Det luktar pojkvän.... :-)

Är hemma hos David nu. La mig i sängen och kollade lite på tv. Såg en tröja som låg på byrån, och jag var tvungen att lukta på den. Jag bara var tvungen! Den luktade David. Den luktade såå gott. För den luktade ju David.

Ja, jag saknar honom mycket, det gör jag. Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte saknade honom. Men det går bra ändå, vi håller kontakten rätt bra.

Ikväll ska jag kolla på nån brasa tillsammans med hans föräldrar, sedan ska jag åka hem till Micke och Anna som hade nån liten tillställning av nåt slag. "Vin och tilltugg" stog det i SMS-et jag fick av Anna, fast jag vet inte riktigt om jag ska dricka. Känns lite drygt att ta bussen hem en måndagkväll, jag vet inte ens om det går nån typ av nattbussar ikväll. Jo, det gjorde det visst, dom går som en fredag. Men ändå, känns lite jobbigt. Jag tror det blir nyktert för mig ikväll. Cola och tilltugg funkar bra det med tycker jag!

Ha en trevlig valborgsmässoafton alla ni där ute... Sup inte ihjäl er och bete er för guds skull inte som hormonstinna fjortisar.... Och var försiktiga med smällarna.

It's good to be home

Ja, det är verkligen fantastiskt skönt att vara hemma igen. Hemma bra, men hemma bäst, lixom. Haha! Min säng, åhhh va gott jag har sovit inatt. Och precis som jag misstänkte så har katterna legat hos mig inatt, eller åtminstone när jag somnade och när jag vaknade.... hihi. Söta saker. Mycket större än vad jag kom ihåg.. Tänk att man blir så förvirrad bara för att man varit runt två "mini"-katter hemma i Sundsvall.

NYTT SEN SIST:



1. Min fina nya BjörnBorg-väska som kostade 124,50... Snacka om fynd :-)
2. Ljusfat och blockjus med möster som jag hittade på ICA Kvantum. Billiga, och passar dessutom bättre än dom röda lyktorna som jag haft uppe sen jul.
3. Mina nya solglasögon. Me like. (Trodde aldrig jag skulle äga, eller bära, ett par glasögon som ser ut så... Men blev väldigt fast vid dom! Billiga var dom med.)
4. Min gamla stereo som jag fick när jag fyllde typ 15 eller nåt.. Syrran kidnappade den när hon flyttade till Kalix, och hon har haft den sedan dess. Nu funkar, enligt uppgift, varken CD-spelaren eller en av bandspelargrejerna, men radion funkar! Och det var mest den jag ville åt, så därför fick den följa med ner till Jönköping.

Tjejsnack v. 18

Språk

· Pratar du något språk utöver svenska?
Ja, engelska, men det kan ju dom flesta...Men jag kan prata det iaf, rätt hyfsat med, enligt mig själv.. hihi :-)

· Vilka språk har du studerat?
Engelska då förstås, och så tyska... Även pyttelite franska. Jag kan säga "Det är kanske ett djur" på franska. Duktigt va?

· Har du någon gång läst en hel bok som inte varit på svenska?
Ja, måånga på engelska. Har nog läst någon på tyska med. Båda som skoluppgift.

· Tycker du att det är viktigt att kunna andra språk?
Ja absolut, är ju alltid en fördel att kunna göra sig förstådd och kunna förstå andra.

· Vilket språk önskar du att du kunde?
Jag skulle vilja lära mig både franska och tyska bättre än vad jag kan nu. Spanska vore coolt med, det är ett vackert språk.

Fredagsfyran v. 17

Lite i efterskott... Dessutom tyckte jag att det var svåra frågor, så jag var tvungen att tänka lite extra. Sen om det hjälpt är ju en annan sak.... :-S


Tema: Ombytta roller


1) Nämn något som du tyckte var ute förut, men som känns inne nu.
Får väl säga sånna där stora solglasögon, har tyckt att dom varit fåniga förut, men det tycker jag väl uppenbarligen inte nu eftersom jag köpt ett par själv... hehe

2) Nämn något som du tyckte var inne förut, men som känns ute nu.
Hehe, som om jag någonsin haft koll på vad som varit inne... :-) Jag säger benrangel. Det är dags att världen inser att man inte kan se ut som ett skelett, för det är faktiskt inte snyggt. Nej, Callie i Greys Anatomy, HON är snygg.

3) Nämn något som du brydde dig om förr, men som du inte bryr dig om nu.
Det får bli mina ärr på benen. Jag har tyckt att dom varit fula, och inte velat visa mig barbent, men nu har dom börjat blekna rätt mkt, så nu bryr jag mig inte längre.. :-)

4) Nämn något som du inte brydde dig om förr, men som du bryr dig om nu.
Hur jag klär mig. Jag har inte direkt brytt mig förut, har gärna gått i mysbrallor och nån sjaskig t-shirt dagarna i ända. Nu, mycket tack vare David faktiskt, har jag börjat köpa snyggare kläder, och det är roligt att klä sig lite finare, även till vardags! Alltså, inte så att jag "klär upp mig", men jag går sällan utanför dörren i mysbraller och t-shirt iaf... :-)

Det är lätt att bli upprörd...

... Speciellt när man kör bil.

En av mina största irritationsframkallande situation är folk som kör långt under hastighetsgränsen. På E4:an gör det väl inte så mkt om det finns två filer, men på övriga vägar, där det bara finns en fil åt vardera håll, där kan jag bli tokig. Om det tex är 70  eller 90, och nån ligger och trycker i 50-60... Då kan jag bli aningen tjurig.

En annan sak är den raka motsatsen. Folk som kör som idioter. Vad är det egentligen som är så oacceptabelt med hastighetsgränser? Jag kan säga att jag var ruskigt laglig hela vägen från sundsvall till jönköping idag. Nån enstaka gång låg jag under hastighetsgränsen (typ genom sthlm) och jag låg faktiskt sällan över hastighetsgränsen heller. I några omkörningar bara, så jag fick godkänt enligt mig själv iaf. Men när jag kom till "början" av sthlm så kom det en karl i mercedes bakifrån med riktigt hög fart (jag låg i lagliga 110, och han blåste förbi mig på ett kick), och körde sick-sack mellan bilarna i 4 filer. Vansinnigt, och livsfarligt. Jag tänkte på det även senare, när jag körde normalt på E4:an längre söderut, fortfarande lagligt, med farthållaren på 110, varken mer eller mindre, och folk blåser förbi en i hög hastighet. Varför har man så bråttom, egentligen? Okej, man vill komma fram, men hastighetsgränserna finns faktiskt av en anledning. Ja, självklat har även jag kört för fort, inget jag är direkt stolt över. Men vore det inte mycket smidigare - och säkrare - om alla höll sig till de tillåtna hastigheterna?

Suck.

Nu är jag aaaastrött, och nu ska jag sova. Äntligen. I min egen, mjuka säng, med mina egna, mjuka kuddar. Och två ludna kurrande pojkar som kommer och gosar med mig. I like.

Gonatt.

The journey begins

Japp, nu är det bara det "sista" som ska göras (packa klart, fixa matsäck, träffa pappsen) och sedan börjar min "lilla" roadtrip till kära Jönköping. Visst känns det tråkigt att åka ifrån Sundsvall, men inte så farligt, för jag trivs ruskigt bra där nere. Och jag längtar såklart efter mina små odjur.

Sundsvallsbesökets ....

... varmaste ... var dagen då jag tvättade bilen, och hade EFIT. Det var rena rama högsommarvärmen!
... mest saknade ... tja, kan egentligen inte säga bara en sak jag saknat. Har saknat katterna och David mest dock.
... höjdpunkt ... varför ställer jag frågor jag inte kan svara på? Så många höjdpunkter.. träffa familj, släkt vänner, och SJÄLVKLART min underbara Diana.
... mest irriterande ... parkeringsbötern.... fuck.
... ryggvärk ... kom ifrån den fantastiska sängen jag fått låna. Om den nu förtjänar att kallas säng, jag vet inte
... bästa inköp ... var det egentligen mamma som stog för, för hon köpte en jäääättefin BjörnBorg-väska till mig - för 124,50! Halva reapriset är sånt som vi gillar...!
... trassel ... syrrans banktrassel när hon skulle få lånet till lägenheten.. hua.
... charmigaste ... min mosters hund Falcon! Dom var här och hälsade på igår, och vem kan motstå en hund som kollar på en med dom finaste ögonen och huvudet på sne? Han är en Berner Sennen, om någon undrar
... upptäckt ... syrran spelade jason mraz's låt I'm yours, och ÄNTLIGEN fick jag veta vem som gjort den :-)
... long distance phonecall ... Jag har väl pratat bort åtminstone 150 kr genom att ringa till David i Chicago. Men å andra sidan så kostar mina utlandssamtal "bara" 0,97, så det är inte så blodigt.
... morots-pimp ... är ju såklart jag, har alltid varit och kommer alltid vara. Jag tror Diana får morotsöverdoser varje gång jag är hemma, för jag skämmer verkligen bort henne med morötter och äpplen, hur mkt som helst.. :-) Men hon verkar iaf inte klaga... ;-)
... godaste ... Kerstins matlagning i all ära, men det första jag kommer att tänka på är ju kyckling-curry-baguetten på Café Brevé. Det blev bara en... :-(
... största utmaning ... den kommer idag den... köra ensam 72 mil söderut, och genom sthlm med. Nervöst.
... slöaste ... jag! Varför sitter jag här när jag inte ens har packat klart eller nånting än? Slöseri med tid.

Hejdå!

Lite rosor

Nu tycker jag väl typ att jag är klar med Lilys födelsedagspresent. Pappersrosor i en kruka. Hehe. Vart kanske inte snyggast i hela världen, men jag tycker absolut att det får duga! Nu kommer nästa utmaning: Frakta dom hem utan att dom blir totaldemolerade.... :-S


Veckans favorit

Syrran introducerade mig för en låt som jag hört förut men som jag hittills inte kunnat placera. Nu vet jag var det är.

Jason Mraz - I'm yours. En riktig höjdare


Landslide på Talang 07!

För er som missade Landslide på Talang 2007 ikväll, eller som helt enkelt vill se dom igen; Se klippet HÄR

Dessutom pågår det en omröstning på Aftonbladet.se om vem/vilka som var bäst i kvällens program. Landslide ligger trea! Inte alls illa... ;-) Jag vet inte hur man länkar direkt till omröstningen, men om man klickar HÄR och bläddrar ner lite så kommer omröstningen där. Rösta på landslide ;-)

image484

Vilken skitdag

... fast inte helt och fullt skit förstås. Och jag menar gårdagen.

Jag åkte alltså hem till syster, missuppfattade vart gästparkeringarna var, och fick parkeringsböter. 500kr som jag inte har rakt åt pipsvängen. Hallelulja. Jaja, shit happens. Vad jag gjorde på dan minns jag inte, jag förträngde det väl. Bestämde mig iaf för att åka och rida på kvällen, men vad hade jag för det? Ridningen var nämligen inställd märkte jag när jag kom dit, och flyttad till ikväll. Men ikväll kunde jag ju inte rida, ikväll var ju syrran på tv, och jag skulle äta middag hos pappa. Hur som helst så la jag ut morötter i de flesta krubborna, det fick vara dagens goda gärning.

