Sååå trött

Man kan ju fråga sig vad jag gör uppe nu egentligen. Jag är såååå himla trött. Okej, det är kanske inte supertidigt, speciellt inte om man jämför med alla som kliver upp kl 6 för att jobba (eller ännu värre, David som kliver upp 2.30), men jag somnade ju inte förrän framåt 2-tiden, så jag borde sova åtminstone nån timme till.

Har precis kokat lite vatten, så jag väntar på dett det ska svalna så jag kan spola ur örat sen. Trodde inte att jag skulle kunna sova en blund med en fetvaddstuss i örat, men det gick förvånansvärt bra. Så nu är det alltså bara att vänta på att vattnet ska svalna. Tråk. Tar ju längre tid för det att svalna än att koka upp det. Sen när det är spolat och klart, då ska jag sova nån timme till.

Snark.

Om någon håller räkningen...

... Så är detta dag tre med lock för örat. Fruktansvärt irriterande. Men inatt ska jag sova med Revaxör, och sedan spola rent imorgonbitti, så jag hoppas det hjälper. Jag hoppas VERKLIGEN att det hjälper, jag står inte ut med detta, är alldeles snurrig. Men men, släpper det inte efter inatt så kan jag iaf ringa VC och säga att jag provat men att det inte funkat. Och om det funkar, då ska jag jubla. Och lyssna på musik. Jag vill att musiken ska låta i båda öronen. Den är så mkt bättre då...!

Dagen annars har väl varit helt okej. Träffade David runt 13, åkte hem till honom. Han lagade mat åt oss. Duktig David som lagat mat varje dag denna veckan! Låter kanske inte så märkvärdigt, men jag tycker det är ruskigt bra. Speciellt när man är van att äta färdiglagat eller något andra lagat större delen av månaden. Hur som helst så är David väldigt duktig på att laga mat, och det är ren lyx att bli bjuden på mat av honom :-) Som tack så diskade jag, var väl det minsta jag kunde göra... :-)

Vidare till kören! Hade ärligt talat ingen större lust att gå,  mest pga detta med örat. Det är jobbigt med ljud, och när det är mycket ljud på samma gång (typ många som pratar i munnen på varandra samtidigt) så bara flimmrar det i huvudet på mig. Kören kändes inte som en kalasalternativ just av den anledningen. Men, jag åkte ändå. Tänkte att jag skulle säkert tycka att det var roligt bara jag kom dit. Och det gjorde jag ju :-) Vi sjöng en ny låt, minns inte vad den hette men den var ruskigt fin. Hade aldrig hört den tidigare iaf. Maria frågade efter frivillig som kunde sjunga solo på den, och folk runtomkring mig knuffade på mig och tyckte att jag kunde ta det. Men jag hade ju aldrig hört låten innan, så det hade varit ganska omöjligt. Men ändå roligt att dom tycker att man ska sjunga iaf! Mitt självförtroende behöver allt gott det kan roffa åt sig... :-))

Resten av kvällen har varit lugn. Har haft ont i magen, kollat på tv och spelat sims2, otroligt spännande. Not. Vill att det ska hända nåt spännande i sims åtminstone. Typ bli bortförd av ailiens eller nåt. Men inte då. Dom producerar barn på löpande band bara, så släkten har blivit stor. Men vad är det för kul med det? Snart är det slut på hus, och då kan det inte bli några nya familjer. Det blir bara en massa inavel. Fast det vore kanske spännande? Undrar var som händer om man parar en sim med sitt syskon eller kusin eller nåt. Coolt om det blev nån slags mutation, haha! Jaja, det är bara ett spel, så då kan man få leka med tanken på incest och mutationer. Tro inte att jag är lika positiv när det kommer till det vanliga livet. Jaja, jag får väl jobba vidare med mina simmar, och hoppas att det händer nåt spännande snart.

Imorgon. Ingen aning om vad som händer imorn. Borde städa, men det slutar väl med att jag sitter här och spelar sims, eller gnäller om att locket i örat inte släppt. Men jag borde städa. Egentligen.

På torsdag ska vi åka till Rosenlundsbadet och ha livräddning med scouterna. Jag ska inte bada, fel vecka för det. Inte för att jag lider för det, skulle inte gärna visa mig i badkläder just nu ändå. Jag borde få tummen ur och satsa på träning. Egentligen.

Men jag ska vänta på att locket i örat släpper först så jag kan sitta stilla utan att behöva hålla i mig i nånting. Känns lite mer stabilt att träna då...!

Tisdagstema v. 9

Veckans tisdagstema är "Aktivitet".
Min aktivitet är väl inte direkt aktiv, men det är ändå något som måste göras.


Bills, bills, bills....

Skum blogg...

Undrar vad som händer om jag publicerar detta? Om det ens går att publicera. Min blogg är helt försvunnen just nu, riktigt flummigt och skumt. I don't like.

UPPDATERING
Jaa, bloggen kom tillbaka när jag uppdaterade. Tänk så enkelt det kan vara ibland...!

Rövblogg!

Rövblogg!

Förbaskade rövblogg som inte vill låta mig kommentera andra bloggar...
Troligtvis lär jag inte lyckas publicera detta inlägget på första försöket heller...

Mer eller mindre, gott och blandat

Först och främst så tycker jag att det är sjukligt dyrt med 2000 kronor för en konsterbiljett, oavsett vilken artist eller vilket band det är som spelar. Med största sannolikhet så kommer jag aldrig betala så mkt för att gå på konsert. Nu är jag alltså inte intresserad av att gå på Metallicas konsert, som tur är, men många är ju uppenbarligen sugna. Sen undrar jag, alla dom som säljer Metallica-biljetter på blocket idag, har dom köat på ticnet för att köpa biljetter som dom ska sälja vidare till ett högre pris, eller har dom helst enkelt bokat och insett direkt efteråt att dom fått förhinder? Riktigt nedrigt om dom köper enbart för att sälja dyrare tycker jag, pengakåta arslen...

En SLFR-klubbkompis trillade av hästen igår. Princess (hästen) fick tydligen en bom mellan benen, Ingrid ramlade av, Princess gjorde en kullerbytta och landade på Ingrid. Det blev en ambulansfärd, och skadan var en sprucken mjälte. Illa nog, men det kunde helt klart vara värre. Tänk er att få 500kg häst över sig... och då är det alltså inte 500kg som ligger stilla, utan 500kg som kommer flygandes, och landar på dig. AJ. Hon blir kvar på sjukhuset i en vecka iaf. Stackars Ingrid, krya på dig!

Ridsport är nog rätt farligt egentligen. Den andra mest skadedrabbade sporten i sverige, tydligen. Ca 13 000 skador varje år. Fotbollen ligger visst etta, med runt 25 000 skador per år. Fast egentligen kan jag tycka att ridsporten ändå har "få" skador, det är ju trots allt levande djur vi har att göra med. Dom väger mycket, dom är starka, och skulle dom få för sig något så har man inte mycket att sätta emot, så enkelt är det ju. Jag själv har gjort mig illa ett par gånger, men som tur är så har jag aldrig skadat mig allvarligt. Har väl tre gånger jag minns som "värst".
  1. Jag ramlade av Lillstrumpa när hon var unghäst. Vi skulle vända snett igenom i galopp, hon ökade, jag fick inte stopp, och när vi kom till hörnet av ridbanan svängde hon på en femöring, jag ramlade av och landade med höften mot foten av ett hinderstöd. Senare samma kväll tappade jag känseln helt och hållet i vänster ben. Jag trodde helt seriöst att jag skulle bli lam eller ngt, men troligtvis var det bara någon nerv som hade kommit i kläm, för känseln kom tillbaka ett par timmar senare.
  2. Jag ramlade av Carlos under en hopptävlingen på Färsta. Vi var tre ryttare som skulle rida honom i den tävlingen (ovanligt många, men det var relativt låga höjder), och alla tre ramlade av. Jag landade i mitten av en oxer, och kom knappt upp efteråt. Sträckte nacken rätt ordentligt, och FY vad ont det gjorde. Kunde knappt vrida på huvuet på ett par dagar. Fy så ont det gjorde...
  3. Jag ramlade av Diana när jag, Malin R och Ida B hoppade i ridhuset. Vi kom fel på hindret, jag trodde att Diana skulle stanna, men hon hoppade ändå. Jag hamnade på sniskan, försökte sitta kvar, men tillslut trillade jag av. Landade på svanskotan, och det gjorde förbaskat ont. Gick direkt ner i ridhuset, gjorde klar Diana, skyndade mig hem. Det var knappt jag kunde sitta i bilen på väg hem, och värre blev det. Läkaren på vårdcentralen misstänkte spricka i svanskotan, men efter röntgen blev det klart att så inte var fallet. Men det gjorde ändå fruktansvärt ont...
Jaa... Ridning är nog inte alltid så bekvämt. Och det är nog ganska stora risker att skada sig, egentligen. Men man får göra så gott man kan. Ta det försiktigt, rida med hjärnan. För sluta rida; det kommer jag aldrig att göra.

John Tucker must die!

JTMDNu har jag sett en riktig kanonfilm! ÄNTLIGEN en komedi som jag garvat mig igenom, känns kalasbra :-)

Filmen handlar om John Tucker, kaptenen och stjärnan i skolans basketlag, och skolans populäraste kille. Alla tjejer vill dejta honom, och han dejtar inte bara en, utan flera. Detta lyckas han med genom att dejta tjejer från olika "grupper", tjejer som aldrig skulle komma på tanken att prata med varandra. Men, när dom väl pratar med varandra, och kommer fram till att dom alla tre dejtar John Tucker, blir dom vansinniga på varandra. Men med lite hjälp från Kate så kommer dom fram till ett gemensamt mål: John Tucker ska få smaka på sin egen medicin.



Hysteriskt rolig film! Man följer tjejernas försök att hämnas på John Tucker, och det är inte bara ett försök... Visst kunde jag tycka lite synd om honom emellanåt, men är man med i leken får man leken tåla... Hehe. Åhh vad jag skrattade, denna filmen ska jag se igen, ingen tvekan om saken :-D Precis min typ av film...! =))




Mitt betyg:


5E

Tjejsnack v. 9

Snabbmat


· Vad äter du för sorts snabbmat?
Färdigmat från affären, och sedan äter man ju ute med jämna mellanrum, typ pizza, hamburgare, kyckling.

