sån
♣ En till sån fast en annan
♣ Ännu en sån fast lite annorlunda
♣ En annan sak


Såååå, tycker ni inte att jag fick med mig rätt mkt grejer hem för mina 1043 kronor?! Själv känner jag mig skitnöjd faktiskt. Men jag vill ändå göra en till repa neröver inom en inte allt för avlägsen framtid, måste ju introducera Ullared för Emma, och kanske Joanna har lust att följa med oxå? (Eller någon annan frivillig?) Hade ju varit skoj tycker jag!

Wellwell, nu ska jag ta och packa upp mina fynd och känna mig nöjd, sen är det väl bara att sitta uppe och vänta på att kvällens avsnitt av Big Brother Live kommer upp på webben så man får se vilka TVÅ som får lämna. Ack så spännande. Jag har röstat. Sådetså!

Snart, snart, snart!

Frukosten är intagen (alltså, bara en sån sak! Jag som annars mer eller mindre aldrig äter frukost) och jag känner mig redo för Ullared. Tänker faktiskt inte ens ta med mig handväskan, för allt jag behöver är mobiltelefonen och eventuellt körkort och betalkort. Vad annars kan man tänkas behöva? Jag kan inte tänka mig ngt annat nödvändigt faktiskt, så jag känner mig nöjd så. Ju mindre man har med sig, desto mindre kan bli stulet.

Annars har jag drömt en massa konstiga drömmar inatt. Ja, när jag väl sov vill säga. Antar att min hjärna var alldeles för inställd på Ullared för att jag skulle kunna slappna av ordentligt, men vad gör väl det en dag som denna. Jag ska ta mig till, och igenom, Ullared med energi som aldrig skådats av en sån som inte sover.

Ja, för övrigt så verkar det ju som en fin-fin grej att det fina vädret kom till jönköping samma dag som jag åker till Ullared. Men det skiter jag faktiskt i, jag ska till Ullared. Time to get ready!

Let's burn som cash!
(Nåja, i rimliga mängder förstås)

Äsch, sova kanske?

Har haft jordens roligaste msn-diskussion med Ninnie nu ikväll om våra framtida websända bröllop med våra web-fästmän. (Alltså, fästman fast i plural, fattar ni eller?) Aja, det blir lätt sånna totalt seriösa diskussioner när man är lite övertrött. Jag antar att felet ligger där iaf, men det kan ju även ligga i att vi helt enkelt inte är helt normala någon av oss. Någon annan får avgöra.

Jag sitter annars och drömmer om mobiltelefoner. Drömma kan man ju få göra, tycker ni inte? Dröm, dröm, dröm. Jag ska nog ta o försöka sova lite annars, finns ju inte så mkt annat att göra här mitt i natten. Ska bara surfa liiiiiite till först...

Men godnatt iaf.

Skapligt taggad!

Ser verkligen fram emot Ullared imorn alltså. TACK underbara Ninnie och Cinna för att jag får följa med! ♥ 

 

Jag vet att Gekås är mångas värsta mardröm, men jag ser ändå fram emot det. Även om det är packat med folk så är det lite småtrevligt att traska omkring där och hoppas på att hitta "årets fynd".

Emma frågade för en stund sedan om jag hade skrivit ngn shoppinglista eller liknande, det har jag inte gjort. Jag har inga speciella planer för vad som ska inhandlas, om något. Men det är klart, vissa saker ska man ju kasta ett extra öga på...

♣ BH
♣ Handväska
♣ Mysbyxor
♣ Vanliga byxor
♣ Mobiltelefon (Netonnet's lagershop ligger ju precis bredvid)

Annars vet jag inte. Man lär ju kolla på hästgrejer av bara farten, även om jag inte direkt har ngn häst att handla åt nu. Känns ju som fel att köpa ngt till Naomi när hon ändå snart ska säljas... :(

Men nu var det ju inte det som detta handlar om. Utan Ullared. Yaaay! Egentligen borde jag ju sova redan, för vi ger oss av klockan 8.

Åhh jag är så sjukt taggad! Jag vill åka nuuuu!
(Men jag är inte trött så jag kan inte sova än, så istället roar jag mig med att kolla på veckans missade avsnitt av Big Brother)


Inga bilder, men massa text

Det är bildlösa inlägg från Jönköpingshållet, men ni överlever nog. Jag orkar ärligt talat inte hålla på och böka med det. Sladden till kameran finns ju med, men äh, det får bli när jag kommer hem istället. Så värst avancerade bilder har jag inte tagit heller, lite smått och gott från gården (men inte på en enda häst, tro det eller ej), när "Folkfest" spelade i Rådhusparken, på diverse upptåg som skett på och kring marknaden inne i stan. Men det kanske kommer mer?

Idag har varit en bra dag. Den inleddes med över en timmes sms-ande (vad bra det är med gratis sms...) och sen tog jag mig ner till stallet lagomt innan Ninnie åkte hem. Vi konstaterade att hon skulle raggar-duscha när hon kom hem och sen skulle vi mötas upp i staden.

Så, jag gick upp på Kullen, bytte om, kastade i mig ett snabbt mellanmål och började sedan promenera ner mot busshållplatsen som ligger någon km härifrån (mitt sinne för avstånd kan dock ifrågasättas, jag har ingen aning om hur långt det är egentligen). Ja, jag missade ju dessutom bussen. Med typ 3 minuters marginal. Sånt känns ju alltid bra...?? Så, istället för att vänta 30 minuter på nästa buss så gick jag vidare ner till Huskvarna. Precis när jag kommer till esplanaden, går över vägen vid Rosenhälsan (tror det heter så), då ser jag jävla Gränna-bussen (som Ninnie satt i) åka iväg. Grattis till att jag missar två bussar. Som tur var så skulle 1:an komma strax efter, så den åkte jag med in till stan.

Dagen på staden spenderades med underbara vännerna Ninnie och Jessica (deras gemensamma blogg HÄR). Gick runt i butiker, pratade massa, åt lite på McD och fikade senare på Claras i kombination med ännu mer prat. Riktigt skoj må jag säga! Tack för en fin dag älskade damer.

Vet inte riktigt vad klockan var när vi lämnade staden, men vi konstaterade iaf att det smidigaste i mitt fall var att ta samma väg tillbaka som jag kom, iställt för att vänta på Tenhultsbussen som jag brukar göra. Den skulle nämligen inte gå förrän 1,5 timme senare. Så, jag åkte 1:an till Hva, promenerade till ICA Supermarket, handlade schampo (som jag hade glömt att packa ner) och betalade. Det var dock hiskeligt lång kö inne på ICA, I shit you not, så när jag kom ut genom dörrarna - vad tror ni jag ser? Jo, min buss åker förbi ute på vägen. Tredje gången gillt. Orkade inte stanna och vänta på nästa buss den här gången heller, så jag tog mig en promenad upp till Vissmålen.

Och betoningen ligger verkligen på UPP till vissmålen, för det är fanimig uppförsbacke HELA VÄGEN dit. Pust. Så, pluspoäng till mig som (enligt eniro) vandrat ungefär 7km idag (plus småknatandet inne i stan) varav typ 2 km i direkt uppförsbacke.

Jag kan ju säga att jag är lite trött i fötterna nu....

Men det är ju en bra uppvärmning, för imorn gott folk...

IMORN SKA JAG TILL ULLARED!

Yaaaaay!

Motivationen är noll och ingenting

Jag vet inte, jag trodde väl kanske på nån magisk helomvändning genom Jönköpings-syre, men så verkar ju inte vara fallet. Jag känner mest bara olust. Och illamående.

Det positiva blixtrar förbi ibland. Ett trevligt samtal, ett sött sms, ett kärt återseende av en "gammal" vän eller bara ett andetag utan någon speciell tanke, men det är ju just bara snabba blixtar. Jag vill hitta dit där blixtarna är mer eller mindre konstanta. När det lixom är mer ljust än mulet, fattar ni?

Sen har jag verkligen total-snöat in på den här låten med. Vacker

Adele - Set fire to the rain
 

Värsta bra låten alltså.

Det finns ju fördelar och nackdelar med allt

Och tyvärr så börjar jag upptäcka (nåja, en hel del visste jag ju om sedan förut) en del nackdelar med just blogg.se. En sak som jag nämnt tidigare är just det att kunna lösenordsskydda specifika inlägg. Jag VILL ha en helt öppen blogg, jag vill inte lösenordsskydda allt, men ibland kommer det dagar när det finns saker som man verkligen vill skriva om, och som man vill att många ska kunna läsa (framförallt när man faktiskt inte vet vilka som läser i normala fall) men kanske inte alla.

För let's face it, ibland vill man bara snacka skit. För jag gör sånt. Ibland. Men jag vill inte hänga ut någon, och jag vill inte att "någon" ska känna sig uthängd.

En annan nackdel är att man inte kan blogga på blogg.se direkt från mobilen. Alltså, logga in som vanligt, skriva sitt inlägg. Nej, ska man mobilblogga så mste det skickas via MMS. Inte ens SMS (som jag har gratis och som därför hade varit ett godtagbart tillvägagångssätt), utan MMS. Dumt, dumt, dumt. Jag provade nämligen att logga in från Andreas telefon när jag åkte med honom i onsdags, och allt ser ju ut precis som vanligt, förutom att telefonnen inte verkar förstå att man får skriva i "inläggsfältet". Dumt dumt dumt, blogg.se

Nu ska jag pausa lite i skrivandet, men om någon skulle undra:
Jag är i Jönköping
Jag har inte min egen dator med mig (jag lånar den på kontoret)
Jag har 87 olästa inlägg på bloglovin (här ska läsas!)
Jag är sjukt trött efter att ha spenaderat fem timmar på Jönköpings marknad, ont i fötterna!
Jag är hungrig som ett djur, så det är därför jag ska pausa bloggandet - JAG SKA ÄTA MAT.

Hej på ett tag.

Strictly Ballroom - De förbjudna stegen

Istället för Michael Moores fantastiska insiktsfulla verk (hehe) så blidde det en riktigt gammal dansfilm. Troligtvis den första dansfilmen som jag såg. Minns inte hur gammal jag var när jag såg den första gången, men jag har alltid gillat den. Jag tror vi hade den på VHS när jag var mindre, och jag tittade på en fler än en gång.

