Nu stänger vi butiken

Det här blir alltså årets sista inlägg på bloggen. Och inte bara det. Troligtvis så blir det är det sista. Det sista, helt enkelt. Jag byter nu. Du hittar mig på:

(Bilden är klickbar)

 

Den här bloggen kommer förstås inte raderas, den kommer finnas kvar för att jag ska kunna gå tillbaka och läsa och minnas. Men som planerna är så kommer den inte att uppdateras med. Fast vem vet, jag kanske ändrar mig. Men i så fall säger jag till i förväg så ni vet =)

 

Tack för den här tiden, blogg.se.

 

Och ni som läser, visst hänger ni väl med även på den nya bloggen? :)

 

GOTT NYTT ÅR!


Årskrönika 2011

Då är det dags. Dags att sammanfatta året som gått. Jag ska försöka fatta mig kort. Det mesta står ju redan i bloggen om man vill gå tillbaka i arkivet och läsa.. :)

Januari.
Man kan säga att det gick utför på jobbet. Beginning of the end, typ. Sen hände det ju en del annat med förstås. Jag bodde mer hos Andreas än vad jag bodde hemma, älskade vän som såg till att jag höll mig över ytan. Fick nån slags influensa-aktig sjuka med, helt däckad där i slutet av månaden. Usch och fy. Men det var ju inte bara en dålig månad förstås. Jag spenderade som sagt en hel del tid med finevän, fick potatishjärtat ovanför bland annat, haha, det var ju lite fränt :) Sen umgicks jag lite med tjejerna med, vi åt asiatiskt och spelade Rockband. Tummen upp!



Februari.
Jag försökte rädda min mentala hälsa genom att åka ner till Jönköping en vecka. Man kan inte annat än må bra när man är där nere. Jag fick rida, både på "Hårige Harry" (ja, alltså, det ÄR en häst. En haflinger. Skitsöt) och på Tottas enögda häst Pim-Pim. Jag fikade med Ninnie och Jessica, och jag hade det allmänt bra. När jag kom hem överraskades jag av en skrivbordsbakgrund som Andreas gjort till mig. Snacka om att bli rörd. Bilen var katastrof, fram och tillbaka till mekaniker och som vanligt hittade de inte vad som egentligen var fel.



Mars.
Fortsatta bilproblem. Fortsatt stressad och paj i hjärnan. Försökte jobba, gick halvdåligt kan man säga. Jag fick sparken. Så kan man säga. Idioter. Firade Emmas, Thereses och Evas födelsedagar. Kvalserien blev ett faktum när Modo förlorade en avgörande match mot AIK... Jävla skit. Aldrig känt sån tomhet nån gång. Hälsan.. Sov dåligt, mådde dåligt, åt dåligt osv. Good times. Fick klösmöbeln av Emma och Niklas eftersom de inte använde den. Den var enormt knölig att bygga ihop eftersom de flesta delarna var trasiga, men handyman Andreas såg till att ordna det och katterna har använt den varje dag sedan dess ♥



April.
First of all - Jag blev månster till lilla Evelin :) Ja alltså, syrran fick barn. Kind of a big deal kan man säga. Nu till resten. Bilen fick ny motor. Bråkade med VC, Previa och SC om sjukintyg för perioden fram tills datumet då jag var sparkad. Var på arbetsintervju i Sollefteå för ett jobb på Mittsvenska Ridsportförbundet. Jag var en av sju som kallades, så jag var rätt nöjd. Modo säkrade Elitseriekontraktet och jag, Joanna och Mange var på plats. Jag grät tammefan när det var klart att Modo vann. Stort! Besiktade bilen och det konstaterades att allt problem med motorn kommit från nåt tjafs med avgasröret. Grattis. Åkte lite lastbil och lagade GI-mat åt mig och A, tänk att jag hade sånna oanade talanger alltså. Och så en annan suverän grej - Jag började rida finaste Naomi! Glad tjej alltså!



Maj.
Sen blev det maj. Massa ridning, betessläpp och mys med Naomi. Åkte med pappa till Umeå och hämtade en bil, tog en fika med Emma medans jag ändå var där. Ljusparty hos mammas granne. Jag fick tillbaka bilen, den ombesiktades och nu mådde den bra. Hade en vårig foto-session (med lånad kamera) med systern och Evelin. Jag är nöjd! Andreas fick äran att träffa den lilla den här månaden med. Det blev ytterligare en tripp ner till ett somrigt Vissmålen, och jag fick även chansen att följa med Ninnie och Cinna till Ullared!



Juni.
Juni blev en händelserik månad... Och inte bara på ett bra sätt. Kusin Andreas tog studenten. Träffade Pannkakan lite till och från. Mest från. Fortsatte fota med lånekamera, blev nationella hopptävlingar på SRK och lite uppe på Norra Berget bland annat. Och hästar förstås. Min kusin Helena omkom i en traktorolycka i Indal. Begravningen var vacker men så enormt fruktansvärd när man såg hennes barn och hennes föräldrar. Tragiskt...
Jag skaffade mig en ny mobiltelefon, det blev en HTC Incredible S, älskar den! Det kom nya hästar till stallet som skulle ha sommarbete, bland annat sk(r)äcken som sparkade mig på benet. Firade midsommar med lillasyster på Norra berget, och sedan hemma hos henne lagomt till att regnet kom. Mamma följde med till stallet en dag och fotade mig och Naomi lite. Mycket trevligt. Var även ut till Attmar och grattade kusin Joel på 14-årsdagen. Stor kille nu! Var hundvakt åt Shawna och Chantos, badade i Lögdösjön och höll på med andra dumheter.



Juli.
Jag och Mamma åkte ner till Nordanstigs Hästrally i Hassela för att heja på P-O, Maggan och Lotta i maskeraden. Och Tineke och Naomi med förstås. En hel del badande i Lögdösjön blev det. Varma fina dagar. Träffade fiskaren och höll till i Sollefteå några kvällar. Såg Harrt Potter i 3D, första filmen jag såg i 3D för övrigt. Naomi såldes och försvann ur mitt liv... Sen vart det ju auktionen med. Promenerade på stan och fotade Drakar. Städade källarförådet. Eller ja, städa är väl kanske att ta i. Flyttade om kartongerna stämmer bättre. Hundvakt igen. Följde med Ante till Hamstasjön och fick fiska lite! Jag fick en sko och en mussla, typ.  Satt och funderade mkt nere vid kraftverket i bergeforsen. Sen hade vi släktträff med grillning i Lubban med, kanonkväll!



Augusti.
Framkallade en massa bilder och gjorde ett fotoalbum. Mycket roligare än digitala bilder! Mer Sollefteå blev det. Modo hade ispremiär och dit åkte jag med härnösandsfolket Emelie, Elin och Emil. Fick Foppas autograf i jubileumsboken med, whoho! Köpte även en Modotröja åt Evelin som hela laget signerade. Emma uppskattade inte riktigt det... Upptäckte Jenna Marbles och hennes youtube-videos, helt underbara! Bakade kanelbullar, och morotskaka, men morotskakan bjöd jag bort. God blev den. Firade mamman som fyllde år. Kollade på Drakkampen på stan. Hade lite bilvård. Fick veta att jag blir Evelins gudmor ♥ Fick reda på vad fiskaren egentligen var - ett stort jävla otroget as. Sjöng på Evelins dop. Gick hyfsat. Köpte 28 par strumpor på Selånger Marknad. Sen fyllde jag år, hade lite kalas, bjöd på massa tårta och goda bakverk. Sen var jag helt plöstligt 27 år gammal. Hur gick det till?



September.
Fick äran att vara hundvakt åt Ann-Sofies yrväder Nova. Vi tog en promenad vid Lögdösjön och Nova passade på att bada lite. Blev tillfrågad att sjunga på musikgudstjänst, vilket gick skitbra. Var dock bara 7 pers i publiken -.- ... Firade födelsedag en gång till när moster Eva och kusin Clara kom på besök. Emma fikade också. Stefan Liv och hans ryska hockeylag omkom i en flygolycka. Helt sjukt hur ett helt lag bara försvinner så... Tragiskt. Jag började skriva "Vecka 6"-inlägg. Jag och Joanna var i Övik och såg elitseriepremiären på hemma-is. Sen var även vi (och Mange) ner till Hovet och såg Dif - Modo, sjukt kul! Det kliade min hand och jag fick steroider. De hjälpte faktiskt. Började på en 30-dagarslista på bloggen med tema häst, men tröttnade rätt snabbt. Förkyld blev jag med. Jag hade ljusparty och bjöd på hallonpaj och morotskaka. Syrran var i himmelriket ;) Gottegris.



Oktober.
Åkte lite lastbil (ungefär som de flesta andra månader). Låste ute mig ur lägenheten. Upptäckte hur en granne bor (?) eftersom dens lägenhetsdörr stog på vid gavel. Jag fick ett jobb som elevassistent. Det höll i typ 1,5 vecka, så vi kallade det arbetsprövning och sen var det bra med den saken. Umgicks med syster och Evelin och "the greates movie of all time" skapades. Jag fick hjälp med däckbyte eftersom handlederna hade lagt in protest. Förundrades över hur "eleverna idag" slarvar med språket även i skolan. Fastnade på riktigt i Wordfeud-träsket. Var på Mary Kay-party. Besökte sollefteå-trakten, men inte fiskarjäveln den här gången. Blev lite bortskämd. Svarade på annonser om medryttarhästar, men det verkade vara tekniska fel och jag tror inte mina svar gick fram. Sen blev det lite mer övik med Joanna med :)



November.
Hälsade på i Sollefteå igen. Trevligt. Kollade på hopptävlingar på THF. Beställde hem mina två favvo-skräckisar - Rose Red och The diary of Ellen Rimbauer. Ann-Sofie bjöd på tacos (mums). Sjukskrivningen förlängdes ytterligare. Jag tröttnade än mer på mina databekymmer. Hade rehabträff med FK och det visade sig att min handläggare på FK är hur bra som helst. Jag påbörjade DTB-behandlingen med färdighetsgrupps-träning. Intressant, och skitjobbigt. Jag ägnade rätt mkt tid åt att läsa igenom hela min blogg. Det bestämdes att jag ska köpa en kamera av min goda vän Emma :)) Vi firade fars dag och lärde pappa att spela wordfeud. Jag fick en fungerande diskmaskin (efter att den stått här och väntat sen jag fick den i födelsedagspresent i augusti). Jag var på dejt och åt thai-mat, jag var på bio och såg Jägarna 2 och så blev det filmkväll här hemma med. Och jag fick prova sushi för första gången! Jag och syrran gjorde en fantastisk facerape. Firade lillasysters och pappas födelsedagar. Jag, Joanna och Mange åkte till sthlm och gick på Stockholm horse show, UNDERBART! Träffade några vissmålare med ♥ Och sedan flyttade Lillebror in hos mig :)



December.
Lillebror presenterades för familjen. Det kom lite snö. Det blev klart att jag ska ta över Vissmålens hemsida. Jag bestämde mig för att börja blogga på wordpress efter nyår. Jag gjorde en o-avancerade bloggdesign åt min lillasyster. Fick presenter av en enormt generös och go människa, parfymer/bodysprays från Victorias secret och ett par rejäla vinterskor! ♥ Uppskattades ENORMT mkt. Åkte ut på landet ett par gånger och hade det riktigt bra. Blev bland annat bjuden på fantastiskt god mat. Fabriksåterställde datorn efter många om och men. Vi efterlyste nya hem åt Sully och Scala, och det lönade sig. Ann-Sofie bjöd på tacos igen, och Lillebror fick träffa Nova. Jag och Emma spelade och sjöng på Samuels dop (Madde och Mattias son) och det gick riktigt riktigt bra! Bet sönder en tand.... Slog in julklappar åt finevän. Fick äran att hjälpa till att klä en julgran, vilket jag inte gjort på flera år. Mysig julaftonsmorgon. Riktigt bra julafton. Stormen Dagmar kom på annandagen, men den märkte jag knappt av. Pissiga pms-iga mellandagar. Nårsplaner som inte blev vad jag hade hoppats, men helt okej ändå.



Ja det var alltså mitt år 2011. Den korta sammanfattningen blev rejält långt, men det är ju så det brukar vara när jag är i farten.

Och det får därmed också bli det näst sista inlägget i den här bloggen. Vill ni fortsätta följa mig och mitt liv så gör ni det på http://aliva.wordpress.com.

Gott nytt år!

Snart bär det iväg

Nu ska jag och Lillebror dra oss ut på en promenad, sedan ska jag åka in till stan och hämta lillasyster och Evelin. Sen bär färden av till Skönsberg och pappas och Kerstin. Senare ikväll (när ingen ändå har tid att läsa bloggar) så kommer sammanfattningen av året (som blev längre än vad jag hade tänkt, men skit samma).

Därför önskar jag er ett gott nytt år nu, see you on the other side, på fler sätt än ett... :)

Nyårslista 2011

Eftersom jag är en sån list-nörd så är ju detta helt klart ett måste...! Och dessutom är det ju nästan tradition... ;P

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Indeed I did. Spenderade en vecka på ett ställe som jag trodde att jag aldrig någonsin skulle vara på (sen säger jag inget mer om det), jag provade sushi och jag skaffade hund! Säkert mer saker med, men minnet är kort ibland.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Kan inte komma ihåg att jag hade nåt nyårslöften. Säkrast att låta bli :P

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Ohh ja. Syrran&Nicke fick Evelin, Emma&Ola fick Hilda, Ida&Stefan fick Tora, Madde&Mattias fick Samuel. Sen var det ju fler, lite mer "avlägsna" vänner som fick barn med, men för att inte glömma någon så stoppar jag med dessa.

4. Dog någon som stod dig riktigt nära?
Nej ingen som stog mig riktigt nära. Däremot så dog kusin Helena... :(

5. Vilka länder besökte du?
Jag repeterar förra årets svar: Små-land. Det räknas väl?

6. Är det något du saknar år 2011 som du vill ha år 2012?
Japp. Men vad det är håller jag för mig själv.

7. Vilket datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
15 april var väl en höjdare kan man säga, då blev jag månster :)

8. Vad var din största framgång 2011?
Framgång? Hmm... I'll have to get back to you on that one...

9. Största misstaget?
Att jag litade på vad den där fiskarjävlen sa. Falska jävla människa...

10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, det måste man väl säga då kanske eftersom jag varit sjukskriven större delen av det här året. Känns helt osannolikt egentligen...

11. Bästa köpet?
Det får nog bli mobiltelefonen, haha.

12. Vad spenderade du mest pengar på?
Bilreparationer. Utan tvekan. Men om man ska säga en enda "pryl" så blev det väl telefonen med.

13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Finns mkt som gjort mig glad i år. Mina underbara vänner, min familj och alla djur omrking mig bland annat. Men spontan-omtanke är värt mycket, och att jag fick ett par vinterskor av M värmde enormt mycket.

14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2010?
Måste nog bli alla Glee-låtar. I år har jag på allvar fastnat för Glee, och jag har verkligen masslyssnat på många av deras låtar. I love!

15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare tror jag, men det hänger mycket ihop med sjukskrivningen och allt runtomkring den. Det har varit tungt stundvis. Men jag har underbara vänner och familj som piggar upp som sagt. ♥

16. Vad önskar du att du gjort mer?
Egentligen att jag helt enkelt hade GJORT MER. Av vad som helst. Jag har suttit inne enormt mycket i år, men det har ju också sina anledningar. Men det är klart att man säkert hade mått bra av att kunna ta sig ut och faktiskt göra mer saker än vad man har gjort.

