Hälsningar från ett tåg

Jag åker tåg nu! Det ni! Teknikens under. Just nu är vi... Snart framme i Gävle!
Det blir inget långt skrivande, jag tror inte jag har så mkt tid kvar. Inte så mkt batteri heller, 33% bara.
Tänkte bara heja!
Ca 2 timmar till ankomst i sundsvall! Resan har gått så mkt fortare nu när jag haft datorn att leka med! Jag vill inte sälja den.... =/
Jaja, kanske bloggar mer framöver, om jag får tag på nån dator eller nåt internet. Annars är det flytt som gäller!

Take care, alla! 

Destination Sundsvall

Nu börjar resan. Nu ska jag åka till Sundsvall. Hem. Massa tåg blir det. Men så länge de inte är förseningar och skit så brukar det inte vara några problem. Och som jag skrev i en tidigare blogg, jag har ju alltid Greys.... ;)

Tschüss!

Ang. läxläsning och annat skolrelaterat

Avskaffa läxorna.

Vem sa inte så nångång på låg- mellan- högstadiet eller gymnasiet. Men en helt läxfri grundskola? Nja, det tror jag inte på. Jag tycker däremot inte heller att man ska "dränka" barnen i läxor. Dom måste få ha fritid - mycket fritid, men för det tycker jag inte man ska ta bort läxorna helt. För så här är det faktiskt; läser du hemma så blir betygen och kunskaperna bättre. I de flesta fallen iaf. Ingen regel utan undantag, som ni vet.

Sen är det det här med betyg med. Barn ska absolut INTE betygsättas under de första skolåren. Tidigast åk 6, eller åk 7 tycker jag att man ska använda betyg. Självklart kan man ha små "utmaningar" (nån slags prov) bara för att barnen ska se hur mkt dom har lärt sig. Men det ska inte vara svåra prov, lagomt är bäst, det ska vara så att dom kan känna att "Yes, det här gick ju kalasbra! Nästa gång ska jag bli ännu bättre". Icke godkänt ska absolut inte finnas.

Jag vill fortfarande bli lärare. Det har jag nog alltid velat, men jag tvivlar mer och mer på mina möjligheter. Inte på min förmåga som lärare, men min förmåga att studera till att bli det. Jag vet helt enkelt inte om jag är gjord för det här med högskolestudier.
Men jag vet vad jag vill. Jag vill lära ut, jag vill inspirera, jag vill att barnen ska bli sina bästa jag, jag vill att dom ska tycka att skolan är rolig och inte bara ett måste. Jag vill bli som min lågstadiefröken var. Ulla-Britt. En av mina allra första och största förebilder.

Lågstadiet var kalas. Varje morgon stog vi i klassen vid Ulla-Britt's parkeringsplats och närmast krigade för att få vara den första som kramade om henne. På fredagarna var det roliga timmen. Varje vecka hade vi ett "lotteri" där vi lottade vart man skulle sitta i klassrummet. Vi hade en klass-brevlåda, där man kunde skriva brev till varandra, och den tömdes en gång i veckan. Jag har fortfarande kvar mina brev! Vi lekte fyra i soffan, det var nog en av dom roligaste lekarna jag visste. På vintrarna hade vi med oss varsin ljuslyckta, och tände ljus varje morgon. Ulla-Britt hade högläsning, bland annat ur Maj Sazelius' - Hjältar och monster på himlavalvet. Jag älskade den boken. Jag älskade när hon läste ur den.

Lågstadiet var en av dom bästa tiderna i mitt liv, och jag vill att fler barn ska få lika fina minnen som dom jag har.

Och därför vill jag bli lärare.

Det här kan bli spännande....!

Jag har skaffat mig en ny konkurrensfri favoritserie på tv; Greys Anatomy. Älskar den! Så otroligt bra.
Hur som helst, törs man berätta att man laddat ner avsnitt från internet? Om man inte törs så har jag inte gjort det. Och om man törs så har jag.
Hur som helst igen, imorn ska jag åka tåg. Massa tåg. 8 timmar tåg. Jag har laptop. Laptop med Greys anatomy på. X2000 har strömuttag till alla stolar, så min laptop är laddad under i princip hela resan utom till Skövde. Alltså kan jag kolla på Greys hela nästan hela vägen hem! Åh så underbart.

MEN

Jag är lite lustig när jag kollar på tv och film. Är det roligt, då skrattar jag. Jag kan inte låta bli, det bara blir så! Och Greys är roligt. Och jag skrattar. Kan du se det framför dig? Erika på tåget. Hörlurar. Greys. Gapskratt. Stackars medresenärer!

Som sagt, det här kan bli spännande.

Bye bye Tallhöjden

Hello Hulan!

Här ska jag bo, på Huluäng.

Hulan


Här är mitt kök
Kök 1
Kök 2Här är oxå mitt kök.