Jag har haft en i datorn filmsamligen ett bra tag nu, men jag vill ju helst inte kolla på film när jag sitter vid datorn. Jag blir som rastlös. Så jag har väl mer eller mindre sparat den tills dess att jag fått vga-konverteraren att funka, men jag börjar ge upp hoppet om den. Det var väl därför jag bestämde mig för att kolla på den här filmen nu ikväll istället.

Ja, för er som inte läst rubriken så handlar det alltså om Strictly Ballroom, en film från (hör och häpna) 1992. Awesome! Jag kan som vanligt inte på ett bra sätt förklara vad den handlar om. En australiensisk kille som dansar sällskapsdans, men som vill "skapa sina egna danssteg" typ. Det är lite Dirty Dancing över det hela, han får tag på en ny partner som han tränar upp, och sedan är det de två som ska tävla i nåt slags mästerskap. Ja det är mkt hit och dit och fram och tillbaka, men det är en riktigt bra film. Tycker jag. Fräna danser och snygga dansare.

My kind of movie.

How hard can it be?

Jag var riktigt sugen på att se Fahrenheit 9/11 ikväll. Kollade på Bowling for Colombine igår, och tänkte fortsätta med nästa ikväll. För sakens skull så kan vi ju säga att jag hyrde dem. Fråga mig inte i vilken butik bara. Billigt var det iaf. Hrm...

Aaaaaanyway... Första exemplaret som jag lad...hyrde hade inget ljud. Typiskt. Nytt försök, men den hade italienskt tal! Tredje gången gillt? Nej, samma skit-exemplar som första gången, utan ljud.

Seriöst, hur svårt kan det vara? Värsta dålig ... videobutik. Hrm. Vad ska jag kolla på nu istället då? Suck.

Somliga går i trasiga skor...

... och själv sitter jag här och skrevar framför spegeln, till allmänhetens beskådan. Ska det vara så?

Ja alltså, nu visar jag ju faktiskt ingenting som folk borde ta anstöt av, jag har ju faktiskt kläder på mig. Dubbla lager dessutom, eller ja, åtminstone fläckvis. Jag tänkte väl egentligen bara demonstrera hur det kommer sig att jag använder långkalsonger i stallet även mitt i sommaren.

Som sagt, fläckvis två lager. Hence the långkalsong.


Min påse! MIN!


Man skulle ha gått en fotokurs...

Det är svårt att fota. Riktigt svårt. Speciellt sånt som rör på sig, typ hästar. Personligen tycker jag att det är lättare att få till hyfsade (notera att jag säger hyfsade, inte bra) bilder på saker som är stilla eller som rör sig väääldigt långsamt, än något som rör sig betydligt snabbare.

Jag menar, jag blev riktigt nöjd med bilderna på Emma och Evelin, jag har blivit hyfsat nöjd med bilderna på Naomi och Tineke. Ikväll tänkte jag bege mig ut och kanske fota lite (om inspiration dök upp), och det slutade med att jag hamnade på Färsta och fotade lite ridlektion. Det gick ju jättedåligt, det kan jag säga direkt. Knappt nån bild värd namnet.

Hade dock sällskap på läktaren av en otroligt charmig och gosig katt. Och dessutom blev jag lite lätt förälskad i en av lektionshästarna. Helt vansinnigt söt var den.

Söt pålle, javisst! Ge mig?

 

Visst, det är fortfafrande tusen gånger bättre än vad det hade blivit med mobilkameran, framförallt med tanke på att man kan zooma väldigt mkt mer med denna kameran, men det vore ju roligt att veta hur man ska göra för att lyckas någorlunda med bilderna. (För ja, det går faktiskt att få bra bilder även om man inte har en systemkamera, denna är inte långt ifrån funktionsmässigt kan jag informera... gäller bara att idioten som trycker på knappen ska veta hur man gör!)


Blood Diamond

Har suttit och kikat på Blood Diamond. En riktigt bra film, men jag kan inte låta bli att störa mig på Leonardo DiCaprios väldigt underliga engelsk-afrikanska dialekt. Men men, hur som helst så är det en bra film.

Nu ska jag måla naglarna och sen tror jag att jag ska ta en promenad med kameran. Är ju ändå hyfsat väder nu, bättre än imorse iaf!

Man kan ju hålla sig för skratt

Jag sov verkligen sjukt dåligt inatt. Det kändes annorlunda än vad det brukar, normalt sett så vaknar jag bara för vaknandets skull, ingen speciell anledning eller känsla eller något som gör att man kan förklara "vakenheten", men inatt var det bara total... jag vet inte hur jag ska beskriva det, ungefär som stress - rädsla nästan. Inte riktigt panik, eller ångest, bara.. rädsla. Oro. Jag vet inte för vad eller om jag kanske drömde något, men det var otroligt obehagligt.

Jag somnade en sväng vid 11-tiden i förmiddags. Sov i ungefär 1,5 timme, sedan började grannarna borra. Förstår inte hur mkt det kan finnas att borra i... Otroligt störande. Låg iaf och smsade en stund och åkte sedan iväg för lite umgänge. Surrade lite och hade allmänt trevligt, sen vände jag hemåt igen

När jag kom hem så hade jag fått brev från FK. Tänkte att det kanske var nåt besked om utbetalning eller så eftersom det snart är ny månad, så jag öppnade. Holy hell alltså, jäkla knölskallar. Eftersom jag provade att gå tillbaka och jobbade där min sista vecka på jobbet, så måste jag gör en ny ansökan eftersom det blir en ny period. Och eftersom det var brytdatum där för när min uppsägning trädde i kraft så måste även det tidigare göras om till viss del, och då måste jag troligtvis betala tillbaka en del av det som jag redan fått utbetalat. Förbaskade idioter. Det här känns ju skitbra, lagom till att räkningarna ska betalas och allt... trodde ju att jag kanske skulle få en liten utbetalning lagom till nu, men istället blev det som en extra räkning.

Gud vad livet är roligt.


Det kallas levnadsglädje, inte dumheter.

Ännu en hästdag avklarad in the life of Erika. Helt grymt bra väder och jag tycker mig ana en svag nyansskillnad på bröstkorgen. Men det kan ju iofs oxå vara ett rent önsketänkande. Hur som helst så blev det en bra ridtur.

På vägen från stallet var hos seg som sirap. Det gick inte speciellt mkt framåt mer än vad nöden krävde, men när vi kom bort från vägen så började hon kliva på lite mer. När vi sen kom in i skogen, och hittade ett litet galopptillfälle, då vart det glad tjej. Hon for iväg som ett skott. Blev dock ingen lång galopp, för vips så satt det en nybörjare på ryggen! Stog väl mer eller mindre på tå, framåtlutad och balansen var som bortblåst. Tack och lov för snäll häst som stannar på röstkommando, haha, annars hade jag legat vid sidan av stigen ett par sekunder senare.

Vände tillbaka dit vi kom ifrån och mötte strax ett kompani islänningar från Riiby gård som var ute på tur. Jag som mötade trafik sabbade alltså deras galopp. Tough luck, men det var inte mkt att göra. Kom ut på en annan väg, och hästtjejen ville springa. Travade lite, men hon ville verkligen iväg, så jag tänkte att vi kan väl ta en liten galopp och bete oss som folk. Alltså, någorlunda kontrollerat. Det gick väl sådär kan vi säga, men nu var åtminstone inte nybörjaren kvar längre. Det fick dock bli mestadels trav, eftersom man aldrig vet när man får möte.

Så småningom hittade vi oss in på ridvägarna bakom Timrå Ridstadion (de har jättefina ridvägar!) och jag hade väl egentligen bestämt mig för att vi inte skulle galoppera ngt mer. Till slut vart det dock liiiite för lockande, och jag kortade tyglarna. Lilla häst kröp ihop som en boll och "pep"! Galopperade på stället. Jag släppte inte iväg henne, och då tyckte hon väl att jag var pest och pina, så då passade hon på att bocka och sparka bakut lite. Tillslut släppte jag iväg henne så hon fick springa av sig lite, och hon lixom pep igen när hon for iväg! Roliga lilla häst. Knasiga, knäppa häst.

Jag saktade av efter ett tag, och det tog inte lång tid innan jag hörde kompaniet med islandshästar igen. De höll på att komma ikapp mig, så då blidde det dags för dem att sakta av med. Hehe.. men inte mitt fel att de väljer samma väg som jag! De svängde dock av efter en liten stund, och jag fortsatte hemåt. Fröken var galet pigg hela vägen hem. Gick väl halvt som halvt och travade på stället hela vägen hem, släppte jag efter så gasade hon, tog jag tygeln lite till så lättade frambenen några centimeter uppåt. Tossa. Till slut fick hon iaf trava en bit till, och hon frustade och kändes bara så sjukt positiv. Vackra häst. Och tror nog inte, när jag kommit nästan hela vägen tillbaka till gården, då hör jag kompaniet islänningar komma dundrande - igen. Alltså, tredje gången gillt som jag sabbade deras "vilda framfart". Nåja, sånt som händer.

Hur som helst så var det en rolig dag, men det sjuka är att när Naomi känns sådär pigg och "busig", då är min första tanke: "Gud vad jag skulle vilja se Ninnie rida den här hästen". Jag kan inte rå för det! Det bara är så.

Jäääklar, nu har tiden sprungit iväg för mig. Jag ska ju åka o hämta syster för vår Big Brother-kväll! Dags att lägga på ett kol minsann.




Harmoni...


Balkonger och rökande grannar

Jag läste häromdagen i Sundsvalls Tidnings nätupplaga om ett par som anmält en rökande granne till alla möjliga instanser. De störde sig på att grannen rökte på sin balkong, vilket i sin tur gjorde det omöjligt för paret att ha fönster och dörrar öppna eftersom röklukten då kom in hos dem.

Det var tur att det stog par, för annars hade man ju kunnat tro att det var jag som var anmälaren. Men nej, I don't have the balls for it. Jag skulle inte våga anmäla. Jag skulle inte heller våga gå till grannen och klaga, utan jag skulle istället göra nåt så tufft som att gnälla i bloggen. Typ som nu.

Jag tycker det är rätt fascinerande - jag som sover så lite, lyckas ändå med konststycket att bli väckt av de allra mest irriterande ting. Grannhunden som skäller till förbannelse så fort den blir lämnat ensam, grannen som alltid borrar i betongen (hur jävla mkt betong kan det finnas kvar att borra i?!), eller som idag - lukten av cigaretter.