· Vad för snabbmat skulle du aldrig äta?
Öhh.. man ska aldrig säga aldrig antar jag. Vet icke.

· Vad skulle du vilja att snabbmatsutbudet utökas med?
Haha det finns väl mycket nog som det är nu?!

· Bästa snabbmatstället?
Cîckî Má Má är grymt gott. Kycklinggrillspetten dom har där... Muuuuuuums.

· Sämsta snabbmatstället?
Tjaaa.... Svårt att säga. McD är väl ingen höjdare egentligen, men jag äter där ändå ibland.

Kommer ni ihåg...?

SÅ SÅG DET UT DÅ:

kök



SÅ HÄR SER DET UT NU!

Kök

Tänk att det blir sån skillnad genom att bara byta kyl/frys... Känns som ett helt annat kök bara nu! Men det är ju inte klart än... :-)

Helgen som gick

... Var helt klart en trevlig helg. Jag kommer inte exakt ihåg vad jag/vi gjort, men det har iaf varit trevligt. Fredagen har jag typ inget minne av, haha. Måste väl betyda att jag inte gjorde nåt speciellt? Tror jag var hemma bara medans David grejade i lägenheten. Och ja just det, vi var ju hos Micke och Anna och blev bjudna på tacopaj, jättegott var det! Kollade även på Datemovie. Såg den för rätt längesedan med, och den hade inte blivit bättre denna gången heller. Men men, en filmkväll är ju aldrig fel!

Upp relativt tidigt på lördagmorgonen. Var på "Kvinnofrukost" med Davids mamma, mormor och några av hans mammas arbetskamrater. Det var som en föreläsning om 7 av bibelns kvinnor. Förstår att många tycker att det låter skittråkigt, men det var riktigt intressant! Religion är intressant! Duktig föreläsare, och så var det en tjej som dansade magdans med. Riktigt häftigt :-) Sedan hängde jag med Gittan på en liten shoppingrunda, jag skaffade mig några nya trosor, lite strumpor och schampo på EKO-hallen, billigt och bra. Hittade även ett billigt strykjärn, som gittan köpte till mig! 79kr för ett strykjärn, rätt överkomligt va? Väldigt snällt av henne, verkligen. Åkte vidare till Lily, Davids mormor, och fikade lite där. Trevligt. Nästa destination, kaxholmen. Handlade lite, åt en pizza, och sedan kollade vi på slutet av "Mannen som kunde tala med hästar" innan jag åkte hem till David för att bli hemskjutsad. Resten av lördagen var relativt ointressant, kollade på schlagern och sedan blev det typ sängen.

När jag vaknade på söndagmorgon vet ni som hängt med att jag hade lock för örat. Så, fram tills att jag skulle åka till kyrkan bestog tiden mest av förberedelser och diverse "knep" för att få bort locket. Det var inget som funkade. Väl i kyrkan utnyttjade jag locket till att sätta mig bredvid sopranerna, jag hörde ju ändå ingenting på den sidan, och ingen annan ville sitta där, så det är klart man ställer upp. Ställde även upp som ljusbärare när vi gick in och ut ur kyrkan, eftersom alla andra var så himla motsträviga. Finns inga frivilliga till nånting i den där kören! (Va bra, då kanske jag får sjunga solo fler gånger, hihi!) Sjungandet gick bra iaf, både för kören och för mig personligen. Jag är helt nöjd med min insats, rösten höll och jag tyckte faktiskt det lät riktigt bra, det lilla jag hörde av mig själv i högtalaren som var riktad mot kören. David filmade litegrann, dock inte mitt solo, så jag ska ta och lyssna på det sedan och se om jag fortfarande tycker att kören var bra ;-) Efteråt åkte vi till Lily och fikade. Jag var såå hungrig, hade ju inte ätit någon frukost eftersom jag var så nervös. Så några mackor och goda kakor satt verkligen inte alls fel :-) Vidare till ICA Maxi för lite shopping, sen åkte jag och David och hyrde film, och sedan hem för lite matlagning och mys. Stinas örtkykling och ris! Muuuums. Åt och kollade på The Guardin, riktigt bra film! Bättre än vad jag trodde, fast kanske liiiite långdragen. Men ändå riktigt riktigt bra. Gick och la oss vid 20, tidigt för mig, men sent för David som skulle upp och jobba. Jag var dock trött efter dagen, så jag hade inga större problem att somna.

Nu är jag vaken igen, vaknade först när David åkte till jobbet vid 3-tiden inatt. Själv klev jag upp vid 8.30, så jag sov riktigt länge med tanke på att jag gick och la mig så tidigt. Nu ska jag äta frukost, och kolla på den andra filmen vi hyrde - John Tucker must die. Yehaa.

Och förresten - Jag har fortfarande lock för örat!

Lock för örat

... och i motsats till alla andra gånger jag haft det denna månaden så vägrar det släppa! Typiskt, precis den dan jag ska sjunga. Jaja, det är väl bara hoppas att jag får sopranerna på höger sida så jag hör altarna bättre än dom, haha :-)

David kommer hinna iaf, han ringde för nästan en halvtimme sedan och då skulle han lossa. Hade bara bilen dessutom, så han skulle hinna hit och skjutsa mig till stan även! Snällt. Jag gillar inte bussen :-P

Fast just nu önskar jag mest att locket för örat ska släppa. Och att jag inte gör bort mig helt och hållet i mitt solo, hihi. Detta ska bli ROLIGT, så länge sedan jag sjöng inför folk, vi märker väl idag om jag har saknat det eller inte... Men jag anar åt vilket håll det kommer luta =))

Fräckis

York2 på blip skickade denna till mig, I like... Haha :-)



En dag på klosterskolan.
Den närsynta, gamla nunnan med lite dålig hörsel som höll lektion frågade lilla Anna en fråga, men Anna hade varit uppe länge dagen innan och slumrade gott i bänken,
- Vem skapade universum, Anna?
När Anna inte reagerade så tog Greta, som satt bakom Anna, sin penna, och petade henne i ryggen.
- Åh herregud! Skrek Anna.
- Helt rätt, Anna! Sa nunnan medan Anna redan började att somna om.

En stund gick och nunnan frågade Anna på nytt,
- Anna, vem är vår räddare?
Men Anna reagerade inte heller denna gång, Greta fanns där snabbt med sin penna och petade henne i ryggen, vän som hon var.
- Jesus Kristus! Skrek Anna.
- Perfekt, Anna! Sa nunnan nöjt, medan Anna åter slumrade in.

Det gick en stund och nunnan frågade Anna en tredje gång,
- Anna, vad sa Eva till Adam efter hon fått sitt tjugotredje barn?
Ännu en gång sov Anna så Greta fick fick rycka in med sin penna.
Hon böjde sig fram och petade henne mycket hårdare denna gång, men den här gången hoppade Anna till och skrek,
- Om du sticker in den där jävla grejen i mig igen, så bryter jag den i två delar och trycker upp den i röven på dig!

Den gamla nunnan svimmade.

Häxor?

Arbetsförmedlingen annonserar (åt kund) efter "riktiga" häxor i Jönköpingstrakten. Jorå, men det känns ju som ett seriöst jobb...?

Häxor

Nu är det gjort!

Nu är tanden borta. Jag hoppas verkligen att det var den som var orsaken till smärtan, så att även smärtan försvinner nu. Just nu känner jag ingenting, pga bedövningen antar jag, men jag märker väl senare hur det går.

Själva utdragningen gick väl sådär. Det gjorde förbannat ont, jag skrek rätt ut. "Gör det verkligen så ont? Ja då har nog inte bedövningen tagit riktigt än." Jag fick en spruta till, men sen fortsatte dom direkt så den hann nog inte direkt verka heller, så jag skrek lite till. Men till slut var den iaf borta. Och då kändes det inte så märkvärdigt längre. Men, det gjorde hur som helst fruktansvärt ont.

Priset för hela proceduren gjorde mindre ont, och var mindre blodig än utdragningen. 530kr, billigare än vad jag trodde det skulle vara. (Men ändå dyrt tycker jag, för typ 20 minuters arbete.)

Lite drygt en timme kvar tills jag får äta. Börjar bli lite hungrig redan nu faktiskt. Ska försöka sova/vila lite innan dess, är riktigt trött. Är väl spänningarna som släpper. Undrar hur ont munnen gör när bedövningen släpper? Den som lever får se. Men jag överlevde ju dragningen, så jag borde överleva när bedövningen släpper med. Eller hur?

Jag står inte ut

Jag är ledsen om det är mkt tand-klagomål här för tillfället, men jag håller seriöst på att bryta ihop. Tror egentligen inte ipren-en gjorde sån stor skillnad, smärtan har kommit och gått i vågor. Det har gått från att vara relativt milt till att vara på gränsen till nervsammanbrott. Jag har varit grinfärdig flera gånger. Jag ringde apoteket och frågade om alternativ till ipren, och fick några förslag, men det blev aldrig att jag åkte och köpte några. Jag ringde även till tandläkaren, och bad om tips på receptfria smärtstillande, men tipset jag fick var att ringa tillbaka imorgonbitti, och be om en ny akuttid för att få tanden utdragen redan imorgon.

Jag vet inte hur jag ska göra. Pratade igenom det med mamma, och hon tyckte att jag skulle ringa imorgon, ta en akuttid och åtminstone åka dit och prata igenom det med tandläkaren. Höra vad dom tycker, främst med tanke på att jag ska sjunga på söndag. Jag vill INTE missa det, och jag vet inte hur det påverkar att dra en tand.

Okej, jag är säkert orolig i onödan, men jag vill verkligen inte missa söndagens körframträdande. Jag vill verkligen sjunga den sången. Men samtidigt klarar jag inte av att ha det så här en hel vecka till, det går bara inte. Och OM jag ska vänta en vecka så ska jag kräva smärtstillande. I värsta fall, om dom drar tanden, så får jag väl sjunga under påverkan av smärtstillande då. Tror ni det funkar? Jag vet inte det jag...

Och som om det inte vore nog med mun-eländet, så har jag feber. Inte någon hög feber, men ändå. Nej, det slutar inte med det heller, för jag har ont i örat, på samma sida som min onda tand. Jag är helt och hållet ostabil just nu, tänk att sånna små (för dom är ju egentligen inte så märkvärdiga) bekymmer kan få en helt ur form. Elände...