Här är mitt vardagsrum
VardagsrumHär är mitt badrum
BadrumHär är min balkong
Balkong________________________________________________________________

Som vanligt, ledsen för bildkvaliteten. Mobilkamera. Ska fixa bättre bilder snart!

Det är väl själva fan...

...att ingenting ska gå smärtfritt och enkelt här i världen.

Soc har jag inget nöje av förrän om en månad. Nej, jag räknade inte med att allt skulle ske på en gång, men det är inte så att jag nyss börjat ringa, jag har redan hållit på några veckor. Heja heja vad kul det är när allt funkar.

NKBo verkar ha knullat bort nycklarna till lägenheten. Daniel, som bodde där innan mig, sa att han hade lämna in dom för ca 3 veckor sedan, och att det inte var några problem för honom att få nycklarna några dagar innan inflytt (1/6). Och nu när det är dags så påstår NKBo att dom inte har fått några nycklar. Fucked up!

Helvete, man kan ju få nervsammanbrott för mindre...

Abstinensbesvär II

Jag vill ha;
Digestive-choklad från marabou. Åhhhh va gott. Ge mig.
Lite cola skulle inte skada heller. Eller en karamell kanske.
Eller... eller... öhh... eller... en macka vore ganska gott med.

Nej, det blir sängen. Odjuren verkar ha somnat. Ska visserligen upp om ungefär en timme och ringa Soc och NKBo... men lite sömn skadar aldrig. Zzzzznark.

Idiotkatter och skräp i ögat

Dom har återgått till sin rutin att kliva upp och härja klockan 5 på morgonen. Katterna alltså. Det är inte populärt kan jag lova. Lugnande medel  till katt? Ja tack.

Skatt på SMS? Men är ni dumma i huvudet? Pengakåta jävlar.

Jag har skräp i ögat. Jag kisar. Tror det är en ögonfrans, men är alldeles för äckligt trött för att gå och kolla upp saken. Så istället sitter jag här med fingret halvt inne i ögat och gräver och gnuggar. Lysande sickan.

Ett kattelände har bajsat i duschen igen. Jag vet inte vilken av dom det var, men en sak vet jag med 100% säkerhet:
Det var iaf inte jag som gjorde det.

_______________________________

Update 07.00
Nu fick jag en klo ingrävd i ryggen. Det var inte skönt.
Evil kitten...

På begäran

Eftersom det är så synd om Joanna som sitter där uppe i norr och pluggar
Så är det väl inte mer än rätt att jag sitter nere i syd och bloggar

(det rimmar ju nästan iaf)

Ikväll tänkte jag komma med nästa bidrag till mitt nya A-Ö-projekt. Vad ska det handla om? Här dom ämnena som är iaf nästan färdiga (det är svårare än man kan tro!)
 • Pojknamn (som jag kan tänka mig på en unge)
 • Flicknamn (se ovan)
 • Saker att göra på sommaren
 • Modoanknytning
 • Låtar (BRA låtar. Enligt mig)
 • Irritationsmoment.
Förslag på nya ämnen emottages tacksamt.


Hur som helst, nu har jag bestämt mig för att bli medlem i MODOsyd. Varför inte lixom? Fick kontakt med ngn kille där, som man skulle skicka intresseanmälan till om man ville åka till premiären i SBA (Swedbank Arena) till hösten. Och SJÄLVKLART vill jag ju åka med. Kan inte ens föreställa mig hur kul det skulle vara. Nu har jag helt klart ngt att se fram emot iaf.
En annan rolig sak, den här personen jag pratat med sa att det ju finns en hel del modoiter i jkpg och i trakterna omkring, så jag fick namn och nummer till en som bodde här i stan. Nej, det var inte det roliga, här kommer det roliga. Han bodde på Huluäng X (känns inte sschysst att ge ut numret) och jag ska flytta in på Huluäng 1. En granne! En modogranne! Inte illa.

Kapten är modoit med. Han har gjort min nya modoreplica till sin egen sovplats. Så fort Chefen kommer i närheten så jagar han bort honom. Dom är kul dom där två.

Jag; en poet?

Likt flugorna flockas runt en nysketen komocka en vacker sommardag,
på samma sätt lockar jag till mig de mest underliga av karlar.

_________________________________________________________

Fredagspoesi när den är som allra bäst. Jisses.

Anger Management

En ilska-hanterings-film som gör mig förbannad. Den där förbannade dåren till terapeut. Total idioti. Men annars var det en helt okej film.  Gillar ju Adam Sandler och hans skruvade filmer i övrigt så. Speciellt Little Nicky och Mr Deeds.. =)Öhh... har nog inte mer att säga just nu. Mår bättre än igår iaf, färska sår värker mest, eller nåt sånt. Jag inser dock hur lyckligt lottad jag är, som har underbara vänner som jag kan vända mig till, underbara vänner som bryr sig om mig. Vem behöver karlar? Inte jag.

