Är det idag eller imorgon nu?

Det här är en återkommande diskussion mellan mig och den där vännen.

Klockan är nu över midnatt. Alltså är det torsdag enligt kalendern, det är jag med på. Men om jag skulle ringa till dig nu, du har inte tid att prata och jag föreslår att "vi kan höras imorn", förväntar du dig då att jag ska ringa på torsdag eller fredag?

Jag går efter min egen dygnsräkning och mitt eget sätt att tänka. Innan jag somnat och sovit "dygnsvilan" så är det fortfarande idag. Det innebär att om jag pratar med dig klockan 5 på morgonen innan jag sovit ens lite, om jag då pratar imorgon så är det fortfarande torsdag som gäller. Inte fredag, som man skulle anta om man går enbart efter kalendern. Och som vissa andra verkar resonera. Jag förstår tanken, men den är fel. Jag har rätt :) ♥

Alltså: Det är idag fram tills dess att man sovit "dygnsvilan". Vem är med mig!? ;)

Kommentarer
Postat av: Emma

Ja alltså, säger man "vi hörs imorgon" mitt i natten så är det ju rätt att mena dagen efter, rent tidsmässigt. MEN man tänker ju inte så. Jag är nog som du och tänker att imorgon är ja, samma dag egentligen då...



Men det beror lite på vilken tid... kl 01-03 skulle jag nog säga "vi hörs imorgon" och mena samma dag. Men skulle jag prata med någon 05 på morgonen skulle jag nog säga "vi hörs senare idag, nu ska jag sova". =)

2011-04-14 @ 15:08:37
URL: http://emmasform.blogspot.com
Postat av: Joanna

Jag är på din sida ;)

2011-04-14 @ 15:45:38
Postat av: Malla

jag håller med dig fullständigt! :D

2011-04-14 @ 19:51:25
URL: http://www.monstermalla.se
Postat av: Ann-Sofie

Jag håller med. Hörs i morgon det betyder efter att jag har sovit...Meeen som Emma säger här över, är klockan 5 på morgonen så säger jag nog senare i dag. Fast det beror nog lite på också.

Svårt det där, men sån i övrigt så är "i morgon" efter att jag har sovit :P

2011-04-14 @ 20:56:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0