Livet är bäst på hästryggen

Ja, som ni redan vet så blev det alltså en ridtur för mig idag. Jag var på plats i stallet några minuter över 10, bytte om och hämtade häst i hagen. Söta Naomi, brun! Normalt sett så är de ju svarta, de vackra damerna, men nu när det varit vinter och är dags för sommarpälsen att komma fram, så är de mer bruna än svarta. Vackra ändå, förstås.

Anyway. Borstade och pysslade på en stund innan det var dags att ge sig iväg. Och en rejäl vända blev det, tror vi var ute i... ja minst 1,5 timme, kanske närmare 2 nästan. Underbart väder, pigga hästar och en riktigt trevlig väg att rida. Mest skritt, men två rejäla galopper blev det med. Helt underbart, verkligen.

Naomi skötte sig exemplariskt. Lagom pigg, världens bästa attityd och allt bara funkade. Vilken härlig häst det är när hon är på rätt humör (hon och jag har haft lite kommunikationssvårigheter tidigare, förhoppningsvis är det slut på det nu) och när hon inte bara tycker att jag är besvärlig med henne. Idag var vi inte besvärliga med varandra alls. Älska känslan.

Svettig fröken på väg hem




Sällskapet Maggan och Tineke




Tineke är vacker som en dag!




Fröken Brun (hehe) är hemma på gården igen. Sötnöt!



När vädret är underbart så passar man självklart på att smörja utrustningen ute i solskenet. Det känns alltid bra när det är gjort. När grejerna var rena och insmorda så gick vi upp till Per-Ola och fikade lite.

And here's the good stuff.
Jag har ju varit lite nervös över detta "möte" eftersom jag inte varit på gården sedan Pinnen flyttade. Jag visste inte om jag skulle vara välkommen tillbaka med glada miner eller om jag var sedd som någon som försvunnit utan ett ord (Long story). Men P-O verkade vara glad att se mig, and get this - han frågade om jag vill fortsätta rida Naomi mer regelbundet eftersom tjejen som ridit henne förut har haft svårt att hinna med. Nu körs hon dessutom knappt någonting heller, så då är det klart att hon behöver få röra på sig lite mer.

Så jag tackade ja. Det är värt ett försök och se om jag och bruden brun (-> svart) kommer att komma överens även i fortsättningen. Jag hoppas det, hon är sjukt fin. Så det ska bli spännande.

Imorn ska jag och Maggan ut på en tur igen, och jag hoppas på lika underbart fint väder som idag, och självklart på en lika underbar ridtur.

(Jag är dock 100% övertygad om att träningsvärken kommer vara ett faktum, men det bjuder jag på!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0