17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Nojat!

18. Hur tillbringade du julen?
Vaknade hos M, hade latmorgon, blev bjuden på dunderfrukost och begav mig senare till mamma där vi firade jul. Tittade även förbi hos pappa på kvällningen

19. Blev du kär under 2011?
Ja

20. Favorittidning?
Ridsport

21. Favoritprogram på TV?
Greys Anatomy! :D (Fast jag kollar ju sällan på tv faktiskt. Det blir ju oftast på datorn)

22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Nope, hatar fortfarande samma person lika mycket som tidigare.

23. Bästa boken du läste i år?
Tror ärligt talat inte att jag läst nån bok i år :S

24. Största musikaliska upptäckten?
Det får bli Daughtry. Jag har lyssnat på honom förr med, men i år fick han liksom en annan slags "storhet" hos mig.

25. Något du önskade dig och fick?
DISKMASKIN! :D

26. Något du önskade dig men inte fick?
Miljonvinsten på triss? ;)

27. Årets bästa film?
Remember me kom som en käftsmäll och gick rakt in i hjärtat.

28. Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Hade besök till och från under hela dagen, fina vänner och finaste familjen.

29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja självklart. Riktigt riktigt mycket. Men det känns onödigt att älta det nu när det ändå ligger i det förflutna.

30. Vad fick dig att må bra?
Det blir ett smått kopierat svar som förra året. Några ändringar dock. Känns som att det är samma svar på denna som på nr 13. Och jag vet att jag upprepar mig, men en av de personer som verkligen får mig att må bra, som finns där i ur och skur, som ger de varmaste kramarna som man någonsin kan få, det är "min" älskade Andreas. Man kan inte önska sig en bättre vän. Det är han som har plockat ihop bitarna när jag börjat falla isär och det är han som får mig att skratta när allt känns eländigt. Och det är han som får en bra dag att bli så otroligt mycket bättre.
Missförstå mig rätt, ni andra är underbara med. Mamma, pappa, syrran, ni får mig alltid att må bra. Mina underbara vänner. Naomi. Katterna. M. Ni är allt annat än bortglömda, alla har en speciell plats i mitt hjärta, och kommer alltid att ha det!

32. De bästa nya människorna du träffade?
Evelin ♥

33. Årets besvikelse?
Jag vet att jag upprepar mig. Men fiskarjävlen var en besvikelse. Fattar inte hur jag kunde bli så totalt jävla grundlurad. Ofattbart.

34. Förhoppningar inför 2012?
Jag la till en egen punkt nu eftersom jag tycker det känns så dystert att avsluta med en sån negativ grej som 33:an. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska skriva här.  Men jag säger så här, i brist på annat:
Jag hoppas på bättre hälsa, både fysiskt och psykiskt, men främst psykiskt eftersom det är vad jag jobbar mest med. Jag hoppas att jag så snabbt som möjligt kommer må så bra att jag klarar av att göra allt som "normala"människor gör, jag vill hitta ett bra jobb som jag trivs med, jag skulle vilja ha en medryttarhäst och jag vill ha bra och fungerande relationer med människor i min närhet. Och om sanningen ska fram - lite kärlek vore inte heller fel... :)


Plan B

Ja, men gott nytt år, och allt det där nu då! Akta era fingrar och djurens öron när ni smäller av raketerna ikväll.

Jag kör plan B ikväll och åker till pappa och blir bjuden på middag. Jag tror det kan bli bra. Syrran ska dit med så jag ska hämta dem i stan sen. Jag mår lite halvmysko ska erkännas, men det har ju varit en sån vecka, så det hör väl säkert till. Drömde för övrigt mardrömmar inatt igen, fast den här gången handlade det om att mamma hade blivit inspärrad på nån psykavdelning eftersom hon hade försökt servera förgiftad mat till nån uteliggare. Fast det var ju inte mamma som hade lagat maten, så hon visste ju inte att den var förgiftad. Ja, skitskum dröm, och det var massa andra detaljer med som gav mig total magknip, men vem bryr sig om vad jag drömmer liksom?

Nåja. Jag ska ta och ladda mobilen nu. Det håller inte riktigt att fortsätta på den gamla betalningsplanen när 30-dagarsperioden tagit slut, för då kostar det nämligen 1,99kr/min att ringa till folk. Freeeeeaky.

Sen fryser jag med.

Men gott nytt år hörrni!

Liten hund, stort bord

Har haft en finfin kväll hos Joanna. Modo tog en poäng och det får vi nog vara nöjda med.

Lillebror hade det nog inte helt tokigt heller. Fick lite godis o så. Gjorde ett litet experiment med. Okej, jag vet att det är enormt korkat att lära honom ta något från ett bord, men det var så roligt när han försökte första gången att jag var tvungen att låta honom göra det en gång till och då filma härligheten.



Idag är det då tekniskt sett nyårsafton. Även fast det är 23 timmar innan det är dags för "smällen" så att säga. Mina nyårsplaner har nog med största sannolikhet blivit pannkaka, så jag tror att jag kommer hålla mig hemma. Syrran var tänkt som min reservplan, men vi kom fram till att det kan vara rätt korkat att ta med Lillebror till stan (mer raketer där än här troligtvis) när jag inte vet hur han reagerar på sånt, tror nämligen inte att en sovande Evelin uppskattar en eventuellt orolig hund.

Vi får se vad det blir helt enkelt.

Den ofrivilliga golfaren

Det är en film jag gillar alltså. Sällskapsresan-filmerna överlag är bra. Eller ja, hälsoresan var ingen höjdare. Den senaste är jag inte speciellt intresserad av att se heller. Men golfaren och snowroller är lätt mina favoriter, de har jag sett många gånger. Suntrip är ju förstås också en höjdare. Skärgårdsfilmen har jag däremot bara sett nån enstaka gång så den har jag ingen åsikt om. Men som sagt, golfaren och snowroller, DET är bra film det... :P

Börjar återfå min "normala" hjärna nu iaf. Känns skönt att kunna tänka som en någorlunda vettig människa igen. Men det är klart, nojar gör man ju ändå. Och det lär ju fortsätta fram tills dess att jag motbevisas. Men kanske inte riktigt i lika extrem skala som när hjärnan är överfull av hormoner. Good shit.

Ikväll ska jag och Lillebror åka och hälsa på hemma hos Joanna, och då blir det förstås hockey. Jag är väl lite skeptisk till att den här matchen kan bli annat än förlust, men jag ser mig gärna ha fel en sån här gång :)

Nåja. Nu tillbaka till filmen. Det är ju faktiskt ingen reklam när det är SVT som visar film. Tummen upp!
"We are now going to sing a very famous swedish song, called ANSLAGSTAVLAN!"

EDIT:
Under tiden jag skrev tog filmen slut. haha. Duktig tjej. Så nu ska jag göra nånting annat istället. Hejhej.

Die hard

I fredags började vi kolla på Die hard. Såg dock inte hela, utan kanske en timme eller lite mer av den. På morgonen sedan så hade jag tyvärr inte riktigt tid att kolla klart, även fast jag gärna hade velat. Men som av en slump så går den på TV just nu. Jag hade egentligen tänkt kolla på en annan film, men eftersom jag aldrig sett slutet av Die hard så passar det ju utmärkt att den redan gått en timme. Så nu kan jag kolla klart på den, även om den håller på ett bra tag till, och sedan sova.

Enda nackdelen är dock att jag HATAR att kolla på film på TV, för det är så sjukt mkt reklam...!

Varför blir det alltid så här?

Klockan är strax efter åtta och jag är sjuuuukt trött. Precis som vanligt. Men snart är det dags för LB's sista promenad, och då blir man ju såklart pigg igen. Det är så typiskt bara.

Han fick busa förut förresten, vi träffade en man med en nioårig vhorsteh/alaskan husky-tik. Det gillade han :) Hon var dock mer full i lek än vad han var, han pep mest och smet undan när hon väl kom igång och började leka, haha. Men han gav sig inte utan fortsatte busa, så jag tror inte han led allt för mkt...!

Det är lustigt förresten... för någon månad sedan så skulle jag ALDRIG ha stannat och pratat med en främmande karl sådär, men nu när man helt plötsligt möts och båda har hund, då är det en helt annat femma. Ungefär som att farliga människor aldrig har hund.

Om bara känslan kunde släppa!

Drömde elaka mardrömmar inatt. Fy fan. Det var storm och jag var med Lillebror i kovland och tittade på ridlektioner. Sen kom det en storm. Ja ni vet, ungefär som den som varit eller nåt liknande. På något vis hade alla hästarna kommit lösa, och min älskade Diana (rip ♥) stog som fastfrusen när det började knaka i träden.

Alla människor runt omkring  sprang omkring och försökte samla ihop hästar och hundar, men eftersom Diana stog stilla så var det ingen som tänkte på henne. Sen knakade det till, ett träd knäcktes och föll rakt över henne... Och jag skrek.

Ungefär här någonstans vaknade jag. Jag hade en sån sjuk obehagskänsla i hela kroppen och mådde riktigt riktigt dåligt. Tänkte dock att känslan borde ju rimligtvis släppa nu när jag är vaken, för jag vet ju att Diana redan är borta sedan ett år tillbaka, så det är ju ingenting sånt jag behöver oroa mig över. Men känslan sitter kvar, och jag känner mig helt förstörd.

Den här jävla veckan alltså. Jag behöver verkligen nånting positivt nu.

Jag saknar dig hjärtat mitt... ♥

Lejonkungen!

Jag vill se Lejonkungen i 3D på bio. Jag vill jag vill jag vill jag vill!
Okej?

Jag tänker blogga om toalettvanor

Alltså, det är inte så farligt som ni kanske tror att det är. Jag ska inte vara intim. Inte så mycket, i alla fall. För det jag tänkte på var det här med toapapper. Jag är lite av den åsikten att toapapper är viktigt. Jag avskyr enlagers sandpapper-liknande papper som oftast finns på offentliga toaletter, eller typ sånna där riktiga budgetvarianter. Hur fattig jag än varit i mitt liv så har ändå toapapper varit nåt som jag "slösat" pengar på. För sååå dyrt är det inte. Jag kör på ICA's egna, 18 rullar för 69kr, det klarar man sig länge på i ett singelhushåll.

Nu har jag dock köpt det senaste packet på Willys. Det är mjukt, tre lager. Men det är mjukt. Alldeles för mjukt! Inte riktigt varit med om den känslan förut, men man kanske vänjer sig. Det var varken dyrare eller billigare heller, så troligtvis återgår jag till ICA när de här är slut.

Sen så är det ju det där med hur man hanterar sitt toapapper med. Vika eller skrynkla. Jag viker. Jag kände att det var viktigt att ni visste det. Moahahah

Var jag för intim nu?
Isf kan ni glömma att ni läste det här.

Nu ska jag lyssna på lite Winnerbäck. Jag tror för övrigt att humöret börjar stabilisera sig lite igen, skönt. Jag hatar de här dagarna när jag är totalt instabil. Jag ber om ursäkt till den/de som drabbats av mig typ igår och idag. I'm back now. Förhoppningsvis.

Får jag sova nu?

Enormt trött. Funderar allvarligt på att ta en powernap. Har sovit så enormt dåligt inatt eftersom jag haft så ont i magen. Känner mig inte alls i form. Bröööööööl.

Samtidigt är jag väl medveten om att en powernap utan problem skulle kunna bli flera timmar lång i det här läget, så jag antar att det blir reservalternativet hundpromenad istället. LB var lite dålig i magen imorse (intressant att veta va?) så jag tror inte han protesterar nå värst mkt. Även fast han ser ut att ha det rätt gott där i soffan just nu... Himla gottegris, ligger där och sover hela dagarna... ;P Sen har jag en go katt som sitter på min axel just nu med, det är ju också lite charmigt.

Men ja. Jo. Nej.

Promenad blir det.
Även fast jag helst skulle vilja sova. Eller nej, helst kramas, men näst-helst sova.

Vad ska du göra på nyår?

Det här blir nog kanske lite deja vu för några, men strunt samma.

Ännu en dag närmare det nya året då alltså. Och därmed är även nyårsafton snart här. Nyårsafton är, ungefär som midsommarafton, en sån där högtid då det känns som att man ska ha så "viktiga" planer som möjligt. Jag vet många som inte bestämmer sig förrän i allra sista minuten vad de ska göra, för att inte riskera att måsta tacka nej till något som hade varit roligare än de planer de redan gjort.

Att bestämma planer med någon, och sedan ställa in i förmån för nånting annat, nånting roligare, är ju mer eller mindre en dödssynd. Det är samma sak som att säga till någon att "Du är inte tillräckligt rolig att umgås med". Okej, kanske inte riktigt, men inte heller långt ifrån.

Jag är en planeringsmänniska. Jag tycker om att veta vad jag ska göra, och när jag ska göra det. Men samtidigt är jag långt ifrån guds bästa barn, jag har förstås också "väntat ut" högtider för att man velat göra det bästa möjliga alternativet. Det känns dock oftast inte speciellt bra att göra så. Så jag försöker undvika det.

I år har jag planer. Eller ja, jag hoppas det iaf, kan ju i värsta fall hända att Dagmar krånglat till det... Men jag håller tummen för att planerna består, för jag ser verkligen fram emot nyår som planen är nu... :)

Det är rätt lustigt

Jag brukar ju, som några kanske noterat, både titta och lyssna rätt mkt på Glee. Och jag har skaffat mig sjuuuuukt många favoritlåtar genom den serien. Men det slog mig inatt att det är väldigt många av de låtarna som jag aldrig hört originalen till. Borde kanske ta mig tid att lyssna på dem idag. Eller nån annan dag. Eller inte alls? Jo, jag måste nog lyssna nån gång på dem iaf. Jag är ju nyfiken.

Snart är det dags...

...att sammanfatta året som gått. Min vän Emma skrev på sin blogg att hon inte kunde förstå att hon fyller 28 om några dagar, och ärligt talat hoppade jag nästan till - tjugoåtta år liksom? Skitgammalt... ;) Näädå, så gammalt är det faktiskt inte. Jag känner folk som är flera år äldre... ;) Nej men skämt åsido. Åren går. Äldre blir man. Än så länge har jag inte så mkt åldersnoja, fast det hinner väl komma det med. Jag minns hur nojig han-som-inte-vill-nämnas-i-bloggen var några år innan han skulle fylla 30. Total 30årskris. Hur det blev när han väl fyllde 30 vet jag inte, eftersom han numera inte "får" ha kontakt med mig.

Men, nu var det ju inte det jag hade tänkt skriva. Jag hade egentligen bara tänkt konstatera att det snart är dags för någon slags "årskrönika" igen. Troligtvis i bildform, ungefär som förra året. Sen blir det väl säkert nån slags lista med. Det är ju ändå (med största sannolikhet) sista sucken för den här bloggen dagarna som kommer nu. (Huua vad hemskt det kändes nu helt plötsligt!)

Aja. Det tål att funderas på. Har lite annat som ska göras nu innan nyår med, så att Vissmålens hemsida är klar att skickas iväg lagomt till det nya året. Vi får se vad det blir i slutändan.