Vem kunde ana?

Smärtan är inte helt borta, men den är helt klart mindre än tidigare idag. Beror det på ingenting, eller kan det vara ipren som får pluspoäng? En kombination vore ju bra, dvs att smärtan är på väg att försvinna samtidigt som ipren mildrar det värsta.

Den som lever få se.

Minns ni denna?

Jag är ipren, den intelligenta värktabletten!

Min tandvärk håller på att ta död på mig. David ska vara gullig och åka förbi apoteket och köpa nån slags värktablett åt mig, tror jag ska prova ipren, har nog aldrig använt sånna. Alvedon brukar inte funka för mig. Dessutom sjunger ju den lilla "tabletten" så här:

"En ipren 400mg hjälper oftast bättre än två receptfria tabletter med paracetamol till exempel alvedon vid huvudvärk mensvärk och tandvärk, jag är ipren, den intelligenta värktabletten!"

Alltså, ipren får det nog bli!



(Förresten, varför fattar inte jag hur man lägger upp filmer från tex youtube direkt i bloggen? Funkar ju aldrig för mig. Nåja, går väl lika bra att länka antar jag)

Priser inom tandvården

Satt och pratade med Joanna nyss, och diskuterade detta med tandläkaren, och tandläkarens priser.

Varför är det egentligen så sanslöst dyrt att gå till tandläkaren? Vad är det som gör ett tandläkarbesök så annorlunda från ett vanligt läkarbesök? Varför ska det vara dyrare att ta hand om sin mun än tex sin mage?

Ett vanligt tandläkarbesök om du är mellan 20-29 kostar mellan 250-670kr, och är du mellan 30-64 så går det på mellan 350-775kr. 775kr?! För ett enkelt besök. Hos vanlig läkare kostar det mellan 200-300kr, men då kommer högkostnadsskyddet in vid 900kr. Varför omfattas inte tandvården av sjukvårdens högkostnadsskydd? Finns det högkostnadsskydd inom tandvården, och isf, vart går det in? Måste va en riktigt hög kostnad eftersom man sätter ut prisexempel på rotfyllning av tre rotkanaler mer 2104-2945kr. Jag tror jag hörde en dam som kom ut från tandläkaren idag få en kostnad på 4000kr. Jag hoppas jag hörde fel, men med tanke på tandvårdens sjuka priser så är det säkert inte omöjligt.

Mitt akutbesök idag kostade 255kr. Det är absolut inget att klaga över, jag tycker det är helt ok pris. Trodde det skulle vara dyrare än ett vanligt besök eftersom man fick en akut-tid, men så var det ju inte. Dragningen av tanden på torsdag trodde damen i luckan skulle kosta mellan 650-750kr. Vet inte riktigt vad jag tycker om det. På folktandvårdens hemsida står prisexemplet att det kostar mellan 488-800kr, men jag antar att eftersom det är en visdomstand som ska bort så är det dyrare. Eller nåt.

Nej, jag tycker att tandvård och övrig vård ska höra ihop. Alltså ska högkostandsskyddet även omfatta tandvård. Höj hellre gränsen för frikort från 900 till kanske, jag vet inte, 2000 eller nåt, så att man kan räkna med tandvård. För det är väl bättre att förbättra sveriges munhälsa än att bara dom som har råd ska få sköta om sin mun?


(Källa för mina prisexempel: Folktandvården Jönköping)

Fildelning

Haha, denna är ju så rolig. Såg den i en busskur när jag åkte till kören förut idag, tyckte den var riktigt härlig!

Länge leve fildelningen! :-P

(Denna bild är dock från dagens DN, sidan 3)

Tisdagstema v. 8

Veckans tisdagstema är "Nyttig". Satt och kollade på hemsidan där man redovisar sina bilder tidigare idag, och många av bidragen är frukter och grönsaker. Ja, absolut, jättenyttigt, inget snack om saken. Jag tänker däremot välja något som är nyttigt för mig, nyttigt för min själ. Beröm. Och idag tänker jag även koppla ihop det med kvällens kör-träning.
Tisdagstema
Vi tränade på samtliga låtar ikväll, alla som vi ska sjunga på söndag, plus en som vi ska sjunga på vårkonserten. Men fokus låg på söndagens gudstjänst. Vi började med "Varken död eller liv", alltså låten som jag ska sjunga solo i.

Så, jag börjar sjunga. Det gick bättre denna gången, förutom att jag missade början, men det var pga att vi bytt komp från piano till playback, så jag brydde mig inte så mkt om det. När jag sjungit klart min vers händer följande: SPONTANA APPLÅDER! Jag vart helt paff, det hade jag verkligen inte väntat mig. Det var verkligen en kick för självförtroendet kan jag meddela. Även denna gång fick jag klappar på axlarna och blev berömd, och allting värmde förstås otroligt mkt, men just applåderna... Ingen annan solist har fått applåder hittills under den tiden jag varit med. Vilket visserligen bara är ca 4-5 gånger, men ändå! Jag är otroligt stolt och lycklig.

Så alltså, mitt bidrag till tisdagstema v. 8, NYTTIG, är applåder, beröm och självförtroende-kickar. Lovely!


Face your fear

Just vad jag ska göra idag. Fick en akuttid hos tandläkaren i Huskvarna. Jag frågade hur ont man behövde ha för att det ska vara akut, och då skrattade hon och tyckte att det var en rolig fråga, även jag skrattade. "Idag behöver man inte ha särskillt ont", sa hon, "för idag har vi gott om akuttider". Så, jag ska alltså möta min tandläkarrädsla redan idag. Känns som det kan vara lika bra.

Jag ringde även en klinik inne i stan som enligt ryktet (deras hemsida) skulle ha möjlighet att ge tider inom 4 veckor. Jo tjena, den 16/4 fick jag tid. Så, det var nog bra att Huskvarna hade tid att ta mig idag, då hinner jag dessutom inte jaga upp mig överdrivet mkt.

Uj, jag är redan nervös... :-S



Update, 21:45

Ifall någon undrade hur det gick, så kommer svaret här!
Jag kom dit, hörde hur dom borrade och grejade i nåt rum i närheten, och var sååå nära att kliva upp och gå därifrån. Bet dock ihop, och satt kvar. Fick komma in precis i rätt tid med, det har nog aldrig hänt förut tror jag. Först skulle dom röntga, och sedan fick jag komma in till tandläkaren. Han tog det lugnt och försiktigt, jag vart faktiskt aldrig direkt rädd, så som jag brukar bli alltså. Det kändes ovanligt bra. Men så gjorde han ju inte så mkt hellre iofs, kollade mest, knackade lite på tänderna.

Ang. käken då, han tror att jag antingen bitit i för hårt i nånting, eller att jag spänner käkarna när jag sover. Om jag vill får jag prova bettskena, men den går ju på runt 1000-lappen, så jag sa att jag skulle avvakta och se om det blir bättre.

Dessutom hade jag ett ordentligt stort hål i visdomstanden i överkäken på höger sida (alltså samma sida som jag har ont i), så även den kan vara en bidragande orsak till smärtan i käken. Och, eftersom man inte lagar hål i visdomständer, så ska den alltså dras ut. Och om den ändå ska dras ut, varför inte göra det inom den närmaste tiden, när jag fortfarande har känslan av att tandläkaren inte är farlig? Så, summan av kardemumman är att om ca en vecka, nästa torsdag, så ska jag till tandläkaren och dra ut min första tand.

Och den som säger något i stil med "Stackars dig, hoppas det inte gör ont", eller "Oj, det kommer göra ont", eller "det gör bara lite ont" eller nånting annat med "ont" i negativ bemärkelse kommer jag att bli elak på. Ljug hellre för mig och säg att det inte gör ont alls, att det är lätt som en plätt. För jag har ingen lust att gruva mig i onödan inför torsdagen.

Inte helt kry...

Men inte direkt sjuk heller. Den skumma känslan i käken får mig ur balans, och jag har huvudvärk. Magen har börjat bli lite mer normal, så det är ju skönt iaf.

Imorgonbitti har jag tvätttid. Det lockar inte för fem öre, men med tanke på att jag knappt har några rena kläder kvar så är det ett nödvändigt ont. Nu ska jag dock hoppa i säng, en nybäddad fräsch säng. I like. Och så ska jag läsa min bok som jag snart läst ut.

Jag har blivit en riktigt bokmal på slutet, men snart har jag slut på böcker. Får bli antingen second hand (pocketböcker för 5kr gillar jag) eller biblioteket. Har dock lite svårt med biblioteket, jag brukar alltid lyckas ha kvar böckerna för länge, oavsett jag läst dom eller inte. Oftast slutar det med att jag inte ens läst dom. Känns meningslöst att låna då. Köper jag däremot böckerna själv så gör det inget om det dröjer ett halvår innan jag börjar läsa dom. Jag gillar att köpa böcker.

Godnatt

Greys Anatomy Soundtrack

Jag har aldrig varit mkt för soundtrack, det brukar vara lite för mkt blandning på låtarna för min smak. När vi var yngre hade jag/vi (jag minns inte vems det var) en skiva med soundtracket för Dirty Dancing. Ett fåtal låtar gillade man, ni vet, klassikerna, men annars var det väl inte så märkvärdigt.
Greys Anatomy Soundtrack
Som ni vet så är jag ganska förtjust (ganska? Dagens skämr, hihi) i Greys Anatomy. Och med tanke på detta fick jag min julklapp av min syster när vi var uppe i Sundsvall, vet inte om jag skrivit om det innan. Men jag fick iaf volym 1 av Greys Soundtrack. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk, det är jag alltid mot soundtrack, men vi lyssnade på den och den verkade ju helt okej ändå. Det är ju trots allt från min absoluta favoritserie, och tanken var god.

Den senaste veckan har jag knappt gjort annat än lyssna på denna skiva, både på datorn och när jag varit i bilen eller lastbilen med David. Jag är fast! Helt fast, som jag inte varit med en skiva på evigheter. Vissa låter är kanske inte riktigt min smak heller, men vad gör det när resten är helt fantastiska! Och nu menar jag inte enbart låtarna på skivan jag fick, utan även musiken från serien i allmänhet. Den som valt ut musiken till Greys Anatomy är ett geni. Så enkelt är det.