(Hoppas bara jag kommer ihåg det nästa gång det drar ihop sig)

Världens värsta fråga

Vilken är världens värsta fråga?
Är det....
 • Hur gammal är du? Nej
 • Hur mkt väger du? Nej
 • Har du mens eller? Njaaa.
Och rätt svar är... *trumvirvel*
 • Är du sur?
Ärligt talat, finns det NÅGON som gillar den frågan? Var man inte sur innan så blir man det av frågan.
Förbjud ordkombinationen vettja...

Fågelinfluensan kommer att drabba dej som..

1. Är en fyllekajja
2. Har fågelben
3. Aldrig håller näbben
4. Matar änder med bröd doppat i t-sprit
5. Som är släkt med Magnus Uggla, Gunde Svan, Loa Falkman eller Stefan Örnskog
6. Pratar gojja
7. Gökar
8. Pippar
9. Ugglar framför datorn
10. ”kom med storken”...
11. Sett en kalkonrulle
12. Har kycklingbröst
13. Lyssnar på eagle-eye cherry

Körkort för hundar

Självklart!

Inom ridsporten behöver du ett så kallat "Grönt Kort" för att få tävla med din häst. Det innebär att du måste plugga i bland annat tävlingsreglementet och klara ett prov för att visa att du vet vad som gäller på tävlingsplatsen. Ett otroligt bra måste tycker jag. Då vet du när du kommer på en tävling att alla är medvetna om hur saker och ting funkar. Och ingen kan komma i efterhand och säga "Det hade jag ingen aning om".

Så varför inte ha det som obligatoriskt att ta "körkort" innan du skaffar hund? Ingen hund föds "ond". Okej att vissa kan ha mer kamp-anlag än andra, men ingen föds ond. (Inte människor heller för den delen.) Och såvitt jag vet, enligt statistik, så är det inte kamp-hundarna som står för flest antal bett. "Snälla" hundar som tex Golden Retrievers har en ganska hög placering på bit-listan om jag inte minns helt fel. Och labradorer. Men hur många artiklar skrivs om det? Nej just det, man skriver om livsfarliga kamphundar, pitbulls och liknande. Min syster blev hundbiten när hon gick i lågstadiet. I ansiktet, över ögat. Av en golden. Det skrevs det däremot om. Varför bet han? Jo, för att en hög med småbarn kastade småsten på honom, och stoppade in en penna i hans öra! Skulle inte du vilja bita den som gjorde så mot dig? Att Emma blev biten berodde på att Moltas försvarade sig, men pojkarna hann flytta på sig när han gjorde det, och det gjorde inte Emma.

Återigen, hundar föds inte onda. Dom som är onda, det är dom okunniga ägarna. Jag lovar, skaffar du en pudel eller vilken annan hundras som helst, och hetsar den till att bli aggresiv, så självklart kommer den att bita andra! Och givetvis gäller det även raser av kamp-typ. Och för all del, det går säkert att "fuska" till sig ett hundkörkort (du tar körkortet men gör ändå "fel" med din hund), men jag tror inte att lika många skaffar hund på impuls. Om det kräver mer jobb att skaffa hund, då måste man vara motiverad. Du kan inte vakna en dag, tänka "Tänk va mysigt det vore med en hund. Jag åker till kenneln idag på eftermiddagen", utan istället måste du verkligen ta dig tid till att fundera. En hund är ingen leksak, det är inget du kan roa dig med ena dagen och ignorera den andra. Dom kräver tid, kunskap, kärlek, omtanke. Och inte bara en vecka eller en månad. Vi pratar ÅR.

Alla hundar förtjänar ett bra liv med bra ägare. Alla - oavsett ras.


Rottweiler ----------------- Labrador -------------------- Bulldog ---------------------- Amstaff --------------- Doberman ----------- Golden

Skillnaden mellan Sundsvall och Jönköping

PelleKurtKalle

Okej, EN av skillnaderna! Haha! Okej, inte ens en viktig skillnad. Nåt jag har märkt bara.
Ni vet hur det är när det har regnat, gångvägar och trottoarer svämmas över av maskar. Iaf hemma i Sundsvall. Men inte här! Här är det extremstora bauta-sniglar som dyker upp! Jag skämtar inte, dom är hur stora som helst. Feta som jag-vet-inte-vad. Läskiga! Även massvis med sniglar som har hus. Dom är dock sötare! Men man får kryssa fram på trottoarerna för att inte råka trampa på någon. Det har inget att göra med respekt för sniglarnas fantastiska liv, det beror mer på att jag inte vill höra huset krascha och ha snigelkladd under skon.

OrvarEinarBörje
Fatta att den är nästan 1 dm lång... inte den tredje här dock, han var bara ett fetto

Dopade?

Förstår inte vad som tar åt dom vissa mornar. Katterna alltså. Idag har dom varit skvatt galna sen strax före fem. Och vi som har svårt att sova får det ju inte lättare av dom beter sig som dopade vilddjur. Fast å andra sidan kanske jag ska vara glad att dom "planerar" sina vilda mornar till dom när jag inte har medicinen. Jag menar, då har jag åtminstone några dagar/nätter när jag får sova hyfsat. Peppar peppar.

