Födelsedagen

Rosor Ännu en födelsedag till ända. Underbar, med David vid min sida. Dom otroligt fina rosorna här bredvid fick jag av min älskling, likaså ringen på den andra bilden.
David är den bästa någonsin, så enkelt är det.




Ring







Onsdag 30.8.2006

Idag är ingen vanlig dag
Idag är Erikas födelsedag
Hurra, hurra, hurra!


Ja, det var bara det jag ville ha sagt. ;-)

Jobb igen

Manpower Gislaved ringde och väckte mig för en halvtimme sedan. Jag ska åka ner till Anderstorp och jobba. Fy tusan,det är ju ÅTTA MIL dit. I don't want to. Men pengar gillar jag ju, så jag åker.
Men tjänar jag verkligen pengar på att jobba när jag måste åka 16 mil om dan?

Nostalgi!

Nu ska jag inte tycka synd om mig, jag satt och kollade på eniro mest för kul, och kom på att man kan kolla på kartor. Sökte upp mitt gamla område, där jag växte upp. Wunderbar.

Kovland, det är grejer det.



kovland

1. Mitt gamla radhus. Vi bodde på 19E.
2. Där gick jag på dagis! Avdelning Nyckelpigan. Gulligt va?
3. Gamla skolan, där jag gick åk 1-7. Minnen!
4. Kyrkan där vi hade alla våra skolavslutningar. Nice!

Nostalgi. Saknar Kovlandstiden faktiskt.

En timme senare...

Sketna jävla manpowerarslen. Här trodde man att man hade tur som hade fått ett jobb, men det hade fanimej varit lika bra att ha sluppit skiten.

För en timme sedan skrev jag och berättade om att min handledare på manpower hade ringt. Han ringde precis igen.

"vi har dessvärre inte hittat ngt uppdrag för dig till nästa vecka, så vi får tyvärr avsluta samarbetet med dig här."

Men jag måste hålla mig tillgänglig i två veckor utifall, ändå, för att få "lönen" för när jag inte är aktiv.



1,5 veckas anställning, måste vara nån slags rekord...

Dags för arbetslöshet igen?

Joakim, min Manpower-chef ringde nyss. Krister, min chef på Kongsberg hade ringt honom och berättat att jag hade svimmat och ramlat igår.

"De var lite oroliga ifall det kunde hända igen, så dom tyckte nog inte att du borde vara kvar där ute. Du kan ju komma hit på måndag så kan vi diskutera det, och se om vi har några andra uppdrag åt dig, eller om vi kanske måste avbryta helt, vi får se. Vi tar det på måndag".

Det här känns förbannat jävla ruttet. Det var ju inget farligt! Jag HAR lågt blodtryck, jag vet det, men det är ingen fara så länge jag inte klantar mig (reser mig upp för fort tex, som jag gjorde igår). Jag har absolut inga problem med att jobba, absolut inte.Det har ingenting att göra med hurvuda det är ansträngande eller inte, för Kongsberg är knappast ansträngande...

Jag vet inte vad jag ska säga... Det här SUGER.
Får se vad dom säger på mötet på Måndag. Wish me luck...

Inför festlighet

Erika, 060812

ika2

Ika

Varken jag eller kameramannen (kamerasystern) var full, men suddigt blev det ändå.


Bilägare!

Japp, då var man bilägare då, för första gången någonsin. Mazda 323 tror jag den heter, -87:a, om jag inte minns fel. Skruttbil. Priset var satt till 4200, men david prutade ner den till 3000, och det får den väl så lov att vara värd. Kanske inte, menjag behöver verkligen en bil. Och den rullar ju framåt (och bakåt med ibland) så det är ju en klar fördel. Och besiktad till augusti -07. Absolut ingen drömbil, och bara jag får ihop lite mer pengar så lär jag nog köpa en annan. Tills vidare ska iaf denna bil inredas i sann Modo-anda. David protesterar och vill ha lite HV-inflytande, men jag vet inte det jag... ;-)

Funderar på om det ska bli dags för sängen. Börjar ju jobba 6 imorn, och dessutom ska jag hämta Axel i Tokarp. David har grabbkväll, skulle eventuellt åka dit och sova, men vette tusan om jag orkar. Älskar att sova med honom, älskar att vakna med honom, men det kommer fler tillfällen. Garanterat.