Tips på bra låtar: (Alla utom den första finns på soundtracket vol. 1)

• Thirteen Senses - Into the fire

• Joe Purdy - The city
• Mike Doughty - Looking at the world from the bottom of a well
• Maria Taylor - Song beneth the song
• Tegan and Sara - Where does the good go?
• The Ditty Bops - There's a girl
• The Postal Service - Such great hights
• The Eames Era - Could be anything

Grymma, I tell you, gryyyymma!

Tjejsnack v. 8

Sömn

• Vad har du på dig när du sover?
Antingen trosor eller ingenting

• Hur sover du helst?
På mage

• Hur många kuddar har du i sängen?
2 om jag sover själv, 3 eller 4 om jag sover med David

• Kommer du ihåg vad du drömmer på nätterna?
Nej, inte så ofta. Ibland bara, men då har det ofta varit nåt knasigt som typ en kraschad lastbil som man lagar genom att blåsa upp den. Ni vet, som tecknade figurer när dom blivit platta, dom blåser upp sig själva till normala. Hoho

• Har du drömt "sann-drömmar" någon gång?
Njaäe, har väl haft dejavû-känslor från drömmar ibland, men det är väl sånt man mest inbillar sig med antar jag

Denna underliga kropp....

Jag är less. Har inte mått 100% fysiskt bra på ett tag nu, och jag är trött på det. Magen har spökat rätt ordentligt, oavsett vad jag ätit. Jag har en knöl i armhålan som gör ont, jag tror det är ett bett eller nåt för det är en svart prick i mitten på knölen. Skumt. Även huvudvärk. Sen har jag en skum känsla i käken. Inte samma som när visdomstanden gjorde ont, utan detta är mer som...hmm... har ni ätit något som varit riktigt jobbigt att tugga? Så man blir alldeles trött i käken? Ungefär så känns det! Men jag har ju inte ätit något svårtuggat. Inatt kunde jag knappt ligga med höger sida ner i kudden för det gjorde för ont i käken. Helt sjukt, jag fattar ingenting.

Egentligen borde jag gå till tandläkaren. Jag har inte varit där på så länge. Men jag är rätt övertygad om att jag har hål nånstans, vore konstigt annars, men jag gruvar mig dels för att det kostar pengar som jag inte har, och dels för att jag är så sjukligt rädd för tandläkaren. Jag svimmar ju varje gång jag sätter mig i den förbaskade stolen. Fast man borde väl, innan tänderna ramlar ur...

Kommer ni ihåg....

Hur Davids badrum såg ut när han flyttade in? Inte? Se HÄR. Förskräckligt, eller hur?

Nu däremot, ser det ut så här:



Här snackar vi förändring.
Snacka om att David och hans far gjort ett hästjobb. Skitsnyggt är det nu!

Bloggmissnöje

Okej att det är en svacka i mina inkomna-kommentarer just nu, men att dom sammanfaller med en tidpunkt när människor bloggar mindre än vanligt är bara rent elakt... :-( Jag har ju inget alls att roa mig med!

EFIT, 070214

Idag har det varit efit igen! Du kan se det HÄR.

Jag älskar listor!

Stolen from Joanna



UTSEENDE

( ) Jag är kortare än 160cm.
(X) Ibland tycker jag att jag är ful.
( ) Jag blir lätt brun.
( ) Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
( ) Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
( ) Jag har en tatuering.
(X) Jag är osäker över mitt utseende.
( ) Jag har haft/har tandställning.
( ) Jag har glasögon/linser.
(x) Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis
(x) En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
( ) Jag har mer än två piercingar.
( ) Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
( ) Jag har fräknar.

FAMILJ

( ) Jag har svurit åt mina föräldrar (jag minns ärligt talat inte, det kan ha hänt men inte vad jag minns)
( ) Jag har rymt hemifrån
( ) Jag har blivit utslängd hemifrån
( ) Mina biologiska föräldrar är ihop
( ) Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
(x) Jag vill ha barn nån dag
( ) Jag har barn
( ) Jag har mist ett barn

SKOLA/JOBB

( ) Jag studerar
( ) Jag jobbar
( ) Jag har somnat i skolan/jobbet
(x) Jag har missat mer än en vecka av skolan
(x) Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats (Jag var penn-kleptoman på sjukhuset)
(X) Jag har fått sparken

SKAMLIGHETER

( ) Jag har sagt "lol" i en riktig diskussion
(x) Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer
( ) Jag har pissat på mej av skratt
(x) Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat
(x) Jag har gråtit av skratt
(x) Jag har limmat fast min hand i något
(x) Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan
( ) Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats

HÄLSA

( ) Jag föddes med en sjukdom
( ) Jag har fått stygn på ett öppet sår
( ) Jag har brutit ett ben.
( ) Mina tonciller har tagits bort.
( ) Jag har suttit hos läkaren med en vän.
( ) Mina visdomständer har tagits bort
( ) Jag har genomgått en allvarlig operation.
(x) Jag har haft vattkoppor
( ) Jag har haft/har astma

RESANDE

(x) Jag har kört mer än 300 km på en dag.
(x) Jag har flugit
( ) Jag har varit i Ryssland
( ) Jag har varit i Kina.
( ) Jag har varit i Japan.
( ) Jag har varit i USA.
( ) Jag har varit i Afrika.
( ) Jag har varit i Asien.

ERFARENHETER

( ) Jag har tappat bort mig i min hemstad
(X) Jag har sett en fallande stjärna
(X) Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna
( ) Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas
( ) Jag har tryckt på alla knappar i en hiss
( ) Jag har sparkat en kille mellan benen
( ) Jag har varit i ett casino
( ) Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan
( ) Jag har gått "skinny dipping"
(x) Jag har lekt sanning eller konsekvens
(x) Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
( ) Jag har krockat i en bil
(x) Jag har skidat
(x) Jag har medverkat i ett skådespel
(x) Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet
(x) Jag har fångat en snöflinga på min tunga
( ) Jag har sett norrskenet
( ) Jag har suttit på ett tak på natten
(x) Jag har aprillat någon
(x) Jag har åkt taxi
( ) Jag har ätit sushi
(x) Jag har åkt snowboard

FÖRHÅLLANDEN

( ) Jag är singel
(x) Jag är i ett förhållande
( ) Jag är förlovad
( ) Jag är gift
( ) Jag har varit på en blind date
( ) Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar
(x) Jag saknar någon just nu
(x) Jag är rädd för att bli övergiven
( ) Jag har varit otrogen i ett förhållande
( ) Jag har skiljt mig
(x) Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
( ) Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
( ) Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
(x) Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET

( ) Jag har varit förtjust i en person av samma kön
( ) Jag har varit förtjust i en lärare
(x) Jag har blivit kysst i regnet.
(x) Jag har kramat en till mig helt okänd person
( ) Jag har kysst en till mig helt okänd person

ÄRLIGHET

(x) Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra
(x) Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra
( ) Jag har smygit ut utan lov
(x) Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar
(x) Jag har en hemlighet som ingen vet
(X) Jag har fuskat i ett spel
( ) Jag har struntat i ett prov/tenta

DÅLIGA TIDER

(x) Jag har druckit alkohol.
( ) Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden
( ) Jag kan inte svälja piller.
(x) Jag har blivit diagnoserad med depression
(X) Jag tar mediciner mot depression
( ) Jag har anorexi och/eller bulimi.
(x) Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det
(x) Jag har vaknat gråtande
(x) Jag har somnat gråtande

DÖDEN

(X) Jag är rädd för att dö
( ) Jag hatar begravningar (Jag vet inte, har aldrig varit på någon)
( ) Jag har sett någon dö.
( ) Någon nära till mig har försökt begå självmord.
( ) Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM

( ) Jag äger mer än 5 rap CDn
(x) Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
( ) Jag har en ohälsosam relation med anime/manga.
( ) Jag äger många dyra designerväskor.
(x) Jag äger något från H&M
( ) Jag samlar på serietidningar.
( ) Jag äger något från Benetton.
( ) Jag äger något jag köpt på E-bay
( ) Jag äger något från Diesel

RANDOM

(x) Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det
( ) Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang
( ) Jag har lätt för att öppna mig för nya människor
(x) Jag ser på nyheterna
( ) Jag dödar inte insekter.
( ) Jag svär ofta
(x) Jag sjunger i duschen
( ) Jag är en morgonperson.
( ) Jag betalade för min rington.
( ) Jag är petig med grammatik.
(x) Jag är en sportfanatiker.
(x) Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
( ) Jag är bra på att baka
( ) Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå
( ) Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan
( ) Jag vet hur man skjuter
(x) Jag är kär i kärleken.
(x) Jag skrattar åt mina egna skämt
( ) Jag äter snabbmat varje vecka
( ) Jag är bra på matematik
( ) Jag tror på spöken
(x) Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet
(x) Jag är väldigt kittlig
( ) Jag älskar mörk choklad.
(x) Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel (Enbart the sims2!)
( ) Jag är bra på att minnas ansikten
( ) Jag är bra på att minnas namn
(x) Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.

På rymmen

David åkte hem för en stund sedan. Vi har haft det trevligt med mat och mys! Jag fick rosor :-) *lycklig*

Nu när han skulle gå iaf, så satte sig Chefen vid dörren, precis som han brukar. Han brukar sitta där och titta när nån går härifrån, han har aldrig smitit. "Hejdå Chefen" sa jag på skämt, "Hejdå Chefen" sa David och öppnade dörren lite på glänt. Och tror du inte att Chefen stack! Inte långt, han sprang upp på nästa trappsats bara. David sprang efter, och jag har aldrig sett Chefens svans så stor nån gång :-P David fick dock inte tag på honom, utan han sprang ner förbi honom och förbi mig. Men, så snart jag öppnade dörren till lägenheten (hade stängt den för att inte Kapten skulle springa ut med. Grupptryck ni vet) och ropade på honom, så sprang han in fort som tusan och gömde sig under soffan. Det enda man såg sticka ut var en svans-extra-large. Hoho.

Vilka äventyr man kan ha ibland... :-))

Tisdagstema v. 7

Som om det inte vore nog med EFIT, och Tjejsnack så kör jag nu igång med  ännu ett blogg-projekt. Tisdagstema!