Nu ska jag packa ihop mig själv och gå o lägga mig. Är ärligt talat sjukt trött. Men jag har tankarna på annat håll och de är inte ens i närheten av att vilja lugna ner sig och sova.

Godnatt


Wordfeud-humor a'la pappa

De som spelar WF är väl medvetna om att det ibland kan ta obeskrivligt lång tid innan medspelaren gör sitt drag. Man har ju 72 timmar på sig innan man automatiskt förlorar, men det är trots allt rätt lång tid.

Nu var det så att jag spelade med pappa förut. Det slumpade sig väl så att vi spelade samtidigt ett par drag, så det gick snabbt från det att han lade till att jag kunde lägga, osv. Sen fick jag ett sms.

"Slut på batteri. Pappa".

Hahahah. Sötpappa. Men det var ju snällt att han informerade iaf.. :)

Buttermutter

Fortfarande sådär lagomt butter. Sällskapssjuk är jag, och inte så lite heller.

Lite sugen på att åka till mamma och Leif och hämta deras numera överblivna TV, eftersom de har köpt en ny på mellandagsrean. Det är ingen bjässe, "bara" en 28'' tror jag, men är ju ändå en stor skillnad mot de klumpiga sakerna som jag har nu, två stora åbäken till tjock-tv's. Fast det blir inte ikväll. Mina muskler (haha) är ungefär lika omotiverade som resten av jag är. Även om den inte är lika tung som de jag har hemma så ska den ju ändå kånkas och bäras på. Så det får bli ett senare problem.

Nu ska jag ta ut den stora fyrbenta på en promenad, vi kan ju se om han kan spåra upp lite motivation åt mig. Vore super.

Sök voffen, sök!

Nu är det klippt

Efter förmiddagens promenad så stoppade jag in hund i bilen, och sedan gav vi oss iväg till Djurkompaniet. En jättetrevlig tjej hjälpte mig med kloklippning. Första tassen var rätt traumatiskt, han pep och tjöt om och om igen - fast inte när hon klippte, utan mellan klippningarna. Haha, lilla muppen. Andra framtassen gick betydligt mkt bättre, då tjöt han nog bara en eller två gånger. Baktassarna gick utan några som helst problem. Då var han hur duktig som helst! Han fick även godis av kvinnan i kassan när vi skulle betala, så han var nog rätt nöjd i slutändan ändå :P Köpte ett nytt foder med med lite mer näring i, han är nämligen rätt så tunn nu. Måste göda upp den lille lite. ♥

Annars är jag trött och frusen idag. Lite "låg". Jag vet vad det beror på, men det är en klen tröst när man ändå inte kan skaka av sig känslan. Can't wait for this feeling to go away..

Jag kanske är kinkig..?

Jag har funderat. (Så, nu vet ni varför det luktar bränt, fast det var inte det jag skulle säga egentligen).

Jag bor i ett bostadsområde med en himla massa lägenheter, de som bor här är av alla möjliga konstellationer, unga par, pensionärer, partajande singlar, småbarnsfamiljer, you name it. Sen finns det en kategori till - nämligen hundägarna. Och nu är det då återigen hundägarna som jag funderat på. Den här gången handlar det inte om tillgången av bajspåsar eller nå sånt, utan jag har tänkt på det där med att hålla sin hund kopplad.

Återigen, jag bor i ett bostadsområde med en hel del lägenheter. Således bor det även rätt många människor här. Det är alltså inte landsbygd med 2km mellan husen. Jag tycker nog ändå att man bör ha sin hund kopplad på ett sånt här område. Jag ser väldigt ofta okopplade hundar när jag är ute med LB och jag blir lika nervös varje gång över att hunden ska skita i sin ägare och bara fara iväg istället. Jag vet inte hur jag skulle bete mig i en sån situation.

Och ja, jag förstår att de som släpper sina hundar i bostadsområden är tämligen säkra på att deras hundar aldrig skulle bete sig olämpligt, bita djur eller människa eller på annat vis "störa freden", men man vet ju aldrig. När jag var ute ikväll kom det två kvinnor gåendes med 7 hundar. SJU! UTAN KOPPEL! Behöver jag ens nämna att jag rätt omgående avvek från planerad väg och gick en helt annan väg istället? De var säkert världens snällaste, men hur han ägarna då veta att om nu deras supersnälla hund hälsar på en kopplad hund, att nu inte DEN hunden är satans avkomma?

Nej, jag tycker nog ändå att man kan ha sin hund kopplad så länge man är på ett bostadsområde som detta.

Tack och hej, leverpastej

Äh jag skojar bara.

Ja, alltså, min defekta hjärna spelar mig spratt som vanligt. Tur man är en stabil människa varje dag, jajjamen!

Om knappt en kvart är det hockey igen. Känns som det varit uppehåll skitlänge, kanske därför man börja känna av en någorlunda normal hjärtfunktion igen, för den går ju käpprätt åt skogen när det är hockey :P Då är pulsen hög kan man säga.. :)

Jaha... Nej jag har inget mer att säga. Jag har tråkigt. Hejdå.

Känslan av att vara efterhängsen

Det är trökig känsla. Just sayin.

(Och ja, trökig är ett ord även om inte WF skulle godkänna det!)

Dagmar har varit här

Haha, alltså, vem är det som väljer namn på stormarna egentligen? Nåja.

Har vaknat ett par gånger inatt av blåsten, men det var inga större bekymmer. Men visst, att jag inte "brydde" mig så mkt kan nog bero på att jag hade en god vän på soffan. Jag är inte speciellt förtjust i stormar, även om åska givetvis är värre, och är jag då ensam hemma så blir det ju 10 resor värre. Så det var väl tur för mig då att han inte blev utringd på jobb :P

Nu på förmiddagen när jag och LB var ute så var det mest bara blank-is. Skittråkigt. Den mesta snön har försvunnit under natten, vilket iofs inte är så konstigt med tanke på att det har varit 4-5 plusgrader sedan igår. Sjukt.

Andreas var nyss här igen och lämnade av några julklappar för inslagning och lite mat till mig, så nu ska jag tugga i mig maten och sedan sätta igång med paketinslagningen :) Yaaay!

Soffa - när du får oväntat besök

Det ligger en Andreas och sover på min soffa. Han ringde förut och ville titta förbi "en snabbis" eftersom han skulle bli utringd på jouren (plog-/saltbil) när som helst. Helt okej för min del.

Vi har kollat lite på Ice road truckers, och han har idiotförklarat amerikanerna. Vi har klippt klorna på katterna, hans initiativ, and he's got the scars to prove it! Hahahaha ingen av katterna är direkt frivillig till sånna aktivteter, så han fick sig nåt rivmärke genom tröjan. När jag höll gick det däremot alldeles strålande ^^ Nu är det bara Lillebror kvar, men de ska få ta hand om honom på Djurkompaniet istället, jag vågar mig inte på det själv, plus att han ju är lite rädd om fossingarna.

Ja, jag gick iaf ut på promenad med hunden jag. Och när jag kom tillbaka så låg en omkulltippad, något yrvaken, man på soffan. Det tog väl typ en minut till efter det sedan snarkade han igen. Får väl se om de ringer ut honom annars är det väl kanske lite snopet när han lika gärna hade kunnat åka hem. Mig spelar det ju ingen roll, jag är ju som bekant alena och vitlök-ig ändå.

Fast vad ska jag göra nu då? Jag är inte trött (inte så mkt, iaf) och jag vill inte gärna väcka den björn som sover ifall han nu ska ut och jobba. Lika bra han får sova. Ja, åmtinstone tills dess att katterna kommer och biter honom i tårna... :)

Bjuder på en historia så länge:

Tonight, tonight!

Ny favorit med Hot Chelle Rae, blir på galet bra humör när jag hör den. Sånna låtar vill man ha många av!

Hur som helst.

Ikväll kör jag solo och därför ska jag moffa chips och vitlöksdip. Moahahah. Då kan enbart jag själv dö av min dåliga andedräkt, och det är ju snällt av mig att skona omvärlden. Eller hur?

Förresten skulle jag gladeligen höra/läsa när Fanny berättar om blommor och bin.... ;D Hahahah =)

Även så är jag sjukt sugen på att beställa kläder på Ellos. Har hittat så himla mkt fint som jag vill ha, en klänning, två tunikor, två par jeans, leggins... Inga vanliga strumpor, ni behöver inte oroa er. 800 kronor har jag klickat ihop hittills. Och när jag rensade posten förut så hitade jag en sån där 30% rabatt på hela köpet-reklamgrej från just Ellos, som går ut i övermorgon. Då vart man ju inte direkt mindre sugen. Hum hum. 30% är visserligen inte så himla mkt, men det är mer än 0%. Jag har läst matte, så det vet jag.

Idag har jag varit hos mamma en sväng. Vi tog en promenad runt Sticksjön och lite så. LB hade fullt upp med att sniffa öööööverallt, han lyfte knappt näsan från backen en enda gång. Upptagen kille det där. Trevligt med promenadsällskap iaf, även om det kanske inte är helt smidigt att LB springer framför, bakom, från höger till vänster och bakåt och till höger igen och sen diagonalt OCH SÅ VIDARE. Smidig kille. Men det går ändå :)

Blablabla. Ordbajs.

Det närmar sig nyår. Och vid nyår byter jag till den nya bloggen helt och hållet. Jag har bestämt mig. Det kommer bli bra. Fast det kommer bli svårt att bryta vanan att gå till blogg.se, det är jag helt övertygad om. Men det blir nog bra. Jag tror det. Det blir säkert bra.

En bloggfri julafton

Nu har jag haft det sådär oförskämt bra igen. Gillas!

Jag kör en liten (?) återblick.

I fredagskväll när jag var packad och klar så gav jag mig ut till obygden. Blev återigen bjuden på fantastiskt god mat, jag börjar bli bortskämd! :D Jag gillar't... ;) På kvällningen där så blev det först julgransdekorationer! Sååå kul, jag har inte gjort det på flera år. Kommer inte ens ihåg när jag höll på med sådant senast. Sjukt mysigt. Sen kändes det stundvis lite cheesy att vi gick omkring och småsjöng på julsånger, men samtidigt var det rejält mysigt med :D Granen blev fin med vill jag mena. Efter det och kvällspromenaden så blev det julstämning med Die Hard fram tills dess att sällskapet snarkade gott där i soffan, då blev det sova istället.

Sen blev det julafton. Jag som mest känt mig som Grinchen den senaste tiden har väl inte direkt sett fram emot jul, men å andra sidan har jag inte så mkt emot den heller. Och lite som jag anat så började ju den här julen ovanligt bra... :) Vi tog det väldigt lugnt på morgonen. Alarmet ringde men det blev bland annat prat och Småstadsliv istället. Störd serie det alltså... haha!

Sen blev det frukot. Och vilken frukost sedan! Det var ju som ett riktigt julbord ju! Sill och skinka och bröd och köttbullar och massa annat gott. Åhh jag åt så mkt. Och gott var det.

Strax innan 15 anlände jag hos mamma. Emma, Evelin och Johannes var redan på plats. Strax efter mig kom moster Eva och hennes familj, därefter kom Tony och Andreas och sedan även moster Lena och Henke. Vi kollade på Kalle och strax därefter blev det lite julklappsöppning för Emma och Evelin eftersom de skulle åka vidare till Stöde till Johannes familj. Evelins första jul alltså. Man kan ju säga som Emma sa, att hon måste ha varit sjukt snäll sen födseln, för det var inte klokt hur mkt julklappar hon fick! Mkt bra-att-ha-grejer förstås, men ändå.


Annars gick det väl rätt städat till får jag tycka. Det var trevligt, inga "obehagliga överraskningar" utan bara en helt godkänd julafton. Jag fick dessutom betydligt mkt mer julklappar än vad jag hade väntat mig, speciellt med tanke på att jag redan förvarnat om att jag inget kunde köpa själv (nu gjorde jag ju visserligen det ändå, men aja).

Jag fick bland annat en morgonrock (har velat ha länge, men inget jag "unnat" mig. Bra klapp från Kerstin där!), presentkort på bio, Djurmagazinet, Sköna under (yaaaaay, köpa snygga och sköna underkläder!) och Birsta City, en nescessär, fordral till mobilen (dock aningens för litet så Kerstin ska eventuellt försöka hitta ett som är något större), en eltandborste, ett inramat foto på Eve och och och och... Jo jag fick ju en skitsöt liten "keramik-gran" av Clara som hon gjort själv :) Gullunge :)


Anyway.

Åkte förbi hos pappa och Kerstin vid 21:30. Bättre sent än aldrig. Pappa fick en flaska whiskey, och som tur var så hade jag ett helt suveränt minne, för det var precis den sorten som han gillar. Och som Kerstin också gillar väldigt mkt, visade det sig. Värsta fullträffen. Nöjd Erika.

Ja, men Lillebror då?
Jo, han har skött sig alldeles ypperligt, kunde inte önskat mig nånting annat. Han har charmat hela släkten och blivit klappad av alla tror jag, han ville inte gömma sig under trappan heller utan han var med i centrum hela tiden. Antingen på mattan eller under ett matbord. Fina killen alltså ♥

Nu är det alltså juldag och nu ska julmaten börja promeneras bort. Jag var så stinn av all mat igår så jag trodde jag skulle explodera. Men gott var det. Moster Evas hemgjorda sill är ju bara sååååå sjukt god, och dessutom kan jag äta ihjäl mig på äggen med majonäs, kaviar och räkor. SÅÅÅÅ gott! Så ja, idag blir det långpromenad. Men först ska jag vakna till liv.

Visst vart det en bra "liten" återblick? Jag är ju världsmästare på att "fatta mig kort". Eller inte. Men skit-sak-samma!

Bättre sent än aldrig?

Jag kom hem, grejade med Viss-hemsidan en snabbis och sedan kollade jag på Grinchen. Filmen, alltså. Katterna har levt rövare sen jag kom hem och jag har övervägt att kasta ut dem från balkongen. Jag fryser, och undrar om jag kommer kunna sova ändå.

Men jag vill ändå tillstå att det här har varit en av de bättre jularna på många år. Like!

OCH!

Jag vill, så här lite i efterskott, önska mina kära läsare en god jul och god fortsättning :)

Eve har idag firat sin första jul. I think she liked it :)
Nu ska jag sova. Ni får en julsammanfattning imornbitti.

GODNATT!

Jag och planeringen

Nu har jag slagit in julklappar. Nu slog det mig dock att jag måste packa färdigt allt tills morgondagen redan ikväll. Jag menar, det jag ska ha med mig till mamma o så. Visst, det GÅR ju att åka hem hit och hämta det imorn, men det känns lite onödigt. Så alltså, julklappar, kläder att ha på sig, grejer till hund... Varför känns det så lite när man skriver det, men så mycket när man tänker på det?

Nåja.

Packa Erikas kappsäck.

Jag ångrar mig inte!

Ja, förutom det faktum att jag nu är lite pengar fattigare än när jag åkte hemifrån. Fast det hade jag ju räknat med. Det var faktiskt inte så farligt mycket folk som jag hade trott att det skulle vara. Varken på Dollar eller på Birsta. Ja, för jag vågade mig faktiskt in på Birsta med, tufft va?