Jag brukar öppna balkongdörren kring 5-6-tiden på morgonen, för när solen går upp och lyser rätt på mitt sovrum så blir det galet varmt. Så därför öppnar jag, i förebyggande syfte, för OM jag skulle somna så kommer jag vakna så snart det blir 25-26 grader varmt. Och det är ju onödigt. Idag var inte värmen något problem. Det var riktigt behaglig temperatur i sovrummet, vem vet, det kanske var därför jag somnade. Men jag vaknade av att det stank cigarettrök i hela sovrummet. Och problemet är att jag kan ju inte vädra mer än vad jag redan gör! Det enda alternativ som fanns var att kliva upp och gå in i ett annat rum. Urk.

Jag hatar stanken av cigarettrök, det finns fan inte mycket som luktar värre. Och jag hatar när den stanken tränger sig in i min lägenhet! Ibland kommer det från trapphuset (som då självklart luktar femtioelva gånger värre än inne hos mig), eller som idag, av att grannarna röker på sina balkonger. Och det kan man ju faktiskt inte göra nåt åt, antar jag. Jag kan inte gå till mina grannar och tvinga dem att inte röka på sina balkonger, det funkar ju inte riktigt så. Men det är synd. Deras snuskiga vanor tvingar mig att ha fönster och dörrar stängda. Det känns ju inte riktigt rättvist, men det är väl bara att gilla läget och vänta på vintern...

/Bitter cigarett-hatare

Hundens och kattens dagbok

 

Hundens dagbok:


07.00 - TJOHOO, promenad! Det är det bästa som finns!

08.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

09.00 - TJOHOO, ungarna är uppe! Det är det bästa som finns!

12.00 - TJOHOO, leka i trädgården! Det är det bästa som finns!

14.00 - TJOHOO, åka bil! Det är det bästa som finns!

15.00 - TJOHOO, ungarna kommer hem! Det är det bästa som finns!

16.00 - TJOHOO, leka med en boll! Det är det bästa som finns!

17.00 - TJOHOO, matte och husse kommer hem! Det är det bästa som finns!

18.00 - TJOHOO, hundmat! Det är det bästa som finns!

20.00 - TJOHOO, bli kliad på magen i soffan! Det är det bästa som finns!

22.00 - TJOHOO, sova i mattes och husses säng! Det är det bästa som finns!

 

 

Kattens dagbok:

 

783:e dagen i fångenskap.....

Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker. De frossar i färskt kött medans jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat. Det enda som håller mig igång är hoppet att jag en dag skall lyckas rymma, och den milda tillfredsställelse jag får av att klösa på möblerna. Imorgon skall jag äta ännu en krukväxt.

 

Idag misslyckades jag än en gång med att döda mina kidnappare genom att försöka fälla dem med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna nästa gång. I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans framtvingade jag en hårboll i deras favroitfåtölj. Kom ihåg: lägg en i deras säng!

 

Fångade en mus som jag bet huvudet av. Lade den huvudlösa kroppen vid dörren som ett tecken till mina kidnappare om vad jag är kapabel till, så att de skall gå runt i ständig skräck. Bemötandet jag fick var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är. Saker och ting går inte som planerat.

 

På kvällen dök deras kumpaner upp för någon sorts sammankomst. Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat och höra brottsstycken från deras kriminella planer. Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla något de refererade till som 'allergi' - jag måste komma underfund med vad detta är så att jag kan använda det till min fördel.

 

De andra internerna smörar för våra fångvaktare och jag vågar inte anförtro mig till någon av dem inför risken att någon tjallar. Hunden släpps ut regelbundet ur sina bojor men återvänder frivilligt. Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör. Han pratar med våra kidnappare regelbundet och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar. Tack vare sin placering i metallrummet är han för tillfället i säkerhet. Men jag kan vänta! Det är bara en tidsfråga innan mina planer infrias...

 

 

 


Changeling

Ikväll har jag sett på film. En riktigt riktigt bra film dessutom - Changeling. I korta drag så handlar den om en kvinna (Angelina Jolie) vars son försvinner spårlöst. Efter fem månader säger polisen att de hittat hennes son, men när de återförenas så är det fel pojke. Sedan fortsätter det med Jolies kamp för få hitta sin riktige son, osv.

Jag kan inte skriva film-recensioner, och jag tänker inte heller försöka, men jag kan säga så mkt att det verkligen var en riktigt bra film. En sån där som jag skulle kunna se om och om igen. Dessutom var det riktigt intressant att se Angelina Jolie i den här rollen, hon var MYCKET bättre än vad jag hade väntat mig. Verkligen en positiv överraskning, precis som hela filmen i sig.

Helt klart en film som jag vill ha i min "samling".
Tack Maggan för tipset, och för lånet!

Nu ska jag strax ägna mig åt aktiveter i horisontalt läge. Ja, försöka sova, alltså. Trodde du ngt annat? Känns som jag har hela vänster öga fullt med ... ja jag vet inte, hårstrån, grus, ögonfransar, katthår - you name it. Det gör mig vansinnig iaf. Så det är väl lika bra att försöka blunda. Kommer att slå igång Kill Bill 2 med, såg ettan igår, tyckte väl inte att den var nån superfilm, men vill ändå se tvåan. Bara för att, ni vet.

För övrigt hade jag oväntat besök här tidigare.
Underbara vän, om du bara visste hur mkt du betyder...
Tack för att du finns, och tack för att du är min vän. ♥




Jag saknar mitt jobb på Vissmålen

 





Kollade igenom gamla bilder på bilddagboken förutom och hittade detta... det översta är alltså vad en av mina elever hade skrivit, och sedan hade några andra elever kommenterat, sedan är det mitt "inlägg" över kvällens lektioner, och efter det har fler elever fortsatt att kommentera mitt inlägg...

Är det så konstigt att jag saknar Vissmålen och mitt jobb?! :(

Lånekameran!

Emma frågade ju vad det var för kamera jag har lånat, and this is it:

Canon PowerShot SX200 IS


Otroligt lätthanterad, även för en looser som mig. Ni har ju sett en del bilder, som jag själv tycker är rätt hyfsade iaf, och de är ju tagen med automatisk inställning, så det är inget jag kan ta äran för själv. Kameran fixar det. Och sånna kameror gillar jag, som fixar saker själv... :P Åtminstone så länge jag inte kan fixa det själv... Det hade ju oxå kunnat vara kul förstås.

Hur som helst, det här funkar bra, och jag ska leka så länge jag får låna!
(Fast idag har det inte blitt nåt).

Gurkan och gnället

Det här är ett Big Brother-inlägg, så ni som inte bryr er om BB (eller som i fallet av min syster: inte vill ha ngn "spoiler") kan hoppa över det här inlägget.

Here goes.

Jag är såååå less på Gurkan och hans konstanta jävla gnällande. Nu ikväll har det varit mkt fokuserande kring det faktum att det är han och Christian som är nominerade. Han säger att det är ett "jävla spel", att det är pakter och det ena med det tredje. Men herregud, det är väl inte så himla konstigt? Det ÄR ett spel, en tävling, och det handlar om att man ska rösta ut folk ur huset, typ. Och det är väl inte så konstigt, när det finns två rätt tydliga grupperingar, att man inte vill rösta på de som står en närmast?

Sen är det ju inte bara det här han gnäller om. Jag vet inte om det bara är det som visas, så att det är väldigt inriktat från produktionens sida, men allvarligt talat, jag vill bara sätta munkavel på karln. Det känns lite som att han förväntar sig att alla ska hylla honom och hans åsikter och alltid vara honom till lags, annars duger det inte.

Nej, för min del så får Gurkan mer än gärna åka ut. Jag kan till och med tänka mig att rösta på Christian bara för detta. Är less less less på "gurkish".

"Mehh, skämtar du kompis, va fan?"
Nej, jag skämtar inte.
Bort från min tv!

Det blev inget bilfix nu heller

Jag är kungligt less på allt jävla tjafs med bilen nu. Varför kan det bara inte vara enkelt, snabbt och smidigt? Nu när jag väl hade en mekaniker som kunde fixa det "snabbt och lätt", då kommer det annan skit i vägen. Någon kanske minns att jag var på Biltema i början på veckan för att fixa delarna till avgassystemet men den ena delen fanns inte hemma utan skulle komma på torsdag eller fredag.

Idag är det fredag. Innan jag åkte och fotade syster och Evelin så tog jag vägen förbi Biltema. Gick till den aktuella hyllan, men där fanns inget nu heller. Knappade i datorn, och delen fanns inte i laget, stog det. Jag gick till "lilla butiken" och bad dem kolla upp när den skulle komma, eftersom jag fått besked om att den skulle komma idag. Den kanske inte hade blivit upp-plockad än?

"Alltså... jag vet inte vem du har pratat med, men det där är en beställningsvara..." sa killen i kassan. MEN VA FAN. Åhhh vad sånt där är störigt. Så då fick jag alltså beställa delen, och den har en leveranstid på två veckor. Okej, det hade inte gjort någon skillnad om jag hade beställt den idag eller i tisdags, men ändå. Suck suck suck.

Mekanikern är tillbaka från sin semester den 7:e juni, och delen skulle komma om två veckor, så det blir väl hyfsat lämpligt iaf. Det blir till att köra minsta möjliga ändå nu då.

Aja, nu blir det lite mat antar jag. Sen mer tv. Och drömmar.

Det blir mkt fotograferande nu

Jag hoppas ni står ut med att det är en hel del bilder? Men idag slipper ni hästbilder, för idag blir det människobilder! Det är ju min syster och lilla Evelin som varit "objekt" idag.

Är hon inte ungefär det finaste som skådats?

Ja, alltså, Evelin är ju söt hon med. ;)








Är man ego om man säger att man tycker att man tagit rätt fina bilder? Jag tycker faktiskt att de blev rätt bra. Så därför vill jag tacka finaste Andreas för lånet av kameran (även om jag inte lånat klart den än), för utan kameran så hade det inte blivit några fina bilder.

Tack! ♥

Stilstudie i gäspningar

Det blidde en sväng till stallet i det underbara vädret! Tog med mig kameran också, och fotade lite när jag hade släppt ut Naomi i hagen igen. As usual; Tineke i röd grimma och Naomi i svart.