David ska förresten köra hjälpsändning med lastbil i början på september! Utan ersättning alltså. Otroligt beundransvärt tycker jag. Inte alls många som tar sig tid att göra sådana saker, inte många som har möjlighet heller iofs, men ändå. Jag är stolt över David. Imponerad. Min älskling

My darling is making me proud.

Men skit på dig då

Jag är tjurig. Sur. Irriterad. Det går inte som jag vill. Fuck fuck fuck.
Jag MÅSTE ha en bil. Banken ville såklart inte ge mig ett lån, men det hade jag ju redan väntat mig. Jag måste ha en bil. MÅSTE. Blir tydligen kvar på kongsberg ett par veckor till. Vet inte om jag tycker att det är bra eller dåligt, bra antar jag, så jag får en inkomst. MEN. Problem två. Jag kommer inte in på den förbannade timrapporteringssidan på manpowers hemsida. Det står att man bara ska logga in, och sedan klicka vidare till direct time. När jag loggar in så finns det inte nåt som heter så på hela förbaskade sidan.

Ja, jag är tjurig. Jag skiter i det. Och jag ska väl egentligen inte klaga när ett jobb ramlar ner i knät på mig, och jag har världens bästa pojkvän, men det hör inte hit just nu. Och pank är man med.

Jag känner en ångestattack som bara ligger och lurar. Det känns som att om jag bara ger den lite utrymme så kommer den komma. Jag vill inte, jag klarar det inte, jag orkar inte.


SKIT.

Partikollen

Ännu ett partitest gjort, fast på Aftonbladet.se denna gången. Återigen hamnade jag åt det blåa hållet, kanske lika bra att 'erkänna färg' som det så fint heter. Jag vet inte. Helst av allt skulle jag vilja se en lista med alla partiers åsikter, vad dom är för och vad dom är emot. Då kan man ju helt enkelt se vilka man har mest gemensamt med. Simpelt!

Här nedan är mitt resultat på partikollen iaf:

Partikollen



I expressens variant var jag väl kd, c,m, fp, mp tror jag väl. Här var det lite annorlunda, men samma partier i topp. Svårt sånt här.

Hur som helst, Jonas skickade en rolig länk förut, för alla oss partiförvirrade stackare. Knappnytt. Enjoy.

Ny frisyr?

Sugen på att göra ngt nytt, men vad??
Ämma skickade en länk förut, en (snygg) tjej med en snygg frisyr. Vad tycks? Är det något för mig?

En blogg utan rubrik

Fast, nu ble det ju en rubrik ändå. jaja, strunt samma, oavsett vilket så ska det bli en kort blogg.

Det har gått bra att jobba dom här två första dagarna på Kongsberg. Har dock insett att jag inte kommer klara mig länge utan bil, så på måndag ska jag gå på banken och be på  mina bara knän om att få låna några tusenlappar så jag kan köpa mig nån liten skruttbil som kan ta mig runt lite. Hittade en Audi 80 idag för 8900 som jag gärna skulle vilja ha, fast frågan är om det inte är för mkt pengar. Inte för den bilen alltså, den är säkert värd det (vad vet jag?) men jag har ju inte så mkt pengar att röra mig med tyvärr. Måste kolla runt lite iaf, David är en ängel som hjälper mig.

Idag har jag varit ledig iaf. Åkte lastbil med älsklingen inatt, vi kom hem vid 11-12 nångång tror jag. Åkte hit och åt frukost och umgicks ett tag, sedan vid 15 så åkte jag ut till Claes' föräldrars hästar, skulle rida där med Claes' tjej (som jag pinsamt nog inte minns namnet på. Jag och namn... Suck). Det var trevligt iaf, vi red upp en bit längs grusvägen, jag på Lisa och hon på Charity. Hade jag fått välja hade jag nog velat ha Charity, hon har en annan typ av bjudning. Men men, jag ska nog lära mig Lisa med, skam den som ger sig som det så fint heter.
Efter ridningen stannade jag kvar i stallet och pysslade. Gjorde först ren båda sadlarna och tränsen med sadeltvål, och sedan när det torkat så smörjde jag in samma grejer med läderfett. Jag sopade stallet, städade rent lite. Ja, det vart helt okej faktiskt! Känns faktiskt bra att kunna göra sånna saker, delvis som tack för att jag får rida där. Jag vet ännu inte om jag ska betala för att rida där, men oavsett vilket så känns det självklart att ta hand om utrustningen och hålla den fräsch.