Nu har jag även handlat julklappar! Klart nöjd dessutom. Mamma, pappa, Emma, Evelin är de lyckligast lottade, men Leif och Kerstin fick bli lite lottade med. Till mamma har jag köpt en hum-hum-hum, till pappa har jag köpt hum, till emma har jag köpt en hum-hum och ett hum, Evelin får en öhh... jag vet inte ens vad den heter. Vi kan kalla den en hum-humma, Leif och Kerstin får varsin hum-hum-hum hum-hum. Det finns även ytterligare en planerad lott, men den är tidigast genomförbar efter tisdag. Så vi får väl se.

För övrigt är det nån smart jävel som börjat skjuta raketer och smällare i Finstratrakten. Omtänksamt. LB verkar dock inte bry sig jättemkt, han vart bara väldigt uppmärksam av knallarna. Nu ligger han nedanför min stol och är lugn. Vet inte riktigt vad jag ska göra på nyår heller, men det tål ju att kluras på helt enkelt.

Nu ska jag slå in julklappar, yaaaay!

Okej, det här kommer jag att ångra

Jag är rastlös idag. Rastlös, och lite halt. Om jag glömde bort vilken dag det är idag och framförallt vilken dag det är imorgon så hade jag tyckt att det var en ypperlig dag för att strosa omkring på Birsta. Men med tanke på att det igår tog mig ungefär en kvart att ta mig sträckan från Jet ner till Cupolen pga alla bilar, så lär det inte vara mindre folk idag när folk faktiskt fått sina pengar. Det lär vara snuskigt mycket folk.

Jag tycker det är lite jobbigt när det är snuskigt mycket folk.

Trots detta, så vill jag ändå inte bara sitta hemma och rulla tummarna. Ja jag vet, jag kan gå en långprommis med LB, men minns ni att jag sa att jag är halt? Okej, inte halt på riktigt kanske, men jag har sjukt ont i vänster ljumske. Jag tror jag börjar bli gammal. Eller så har jag sträckt mig. Hur som helst så gör det ont och jag kan knappt gå normalt. Detta borde ju iofs i sin tur rimligtvis få mig att vilka stanna hemma, sitta på röven och göra ingenting, men det finns så mkt tid till det ändå, så jag hinner nog.

Dessutom är det få saker som är så skönt som att komma hem efter en dag bland alldeles för mycket folk.

Ikväll ska jag ge mig ut till vischan igen. Mys ♥ Nånting säger mig att årets julafton kommer börja bättre än många andra år... :)

Aja, som sagt. Jag kommer ångra det här sen, men nu åker jag iväg. Dollarstore står på färdvisaren, så det får bli steg ett. Sen får vi se hur länge jag orkar och står ut, innan jag flyr till hemmets lugna vrå och ägnar mig åt film och webdesign istället :)

Nya dörrar, tjoho!

Fick ett enormt positivt besked i brevinkastet idag. Lite som en julklapp kändes det som, kanske var meningen? :) Det handlar hur som helst om att vi ska få nya dörrar till lägenheterna, sånna där säkerhetsdörrar från Daloc. Vad nu det innebär. Men det ska iaf minska lyhördheten från trapphuset, de är betydligt tjockare än de dörrar vi har nu, vi får brevlådorna samlade nere vid porten (fast hur fasen de ska få plats övergår mitt förstånd ärligt talat), ja, hur som helst så ska det alltså bli bättre.

Visste ju att det var något slags dörrbyte på G men jag trodde det var portarna där nere som skulle bytas. Men okej, det här är bättre. Fast jag måste ända tycka att hyreshöjningen på 7% ändå är lite väl magstark alltså...

Åhh, jag är så trött idag

Nu har jag gjort det mesta som ska göras idag. Jag orkar ärligt talat inte engagera mig nåt mer i städningen faktiskt, det blev en halvhjärtad dammsugning och röj av det allra värsta. Jag dog lite efter att jag hade varit på affektiva, det var tufft idag måste jag erkänna... Usch. Ja, så energin försvann rätt så rejält där.

Fick dock en fin energikick och glädjestund när jag busade med Lillebror på Schenker-parkeringen i väntan på Andreas, han var så rolig när han hoppade omkring ute i snödrivorna och grävde sig fram som en mullvad, huga vad jag skrattade! Han såg ut att vara så glad med, och så fort jag ropade kom han nästan flygande, han såg så galet rolig ut. Nu ligger han på soffan och snarkar, sötskit ♥

Det ska för övrigt bli lite spännande på lördag. Ja, julafton alltså. Fast just nu känns det lite som vilken lördag som helst, bara lite extra lång. Hur som helst, vi ska vara hos mami och Leif är det tänkt. Dit ska då alltså även mostrarna och deras familjer. Om jag räknar lite snabbt så blir vi väl ungefär 10-15 pers eller nåt sånt. Och jag har ju ingen aning alls om vad Lillebror tycker om en sådan folksamling. Men det visar sig väl, helt enkelt. Vi ska ordna ett litet krypin åt honom under trappan iaf, så då har han åtminstone någonstans att gömma sig. Hur som helst, spännande!

Återanvänd bild på General Vitskägg, men jag har en känsla av att den kommer användas många gånger framöver så ni kan lika gärna vänja er ;P

Hej hopp...

Min handled har tagit time-out igen. Inte så konstigt iofs, eftersom jag den här veckan burit tunga tvättkorgar (ja, de VAR faktiskt tunga), städat, skrubbat och donat. Jag var väl iofs ganska beredd på att det skulle bli handledskollaps av det hela, fast eftersom gårdagen gick bra så trodde jag att jag var skonad. Tji fick jag.

Har småstädat lite här hemma nu iaf, ska dammsuga sedan med, men det får vänta tills jag kommer hem från affektiva. Brorsan ska få vara hemma medans jag åker, det är ju lite småkallt ute idag så det är nog lika så skönt för honom.

Att göra:
Psyk, tanka, promenixa, dammsuga, duscha, överlämna julklappar och tankkort, invänta besöket.
Tror inte det är ngt mer. Och skulle jag ha glömt nåt så må det väl vara hänt då.

Nu ska jag fortsätta läsa bloggar, har inte läst på nån dag så nu har jag ungefär 250 olästa inlägg igen. Känns som att jag borde rensa bland bloggarna jag följer, de flesta inlägg skummar jag ju bara igenom ändå...


Praktiskt

Jag frös igårkväll. Sådär som jag kan göra ibland. Så när jag inte kunde somna (omöjligt att somna när man fryser ju) så byltade jag på mig långkalsonger, strumpor, långärmad tröja, och så la jag även på både överkastet och filten på sängen. Och såg till att jag hade alla tre ludna djur i sängen. Perfekt.

Well, det vart ju varmt. Inte för varmt dock, det enda jag har tagit av mig inatt var en av strumporna, och den har nog åkt av av en slump tror jag. Somnade som en stock när jag väl blev varm iaf, win! Nu på morgonkvisten när jag tittade ut så visar termometern -11 grader. Vintern är här! Och då blev det ju plötsligt sjukt praktiskt att jag redan har långkalsongerna på mig. Nu blir det vinterpromenad med General Vitskägg :)

Denna dagen är ett liv

Jag tycker ändå att jag varit hyfsat effektiv idag. Eller nej, kanske inte med "normala" människors mått, men med mina egna. Och det är väl de som gäller för mig, eller?

Fem maskiner tvätt blev det i slutändan. Nu är det rent, fint vikt, och ligger i min kalla bil i väntan på leverans till sin ägare. Leveransen kommer ske imorgon eftersom han var sen till jobbet idag. Trots detta sammanstrålade vi i Birsta en snabbis eftersom han skulle lasta nåt på Jula. Vi hastade in på ICA en sväng och tog ut en peng (haha jag rimmade! Kluriga jag alltså) och sedan tillbaka till bilen och lastbilen. Jag fick för övrigt min julklapp av finevän, fick låna hans tankkort så nu ska jag tanka bilen och reservdunken full! Braaaaa julklapp till en fattig flicka!

Lillebror fick komma ut och sträcka på benen med, han är sådär måttligt intresserad av Andreas, hahaha, det är lite kul nästan.. ;P Vi tog iaf en promenad runt till framsidan till Djur....kompaniet? Fan, jag kommer aldrig ihåg vilket som är kompaniet och vilket som är magazinet. Anyway. Tänkte kolla om de hade möjlighet att hjälpa till med kloklippning för nu börjar det verkligen behövas och LB är en farbror som är rädd om fötterna. Då tänkte jag ju att det kan vara bra om någon annan gör det första gången, så att jag får se hur det ska gå till och kanske lite tips o så. Fiffig jag. De hade dock ingen tid innan jul, vilket man kan förstå. Men i mellandagarna skulle det inte vara några problem, så vi får väl se om han står ut

Handlade lite innan jag åkte hem iaf. Nu överlever jag även om inte FK betalar ut ersättningen på fredag. Men jag hoppas förstås att de gör det ändå, det skulle ju underlätta lite...

Annars... ptja, jag har fortsatt plocka hem alla miljoner filer som jag kan tänkas behöva nu när jag återigen ska ta över Vissmålens hemsida. There - I said it! Det känns kul faktiskt, att de vill ha tillbaka mig. Då måste jag ju ha gjort nånting rätt iaf. Har gjort min första uppdatering idag, dock bara en liten sådan. Har fler projekt på gång, och har även satt fru gårdsföreståndare i arbete. Erika said: DELEGERA! Fru gårdsföreståndare said: Löser :)

Fåordigt men förhoppningsvis effektivt :)
(Fast okej, jag sa några fler ord än delegera när jag la fram det, men det ser inte lika intressant ut i bloggform!)

Hmm mer då? Jo jag har slagit in två julklappar å Andreas vägnar, yaaay. Jag gillar ju att slå in julklappar så jag tackar och tar emot när jag blir satt i sånt arbete. Rätt nöjd dessutom...

Och sen då... HAHAHAHA Jo jag har ju även med största säkerhet gjort årets telefontabbe. Eller ja, inte så mkt en tabbe, utan mer.... Ja, årets telefonpinsamhet. Åhhh herregud, det var länge sen jag kände mig så enormt fånig och förvirrad. Hahahah. Skyller på att jag inte riktigt var förberedd. Men det bjuder jag på. Jag har inte så mkt att välja på heller för den delen, gjort är gjort! =)

Nu ska jag ta och hoppa i säng. Imorgon ska jag ägna mig åt lite städning på förmiddagen tänkte jag. Vid 15 har jag sista individualen för det här året (gissar jag) och efter det ska jag invänta tvättöverlämningen och sedan på kvällen får jag sällskap igen, yaaay :))

Jo förresten. Det känns ju ungefär som att jag har fått en ny telefon igen med. Jag uppdaterade den igår när jag var hos Andreas och städade (min julklapp/födelsedagspresent till honom) och vart menyer och allt tjosanhejsan då förstås uppdaterat till det nyaste senaste. Herregud, innan jag ens fattade hur man svarade i telefon, hahaha. Jag är lika tekniskt begåvad som en guldfisk, yup yup.

Godnatt!

Hur har jag kunnat missa det?!

Jag tycker ju oftast att jag har rätt hyfsad koll på datorer och teknik. Ja, jag vet att jag säger emot mig själv med tanke på alla de problem jag haft på sistone, men jämfört med många jag känner så har jag ändå helt okej koll på det mesta jag behöver ha koll på, åtminstone. Och det duger för mig.

När jag läser bloggar ibland så kan jag störa ihjäl mig på att de har så sjukt liten text. Jag har avföljt några relativt intressanta bloggar av denna anledning. Nu ikväll satt jag och läste ett inlägg om hur män i regel tycker att de är mer attraktiva än de är, och motsatsen för kvinnor, (riktigt intressant för övrigt, även detta från HMIGU, igenkänningsskratt!) och jag reagerade även där på att skribentens (Annes förbannade blogg, ja alltså den heter så på riktigt) text var såååååå liten. Då ser jag helt plötsligt det här:



Jag vill dock poängtera att texten i inläggen är mindre än vad den blå texten här ovan är, så ingen tror att jag är helt blind.

Aja. Min tanke var denna: Nämen! Har Blogger samma funktion som Windows har med mina mappar? Värsta fiffigt! (Blond moment, okej). Jag insåg sedan att detta fungerar typ överallt. På massor med sidor. Kanske alla, vad vet jag? Sjukt fiffigt iaf. Men helt ärligt, hur har jag kunnat missa den här funktionen?! Klantigt, riktigt klantigt.

Tid, är vad det tar.

Vet ni hur lång tid det tar att plocka hem ungefär 1000 (t-u-s-e-n) små filer, var och en för sig, från internet till sin dator? Det tar jättelång tid. J-Ä-T-T-E-L-Å-N-G tid är vad det tar. Men det går framåt. Sakta men säkert. Jag gissar att jag uppskattningsvis har ungefär 300-400 filer kvar. "Bara". Men snart är jag i fas!

Ostabilt

Jag hatar pengar. Pengar är skit. Åtminstone när man inte har några.

Jag väntar på besked från FK om när jag får nästa utbetalning. På "Mina sidor" finns ingen kommande utbetalning registrerad, och den brukar finnas där ett par dagar innan. Däremot står det som "allmän information" att avvikande utbetalning sker den 23 december, alltså på fredag. Ungefär som om man vore en normal människa. Men det känns lite oroväckande att det ändå inte finns något kommande utbetalning registrerad på just min sida.

nervös.nu

Det var dumt att sätta sig ner

Kom precis in från hundpromenad. Innan hundpromenad så packade jag tre maskiner fulla med tvätt. Insåg precis att det är ungefär precis just nu som de är klara, och jag har minst en maskin till att köra. Alltså borde jag gå ner omgående för att hinna få allt tvättat och torrt till klockan 15. Gäääsp

Det var dumt att sätta sig ner helt enkelt. Jag vill sitta kvar.
Fast när jag kommer upp från da washingcottage (haha snyggt ord) så ska jag koka mig lite gulaschsoppa. Det var länge sen sist och det är dessutom det enda, förutom nudlar och makaroner, som jag har som ätbart hemma. Då lockar soppan mer, även om jag garanterat kommer få ont i magen av den sen med. Men men, det som inte dödar härdar.

Hej då stol, hej tvättstuga.

Bland drakar och demoner

Idag har jag och General Vitskägg varit ute och spanat in Finstadraken. Sjukt fränt. Igårkväll när jag passerade "bygget" så var jag helt säker på att det skulle bli en avbild av familjens hund, men idag såg man ju klart och tydligt att det var frågan om en drake. Tänk så kreativ man kan vara!

Dock svårt att fota en vit drake med vit bakgrund i skugga, med mobilkamera. Men aja.


Kandidat till årets jultomte 2011?

Jag vet vad jag vill ha i julklapp


Frågor på det?

Jävla skit

Ja, så kan man säga det. Jävla skit. Fans jävla skits helvetes jävla fan. Plus femtioelva svordomar till.

Bet precis sönder en tand. "Bara en tugga innan jag ska borsta tänderna". Smart. Jävligt smart! En kant på en hörntand visserligen, så det är väl inte så farligt "rent estetiskt", men det är inte bra. Det är tammefan allt annat än bra. Det kommer bli dyrt, det känner jag på mig. FAN. Fan, fan, fan. Inte nog med att jag har tandläkarskräck, jag har även ett extremt allvarligt fall av betala-tandläkaren-skräck.