Jag vill sova....

Behöver jag berätta vem som är vaken?

Fördelen med att titta på tv på sena nätter / tidiga mornar är att reklampauserna är minimala.
Tur man har nånting att glädja sig åt!

Dantes Inferno

Erika: The Dante's Inferno Test has banished you to the Seventh Level of Hell!


Here is how you matched up against all the levels:

Level
| Who are sent here? | Score

Purgatory
| Repenting Believers | Very Low
Level 1 - Limbo | Virtuous Non-Believers | Moderate
Level 2 | Lustful | High
Level 3 | Gluttonous| High
Level 4 | Prodigal and Avarocious | Moderate
Level 5 | Wrathful and Gloomy | Moderate
Level 6 - The City of Dis | Heretics | Very High
Level 7 | Violent | Very High
Level 8- the Malebolge | Fraudulent, Malicious, Penderers | High
Level 9 - Cocytus | Treacherous | Moderate

Level descriptions: Inferno-information
Take the test: Dante's Inferno-test

Det där med bussar

Hur gör du när du åker buss? Det verkar vara lite trend i hur man ska trycka på stoppknappen till vilken hållplats.
Hmm, snurrigt värre. Men jag menar, som när man åker hit hem, och ska kliva av vid Slätten. Då är det lite som att man ska vara först med att trycka på knappen. Folk är alltid extremt snabba att trycka på stoppknappen direkt efter föregående hållplats. Samma sak med dom som ska av vid Röde Påle, folk är EXTREMT tidiga. Ska man däremot kliva av vid Ljungarum för att byta till bussen till A6, då är det genast annorlunda. Då verkar det snarare som att knapparna är smittspridare och att INGEN vill ta på dom. Och det är inte det att det inte är ngn som kliver av där, för det är alltid minst 5 pers som kliver av.

Vardagsgrubblerier.Grattis Finland till segern i Melodifestivalen. Det var ni värda, äntligen en BRA låt som vann!Folk bloggar alldeles för lite. Jag har 8 bloggar som jag bevakar. På sin höjd ungefär 3 uppdateringar per vecka. Inte per blogg alltså, utan totalt. Okej, fine, en mindre underdrift. Men det kan knappast vara mer än 5 iaf. Fast å andra sidan kan ju inte alla vara som mig, och blogga om livets mest meningslösa grubblerier... :)

Sommartider, hej hej, sommartider!

Jag har hemlängtan. Nej vänta, vi ändrar på det, jag har hästlängtan! På Lantligas hemsida kan man nu se bilder på när hästarna släppts på sommarbete, och på Fröjas föl Svea Marco. Jag knyckte lite bilder, för dom är SÅ härliga och fina. Vill du se alla bilder så följ länken ovan, och klicka vidare på Bilder.
Annars får du smakprov här!

Bilderna är tagna av Annika Lindqvist, och hennes hemsida hittar du här.

Svea och Fifi
Först har vi lilla Svea och Fifi


Fröja och Svea
Mamma Fröja och lilla Svea. Vacker som en sommardag.


Fröja och Svea
Ute och promenixar =)SOMMARBETE

Sommarbete
Herrarna i hagen. Från vänster; Fantomen, Dakirox, Hujox och Zeb


Sommarbete
Tess


Sommarbete
Pärlan (Dakirs Sweet Pearl)


Sommarbete
Bakifrån och hitåt; Tess, Hilda (Ilfin Bayards Hilda) och Pärlan (Dakirs Sweet Pearl)


Sommarbete
Hilda drar en repa i hagen (Ilfin Bayards Hilda)

En god gärning

Blev sån där Med Mera-kund för ett tag sedan. Fick en välkomstgåva, en Alladin- eller Paradisask. Gratis. Gratis är gott! Men, jag får ju så äckligt ont i magen av den chokladen. Så, jag donerade den till grannen och hans dam. Som tack för att han/dom varit och ska vara kattvakt, och så väntar dom ju tillökning med! Så man måste ju gratulera. Som jag sa till Martina, chokladasken var visserligen gratis, men det är gesten som räknas. =)

Tror jag ska kolla på In her shoes nu. Inget att se på tv ändå. Nån skum stephen king-serie på 6:an. Nån stor myrslok som springer omkring. Knasigt värre.

Är det morgon nu?

Herregud, jag fattar fortfarande inte att jag är vaken. 4.46 är klockan nu. Insane. Idioti!

Vad roar jag mig med då, så här mitt i natten. Eller, nu är det nog kanske morgon. Iaf om 15 minuter. Anyway.

Jag sitter och glor på tv mest. Härliga repriser. Baywatch. Jisses. Där springer han, Mitch. En sån man. Eller nåt. Jag tycket Cody och Matt var snygga när jag var yngre. Idag blir jag mer häpen över att en person med så små, närmast icke-existerande bröst var med i en baddräksserie (Stephanie). Rätt stor skillnad om man jämför med storbystade damer som fröken Pam Anderson.
Just nu är det Beverly Hills 90210. Kelly blir hjärntvättad, Valerie drar ner Donnas pojkvän Ray i bingen, och det är nån insamlingsgala som sänds på tv. Vilka ungdomar!