Åkte hem till David efteråt. Vi satt och kollade på bilar på blocket, och det ar då jag hittade audin som jag skrev om tidigare. Jag duschade, och David passade på att ringa på en annons om en diesel-bil som han eventuellt ska åka o kolla på. Här händer det grejer serru. Sedan åkte vi bort till Dennis och hans tjej, och blev bjudna på mat, första gången jag ätit vegitariskt käk. Nån slags chiliconcarne fast med nåt annat istället för köttfärs, och lite smått och gott. Har ingen koll direkt på vad det var för nåt, men det var helt okej! Stannade kvar till framåt 22 eller nåt, sedan åkte vi till David, jag hämtade mina grejer, stog och surrade ett tag, och sedan åkte jag hit hem till mig. Magknip efter att ha ätit vindruvor, men det är på väg att gå över nu.

Imorn då? Tja, både jag och David ska ägna oss åt städning. Fast, han behöver det nog mer än vad jag gör som det är nu. Tvätta skulle jag däremot behöva göra med. Annars imorn vet jag inte riktigt vad det blir. Vi har pratat lite om att åka till riddar-grejset på Visingsö, får la se. Imornkväll får David dambesök (försökte hon säga helt neutralt). Nej, skämt åsido så känns det inte alltför hemskt. Det är en gammal klasskompis från när han gick bibelskola. Och dessutom litar jag vansinnigt mkt på honom. Länge sedan jag kände så starkt att det är ngn jag verkligen kan lita på. Fantastiskt. Men, jag kan inte säga att jag är överdrivet förtjust i det hela. Och det har jag sagt till David med. Men, jag har lovat mig själv att ALDRIG bli en sån flickvän som säger till vem han får eller inte får umgås med. Och jag vill att han ska känna att han får umgås med sina vänner, oavsett dom har bröst eller hår på ryggen. Och som sagt, jag litar på honom.

Kort blogg ikväll? Jo men tjena. Det sket sig rätt hyfsat. Men men. Nu är magknipet nästan borta, och jag ska göra ett försök med sängen.

Natti!

Nytt jobb!

Erika har gått och skaffat sig ett jobb! Och fort som tusan gick det. Jag registrerade mig på Manpower i kanske lördags eller söndags. På tisdag morgon, innan jag åkte till tåget ringde en herre därifrån och undrade om jag kunde komma på intervju samma dag. Det gick ju inte eftersom jag skulle åka tåg, så jag fick komma på onsdag istället.

Sagt och gjort. David skjutsade in mig till stan på morgonkvisten, och intervjun gick som en dans. Anställd dirkekt. Åkte till Grolls och hämtade ut arbetskläder, ett par byxor, två t-shirtar, en collagetröja, ett skärp och ett par skor. Skorna är för övrigt djävulens påhitt, länge sedan jag hade SÅ vansinnigt ont i fötterna.

Första arbetsdagen: onsdag. Samma dag som intervjun alltså. Jag skulle vara på Kongsberg i Mullsjö, där man monterar bildelar - växellådor, nackstöd och lite annat tror jag med. Själv monterade jag igår ca 300 nackstöd till Volvo. Shit va jag är duktig. ;-) Arbetstiderna igår och idag är: 14.00-23.30. OB! Mumsigt. Nästa vecka vet jag inte vart jag hamnar, kanske ännu en vecka på Kongsberg. Eller så blir det la nåt annat.


Hur som helst
så är det skönt att vara hemma igen. Att träffa David igen var helt underbart. Han är fantastisk, min älskade pojkvän.


Nu ska jag göra mig klar för dagens arbetspass. Fixa lite mackor så man har ngt att äta och så. Kan ju vara bra, har jag hört.

Tjillevippen!

Skallebank

Har huvudvärk, har haft det större delen av dagen. Nu börjar det dock bli värre. Ser fram emot att sova, men vet inte riktigt när mamma och Leif tänkt gå och lägga mig. Vill inte jäkta dom, men hoppas att det inte blir allt för sent. Är dock inte alls ngn höjdare att sitta vid denna datorn, bilden i skärmen skakar, så man blir alldeles snurrig. Väldigt jobbigt faktiskt, men jag vet inte vad man kan göra åt det. Om det ens finns ngt att göra.