Alltid kul att fånga häst-gäspningar på bild ^^









Hon är fin, lilla pållan... Och idag har hon skött sig riktigt riktigt bra. Jag tror hon var lite trött... ;) Hon bråkade bara lite lite lite när sadeln skulle på, tränsa fick jag göra utan problem, och sitta upp gick också som en dans. Hon var lugn o fin hela ridturen, utom när hon fick för sig att hon var livrädd för bilar. Men det var bara att säga åt henne så taggade hon ner, och sen gick resten finfint.

Bra dag!

Ett år till nästa besiktning

Det känns rätt skönt att det här är avklarat för i år. Fast helt avklarat är det ju iofs inte, det är fortfarande saker med bilen som måste åtgärdas. Avgassystemet tex.

Det är två delar till avgassystemet/ljuddämparen som ska bytas. Mittre, och bakre. Den bakre köpte jag på biltema i förrgår, den kostade cirkus 700 kronor, strax under, men den mittre hade de inte hemma utan den skulle komma i slutet på veckan (idag eller imorgon). Den skulle kosta ungefär 370 kronor, give or take, på Biltema. Så, jag roade mig med att kolla vad den skulle kosta om man istället skulle gå till Mekonomen. Tänkte, att om det bara skiljer lite så kan man ju köpa den där istället. Vi kan ju säga att skillnaden var nästan 800 kronor. Den kostade drygt 1200 på mekonomen, helt sjukt att det kan skilja så mkt för samma del. Så, nu ska jag iaf vänta på att de får hem den på Biltema så ska jag köpa den där istället. Ska få hjälp med bytet antingen på fredag, lördag eller på måndag, för sedan åker mekanikern till london.

Det mesta såg iaf bra ut på ombesiktningen, förutom att bilen tydligen fortfarande läcker olja. Va fan. Suck, va less jag är. Jag slapp dock ombesiktning, för han tyckte inte att det var så mkt att bråka om. Men att jag borde ta hand om det så snabbt som möjligt ändå, och det är ju klart. Får be att mekanikern kollar på det samtidigt som avgassystemet antar jag.

Jaja, nog om bilen för denna gång. Tjingeling.

Jag har shoppat!

I lördags när jag inte hade ngt bättre för mig så bestämde jag mig för att nätshoppa lite. Med mammas godkännande, såklart... ;) Köpte iaf 2 bh:ar och en klänning. Idag kom grejerna! Är riktigt nöjd med klänningen och den ena bh:n, men den andra måste jag undersöka om man får skicka tillbaka. Vet lixom inte hur det är med underkläder.

Det var väl iofs önsketänkande att man skulle kunna lyckas med att köpa bh i en webshop, men det var ju värt att testa iaf. Den andra kan man ju beställa fler av istället, nu när man vet att den passar. Och var billig dessutom, 129 kronor. Även klänningen kostar 129 kronor, så jag tycker inte att jag syndade allt för mkt. (Skulle dock lätt kunna tänka mig att köpa fler likadana klänningar i andra färger, gillar!)


Betessläpp a'la Erika


Muntra miner i sommarhagen.




Yehaa!





Har ni någonsin sett något så vackert?




Maggan fotar hästarna




Gräs = gormétmat.







Jag vet att det är samma bilder som på FB, så det är kanske inte så spännande. Men jag tycker att de blev ganska hyfsade (förutom den på Wilma som är totalt suddig, men den bjuder jag på ändå, för det är åtminstone lite liv i den!)

Det här kommer att hamna på din blogg sen

Jaha, tror du att du känner mig så bra? Bara därför ska jag INTE skriva om det. Ha! ;)

Sådärja, nu är motorn tvättad. Jag kan ju säga så här: att jag hade inte vågat göra sådär om jag hade varit själv. Men nu vet jag ju hur det såg ut, hur det luktade, och vart man kan spruta, så nästa gång kan jag nog kanske göra det själv. Om jag har en bra dag. Haha!

Tack älskade vän för hjälpen ♥

Efter biltvätten så åkte vi till Max och åt lite middag. Betoningen ligger på lite för min del, är fortfarande inte världens hungrigaste varelse. Det känns dock lite dumt att bli bjuden på mat och knappt ens orka hälften =/ Men det som blev ätet var gott i magen iaf, så det är väl huvudsaken kanske.

Fick för övrigt låna herrns kamera för att fota lite på eftermiddagens betessläpp, och det var ju trevligt. Nog för att mobilen är okej ibland, men hade nog inte blivit några vettiga bilder alls med den. Nu blev det några hyfsade bilder iaf, jag är ju lixom ingen vidare fotograf om sanningen ska fram.

Kommer lite bilder i nästa inlägg, ska bara fixa lite med dem... Ni kan kolla på Maggans bilder så länge :)

 

Okej, du känner väl mig då.

Innan jag och Andreas skildes åt så sa han: "Får man ingen kram på det här stället?", sådär som han brukar säga. Så jag, kramgenerös som jag är, sträckte mig in genom bilen öppna fönster för att krama honom, och vad gör karln?! BÖRJAR STÄNGA FÖNSTRET?! Galning... Nedrans elhissar...! Tur för honom att jag tycker om honom alltså, annars...! ;)


Andra gången gillt

Jag hade ett mindre sammanbrott igår. På grund av motortvätten.

Det är så här jag fungerar: Jag vill lyckas med det jag gör. När jag blir osäker går jag hellre därifrån besegrad än fortsätter och riskerar att göra fel. Jag vet inte varför jag fungerar på det viset, men det är så det. Jag försökte, jag skvätte dit lite avfettningsmedel men där började oron komma, och jag visste inte riktigt vad som var okej att "blöta ner" och vad som inte var okej. "Akta elektroniken" var väl ungefär de instruktioner jag fått, men vad gör man då när allting ser ut att vara elektronik? Jag spolade bort den lilla avfettningen som jag hade fått dit, och sedan åkte jag därifrån. Och ja, kände mig fantastiskt besegrad.

Idag är det dags för försök nummer två, och idag kommer det att lyckas. Varför? Jo, för att jag har världens bästa instruktör med mig, som ska ge mig en crash-course i motortvätt. Så det blir nog bra. Han är för övrigt på väg ner från Härnösand i detta nu, så det är väl bäst att jag beger mig med. Jag menar, jag kan ju omöjligt vara försenad, det finns inte på världskartan... ;)

Good shit alltså



Det här klippet får mig alltid på bra humör.. Awesome!

Imorn är domedagen

Nja, men det känns lite så. Jag hade tänkt åka på "obokad efterkontroll" som det så fint heter. Det kan man droppa in på mellan 13-15:30 i Timrå, så det kändes lämpligt. Fast å andra sidan har de samma "funktion" i stan med, fast mellan 7-15 (lunch mellan 11-13 dock) så det kanske är bättre med tanke på att jag tvättar bilen i nacksta?

Ja, nu hoppade jag över ett steg, jag ska alltså tvätta motorn innan det är dags för ombesiktning. Alltså, är det helt sjukt att jag är nervös för själva motortvätten? Jag har aldrig tvättat motorn förut, jag kommer säkert att förstöra nånting... Råka spruta vatten på nåt elektriskt så att jag måste byta motor igen, eller nåt annat lika finurligt. Åh, jag vill inte.. Kan inte någon göra det åt mig? Pleeeease?

Nej, trodde väl inte det. Typiskt.

Förresten så är jag även sjukt sugen på att åka ner till Ullared. Kan man få lite fickpengar kanske? Nån som vill följa med mig till Ullared? Just say yes!

Nu blir det film. Jag har massor att välja på.
Godnatt.

Lättroad eller inte road alls

Har inte gjort nåt vettigt alls på hela dan. Faktiskt. Det vart en sån dag. Har inte känt mig motiverad att göra nåt alls. Eller ja, jag har pratat en del i telefon. Och så har jag grejat med webkameran med. Det vart en bild, tro det eller ej. Den får la duga.



Lite lazy-eye, men det får man väl bjuda på.

Annars då? Kramsjuk... riktigt rejält dessutom... Sen är jag fortfarande sugen på att åka ner till Jönköping ett par dagar med. Har fått en inbjudan att mellanlanda ett par timmar/nån dag i Skövde med och sen få skjuts resterande mil, så vem vet... Ah jag vet inte, det är väl mer troligt att jag åker direkt till Jkpg skulle jag tro, men det är ju alltid trevligt med alterantiv. Längesen vi sågs dessutom... Men prio 1 är ändå Jönköping.

Och en kram. Jag vill ha en kram... Gissa från vem? Haha...

Nu blir det mer OTH.. snart klar med säsong 5... Har jag nämnt att jag inte har nåt liv?

Finfrämmande

Sådär, så var man ren och fräsch igen då. Alltid lika skönt.

Ska strax dra iväg på ICA Maxi och shoppa lite inför kvällen, för ikväll får jag finfrämmande i form av lillasyster och jättelilla systerdottern. Emma ville ha nåt sött, Evelin ville eventuellt (stora experiment på gång) ha en napp och Erika vill ha mat. Eller åtminstone nåt ätbart. Och så vill hon ha Cola med. Som omväxling.

Hur som helst så ska det bli skoj att få besök av syster igen. Vi har ju haft paus i vår söndagstradition ett tag nu, så vi får väl se om det blir en engångsföreteelse eller om traditionen fortsätter.

Nu ska jag ta o blåsa håret (viktigt, speciellt eftersom det regnar ute.. Eh?) och sen börja bege mig mot Maxi.


Kom o "häng" mig mig vettja...

Ibland har man tur

Har varit i stallet idag. Var hyfsat väder när jag gav mig iväg, lite småmulet men uppehåll och tillräckligt varmt för att inte dö. (hehe). Så, utgångsläget: Hyfsat väder, halvgalen häst. Hon mer studsade fram, en bra bit bortåt vägen. Men hon taggade ner efter en stund och sen gick det bra. Sen att hon hittade "spöken" längs hela ridturen, det får man väl bjuda på. Den skällande hunden var tydligen livsfarlig, den konstiga gubben (bilar är hårda, barn är mjuka, hästar är goda-gubben) hade fått sällskap av en liten gumma, barn som lekte på en studsmatta, en fågel i en buske - you name it.