Dessutom svalde jag tandflisan innan jag hann reagera. Tänk om den är vass. Tänk om den river sönder magsäcken på mig nu. Jag har sett Greys, och jag har sett House. Jag vet att shit happens! Små rivsår blir stora operationer! Eller ja, så allvarligt kanske det inte är, men ändå. Ni fattar.

Jävla skit. :(

Wish you were here ♥

Ännu en dag når sitt slut. Tänk, man skulle ha kunnat skriva nåt sjukt poetiskt där kände jag, men jag är inte poetisk på en fläck så därför skippar vi det.

Har precis haft spontanbesök av finevän som bland annat visade mig en hiskeligt stor sedelbunt (JAG VILL HA!) och som dessutom instruerade mig i ... öhh... ja, det var nånting bra man skulle göra med datorn, som var bra. Bra va? Jag vet inte vad det kallas, men man skulle krympa nåt och få en till bokstav, och det var tydligtvis nåt bra. Jag får väl lita på det då och se om jag får till det nån dag framöver här.

Annars har jag inte så mkt mer att säga ikväll egentligen. Trött och kramsjuk är jag minsann, men får nöja mig med att gosa med odjuren. Funkar väl det med. Ska strax hoppa i säng, imorn är det som sagt dags för affektiva igen. Jag har inte gjort läxan den här gången heller, jag har helt förträngt det... Fan. Får se om jag kan få ihop nåt på förmiddagen innan jag åker dit, annars får jag väl helt enkelt bara erkänna hur kass jag är. Kuuuul!

Apropå kul, hittade denna på weheartit.com och skrattade rakt ut.

Erkänn, det var lite sanning i det där ;P

Nåja. Nu: Sova. Och drömma om ...... Ptja.. gissa det den som kan.
Godnatt.

Oinspirerad

15:49
Vet inte varför jag är så trött idag. Det är väl en sån dag antar jag. Känner mig allmänt trött, orkeslös, oinspirerad och bara seg. Superseg. Strax dags för ännu en promenad med monster och det är väl bra att jag har honom som får ut mig ett par gånger om dagen, annars hade jag nog säkert lagt mig i sängen och bara ... legat.

Kanske lika bra att jag har en sån där icke-dag idag, för imorn blir det desto mer hektiskt. Affektiva där mitt på dan, sen åker jag till syster nån gång därefter och lämnar brorsan, för på kvällen ska jag iväg på lite annat och då kan han inte följa med. Det blir tillräckligt med ensamtid för honom ändå, med tanke på affektiva menar jag.



17:56
Oops, jag kom av mig lite. Glömde visst bort att jag höll på att blogga, och sedan blev det hundpromenaden osv. Har hunnit med att kolla på tre avsnitt av Glee idag, helt enormt vad jag gillar den serien alltså. Älskar att sitta och sjunga med.

Har förresten fått väldigt mkt positiv feedback på våra doplåtar från i lördags. Jag själv har lyssnat på dem många gånger, hur fånigt det än må låta, och jag känner mig lika nöjd varje gång. Så skönt! Det, om något, är ett energi till en trött själ... :) Tack för alla era snälla ord, ni är super! ♥

Utan dina andetag

Här kommer den andra låten som jag sjöng på dopet i lördags. Ni vet hur jag var rädd för att det skulle låta skit även fast det kändes bra? Well, screw jantelagen, men jag tycker att båda låtarna blev enormt glad. Nöjd tjej!

Erika - Utan dina andetag by Erika Näsberg

Min syster är dessutom en ENORMT duktig pianist. Stolt storasyster ♥

Vårt lilla mirakel (Samuels sång)

Det här är alltså låten som jag och syster gjorde tillsammans som dopgåva till Samuel. Den är i två versioner här, dels den från själva dopet och så även den omickade från repetitionen innan.

Erika & Emma - Vårt lilla mirakel (Samuels sång) (utan mikrofon) by Erika Näsberg

Erika & Emma - Vårt lilla mirakel (Samuels sång) by Erika Näsberg

Ett dygn senare

Nu är jag hemma igen efter ett härligt dygn ute i obygden med denna där mysiga... Hmm ja jag ska väl inte säga så mkt kanske :) Har haft det enormt bra iaf, och igår blev jag bjuden på SÅÅÅÅ enormt god mat. Det var älgstek och potatisgratäng, jag hade lätt kunnat äta ihjäl mig, så sjukt gott alltså.  Sen blev det mer Band of Brothers och kvällspromenaden med Lillebror innan man stupade i säng. Sov riktigt gott dessutom, vaknade inte speciellt många gånger alls vad jag kommer ihåg, bara där på morgonkvisten.

Åhh, don't you just love mina dygsåterberättelser? Måste ju vara hemskt ointressant. Men ni får leva med det eftersom det här i princip är min dagbok.

Hur som helst så har det snöat inatt/i förmiddags. Myyys! Lillebror hoppade ner i diket där det var som mest snö och bökade omkring som galen! Han är söt den där lilla muppen. Det var dock rätt skönt att få komma in efter promenaden och mysa ner sig i soffan... Gillaaaa!

Här hade han dock hittat en del av vägen där det var lite mindre snö, men har man korta ben så är det djupt nog.. ;)

Nu sitter jag och kollar på "Glee the concert", det är väl ungefär en halvtimme kvar av det. Efter det blir det kvällsprommis i snön med brorsan (som just nu ligger på rygg och snarkar i sin soffa) och sen.. ptja.. sova tidigt antar jag. Eller kolla på nån film. Hade ju inte haft nåt emot lite sällskap förstås men man kan ju inte få allt har jag hört. Och apropå att inte få allt så förlorade jag i Monopol idag med. Taskigt alltså. Jag skyller på brorsan, han var uppenbarligen inte lika motiverad att vinna som jag var... ;P Fast det var roligt att spela ändå :)

Och apropå något annat så har jag fått in musikfilerna från igår till datorn. De finns på soundcloud redan, men jag ska lägga in dem här på bloggen antingen idag eller imorn med. Jag är riktigt nöjd faktiskt, jag tycker nog att det lät lika bra (?) som det kändes... Whii! :)

Nu har vi dopat oss

Sådär, dopet är avklarat och det gick ju relativt smärtfritt tycker jag nog. Vi tog oss igenom låtarna med någon mindre miss bara, återstår nu att lyssna på inspelningen och höra hur det lät. Haha, man lär nog bli sjukt missnöjd som vanligt :P

Eller okej. Startade nyss manicken och tjuvlyssnade från första repet, och DET lät faktiskt förvånansvärt bra. Men sen stängde den av sig. Mobbing. Jag fick inte med sladden när jag lånaden den dock, så jag kan inte lägga in nåt i datorn. Det innebär att både ni och jag får vänta på att lyssna. Jag tror att jag är den som sörjer mest över det faktiskt, haha.

Det var ett mysigt dop iaf. Samuel skötte sig prickfritt, prästen var lite virrig, psalmerna var fina och vi fick en hel del beröm för vår insats. I like!

Mellanlandar lite just nu bara, hämtar mat åt Lillebror och lite småpinaler till mig själv, sen ska jag ge mig ut till obygden för lite (?) feelgood-time och myys. Jag gillar ♥

Måste tanka först bara. Annars blir jag väl ståendes i Allsta eller nåt. Högst olämpligt!
Jag ska förresten fixa lite musik till bilen också, om stereon mot förmodan går med på att fungera som normala stereos gör. Annars får jag väl lyssna på Musikhjälpen istället.

Dopdags!

Japp, nu är dagen här, då Maddes och Mattias lille Samuel ska döpas. Det som är lite pinsamt i hela historien är att jag nästan förtränger att det faktiskt är mina vänners dop, bara för att jag haft huvudet fullt med att jag ska sjunga. Fast å andra sidan kanske det är lika bra, I want perfection! Fast det får man ju sällan eller aldrig förstås. Men man vill ju att det ska gå så bra som möjligt, oavsett vems dop det är.

Hur som helst, ska bli kul att träffa brudarna med, jag antar att de flesta utom Emma och Ida (som bor på annan ort) kommer dit. Huvva, nu ska jag inte tänka på det. Det är nämligen lite extra nervöst att sjunga inför mina vänner, konstigt nog. Så jag ska nog ta sikte på nån främling i "publiken" så blir det nog bra.

Nåja. Nu ska jag måla klart naglarna och sedan bege mig iväg och hämta syster-yster. Lillebror ska få vara med Johannes och Evelin idag, det kan ju bli intressant, not. haha. Han lär väl ligga lika slött och slappt som alltid (förutom hos Anso då).

Och hur har jag då löst gårdagens bekymmer? Ptja, håret är uppsatt på obestämt vis, jag får se vad det blir av det. Det blev inte klänning eller kjol, det blev svarta byxor, grått långt linne och en stickad vit tröja. Jag täcker spektrat, typ. Det får bära eller brista. Det blev inte mer avancerat än så helt enkelt.

Nu är naglarna klara med. Awesome. Fast nu vill man ju helst undvika att använda händerna på en stund för att inte sabba mer än nödvändigt. 10 minuter till avfärd, det blir nog bra.

Wish me luck!

Hej hopp...

Jag har förlagt min gummisnopp...

Eller, vänta. Nej, det har jag ju inte. Jag har ingen som är gjord av gummi heller för den delen. Svårt att förlägga något som man inte ens äger. Om det inte är någon annans, vill säga. Och man slarvat bort den. I så fall hade det varit pinsamt. Fast å å andra sidan så skulle det aldrig falla mig in att låna en gummisnopp av nån. Höjden av ohygien, typ.

Sidospår. Jag visste egentligen bara inte vad jag skulle ha för rubrik, och så blev det på det där viset istället. Så det kan gå...

Nåja. Nu har jag ganska nyss kommit hem. Det gick bra hos Ann-Sofie iaf, LB och Nova fick träffas på parkeringen först och sen tog vi in de galna tu in i lägenheten. Det var inga större problem, även fast Nova mest ville busa och LB mest ville para sig. Nova luktade väl eventuellt kanske tydligen löp fortfarande (VM i konstig mening, jag vann), så han vart väl lite distraherad av det kanske. Men annars gick det bra. De har härjat på som små galningar och efter ett tag la sig LB på mattan och bara tokflåsade. Lillvovven, haha. Han verkade inte olycklig dock.

Jag åkte hem rätt tidigt ändå. Hade nog tänkt vara kvar längre, men jag satt mest och gäspade så jag kände mig sjukt osocial. Åkte hem, gick promenad i snöfallet (det lär vara borta tills imorn, suck) och sen in. Nu har jag sjuuuukt ont i magen, jag hoppas det går över snart. För mkt mat idag, det är vad jag tror.

Just nu sitter jag mest och funderar över hur jag ska strukturera upp mitt liv fram tills dopet. Vad ska göras ikväll, och vad ska göras imorn. Detta är iaf vad som ska göras:
- Morgonpromenad (svårt att göra det ikväll, haha)
- Duscha
- Välja kläder och förslagsvis även klä på sig
- Fixa håret på nåt fiffilurigt sätt
- Måla naglarna
- Komma ihåg presenten och "spela in-mojängen"

När jag skriver det så här så känns det ju inte som nå mycket att göra. Men till saken hör ju att jag är sjuuuukt morgontrött och allmänt oinspirerad då. Så det hade ju varit skönt att veta redan ikväll vad jag ska ha på mig, till exempel, eller att duscha redan nu. Men jag har ingen lust att duscha nu, jag är trött. Och jag har inte den blekaste aning om vad jag ska ha på mig, för tydligtvis är det under inga omständigheter okej att ha en svart klänning när man ska på dop. Skit också. Jag har några andra klänningar, men de känns för somriga. Eller jeanskjolen, men jag tycker aldrig att jag hittar nåt som passar att ha upptill till den. Byxor har jag bara jeans och svarta, och hur spännande är det? Blä, jag hatar kläder, de vill inte samarbeta med mig riktigt. Vart är askungens möss när man behöver dem, liksom!?

Nej, jag tänker nog faktiskt gå och lägga mig nu. Jag vet, sjukt tidigt, men jag ska väl slå igång nån film och så ska jag försöka ringa på denna där med... :) Så not to worry, det hinner nog bli sent innan jag somnar ändå. I'm still me.

Guten nacht, schwartze katze.
Superbra rim, alltså.
Men godnatt.

Note to self

Känslan "Jag har ju för fasen nästan nyss tvättat - HUR kan det vara möjligt att jag inte har nåt att ha på mig?!" kan i mitt fall ganska lätt förklaras med att all den rena tvätten fortfarande låg nerpackad i tvättkorg och IKEA-kassar.

Värt att notera till nästa gång.

Jag är en tjuvtittare

Det smärtar mig att erkänna, men det är faktiskt sant. Jag kan inte riktigt hålla ögonen i styr.

Det är alltså inte så att jag klättrar på husväggar och stirrar på folks privata stunder o så, så missförstå mig rätt nu. Men jag kommer på mig själv flera gånger per dag att jag, när jag är ute och går med LB, tittar in hos folk. Tittar inte efter nåt speciellt, kan kolla på gardiner, hur de julpyntat, eller vad de tittar på på TV om den är igång, värre än så är det inte. Och jag stannar ju inte, utan det är mest bara i farten.

Aja. Jag hade egentligen inte så mkt mer att säga om saken. Vi kan kalla det för fredagsbikten, eller nåt sånt. Så, forgive me bloggers, 'for I have sinned. And I'll probably do it again. Haha!

Nu ska jag vika tvätt. Det får bli min bot för synden, så det räcker nog.

Jag syndar nämligen aldrig annars...

 

Hehe... Nu ljög jag med. Äsch då.


Så får man egentligen inte göra

Jag brukar förbanna bloggare som gör korta inlägg i stil med "Ska åka till ICA nu, skriver sen! Puss", så därför tänker jag inte göra ett sånt inlägg.

Jag har nu officiellt inte gjort ett sånt inlägg eftersom jag har skrivit mer än 30 ord i ett och samma i samma inlägg, så därför kan jag med gott samvete säga:

Nu ska jag åka till syster, äta lite och repa lite. Skriver mer sen!

PUSS!

Hej och hå...

Oj vad det går... trögt, idag.

Nu ska jag och LB ge oss ut på morgonturen, tidigare idag än igår, haha. Om en timme ungefär så ska jag ha tvättstugan, tänkt multitaska och köra nån maskin innan vi drar oss iväg till lillasyster för lite doprepetitioner. Det kan gott få torka medans jag åker iväg, så tänkte jag ungefär.

Nu var det iofs inte så längesen jag tvättade senast, men jag tänkte köra ett lass med sängkläder och handdukar nu. Sånt är alltid trevligt att ha rent. Man måste ju byta förr eller senare, har jag hört. Och då tänker jag alltid på den där klassikern, om varför man måste tvätta handdukar, förhoppningsvis är man ju redan ren när man använder dem. Höhö. Men nej, jag är inte så korkad att jag låter bli att tvätta mina handdukar, ni behöver inte oroa er.'

Jag tänkte bara så ni vet.

Jag är taggad!

Egentligen har jag lite för mycket saker i hjärnan för att det ska vara möjligt att sova. Men jag ska blogga om det och sen ska jag göra ett försök ändå.

1) Imorn ska jag och syrran göra sista repet inför lördagen. Alltid kul att repa med sys, även om det kan bli lite väl flamsigt ibland... ;) Men det är smällar man får ta! Vi kan ju trots allt skärpa oss när det behövs, så då kan man gott få flamsa lite med...!