I övrigt har jag suttit och läst blogg. En gammal klasskompis från låg- och mellanstadiet. Hade ingen aning om att han kunde skriva så! Han jobbar som fotograf, och är en grym sådan dessutom. Hur som helst så fick jag väldigt många skratt när jag läste, han kan verkligen uttrycka sig! Imponerande. Nån som är nyfiken? Klickar du HÄR så landar du i hans blogg.

Sen är jag hungrig med.

Hoppsan, nu blev det Ricki Lake. Himmel och pannkaka. Det är sann idioti. Om man känner ett behov av att använda en lögndetektor för att komma vidare i sitt förhållande, är det då en lysande idé att fortsätta nämnda förhållande? Uppenbarligen litar man inte på varandra


- Vi har varit tillsammans i X år, under den tiden har han varit otrogen X gånger. Jag vill veta om han har varit det med ytterligare X personer. Har han varit det, då är det slut!
- Har du varit otrogen med fler än dom hon vet om?
- Nej, jag är trogen
- Lögndetektorn säger; Han ljög
- Okej, jag ljög. Jag har varit med den och den tjejen med.
PLING PLONG
- Åhh, där är dörrklockan! Vem kan det vara?!
- Ja just det, jag glömde ju att berätta, jag har varit otrogen med din bästa kompis, din syster och din mamma med.
- Jaha, flicka lilla, vad händer nu? Ska ni göra slut?
- Nej, jag tror vi behöver jobba på det här, börja lita på varandra mer.


Nu är klockan 5.06. Jag ska dricka lite juice (jag tycker det är idioti att stava jos. Men tydligen kan man det. Jag tänker iaf fortsätta stava juice j-u-i-c-e) och sedan hoppa i säng.
Jag vill bara veta vad resultatet på lögndetektorn blev först.

Nighttime again

Godmorgon. Eller godnatt. Eller god mitt-i-natten!

Det är inte det att jag inte är trött. För jag är trött. Men kan jag sova? Näe. Och det blir ju knappast lättare av att man ligger och vrider och vänder på sig i timme efter timme. Jag blir vansinnig. Vad gör man?

Here we go, go again

Så trött. Ge mig mina tabletter! Hatar dom här nätterna, dom nätterna då jag inte får ta mina sömntabletter. Jag gick och la mig vid 1 inatt, men jag har inte sovit mer än någon timme sammanlagt. Ja, jag gnäller. Tycker du att det är irriterande så behöver du inte läsa.

Oh boy, en sån underbar dag.

Den här dagen har varit den bästa på VÄLDIGT länge. Saker och ting har bara rullat på!

 • Jag får nyckeln till lägenheten 1-2 dagar tidigare än planerat. Det blir alltså inget krångel med att jag åker till Sundsvall den 31/5. Wunderbar.
 • Jag har fått tag på en säng! 120 cm, just the way I like it. Och billig med! 150 kr! Det är alltså själva sängen med ben, bäddmadrass får jag köpa själv. Men ändå! Fan vettu, att hitta en så billig säng... Det trodde jag aldrig.

IDIOTI!

Det här var tammefan ett av dom DUMMASTE förslag jag någonsin hört!

VANSINNE!

Pengakåta jävlar...

"Ny fjärrkontroll hindrar dig från att zappa"

I behov av massage?

Ni som har fått massage vet hur det är. Dom trycker och klämmer och grejar och donar. Själv har jag ont i axlarna. Eller ja, musklerna mellan axeln och nacken, om man nu kan säga så. Ni vet hur öm man blir, det går knappt att röra där man har ont. Den känslan får jag bara mina katter (5 månader och någon vecka, inte många kilo där inte) står med frambenen på precis "rätt" ställe.
Jag tror jag behöver massage. :S

Inte det minsta snuskigt

Vilka fegisar ni är som inte vågar testa (eller berätta) om era sextest. ;) Självklart får man vara anonym.
Men men, nog om det nu.

Häromdagen tipsade Emma mig om en sida som heter bloggtoppen. Här finns det otroligt många bloggar, i alla möjliga tänkbara kategorier. Jag har nu hittat min favorit.

Tjuvlyssnat: Samtal i Sverige

Väldigt roligt att läsa, människors totalt iq-befriade tankegångar och samtal. I'm loving it.

Skaffade jag hund?

Man kan ju börja undra. Chefen springer omkring med en pinne i munnen halva dagarna. Jag kanske borde döpa om honom till Schäfern?

Avdelningen dumma frågor

"Nivea Body" frågar: Har du någonsin velat säga farväl till dina celluliter?
Jag svarar: Näe, mina celluliter är mina bästa vänner.

Dumma frågor får dumma svar.