Det var iaf trevligt på myre, även fast vi fick veckans sämsta väder. Ösregn. Så det blev ingen halvdagstur, vi nöjde oss med 1,5 timme + fika. Trevligt ändå. Jag red Goliat, söt sak. Bilder kommer senare i veckan.

Nu blir det mer tv, sedan sova, sedan tåg. Sedan David. Längtar efter min älskling! (ifall ngn hade missat det)

Nedräkning

2 timmar kvar till ridning
26 timmar kvar till jönköping
369 timmar kvar till min födelsedag!

Ett sundsvallsdygn kvar

.. men knappt det faktiskt. 21 timmar närmare bestämt. Jag åker ju härifrån vid 10 imorn. Längtar.

Men, ikväll blir det Myre. Det ser jag väldigt mkt fram emot! Det blir jag, Joanna, mamma, Emma och André, en fyratimmarstur i skogen, varav åtminstone 3 timmars ridning. Väldigt roligt ska det bli! Undras vilken häst man får. Jag är nog öppen för förslag tror jag. Nån pigg sak vore trevligt. Kanske Grejen, Finnix, Albin eller Zeke. Fast, jag tror Zeke är lite liten för mig. Tror iofs jag ridit honom förut, minns inte. HÄR kan du läsa mer om hästarna, om du känner för det.

Åhhh, saknar David som tusan nu. Vill bara hem och gosa. Han jobbar imorn, fast han vet inte hur, men förhoppningsvis hinner vi träffas ändå. Jobbar han på dagen så är det ju ingen fara, och jobbar han kväll eller natt.... Då kanske jag tjurar på och följer med. Vet dock inte hur bra sällskap jag skulle vara eftersom jag troligtvis lär vara rätt trött, men det är det jag menar med att jag ska tjura (inte att jag ska vara sur alltså). Men men, i värsta fall får man väl vänta till onsdag. Fast förhoppningsvis ses vi imorn. Inte trodde jag att en vecka skulle känns så kort och så lång på samma gång. Kort, för att det hänt mkt, men lång eftersom jag saknat min älskling.

Idag fyller för övrigt min mor 50 år! GRATTIS MAMMA! Myre är alltså hennes födelsedagspresent, och min med förresten. Syrran betalar åt både mig och mor. Grattis mig i förskott då!

Hemligheter

Jag skriver namn. I de allra flesta fallen skriver jag ut hela namnen (inte efternamn) på människorna i mitt liv som hamnar i bloggen. Är det någon som tar illa upp?

Jag har nämligen märkt det, att fler och fler enbart skriver första bokstaven i personernas namn. Kan ju vara bra det med förstås. Kanske till och med bättre. Jag vet inte, det kanske beror på vad man skriver med. Om man kan eller vågar stå för vad man skriver, om man "vågar" bli konfronterad. För är det inte så, att om man är tveksam över om man kan/vågar/vill skriva ngt personligt, så bör man låta bli? För, OM nu personen i fråga läser din blogg, tror du då inte att den förstår att det är den det handlar om, oavsett det står en bokstav eller hela namnet? Det tror iaf jag.

Påhittat:
Version 1:
Ö var en riktig kärring idag. Hon sa att jag såg ut som en flodhäst och luktade som densamma. Elakt. Jag sa tillbaka att hon mer liknade ett vårtsvin. Z kom in i leken och påpekade att vi var äckliga alla tre. Det skålade vi på.

Version 2: Ölva var en riktig kärring idag. Hon sa att jag såg ut som en flodhäst och luktade som densamma. Elakt. Jag sa tillbaka att hon mer liknade ett vårtsvin. Ztropp kom in i leken och påpekade att vi var äckliga alla tre. Det skålade vi på.

---

Personerna i fråga skulle självklart förstå vem och vad jag skrev om. Mindre insatta folk - kanske inte. Men vad spelar det egentligen för roll? Mig kvittar det, så mkt kan jag säga. Inte för att jag tror att ngn skulle vilja, men OM någon skulle få för sig att skriva om mig så varsågod. Så länge man är sanningsenlig, och det inte är ngt man lovat att inte föra vidare, så är det väl fritt fram att skriva. Annars får man väl göra som förr - djungeltrumman. Kafferep. Syjunta. Telefonkedja.

Ryktet går, på ett eller annat sätt.

Ni skulle bara veta...

... hur mkt jag faktiskt saknar David nu. Jag fattar det knappt själv. Men så är det iaf.