Dagens/kvällens höjdpunkter var iaf när jag pratade med David innan jag åkte till stallet, och att pappa kom hit när jag kommit hem från stallet.

Idag då?
Ptja... vaknde vid 7.30 imorse av att Leif pratade med några hantverkare som skulle borra i badrummet och greja. Så det var ju lika bra att kliva upp, för sova var ju lixom inget alternativ. Så det blev frukost, slöa i soffan, spela lite sims, och sedan åkte jag iväg till birsta. Lämnade tillbaka en badrock åt mor, kollade själv på kläder, fast det jag egentligne skulle göra var att hitta grejer till Lilys födelsedagspresent - dvs kruka och servetter i olika färger. Köpte servetter och en kruka på IKEA iaf, blir nog bra det där. Åkte hem till syrran, parkerade på en plats som jag innerligt hoppades var en gästparkering, och gick ner till henne. Hon fick en liten inflyttningspresent (brödrost) och vi satt och surrade en stund. Vid 13 ringde mamma och ville ha pastasallad, så jag åkte iväg och köpte en sådan var till henne och mig. Och jag hade inte fått nån böter den här gången!

Var inte hemma så jättelänge, men hann vika 8 servett-rosor innan jag åkte iväg till pappa. Skulle äta middag där och kolla på Talang 2007. Emelie var oxå där, och Jonas med. Jonas hade dessutom med sig nån tjej som är dansare, Karin tror jag hon hette. Trevlig tjej. Pratade med David innan det blev dags för mat med, pratade slut på pengarna i min mobil. Det var visserligen bara runt 45 kr, och vi fick ju i princip 45 minuters teletid för det, så jag sörjer inte. Men pappa tyckte väl att jag pratade lite väl länge.... Men sen blev det mat iaf. God mat, som alltid när Kerstin lagar. Kyckling på spett som hon gjort i ugnen, klyftpotatis, nån vegetarisk paj och lite annat smått och gott som ja inte ens vet vad det var. Men gott var det.

Vi kollade iaf på Talang, och det var ju kul att se :-)

Avslutade kvällen med att kolla på "Vad kvinnor vill ha" som gick på ettan, fast jag åkte hem innan den var slut. Var så himla trött, är det egentigen fortfarande, men ska hålla mig vaken en stund till och se om david dyker upp på MSN. Han ringde nyss och sa att han eventuellt kommer ut, så jag håller tummen... :-)

Besöksrekord!

I förrgår tror jag att "jag" slog rekord i antalet besökare av min blogg på en dag. 90 unika besök, 240 klick sammanlagt. Plus att jag nog fick flest kommentarer någonsin på ett inlägg med, 18 kommentarer! Jag är ju helt lyrisk.. :-)

Idag har jag ingen aning om vad jag ska göra. Skulle lätt kunna ligga i soffan och glo på tv hela dagen, men det blir det troligtvis inte eftersom att mamma är hemma. Risken är väl att jag fastnar här uppe med datorn istället. Kanske borde vaxa bilen, det är inte lika soligt idag som igår, så det kanske är bäst att passa på. Fast jag vet inte om jag orkar det heller, biltvättandet tog hårt på mina handleder.

Ja, men vad ska jag göra idag då?? En sån där kyckling-curry-macka känns otroligt lockande, men hur kul är det att gå på café själv då?? Inte så värst. Kanske kan lura med mig syrran eller nåt

Nu ska jag iaf åka hem till lillasyster, vi ska försöka se om vi kan få in nån mp3-ringsignal i hennes nya mobil. Önska oss lycka till.

Bajbaj

Seasons of love

En av låtarna de spelade på konserten ikväll var "Seasons of love" från musikalen Rent. Jag fastnade direkt. En klar favorit för mig



Och vill du veta texten lite närmare så finns den HÄR. En bra text, en klok och genomtänkt text. Tycker iaf jag.

Ett extra-EFIT

Det blidde ett extra EFIT idag och det kan du se HÄR. Hoppas det duger ;-)

En vecka senare

Nu har det alltså gått en vecka sedan David åkte. En vecka som, motför vad jag trodde, har gått riktigt snabbt. Beror väl mest på att jag är här hemma i Sundsvall, och faktiskt har saker att göra och människor att träffa. Självklart längtar jag mycket efter David, men inte så mkt att det är förlamande, eller att jag inte kan tänka på annat. Jag tänker mycket på honom, men det hindrar mig inte från att göra annat. Pluspoäng till mig ;-) Vi har ändå hörts rätt mkt dessutom, främst på MSN och mail. Och han har ju dessutom en blogg, som han skriver lite i då och då. Det kommer nog gå bra det här.

Sundsvall är trevligt. Det är skönt att vara så nära familjen igen, och att bara kunna lalla runt och göra ingenting, om jag nu vill göra det. Inget som MÅSTE göras, mer än det som jag planerat att jag kanske ska göra. Idag har jag några kanske-projekt på gång.
  1. Ett extra EFIT tänkte jag kunde vara kul nu när jag är i Sundsvall. Annars blir det bara smålands-EFIT. Och omväxing förnöjer ju, säger man... :-)
  2. Tvätta bilen riktigt ordentligt. Vädret verkar tillåta (än så länge!) och det mesta av träningsvärken har försvunnit nu. Äntligen.
  3. Hälsa på en arbetande släkting. Vet ju inte hur länge jag blir kvar här uppe, så det är kanske dags att träffa dom som jag inte träffat hittills!
  4. Jag är sugen på att rida igen. Fast jag vet inte om jag ska göra det idag eller imorgon. Har ju hört att det är färre som rider på torsdagar än onsdagar, så man borde kanske vänta tills imorgon. Tja, jag har ju några timmar på mig att fundera iaf.
  5. Börja pyssla med Davids mormors "födelsedagspresent". Jag vet inte om man kan kalla det för födelsedagspresent, för det känns som en rätt simpel grej. Hon har tidigare sagt att hon skulle vilja att jag gjorde ett gäng servettrosor som hon skulle kunna ha hemma, och hon fyller visst på fredag (om en vecka) så det kanske är dags att börja sätta igång och vika...!
Ja, det är väl ungefär det jag kanske-planerat för dagen, morgondagen och veckan i allmänhet. Pappa har dessutom köpte en present till mig när han var i övik för att hämta Kerstin igår. En present, från övik, som han säger att jag kanske kan lista ut vad det är... Det här verkar lovande... ;-) Kan det ha något med ett visst SM-guld-lag att göra kanske? Inte direkt omöjligt... :-) Ska iaf få presenten när jag träffar honom, eller när jag kommer hem till dom och tvättar bilen. Så där har ni ju ännu en morot till biltvättar-planen... :-)

Jag har inlett ett EFIT idag iaf, vi får väl se om jag slutför det :-)

Ja just ja! Va otroligt många kommentarer jag fick till gårdagens tisdagstema! Jag är helt lyrisk! Så vill jag ha det till varje inlägg.... ;-P

Tjingeling!

Tisdagstema v. 17

Dags igen, och denna veckan är jag iaf tidigt ute, motför vissa tidigare veckor.. :-)

Även denna vecka blir det en gammal bild, mest för att jag tycker att den är cool, och det syns väl åtmintone på dammet att det pågår någon slags rörelse. Ja, tisdagstemat denna vecka är alltså rörelse. Och en rörelse kan ju vara svår att få med på en bild, såvida man inte gör en serie bilder. Därför valde jag denna. Jan på sin fyrhjuling, och David på sin gamla cross. Coola killar.. :-)

image483

Spionerar du på din partner?

Eller spionerar din partner på dig?

På Aftonbladet hittade jag en liten artikel som säger att "Varannan har smygläst sin partners SMS".

Jag erkänner utan större problem att jag läser Davids sms, men jag gör det absolut inte i smyg. Alltså ser jag det inte som spioneri. Varför jag läser dom vet jag inte riktigt, nyfiken är jag absolut, men inte på det sättet att jag är misstänksam eller gör det för att jag tror att han har hemlig kontakt med någon eller så. Absolut inte. Däremot får han massor med sånna här sjuka, snuskiga, och/eller roliga sms och mms från sina kompisar, och dom gillar jag att läsa. Jag vet inte om david har något emot att jag läser hans sms, jag tror inte det, han vet om att jag gör det, men han har inte sagt att jag inte får. Skulle han däremot säga att han inte ville att jag skulle läsa dom, då skulle jag inte göra det heller. Okej, jag kanske skulle undra varför det helt plötsligt blev "hemligt", men å andra sidan måste man kunna respektera sin partners privatliv med. Skulle däremot aldrig läsa hans mail, även om jag hade tillgång till lösenord (som jag iofs fått förut nån gång när jag skulle kolla något åt honom. Kommer inte ihåg vad det är, och är inte intresserad av att försöka minnas heller). Jag har min gräns där. Så även om han skulle säga att det var okej, så skulle jag inte göra det. Jag har min egen mail att kolla, det räcker gott det :-)

Har du varit med om att din partner spionerat på dig? Eller att du spionerat på honom/henne? Eller läser ni varandras "inkommande what-ever" i samförstånd?

Tjejsnack v. 17

Viktiga frågor (motivera dina svar)

· Ska man drogtesta 13-åringar?
Det beror väl helt och hållet på anledningen... Jag tycker inte det ska vara typ som dopingkontroller, alltså typ att alla ska testas utifall. Men om man misstänker att det är någon som håller på, så absolut.

· Tycker du att man ska ha övervakningskameror i skolorna?
Nej, det tror jag nog inte att jag tycker. Men även det beror ju på vad anledningen skulle vara. Om det förekommit skadegörelse, misshandel och sånna hemskheter, då tycker jag att det finns grund för att övervaka. Inte om man gör det "bara för att".

· Tycker du att det är ok om det finns övervakningskameror på andra offentliga platser, som bussar, affärer, gator, taxi osv?
Javisst, varför inte? Jag har ingenting att dölja. Men det är tråkigt om det ska krävas övervakning för att folk ska hålla sig från att göra dumma grejer. (Stöld, skadegörelse, misshandel, ja ni fattar vad jag menar.) Åh vad jag skulle gilla ett helt ärligt samhälle. Haha, drömma går ju :-)

· Ska du donera dina organ?
Jag har faktiskt inte bestämt mig, men jag tror jag ska göra det faktiskt. Beslutet om donation kommer ändå inte tas förrän allt hopp är ute om att man ska kunna få ett normalt liv. Jag skulle tex inte vilja ligga i koma i 10 år för att sedan vakna och inte kunna använda mig av min kropp, eller min hjärna. Då får dom hellre ge mina organ till någon som kommer kunna leva sitt liv fullt ut. Och tänk på att du själv, eller någon du känner, kanske kommer behöva en organdonation någon gång (förhoppningsvis inte såklart), och då kommer det behövas folk som gått med att på donera sina organ. Ju mer jag tänker på det, desto mer självklart känns det. Organdonation - javisst.