Insomnia....

Så trött. Såååå trött. Såvitt jag vet har jag sovit max en timme hittills. Sammanlagt. Insane. Insane. Insomnia.
Fick ny medicin för ca 1,5 vecka sedan, och den fungerade faktiskt. Jag sov mer ihållande. Tabletterna är slut nu, och jag väntar på att få nya. Problemet är bara att jag kommer inte få ta dom varje kväll. Dom är vanebildande, man blir beroende. Får max ta dom 3 gånger i veckan. Men men, kanske bättre med 3 bra nätter än ingen... Tror jag ska göra ett nytt försök med propavan. Inte just nu alltså, men kanske ikväll. Jag vill så gärna sova, sova normalt. Det har jag inte gjort sen.... Jag kommer inte ens ihåg.
Jaja, jag ska läsa lite. Kanske blir trött av det. Kanske kan sova nån stund till, det vore bra. Och skönt.

Kittens på äventyr

Idag har vi varit ute i solen igen. Eller, vi hade varit i solen om jag hade fått bestämma, men dom drar sig till skuggan av ngn underlig anledning. Världen kanske är mindre farlig där, eller....? Aja, deras val som sagt. Dom var lite tuffare idag än igår iaf. Inte så konstigt :) Dom har även klättrat i träd idag! Tuffingar.


Kapten01
Chefen01Chefen02
Kapten02Chefen03

Så trött...

Första dagen sedan jag började äta Cipralex som jag inte sovit middag. Jisses. Och gissa om jag är trött. Nåt så vansinnigt. Men nu är det på tok för sent för att "sova middag", går jag och lägger mig nu så blir det för att sova natt-sova.

Jag och kissarna satt ute på baksidan förut idag. Dom är så fega =) Men världen är nog väldigt stor och läskig när man är så liten och har varit ute så få gånger. Ska skaffa mig längre koppel, alternativt nån slags löplina, så dom kan få undersöka lite som dom vill. Nu vill dom gärna gå åt varsitt håll (varför undersöka den stora farliga världen ensam när man har brorsan med sig? Konstiga kissar. Men men, deras val.), och med mina armar inräknat så kommer dom nog inte längre än max 2 meter från mig. Vi var ute i ungefär en halvtimme, och under den tiden hann dom med att charma grannarna med. Dom har sovit sedan vi kom in iaf, i ca 1,5 timme ungefär.

Nu är det dags för min dagliga Big Brother-dos, och sedan ska jag kolla in Mr Bond. Funkar helt klart som tidsfördriv om inte hockeyn skulle råka bli en rysare. Men 4-0 efter 1 period känns ju annars ganska vägledande. (Peppar peppar).

I värsta fall, om inget på tv lockar, så kan jag ju alltid fortsätta rensa bland mp3-orna på datorn. För det behövs.

Gillar du friidrott eller hästar?

Tänkte bara fundera lite ifall ngn var sugen på att åka på Friidrotts-EM i Göteborg (6-13/8) eller till Falsterbo Horseshow (9-16/7). Jag vill!!

I tatueringstankar

Jag vet, jag har sagt att jag inte ska tatuera mig. Och jag kommer med största sannolikhet inte att göra det heller, för när det kommer till kritan så är jag nålrädd. Men tankarna har funnits där i MÅNGA år. Det känns lite tråkigt bara, för som det är nu så verkar alla tatuera eller pierca sig. Jag känner mig snarare "unik" för att jag inte har gjort ngt av det, jag har inte ens hål i öronen.

Okej, OM jag nu skulle bestämma mig för att tatuera mig, då måste man vara fiffig nog att välja ut en bra tatuering (lycka till att hitta ngt som INGEN ANNAN har..) och vart man ska placera den. Man vill ju knappast höra "Ja, jag har 20 kompisar som gjort likadant som du". Heja heja.

Jahapp, vart ska vi då placera den? Jag kan erkänna det direkt, jag har absolut ingen fantasi. För mig är det skuldran/skuldrorna eller nacken som gäller. Dessutom vill jag inte ta det på ett "känsligt" ställe. Handleden skulle jag kunna tänka mig ur "estetisk synvinkel", men fatta smärtan att tatuera där? Dom skulle få klubba mig i huvudet innan.

Och slutligen, motiv. Lurigt värre. Det är ju samma sak där, man vill ju inte vara lika som alla andra, men ibland är det svårt att undvika. Jag tänkte, som det där med kinesiska/japanska tecken tex. Herregud, det är väl typiskt tjejer egentlign att skaffa en tatuering med ett kinesisk/japanskt tecken? Inget illa menat alltså, jag har ju själv tänkt på det. Förslagsvis mitt eget namn, eller som bilden nedan: Angel. Ängel alltså. Och för att följa samma spår så har jag även funderat på vingar, fast frågan är om det inte är lite för stort, jag vill inte ha nåt jättestort egentligen. Fast ett par vingar är helt klart lockande. Tredje alternativet är tecknet för Jungfrun, dvs mitt stjärntecken. Det är ju en sån sak som aldrig kommer ändras, jag kommer alltid ha samma stjärntecken. Samma namn med, för den delen. Däremot, vem vet om jag är/fortsätter vara en ängel? Jag kanske odlar horn och hamnar med gubben med horn, gaffel och pilformad svans på "nedervåningen". Man vet aldrig.