2) Imorn eftermiddag/kväll ska jag och Lillebror åka hem till Ann-Sofie och bli bjudna på tacos. Eller ja, jag ska få tacos. LB ska få träffa Nova. Lika barn leka bäst, fast Nova är typ dubbelt så hög som honom. Fast det beror mest på att LB har kort ben. Han är söt ♥ Så först ska vi iaf träffas utomhus, så att de inte river lägenheten när de kommer in. Om LB ens kommer orka upp för alla trappor vill säga... ;)

3) På lördag är det DOP! Jag är sjukt taggad och börjar även bli nervös. Jag blir alltid nervös, det hör till, och är inte nödvändigtvis något negativt. Sjunga i kyrkor är heeelt underbart, har alltid älskat akustiken i kyrkor, och om jag då dessutom får vara solist så tänker jag ju absolut inte klaga! Jag är lite ego på det viset, jag gillar att sjunga solo, och jag älskar dessutom att ha min syster som "konsertpianist". Sjukt skicklig tjej, den där Emma Näsberg. Stolt storasyster ska ni veta ♥

4) Lördag eftermiddag/kväll och jag ska ge mig ut till utsidan av stan igen, ni vet, där det inte finns någon täckning... ;) Och vet ni vad? Det gör mig inte ett smack. Jag åker inte dit för att leka med min telefon, utan för att umgås med fina sällskapet. :))

Haha okej, jag blev inte mindre taggad av att skriva om det. Nästan tvärtom faktiskt, sitter här och småstudsar på stolen med ett stort leende i hela ansiktet. Sånna stunder är sällsynta i mitt liv, fatta hur sköööönt det här känns! Att vara på rätt väg?! Det kommer nog bli svårt att sova inatt. Men det är det fan värt... :)

Avslutar med lite natt-humoristisk Glee :P


Nu försöka sova :)

Det här gjorde min dag!

Jag har aldrig blivit omnämnd på detta vis förut, så jag hoppas det är okej Fanny, att jag gjorde en liten "grej" av det hela.

Det är nämligen så här att Fanny nämnde mig i sin blogg ikväll, och jag blev helt paff. Visst, vänner och bekanta har sagt att jag skriver bra och så, men inte på det här viset. Fanny känner jag dessutom inte, inte egentligen. Vi har träffats två gånger, det är tack vare henne som jag har Lillebror nu. Annars "känner" jag henne bara genom hennes blogg, genom Andreas "historier", och spridda meningsutbyten på Wordfeud. Så därför känns det ju lite annorlunda än att mamma säger nåt positivt liksom :P Hur som helst.

Ja jösses. Jag vet inte vad jag ska skriva, jag vart sådär lagom mållös, kan man säga.

Det känns ungefär som att ha fått dubbla MVG i skolan alltså! Haha :)

För övrigt tycker jag gott att ni kan besöka Fannys blogg med, hon är galet duktig på att skriva, och skriver underhållande dessutom. Och det säger jag inte bara för att hon skrivit så här fint om mig... ;)

Haha vad fånigt glad jag blev av det där alltså, ännu en gång, STORT TACK!

(Btw, om det inte var okej att jag la ut din text på det här viset Fanny, säg då till så tar jag bort den! No hard feelings!)

Good to know



...fast någonting säger mig att vi inte riktigt talar samma språk.

Tidsfördriv med jultema

Hittade den här listan hos Yezzcorner. Jag tänkte köra igenom den även fast jag inte alltid är/varit så positivt inställd till julen. Men nu kör jag den här ändå! Ignorera att jag är Grinchen.


Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Jag har absolut ingenting emot att jobba julafton. Jag gjorde det på Arkivservice (bytte till mig julpass), jobbade jul på Eniro, försökte få jobba jul på CH (men där fanns inget behov just då och ingen ville byta)... Så absolut, jag har ingenting emot att jobba på jul.


Bakar du något till jul? vad?
Jag brukar göra det. Jag brukar baka nåt lussebulle-aktigt och pepparkakor, men i år har det inte blivit nånting alls. Ibland får man prioritera om helt enkelt... Lite trist, men sånt är livet.


Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
UTAN! Om det nu ska vara russin så ska de vara utanpå, och inte nerblandade i degen.


Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Ptja... egenproducerat? Typ knäck då eller? Knäck är gott. Annars vette fasen.


Knäck eller ischoklad?
Knäck! Fast inte sån som är stenhård, lite seg måste den vara.


Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Jag har ingen adventsljusstake som man tänder varje söndag. Jag skulle nog bara glömma bort det så det känns inte riktigt som nån mening.


Som fönsterprydnad; stjärna eller elljusstake?

Jag gillar båda. Fast jag har blivit mer förtjust i stjärnor på senare år, både de som hänger i fönstret och de som står på fot. Det är fint!


Vill du ha julkort med brevbäraren eller i mailen?
I brevlådan förstås! Julkort är en av mina favorittraditioner, och den viker jag inte på... Så snart ska de postas... Tur man är ute i god tid o köper kort och frimärken alltså.. ;)


Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…eller vad?
Grönt har jag nog inget, men rött och vitt blir det ju en hel del. Måste nog skaffa nåt grönt med, rött och vitt luktar ju timrå lång väg, tacka vet jag "Röda, vita gröna, alltid lika sköna, MODO HOCKEY såklart!" ;)


När julpyntar du hemma?
Jag pyntar när andan faller på. Men i början på december nån gång kanske. Beror lite på hur motiverad man känner sig med.

 

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Nja... Eller ja, kanske. Fast å andra sidan har jag bara haft ett "eget" ställe att fira jul på i typ... Ja, det här blir tredje året. Så från början hade man ju knappt något att pynta med. Man fyller ju ut allt eftersom åren går, så förr eller senare får nog var sak sin plats.. :)


Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Jag säger precis som Yezzcorner: Julgransbelysning och stjärna samt kulor och glitter.


Har du ett färgtema i granen?
Jag har ingen gran... :( Har inte vågat utmana ödet. Men jag vet inte riktigt hur jag skulle "designa" om jag hade en heller, så jag svarar Pass på den här frågan.


Levande gran eller plastgran?
Levande är vackrast, plus att det luktar så himla gott om äkta gran. Men visst, det är praktiskt med plast med, den barrar inte och man vet vad man får.


Hur ser din julfrukost ut?
Frukost? Sånt håller jag inte på med... ;)


Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv. ?
Nope, ingen speciell aktivitet alls. Det känns mest som att julafton är en lång transportsträcka, man väntar på att åka dit man ska, man väntar på att få äta, man väntar på Kalle, man väntar på att alla ska öppna sina julklappar, man väntar på att få åka hem. Ja, jag är Grinchen. Visst, det är oftast trevligt. Men det är fortfarande massor med väntan...


Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Jag dricker inte glögg, så jag har absolut ingen aning


Vilken glögg brukar du dricka på jul om ni köper den?
Pass


Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Pass


Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Frukt...? Det skulle väl kanske vara apelsiner då, som man sätter sånna där små... öhh... små svarta pigg-iga saker som luktar gott, och sen hänger i fönstret. Att äta? Mandariner då kanske.


Vilken är din favoritjulskiva?
Har ingen favorit, men sen vi var yngre så lyssnade vi alltid på Absolute Christmas, så det är väl en klassiker.


Vilken är din favoritjullåt?
Just nu är det helt klart Glee - Deck the rooftops. Men det finns ju hemskt många riktigt bra jullåtar. Chris Rea - Driving home for christmas är en riktig höjdare annars.


Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Gravad lax och köttbullar vill jag inte vara utan, och laxen får nog bli mitt måste, det är så sjuuukt gott.


Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Jag har aldrig gjort julmat själv. Men jag skulle säkert klara av att steka köttbullar och prinskorv, och ställa fram sillen... ;)


Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Vörtbröd? Jag vet inte ens om jag vet vad det är faktiskt.


Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
Usch tvi och fy för gröt, och det andra har jag nog aldrig testat.


Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Jag vet inte vad det är heller, så jag säger pass.


Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Hahaha vad är mumma? Jag börjar känna mig som en utomjording. Men julmust är finemang det.


Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Pass!


Tittar du varje år på Kalles julafton?
Ja, det hör väl till.


Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalles julafton?
Hmm... Jag gillar Djungelboken. Och så gillar jag när nissarna målar schack-bräden ^^


Brukar du titta på Kan du vissla Johanna?
Man brukar inte ha så mkt val.


Har du sett Karl-Bertil Jonssons jul?
Japp det har jag. Lite samma princip som föregående fråga.


Har ni tomte hemma?
Brukar dyka upp en tomte, ja


Köper du julklappar till många?
Nej, jag brukar inte köpa till speciellt många. Bara de närmaste. Och då brukar det dessutom bara vara någon enstaka till varje person. Vi brukar inte köpa så mkt och så dyrt i vår familj :)


Tycker du att det ska vara julklappar till alla eller bara barnen?
Jag tycker nog att alla kan få sig en julklapp. Om man bara varit snäll under året, så varför inte.. ;) Nejdå, men  jag tycker det är lite mysigt med julklappar, så jag ser inget hinder för att alla ska få åtminstone någonting litet.


Tycker du att julklapparna ska vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Åhh jag vill slå in själv! Älskar att slå in julklappar. Jag kan slå in dina med om du vill? ;)


Färgglatt eller enfärgat julklappspapper?
Jag tar det som finns, men helst inte allt för plåttrigt bara.


Roligast att få i julklapp?
Det roligaste är ju nåt där det finns en tanke bakom. Det behöver absolut inte vara något stort och dyrt, men ändå nånting som är TILL MIG. Om man köper samma sak till tio personer så blir det ju inte speciellt personligt, och då tappar det lite poängen med. Typ trisslotter.


Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?

Ja, eller alltså.. Ja men du vet.

Nej, jag vet inte vad som skulle vara den perfekta julklappen faktiskt. Det är rätt bra som det är... :)


Jag mår fysiskt dåligt...

...av Sibas jävla skitreklamer. Fy fasen. Jag byter tvångsmässigt kanal varje gång de dyker upp. Illa, jag mår illa, kan man också säga.

Tacka vet jag reklamer som dessa ♥




Ja må han leva!

Idag fyller världens bästa Andreas år. ♥
Sån sjukt värdefull människa i mitt liv, så ni anar inte.

Eller ja, ni kanske anat om ni följt bloggen ett tag. Han är ju ett återkommande element, om man nu säger så. Hur som helst.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÄLSKADE VÄN.



[Historien bakom sista bilden finns här]


Det där var ju inte meningen...

Vaknade imorse strax innan ett alarm ringde. Mysmorgon, och sen runt åtta-tiden blev jag lämnad åt mitt öde. Ställde mitt eget alarm till klockan 10, tänkte att det är ju en lagom tid att kliva upp. Jag somnade dock inte om på en gång, jag låg och filosoferade, sköt katter med vatten och sånt, innan jag somnade om. När jag vaknade och kollade på klockan så var den 12. Vad i hela friden! Jag hade ju inte tänkt sova så länge. Lillebror låg dessutom och snarkade han med, jag hoppas att han väcker mig den dagen då han känner att han måste, för hittills har han inte gjort någon sån ansats, vad jag har märkt åtminstone. Vi tog oss iaf ut på "morgon"promenaden rätt så omgående.

Det är för övrigt inte kul att vara ute och gå nu. Jäkla blåhalka överallt... Här på våran gata så har de saltat och sandat (brf'en antar jag) och plogat (Töva traktor) sjukt bra, jag kunde inte vara mer nöjd, men nere på typ Hammarvägen är det heeeelt värdelöst. Sen vet jag inte vem det är som ansvarar för gångvägar, det är väl säkert kommunen eller nåt, men det är under all kritik. Fy fan, det är ett under att man inte slagit ihjäl sig femton gånger om.

Ge mig snö! Eller ännu bättre, snabbspola bort julen och ge mig sommar. Jag har ingenting emot vintern, men ska den vara snöfri så kan det lika gärna vara sommar och sol istället.

Nu ska jag lämna Lillebror åt sitt öde en stund, jag har lite ärenden att uträtta och jag tror att han är minst lika nöjd över att vara hemma istället för att följa med. Dessutom är birsta inte långt bort, så OM han nu skulle bli orolig och nån granne ringer så är jag ju hemma på ett par minuter. Awesome!


Aj...

Helt sjukt vad ont i magen jag fick bara sådär apropå ingenting... INTE skönt... Ska strax ge mig ut på kvällens promenad och jag hoppas att det lättar på smärtan. Usch och tvi och fy.

För övrigt, ni som undrar hur det blev med katterna!
Det blev ingen avlivning, så som ni redan läst! Moster Lena kommenterade som så:

Postat av: Moster Lena
Detaljerna var att moster Lena, hennes arbetskamrater och Facebook varit i farten, tack Facebook för att det inte blev någon kattdöd idag ;)

Heja Facebook! Så nu flyttar alltså Sully till Bredsand på fredag, och Scala ska få bo hos Lena, så får vi se hur det går. Förhoppningsvis bra =) Men huvudsaken är att det verkar lösa sig. Underbart! ♥

Nu kör jag kvällspromenaden. Måste komma ut och tänka på nåt annat än att jag har ont i magen. Sen hoppas jag att M dyker upp sen med, han skickade ett sms förut men efter det har jag inte hört nåt så jag vet inte om han ångrade sig eller hur det blir. Men jag håller tummen iaf!

Torra fötter!

Kolla snygga skorna som landade här igår! Jag är så sjukt glad över dessa, och jag tror att fötterna kommer bli hemskt glada med. Rätt övertygad faktiskt. Åhh, så glad man kan bli... Fina goa människa... :)) ♥

Ikväll ska de premiär-promeneras i. Jag har redan tagit på mig dem, bara för att börja vänja fötterna (jag kommer med ungefär 130% säkerhet få skavsår, men så är det alltid med mig och nya skor), och Lillebror har legat bredvid mig sen jag tog på mig dem, ungefär som att säga att han är klar att gå ut när jag är redo, haha. Han får dock vänta någon timme till, annars blir det alldeles för länge till morgonpromenaden, haha.

Repet inför dopet förut gick iaf riktigt bra, vi satte både låtarna helt okej, så nu ser jag fram emot lördag! Ska även försöka låna Leifs spela-in-grej, så kommer det väl ut smakprov på låtarna här eller på nåt annat "lämpligt" ställe senare :) Om nu någon skulle vara intresserad av att höra, vill säga... ;P

Vecka 50 - Manligt och kvinnligt

Ny vecka, nytt tema! Veckans tema är alltså Manligt och Kvinnligt. Jag hade först tänkt att jag skulle spinna vidare på ett tidigare inlägg jag skrivit där jag tolkade Harimans inlägg om typiskt manliga ting (typ), vända på det och tolka kvinnoroller, men samtidigt kände jag att nej, det vart lite för övermäktigt en onsdagförmiddag som denna.

Jag läste ett av inläggen (Johanna Sjödin) som kommit på veckans tema, och där har Patrik som skriver på Hur man inte ger upp kommenterat. Nu var det inte hans kommentar i sig som gav min inspiration, utan bara en liten liten del av kommentaren, som egentligen inte ens var tänkt att tolkas så som jag "tolkade" den. (Det handlar alltså inte om en tolkning egentligen, utan just bara inspiration).

Jag tänkte nämligen på onani, och skillnaden mellan tjejer och killars onani (det kanske är dags att jag börjar skriva män och kvinnor istället för tjejer och killar?).