Men det var en härlig ridtur. Även om det låter som att jag klagar. Det var inte så illa, det är roligt med glada hästar. Hellre det än att hon går och sover hela turen. Var ute i ungefär 1,5 timme, hann med två sköna galopper under vägen och hon skötte sig prickfritt. Finhästen.

Och jo, ibland har man tur. Det kom lite småstänk av regn under ridturen, men precis när jag kom in på gårdsplanen "hemma" så kom det riktiga regnet. Inte mycket regn, men tillräckligt för att man hade blivit rätt blöt. Flyt!


Vi ska vinna, vi vill och vi ska

Vi ska vinna idag!




Vi ska kämpa, vi ska ge allt vad vi har
Vi ska ta guld igen!


(Förresten ruggigt kul att se Challe och flera andra herrar i sina yngre år ;) )


HEJA SVERIGE!

(Nej jag vet att det inte börjar riktigt än, men jag är ju känd för att vara ute i god tid, så... hehe)

I am a happy pancake

Det var egentligen bara det jag ville säga... Vissa människor ger en helt enkelt bara en hel massa glädje. Vissa utan att ens veta om det, eller utan att ens försöka. Det bara blir så naturligt. Jag har massor med sånna människor i mitt liv, så jag borde ta tillvara på det bättre.

Jag vill att ni ska veta att jag älskar er. Familj, gamla vänner, nya vänner och alla som står mig nära. Ibland behöver man bara en spark i röven för att klura ut hur bra man faktiskt har det. Så, vem vill sparka mig?



Hade tänkt rekommendera en riktigt riktigt bra låt, men sen lyssnade jag på texten, verkligen lyssnade, och helt plötsligt var jag inte säker på om jag ville rekommendera den längre. Den är riktigt bra, men sorglig. Och det var ju inte det jag ville förmedla riktigt.

Skit samma, jag bjuder på den ändå. För den är riktigt bra.

"On sleepless roads, the sleepless goes,
May angels lead you in"

Jimmy Eat World - Hear you me


Får väl tillägnas alla som någon gång förlorat någon de älskar.
Jag vill aldrig förlora någon jag älskar. Aldrig någonsin. Bara så ni vet.



Nu ska jag lägga mig och försöka sova nån timme. Imorn (idag) blir det stall, VM-final och förhoppningsvis lite annat där senare på kvällen. Vem näsa, vem näsa...

(PS, grattis till "löparen" som gjorde en asbra insats idag, stolt över dig vännen! Skitbra gjort! ILY.)

Ibland måste man få unna sig


Gav mig själv blommor idag för att jag är så ... öhh ...
Jag fick dem i lördagspresent helt enkelt.

Paketet som jag slog in...

Jag fick ju äran att slå in ett paket åt Andreas häromdagen. Det var ett paket som skulle ges till hans kollega som i påskhelgen krockade med en grävling. Innan de bärgade hem bilen så gjordes en provisorisk lagning av bilen - med silvertejp. Jupp. Så därför gjorde vi (andreas idé, min design) en "First aid kit" till bilen, innehållande en rulle silvertejp. Inslagen i silvertejp. (Och annat papper över, ett paket i ett paket, så att säga, men det tog jag inte kort på, utan bara på själva aid-kit'et)

Jag tycker om att slå in paket... :P


I give you the finger...


Okej, det går skitdåligt att ta närbilder med mobilkameran, och någon annan kamera har jag inte. Tanken var att jag skulle visa det gröna på mitt högra ringfinger. Det syns knappt på den här bilden, men man kan ana det lite.

Hur som helst så gör det ONT! Fingret är lite svullet, lite rött på just den sidan där det gröna sitter, och fingertoppen är alldeles varm. Och så gör det ont, om ni hade missat det. Jag har fått två teorier hittills:

1. Blåmärke. För ganska längesedan (allt är relativt) så bröt jag just den här nageln, mitt på fingret, och ont så inåt helvete gjorde det. Men fick inga sviter av det direkt. Så det är teori ett, att det är ett sent blåmärke. Lösning: Avvakta

2. Var. Äckel-päcke med andra ord. Att det är nån slags infektion. Lösning: Sticka hål på skiten och/eller sätta ett omslag med koksaltlösning för att dra ut eländet. AAAAAJ.

Slutsats: Jag hoppas på ett blåmärke och avvaktar.





Det är lite knepigt...

... hur en sån liten detalj kan få en att börja drömma igen ... Ärligt talat, det var längesedan. Nog för att det troligtvis kommer att stanna vid dagdrömmar, men vad gör väl det när drömmarna är trevliga? Ehum, mer än trevliga, faktiskt.

Nu ska jag strax åka bort på Schenker och lämna en leverans till Andreas (eller lägga i hans bil om inte annat, för jag har nyckeln, höhö) och sen ska jag väl åka hem och försöka sova lite. Jag är dock lika pigg nu som jag var för ett dygn sedan, så vi får väl se hur det går med sovandet.

Men jag kan ju dagdrömma så länge.. haha :)

Fredagen den trettonde...

Nån som känner sig vidskeplig?

Vi tänker ju bara på sex vi två...!

Det här blev ju faktiskt det bästa dygnet på bra länge. Vad var det att vara nervös för egentligen?

Mötte upp Andreas på Schenker som vanligt. Satt och häckade i lastbilen medans han lastade och sen bar det iväg. Natten gick fint, Andreas var trött men jag var oförskämt pigg faktiskt. Vi hann med att prata en hel del, jag fick spela Angry Birds (sällan jag är beroende av det...!), jag fick stänga lite dörrar på släpet (gud så duktig jag är) och leka administrativt proffs med handdatorn o lite sånt smått och gott.

Två roliga saker:
1. Andreas satt och skrev sms till donnan sin. Skulle skriva typ ingen eller ingenting eller nåt i den stilen, men istället för att trycka tangenten för N, så tröck han för (JKL), och vad får han då för förslag av sin T9? Jo, Igelkottstaktik. What the fuck?! Igelkott hade jag väl kunnat förstå, men igelkottstaktik?? Totaly insane. Andreas satt och tokskrattade, fullt förståeligt :P

2. Andreas fick ett sms av ovannämnda "kamrat", någon slags matte-ekvation som vi skulle prova. Man skulle tänka på ett tal, lägga till, multiplicera, divdera, dra ifrån, osv. Poängen var att svaret på ekvationen alltid blev 1 mer än det tal man hade tänkt på. Andreas frågade vilken siffra jag hade fått som resultat, och jag svarade sju. Han gapskrattade: "Jaha, tänkte du också på sex?" Vi hade alltså, helt utan någon slags konversation med varandra, båda valt siffran sex. Vad säger det om oss egentligen... ;)

Annars då?
Jo, sov ju hos Andreas dock. Somnade tydligen rätt snabbt efter att jag hade lagt mig, där vi sex-snåret (sex igen?), och sov (enligt mina mått) rätt bra. Klev upp strax efter 12 och drygt en timme senare tvingade jag upp Andreas med. Nåja, så gott man nu kan tvinga en vuxen karl som maskar sig bara för att jävlas... :P

Hur som helst så fick jag alltså sällskap till psykologen. Jag hade väl någonstans i mitt huvud föreställt mig, och räknat med, att vi skulle sitta bredvid varandra, fast det gjorde vi inte. Vi satt mittemot varandra, och psykologen satt "mellan" oss. (Tänk trekantsfigur). Men det gick bra iaf. Kändes väl som att det mest var Andreas och psyk som pratade, och jag svarade på tilltal. Inte mig emot. Andreas var världens bästa, berättade saker som jag tänkt och tyckt men kanske inte vågat säga, och jag tror att psyk fick en lite bättre bild av mig än vad han haft tidigare. Så det var nyttigt. För fler än mig, hoppas jag.

Sen blev det väl inte så himla mkt mer. Vi åkte och köpte mat efteråt, det blev varsin "rulle", kebab åt herrn och kyckling åt mig. Gott, det var längesen jag åt sånt. Sen att jag bara orkade typ en tredjedel spelar ju inte så stor roll, nu har jag ju matlåda ett par dagar framöver ;P

Jo, jag fick ju slå in paket med! Andreas kollega krockade med en grävling för ett tag sedan, så han beställde en liten present och en "extragrej" som jag fick äran att pyssla med och slå in. I like! Skitkul att slå in paket ju. Jag ska visa "extragrejen" nån dag framöver. Hon läser garanterat inte min blogg, men dumt att chansa... haha. Hur som helst, jag fick slå in lite paket, och jag fick använda min "strimla-sönder-presentsnöre-grej" med. Alltid nåt.



Hemkommen, hemma hos mina två håriga dårar. Just nu springer den ena runt och jagar en "hatt" till en vattenflaska, och den andra har placerat sig på wii fit-brädan och tittar på sin bror. Idioter... haha.

Aja, strax dags för Big Brother, så jag ska väl ta och avrunda här. Återkommer senare, kanske. Ingen vet.

The Stoning of Soraya M

Jag rekommenderade Maggan att se en av mina favoritfilmer nyligen, nämligen The stoning of Soraya M. Idag hade hon visst tittat på den, och skrivit ett klockrent blogginlägg om hennes upplevelse av att ha sett filmen.

Läs inlägget.
Se filmen.

Bara gör det.

Jag hatar åska...

Vaknade imorse av den högsta åsk-knall jag hört på evigheter. Först trodde jag att det var någon typ av industrifordon som gjort nåt arbete direkt utanför min fönster, typ tappade 40 traktorskopor från taket eller nåt, för jäklar vad det small till. Jag vaknade med ett ryck, katterna flög ur sängen och in i garderoben (det var iofs lite småskoj att se, men not the point). Fattade egentligen inte vad som hände. Lättade på persiennen och kollade ut, det hällregnade. Men det var inte förrän den andra knallen kom som jag fattade vad det var som hade låtit. Och jag höll på att, ursäkta språket, skita på mig. Jag hatar verkligen åska.

Sprang upp och drog ur alla kontakter jag kunde hitta. Jag vet inte om det egentligen gör ngn skillnad, det ska ju finnas åskledare och sånt där, men varför chansa. Kröp ner i sängen sen igen, låg och skakade bra länge innan jag kunde slappna av. Hade sån lust att "ringa en vän", men någon måtta får det vara.