Hur som helst, här är bilder på två av dom tatueringarna jag skulle kunna tänka mig. Om det nu skulle råka bli aktuellt. Vilket det med 98% säkerhet inte kommer bli.


wingar
 Vingar på ryggen.... eller kanske en ängel i nacken


Mobilens telefonbok kan rädda liv

Mobilens telefonbok kan rädda liv - VIKTIGT råd från SOS Alarm

SOS Alarm konstaterar att mobiltelefonen kan rädda ägarens liv om denne skriver in bokstäverna ICE (In Case of Emergency) samt namn och telefonnummer till sina närmast anhöriga i telefonboken. Om man gör detta kan räddningstjänsten snabbare få tag på anhöriga i händelse av att telefoninnehavaren skulle drabbas av en allvarlig sjukdom eller olycka. På så sätt kan man också snabbare få uppgifter om medicinering eller andra viktiga fakta.

Idén kommer ifrån en frustrerad ambulanssjukvårdare i Storbritannien för East Anglian Ambulance följande enkla lösning:

Lägg in nummer till närmast anhörig i mobiltelefonen med namn ICE.

Vissa mobiltelefoner har även plats för flera telefonnummer till samma namn och det underlättar om ingen svarar på det första numret. Använd utlandsprefix så att det även fungerar när du är utomlands (landsnumret är 0046 för Sverige. Exempel 0046 60 12 34 56,mobil 0046 70 123 45 67) Det är också viktigt att man informerar den eller de personer som lagts in som kontaktpersoner.

Anders Klarström, presstalesman på SOS Alarm:
Om du hittas akut sjuk eller skadad kan ett telefonnummer med bokstavskombination ICE i din mobils telefonbok få avgörande betydelse.
ICE står för In case of emergency.

- På så vis kan räddningspersonalen snabbt nå närmast anhörig och få viktiga besked om medicinering eller om man lider av någon sjukdom, säger Anders Klarström, central presstalesman vid SOS Alarm.
- Numren har sedan dess fått spridning både i Storbritannien och USA, och Klarström tror på ett ökat användande i Sverige. Det är smart och enkelt och kostar ingenting. Se det som att du har en försäkring som du i bästa fall aldrig behöver utnyttja men händer något allvarligt har du förberett dig för att öka din trygghet, säger han.
- Skicka gärna informationen vidare till andra så att den sprids i hela Sverige, hälsar Anders Klarström, som gör vad han kan för att få ut budskapet via media.


Att informationen är korrekt och internationellt gångbar kan du själv bekräfta med ett besök på bifogade länkar (eller med en sökning på "In case of emergency" på http:\\www.Google.com):

http://www.sosalarm.se/press/pressklipparkiv.asp?onPage=1&ID=604&Read=y http://www.hoax-slayer.com/ice-campaign-email.html

Stackars, STACKARS, mig

Ja, nu har vi alltså konstaterat att karlar är skärp. För ungefär femtonmiljonte gången. Och eftersom jag verkar dra till mig dom flesta av alla arslen så är det jättesynd om mig. Stackars, stackars mig.
Därför måste jag ju få nåt som tröst. Tänk om säsongens modo-replica bara skulle råka hamna hemma hos mig? Man vet ju aldrig. Under kan hända. Hallelulja.


(Mirakel ja. Speciellt när man fyllt i ett beställningsformulär på modohockey.se. Men hallå, det var ju rea! Och det är ju synd om mig!)

Nudist, javisst.

Man är aldrig så fet som när man ska prova nya kläder. Jag HATAR att prova kläder, och jag hatar att prova skor. Hittar fan aldrig nåt som passar. Det var ett under att jag hittade kläder när jag o mamma var o shoppade sist jag var hemma. Men jag menar, allvarligt, varför kan inte en storlek vara samma i alla affärer? Jag hatar kläder, jag hatar storlekar. Här gick man i godan ro och trodde att man kunde ha samma byx-storlek som dom jeansen jag o mamma köpte, men icke. (Nej, det var inte vanliga jeansstorlekar, det var "normala byxor-storlekar"). TVÅ STORLEKAR STÖRRE var byxorna jag kunde ha på H&M, jämfört med byxorna jag köpte på Lindex i sundsvall. Så jävla mkt har jag inte ändrats sedan jag var hemma sist. Insane. Antar att det är dags att bli nudist.

Och sist men inte minst, en recension.
Festis deluxe, Doctor, Kiwi Pineapple: Nej tack. Inget för mig. Smakar ju nästan ingenting!