· Vad tycker du om dödshjälp?
Oj, denna var nog svårast hittills. Men jag tycker ju att man ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp (ja, det är motsägande mot fråga ett, men det skiter jag i). Om du tänker dig att du oåterkallerligt (finns det ett ord som heter så?) är sjuk, din smärta är värre än vad man kan beskriva, och du vill dö, varför ska då någon annan sätta sig över dig och bestämma att du ska "härda ut"? Självklart ska det finnas vittnen till ditt beslut, det ska inte finnas någon som helst tvekan, hos dig eller andra, om att det är det här du vill göra. Det är ditt liv, ditt beslut. Sedan vem som ska "dra ur kontakten", den frågan tänker jag inte ens ge mig in på....

Världen är liten!

(Nej världen är stor, jag hade bara otur som träffa dig)

Haha nej, det där var ett skämt. En sak som Jan Bylund sa i en show, apropå saker man säger.

Men, världen ÄR liten. Jag bor ju alltså hos mamma och Leif nu. Leif har en dotter, och den dottern har en pojkvän. Mamma visade honom runt i lägenheten förut, och kom upp till övervåningen där jag satt. Jag klev upp, presenterade mig, han presenterade sig som Stefan, och jag bara VISSTE att jag sett honom förut. Men vart?? Ja, Stadium! Fast nej, det var det ju inte sa han. Han sa att han jobbar på Västermalm, men nyss börjat, så det var förstås inte därifrån heller. Dom gick ner och började göra ordning fika, och jag satt här uppe och laddade upp bilder på pixbox.

Plötsligt slog det mig, som en blixt från klar himmel. Han var min nollningsgeneral på insparken i Umeå -04! Herregud, världen ÄR verkligen liten.

image482

(Som ni ser på tröjorna så är Stefan killen i mitten)

Sunsvall är rätt bra faktiskt

Vart var jag när jag hade uppdaterat senast? Hmm jo, fredagkväll var det väl. Börjar väl med lördagmorgon då.

Scala var en billig katt på lördagmorgon, skriker värre än mina båda katter tillsammans. Så hon väckte väl ungefär hela hushållet runt 5-7 nån gång. Mamma var väl den som klev upp tidigast, och då blev dom väl relativt nöjda, katterna. Jag somnade om och sov väl till 8.30 eller nåt. Sen klev jag upp, käkade frukost och lite så. Mamma plockade fram lite kläder jag skulle kunna ha i stallet, och vid 10-tiden styrde jag kosan mot Kovland. Kom dock inte länge än kungsbackavägen innan jag insåg att jag varken hade stallskor, hjälm eller ridvantar med mig, eftersom allt detta låg i Davids bil, och jag och mamma hade ju bytt bil dagen till ära. Så det var bara att vända, men sedan var jag på väg. Gjorde ett snabbt stopp vid Konsum i Bergsåker, man kan ju inte åka till stallet utan morötter lixom... :-)

I stallet var det rätt många ungdomar när jag kom, dom höll på att ta ut privathästarna. Harriet frågade vilka hästar dom/vi ville ha, och jag fick ju min absoluta, finaste, underbaraste älskling Diana. Så jag var ju mer än nöjd kan man säga... :-) Dock mindre kul att hämta hästar i en lerig och blöt hage när man har hål i skorna, men det är väl smällar man får ta. Ridningen däremot gick skitbra. Diana och jag funkar lika bra ihop som vanligt, förutom att hon har lagt sig till med lite dåliga vanor som att gå iväg när man ska sitta upp, och hon drar mycket mer i tyglarna. När jag hade haft henne som foderhäst var hon ju fantastisk att rida, inte alls stark på det sättet. Det räckte att luta sig bakåt och göra en liten förhållning så lyssnade hon, så var det inte nu. Nu var hon stark på samma sätt som hon var innan jag började rida henne. Synd. Hon är ju en sån fin häst! Jag vill att bara duktiga ryttare ska rida henne, hon är ju så fantastisk... Hon kan ju hur mycket som helst, men det utnyttjas ju inte. Utan hon bara går där och lallar på och skaffar sig dumma vanor. Synd, som sagt. Jag ska försöka åka dit kanske på tisdag eller onsdag och rida en gång till, det blir ju rätt långt mellan gångerna nu annars. Synd, det med.

Efter att jag hade ridit så var jag duktig och tvättade träns och sadel med sadelsåpa, sedan smörjde jag allt med läderfett. Verkligen välbehövligt, ingen som gjort det på länge, det kändes klart och tydligt. Jag stog väl där och gnodde i en timme ungefär, sedan gjorde jag klart och åkte till farmor. Farmor bjöd på kakor och läsk, nyttig farmor... Hehe.. ;-) Men gott var det iaf :-) Var väl där i 1,5 timme eller nåt, sedan åkte jag hem och duschade. Välbehövligt!

Ringde till Emma, hon kom och hämtade mig, och vi åkte till CityGross och shoppade till kvällens "tjejmiddag". När vi kom till granloholm var klockan redan 18, och vi hade bestämt oss för att träffas 18.30, vi hade inte tänkt på klockan alls när vi handlade, så det var väl bara tur att vi kom tillbaka i tid =) Det var iaf Therese, Emma, Madde och jag. Himla trevligt, vi åt tacos och surrade en massa. Vi skiljdes åt runt 23.30 ungefär, och sedan stupade jag i säng. Somnade hur fort som helst.

Imorse vaknade jag av att Scala gick nedanför sängen och kurrade. Hon kurrar högt den katten, det kan jag lova. Gosigt. Jag klev upp, insåg att jag har en ruskig träningsvärk, och sedan gick jag ner och åt frukost. Och sedan gick jag upp och bloggade, och nu sitter jag alltså här. Men inte mycket längre, för ny är syster här, och vi ska kolla på filmen från mammas 50-årsfest. Nice! Sedan ska vi hjälpa henne att flytta grejer till hennes nya lya. Perfekt timing, jag som inte har nån träningsvärk alls... :-S

Ja, jag erkänner.

Jag saknar redan David. Ni kanske tycker att jag är fånig (jag kanske tycker så själv) men det förändrar ingenting. Men för varje dag som går så är det en dag närmare att han kommer hem :-) Jag får helt enkelt se det så :-)

Tja, vad har hänt idag då? Inte mycket, faktiskt. Skulle ha skjutsat farmor till frissan imorse, men hon tyckte att det stormade för mkt för att jag skulle vara ute och köra, så hon ordnade det på annat vis. Ska hälsa på henne en annan dag istället. Annars så har jag mest bara legat i soffan faktiskt. Har haft en riktigt slödag, men den har även bestått av både huvudvärk och magont, så lite soffrättigheter hade jag ju där.

När mamma kom hem så åkte vi ner på stan, kollade på väskor och lite så. Mamma köpte en fin handväska åt mig, Björn Borg, för 124,50. Inte alls dyrt, ordinarie pris var 499 tror jag. Hem igen, åt mat, och sedan dags för mig att dra mig ner till stan igen. Jag, Emma och Therese gick på bio och såg The number 23. Den var väl helt okej, lite stressad kändes den, men ändå helt okej. Ovant att se Jim Carrey i en så pass seriös roll, jag tycker han gjorde det bra. Skjutsade hem damerna efter bion, och sedan satte jag mig här när jag kom hem. Är egentligen astrött, men tänkte sätta mig här lite för att inte fastna med tankarna på annat håll. Än så länge funkar det bra, när jag kommer ner ska jag slå på tv:n och titta på den tills jag somnar, det är oxå ett bra trick.

Imorgon då?
Stallet kanske, vore trevligt att få träffa och rida Diana igen. Mamma var visst oxå sugen. Kanske hälsa på farmor, annars gör jag det på söndag. På kvällningen ska vi ha nån slags tjejmiddag, jag, Emma, Therese och förhoppnignsvis även Madde. Så, så här i förväg känns morgondagen som en bra dag :-)

Nu - sängen! (Soffan). Natti!

Fredagsfyran v. 16

TEMA: Räkna upp....

1) ... en sak du gör varje dag.
Oj, den var väldigt lätt, fast ändå svår. Finns ju så himla många saker som man gör varje dag. Jag kör med borsta tänderna eftersom jag inte har så mkt bättre fantasi än så... :-)

2) ... två saker du önskar att du kunde lära dig.
Teckenspråk! Absolut, det skulle vara nyttigt och bra att kunna tror jag. Det andra skulle vara.... tja, att lära mig sköta min matvanor lite bättre. Att hoppa över frukost och sedan kanske bara äta ett vettigt mål mat om dagen är inte bra för någon.

3) ... tre saker som påminner dig om din barndom.
Gårdtjärn är ju det första, det var där vi bodde när jag var liten. Dalarna/siljantrakten, eftersom vi åkte dit på semester typ varje år. Och så Vallens Skola förstås, där jag gick i skola från åk 1-7.

4) ... fyra saker som får dig att må bra.
Min familj, David, mina katter och hästar. Det var den lättaste frågan, även om jag skulle kunna lägga till några saker.

Ett nytt fräscht EFIT!

Sådärja, det gick fortare att ladda upp det än jag trodde, snodde helt enkelt familjens internetkabel direkt till min dator... tänk så enkelt det kan vara ibland.. ;-)

Klicka HÄR så får du se månadens Sundsvalls-EFIT!

Nu är jag framme!

Japp, då var man i sundsvall då.Och denna blogg skriver jag med hjälp av ett trådlöst tangentbord, första gången jag använder ett sånt tror jag. Och för övrigt känns det så sjukt ovant att skriva på något annat än en laptop, vilket är vad jag använder i ungefär 99,9% av alla mina bloggar. Så om det blir några konstiga stavningar eller tecken så skyller jag helt på tangentbordet. För det kan ju aldrig vara mitt fel?

Anyway.

Vi åkte från Jönköping i tisdags vid 17-tiden tror jag. Stannade på Burger King i Linköping för mat. Mätt blev man ju, fast det var nog inte det godaste jag någonsin ätit. Resan i övrigt gick väldigt bra ända fram till att vi skulle hitta till Kungsängen där hans moster bor. Vi åkte fel både två och tre gånger, men tillslut kom vi iaf rätt! En fin lägenhet hade hon. Vi blev bjudna på mat när vi kom fram, och det slank ju ner utan större problem. Vi var iaf inte uppe så jättesent på kvällen, vi var ganska ordentligt trötta båda två. Sova gick väl sådär, bäddsoffan var inte den mest sköna jag någonsin sovit i, men samtidigt, vad gör det när det är sista natten tillsammans med älskligen? Jag hade kunnat sova på en spikmatta om det så var med honom. Men som sagt, nån riktig sömn blev det väl inte...