Och veckans tema är: Avlång

Detta är en ljustake för värmeljus som jag fick av Joanna när hon och Mange var här på besök :-) Anledningen till att det inte är några ljus i den är att den är kattsäker ;-)

Och ser ni; den är avlång :-D

"Jag dödade mitt barn"

Jag dödade mitt barnÄnnu en bok jag tagit mig igenom. Det var dock inga problem att ta sig igenom den, för jag var fast redan från första kapitlet.

Jag dödade mitt barn
Boken är en sann "historia" om Michelle Remington. En ung kvinna, omtyckt av både vuxna och barn, gift med Jeff Remington. Lyckan var total när hon och Jeff blev gravida, något Michelle sett fram emot sedan länge. Men lyckan varade inte. I sjunde månaden svullnade hennes ben och fötter upp och mätte 35cm runt vristerna. Det blev till att vara hemma. I takt med att hon var hemma så började hon bli allt mer deprimerad. Graviditeten var jobbigt, och Michelle som vanligtvis var van att klara allt själv klarade inte enkla saker hemmavid.

När vattnet väl gick, och det blev dags för förlossning, tog det ungefär 35 timmar innan barnet kom ut, och då med tång. Michelle fick heller inte se sitt barn, utan han flögs omedelbart till ett annat sjukhus då man misstänkte hjärnskador pga syrebrist under den utdragna förlossningen. Det tog tre veckor innan sonen Joshua fick komma hem.

Under denna tiden hade Michelle blivit väldigt deprimerad. När Joshua väl kom hem var det maken Jeff som tog hand om sonen, Michelle själv satt mest i en stol och gungade fram och tillbaka. Hon gjorde först ett självmordsförsök genom att ta sömntabletter, detta lyckades dock inte. Men när hon hade haft Joshua hemma i 3 veckor sköt hon sin son, och sedan sig själv.



En fantastiskt bok. Man får följa Michelles egna tankar, hennes psykolog och hennes familj före, under och efter denna tragedi. Man får detaljerade beskrivningar om hennes sjukdom; post-partum depression. Kanske är det bland annat därför jag fastnat så vid boken. Jag känner igen mig själv i så många av dom beskrivningarna. Alltså inte gällande just själva "post-partum"-delen, men depression i allmänhet. Jag känner igen mig i symptomen, jag känner igen mig på en del av det hon går igenom.

Men hur som helst, man får alltså följa med genom hela denna händelse, och man vill helt enkelt inte lägga ifrån sig boken.

Mitt betyg:

5E

Musik är livet!

Sådärja, hemkommen från veckans körträning. Och jisses så roligt det var. Den svåra låten från förra veckan var fortfarande svår, men inte fullt lika oförståelig. Så det var bra!

En låt vi ska sjunga den 25/2 är "Varken död eller liv". På första versen ska det vara en solist, så körledaren Maria frågade efter någon frivillig. I vad som verkade flera minuter kollade alla på varandra i väntan på någon frivillig. Maria fiskade, men ingen nappade. Jag var ju egentligen sugen, det är en väldigt fin låt, och jag har faktiskt redan lärt mig den, men kändes ju inte riktigt bekvämt med tanke på att det bara var min tredje gång där. Men, detta till trots så erbjöd jag mig, sa att "jag kan ju iaf prova en gång och se hur det går". Sagt och gjort. Jag tyckte nog inte att det gick så bra egentligen. Tappade ton ett par gånger, och fick inte riktigt rösten så som jag brukar, men det gick väl hyfsat ändå. Var ju lite nervös med, har inte sjungit inför folk på väldigt länge. Men efteråt vände sig flera av dom som satt nära mig om och gav mig väldigt mkt beröm, fick klappar på axeln och så, och även när kören var slut kom flera fram och berömde mig. Jag växte nog flera centimeter av stolthet tror jag, log hela vägen hem :-)

Förresten, om någon vill höra låtar vi ska sjunga, så lyssna på:
Kirk Franklin - Hosanna (Det är den svåra låten jag skriver om)
Oslo Gospel Choir - My life is in your hands

Jag vet inte om jag ska sjunga solot även i kyrkan, men frågar dom så tackar jag nog inte nej. Det är underbart att sjunga igen, jag älskar det. Önskar det vore kör flera dagar i veckan :-)

Dagen so far

Tro det eller ej, men det första jag gjorde imorse var att gå ut på en promenad. Duktig Ikka. Annars har det inte hänt så mkt. David kom förbi efter jobbar, så vi umgicks ett par timmar. Han bjöd på mat med, vi gick ner och åt pizza. Hehe. Tur att jag gick den promenaden imorse ;-)

Nu sitter jag mest och väntar på att tiden ska gå. Snart kör ju! Längtar! Sen ikväll är det ju desperate housewifes, synd att jag missar början bara! Men annars så är det ju bra :-) Sen är det ju alla hjärtans imorn, och inte nog med det så är det EFIT! Får väl se vad det blir med den saken, ska ju hinna gosa med David med, hihi :-)

Nu ska jag göra mig klar för avfärd, kör-dags!

Trallalallala!

Fortfarande brist på blogg-motivation

Länge sen jag hade sån här blogg-torka känns det som. Alltid finns det ju något att skriva om, men just nu får jag inte fatt på nånting.

Idag har jag spelat sims2. Alldeles för mkt. Jag har tre familjer.
1. Alex Nikon, sambo med Regina Tönsberg. 2 utflyttade barn, Daniel och Emil och tvillingsyskonen Pontus och Emilia
2. Daniel Tönsberg, sambo med Fia. Precis blivit föräldrar till Joel
3. Emil Tönsberg, nyligt utflyttad från universitetet. Raggar för fullt...

Intressant va?

Imorn är det tisdag. Då är det köööör igen! Jag längtar. Kanske ska träffa David en sväng när han jobbat klart, det vore trevligt. Men om inte annat så ska vi ju träffas....

... På onsdag. Då är det alla hjärtans dag. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den dagen. Å ena sidan tycker jag det är en överskattad dag som enbart är komersiell, men å andra sidan skulle jag nog bli lite besviken om jag inte fick träffa David just den dagen. Fånigt. Men jag är som jag är. Och jag återkommer med lite om Alla hjärtans efter onsdagen...Hehe.

Just nu sitter jag och kollar på hästhoppning. Finns inte mkt annat att göra. Är trött nu. Ska skicka ett sms till David och säga godnattt (fast han sover redan, gick och la sig vid 19:30 för han börjar jobba 3.30), och sedan ska jag lägga mig i sängen. Kan jag somna så ska jag sova, kan jag inte sova så ska jag läsa min bok. Är inte riktigt klar, men har inte långt kvar heller. Helt fantastisk bok. Återkommer om den när jag läst ut den, vilket borde vara snart. Då har jag iaf något "riktigt" att blogga om, istället för mina sims-familjer.
Galenskaper.

Tiden flyger

... när man har roligt. Eller ja, iaf när man är sysselsatt med något. Idag har jag varit sysselsatt med The Sims2. Timmarna har bara flygit förbi, och pinsamt nog upptäcker jag att jag suttit vid datorn i massor med timmmar. Jag tänker inte säga hur många... ;-) Men sims är ju faktiskt lätt att fastna vid. Faktiskt... :-)

Cityakuten

På vardagseftermiddagarna brukar jag roa mig med att kolla på äldre avsnitt av Cityakuten. Relativt nya, men ändå gamla avsnitt. Äldre än dom som går på tv på måndagkvällarna, men nyare än dom äldsta.

Slog precis på TV:n, och upptäcker att dom börjat sända från början igen. Mark Green, Susan, Doug Ross och Dr Benton, alla dom gamla rävarna är med igen. Jag har visserligen inte sett dom här allra äldsta avsnitten, men jag känner inte att jag vill heller. Jag vill ju fortsätta med dom nyare...blä för TV3

Tjejsnack v. 7

Alla hjärtans dag

· Vad har du för planer för Alla hjärtans dag?

Inga jätteplaner, men jag tror att vi ska träffas iaf (jag och David förstås)

· Brukar du köpa presenter på Alla hjärtans dag, i så fall vad och till vilka?
Jag har inga kommentarer förrän efter onsdag... ;-)

· Hur ser din drömdate ut?
Det är ju min David såklart.

· Bästa Alla hjärtans dag minnet?

Tror inte jag har något, har nog aldrig haft nån märkvärdig Alla Hjärtans Dag

· Vem skulle du vilja ge ett speciellt hjärta till i år? (Vem som helst som behöver extra kärlek)
Jag vet inte.. David kommer iaf få vare sig han behöver det extra mycket eller ej.

Ain't it funny...

Ibland känns det som man kan blogga hela dagen lång (även om man egentligen inte har något att skriva om) och sedan andra dagar har man ingenting alls att skriva om, oavsett hur mkt som hänt.

Nu är det iofs inte mycket som hänt, jag har ändå inget att skriva. Nu ska jag lägga mig och fortsätta med min bok. Nighty-night

Melodifestivalen

Jag tycker att det är både positivt och negativt att ha kända personer som artister (och kompositörer) i melodifestivalen. Bra, för det blir mer show, men dåligt för att folk röstar mer på artisten än på låten. Det är väl ändå låten / melodin som tävlar?

Konversation från tidigare ikväll: (inte ordagrant)
Han: Jimmy Jansson och The Ark är ju med ikväll
Jag: Mmm, har du någon favorit då?
Han: Ja, The Ark
Jag: Okej, har du hört låten?
Han: Nej
Jag: Hur kan du då ha den låten som favorit?
Han: Dom känner man ju till
Jag: Ja, men det kan ju vara en kass låt för det, det vet man ju inte i förväg
Han: Nej men ändå. Heja heja


Observera, jag säger inte att Ark-låten kommer suga (har inte hört den än) jag menar bara att jag inte tycker man kan ha en favorit utan att ha hört låten.


Melodifestival. Alltså melodin tävlar. Hur kan man då ha en favorit i förväg som man inte ens hört? Jo, pga artisten.

Jag tycker så här. Nu när det ändå är så pass många deltävlingar på väg mot finalen, kan man då inte släppa in en massa outsiders? Sånna låtar (och artister) tror jag kan vara minst lika bra som en massa halvt bortglömda artister som vill ha gratis publicitet.
Nej, in med fler o-kändisar tycker jag!