Jag personligen ser ingenting konstigt i att människor onanerar. Killar gör det, tjejer gör det. So what? Själv är bäste dräng? Ja, så kan det absolut vara,men då ska man vara fullt medveten om att det kan vara sån extrem stor skillnad mellan onani och sex, så det går faktiskt inte att jämföra.

Det finns två saker som jag främst tänker på när det gäller onani. Det första är att "Killar onanerar". Faktum, inte fråga. Och ett faktum kan ofta bli problematiskt, med tanke på att det inte finns någon regel utan undantag. Men visst, jag kan erkänna att jag blir förvånad om jag hör talas om en kille (förslagsvis singel och utan KK) som inte onanerar. Jag menar, man är så matad med killars höga sexdrift så man undrar lite vart de gör av all "energi" om de inte onanerar? Eller tvärt om, hur gör de för att slappna av om de inte onanerar?

En tjej som inte onanerar känns inte lika anmärkningsvärt, åtminstone inte på samma sätt. Kanske är det för att man fått bilden av att tjejer är inte kåta jämt på samma sätt som killar är. Ungefär som att när killar onanerar så är det "snuskigt", medans när tjejer gör det, så är det "porrigt". Eller "slampigt", det beror kanske på vem man frågar. Men det känns ändå som att det är en viss skillnad.

Så, med detta i huvudet - Killar onanerar, tjejer gör det inte eller sällan, så tänkte jag hoppa vidare till min nästa tankegång, nämligen sexleksaker.

Det är ingen hemlighet att det finns ett ENORMT stort utbud av sexleksaker. För tjejer. Hur stort är utbudet för killar? Inte lika stort. Det finns knappt nåt alls. Det finns väl sånna "barbara's" eller "Fleshlight" och allt vad de kallas. Sen finns det förstås olika ringar att sätta runt saker och ting, eller anala leksaker om man gillar sånt, men jämför med utbudet som finns för tjejer! Det är en galet stor skillnad. Varför? "Tjejer onanerar ju inte".

Ibland känns det lite som att sexleksaker för tjejer är till för att antingen väcka den icke-onanerande tjejens sexlust, eller för att göra den kåta tjejens onanilekar ännu porrigare. Killar däremot onanerar för fullt men har inga leksaker, varför? Jo, de gör det ju ändå, så "varför ska man då måste producera massa prylar som troligtvis ändå aldrig kommer användas." Så enkelt är det förstås inte och det är dessutom en grov generalisering. Och kanske lite hitte-på från min sida. Jag bara spekulerar. Jo, sen finns det ju självklart en hel massa leksaker som tjejer och killar kan använda tillsammans, men jag får ändå den spontana känslan av att även där så handlar det om att majoriteten av leksakerna är riktade mot tjejens njutning. I'm just guessing here.

Slutkläm:
Killar som onanerar, ofta eller sällan: Helt okej
Tjejer som onanerar, ofta eller sällan: Helt okej
Killar som gillar leksaker: Knock yourselfs out
Tjejer som gillar leksaker: Ja för fan, kan jag så kan ni... :)

Onani är skönt, leksaker är roliga (och förhoppningsvis sköna) och det är ett galet effektivt sätt att lätta på spänningar på. Glöm inte att tvätta händerna innan ni går vidare sen bara... ;)

Någon som protesterar?

Jag tänkte att jag skulle kasta ut datorn från balkongen. Känns som en fullt rimlig handling, åtminstone om den hänger sig en gång till. Den har nu hängt sig tre gånger den senaste halvtimmen och jag sliter mitt hår. Hur jävla mycket kan vara fel nu när den precis är ny-återställd?

Jag har nu återigen uppdaterat drivrutinerna till grafikkortet, om det nu är det som är problemet (blev bättre när jag gjorde så en gång innan återställningen), så jag hoppas att det hjälper. Annars får snart kära lilla datorn en flygbiljett ner på asfalten.

MORR.

De förändrade planernas dag

Ja, den här dagen verkar ju bli allt annat än vad jag hade planerat den till. Det blir ingen kattdöd idag såvitt jag kan förstå, Emma sa nåt att Moster Lena hade varit i farten, jag antar jag att jag får reda på detaljerna sedan, men en dag utan kattdöd är en bra dag!

Nyss ringde dessutom en sekreterare från Affektiva, K är hemma idag så veckans individual blev visst inställd med. Jahapp, jahapp. Nåja, jag ska nog kunna sysselsätta mig ändå. Nu ska jag först och främst ta en förhoppningsvis inte allt för blöt promenad med da little brother och sedan ska jag invänta samtal från min syster. Vi ska repa inför dopet tänkte vi, kan ju vara skönt att ha lite koll så här dagarna innan... :)

Ja, så det är väl ungefär det jag har planerat so far idag.
Jo, jag ska åka och byta ett par skor med! Den enormt fantastiske M ♥ såg igår till att det dök upp ett par rejäla vinterkängor hemma hos mig, fast mina hobit-fötter var ju alldeles för stora. Så jag måste åka och byta till rätt storlek. Men fatta hur skönt att kunna gå promenader utan att bli blöt om fötterna?! Glad tjej!

Aja, nu blir det promme. Hej på ett tag.

NU är det klart!

Inatt strax efter midnatt bestämde jag mig för att stänga av min dator. Den informerade mig att den ville göra några uppdateringar och att jag inte fick stänga av datorn. Fine, den får pyssla på med det där under natten tänkte jag, det var typ 97 uppdateringar så jag tänkte att det tar väl sin lilla stund.

Man kan säga att jag hade rätt. När jag klev upp "imorse" så hade den kommit typ halvvägs, haha. När jag kom hem från affektiva förut så stog den fortfarande och gnatade på. Den var fast på 89 huuuuur länge som helst kändes det som, men till slut var den klar. Men då när man startade upp den så ville den förstås även arbeta igenom hela den processen som pågått, så NU, ungefär 19 timmar senare, så är den nöjd för den här gången och redo att användas.

Fast snart får jag besök, och då tänker jag ändå inte sitta vid datorn, så det var väl skitsaksamma. :)
Ser fram emot myskväll!

Btw. Jävligt många som tycker till om avlivning av katter. Om det nu är så fruktansvärt - adoptera dem själva då! (Ja jag vet, sandlåde-argument, men jag börjar bli innerligt trött på alla som inte fattar att avlivning inte är nåt man gör med glädje. Puckon.)

Det är mycket åsikter nu...

Ni som hänger med har säkert sett, antingen här eller på Facebook, att det är avlivning av katter i krokarna. Jag skrev ju i ett tidigare inlägg att jag ska göra syster sällskap till veterinären på onsdag, och på FB delas bilden på Scala och Sully ut till höger och vänster.

Jag är enormt tacksamma till alla mina fina vänner som delar bilden vidare som ett sista försök att hitta ett nytt hem till dem, men samtidigt säger realisten i mig att det inte kommer att ske. Missförstå mig rätt, jag hoppas för allt i världen att någon kommer erbjuda sig att ta hand om dem, men ni vet lika väl som jag att det är rätt ovanligt att folk vill ta hand om vuxna katter. Även två som är så vackra som Scala och Sully.

Ni måste förstå att det här inte är ett beslut som fattades idag. Framför allt Emma och mamma (men även jag, mostrar, och andra i vår närhet) har gjort allt i deras makt för att hitta ett nytt hem till dem, annonserat överallt, pratat med katthem och alla möjliga olika personer och föreningar som kan ha bidragit till ett nytt hem. Fan, Emma har KÄMPAT för att rädda livet på de här katterna, men man kan inte kämpa i all evighet. Hur gärna man än vill. Det är skitlätt att stå vid sidan och säga "Jag skulle ha tagit dem om inte...", men det hjälper inte katterna om så 100 personer säger samma sak. En person MÅSTE säga "Jag kan ta dem", för att det ska bli ett "lyckligt slut".

Men det är ingen som sagt det.

Det här är en sista utväg, och inget som beslutats över en kaffe i fikarummet. Jag är full av beundran för min syster, och precis som hon säger så måste Evelin komma i första hand, kan man inte förstå det så finns det ändå inget mer jag kan säga. Så döm inte henne eller oss, innan ni varit i samma skor själva.

Men.

Om du eller någon du känner vill ta hand om Scala och Sully - SNÄLLA hör av er till mamma Karin Näsberg, där katterna bor just nu. Telefonnummer finns på eniro eller hitta.


Världens bästa film?

Vi tittade ju på en tv-serie i lördags, jag och M. Nån sån där Andra världskriget-tjosanhejsan. Och jag har ju en viss fascination för Andra världskriget och nazister och sånt. Så därför fick jag nu för mig att jag ska se en av de absolut mest fantastiska filmer som jag någonsin sett, nämligen Schindlers list. Jag blir lika gripen av den vaaarje gång. Den är fantastisk. Den är fruktansvärd. Den är gripande. Den är allt det där som en verklighetsbaserad film ska vara.

Och varje gång krossas jag av det faktum att den just är verklighetsbaserad. Alla dessa judar som mördades... Och i slutet av filmen (spoiler!) när de överlevande Schindler-judarna lägger en sten på hans gravsten.. Herregud, jag börjar ju gråta bara av att tänka på den scenen. Och om någon timme kommer jag att se den igen.

Fruktansvärd film, men åh så bra...

Citat från våldtäktsman eller herrtidning?

Happy Happy Fatgirl skrev det här inlägget, och efter att ha tittat på videoklippet i inlägget så blev även jag nyfiken på vad det var för citat de hade frågat om. Hon länkade vidare HIT, där man kan hitta en del av frågorna från undersökningen.

Jag gjorde så här. Jag har lagt in dem här. Varsågod, gissa om citatet kommer från en dömd våldtäktsman eller från brittiska "lad mags", herrtidningar.




Okej, är du på det klara med dina svar? (Det enklaste är kanske att ha skrivit upp dem? Iaf om man är en sån där som jag som gillar att ha koll.... haha)

1. Rapist, 2. Rapist, 3. Lad mag, 4. Lad mag, 5. Rapist, 6. Lad mag, 7. Rapist, 8. Lad mag, 9. Rapist, 10. Lad mag, 11. Rapist, 12. Lad mag, 13. Rapist, 14. Rapist, 15. Lad mag, 16. Lad mag

Jag hade två fel, på nummer 2 och nummer 16, annars hade jag rätt på resten. Ren tur dock, helt galet, skulle mycket väl ha kunnat vara båda alternativen på flera kändes det som.

Hur gick det för dig?

Det kommer mera!

Upptäcker fler och fler ställen jag har träningsvärk på. Och har börjat inse vad det kan bero på! Haha. Nåja, jag klagar inte :)

På fredag ska jag tydligtvis sammanstråla med Ann-Sofie och Nova för en "tjejkväll". Då blir det alltså en ny bekantskap för Lillebror, vi får se vad han tycker om Nova. Och vad Nova tycker om honom med, för den delen. Spännande :)

Det snöar fortfarande. Skitmysigt. Jag återkommer och så får vi se om jag är av samma uppfattning efter eftermiddagens och kvällens promenader. Men det plogas för fullt här ute, så förhoppningsvis går det att ta sig fram någorlunda "smärtfritt". Annars får vi väl helt enkelt lägga oss och göra snöänglar, Lillebror "gotz da skillz" som vi säger här i hooden. Åtminstone inomhus, har han skillsen. Utomhus vet jag inte. Men som sagt, talangen finns där.

Imorn blir det affektiva igen, färdighetsgrupp. Jag har inte gjort läxan än. Baah, ångest. Jag har inte heller gjort läxan jag fick av min egen psykolog i fredags, den kommer inte heller bli så jäkla enkel att genomföra... Suck suck suck. Jag ÄR motiverad, men ibland känns det ändå jävligt svårt.

På onsdag ska jag assistera min syster en sväng på dan och skjutsa katterna till veterinären. Det är dags för dem att åka till katthimlen. Sjukt tråkigt, men det är ju ingen som vill ha dem, så vad ska man då göra. Det finns ju inte så mkt att göra, faktiskt. Bättre att låta dem somna in än att de ska skeppas runt tilll höger och vänster... Fina kissarna...

Är för övrigt snart klar med överflyttandet av alla filer till datorn. Det tar ju sin lilla tid, kan man säga. Plus att jag gör lite annat samtidigt så att det drar ut på tiden ännu lite mer. Men men. Gött att ha det gjort iaf. Hoppas på förbättring i datorns hälsa! (So far, so good!)

Träningsvärk

Jag har träningsvärk i vänster överarm. Fråga mig helst inte varför, för jag har absolut ingen aning. Har väl ägnat mig åt nån aktivitet i sömnen, kanske brutit arm mot Lillebror? Han vann säkert...!

För övrigt snöar det idag, sjukt mysigt.

Märks det att jag är hemma igen?

Fyra inlägg på ungefär lika många timmar, haha. Fast inget direkt meningsfullt. Och det kommer inte det här heller bli.

Jag är trött nu, och jag ska strax sova. Jag har fortfarande en hel del pill med datorn framför mig, men det är ju lite småkul att hålla på med, organisera, fixa, mixtra. Jag tycker om att ha ordning och reda (i filer och mappar på datorn, åtminstone) så det här blir ju lite av en nystart.

För övrigt hade jag strax över 400 olästa inlägg på bloglovin när jag kollade förut. Nu har jag betat ner det och det är "bara" ungefär 200 kvar. De läser jag imorn, för nu orkar jag bannemig inte mer. Lillebror ligger och snarkar och jag känner suget att gå och göra detsamma. Jag vet iofs inte om jag snarkar eller inte, ingen har sagt nåt. Och på ungefär samma tema som att ingen har sagt nåt, så är det tråkigt att sova själv. Mermak...! ...hihi... :)

By the way. Jag har tjuvstartat lite med nya bloggen. Om du vill kika lite innan bytet blir definitivt så kan du göra det HÄR. Jag skriver inte mycket, men den existerar åtminstone.

Godnatt!

Ge mig!

Nu verkar det vara helt klart att bloggaren Fredrik Backman ska ge ut inte en, utan två böcker! JAG VILL HA! Helst den om vad han vill att hans son ska veta men jag tar gladeligen boken om en man som heter Ove med. Det är så ju såååå fantastiskt roligt och underhållande det han skriver så jag skulle sträckläsa båda böckerna om och om igen utan problem, det är jag helt övertygad om.

Anyway.

GE MIG!

Sucess!

Jajjamen! Jag vågade! Och det gick vägen :) Hade ju förstås lite telefoninspiration från den gode M som peppade mig bäst han kunde (ja, förutom när han började prata om vad som kunde gå fel då... morr). Men som sagt, det gick bra!

Nu är jag igång och har börjat plocka hem mina program igen. Spotify var först på listan, måste ju ha lite arbetsrock förstås. Hur skulle det annars se ut? MSN får komma sist, annars får jag väl ingenting gjort... ;)

Eller vänta, jag ljög. Avast och Firefox var först. Står inte ut mer än fem minuter med IE och virusskydd måste man ju ha. Men hittills funkar det fint. Erika känner sig nöjd! :D

Jag råkade även tidigare ikväll uttala meningen: Jag ska nog gå och lägga mig tidigt ikväll.
Jag tror jag tar tillbaka det där. Det kan bli sent... :)

Åhh jag våndas.