Upp och hoppa vid 8, jag med magknip som hette duga. Men det gick över det med efter en stund. Frukost med juice, bröd och ägg var gott, även om det inte finns nån värre kombination än juice och kaviar. Urk. Vid 10 åkte vi mot Arlanda, och vi var väl där ungefär när vi hade tänkt oss, även fast vi kom iväg ca 30 minuter senare än vi hade tänkt oss. Han checkade in iaf, lämnade bagaget, och sedan var det väl i princip det. Vi satte oss i några stolar och han gav mig adresser och telefonnummer till dom han ska bo hos. Vi tog några kort på oss två, och sedan gick vi bort mot... öhh.. tullen? Nej jag vet inte. Men där dom kollar hans handbagage och det iaf. Där var det då alltså dags att säga adjö. Vi kramades, pussades, och även fast jag visste att det ju inte är så farligt så grät jag väl rätt mkt. Även David grät lite (skönt att inte vara den enda, hihi) och vi tröstade varandra. Det var JOBBIGT att gå ifrån honom, det kan jag berätta. Men den jobbigaste delen gick över rätt snabbt, när jag var ute på E4-an igen kändes det inte alls lika hemskt. Dels för att han skulle ringa innan planet lyfte, och sedan när han landat i London, och sedan även när han landade i Chicago. Så det gick bra.

Min lilla roadtrip gick bra med. Jag stannade hos min mammas halvbrors fru i Harmånger och surrade lite med henne, har inte träffat henne sedan -99 så det var helt klart roligt, och uppskattat. Vid 18-tiden var jag framme i Sundsvall, och hade funnit mig till rätta hemma hos mor. Hämtade upp syrran nån timme senare, lagade mat åt familjen, och sedan blev det top model. Skjutsade hem syrran sedan med, och när jag kom hem blev det sängen direkt.

David ringde från Chicago vid 05 ungefär, då hade han kommit hem till sin kompis som han ska bo hos. Vi pratade inte så länge, mest för att det blir rätt dyrt, men även för att dom skulle ge sig ut på stan. Häftigt, allt verkade iaf ha gått bra.

Jag sov inget vidare i den extrasängen som mamma hade, den var hysteriskt hård, och kudden var inte heller något att jubla över. Men det är ju bättre än ingenting förstås.

Nu är jag hemma hos min far, och "socialiserar mig" med min syster (fast hur social är jag som bloggar? hoho). Ska skjutsa ner oss på stan sen. Jag alltså, ska skjutsa ner oss. Yeah yeah.

Och för er som vill se syster-yster på Talang 2007: FREDAGEN DEN 27/4 KL 20:00 är tiden som gäller. Glöm allt annat jag sagt.

Bye bye for now!

 (PS. Det är efit idag. Uppdateringen komme rnär jag har tid och möjlighet frör jag har ingen sladd till kameran med mig, tyvärr)

Ingen TV-inspelning för min del...

Vi hinner inte upp till stockholm i tid för syrrans tv-inspelning, vi har nämligen inte ens kommit iväg från Jönköping än. Jag som trodde att vi skulle hinna iväg innan 14. Så det är ju såklart tråkigt...
Men å andra sidan så prioriterar jag David just nu, syster träffar jag ändå om någon dag, och programmet går ju på tv på fredag. David däremot åker till Kanada nu, och blir borta 1,5 månad, så givetvis vill jag umgås med honom så mkt jag kan innan vi åker. Och dessutom är det rätt skönt att slippa stressa upp till Sthlm, vi är hungriga som vargar båda två...

Jag hatar Bredbandsbolaget

Det har inte annat än krånglat sedan jag skaffade bredbandsbolaget.

För det första så skulle jag, enligt försäljaren, få hem det på PROV i tre månader för att se om det funkade. Det funkade inte, och jag ringde tillbaka för att avbryta och skicka tillbaka grejerna. Icke sa Nicke, jag var bunden i 24 månader nu, det gick inte att avbryta, säljaren hade informerat mig felaktigt sa man. Istället skulle jag få nedsatt fakturakostnad varje månad, men inte fick jag det heller. Jag har hållit på att bråka med BBB om detta i över ett år, men inget händer.

Nu i januari, alltså ungefär 3 månader sedan, beställde vi en slutfaktura, alltså en faktura på hela beloppet fram tills att bindningstiden tar slut, dvs augusti. Det gick en månad, inga papper kom. Jag ringde, fick ett papper jag skulle skriva på och skicka tillbaka, gjorde detta, men ingenting hände. Precis som alla andra månader har jag fått en vanlig räkning på 299:-, inte ens det nedsatta! Även denna månad kom det en vanlig räkning, och nu kände jag bara att nu får det vara nog. Så, jag ringde till BBB och la fram allting. Jorå, det fanns anteckningar om att jag begärt minskad månadsavgift, men begäran hade inte gått vidare till fakturaavdelningen. Och jodå, det fanns anteckningar om att jag begärt slutfaktura, men inte heller den hade gått vidare till fakturaavdelningen.

Inkompetenta jävlar.

Jag sa återigen att jag ville ha slutfaktura, och han sa att han skickade iväg ärendet direkt. Jag sa att jag inte vill betala den fakturan jag fått, då jag faktiskt sagt flera gånger innan att jag vill ha minskad månadsavgift + slutfaktura. Killen kopplade mig vidare till fakturaavdelningen, där jag fick förklara min sak igen. Men nej, slippa räkningen fick jag inte, utan jag ska fortsätta betala fullt för en tjänst jag aldrig kunnat använda, en tjänst jag försökt slippa i över ett år. Vettigt BBB, verkligen duktigt jobbat.

Man säger att negativ publicitet sprider sig till 10 gånger så många människor som positiv publicitet. Jag hoppas tammefan att detta sprider sig till hundratals, och att BBB mister massor med potentiella kunder. Jag ska fan aldrig mer ha något med dom att göra, aldrig, och jag hoppas att det skiter sig rejält för dom... Det kan dom ha.

Tisdagstema v. 16

Tisdagstema igen, och jag slår på stort med hela FEM bilder. Detta för att veckans tema nog var det enklaste hittills, nämligen Djur.



Jag inleder med en bild på Chefen som jag tog en av dom första gångerna David var hemma hos mig. Hur gott kan det egentligen lukta i en lastbilschaufförs arbetssko, är vad jag undrar??

Den andra bilden är från när kissarna var runt 3 månader, och jag nästan nyss hade fått dom. Då var dom små!

Den tredje bilden är lite som en jämförelse mot andra bilden, ca ett år senare. Där ligger Kapten och breder ut sig över klösmöbeln, och om Chefen skulle lägga sig ovanpå som han gör på bild två, då skulle det nog bli trångt... :-)

Bild fyra! Syrrans ex André tillsammans med grisen på Myre Ridgård. Lika som bär? ;-)

Den femte bilden är det ett väldigt litet djur på. Jag tror att det är en syrsa, om inte så är det nåt annat slags kryp som jag tog kort på i höstas när vi plockade äpplen i Davids mormors stuga.

Ett filmklipp från vårkonserten



Hade tänkte lägga in den andra delen med, men det är i den delen som jag misslyckades så fruktansvärt så jag vet inte om jag vågar... :-) Detta får duga så länge.

Ett försenat Tisdagstema v. 15

Jag trodde att tisdagstema hade påsklov förra veckan, så därför gick jag inte in något mer efter tisdagen. Men på onsdagen dök det upp ett försenat tema. Men, vad gör det att jag är en vecka sen? Bättre sent än adrig, right?

Temat vecka 15 var Skyltar

image476


Vad är då det "roliga" med denna skylt? Den ser ju inte mkt ut för världen. Jo, förstår ni, denna skylten fick jag av några kompisar i födesedagspresent för några år sedan. Den användes främst när jag, Joanna och Ida bodde i Umeå, och  hade varsinn skylt, fast med olika texter på då. Alltid bra att kunna skilja sina sovrum åt, eller hur ;-)
Nu står det dock i hyllan ovanför spisen, och fyller ingen direkt funktion. Men den är ändå lite rolig tycker jag :-)

Vad är det för fel på min hand??

Dom fyra kliande prickarna har nu blivit nio. Och fy vad dom kliar. Och det var inte speciellt skönt att diska förut heller, usch vad det sved. Jag går väl mest och kliar mig hela tiden. Störande. Plus att jag har en blåsa på insidan av underläppen. Inte heller skönt.
Och dessutom åker min pojkvän till USA/Kanda på onsdag.... :-(

Hade det inte varit för att jag åker hem till sundsvall på onsdag så skulle jag kalla det här för en skitvecka.

Vårkonserten

Om det är någon läsare som mot förmodan undrar hur det gick på vårkonserten så kan jag väl säga att det gick sådär. Jag är inte direkt nöjd, missade rätt mkt känns det som, nu när jag lyssnar i efterhand. Genrepet gick bättre än konserten, vet dock inte vad jag skulle ge mig själv för betyg, om man ska se det så. 3,5/5 kanske. David tycker att jag är överdrivet kritisk mot mig själv, men jag vet inte... Okej, det gick väl hyfsat, så på så sätt så är det väl godkänt, men mycket mer än så var det inte. Hade ju kunnat göra det bättre.

Och sedan tänkte jag utmana ödet och lägga ut två filmklipp, men det dröjer en stund eftersom dom fortfarande håller på att laddas upp på Youtube. Återkommer senare...

Det kliar

Jag har fått några utslag eller något på handen, och dom KLIAR. Jag blir tokig. 4 små röda prickar som kliar som 400.

För övrigt så är jag lite småtrött, men inte så farligt. Kom i säng rätt tidigt igår, sov väl när klockan var 22.30 kan jag tänka mig. Eller nej förresten, den passerade nog 23 eftersom vi låg och pratade en bra stund. Eller ja, David pratade... Hehe, han som mest behövde sömnen, och så var det han som låg och surrade. Brukar bli så när han är riktigt trött :-) Men det var ändå skönt att somna tidigt.

Jag klev upp rätt tidigt med, eller ja, den var nog inte nio iaf. Senare idag, vid 13.30 ska jag träffa arbetsterapeuten ang mina handleder. Det blir nog bra. Jag är less på mina handleder, jag vill byta ut dom. Blä. Och sedan blir det hem för lite slutstädning och lite packa. Sedan kommer ju Anna förbi när hon slutat jobba. Efter det antar jag att jag ska fortsätta packa eller nåt, jag vet inte. Men det ordnar sig nog.

Imorgon beger vi oss mot sthlm direkt efter att katterna fått sin vaccination. Vi ska försöka hinna upp så att vi kan gå på inspelningen av Talang 2007 där syrrans band Landslide ska vara med. Dom behöver ju en hejarklack! Heja Landslide! Man kanske borde göra en skylt? :-) Fast först och främst borde man skaffa sig en karta så att man åtminstone hittar dit...!

Tjejsnack v. 16

Snacks och snask

· Chips eller godis?
Chips tror jag... fast det beror på vad det är för chips

· Absouta favoritgodiset?
Hmm sånna där löständer tror jag! Choklad är ju förstås en höjdare om man är sugen på det, men inte annars.