Nu är det då alltså söndag. Snart hemfärd. Mamma sitter och syr gardiner till mig just nu, och själv ska jag ut till förrådet och kolla vad det finns för olika hästprylar som jag ska ta med mig tillbaka. Insåg nyss att jag kanske inte har så mkt plats att packa på. Illa. Menmen, skam den som ger sig. Jag ska nog lyckas! Vill ha med mig grejerna tillbaka iaf, det bara är så.

Fast... jag lär nog ska sova en liten sväng med. Är sååå vansinnigt trött idag.
Imorn ska vi rida på myre ridgård. Skoj! Längtar.
Och på tisdag vid 10 går tåget söderut. Då får jag ÄNTLIGEN träffa David igen. LÄNGTAR.

Back in Sundsvall

Tillbaka hos rötterna. Helt okej faktiskt. Resan gick bra, kändes inte som 7,5 timme på tåg. Jag använde inte ens datorn, hade inget strömuttag och orkade inte köra på batteri, så det blev mest mp3-spelaren som fick "jobba".

Kom till Sundsvall vid 14. Åkte hem hit till mor, lastade in mina prylar in das lägenhet, och sedan åkte jag till pappas jobb och hälsade på. Gjorde väl inte så mkt annat igår tror jag... Var och handlade åt mor en sväng, var även själv och shoppade lite på Hööks. Som om jag kunde låta bli? Köpte longerlina, grimskaft och ett gummiband (halsförlängare). Så nu när jag kommer tillbaka hem så blir det longering av häst-Lisa. Får la se hur det går!

Syrran kom förbi en sväng igårkväll med, så vi surrade lite. Hon funderar på att följa med mig tillbaka till jönköping när jag åker på tisdag. Det vore ju askul. Då ska hon få åka davids cross, och så vore det kul om hon kunde få rida ut en sväng med mig med. Gryyyymt. Det skulle nog både Lisa och Charity gilla tror jag. Få komma ut tillsammans. Yeeehaaa.

Och apropå ridning.
Grattis på födelsedagen mamma och mig i förskott, för på måndag åker vi till Myre Ridgård och rider en halvdagstur. Nordsvenskar. Skitmysiga hästar har dom där! Vilka ska rida? Jo, jag, syrran, mor, Joanna, och kanske André och Leif. Vore ju tokkul om karlarna kunde följa med oxå, även om det är kul som tjejgrej med.



Och vet ni vad? Jag saknar David. Redan. Galet.

Ibland är det bara inte meningen...

Jag har normalt sett ingenting att tvätta. När allt funkar som det ska vill säga. Sån tur har jag inte haft den här gången. Igår var som sagt tvättstuga strömlös. Irriterande. Idag funkar bara en av maskinerna. Irriterande2,
jomenvisst. Så nu blir det ett himla springande upp och ner. Blä.

Sen, när jag är piggare, ska jag även göra klart i badrummet - har toan och tvättstället kvar. Det går ju rätt snabbt som tur är. Nu ska jag vila lite. Trött är jag!

Vad är min dator värd?

Finns det nån som är halvdan på datorer som kan berätta vad min gamla dator är värd?
Det är en HP Pavillion a220.se, inköpt för snart 3 år sedan. Länken visar produktbeskrivning i en .pdf-fil. Har väl inte ändrat så mkt i den vad jag vet, en annan hårddisk är det, 120 GB istället för 80, men exakt vad det är för hårddisk vet jag inte. Sedan har vi även satt in ytterligare ett nätverkskort.

Nån som vet på ett ungefär vad man skulle kunna få för den om man säljer den? Förstår ju att det inte är några stora summor man pratar om, men vore ju ändå kul att veta...!

Tack på förhand :-)

Så var det dags, friidrotts-em i götebog!

Idag invigdes friidrotts-em i göteborg. Imorn börjar tävlingarna. Åhh, den som ändå fick åka dit och kolla. Finns  ju så  mkt roligt att se! Frågan är ju hur mkt som visas på TV. Rätt mkt borde dom väl ändå visa? Hoppas jag?

För jag vill se...