Kom dock att tänka på förra sommaren, när jag precis i början av ett regnoväder (visste dock inte hur "illa" det skulle bli) åkte hem till S eftersom vi skulle träffas. Han var inte hemma när jag kom dit, så jag satte mig och kollade på TV. Det dröjde dock inte så länge innan det var fullt oväder, det åskade och framförallt blixtrade så in i norden. Fruktansvärt var det. Jag hade en kudde för vardera örat, filten uppdragen över huvudet, och mådde bara skit. När S kom hem så satte han sig på huk bredvid mig, kramade om mig och strök mig över huvudet.

Ni måste förstå att jag verkligen är galet rädd för åska, blixtar och oväder. Jag vet inte varför, jag vet inte vad jag tror ska hända. Jag tycker bara att det är fruktansvärt otäckt. Men trots att det där var ett av de värre ovädren jag varit med om på väldigt lång tid, så var det även en av de få gångerna jag kännt mig så trygg. Jag saknar den känslan. Jag saknar att ha någon.

Och jag saknar dig. Eller kanske snarare drömmen om dig. Fast just nu känns det som samma sak...

Bilen är redo för ombesiktning

Japp, så är det. The mekaniker har gått igenom den, och nu har vi fått klarhet i både det ena och det andra. Oljeläckaget berodde på avsaknad av bult, thanks to the motorbyte. Det saknades tydligen bultar på fler ställen, men även det är nu åtgärdat. Motorn sitter där den ska, och går som den ska. Bromsledningarna, som tydligen var "helt körda" är nu även utbytta och ska inte orsaka nåt problem längre. Och den sista grejen... öhh.. minns inte vad det hette, men det som Andreas hjälpte mig att skruva åt för någon veckan sedan, har även fått en sista korrigering eftersom de hade "släppt" igen.

Så nu är den alltså klar för ombesiktning. Men apropå det jag nämnde tidigare om klarhet: Jag tror jag berättade efter besiktningen att jag fick ett tips om att kolla avgassystemet eftersom han trodde att det var "täppt". Jag bad mekanikern ta en titt på det. Tydligen finns det ett litet rör i ljuddämparen, detta har rostat sönder och dess "fyllning" (jag kommer inte ihåg vad de kallade det) har tydligen täppt till avgasröret. Avgaserna har därför inte kunnat komma ut rätt väg, utan gått tillbaka upp i motorn och bränt sönder nån ventil. Vilket i sin tur ledde till att motorn tappade effekt, gick på tre cylindrar och slutligen gav upp helt. Bra va? Så reparationerna är inte helt avslutade, jag ska alltså byta avgassystem med, men den är åtminstone i besiktningsskick nu. Alltid nåt.

Nu kommer det bli ett "fartfyllt" dygn. Det är bra, för jag är nervös, och jag behöver något att fokusera huvudet på. Det är rätt lätt att anta att det är torsdagens besök hos psykologen som är det jag är nervös för, men så är faktiskt inte fallet.. Eller jo, lite för det oxå, men det är inte där som tankarna finns...

Aja, planerna för imorgon och lite framöver:

» Tvätta
» Stallet
» Träffa Andreas och åka lite lastbil över natten
» Göra herrn sällskap upp till härnösand, sova lite och sedan vårdcentralen. Och sen åka hem igen.

Sen har jag väl egentligen inte mer planer än så, men förhoppningsvis räcker det. Och det handlar väl om en sisådär 30 timmar, så det är ingen längre evighet heller, men det blir säkert bra.

Nu är jag dessutom halvvägs genom säsong tre av OTH, så man kan väl säga att det går framåt där med... :P

Jo just ja, jag tänkte ju att jag kanske skulle börja med Tjejsnack igen. Eller ja, nu heter det tydligen Tjejkillsnack, men jag lär nog kalla det tjejsnack ändå. Vi får väl se vad det blir, om det blir nåt...!

Det här är ju nästan lite nervöst

Pappa ringde precis, och jag ska nu få tillbaka min bil. Han visste dock inte vad som var gjort, om den är bra nu, osv osv. Så det är väl lite ödets minut nu känner jag. Jag hoppas verkligen att den är fräsch nu... Orkar inte med mer biltjafs, tycker jag har haft min beskärda del av det vid det här laget...

Så... please hold the tumme for me and my little red car!

Så var det tisdag - nu igen!

Inte för att det händer något speciellt på tisdagar, jag bara konstaterade att den här veckodagen kom den här veckan med. Vilken chock, va?

Somnade till imorse någon gång efter att det hade ljusnat (det är fint att se när det börjar bli ljust på morgonen) och drömde en massa konstiga, obehagliga drömmar. Som inte på något vis behöver vara, eller bli, sanndrömmar, men som ändå inte alls är otänkbara. Därför släpper inte riktigt känslan av dem.

Obehagskänslan till trots så kände jag mig otroligt peppad till att åka till stallet, men det var innan jag kom på att jag är billös. Typiskt. Men men, det kommer fler tillfällen. Torsdagkväll kanske, eller fredag. Och till helgen. Så den som väntar på något gott..!

Nu blir det promenad i finvädret och sen ska jag fortsätta med OTH... haha :)

24 timmar utan gnäll

Klockan 03:05 går alltså gränsen. Men jag har en fråga. Om jag konstaterar att jag har typ nageltrång, eller nåt liknande, på ett finger, räknas det som gnäll då? Om man bara konstaterar det, lixom. Jag har ju inte lagt någon värdering i det, jag kanske tycker att det är en bästa känslan i världen. Fast om det räknas som gnäll att bara konstatera det, då har jag inte sagt nåt.
Annars kan jag konstatera att jag typ har nageltrång på ringfingret. Skumt.

Anti-gnäll:
Fick vita snöbär-ljus av mamma som jag eldat ikväll. Det luktar hallelulja i lägenheten, ääälska!

En rätt skön dag

Kanske jag klarar av mitt 24-timmarsvad med mig själv. För jag har inte direkt att klaga på för tillfället. Tro det eller ej.

Åkte till stallet vid 13-tiden. Red ut i skogen med Maggan och var ute i typ två timmar, riktigt härlig ridtur och riktigt härligt väder. Längs vägen träffade vi på både Mickel Räv och Hugo Huggorm, vi stannade dock inte och pratade, utan red bara på. Skämt åsido, vi såg både räv och huggorm, det var rena rama vildmarkssafarin. Okej, det var ett skämt med, men vi såg iaf djuren. True story!

Har pratat lite med finevän idag med.  Och... Öhh... ja... insåg att det egentligen var en dum grej att börja ett nytt stycke med, eftersom jag varken kan, eller vill, skriva mer om den saken. Jag har kaos i huvudet och vet inte riktigt hur jag ska reda ut det just nu...

Efter stallet åkte jag och hämtade systeryster och Evelin. Vi gjorde sällskap till mamma, åt middag med mamma och Leif, och sedan gick vi över till grannen som hade ljusparty. Moster Lena var på partyt med, nice surprice says Erika. Fast Lena satt mest och kärade ner sig i Evelin, men det får vi väl bjuda på antar jag... var ju deras första träff :)

And we move forward...

Har även hunnit med att lämna bilen hos pappas mekaniker-granne ikväll. Imorgon ska den få sig en omgång, och förhoppningsvis så blir det fart på åket efter detta. Och fart på stereon, det är helt galet hur "strypt" jag känner mig av att inte ha tillgång till radio i bilen. Frustrerande.

Aja, nu ska jag återgå till One Tree Hill. Är ju halvvägs genom andra säsongen - kan ju inte stanna nu lixom...

Tjingeling.

Yay, victory is mine!

Bara en sisådär 12 timmar senare så kommer alla fyra inläggen upp i klump. Stabilt, blogg.se, men bättre sent än aldrig antar jag.

Bloggen, hallå hallå hallå?

Jag förstår inte varför den inte vill uppdateras... Nu är ju klockan 12:30, typ.

Anyway, ska göra mig klar och åka till stallet nu, Maggan ska rida barbacka så då ska jag testa dressyrsadeln och se hur det går med den saken. Skogstur i dressyrsadel, det finns en förstagång för allt... :)

Fortfarande ingenting?

Klockan är nu 05 och det har fortfarande inte dykt upp något inlägg. Varken det jag skrev vid 01 eller det vid 03. Mkt störigt, om du frågar mig. Visserligen inget intressant i något av inläggen, men ändå. Störigt.

PS, det där räknas inte som gnäll, för det handlade inte om hälsan! Hälsan är skitbra, speciellt öronen. Och så är jag skitpigg, så vem kan klaga lixom! DS.

Men mupp-blogg..

Stör mig så rejält mkt när jag gjort ett inlägg och bloggen vägrar att bli uppdaterad. Skrev klart, och publicerade, det förra inlägget strax efter 01. Nu är klockan strax över 03, och det har fortfarande inte kommit ut på bloggen. Inte för att det egentligen är nån panik med det, det är absolut ingen brådska.. Men oftast brukar det bara nå någon minut på sin höjd.

Yeah yeah, de kanske uppdateras samtidigt då, det förra och det här. Eller så kommer båda imorn nån gång (jag har fortfarande söndag, m'kay?)

Annars så ... ja, jag tänker för mycket. Jag slår knut på mig själv. Jag vet vad som är rätt svar, jag vet vad som är rätt sak att säga, och jag vet vad andra säger till mig, vad som är rätt, vad jag feltolkar, och vad de egentligen menar. Jag är inte korkad, även om jag lite för ofta väljer att höra det jag "vill" höra istället för vad folk egentligen menar. Men det är lite lustigt, man är bra som man är, men i slutändan måste man ändå förändra sig för att det ska vara riktigt bra. Visserligen förändringar till det bättre, framförallt för mig själv, men ändå. Aja, det är väl bara att starta förändringen så snart som möjligt, "There's no time like the present", eller?

Ska vi se hur många dagar det tar innan jag börjar gnälla om saker och ting igen? Om hur trött jag är, yrsel, ont i magen, illamående eller nåt annat lika exotiskt? Jag vet att jag gnäller mycket, och jag vet att jag är dålig på att göra något åt orsakerna till det hela. Men jag jobbar på saken. Och jag ser fram emot torsdag, då jag ska jobba på saken med min kära vän vid min sida... Men jag måste erkänna att jag är lite nervös för timmarna innan... Aja, det går säkert bra.