· Lösgodis eller påse?
Lätt lösgodis

· Lakrits, sött, salt eller syrligt?
Sött eller syrligt, absolut inte lakrits. Usch.

· Favoritsnackset?
Jag har fastnat för sånna där typ nachochips (ost) som man dippar i creme fraiche och salsa... Oh så gott :-) Godare än vanliga chips

En bild säger mer än 1000 ord

image475

HALLELULJA!

image472


Det är helt otroligt, jag kan inte fatta att det är sant.

MODO HOCKEY ÄR SVENSKA MÄSTARE I HOCKEY ÅR 2007!

 Glädjen går inte att beskriva, och det lär ta några dagar innan det här sjunker in. Det här har varit en fantastisk säsgong, fast jag vet inte om jag trodde att det skulle gå så långt som guld. Modo, guld? Det har lixom varit en ekvation som inte riktigt gått ihop på nåt vis. Men nu är segern ett faktum, och jag kunde inte vara gladare. Det går inte att beskriva med ord, så jag tänker inte försöka nåt mer!

HALLELULJA!


Två kassa bilder

Som sagt, min kamera gillar inte när man knäpper utan blixt, bilderna blir alltid väldigt suddiga då, men ni får ju iaf en aning om hur jag kommer se ut på konserten idag...



Och nervositetsnivån den bara stiger och stiger... :-)

Dags att göra sig klar

Idag har jag varit duktig och rensat avloppet till badkaret, och tro det eller ej men vattnet rinner faktiskt direkt ner nu utan att först fylla hela badkaret! Hallelulja :-)

Om en timme åker jag ner till stan. Ska kolla om jag hittar ngt fint hårspänne, annars skiter jag i det och bara plattar det. Var längesedan jag gjorde det, så det kan ju vara kul med förstås. Det blir nog bra. Folk skiter väl iofs i hur jag ser ut i håret, men det kan ju vara kul för sin egen skull, lixom.

Men som sagt, nu är det dags att fixa med allt runtomkring. Borsta håret, packa det jag ska ha med mig, sminka mig ...(ja, faktiskt). och sedan får vi se vad jag mer hinner med, om jag hinner med ngt mer. Det blir nog bra.

Och om någon undrar så börjar jag bli riktigt nervös. Ojojoj, hur ska detta sluta?

Kristine Kyrka kl 18 ikväll, om någon skulle råka ha vägarna förbi!

Vaaarmt!

Återigen, termometern sitter alltså mitt i solen på balkongen, så självklart är det inte så här varmt ute. Men varmt är det ändå! Riktigt skönt!

image466

Imorgon är det dags

HalsbandetOch jag planerar min outfit för fullt. Det blir iaf den ljusa blommiga topen, till ett par vanliga jeans. Sedan ska jag ha ett par gröna örhängen jag fått av min syster för rätt länge sedan, och till dom har jag ett nytt fint halsband. Håret har jag ingen plan för länge, men det blir nog vanligt utsläppt, eller nån väldigt enkel frisyr. Hade gärna haft nåt fint hårspänne, modell större, men jag har inget sånt... Funderar på att ta en sväng på stan innan bara för att se om jag hittar nåt. Vi ska ju lixom träffas tre timmar före konserten för att öva och ha oss, så jag dör nog inte av en extra halvtimme på stan. Och det är ju dessutom massor med tjejer i kören som kan hjälpa med frillan om alla planer går i stöpet... ;-)

Halsbandet ser ni på bilden här intill. Ja, suddigt och eländigt, jag vet, men det var det bästa jag fick till. Min kamera är helt hopplös när man ska knäppa utan blixt. Och det är lite mer grönt än vad som syns på bilden, men jag fick inte till nån bättre bild än denna.

Nu ska jag kolla vidare på Talang 2007 samtidigt som jag spelar lite sims.

Min syster ska bli kändis!

Här kommer skvallret!

Min syster och hennes band Landslide ska vara med i TV! Ikväll har TV4:as nya program Talang 2007! Dom ska ner till Sthlm på måndag-tisdag för att spela in, oj va häftigt och roligt detta ska bli. Sååå, missa inte Talang 2007 på TV4 på fredagkvällar kl 20:00. Heja Landslide!

Jag har blivit utmanad

Sara utmanade mig. En utmaning jag iofs redan gjort, men jag kör hårt ändå. Mest för att bajsbloggen inte vill låta mig lägga upp dom bilderna som jag vill visa!



Tio första
1. Första bästa kompis: Hmm... Maria Karlsson var det säkert, fast det "höll" inte många år
2. Första bil: Mazda 323 ?87, bilen som jag hade i typ en månad max innan den pajade... superköp =)
3. Första kärlek: Nils, hahahaha. Då var jag väl typ... 3 år? Mamma som berättat :-)
4. Första husdjur: Sessan, Nisse och Chocienne tror jag, katter som vi hade när jag var liten
5. Första semester: Oj, sånt minns jag inte. Men det var säkert nån vända till Dalarna eller nåt
6. Första jobb: ICA Kovland. Det varade dock inte så jättelänge, jobbade lite då och då på helger och lov o sånt
7. Första köpta skiva: Oj.. Haha, ingen aning! Bara hos Telia med Arvingarna kanske?! Garv!
8. Första riktiga kärlek: Ja vem kan det ha varit... Jag har haft rätt många förälskelser som hållit rätt länge. Äh, jag säger Ante, han var ju ändå första pojkvännen
9. Första piercing: Har fortfarande ingen
10. Första konsert: Hihi det var nog Backstreet Boys i globen för en herrans massa år sedan...=))


Nio senaste:
1. Senaste alkoholdrycken: Cider när vi var på fest hos Bohm för typ 2 veckor sedan
2. Senaste bilfärd: Igår efter att vi hade träffat Mange och hans pappa
3. Senaste filmen du såg: Öhh... Jag började kolla på Epic Movie häromdagen, men den sög ju kamelballe. Annars var det kanske... Jersey Girl
4. Senaste ringda telefonsamtal: Jag ringde till Robban förut och skvallrade lite... ;-) Ska blogga om skvallret så snart bloggen tillåter mig att lägga ut bilden!
5. Senaste bubbelbadet: Bubbelbad? Shit pommes. Är inte så mkt för bad. Hur som helst så var det alldels för längesedan för att minnas
6. Senaste spelade cd: En skiva jag fick (låna?) av min körledare för att träna inför konserten, 6 spår med gospelmusik. Och ja, det var i bilen igår
7. Senaste kyss: David förstås :-)
8. Senaste gången du grät: Öhh.. Jag minns inte, men det var nog till nåt tv-program eller film eller nåt
9. Senaste måltiden: Färdigmat från Findus eller vad det var. Nuggets och klyftpotatis och sötsur sås. Inte alls nån höjdare

 

Åtta har du nånsin:
1. Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej
2. Blivit arresterad: Nej
3. Blivit kär vid första ögonkastet: Hehe ja det har jag nog... :-) I fallet David var det lite åt det hållet.. :-)
4. Fastnat med blicken i någons urringning? Haha ja, sånt gör även tjejer... :-)
5. Fått ditt hjärta krossat: Oja
6. Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej, absolut inte
7. Haft ett one night stand: Ja
8. Busringt till någon: haha ja, massvis när vi var på ridläger när jag var yngre :-P

 

Sju personer att möta:
1. Gustav II Adolf: Nja, vet inte riktigt vad jag skulle säga till honom
2. Hitler: För all del, jag skulle klappa till fan-skapet
3. Djingis Khan: Don't know
4. Olof Palme: Nää...
5. Charles Manson: Nej, jag skulle nog vara lite för rädd för det
6. César (orginalet): Nej känns inte direkt nödvändigt
7. Billy The Kid: Hehehe... nja... eller kanske, jag gillar ju det där western-stuket.. =)


Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat tillsammans med min underbare pojkvän
2. Bokat tvätttid
3. Pratat med min syster i telefon
4. Hemligheter... ;-)
5. Pratat med Davids föräldrar i telefon
6. Varit fruuuuktansvärt nervös inför morgondagen... :-)


Fem favoritsaker utan rangordning:
1. Familjen
2. Vännerna
3. David
4. Hästar
5. Mina gosekatter


Fyra personer du kan berätta allt för
1. Syrran
2. David
3. Mamma
4. Joanna


Tre val:
1. Blått eller rött? Blått
2. Sommar eller vinter? Sommar
3. Choklad eller chips? Choklad, fast äter man det för ofta så känns det bara jobbigt klibbigt och inte lockande


Två saker att göra innan du dör:
1. Gifta mig och skaffa familj
2. Skaffa en gård där jag ska ha familjen, och jag ska även ha hästar och hundar på den gården. Och katterna med


En sak du ångrar:
1. Att jag inte haft bättre ekonomist sinne. Man tycker ju att man skulle lärt sig en sån sak för lääänge sen. Men nu börjar det väl ordna upp sig iaf


Fyra personer som du vill ska göra samma blogginlägg:
1. Syrran ........
2. Martina .......
3. Emma S ......
4. Maddix ........


Fredagsfyran v. 15

Tema: Favorittider

1) Mitt favoritklockslag är.... 18 är en rätt bra tid, oavsett dag.

2) Min favoritdag i veckan är.... Det får bli fredag :-)

3) Min favoritmånad är.... Augusti! Sensommarvärme, födelsedag, vad mer kan man önska?

4) Min favoritårstid är.... Sommaren :-)

Hockeyfeber och hemlängtan

Mitt lock för örat har ÄNTLIGEN släppt. Nej, inte av sig själv om ni trodde det, nej, jag var nämligen på vårdcentralen och spolade öronen imorse. Det visade sig att jag ju faktiskt hade lock för vänster öra med, men det har jag inte märkt eftersom locket för höger var ganska ordentligt. Men nu hör jag utomordentligt bra, och det är huuuur skönt som helst.

Jag var hos frisören idag med, hade klipptid hos en elev. Varför betala fullpris när man bara ska klippa topparna lixom? Okej, klippte kanske liiite mer än topparna, men det blev ingen jätteskillnad. Men det känns ändå väldigt skönt. Och 150kr för en klippning känns inte som världens rån heller. Och förresten, jag skulle vilja ha någon som tvättar mitt hår varje dag. Det är fantastiskt skönt när någon tvättar ens hår, och lixom masserar huvudet. Huvudmassage är underskattat.. :-) Och min tvätta-håret-människa kan gärna få föna mitt hår med. Länge sedna mitt hår var så lent, rakt och fint som det var idag. I like.

Hade skattjakt utomhus på scouterna idag. Jag har ingen direkt funktion faktiskt. Satt mest på trappan i solen och gottade mig. David var målvakt i en fotbollsutmaning, han var bättre än vad jag trodde. Det var en trevlig scoutkväll iaf!