Måndag:
  • 10.10 - Sjukamp damer - 100 m häck
  • 11.05 - Sjukamp damer - Höjdhopp
  • 17.45 - Höjdhopp herrar, kval
  • 18.05 - Sjukamp damer - Kula
  • 19.40 - Sjukamp damer - 200 m

Tisdag:
  • 11.35 - Sjukamp damer - Längdhopp
  • 11.55 - 100 m damer, försök 1
  • 17.05 - Sjukamp damer - Spjut
  • 17.20 - 100 m damer, försök 2
  • 18.45 - Höjdhopp damer, kval
  • 19.40 - 100 m herrar, final
  • 19.55 - Sjukamp damer, 800 m

Onsdag:
  • 11.10 - 200 m herrar, försök 1
  • 18.10 - Höjdhopp herrar, final
  • 18.20 - 100 m damer, semi
  • 19.35 - 200 m herrar, försök 2
  • 20.25 - 100 m damer, final
  • 20.45 - 400 m herrar, final

Torsdag:

  • 10.10 - Stavhopp herrar, kval
  • 10.45 - 100 m häck damer, försök 1
  • 18.50 - 400 m damer, final
  • 19.15 - 200 m herrar, final
  • 19.20 - Tresteg herrar, kval
  • 20.05 - 800 m damer, final
  • 20.45 - 200 m herrar, final

Fredag:
  • 10.10 - Kula damer, kval
  • 11.05 - 110 m häck herrar, försök 1
  • 18.10 - 100 m häck damer, semi
  • 18.30 - Höjd damer, final
  • 19.55 - 100 m häck damer, final

Lördag:
  • 14.50 - Kula damer, final
  • 15.00 - Stav damer, final
  • 15.50 - Tresteg herrar, final
  • 15.55 - 110 m häck herrar, semi
  • 16.35 - 4x100 m damer, försök
  • 16.55 - 4x100 m herrar, försök
  • 17.40 - 110 m häck herrar, final

Söndag:
  • 14.00 - Stav herrar, final
  • 14.50 - 4x100 m damer, final
  • 15.35 - 4x100 m herrar, final
  • 16.55 - 4x400 m damer, final
  • 17.05 - 4x400 m herrar, final
[Delar ur programmet plockat från Aftonbladet.se]


Nu är det ju självklart inte så att jag ska sitta klistrad framför tv:n under hela EM... Tyvärr, haha ;-) Nej, jag skojar. Åker ju hem till Sundsvall på tisdag och då lär jag nog ha annat för mig än att bara kolla på TV. Men jo, det lär nog bli en hel del friidrott ändå. Vissa saker är ju mer "måsten" än andra.. :-)

To do list - Uppdatering

Måste:
  • Diska - KLART [14.30]
  • Dammsuga - KLART [17.50]
  • Skura - Blir nog inte gjort innan avfärd. Hade ingen såpa....
  • Grovrengöra kattlådan - KLART [15.22]
  • Tvätta - Måndag morgon. (Den nedrans tvättstugan är ju strömlös nu av nån underlig anledning!)
  • Städa badrummet - inte än
Vill:
  • Träffa David - avklarat, men ska göra det igen :-)
  • Rida - avklarat
  • Sitta utanför Huskvarna Folkets Park och lyssna på Lasse Winnerbäck.  Bidde inget med det. var på 30-årskalas istället :-)

Har även:

  • Sökt två jobb
  • Skrivit en CV
  • Burit ner kartonger i källaren
  • Hämtat resväskan och börjat packa.

-----------------------------

Hmm, ja jag städar inte i något supertempo. Nej, jag har inte ens börjat. Men nu är det dags. Jag tog helt enkelt nöjet före nyttan... :-)
Men nu jäklar!

Hästbilder!

CharityCharity


CharityLisa


LisaLisa



CharityCharity


CharityCharity


Charity Charity



Är dom inte söta så säg... :-)

Blogg eller gästbok?

Har upptäckt att väldigt många använder bloggens kommenteringsfunktion som ngn slags gästbok. Alltså, man för diskussioner mellan olika bloggar, det kan ju funka, andra anväder det som en ren gästboksfunktion. Ex: "Hej! Va länge sedan man såg dig. Hur står det till?" som kommentar till ett inlägg. Den personen svarar vidare i den andra personens blogg-kommentar-grej, och så fortsätter det. Fram och tillbaka, "kommentarer" oberoende till inlägget som skrivits.