Pissnisse a.k.a Sjukt billig katt

Pissenisse/Chefen har skaffat sig en ovana. Eller, jag hoppas att det inte blivit en vana än, men två gånger på 2 dagar? Kissa i tvättkorgen! När det är kläder där i, alltså. Evil kitten. Och det värsta är att det finns inte en ledig tvätttid förrän EFTER den tvätttiden som jag bokat på fredag. Sjuka grejer. Det blir handtvätt helt enkelt, jag kan ju inte göra annat.

TRÖTT!!

Folk är allt bra roliga

MSN. Detta program som man älskar att hata. Själv är jag beroende, när msn krånglar så känner man sig ensammast i världen. Det är ungefär som när man glömt mobilen hemma, eller det är strömavbrott osv. Tragiskt.
Aja, hur som helst, jag hade bara en liten fundering.
Är det bara jag som åtminstone till 90% använder msn's "statusar" som dom ska användas?

Online: Jag är här, varsågod och prata med mig
Busy: Upptagen med ngn annat!
Brb: Helt enkelt; strax tillbaka.
Away:  Borta, inte vid datorn
On the phone: Pratar i telefon.
Out to lunch: Äter

Det lustiga är, (jag vet, jag är lättroad) att när jag är online är det sällan ngn som skriver. Men så snart jag skaffar en annan status så tar det inte många minuter innan det plingar till på msn. Aja, dom får helt enkelt skylla sig själva om dom inte får ngt svar, eller om det går X antal minuter mellan svaren. Jag har ju iaf visat att jag inte är helt tillgänglig.
Så, det var dagens lyxproblem.Om ca en timme får jag besök. Ska bli väldigt trevligt faktiskt. Andreas från Falköping kommer hit. Riktigt vad vi ska göra vet jag inte, kanske sätta oss ute, eller kanske kolla på hockeyn. Hockeyn ja, den börjar ju nu, och den ska jag se.

Heja Sverige!

Nostalgi

Hittade tre av mina gamla cypern-bilder när jag lekte fjortis på Lunarstorm tidigare idag (ibland kan man bara inte låta bli). Bilderna är från när jag, Madde och Therese var på Cypern för ett gäng år sedan.Therese och jag spelar Airhockey. Sjukt kul! Men man måste passa fingrarna... :)cypern3

Jag och Madde under ett restaurangbesök
cypern2

Jag i våran lilla "lägenhet". Pary party!
cypern1Imorn får jag kanske besök, men känner jag min värld rätt så lär det ställas in som så mkt annat jag planerat.
Ngt som INTE ställs in är däremot flytten, och min resa hem till sundsvall den 31/5.
Mama I'm coming home, för andra gången i år.

FY SKÄMS, Pressbyrån!

Jag som tyckte reklamen med "Men gud va retro!"-killen var så charmig... Nu har dom helst förstört den och honom genom att göra den, "kvällstidning+extra"-reklamen. Den suger monsterballe!!! *sur och tjurig*
(Förresten, ursäkta språket)

För er som är nyfikna... :)

Dom växer så det knakar.

1

Två små busar


2

Trötta... :)


3

Han är svart på hakan! Cute huh?


4

Ja här kan man oxå sova....!

56

 Dags att sova?78

Nyfiken i en strut.. :)9

Det lägger att välja sina ställen att ligga på... :)1110

Sweet dreams!


(Ledsen för bildkvalitén, mobilkameran är inte lysande alla gånger)

Dumjävel

Förresten så undrar jag, hur FAN kan man säga nåt sånt här till någon som redan är deprimerad??

"Allt går ju inte att skylla på psyksjuka, alla har vi väl det jävligt ibland, man får ta sig i kragen eller ta livet av sig."

Jävligt charmerande, och fruktansvärt kul och upplyftande att höra...

Om någon undrar hur jag ska bo....

Ritade en liten skiss åt Emma förut, hur det ser ut där jag ska bo framöver!

Hovslätt


Obs, skissen är INTE skalenlig. Det är iaf en etta, 53 kvadrat om jag inte minns helt fel. Köket är bauta-stort, och därför väljer jag att ha sängen i köket, och skärmar av lite, då blir det ju som en 1,5:a. Lysande sickan! Inte min idé dock, Robbie hade visst bott i en EXAKT likadan lägenhet i trappuppgången bredvid, och han hade möblerat på det viset. Och jag tyckte det var fiffigt! så jag härmas. Härmapa, that's me.

Nu blir det mat

Abstinensbesvär

Jag borde lära mig att dricka kaffe. Koffein, koffein, ge mig koffein! Var tre dagar sedan jag drack cola sist, och igår och idag har abstinensen krypit hit. Cola är djävulens dryck. Socker och koffein = beroendeframkallade; och drycken smakar ljuvligt.
Är kaffe mkt bättre? Inte lika mkt socker förstås, om man inte lägger i ett kilo socker i varje kopp. Men sen gillar jag ju kalla drycker mer än varma med. Idioti.
Ge mig koffein. Nu!

RSS 2.0