Direkt därifrån till Eurostop, där vi skulle möta två norrlänningar, nämligen Mange och hans pappa! Dom tog vägen genom Jönköping på väg norrut, så jag och David övertalade dom att ta en liten paus så vi fick träffa dom. Ett kort möte, men väldigt trevligt! David och Mange pratade lastbilar, jag och Manges pappa pratade om hur fint det är i Jönköping, och att David borde behålla sin bil... ;-) Det blev som sagt inget långt möte, men långt nog för att ge mig hemlängtan! Jag vill åka till Sundsvall snart... :-)

Vi åkte förbi ICA och handlade lite, och sedan hem för att laga mat. Hockeyn var fortfarande inte slut, så vi kollade på förlängningen. Precis när jag hämtat min mat och satt mig till rätta så small det, och Modo tog hem kvällens seger! Oh yeah! Nu vill jag se dom ta hem det här på lördag, jag klarar inte en sjunde avgörande igen. Om dom inte vinner den vill säga. Då kanske jag kan tänka mig att klara av det... Men allra helst får de avgöra på lördag för min del... :-)

Nu ska jag stoppa ner maten i lådor, och sedan ska jag sova. David har redan lagt sig, men han har å andra sidan varit vaken sedan 2.30 eller nåt imorse. Inte svårt att tänka sig att han är trött.

måndag ska jag till arbetsterapeuten och få ett träningprogram för mina skrälliga handleder. Hoppas det hjälper. Sedan kommer Anna när hon slutat jobba för att få lite info om katterna, som hon så otroligt vänligt erbjudit sig att ta hand om medans jag är borta, om jag åker! Hallelulja :-)
tisdag är det dags för katternas vaccination, och eventuellt åker vi norrut redan då. Vi funderar på att övernatta hos Davids moster i Sthlm för att slippa åka härifrån kl 5 på onsdagmorgon. En sovmorgon är ju aldrig fel...! Vi får väl se vad det blir.
onsdag åker David till Chicago och sedan vidare till Vancouver en vecka senare. Och blir alltså borta fram till 2/6. Herregud vad länge det känns, även om jag inte riktigt har förstått "allvaret" i det hela än. Det känns inte riktigt på riktigt än. Men det känns ändå nervöst. Inte otäckt nervöst men min pojkvän ska ju faktiskt åka bort i 1,5 månad, och vi kommer inte kunna höras av så ofta som jag skulle vilja, så självklart känns det tråkigt. Men men, nu ska jag inte hänga upp mig på det, utan jag ska göra det bästa av dom dagarna som är kvar innan han reser.

Puss älskling, och godnatt alla ni andra

I like cats... :-)

Denna videon var rolig, katter är ju hur knäppa och härliga som helst... I like :-)


Det blev två nya tröjor

Två tröjor blev det. Jag lutar åt att använda den ljusa på vårkonserten, den känns mest vår-ig, och det är ju en vårkonsert det handlar om . Och den ser kanske inte så mkt ut för världen på denna bilden, men den är faktiskt riktigt fin. Och väldigt skön dessutom!



Och dessutom kanske min kattsituation kan lösa sig... :-) Hoppas, hoppas!

Nånting ljust...

Det slog mig precis att klädseln på vårkonserten ska vara ljus och "vår-ig". Jag äger inga ljusa och våriga kläder! Mest svart, brunt, rött på sin höjd. Och nertill är det ännu värre, två par jeans och en svart kjol är väl i princip det jag har.

Tror ni att det räknas som ljust om jag tar en svart kjol och visar mina bländande vita ben? Det om något är väl nånting ljust nertill.

Men upptill då? Äsch, i värsta fall får jag väl gå på Lindex eller Kappahl eller nåt och köpa en vanlig ljus billig top. Sånna finns ju alltid. Dock är det inte riktigt vad min ekonomi behöver. Men jag vill inte vara den enda i kören som kommer med en mörk top... Hur snyggt är det? Men återigen om man ska vara seriös... Nertill då?

Herregud, inte visste jag att det skulle vara så här ansträngande att vara med i en kör! :-)

Musik är UNDERBART

Som jag skrev tidigare idag, min sånglektion var jätterolig. Kören ikväll var nästan ännu roligare. Ja, förutom att två av låtarna vi ska sjunga är så himla besvärliga. Men hur som helst så sjöng vi först 2-3 olika låtar (dom som är besvärligast), sedan 3 st som är några av dom lättare, och sedan - min Shackles. Jag blir ju alltid så himla nervös när jag ska sjunga solo, även om det bara är träning. Men det är ju ändå runt 50 pers i kören, så lite "publik" finns det ju där.

Ja, jag kom igång bra iaf. Första versen har jag inga alls problem med, den gick som en dans. Andra versen, börjar bra, närmar mig det svåra partiet men tänker att det får bära eller brista, jag sjunger med alla magmuskler jag kan hitta, och tro det eller ej men tonen sitter nästan perfekt. Ändå helt godkänt. Sedan sticket. Som jag har absolut svårast med. Men med samma inställning som till slutet av andra versen så öser jag bäst jag kan, och även här går det nästan vägen, och då menar jag verkligen nästan, mer nästan än vad jag lyckats med någonsin hittills i denna låten. Så jag kan inte vara annat än nöjd.

Med risk för att upprepa mig och verka kaxig eller något sådant, men minns någon vad jag skrev i mitt tisdagstema för några veckor sedan? Jo, att jag fick spontana applåder efter att jag sjungit mitt solo för första gången, när vi tränade inför förra konserten. Det hände igen! Och detta var inga små försynta spridda applåder, det var ordentliga applåder, glada rop och bussvisslingar. Åhh, jag blev så glad, och troligtvis röd som en tomat i ansiktet.

Men jag hoppas och ber om att det kommer gå så här bra på lördag med, isf kommer jag aldrig sluta le.. :-)

Det är mörkt i Swedbank

eller ja, det såg rätt ljust ut när jag kollade på TV, men sen blev det visst mörkt igen. Tredje perioden är uppskjuten, i näst värsta fall i 2 timmar, i värsta fall tills imorgon.

Hoppla, nu är det visst dags att spela igen! Efter en timmes paus. Yehaaa.

Sånglektionen!

Det var vansinnigt kul med sånglektion kan jag meddela, och verkligen nyttigt. Maria pressade mig på ett väldigt bra sätt, och jag tror att låten kan bli rätt bra. Men, ska jag sjunga den på sättet vi sjöng den på idag så kommer 2-3 toner bli på gränsen (?) till falska, men det får jag väl bjuda på då. Resten av låten blir bättre om jag sjunger så. Och vad är väl 2-3 toner mot alla andra?

"I've been through the fire and the rain, bound in every kind of way!
But God has broken every chain, so let me go right now!"

Rock on.

Blir det någon Sundsvalls-resa?

Ja, det kan man fråga sig. Just nu ser det mörkt ut, tyvärr. Och det är ekonomin och katterna som är problemet. Det finns tyvärr inte så många alternativ.

Alternativ 1: Ta med katterna till Sundsvall
En resa på 70 mil? Ingen höjdare kanske, men det kan funka. Men vart ska katterna bo när jag är uppe? Den frågan är svårare. Syrran har sina katter hos mamma, pappa har redan katter, min ena moster har fullt hus med både katt och hund, och min andra moster har en allergisk familjemedlem. Och på kompis-sidan så är det katter på dom flesta hållen. Syrran får förhoppningsvis sin lägenhet den 19:e, men jag kommer ju upp den 18:e, och dessutom är det inte säkert att syrran får lägenheten just då. Och även då så saknas det ett dygn som katterna är hemlösa. Känns inte som ett jättebra alternativ.
Dessutom försöker David sälja sin bil, och ska försöka sälja den i Västernorrland med. Tänk om jag åker upp med katter och diverse tillbehör, och så blir bilen såld där uppe, och jag måste ta tåg eller buss hem? NEJ TACK.

Alternativ 2: Katthem
Ringde imorse till Ulvstorps Gårds Kapttpensionat, och fick pris och information därifrån. 110kr/natt för båda katterna, skulle egentligen kosta 160kr för båda katterna, men eftersom det inte öppat officiellt än så erbjöd hon sig att ta dom ändå, vilket jag tyckte var schysst. Dom får bo i ett eller flera stora rum, fönster så att dom kan titta ut, möbler i olika höjder att vara på, och vill jag så får jag ju även ta med leksaker och grejer hemifrån. Mat, kattsand o liknande ingår i priset. Och det är dessutom samma foder som jag själv använder som ingår i priset. Innan man lämnar katterna ska dom vara avmaskade och vaccinerade, avmaskade är dom redan, det gjorde jag för någon vecka sedan, och vaccinerade ska dom bli på tisdag. Enda nackdelen med detta alternativ är ju att det kostar pengar, och ganska mkt pengar dessutom. Jag skulle ju vilja vara borta åtminstone en vecka, egentligen helst över sista april med, men det funkar ju absolut inte om jag ska ha katterna på pensionat. "Bara" 7 dagar blir ju 770kr, och det stämmer inte alls överens med min ekonomi. Ett bra alternativ om det inte hade varit för min taskiga ekonomi.

Alternativ 3: Be grannen
Jag känner inte min granne mer än att jag vet att dom oxå har katter, och att dom brukar kolla upp på min balkong när katterna sitter och tittar ner. Känns dessutom helt fel att be någon jag inte känner att komma hem till min lägenhet och ta hand om mina katter. Inget vidare alternativ.

Alternativ 4: Lägga ut en annons om kattvakt på blocket
Kan någon tänka sig att komma hit och ta hand om mina katter, eller ska jag lämna mina katter hos någon medans jag är borta? Absolut inte, sämsta alternativet hittills. Jag vill inte ha främmande människor i min lägenhet, och jag vill inte lämna mina katter till någon jag aldrig träffat. Absolut inte.

Alternativ 5: Stanna hemma
Tyvärr känns detta som det mest troliga alternativet. Det blir ingen resa, vilket nog är det bästa för både katterna och min ekonomi. Men jag vill verkligen åka. Lär nog kännas jobbigt att David åker, och att då få vara hemma i Sundsvall vore ju förstås inte helt fel... Men men, jag överlever ju här nere med, jag har ju Charity och Lisa som jag ska åka och pyssla med lite oftare nu om inte Davids bil blir såld.



Jaja, vi får väl se vad som händer, helt enkelt. Nu ska jag kolla om jag hittar några intressanta kurser/utbildningar att söka. Ja, jag är ute i sista minuten, men skit samma. Jag är väl inte 100% seriös heller. Det är ju utbildningen på Tenhult som jag allra helst vill in på. Jag väntar dock på intyget från Lajla innan jag skickar in min ansökan. Men det är på G, mamma har skickat det och det borde komma senast imorgon.

Nu ska jag äta nånting, om ca 1,5 timme ska jag åka iväg till Österängskyrkan för min sånglektion. Nervöst!