Jag har ingenting emot diskussioner som startar pga ett blogginlägg, och okej, man kan väl diskutera dom mellan två bloggar, men personligen så tycker jag så här. Har jag skrivit ett inlägg som någon kommenterar, då svarar jag det inlägget i MIN kommentar-funktion med ett "Svar till ...". Då blir det lättare för mig och andra att följa diskussionen, eller lägga in sina egna synpunkter och kommentarer, än om man ska hoppa emellan olika bloggar och inlägg för att förstå sammanhanget mellan olika kommentarer. Knöligt.

Och just det där gästboks-användandet, det är väl ändå rätt onödigt? Det finns ju faktiskt så många andra ställen som faktiskt har en "riktig" gästboksfunktion. Lunarstorm, Nightlife, Apberget, Porrigt mm mm. Det är bara att välja och vraka.

Jag kanske resonerar fel.... Men det är bara min personliga åsikt. Jag uppskatta alla kommentarer jag får, tro inget annat! Jag tycker bara det är jobbigt med allt duttande hit och dit... But that's just me.

To do list

Hämtar inspiration från Hayes och gör en liten lista över vad som ska göras innan tisdag, både nytta och nöje.

Måste:
  • Diska
  • Dammsuga
  • Skura
  • Grovrengöra kattlådan
  • Tvätta
  • Städa badrummet
Vill:
  • Träffa David
  • Rida
  • Sitta utanför Huskvarna Folkets Park och lyssna på Lasse Winnerbäck.

-----------------------------

Ja, man kan säga att jag har det jag gör. Men imorgon har jag all tid i världen, för då ska David fira sin bror som fyller 30. Så det ordnar sig nog. Jag har ju ändå några dagar på mig.

Varför just före tisdag kanske du undrar? Jo, för då åker jag hem till Sundsvall i en vecka, och då ska David bo här och ta hand om mina katter. Är han inte underbar så säg...!

Bilder på pållarna...

... har jag tyvärr inte än, men jag ska nog dit snart igen hoppas jag, och då lovar jag att ha kameran med mig, och sedan kommer jag lägga in bilder här så snart som möjligt :-)

Obegränsat med pengar?

Ja, det skulle absolut inte vara fel.

Ja, fantasin skenar iväg lite ibland. Just nu är en sådan stund. Hästarna jag fick rida hemma hos Claes föräldrar, jag hoppas jag får rida där ett tag till. Men då satt jag och funderade, det är lite grejer jag skulle vilja komplettera med, dvs, om jag hade haft obegränsat med pengar.

Först och främst. Hämta grejerna jag har hemma i Sundsvall. Där har jag ju alla mina ryktgrejer, en gammal grimma med grimskaft, 2 schabrak, skritttäcke, benlindor, senskydd, bakstrykkappor, sadeltvål, läderfett, och troligtvis en hel del utöver det.

Hur som helst. Det är här tankarna vandrar vidare. OM jag nu skulle fortsätta med dom här hästarna, så finns det en hel del andra grejer somjag skulle vilja skaffa.

  • Sadelgjord, 299:- (Det finns en sadelgjord nu, räcker väl iofs, men den når knappt runt Lisas mage)
  • 2 x Grimskaft, 50:- (Vill egentligen ha med sån panikhake, men hittade inga sånna)
  • Hovfett, 75:- (Lisa har ruggiga hovar... Så jag skulle med glädje lägga pengar på att ta dit en hovslagare)
  • Stallapotek (Div prylar. Liniment, hästschampo, jodopax, sårspray, tandrasp, hud-och sårsalva, kompresser, termometer osv)
  • Longerlina, 98:- (Två hästar som knappt är ridna på väldigt länge. Longering vore en bra och mjuk start!)
  • Gummiband/Halsförlängare, 69:- (Bra till både det ena och det andra!)
  • Stigläder, 169:- (De som finns nu sjunger på sista versen)
  • Grep, 69:- (Så mkt bättre än en vanlig skyffel...)

Mja, det var det jag kom på just nu. Kan garantera att jag kan komma på fler saker om jag bara ger mig tusan på det!

Det enda som är synd med det stället där hästarna står, är att det inte finns ngn ridbana, utan det är ridning på vägar och sådant som gäller. Lite svårt med rätt sorts träning, och longering blir i princip omöjligt. Det jag funderade på är om det kanske finns ngt öppen, slät, plats i någon av hagarna som man kanske kan använda sig av. Det vore ju verkligen kalas...