Så, nån som vill slå vad?
Jag tippar på att jag har börjat gnälla igen inom 24 timmar. Och det är om jag faktiskt anstränger mig. Annars hade det nog kommit inom en timme... Om jag hade haft ngn att gnälla till, vill säga... ;)

Godnatt då, kära vänner.
Visst är livet fantastiskt?

Veckan som gått, typ

Det går i vågor det där med blogglust. Det konstiga är att ju mer jag har i huvudet, desto mindre ord blir det i bloggen. Den här helgen har det varit mkt i huvudet, av diverse olika slag. Men nu är jag kanske tillbaka igen. Tillfälligt, om inte annat.


Lämnar man sin plats så är det fair game. Chefen a.k.a Fegis är snabbt uppe på stolen när man klivit upp. Sötmupp ♥



Gjorde en blixtvisit på Kungsnäs för att titta när Joanna red, självklart hade hon bästa möjliga färg på häst kvällen till ära. Brun häst for life!



Åkte på COOP i Birsta för att inhandla färddryck inför Umeå-resan. Men är det bara jag som tycker att drickan till höger har fått en väldigt underlig färg? Och nej, det är inte en synvilla eller ngn effekt genom kameran, den såg verkligen så där vit ut. Skitskumt...



Umeå! Mariehemsvägen! Min första lägenhet där jag inte bodde med familjen. Här bodde jag med min nya "familj", Ida och Joanna. Året för inflyttning var 2004, ungefär en vecka innan jag fyllde 20. Kors in the tak. En fyra hade vi, kommer inte ihåg riktigt hur många kvm men vi hade för tusan en hyra på typ 8000. (Området var precis nästan nybyggt, tror det byggdes 2003). Vansinnigt. Även vansinnsigt att balkongen är större än två av sovrummen (vi lottade och jag, den enda singeln, fick det största sovrummet. Höhö, victory). Vi är dock tveksamma på om det var andra eller tredje våningen som vi bodde på, men jag TROR att det var där pilen pekar. Det fönstret var även mitt sovrumsfönster. Lite fräsigt va?




På plats på bilfirman, och då undrar jag vad som är skillnaden mellan en köpt bil och en såld bil? Just sayin'...
Dessutom var det lite passande att bilen som vi hämtade åt Kerstin hade 060 som regnummer, passande när man bor i Sundsvall lixom... Och den andra bilen? URK? Vackert! :D



Imorse låg jag och läste en bok. Man kan säga att jag fick läshjälp. Söta, gosiga lilla kisse...




Kvällens planer blev ju inte riktigt vad jag hade planerat... Hade ordnat och pysslat och laddat med lite surprices.... Men tyvärr så blev man bortprioriterad. Jag förstår varför, så det är inte så. Det kändes väldigt tråkigt bara, jag hade sett fram väldigt mkt emot kvällen... Så jag skaffade mig marshmallows och grillade två sånna över värmeljus istället. Alla sätt är bra?

Wellwell.

Kvällen vart ju inte helt fel ändå i slutändan. Syster ringde, och det slutade med att vi pratade om allt mellan pojkar och barn, ljusparty, tv-program, filmer, digital-tv och bredband, boende, el, mammor, pappor, vänner, otrohet, ansvar och möbeltransporter. Och säkert en hel del annat med. Imorn ska vi sammanstråla och gå på ljusparty tillsammans med kära mor iaf. Och vi har gett varandra absolut köpförbud. Och vi kommer säkerligen bli sura på varandra för detta, men nu ska vi vara hårda.

Imornkväll ska jag även åka och lämna bilen hos da mekaniker. Nu ska den få sina besiktningsanmärkningar åtgärdade, och förhoppningsvis går den igenom besiktningen efter det. One can only hope....

Nu har jag slut på ord för den här gången.
Hejsvejs.

'Nuff said

Om jag bara kunde sluta...

(Det blev ingen ridning idag heller, Lotta som red Naomi förr ringde och sa att hon skulle rida. Att vi kunde rida tilllsammans, hon kunde ta Tineke sa hon, men just nu behöver de ju samma sadel eftersom Naomi har fått skav av den sadeln jag har haft... Så det går ju inte... Jag hade ju tänkt testa dressyrsadeln idag, men då sket ju det sig).

Bradag.se

Hoppas den blir bättre sen...

I had an ear-gasm...



Lyssnade på denna låt typ 50 gånger (minst) i bilen när jag åkte hem från Umeå. Helt seriöst, jag ÄLSKAR den här typen av musik när den spelas i en bil med "rätt anläggning". Dvs när man känner basen in i ryggraden, och hela bilen lixom fylls upp av musiken. Allt annat runtomkring försvinner...

Det enda som saknades var mörkret. Sån här musik ska spelas när man kör på E4:an, i mörkret, och som sagt, med rätt förutsättningar...

Ear-gasm på hög nivå... Mmmmm underbart...

Gåshud...

Destination Umeå

Sådärja, då var man "vaken" då. Dags att ila iväg till pappsen och sen styr vi kosan mot världsmetropolen Umeå.

Behöver jag nämna att jag är skittrött? Det här är inte min tid på dygnet...

Egentligen borde jag sova

... men det brukar jag ju säga för det mesta. Imorn ska jag till Umeå, i alla fall! För den som för anteckningar, tänkte jag.

Pappas sambo har köpt sig en bil där uppe, så jag och pappa ska samåka upp och sedan ta varsin bil ner.  Inte mig emot, jag tycker ju om att köra bil. Och får man då dessutom köra pappas lilla finbilen så kan man ju inte klaga. Och ännu en fördel - jag ska passa på att stanna kvar nån timme extra och ta en fikabit eller nåt med fina vännen Emma. Hur som helst har jag bränt ut två skivor med underhållning, en musikskiva med typ 18 låtar och en skiva med ett avsnitt av P3 Dokumentär.. Yeah, you got it, stereon i pappas bil kan inte läsa mp3-filer... Made that mistake när jag skulle åka ner till Falum med gamla audi-däcken. Drygt, men det får väl gå an.


Dagen har annars varit helt okej måste jag säga. Besöket dök upp, maten gick att äta, massagen var skön och välbehövlig, Naomi skötte sig fint i ridningen (inte hennes fel att sadeln gled lite dumt), kollade på när Joanna red lektion på Kungsnäs och har pratat lite med go-Andreas med.

Nu ska jag styra kosan mot sängen. Är inte direkt trött faktiskt, men med tanke på att det blir en hel del bilåkning och -körning imorn så kan det ju vara bra att kroppen får vila lite iaf, även om jag kanske inte direkt sover. Dessutom är det en katt som envisas med att sätta sig på tangentbordet, och det är lite svårt att få nån ordning på skriverierna då. Lika bra att göra dårarna till lags och lämna nätet för den här gången.
Godnatt.

Nu har jag fått svar från Sollefteå...!

Idag kom det. Beskedet. Det där som man gått och väntat på sedan man åkte hem från intervjun.  Gissa om det kändes pirrigt... Skulle det bli ett ja, eller skulle det bli ett nej? Och vad ville jag egentligen ha? Ett ja, eller ett nej?

Jag trodde ju iofs att de skulle ringa, så när det kom ett brev från Mittsvenska i brevinkastet imorse så trodde jag att det var resultatet på det där testet, som de sa att de skulle skicka hem. Men det var det alltså inte.

Ni som har huvudet med er har nog redan räknat ut hur det gick. Jag fick det inte. De skickade nog inte brev till den som fick tjänsten.

Så, nu känns det... avklarat. Tråkigt att inte ha fått jobbet, men skönt att inte behöva flytta. Så, finsta, du får dras med mig ett tag till!

Det är alltid okej att vara trött!

Jessica (Yezz Corner) har bloggat om trötthet, och konsten att sova "lagomt mycket". Och kommit fram till att det alltid är okej att vara trött.

Det är ju bra för mig att veta eftersom jag ju alltid klagar på att jag är trött... :P

Och när vi ändå är inne på ämnet.... Jag är trött :P Sist jag kollade på klockan var väl när jag o Andreas avslutade nattens samtal, kring 4:30 nånstans, sen låg jag och halvkollade på tv och bara myste med Dum och Dummare. Halv tio klev jag upp och började med stöket inför besöket, som enligt sin sista rapport borde anläda ungefär när som helst.

Bra det, för snart är maten klar med. Awesome.

Varför mäta om det inte är något problem?

Jag gjorde ju alltså en hastighetskontroll av bredbandet igår. Inte bara igår förrreste, det hela började i förrgår. För igår hade jag egentligen inga problem, utan gjorde det mest bara av uppföljningsskäl.

Det är en ganska kort, och riktigt långtråkig historia. So here goes.

Satt och surfarde i förrgår, men det gick så jävla dåligt. Massvis av sidor som tappade anslutningen och bara inte ville funka. Facebook, till exempel, funkade inte under hela kvällen. Inte förrän framåt natten kom den igång. Men det var många andra sidor som krånglade med. Med mobilen däremot, funkade det utan problem. Det var dock inte bara jag som hade problem, Emma hade samma bekymmer med. Skumt. Hur som helst så var det detta som gjorde att jag kollade hastigheten på bredbandet. Och som ni såg i tidigare inlägg så var det ju inte jättebra, tror det är meningen att vi ska ha 100/100 eller nåt sånt. (Tur man har koll), Jag hade alltså 35/44 i förrgår.

Igår högg jag tag i den berömda grannen och fd klasskompisen som konstaterade att han hade typ 95/80 eller nåt sånt där, medans jag hade fått ännu sämre, fick 30/35 genom Firefox, däremot samma värden som i förrgår om jag provade med IE. Men ändå. Så ska det ju inte behöva vara.

Idag har bredbandet piggat på sig ytterligare lite. Mätte nyss och får nu 49/40, men det är ju fortfarande lågt. Fast samtidigt upplever jag ju inte direkt några problem med internet, så varför haka upp sig? Uhm... bra fråga, faktiskt. Det har väl mest blivit en princip-sak.

Jaja, nog om detta. Håll med om att det var jäkligt tråkigt och ointressant? Men jag har ju roat fingrarna en stund iaf. Hehe.

Nu ska jag hoppa ner i sängen igen och ligga och gotta mig tills jag får ett av följande sms:

"Dyker upp om en timme"
eller
"Ändrade planer, kan inte komma".