Bara en bild

...från promenaden. Jag tyckte det såg så sött ut. Jag tror jag ska göra detta till min månadsbild, dvs ta ett kort på samma motiv en gång i månaden och se förändringen. Det lär ju vara riktigt härligt här på sommaren...!

image460

Dagen so far

Mja, har inte gjort så mkt idag. Mest slöat, men även hunnit med en liten promenad. En liten en, vart bara 30 minuter. När jag kom ut snöade det, men när jag kom tillbaka var det uppehåll, och man kunde även se lite blå himmel en bit bort. Handlade lite mat och frukt på hemvägen, känner mig riktigt nyttig. Får väl se hur länge det håller, haha... :-)

Fredagsfyran v. 14

Jag hatar egentligen den här typen av frågor, men det känns ju fegt att välja en annan veckas frågor i min premiäromgång, så jag ger väl detta ett försök då!

TEMA: Svåra val

1) Om du tvingades välja mellan att bli blind eller döv, vad skulle du välja?
Kunde de inte börjat med en lätt? Jag skulle nog välja.... Döv, tror jag. Jag tror det skulle kännas värre att inte kunna ta sig fram obehindrat, än total tystnad. Visst skulle det bli svårt att kommunicera med andra människor, men jag tror det är lättare att lära sig teckenspråk än att lära sig att ta sig fram med en sån där vit pinne.

2) Om du tvingades välja mellan att dö av kyla eller av hetta, vad skulle du välja?
Kyla. Den var inte så svår eftersom jag tycker det är jobbigt bara att sitta i en bastu...!

3) Om du skulle tvingas amputera antingen en arm eller ett ben, vad skulle du välja?
En arm, främst av samma anledning som fråga 1, jag vill kunna ta mig fram mer eller mindre obehindrat. Det finns dom som kan rida med en arm, det ska jag oxå klara. Får jag dessutom välja vilken arm som ska amputeras, och kan välja vänster, så är det ju inte heller så illa.

4) Om du tvingades välja mellan att se på porrfilm tillsammans med dina föräldrar eller att se på en porrfilm, där dina föräldrar har sex, vad skulle du välja?
Hahaha herregud vilken fråga. Fast den var inte heller så svår. Skulle hellre titta tillsammans med mina föräldrar, för dom är rätt coola. Skulle absolut inte, och aldrig, välja att se en film där mina föräldrar har sex, varesig det är med varandra eller deras nya respektive. No way!

Tjejsnack v. 15

Tjejsnack har tagit påsklov! Tråkigt... Bara därför måste jag börja med ytterligare ett projekt - Fredagsfyran. Men eftersom det är några dagar till kommande fredag så tar jag föregående fredags frågor och använder dom idag. Istället för tjejsnack, lixom. Så får det bli.

Long time, no blogg

Ja, då var man tillbaka igen då. Har inte blivit mycket av varken datorer eller bloggande de senaste dagarna. Och nu vet jag inte riktigt om jag ska börja från början i denna bloggen, eller om jag ska bara ta lite av allt. Bokstave L verkar ha skärpt sig iaf, så jag kanske ska ge hela historien ett försök? Så gott jag minns iaf .. :-)

Skärtorsdag
Åkte till David framåt kvällen, vi hyrde en film (The King) och såg på den. Inte världens bästa film, den var rätt konstig, men den funkade som tidsfördriv.


Långfredag
Ja, vad gjorde vi egentligen på förmiddagen? Det enda jag minns är att David väckte mig vid 7.30, sedan låg vi i sängen rätt länge och pratade, och gosade. Kanske var det där förmiddagen försvann. Helt plötsligt var klockan 13.30, och det var dags för oss att åka hem till mormor Lily. Det var trevligt iaf, fullt med folk, och god mat. Vi var kvar där några timmar, och sedan åkte vi hem till mig.
När klockan var ca 20 så dök Jan och hans tyska flickvän Barbara upp utanför dörren, och vi åkte in till stan för en pizza på Crystal. Efter maten åkte vi och tvättade bilarna, och sedan skulle vi möta upp lite folk som skulle köra lite streetrace. Men, polisen hade redan kommit dit när vi kom. Jan och Barbara vände sin bil och åkte, jag och David stannade kvar i bilkön för att komma ut en annan väg. Det tog sin lilla tid dock eftersom att alla i kön fick blåsa och visa körkortet innan man fick åka vidare. Även David förstås, men sedan var allt grönt och vi fick åka vidare. Vi åkte vidare till ett andra ställe, men det kom inte så mkt folk dit. Nån slags nordisk mästare i "snurr" (nej, jag kan inte en enda streetrace-term) var där och snurrade hur mkt som helst, brände sönder 2 par bakdäck. Det rök som tusan, och luktade illa, men det var iaf häftigt! Sen då...? Hmm.. Joo, vi var ner på Maxi's parkering, där det hade samlats rätt mkt folk. Hände dock inte så mkt mer där, men vi stannade kvar ett tag ändå, tills vi skulle hämta Dennis efter jobbet. Sedan åkte vi nog hemöver. Tror jag. Jag var så trött så jag var nära koma, men jag tror att vi åkte hem direkt iaf :-)


Påskafton
Det blev sovmorgon fram till ca kl 10. Lallade väl på i vår egen takt, och sedan vid 12 åkte vi in till stan för att träffa Haraldsson och gå på skivmässa. Skivmässan ja, fullt med "udda" människor, om man får säga så utan att vara fördomsfull... :-) Fanns rätt mkt intressanta skivor där iaf. David köpte två LP's med ... Ja, vad var det nu igen? Äh, jag minns inte. Två LP's iaf. Även jag köpte LP's, 4 st tom, fast inte åt mig själv utan åt syster-yster. Hon fick lägga en snabb telefonbeställning, och jag hittade några av dom skivorna som hon ville för för totalt 200kr. Helt okej tycker jag. Så det blev 2st Toto, en Earth wind and fire, och så en skiva med Pink Floyd. Hon blev nog rätt nöjd, får hoppas det nöjda håller i sig när hon får skivorna med (vilket troligtvis blir under min förhoppningsvis kommande Sundsvalls-resa).
Vid 15-tiden var det dags för mässa nummer två - nämligen bilmässan på Elmia. Där fanns det verkligen häftiga bilar, väldigt mkt att se. Även här, mkt "udda" människor. "Raggare", "plåtluder".. (Ja, hemskt ord, men det är ett lite roligt ord med.) En bil hade en tv med en striptease-film i, på en motorcykel satt en spinkig tjej och gjorde porriga poser. Själv saknade jag en halvnaken manlig mekaniker med saftiga muskler, men några sånna fanns inte på mässan. En riktig miss... Haha :-) Närå, men det var en kul mässa. Det enda tråkiga var att vi inte hittade till dom gamla bilarna och motorcyklarna förrän det var ca 30 minuter kvar, så vi fick nästan springa igenom dom hallarna för att få se lite.
Nästa anhalt blev Davids föräldrar, dit vi skulle för att äta påskmiddag. Och en riktigt ordentlig middag dessutom. Förrätt med ägg, sill, nån slags bakelse med svart kaviar och räkor, sill, och olika sorters bröd. Huvudrätt, Jansons frestelse, korv och köttbullar. Efterrätt som jag inte riktigt minns vad det var, men det var fruktansvärt gott och serverades med kalla hallon. Gissa om man blev mätt... Ojojoj!
Vi blev kvar lite längre än vi hade tänkt, men sedan åkte vi iväg för att träffa Jan och Barbara för ett nytt streetrace-försök. Dom hade redan börjat när vi åkte, och när vi väl kom fram var sista loppet kört, och polisen var på väg. Så vi åkte vidare till en ny uppsamlingsplats, och därifrån vidare till en tredje. Men, när vi kom till den tredje platsen så började det snöa, och inte så lite heller! Detta sabbade stämningen helt och hållet, och dom flesta åkte därifrån utan någon som helst hjälp från polisen. Själva åkte vi hem en sväng, och sedan vidare hem till Jan. Dom hade filmat lite på streetrace-et, så vi kollade på det. Hade varit häftigt att se, men det var ändå inte hela världen att vi missade det. Vi satt och pratade en stund iaf, sedan blev det hem och sova.

Påskdagen
Har vi egentligen gjort något vettigt idag? Mnja... Nåt efit blev det inte idag, utan ni får vänta ca 10 dagar på det. Då blir det förhoppningsvis ett Sundsvalls-efit, så det kan ju bli roligare så. Hur som helst. Vaknade väl vid 10 idag med. Inte heller idag kom vi iväg för att göra saker förrän ett par timmar senare. Inte för att vi direkt hade något speciellt vi skulle göra, men ändå. Vid 14-tiden så åkte vi ut till Davids föräldrar för att David skulle byta däck på bilen. Så det gjorde han. Jag kollade på tv och lite hockey, sedan åkte vi och åt, och sedan blev jag hemskjutsad. David åkte hem för att sova.

Och nu sitter jag alltså här. Så vansinnigt trött. Det har, som ni ser, varit full fart hela helgen, och det ska bli sköönt att lägga sig och sova nu, och sova så länge jag vill imorgon. Lider dock med David som snart ska kliva upp. Förresten så är det bara typ 9 dagar tills han åker nu... :-S Men det ska nog gå bra. Får jag bara åka till Sundsvall, så.

Brist på motivation

Extrem blogg-svacka hos Näsberg. Vet nog vad det delvis har att göra med, men jag ska inte ägna denna bloggen åt gnäll... :-)

Fast jag ska bara gnälla om en sak först... L-et på mitt tangentbord är trögt, så man måste lixom verkligen TRYCKA på L-et för att man ska få till det. Man skriver faktiskt fler L än vad man kan tro. Fast inte lika många L som.... hmm.. Äh, jag vet inte, skit samma.

Jag har förresten ångrat mig. Det här kommer bli en gnällblogg.

Jag har ingen motivation till någonting just nu. Verkligen ingenting känns sådär fantastiskt kul. Det är påsk. Jaha, och? Vi ska väl äta hos Davids mormor imorgon, Davids faster har med sig vår käre statsministers pappa. Inte illa! Men jag har helt enkelt ingen lust. Det hinner säkert ändra sig tills imorgon, men just nu känns allt bara segt.

Det är iofs inte första gången som allt känns så... omotiverande. Jag har varit lite halvt frånvarande till och från den senaste tiden, och  jag kan inte sätta fingret på vad det beror på. Jag borde kanske ha tagit upp detta med kuratorn imorse, men jag tänkte inte på det då. Som vanligt, när det väl är tilllle att ta upp något med någon, då har jag inte en tanke åt det hållet. Jag MÅSTE börja skriva kom-i-håg-lappar åt mig själv. Haha, tjejen med koll.

Ska iaf få en liten privatlektion av våran körledare på tisdag kl 15. Väldigt nervös, men det ska nog gå bra. Hoppas jag... :-)

Tror jag ska ta och åka till David nu. Kolla på en film, mysa lite... Ladda upp lite motivation för morgondagens påskbjudning hos mormor Lily. Om jag bara kunde fatta vad mitt problem är... jag vill inte vara så här omotiverad, det är tråkigt, och det är tråkigt för dom som är runtomkring mig. :-(

Och jag är fortfarande förbannad på mitt tangentbord och dess nästan-icke-fungerade L.

Varför har man giftormar??