Jaja, ska man nu räkna ihop min "lilla" dröm-önskelista, utan att räkna "stallapoteket" (för det vet jag inte vad deet skulle kosta. Men några hundralappar, minst.) så landar vi på 830 :-. Läskiga pengar. Okej, allt är väl inte direkt NÖDVÄNDIGT, jag menar, sadelgjort och stigläder finns ju, även om de som sagt sjunger på sista versen... Men tar man bort dom grejerna iaf, så blir det ju "bara" 360. Inte för att jag har råd med det heller, men.... :-)

Drömma går ju, eller hur? :-)

Blogging @ Dejvids

HIttade inte min hjälm, men fick låna en!
Verkligen jättefina hästar! Två ston, en brun (f. 88) och en fux (f.90). Den bruna verkar vara nån halvblod-arab-korsning (men jag kan ha helt fel. Den hade ål på ryggen med. Skitfin var den iaf) och fuxen såg ut att vara nåt fullblodsaktigt.

Uppdaterar mer ngt mer framöver, nu ska jag umgås med min pojkvän ;)

Fösvunnen

Jag hittar inte min ridhjälm. Fattar inte vart den kan ha tagit vägen. Vet att mamma skickade den när jag bodde i den gamla lägenheten, men jag kan inte komma på att jag packat upp den sedan jag kommit hit. Har rotat igenom diverse kartonger, och jag har varit ner i källaren, kollat igenom skåp och grejer, men hittar den inte. Jag som skulle få rida... :-(

Vissa saker kan man bara inte förklara...

För första gången på väldigt länge har jag återigen känt känslan av en ångestattack-waiting-to-happen. Om den kommer att komma vet jag inte, men jag känner oron i hela kroppen. Skillnaden mot förut, är att just nu vet jag vad jag stressar upp mig över, jag vet vad det är som gnager mig. Men skulle jag berätta det för er så skulle ni troligtvis inte förstå mig. Eller kanske ni skulle. Omöjligt att veta. Känslan säger dock att dom flesta (även jag, i normala fall) skulle vifta bort det som en småsak. Sjukskrivningen har gett mig tid att andas, tid att varva ner, men bristen på pengar gör att jag nog måste avbryta den i förtid. Kanske, iaf. Jag vet inte än.

Shit, jag jagar upp mig över småsaker, jag vet det.Och jag önskar jag bara kunde slippa det... Ska prova psykologens tips; "Nu ska jag få den största jäkla ångestattack som bara är möjligt". Att tänka att man ska få det brukar ju få motsatt effekt, jag hoppas det blir så även för mig...Jag vill inte må så, jag vill verkligen inte...

Mkt kött på slutet

Mat. Ja, det har blivit mkt kött på slutet. Har grillat med David, både fjärilskotletter och hemmagjorda hamburgare. Han har även bjudit på köttfärssås, som var himmelskt god. David är en sann mästerkock, han är verkligen jätteduktig på att laga mat. Duktig älskling!

Ja just det, vi har även ätit på Burger King, första gången för min del! Helt okej var det, även om jag fortfarande föredrar Max ;-)

Idag blev det iaf kött igen. Hamburgare och strips. Inget jag egentligen var sugen på, men det var det enda jag hade hemma.

Nu ska jag lyxa till det med lite efterrätt: glass. Gottigt värre!

Bara en sak till...

Jag hatar min jävla cp-brännare! Jag som tänkte bränna en skiva.... (Vad använder man annars en brännare till iofs.... SUCK).

Jag får inte tummen ur...

Inställningen till dagen var att städa. Resultat: Jag har fyllt nån soppåse med diverse skräp och slängt den, men i övrigt står det helt still. Känner mig totalt handlingsförlamad. Och dessutom är det bara när jag ligger ner som jag inte har ont i ryggen/axlarna. Men, då får jag ju förstås ont i nacken istället. Misär.

idioti

Pain in the... kropp

Kroppen värker. Vet inte riktigt varför, men så är det iaf. Ryggen mest, och nacken. Och mina eländiga handleder. Ibland har jag tänkt att jag kanske borde kolla upp mina handleder, men jag tror knappast det kan bli nån ändring. Jag har ju inte alltid ont, så det kvittar väl. Fast just nu mår jag inte kalas. I kroppen alltså. I övrigt är hälsan bra!

---------

David får mig att bra i själen. Länge sedan jag varit så glad, lugn, tillfreds med livet. Det är ju så här det SKA vara!

RSS 2.0