Det är nästan lite spännande, eftersom jag tidigare idag fick besked om en positiv prognos. Men sånt kan ju ändras.

Inbrott?!


Ska det vara så?

Problemet är väl i grunden att jag inte har nån aning om vad man ska ha för internetuppkoppling här där jag bor. Men jag brukar ha BETYDLIGT högre mätvärden än sådär. Sist jag mätte (förutom igår när det faktiskt var något bättre än idag) så hade jag runt 90 ner och 60 upp.

Aja, det får väl ge sig. Eller så får jag fråga nån granne som jag kanske har gått i samma klass som på högstadiet om han använder det "inbyggda" bredbandet, om han kanske har nån aning om vad som är rimliga värden.

(Pik-pik, för jag vet att du läser ibland iaf ;) men annars frågar jag senare).
Nu, handla.

Nu ska vi strukturera upp detta...

Om jag ska få lunchbesök imorn, så kan det vara bra att ha något att bjuda på. Sitter och försöker klura ut något enkelt, billigt och gott som man kan bjuda en hårt arbetande karl på. Känns som ett schysst byte, lite mat mot lite massage. Och en annan fördel är ju att jag får matlåda. Till den dagen då jag är hungrig, lixom.

Idag var för övrigt lite av en märkvärdig dag, för det var nog första gången någonsin som min fina lilla mor åt mer än mig. Fast jag tror att aptiten har börjat komma tillbaka lite, för just nu är jag lite småsugen på nåt ätbart. Jag har gjort ett ägg. Ska äta det nu. Sen ska jag åka på ICA och se vad inspirationen ger för mat imorn

(Fast känner jag situationen rätt så kommer det komma ngt emellan. Men men, skulle så bli fallet så har jag åtminstone mat till mig själv, och det är ju bra det med).

Bloggen är min terapi

Jo, men faktiskt, lite. Jag slappnar av lite mer när jag får ordbajsa en stund, även om det handlar om världens mest triviala saker. Även om jag inte alls går in på det som egentligen finns i huvudet. Även om jag, samtidigt som jag skriver, sitte med helt andra tankar i huvudet och bara låter fingrarna leva sitt eget liv.

Synd bara att jag fortfarande inte har nån lust att blogga.

Det gör ont.

Just nu, just i detta nu, så gör det skitont. Jag vet också att det kommer att göra ont ett tag framöver, och ju mer man ser av det, desto mer ont kommer det göra. Tittar jag på ett sår så vet jag att såret utan plåster ser ut att göra mycket mer ont än det sår (som kanske egentligen är värre) som täcks av ett plåster. Jag är sån, och jag funkar så. Jag är väl medveten om det. Samtidigt måste man ibland titta för att vänja sig, hur ont det än må göra... Och det är bara att gilla läget. Det kommer bli riktigt bra i slutändan, nu ska man bara härda ut på vägen dit.. Men det är det värt!

Men som sagt... Just nu... just nu...

...ska jag gå o lägga mig och kolla på tv...

Det är dåligt med bloggmotivation nu

Ni som bloggar, ni vet hur det kan vara. Ni som inte bloggar - ibland tar det slut på ord. Eller åtminstone slut på orken att plocka fram orden, och lägga dem i rätt ordning. Men nu har jag ju faktiskt lovat min hobbypsykolog att jag ska pressa fram lite ord, så det är väl bara att sätta fart då. (Egentligen är det bara sista april som lovandet gäller, men lika bra att smida medans järnet är varmt).

I onsdags var det ju en promenad i den jobbiga backen. Så här jobbig var den:


Ser kanske inte mkt ut för världen, men i min värld var det mycket jobbigt. Yes.

Annars då.. ja, veckan har väl inte varit allt för avancerad. Åkte lastbil med Andreas igen på torsdagen, och sov där på fredag förmiddag. Sen var det ju vårdcentralsbesök som gick.... ehum... Ja, vi kan säga att det gick, och resten av dagen, den gick med. När jag hade fått lift hem från Härnösand så mellanlandade jag hemma en stund, och sedan gav jag mig iväg till stallet. Det blev den första dusten mellan mig och Naomi, när det var bara vi.

Och vi kan väl säga så här: Ridturen gick bra. Förberedelserna, not so much. Hon är lite speciell, damen, och jag har väl inte riktigt "känt in" henne än. Men grejerna kom på, och jag kom upp. Inga brutna ben, inga hästar på rymmen. Man får väl vara nöjd med det. För ridturen i sig gick riktigt bra. Hon skötte sig prickfritt. Pigg och glad och samarbetsvillig. Positivt överraskad, så det var skönt.



Vi red iaf bort till ... öhh... jag får nå psykbryt på mig själv, jag vill hela tiden säga Rogbergasjön. Men då hade det blivit en lång ritt (den ligger i Jönköping). Vad tusan heter den då!? Nej jag ger upp. Jag har seriöst suttit och funderat i fem minuter men det står bara Rogberga i min panna. Puckade panna. Men jag lovar att det trillar fram snart. Eller sen.

Sen blev det lördag.

Kolla noga nu då Andreas, för här kommer det.

Hade fått en inbjudan till grillning och bras-besök från Therese, och jag tackade ja. Hade ju inget bättre för mig, men om sanningen ska fram så var jag väl inte speciellt inspirerad. Men att umgås med vänner är ju sällan fel. Kom dit samtidigt som Joanna o Mange och vi var först på plats. Otippat... ;) Sedan droppade det in folk allt eftersom. Tillslut var vi 11 vuxna och två barn. (Gissa vem den "udda" vuxna var... åhhh va kul det är när alla är par?!)

Anyway. Mingel och mat. Jag fick låna Joannas pojkvän och använda honom som grillmästare, och köttet hade ju Andreas donerat till mig. Tur man är omhändertagen, alltså.. :) Therese och Anders hade ordnat med potatisgratäng och några potatisskruvar (goda), sallad och lite annat småplock som de bjöd på. Riktigt ambitiöst av dem.



Efter maten gav vi oss iväg upp till Selånger Kyrka och spanade in deras majbrasa. Det var förvånansvärt mkt folk faktiskt. Nån liten kvartett som sjöng lite vårsånger, de var duktiga. Jag saknar sången... Jag vill sjunga. Samtidigt som jag inte alls har nån lust att kuska runt hit o dit på olika träningar o grejer. Kluvet. Maybe later. Aja, sidospår.



När vi var nöjda med brasan så gick vi tillbaka hem till Therese och Anders. Då serverades efterrätt som Therese hade skapat helt själv, riktigt gott var det. Fast jag orkade bara någon tugga. Jag har lixom lite dålig aptit nu för tiden. Uhm.. ja, kvällen knallade väl på. Lite senare frampå kvällen så blev det tre omgångar "Med andra ord" (gamla namnet "Hon som slukades av vargen" var mkt roligare! Bara namnet alltså, spelet är ju detsamma). Laget innehållande Therese, Madde, Joanna and yours truly vann med 2-1 i matcher mot laget innehållande Anders, Therese (anders brors fru), Mattias och Mange. De skyllde på fusk och allt sånt där, men det är väl så man gör när man är dåliga förlorare... ;)

Well... Fick jag godkänt nu Andreas?

Sen blidde det söndag då. Sådär lagom inspirerad på morgonkvisten, hade inte direkt lust att göra nånting alls. Framåt 13-tiden tog jag mig dock i kragen och åkte till stallet. Jag har faktiskt lovat att rida, så nu ska jag göra det med. Och jag vet ju att det brukar kännas värt det när man väl är där, även om man är oinspirerad innan. Ja hur som helst så gick det väl bra. Maggan dök upp med så vi gjorde sällskap ut en tur till den där sjön som jag, tro det eller ej, fortfarande inte kommer på namnet på. Men det var en trevlig tur, där ska jag rida fler gånger. Vi red på en stig som jag aldrig gått på förut, alldeles lagom sväng.  Naomi var härlig ute, precis som senast, men precis som senast så var förberedelserna lite sisådär. Men men, sånt får man väl ta.



Söndageftermiddag blev händelselös. Framåt kvällen så ringde Andreas och vi surrade ett tag, sen pratade jag även med mamma en stund. Missade hela första timmen av Big Brother Live, men så kan det vara när man pratar med fina människor ;)

Och apropå BB, jag har inget att protestera mot den person som åkte ut. Visst finns det andra jag hellre skulle se åka, men huvudsaken inte någon av mina favoriter åker ut, så är ja nöjd.

Idag är det måndag. Vaknade när jag fick sms från lillasyster som frågade om jag kunde skjutsa Nicke-lilltrollet. Fast sen när jag väl frågade så hade de redan löst det, för tydligen hade hon skickat till hela telefonlistan, typ. Wellwell. Jag ringde SC och frågade om de hade tid att fylla i ett papper jag behöver skicka till försäkringskassan, och det kunde de göra medans jag väntade, så jag åkte upp till Härnösand. De grejade med pappret medans jag gick på stan, och sen fick jag det. Smidigt. Jag begav mig hem till Andreas, som visserligen inte var hemma. Han var ute o gick med sitt sällskap. Jag höll mig hos honom ändå tills han kom hem, så sen blev det lite mysigt umgänge med finaste vän, lite middag och lite Angry Birds. Nej, jag är inte alls förtjust i det spelet... :P

Jag behövde det umgänget. Enkelt, okomplicerat, inga knepigheter. Jag behövde det. Den här dagen har varit bättre än många den den senaste tiden. Så det kändes bra.

Annars har jag inte gjort så mkt ikväll. Surrat med ume-Emma på msn, trevligt som vanligt. Har slökollat på hockeyn med, verkar ju än så länge som att det kommer sluta bättre än matchen mot Norge. 3-0 till sverige nu och bara ett par minuter kvar. Gött. Då kan man kolla på BB med gott samvete ;)

Imorn är det tänkt att jag ska åka och luncha med kära mor. Trevligt.
Nu kom det en katt och la sig väldigt bestämt mitt framför tangentbordet, han försöker även lägga huvudet på tangentbordet. Hysteriskt kul :D
Bäst att avsluta bloggandet och ge honom lite uppmärksamhet...:)

Vad sägs om det inlägget från någon med bloggmotivations-brist!

RSS 2.0