Giftormar saknas i Borås

För det första så erkänner jag gladeligen att jag inte alls är förtjust i ormar och andra kräl-kryp. Jag förstår att många gillar ormar, och det kan dom ju få göra. Men VARFÖR ha giftiga ormar?! Vad ska man med dom till? Man kan väl inte hålla på och "gosa" med en giftig orm? Eller? Även om man kan - varför skulle man vilja? Jag förstår verkligen inte...

Let's sing!

Idag har jag pratat med en ... ja, jag vet inte riktigt vad hon är... sångpedagog kanske? Hur som helst så ska jag troligtvis ha en sånglektion om en vecka! Främst för att få till "Shackles" inför vårkonserten, även om det är kort varsel. Spännande, iaf! Förhoppningsvis kan jag fortsätta med sånglektioner efteråt med! Det vore en riktig höjdare... :-)

En onsdagmorgon på min soliga balkong

Bara för att demonstrera hur varmt det blir en onsdagmorgon i början av april, när solen lyser direkt mot min balkong. Njuuuuuter.

image457

Jag är riktigt händig!

Idag har jag byggt hela TRE möbler från ikea, helt själv, helt utan hjälp! Och än så länge håller dom ihop iaf, men själv är jag helt färdig *gäspar* Dags att dra sig iväg till kören nudå, men den blir det hem och SOOOOVAAAAA.


Tisdagstema v. 14

Veckans tisdagstema är Vårtecken, och eftersom jag inte har någon kamera med mig för tillfället så återanvänder jag en bild jag tog för ca en vecka sdean, årets första tussilagos! (För mig alltså) Jag älskar årets första tussilago.. :-)
image456

SM-FINAL!

Det blir SM-
final för Modo säsongen 06/07, och det känns heeeelt fantastiskt! Först slog vi ut Timrå i kvarten, och sedan mitt nya hemmalag HV71 nu i semin. Jag kan inte ens fatta att vi är i final. FINAL! Smaka på det ordet.

Modo Hockey i SM-final, going for gold!

PS. Jag får inte kolla på hockeyns eftersnack för dom bytte kanal här till Sverker Olofsson eller vad han heter. Nåt program om nötter. Jag vill hellre kolla på hockeyn. Riktiga nötter som bytt kanal här... :-P .DS

Greys Anatomy

Oprah har just nu en Greys Anatomy-special! Inte kan jag åka hemifrån då.... David och hans möbler får vänta på mig en timme extra, det tror jag dom klarar... ;-)

En trevlig försäljare

Normalt sett så svarar jag inte när folk ringer på skyddat nummer, eller på nummer jag inte känner igen. Men idag gjorde jag ett undantag, och det är jag inte helt missnöjd med. Killen som ringde var från ett bokförlag som hade ett sammarbete med Modo Hockey, och sålde en specialutgåva av boken "Heart of hockey". Försäljaren var otroligt trevligt, först pratade han mest bara om livet och hockey i allmänhet, det kändes som att prata med en gammal kompis. Tog säkert åtminstone 5 minuter innan han kom fram till säljsnacken och själva produkten. Det är alltså en bok om modos historia, typ, skriven av Hasse Andersson. Den finns endast i 199 utgåvor. Där finns även äkta autografer från 11 av klubbens främsta profiler, och den var väl hand-inbunden eller nåt sånt. Biblofil, var det så det hette? Don't know. Slutligen klämde han fram priset (som jag egentigen redan kände till eftersom jag läst om boken på modos forum), 3995kr, eller nåt sånt. Ah, budget! Jorå, den gick att få på avbetalning, 300kr i månaden, men även det är på tok för dyrt för min del. Så, jag tackade nej. Även då var han väldigt artig och trevlig, småpratade lite till, och tackade sedan för sig. Hela samtalet tog väl nästan 15 minuter, men även fast jag inte köpte något så kändes det inte direkt som slöseri med tid heller. Sånna telefonförsäljare gillar jag. Fast jag har ju spärrat telefonförsäljare från att ringa mig, så jag slipper dom ändå... :-P

Tjejsnack v. 14

Påsk

· Hur firar du påsken?

Jag kan inte direkt påstå att jag firar påsk.

· Vad klarar du dig inte utan i matväg under påsken?
Som sagt, firar inte direkt påsk.. Finns nog inget jag direkt skulle sakna, ägg äter jag ju annars med, om det nu var det någon syftade på... :-)

· Brukar du ge/få påskägg?
Brukar och brukar... eller jo, jag brukar nog ge påskägg faktiskt. Även till mig själv, haha :-)

· Brukar du skicka påskkort?
Nej, det brukar jag inte... Det får räcka med julkorten tycker jag =)

· Vad skulle den ultimata påskpresenten till dig vara i år?
Ekonomiskt oberoende?

Less, och ett annat missöde

Jag är så sjukligt less på att blogg.se krånglar. Det är segt, eller så går det inte att logga in, eller så går det inte att visa sidan. Så pass less är jag, att jag registrerat mig på en ny bloggadress. Men oavsett hur trött jag är på blogg.se så är jag inte så sugen på att överge denna blogg som jag ju faktiskt använt mig av sedan den 15/10 2005. Detta är ju min blogg, folk hittar hit! Jag tycker det är jättekul att så pass många läser här. Men hur kul är det då när det så ofta krånglar? Mindre kul. Återstår att se om detta inlägget går att publicera, annars blir det klippa klistra in i den nya bloggen.

Jaja, då var det dags för själva bloggen då.

Festen igår var riktigt kul! Faktiskt. David hade en flaska vin som vi skulle dela på, men jag gillar verkligen inte vin... Även fast detta var ett av dom bättre vinen jag smakat. Som tur var (?) så var Anna generös och hade tagit med sig lite extra cider till mig. Vilka minnen, har nog inte druckit sån cider sedan gymnasiet känns det som. Eller kanske på nån gatufest, men definitivt i Sundsvall med gamla partygänget. Det känns som evigheter sedan. Hur som helst. Blev ju inte direkt full på två cider, snarare kissnödig.

Pratade mest med Anna under festen, hon är riktigt trevlig och snäll. Jag fick hennes nummer med, ifall jag vill hitta på ngt nån gång, när David är i Kanada. Dessutom är jag bjuden på hennes 25-årsfest, oxå den när David är i Kanada. Så det tackar man ju inte nej till... :-) "Pratade" dessutom rätt mkt med en ENORM kille (jag skämtar inte. Han var nog den största jag någonsin sett. Enorma händer. Lång som en stång) som jobbar på NCC (därför kallade vi honom för NCC). Undrar ni varför jag skrev "pratade"? Jo, jag menar att man oftast inte riktigt har vettiga samtal med någon som är dyngrak, utan det är mer som att prata med ett barn. Men hur som helst så var han riktigt rolig :-) Varken jag eller David har träffat honom förut, men ändå började han prata med David om vilken himla bra tjej han har, och att han ska vara så glad att han har mig, osv osv. Visst, har var full, men det var ändå roligt att höra... :-) Och David sa ju såklart att han var glad att han har mig, och att han uppskattar mig mkt och så... Så mitt ego höjdes några snäpp där... ;-)

Dennis hämtade oss runt 00-tiden tror jag, vi skjutsade ner Micke och Anna till Torpa, och sedan åkte vi andra tillbaka mot Huskvarna. Vi stupade i säng nästan omedelbart, och OJ va skönt det var....

Vaknade vid 10.30, och var faktiskt aningen bakfull. Och då menar jag inte bakfull som i må-asdåligt-spendera-hela-dagen-på-toaletten-och-vara-spysjuk, utan jag menar bakfull som i lite småseg, huvudvärk och dålig i magen. Som vanligt för mig, oavsett jag druckit mycket eller lite alkohol. Det hör lixom till. Men det gick över rätt snabbt, det behövdes bara en stadig frukost så var jag på hugget igen.

Framåt 14 var jag ganska rastlös, och hemsk som jag är så tjatade jag till mig en liten shoppingrunda. Inte för min egen del heller, utan för Davids del. Så, först åkte vi till Rusta. Köpte två hinkar röd färg, som han använder till hallen utanför toaletten. Vidare till IKEA. David ville väl egentligen inte åka till IKEA eftersom hans ex jobbar där, men jag sa att vi ju inte behöver gå förbi den avdelningen där hon jobbar, utan vi kan ta en genväg förbi. IKEA har ju genvägar både hit och dit. Men det sket sig dock så snart vi kom innanför dörren, för hon stog vid informationen bredvid trapporna. David låtsades inte se henne, och jag gjorde detsamma. Istället pratade vi med Davids kusins man, och senare även kusinen. Trevligt folk :-) Därefter fortsatte vi uppför trapporna, utan någon blick åt ex-hållet.

Följande hamnade på kvittot när vi lämnade IKEA:
Ungefär 2500 gick detta på. Relativt "billigt" med tanke på att han fått rätt mkt grejer för pengarna. Vi stuvade alltså in allt detta i Davids fantastiskt rymliga bil, och begav oss hemöver. Väl hemma börjar vi bära upp grejerna till hans lägenhet. David gick ner för att hämta sista kartongen, men där blev han stående tills jag kom ner igen. Han bara stog där, stirrade ner i bagageluckan. Han knuffade omkull kartongen ner på marken, och pekade ner i bagageutrymmet. Åh herregud...

En av dom röda färghinkarna hade gått sönder, och nästan all färg i hinken hade runnit ut i bagaget. "Engelsk röd"-färg på det svarta tyg-underlaget. Jag märkte på honom att han var fruktansvärt förbannad, jag visste inte riktigt vad jag skulle säga. Varken han eller jag visste riktigt hur vi skulle göra för att få bort all färg därifrån. David gick upp för att byta till mer oömma kläder, och jag började plocka ur diverse röda grejer ur bagaget. David kom ner igen, och jag föreslog att han skulle ringa sin pappa, för han brukar ha rätt bra koll på saker. Det visade sig dock vara en kass idé, då Davids pappa mest var kritisk och väldigt o-hjälpsam. Ingen hjälp därifrån med andra ord. Vi gjorde vårt bästa för att få bort så mkt färg som möjligt, och efter lite slit så var faktiskt det mesta borta. Utom den fina röda fläcken mitt i bagaget vill säga. David försökte med nån färgborttagning av nåt slag, och det funkade väl sådär, men inte perfekt. Som tur var (om det nu finns nån tur i denna historia) så var den största delen av fläcken på den "lucka" som ligger ovanpå reservdäcket, och gick alltså att ta bort. David tog upp den i lägenheten, ställde den i duschen, och faktiskt så verkade det mesta av färgen försvinna.

Vi började med maten, och samtidigt började vi bygga ihop köksbordet och de fyra stolarna. Hann inte helt klart, har två stolar kvar och några skruvar som ska skruvas i på de andra, men det ser helt klart lovande ut. Jag ska dit imorgon, och då ska vi fortsätta med pysslandet. Maten, Davids fantastiska lax, var som vanligt fruktansvärt god. Och trots diverse motgångar (främst för David då) så slutade dagen rätt hyfsat till slut ändå. Och en himla tur är ju det iaf... :-)

RSS 2.0