Nu har jag hört alla låtar. Vem tycker jag ska vinna ikväll då? Andra låten Trying to recall (Marie Lindberg) var mysig, annars Kom (Jessica Andersson) eller The worrying kind (The Ark).

Update:
Nu är det dags för andra omgången. Alla mina tre kom med. Plus Amanda (Jimmy Jansson) och What's your name (Cosmic4)

Update 2:
Åh va härligt, rätt personer gick vidare, och rätt personen hamnade på andra chansen. Direkt vidare: The Ark och Marie Lindberg. Andra chansen; Jimmy Jansson och Jessica Andersson (två ex Fame Factory- "produkter") Det mest fantastiska tycker jag ändå är att Marie Lindberg med sin Trying to recall gick vidare, då hon skrivit text och musik själv. Det är ju så det ska vara! Nu är jag lycklig

Jeopardy

Zappade förbi Jeopardy och det är Roger Pontare, Kikki Danielsson och Ingela Pling Forsman som spelar. Jag har nog aldrig varit varit med om så enkla frågor, jag kunde massor av svar! Har aldrig hänt förut. Jag kanske ska bli kändis och sedan vara med i Jeopardy så kan jag vinna.

Nu åter till hockeyn, och sedan blir det sims.. hehe

En lista

 Inha utmanade alla som läste inlägget att göra en likadan lista, och jag har ju ändå inget liv så jag satte igång direkt... ;-P

HAR DU NÅGONSIN

? blivit kysst?
Oh ja :-)
? ätit sushi? Nej
? stått på scen? Jaa, älskar det
? blivit dumpad?
Nej, inte mer än efter dejting iaf
? varit ihop med någon som varit otrogen? Nej
? varit med om en bilolycka?
Nej
? klättrat i berg? Nej

ANTINGEN ELLER
? Kallt eller varmt?
Varmt
? Spets eller satin? Spets
? Blått eller rött? Blått
? Regn eller snö? Snö
? Ull eller bomull? Bomull tror jag
? Rosor eller tusensköna? Rosor :-)
? Vår eller höst? Vår, även fast det är slaskigt, för då kommer sommaren näst
? Historia eller vetenskap? Historia
? Matte eller engelska? Engelska. Fast matte är kul när man väl fattar det

MOTSATTA KÖNET
? Gillar du just nu någon av det motsatta könet?
Ohh jaaa... :-)
? Vet den personen om det? Hehe det borde han göra... :-)
? Gillar någon annan dig just nu? Nej det tror jag inte, inte mer än som vän iaf
? Vad tittar du på hos en man? Tittar inte på andra män än David, men det jag först tittade på honom hans ögon (dom är speciella), axlar, armar, och hela intrycket.. :-)

INOM DE SENASTE 48 TIMMARNA
Har du...
? haft ett seriöst samtal?
Jadå
? kramat någon? Japp
? kommit sams med dina föräldrar? Var väl aldrig osams med dom
? bråkat med en kompis? Nej inte de senaste 48 iaf...

GILLAR DU ATT
? ge kramar?
Japp
? ge massage? Jadå
? gå på promenader i regnet? Nix

ÖVRIGT
? Svär du för mycket?
Nej! Jag är så duktig och svär nästan inte alls längre :-))
? När duschade du senast? Igårkväll
? Vilken färg är det å dina byxor just nu? Gröna, mysbyxor
? Vad är bredvid dig just nu? Två mobiltelefonen, en fjärrkontroll och två sovande katter
? Hur ser ditt skrivbord ut (till datorn)? Jag har inget skrivbord som datorn står på, men själva dataskrivbordet är en samling av David-bilder, hehe
? Vad var det sista du åt? Det minns jag inte. Kanske spagetti och korvstroganoff!
? Hur är vädret just nu? Mulet men uppehåll
? Vem pratade du sist med på telefon? David
? Vad heter boken du läser just nu?
Jag dödade mitt barn

VART SKULLE DU VILJA ÅKA
? för att shoppa?
Öhh... Jag är nöjd med sthlm eller göteborg, men visst vore det coolt med typ New York
? för att festa? Öhh... Sundsvall? ;-D Närå, jag vet inte.
? för att ha sommar förutom Sverige? Hawaii... :-P

Snöbollskrigsförbud

SnöbollNu får man alltså inte kasta snöboll i skolan längre, utan man blir hemskickad om man kastar snöboll. Jag vet inte riktigt vad  jag ska tycka. Men jag tycker nog att det både är bra och dåligt. Bra, för att dom barnen som inte vill vara med slipper vara rädda för att träffas av en snöboll, men dåligt, för att jag har inbillat mig att barn leker för lite ändå, varför begränsa det ännu mer?

Kan man inte bara säga att på en viss plats är snöbollskastning tilllåten, och överallt annat är det inte tillåtet? Så hade vi på låg- och mellanstadiet, och vad jag minns så funkade det helt okej...!

Bokmal!

Jag dödade mitt barnJag har kommit igång med mitt läsande igen, och det känns riktigt bra att
äntligen kunna koncentrera sig på en bok, något jag inte kunnat göra på
väääldigt länge! Och äntligen har jag hittat en bok som jag verkligen fastnat
för! Äntligen en bok jag skulle kunna sträckläsa, äntligen en bok som jag
längtar efter att få läsa... :-)

Nu ska jag läsa ;-)

Lysande!

Lagomt till sommaren (ni vet, när det är ljust typ jämt) ska jag nog få igång alla mina lampor i denna lägenheten! David var här och fixade i tisdags, så nu har jag en till lampa i vardagsrummet (inte taklampan än dock, så det är en till på G) och min sänglampa som jag haft liggande sen i somras nån gång.. :-) Bättre sent än aldrig, eller hur? :-)



1. Lampan i vardagsrummet som vi haft ett he***te att få dit! Men nu ÄNTLIGEN så lyser den
2. Sänglampan! Jaa, jag kan läsa med vanligt ljus istället för rött!
3. Här ska det hänga en kökslampa, men den har inte kommit upp än. Vi (David) borrade ett hål i tisdags, idag fick jag plugg, och då visar det sig att hålet är för litet. Gör om, gör rätt.

Godmorgon världen

7 inlägg (8 med detta) på 24h är väl inte för illa pinkat? Kom inte och säg att jag inte bloggar ;-)

Nej skämt åsido. Somnade vid halv tre inatt, skickade ett sms till David innan jag slocknade och då hade han klivit upp och var klar att åka. Stackars. Ska snart gå till bussen för att åka till vårdcentralen, tänkte passa på att ringa honom då och höra hur det går. Ja, och om någon undrar så är jag hysteriskt trött. 6 timmars sömn gr inte att jag fungerar, men i brist på annat så får det väl gå. Och dessutom; "Är huvudet dumt får kroppen lida". Jag hade ju faktiskt kunnat gå och lägga mig tidigare.

Har man inget bättre för sig....

Så blir det listor. Älskade tidsfördriv!

Var är du nu?
Hemma
Lakrits eller choklad?
Choklad! Usch och tvi för lakrits
Barndomsidol?
Hehe typ Roxette, Arvingarna och GES... Och Ronny & Ragge!
Vilken tid gick du upp idag?
Hmm..10.30 tror jag
Vad ska du göra i helgen?
Oj, det vet jag inte än. Men David finns nog där nånstans.
Hur brukar du ta dig fram?
Gå, buss eller bil
När kräktes du senast?
Oj, det var nog rätt länge sedan tror jag
Din favoritlåt just nu?
Oslo Gospel Kör - My life is in your hands. Jättefin låt som vi ska sjunga med kören
Var fick du dina senaste pengar ifrån?
Var nog Försäkringskassan tror jag
Har du sovit i din egen säng inatt?
Jomenvisst
Det roligaste i ditt liv på länge?
Jag skrattar åt katterna varje dag, men riktig glädje får jag av David, kören och scouterna
Vad är Gud?
Nånting man inte kan sätta fingret på. Någonting större än man kan förklara
Senaste alkoholintag?
Päroncider när vi var på Sir Simons med Davids kompisar
Vad tycker du om sex före äktenskapet?
Det är upp till var och en
Har du haft mörkt hår?
Haha ja jag var även svarthårig en gång i tiden... David tycker att jag ska prova det igen :-P
Vad har du för färg på väggarna i ditt sovrum?
Nåt vit-beige med fyrkanter på
Det starkaste du druckit?
Hmm.. Typ Razz? Absolute Vodka kanske. Är inte så mkt för renat och starka grejer
Vad såg du senast på tv?
Kollar på Cityakuten just nu
Vad ska du göra idag?
Detta är slutet av dagen, så det är bara sova kvar.
Har du bott i något annat land?
Nope
Är du morgonpigg?
Icke!
Vad är du beroende av?
Musik, David, Umgänge, Glädje
Vem snackade du med senast?
David "på riktigt", Emma på MSN
Tycker du att det är jobbigt att ringa någon du inte känner?
Nja, beror på vad det handlar om. Både och.
Vad luktar gott?
David... hihi. Och så älskar jag att gå in i blomsteraffärer för blommor luktar GOTT.
Har du borstat tänderna idag?
Ja
Tycker du om broccoli?
Nej fy
Vad är du snabb på?
Att dra förhastade slutsatser



