En julafton i småland

Min första jul utanför Sundsvall. Stundvis rolig, stundvis jobbig. Det var jobbigare än vad jag trodde att inte vara med familjen på jul, men samtidigt trivs jag väldigt bra med min "extrafamilj".

Vi började dagen genom att äta upp chokladen i våra chokladkalendrar :-)



Början av julafton spenderades med Davids föräldrar och bror hemma hos Davids föräldrar.



Efter förberedelser av maten, och ätandet av maten (som för övrigt var vansinnigt gott) åkte vi på nån julandakt i Sofiakyrkan. Mysigt, och dom hade en väldigt duktig solist med.
Vi åkte sedan till Davids mormor. De läste julevangeliet, delade ut julklappar, sjöng julsånger och åt julgröt. Själv är jag inte så förtjust i gröt, så jag åt nån macka och drack lite mjölk! Passade även på att ringa hem till familjen. Var nära att börja grina flera gånger, jag saknade dom. Och gissa om jag hade hemlängtan. Hade jag kunnat så hade jag nog åkt dirket hem på stubinen. Men, hur som helst. Jag överlevde, och det var inte någon hemsk julafton, tvärt om. David och hans familj är väldigt varma och välkomnande människor, och jag är glad att jag har dom.

Anyway. Framåt kvällningen åkte vi tillbaka till Davids föräldrar (med mellanlandning hos mig och kissarna) för julklappsutdelning. Väldigt många klappar blev det, även jag fick! Mer än vad jag hade trott dessutom. Av Davids föräldrar fick jag presentkort på Hennes, samt en liten julprydnad (eftersom jag någon gång tidigare berättat att jag inte haft något julpynt), jag och David fick kryddor av hans bror, och av den underbare David själv fick jag presentkort på Lindex och ett jättefint halsband. Ska lägga in bilder på halsbandet senare :-) Vad folket fick av mig? En julgrupp till hans föräldrar, en kokbok med tapas-recept till Markus och ett set med köksknivar och filmen Jägarna (+ biltvätt) till David






Idag, juldagen, har vi varit hos Davids morbror och blivit bjudna på middag. God kalops var det. Markus, David och jag var även på bio och såg Deja vú, och vi tyckte nog att den var bra alla tre.

Förresten, apropå ingenting - ni som tycker att mina katter är tjocka... Ni skulle se Davids mosters katter Fanny och Alexander. Jag lovar, jag har aldrig sett tjockare katter! Men söta var dom iaf... :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0