1. Var hittade du den här listan? Breath
2. Var är dina föräldrar födda? Sundsvall nånstans
3. Vad är det senaste du installerade på datorn? The Sims 2 tror jag
4. Vilken är din favoritrestaurang? Sundsvall: Bite Line, Jönköping: Svarta Börsen
5. När badade du i en pool senast? Är bassäng samma som pool? Isf var det sjukgymnastiken innan jul
6. Har du varit med i någon skolpjäs? Hehe ja jag skrev även en på mellanstadiet
7. Hur många barn vill du ha? Åtminstone 2, kanske fler :-)
8. Vilken musikstil tycker du mest illa om? Jag kan ett fult ord för det, men det ska jag inte berätta. Typ rap och hiphop är jag inte så förtjust i iaf.
9. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet? Lite sent ute, men ja, jag bestämde mig nån vecka i förväg iaf.
10. Vad har du för TV-kanaler? 1, 2, 3, 4, 5, 6, Jönköpingskanalen, Eurosport, Barnkanalen, Viasat Nature, MTV, SVT24
11. Har du åkt moped någon gång? Nej faktiskt inte!
12. Har du busringt någon gång? Haha ja, mest på ridlägrena när jag var yngre..
13. Har du fått felparkeringsböter? Parkeringsböter har jag iaf fått. Med Davids bil
14. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump eller fallskärm? Vet inte, väldigt tveksamt
15. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Cypern
16. Har du en egen trädgård? Nix
17. Vilken är din favorit bland tecknade serier? Simpsons
18. Kan du alla orden i nationalsången? Jajjamen
19. Badkar eller duschkabin? Åhhh, DUSCHKABIN!
20. Vilken är den bästa film du sett senaste månaden? North Country
21. Favoritpizza? Det finns en texmex-pizza på Chrystal som är ruskigt god.
22. Chips eller popcorn? Popcorn
23. Vilken färg på läppstift använder du? Har nog aldrig använt läppstift
24. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Ehh nej?
25. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling? Haha näe
26. Apelsin- eller äppeljuice? Båda är goda! Beror på vilket märke det är
27. Vem är den senaste som du åt ute med, vad åt ni? Troligtvis med David, och det var nog pizza. Ja så var det
28. Favoritchoklad? Ehh... Marabou choklad med daim kanske. Eller bara vanlig mjölkchoklad
29. När röstade du senast? 2002 var det väl
30. När åt du en hemodlad tomat sist? När jag pallade en på Vallen kanske? ;-P Närå, men jag minns inte
31. Har du vunnit en prispokal någon gång? Inte en pokal, men en plakett :) Både i friidrott och ridning.
32. Är du bra på matlagning? Haha oh nej
33. Klarar du att tanka själv? Ja självklart
34. Har du beställt något från TVshop? Nej men syrran beställde naturfilmer när vi var små :-P
36. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb? Nej
37. Vad var det senaste du handlade? Brevpapper
38. Har du kräkts offentligt? Mmm...
39. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken? Lätt. Sanna kärleken
40. Tror du på kärlek vid första ögonblicket? Ja
41. Har du ringt något betalnummer? Ja, fast dom var gratis för tjejer. Gissa själv vad det var. ;-P Oxå på ridläger
42. Kan man vara vän med sitt ex? Jadå
43. Vem var det du besökte på sjukhus senast? Moster Eva faktiskt.
44. Hade du mycket hår som liten bebis? Ingen aning :-)
45. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar? Tror det är standard från operatören
47. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig? Pussar katterna (och David om han är med)
48. Vad är du tacksam för idag? Att jag och David är positiva angående kanadaresan :-))



Kontakten med min kvinnliga sida:

[x] köpt en hårfön
[x] sminkat mig i annat avseende än att se rolig ut
[x] följt med som smakråd vid en shoppingrunda
[x] pratat känslor...nykter
[x] skrattat under en romantisk komedi
[x] berömt en person av manligt kön för sitt utseende
[x] ringt upp en person utan konkret syfte
[x] funderat på namn åt mina barn
[  ] insett storheten hos barbra streisand
[  ] lyssnat på en skiva främst för att personerna i bandet är snygga
[  ] druckit cosmopolitan
[x] sett ett avsnitt av "sex and the city"
[x] sett två avsnitt av "sex and the city"
[  ] känt mig sugen på en kopp te
[x] känt glädje över att få blommor i present
[x] gjort någonting romantiskt på eget initiativ
[x] blivit arg utan anledning
[x] gråtit efter 9 fyllda år
[  ] brytt mig om hm:s val av modell
[  ] insett storheten i linda skugges krönikor
[x] kramat en kille
[x] dansat

Kvinnliga: 16/22



Kontakten med min manliga sida:
[x] ljugit om hur mycket jag har druckit
[  ] ätit en blodig stek
[  ] läst en biltidning
[x] framgångsrikt använt en borr, hammare och diverse andra redskap
[x] styrketränat
[  ] fortsatt prata med en tjej även efter det att hon visat sig vara tråkig, enbart på grund av att hon var snygg
[  ] sagt att något, som var på gränsen att få mig att gråta som ett spädbarn, inte alls gjorde ont
[x] tillbringat en hel dag, enbart betraktandes sport på tv
[x] lovat att ringa dagen efteråt och sedan struntat i det
[  ] läst en bok av jan guillou
[  ] läst ett nummer av slitz
[x] dunkat någon i ryggen i syfte att få denne att känns sig uppskattad
[  ] känt mig hungrig efter att ha ätit en hel pizza
[x] gått på en ulf lundell-konsert (Det var på gatufesten!)
[  ] använt händerna till att slå någon i syfte att skada denna person
[x] diskuterat bröst
[  ] gjort lumpen
[x] känt mig nödgad att bräcka någon i armbrytning
[x] känt mig häftig över att åka jättefort i en bil
[  ] enbart stirrat snettuppåt vid besök på en pissoar
[x] lagat någonting på egen hand
[  ] skrikit "kom igen nu gubbar" på fotbollsplan (nej, men när jag varit på hockey har jag nog skrikit en del)
[  ] tävlat i att dricka öl
[  ] påpekat hur otroligt bögiga westlife eller annat valfritt pojkband ser ut

Manliga: 11/24

Hästresor

Här har jag gått och suktat efter att få åka på Göteborg Horseshow. Nu har jag kommit till insikt att det inte blir något med det, och även nöjt mig med det.

Nästa mål: Falsterbo Horseshow! I slutet på Juli, vem vill följa med mig?
Näst-nästa mål: Globen Horseshow, november/december -07! Det gäller att vara ute i god tid... ;-)

Tjuvlyssnat

Hysteriskt rolig felsägning! :-P
Stolen from Tjuvlyssnat.se

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Han är orsaken till att sätena ska kläs om i galon

11:ans spårvagn, Järntorget, Göteborg

Spårvangen har stått still i flera minuter och passagerarna börjar bli otåliga. Stämningen på vagnen blir allt mer irriterad.
Chauffören (nervöst i högtalaren): Vänta... Kan inte åka än, måste få utlösning först...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


SMS.se

Vill du skicka gratis SMS från internet? Prova SMS.se. Du får tre gratis sms per dag, och du har oxå chansen att samla krediter på olika sätt. Detta är mitt sätt att samla krediter :-)

Så, om ni registrerar er på sms.se genom att följa min länk, så får jag krediter :-) Detta är min livlina när mobilen är tom ;-) Eftersom man registrerar sitt eget mobilnummer så syns det inte för mottagaren att du skickar via internet, sms-et ser helt vanligt ut. Bra tycker jag!

Så, dra ditt strå till stacken, klicka på länken nedan, registrera dig, och börja sms-a ;-)

SMS.se

SMS.se

Norrlandsbesök?

Sitter och surrar med Emma på MSN. "Raggar" lite, ett norrlandsbesök vore inte alls tokigt.. :-) Och dessutom har jag ju aldrig träffat hennes karl, och hon har inte träffat min. Så ett besök vore helt klart välkomnat!

Och, det gäller även alla andra jag känner! Och ni är speciellt välkomna under dom två månaderna som David åker till USA / Kanada, för då kan jag nog behöva lite sällskap. Såå, mars-april är alla besökare välkomna ;-) Och annars med för den delen, jag gillar att ha främmande... :-P

Vädergudarna missförstog mig

Jag skrev för några dagar sedan om att vintern var på väg härifrån och att nästan all snö hade försvunnit. Och ja, den försvann nästan helt, förutom några snöhögar här och där, ni vet hur det är.
Vädergudarna måste ha läst mitt inlägg och missförstått mig! Jag var NÖJD med att snön försvann! Jag hade varit nöjd om den hade fortsatt varit borta. Men icke.
Sen igår har det kommit nästan 2 dm, och det är runt -5o. Visst, det är fint med snö, men jag vill kunna vara ute och gå utan att behöva spänna varenda muskel i kroppen av rädsla för att halka och slå ihjäl mig.

Dessutom vet inte smålänningar hur man skottar ordentligt!

Finally!

Nu går det ÄNTLIGEN att ta sig in i bloggen igen. Har varit helt hopplöst att logga in eller publicera någon sedan igår någon gång. Tycker inte om när bloggen beter sig på det viset. Och oftast så blir det så just när man är är som allra mest sugen på att blogga. Även om man inte direkt har något vettigt att blogga om. Ungefär som ett sånt här inlägg... ;-)

Närå, men hade egentligen inget vettigt att skriva om igår, tidigare idag eller nu. Minns inte ens vad jag gjorde igår. Förutom tjura över att inte bloggen funkade. Idag har jag däremot varit lite mer aktiv. Jag har diskat, städat, skurat toaletten, dammsugit, haft min pojkvän på besök, och dessutom så var det ju kördags ikväll igen :-)

Kören ja, himmel och pannkaka. Roligt är det, med vilken himla tur att detta inte var min första gång. Vi ägnade hela passet åt en enda sång, en lååång och krånglig sång. Den är 10 notblad lång, jag skämtar inte! Och jag är ju helt värdelös på noter. Repristecknet känner jag igen, men jag har ingen aning om hur längt bakåt man ska gå. Och detta gör denna nya (ny för mig iaf) låten helt hopplös att förstå. Den hoppar hit och dit och jag är allmänt jätte-vilsen. Och jag verkar dessutom inte vara den enda i kören som är vilse, dom flesta verkar allmänt förvirrade, och ingen verkar vara överdrivet förtjust i den, även fast den är riktigt fin. Men krånglig.

Nu ska jag gå och lägga mig, väntar på att David ska ringa och säga godnatt. Antar att han fastnade i telefon med sin amerikanska vän Peter som han ska åka och hälsa på nu i vår. Själv ska jag börja på en ny bok och drömma om att åka på Falsterbo Horseshow i sommar. Nån som vill följa med då då?

"Mamma sa att jag var sjuk"

Mamma sa att jag var sjukFörsta gången jag berättar om en bok i bloggen. Tänker inte kalla det recension, det skriker skola om det ordet, och dessutom skriver jag inte utförligt nog för att kalla det recension.

Mamma sa att jag var sjuk. En bok om Julie Gregory, där hon berättar om sin barndom, där hennes mamma hittade på, och skapade symptom för att omgivningen skulle tro att Julie var sjuk. Münchenhausen by proxy. Mamman tog med Julie till massor med olika läkare för att få klarhet i vilken hennes sjukdom var, men ingen hittade något definivt. Då Julie inte fick i sig den näring hon skulle och inte blev behandlad rätt, så såg hon ju extra sjuk ut, vilket förstärkte mammans version om att det faktiskt var något fel på henne.

I boken får man följa Julie och hennes familj, fosterbarnen och familjens inneboenden fram tills att Julie är ungefär 23-24 år. Man får se utdrag ur hennes journal från sjukhus i Ohio, och man förfäras över att detta är något en förälder utsätter sitt barn för. Man funderar över hur läkare och omgivning inte kunde märka att något var fel, och man lider med Julie som inte förstår att barn inte ska behandlas på det viset.

En mkt bra, gripande bok. Svår att lägga ifrån sig, precis som det ska vara med en bra bok.


Mitt betyg:

4E

Är det inte ganska typiskt...

... att när man är som mest sugen att blogga så strular blogg.se så att allt försvinner.

Typiskt.

Jag viiiiill!

Göteborg Horseshow. Nån som missat att jag vill dit? Satt och räknade lite nu, och totalsumman slutar på ungefär 600 kr. Det vill säga, ungefär 500 kronor mer än vad jag har råd med. Visst, jag skulle kunna gå en halvdag, och det skulle bli ungefär 100 kr billigare, men det blir fortfarande inte så att jag har råd.



6.25, Tåg till Göteborg
10.00 Showen börjar
22.00 (skulle jag gissa), Showen slut
6.02 Tåg hem
(Ja, jag kan tänka mig att vara lodis i gbg över natten om jag fick gå på Horseshowen.)

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Okej, inte det smidigaste schemat kanske. Men jag vill. Jag vill, jag vill, jag vill, jag vill.
Jag fortsätter drömma.

Pluto Zabione

Pluto ZabioneGamla Zebben har lämnat jordelivet för att leka i Trapalande med Huj och Fantomen.

Han togs bort i veckan pga dåligt hjärta.

Jag minns när jag började rida på SLRF, när Diana Hallin var den som oftast red Zeb. Han var relativt vältränad på den tiden, och vilken dressyrhäst sedan. Med Diana på ryggen såg han ut att flyta fram. Det var vackert.

Att han sedan vid hoppningen krossade fler bommar än någon annan häst jag någonsin sett, det var ju humor på hög nivå! :-)

Hur som helst, vila i frid Zebben, hoppas du har det bra i Trapalanda med dina kompisar Huj och Fantomen.

Hårt...

Det känns ganska hårt när man inser att vänskapen man hade med någon man verkligen brytt sig om bara försvinner. Ännu hårdare när det är fler än en person man glider ifrån. Visserligen inga som jag haft kontakt med hela livet, tack och lov, men det är ändå människor som haft stort inflytande på mig och mitt liv, människor jag verkligen brytt mig om, och som jag trott bryr sig om mig.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Jag frågade varför du aldrig hör av dig längre, varken på msn eller via telefon.
- Jag hör inte av mig till någon längre, pratar bara med några få.
Jag sa att jag saknade hur det var förr, när vi pratade ofta, och hade väldigt bra kontakt
- Kul sätt att visa det, med påhopp.
Jag sa att jag absolut inte menade det som ett påhopp, jag ursäktade mig, och förklarade att det jag menade, även om det inte hade låtit så i min fråga, var att jag saknade hur det var förr.
- Du hör faktiskt inte heller av dig så mkt heller sen du träffade David
Nej, det gör jag kanske inte, men jag försöker iaf höra av mig och säga hej med jämna mellanrum.
- Det gör faktiskt jag med
Kan inte påstå att jag håller med, tyvärr. Kollade igenom history, du började kanske 3-4 samtal av 20. Även fast jag tyckte att jag hade rätt, så ursäktade jag mig, och sa samma som innan. Jag menade inget illa, jag saknade hur det var förr bara.
- Jag har haft en bra dag hittills, och tänker inte förstöra den genom att bråka med dig. Jag ska kolla på simpsons nu, och fortsätta ha en bra dag utan dig.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

För det första tycker jag inte att det var jag som bråkade. Jag är hemskt ledsen över att han tog min fråga som ett påhopp, men så har det alltid varit. Så fort  jag ifrågasatt något så har han blivit ur-tjurig och det har inte gått att prata med honom förrän man krusat och smörat flera dagar. Jag tänker inte göra det något mer, jag orkar inte. Vill han inte ha med mig att göra så slipper han. Jag orkar inget mer.

Tjejsnack v. 6

Antingen eller

• Kostymnisse eller badboy?
Varken eller... fast hellre kostym kanske.

• Rakt eller lockigt hår?
På mig själv - rakt

• Rosor eller tulpaner?
Älskar rosor... :-)

• Chokladglass eller vaniljglass?
Vanlij

• Hund eller katt?
Båda! Fast jag har ju katter själv så jag får väl säga katt då... :-)

Lock för örat

Det är så irriterande... Jag sover för det mesta på höger sida, alltså med höger öra ner i kudden. Jag somnar helt enkelt lättast så, och sover bäst så. Men så fort jag lägger huvudet på kudden så slår det lock för örat. Ligger jag däremot på vänster sida så är det lugnt, men ligger jag så så somnar jag ju inte! Och när jag nu vaknat efter en natt med större delen av sovtiden på höger öra, så vägrar locket att släppa. Blää.

Men om någon undrar så är det iaf bättre med käken! Kan inte gapa helt än (typ gäspa), men jag kan iaf äta relativt normalt. Skönt.

En söndag i februari

Klev upp vid 10.30 imorse. Haraldsson kom förbi med en kompis, och vi satt och surrade ett tag. Dom åkte väl efter kanske 30-40 minuter eller så. David ringde några samtal, och sedan kom jag på den fantastiska idén att vi skulle gå ut på promenad!

Sagt och gjort. Jättefint väder, varmt och soligt. Gångvägarna var dock lite leriga eftersom det töat så pass de senaste dagarna. Men det gick bra ändå. Vi gick längs Vättern, och sedan vidare mot Kaxholmen. Inte hela vägen dock, Davids pappa kom och hämtade upp oss runt Brunstorp nånstans. Vid det laget, dvs lite över 2 timmar efter att vi börjat gå, hade jag skavsår, ont i fotleden efter att ha belastat den andra foten mer pga skavsåret, och jag var allmänt trött. Så jag var ganska glad när vi blev uppplockade. Men det kändes ändå bra att ha promenerat, om än väldigt lugnt, i ungefär 2 timmar.

Jag somnade på soffan hemma hos Davids föräldrar, och vaknade lagomt till att det var mat :-) Kan man tajma det eller vad? ;-) Väldigt gott var det iaf, kycklingfilé i ugn med tomater, lök, soja, rosmarin och... öhh.. nåt mer, och så ris till. Mkt smarrigt.

Senare, en stund efter maten fick jag äran, mina damer och herrar, att höra David spela trummor för första gången :-) Han är riktigt duktig! Själv sa han att han var ordentligt ringrostig, men det hörde inte jag. Jag har iofs inget direkt musiköra när det kommer till trummor, men jag tycker ändå att han var grym. Yeah! Rock on!

Davids pappa skjutsade hem mig när David var klar med trummorn, så det var väldigt snällt. Buss funkar, men jag tycker ändå att det är drygt att åka buss från Huskvarna och hit (50 minuter) när det knappt tar 20 med bil. Men hur som helst så var det väldigt snällt. För ca 30 minuter ringde David och sa godnatt, själv sitter jag här och kollar på nån film på femman. Verkar inte va nån höjdare, men funkar som tidsfördriv antar jag. Man kan ju alltid spela lite fia med knuff på sidanom :-)

Förresten såg jag att Desperate Housewifes börjar den 13/2, och Top Model den 14/2. Sen är ju även Alla Hjärtans Dag den 14:e med, så det kan nog bli en bra vecka, hihi!

I sanningens spår

I sanningens spårFilmkväll med David igårkväll. Han har nyss skaffat en projektor, så då måste man ju lixom kolla på film... :-) David valde filmen, och det blev en film som heter "In my father's den", eller den svenska titeln; "I sanningens spår".

Filmen handlar om Paul, en kille på runt 33 år som återkommer till sin hemstad i Nya Zeeland för att gå på sin fars begravning, efter att ha jobbat som krigsfotograf, och varit utomlands i 16 år. Han bestämmer sig för att stanna i sin hemstad ett tag, och väl där träffar han en ung tjej, Celia, som han blir god vän med. Dom pratar om litteratur, om att se världen, om att uppleva saker, om att följa sina drömmar.

När sedan Celia försvinner spårlöst riktas misstankarna genast mot Paul, och samtidigt som han försöker bevisa sin oskuld så måste han ta itu med minnen från sin ungdom.








En riktigt bra film faktiskt, mkt bättre än vad jag hade väntat mig. Handlingen hoppar mycket fram och tillbaka i tiden, men det är inte svårt att hänga med. Man har inte tråkigt under filmen, man försöker lista ut saker själv, men jag hade ingen chans att lista ut hur saker och ting hängde ihop. Fantastiskt film, jag kan verkligen rekomendera den!


Betyg:

4E

Nemi





Ja, men det är ju så det är!!

Spam

Jag trodde att man kunde undkomma spam genom det fina lilla spam-filtret som finns här på blogg.se. Men ack så fel jag hade. "Best regards" återkommer med jämna mellanrum, men alltid till samma inlägg! Nu har jag tagit bort det inlägget ("Guide eller gajd" hette det), så ni får vi se vad som händer. Håll tummarna för att spam-et är smart nog att hålla sig borta nu.

Det var den vintern det.

Ingen snö

Snön låg kvar i lite drygt två veckor. Nu har det varit +6o i 2 dagar, så snön försvinner snabbt.
Men det var kul (eller ja, iaf fint. Snö och halka är sällan kul. Om man inte åker bräda) medans det varade

Det fantastiska tangentbordet...

...funkar som det ska igen! Verkar det som iaf :-) Tänk att en sån enkel sak som att stänga av datorn kan lösa sånna "enorma" problem... Haha :-P

Nu ska jag göra mig klar och kila till bussen, dags att träffa överläkaren idag! Får la se vad som händer där.

Fortfarande ingen som vill följa med på Göteborg Horseshow? ;-)

RSS 2.0