Nu har jag gjort klart skivorna. De ligger här, helt redo. Jag har tagit en inspirationsfylld promenad med en massbajsande hund (tre gånger på samma promenad är rekord). Jag har läst igenom det jag kunnat hitta kring fabriksåterställning av datorn, vilket jag antar är det jag ska göra, så jag känner mig redo. Fast, tänk om det inte är det jag ska göra? Hmm... I've been known to have been wrong before, kan man säga.. Bäst att ringa supporten. Någon av dem.

Men förutom det är jag nog redo.

Tror jag.


Jag har varit "AFK"

Ja det kan man ju säga.  Away from keybord, för den som inte är så hemma på dator-slang. Fast inte bara AFK egentligen, utan mer AFT - away from technology. And civilisation. Haha :)

Jag har varit ute på vischan ett helt dygn. Och jag har haft det BRA. Och jag har mått bra.

Lillebror har nog mått rätt bra med, han var så rolig när jag var ute med honom igårkväll. Sötskit. Det fanns nog enormt mkt mer att sniffa efter där än vad det gör inne i "stan"... :) Det var faktiskt även den enda gången som jag var ute med honom. Självklart inte den enda gången han var ute, men övriga gånger tog M hand om det... :)

Men ja... Hur ska man sammanfatta? Tacos, mys, elda, underbart sällskap, riktigt bra tv-serie, sova gott, avslappnad förmiddag, goda rester till "lunch", vinterstudion, ridsport, datasupport, hemfärd.

24 timmar kanske inte är så lång tid, men om man ser det till välmående så känns det som en underbar evighet.

Nu har jag skapat ett set med återställningsskivor till datorn. Nu jäklar. Ska samla mod att göra klart nu, och det ska jag göra genom att gå kvällspromenaden med Lillebror.

Good shit

Jag har sällan bröd hemma. Jag äter extremt sällan bröd hemma, även om det finns. Nu, som av en slump (haha) så hade jag köpt ett paket bröd. Och jag vaknade efter en middagslur och var helt galet hungrig.

Guuuuud så gott det var en med smörgås! Saker man äter sällan kan kännas så himla lyxigt alltså. Typ bröd. Jag måste nog ta en till.. Sen ska jag duscha. Skölja bort lite irritation och ladda för vad som kan bli en övertrevlig kväll, om det nu blir nåt... :)

Inga kommentarer.


Det här gick ju bra... Inte.

Andreas har varit här. Jag kom på den där briljanta idén att det är dags att göra nånting åt min dator, och han tyckte väl att det var en klart acceptabel idé. Han gjorde nånting, jag vet inte vad, jag satt på sidolinjen och tänkte på annat. Den gjorde nån slags felsökning, det var alltså inte rätt grej vi skulle göra. Han klickade på Avbryt, men fick fram en ruta om att denna aktivitet kan inte avbrytas (och då kan man ju undra - varför finns ens den knappen?).

Det tog tid. Han är ju en upptagen man den där farbrorn, så han var tvungen att begiva sig vidare. Jag gick ut med hund med förhoppningen om att det skulle vara nåt simpelt när jag kom tillbaka, så att man skulle kunna komma vidare. Jag hade förstås fel. Jag brukar ha det när det gäller datorer. Det var inte simpelt. Jag tog kontakt med das farbror igen, och jag testade lite saker på distans, men ingenting stämmer liksom överens med vad vi tror att vi borde hitta. Det närmaste en återställning vi kunnat hitta är att "återställa till en tidigare punkt" eller nåt sånt, men det känns inte som att jag tjänar nåt på att återställa den till hur den var för två veckor sedan, eftersom den var i behov av omvårdnad då med.

Så Andreas sa Pass. Det är inte ofta han säger pass, det vill jag lova.

Så nu sitter jag här. Och måste googla. Jag hatar att googla...

Erika och musiken

Nu har jag äntligen lyckas klippa ut de två låtarna jag sjöng på Charlies och Evelins dop i somras. Ja alltså, pappa spelade in hela dopet i en enda stor mp3-fil, och jag har inte haft nåt bra verktyg/program för att klippa ut valda delar ur den filen. Men ikväll lyckades jag. Nu är ju dock faktum detsamma, jag är inte speciellt nöjd. Ofta brukar jag bli snällare i min bedömning ju längre tid som går, men jag är fortfarande rejält missnöjd.

Och då blir jag lite kluven. För på ett sätt så vill jag ju ändå samla all "min" musik på tex soundcloud, men jag vill ju samtidigt inte dela med mig av nåt som låter skit. Nu har visserligen många redan hört dessa två låtar eftersom jag la ut dem som videoklipp efter dopet, men det hör inte riktigt hit.

Ska man lägga ut sånt man är "missnöjd" (självkritisk, och enormt mkt) med, bara för att få/ge en helhetsbild (ingen är perfekt) eller ska man bara lägga ut sånt man är nöjd med? Den frågan kan ju iofs också gälla bilder, borde man bara lägga ut bilder där man ser presentabel ut, eller är det okej att lägga ut bilder där man ser ut som skit med, jag menar, man är ju fortfarande samma person oavsett man har "fixat sig" eller om man ser ut som man gör en vanlig tisdagmorgon när man nyss klivit upp ur sängen. Ni fattar.

Men tillbaka till musiken. Det är klart att det finns nåt som lockar i att lägga upp dem. Någon kanske gillar. Men samtidigt har jag känslan av att jag måste "försvara" mig, just eftersom jag inte är nöjd. Som till exempel Handens fem fingrar. Jääääääklar vad snabbt vi tog oss igenom den. Det låter inte bra nånstans, sjukt stressat. Jag har dessutom ingen aning om ifall det var jag som stressade tempot eller om det var musikerna som satte ett högt grundtempo. Tänker inte skylla ifrån mig heller. Jag är inte nöjd, helt enkelt.

Beslutsångest kallas det.

Nu tänker jag gå och lägga mig och krama kudden i brist på annat. Förhoppningsvis försvinner den förbannade huvudvärken med lite sömn.

Godnatt.

Rester är livet

Jag slumrade till i soffan medans jag kollade på Trassel. Sov dock bara typ 20 minuter eller så, så jag tror inte det gjorde varken till eller från. Mådde fortfarande skumt när jag vaknade till. Tänkte att det kanske var hunger, så jag tänkte att jag skulle äta efter kvällspromenaden.

Gick ut med Lillebror lite senare, han verkar gilla regnet lika lite som mig, det är sån skillnad på honom som tex igårkväll och nu ikväll. När det är torrt, eller som igår - snö, så är han ju liksom yster och ska markera överallt och man ser buset i honom. Men idag med skitvädret så går han bara som en svans efter mig, han vill knappt gå ut alls. Vilket iofs passar mig, jag gillar som sagt inte heller vädret. Nu ikväll var man ju som bambi på underkylt regn ungefär, det är ett under att jag inte slagit ihjäl sig tio gånger om.

Ja, jag har nu kommit hem, ätit rester från gårdagen och hällt i mig en burk med cola. Huvudvärken är fortfarande total, men mår aningens bättre än förut iaf. Har inte tid (eller lust) att bli sjuk nu. Jag har lite annat i tankarna, kan man säga... :))


Jag kan ju inte bli så mycket snällare

Ännu en dag som snart läggs till handlingarna. Lillebror fick följa med ut även fast jag hade tankar ett tag på att låta honom vara hemma. Det gick bra hos psyk med, han är vettig att prata med den där pyskologen som jag har. Ibland har man tur. Åkte därifrån till syrran sen. Vi har repat inför dopet nästa helg, lite skakigt men det kommer sitta när det blir dags att entra scenen :) Ser fram emot det iaf! Syster bjöd även på pepparkakor. Sånna som man ska äta om man behöver bli snäll. Jag behöver nog inte bli så himla mkt snällare, men jag åt någon ändå. När det ändå bjuds, ni vet... :)

Och så har jag ÄNTLIGEN fått ljus i min älskade julstjärna! Glad tjej! Nu känns det lite juligare här. Även fast jag egentligen inte har någon stor lust att fira jul i år. Det har inte med vädret att göra, jag vet att många har klagat över utebliven julkänsla eftersom det inte är någon snö, och så är det förstås med. Det känns bara så tråkigt. Jag vet att jul inte handlar om julklappar o så, men det är väl himla lätt att säga när man ändå KAN köpa julklappar. Jag kan inte det. Jag är så jävla blåpank att jag inte kommer kunna köpa en enda julklapp. Ja, såvida inte utbetalningen från FK kommer före jul, vilket jag hoppas, men man vet ju aldrig. Det känns hur som helst inte kul. Det är som en stor ångestattack waiting to happen. Av samma anledning mår jag riktigt dåligt av att få frågan vad jag önskar mig i julklapp. Jag vill inte svara.

Jag vill inte vara nån snyltare som bara lever av andra. Fan att ens välmående ska behöva vara beroende av pengar alltså. Inte alltid och i alla situationer förstås, men det är aldrig roligt att vara en belastning för någon annan. Det är pinsamt. Men jag kan ingenting göra som det ser ut just nu.

Det är bara att le och se glad ut...!

Jag vet, det blev kanske lite väl öppenhjärtligt. Men det må väl vara hänt då.

Nåt positivt är iaf att jag, som gillar att slå in paket, ska få slå in julklappar även fast jag inte kan köpa några egna! Världens bästa Andreas låter mig nämligen (ungefär som att han vääääldigt gärna vill göra det själv, höhö) slå in julklapparna som han köper, precis som förra året. Då var vi uppe till typ 3 på julaftonsmorgon och slog in julklappar... hahaha det är vänskap det... :)

Nu ska jag se på disneyfilm och blogga lite i den andra bloggen.... Hahaha :) Kan ju inte skriva allt på samma ställe... ;)

Det värsta är...

Att när man sen kommit in, bytt om till torra och varma kläder, fått i sig lite varm mat och bara allmänt "mojsat till sig", ja då ska man ut igen.

Erikas Note to self: Skaffa ett regnställ och vattentäta skor.

Lillebrors Note to self: Lita inte på den där jävlen som vill ta ut dig i det här skitvädret. Jag tänker vägra bajsa tills det blir bättre väder, eller så bajsar jag inne. Whatever comes first.

Erikas Note to Lillebror: Det är bannemig nästan okej att bajsa inne en sån här dag. Det hade nog jag gjort om jag var hund.

Holy smokes!

Alltså, jag vet inte ens vart jag ska börja. Suverän kväll med suveränt sällskap (suverän är för övrigt ett suveränt ord!). God mat, halvokej serie (okej, zombies är inte riktigt min grej, konsterat och klart), 2p till Modo i hockey vilket innebär slutspelsplats just nu (!!!), trevlig promenad, men alltså, ja... Det som lite fick mig att tappa hakan, det var det här:

This is where the holy smokes-part of the blogg comes in.
Jag fick present från USA! :D Alltså ja.. jag vet fortfarande inte riktigt vad jag ska säga. Så enormt snällt och generöst och rart och gulligt oooooch så glad jag blev! Jag hoppas verkligen att jag sa tack, men ska sanningen fram så var jag rätt chockad, så det kan ha försvunnit. Men TAAACK till dig! ♥ Jag blev sjukt glad... :)

För övrigt så undrar jag lite om det spökar här. Det knarrar och knäpper någonstans ifrån, och för en gångs skull så är djuren oskyldiga, för de ligger här i soffan och sover alla tre. Obehgligt, jag gillar inte sånt. Missförstå mig rätt, jag tror inte på spöken. Men jag tycker inte om när det låter någonting som jag inte vet vad det är eller vad det kommer ifrån.

Vi ska snart gå ut och trotsa vädret för "morgonpromenaden". Ja jag vet, den är sen, men Lillebror ligger och snarkar och verkar inte ha nån större brådska ut heller. Skönt. Efter det skall jag mig begiva till hospitalet för veckans "individual" på affektiva och sen ska jag åka hem till syrran för att repa lite inför dopet nästa vecka. Bara man inte blir förkyld nu då... ;)

Ja just det. Innan jag slutar måste jag skynda mig och informera mina vänner på Facebook om att det är skitväder.

Det där med känslor

Känslor kan vara jävulskt bökiga saker att ha att göra med. Eller helt fantastiska. Eller mer eller mindre likgiltiga.

I DBT:n nu så har vi börjat med ett kapitel som heter "Att reglera känslor". Jag tror att jag kan ha rätt mkt nytta av det här. Jag är en känslomänniska. Jag känner MYCKET av det mesta. Det är liksom allt eller inget. Detta har bland annat Andreas påtalat MÅNGA gånger. Och jag är medveten om det, men jag kan inte styra det även när jag försöker. Så nu ska vi alltså träna oss i att reglera våra känslor. Jag har fått väldigt klart förklarat för mig att det inte handlar om att begränsa känslorna, eller att ta bort dem, utan helt enkelt reglera dem. Observera och beskriva.

Vi fick en hemuppgift, som handlar just om att observera och beskriva känslor.



"Välj en aktuell eller vanligt förekommande känsla och fyll i detta blad så detaljerat som möjligt. Om det som utlöste känslan var en annan känsla (t ex rädsla som ledde till att du blev arg på dig själv) fyller du i ett blad för den känslan med. Skriv på baksidan om du behöver mer utrymme.

Känsla: _____________________ Intensitet (0-100): ______________

Utlösande händelse för känslan (vem, vad, när, var)? Vad satte igång känslan?

Tolkningar (tankar, övertygelser) av situationen?

Fysiska förändringar och upplevelser: Hur kändes det i kroppen?

Kroppsspråk: Ansiktsuttryck? Hållning? Gester?

Impulser att handla: Vad ville jag göra? Vad ville jag säga?

Vad jag sade och gjorde i situationen (så exakt som möjligt):

Vilka följder hade känslan (på sinnesstämningen, andra känslor beteende, tankar, minnen, kroppen osv)?



Alltså, förstå hur SVÅR den här uppgiften är, om man vill göra den på rätt sätt? Det är klart att man kan "fejka" och ta en enkel känsla, så som glädje, lättnad, kärlek och så vidare, men då tappar ju övningen sin mening. Tänk dig istället att beskriva en känsla som ångest. Ilska. Irritation. Sorg. Ensamhet. Tunga känslor. Det är då övningen blir enormt svår. Men troligtvis även precis lika nyttig som jobbig.

Happ. Nu ska jag gå ner till tvättstugan. Hej så länge.

It's christmas time in hell

Sjukt vad trött jag är idag... Jag vet, "precis som alla andra dagar", men jag har sovit kasst inatt igen. Gick och la mig i "hyfsad" tid ändå, men kunde inte somna för allt i världen. Tankarna var på annat håll, och för en gångs skull innebär "annat håll" inte nödvändigtvis något negativt. Men hur som helst så kunde jag inte somna.

Ringde upp da chaufför där vi tretiden nån gång och surrade en stund, och han sa att han nog troligtvis hade ett jobb till mig, nämligen att skjutsa upp medpassageraren till härnösand. De skulle diskutera saken och han skulle återkomma om det nu blev så. Men då är ju problemet, att då låg jag ju ännu mer vaken och väntade på att det skulle ringa, eftersom det ju vore "onödigt att somna nu om jag ändå ska kliva upp och köra cirkus tio mil sådär på nysnöiga vägar. Kasst. Nåt samtal fick jag dock aldrig, så då höll jag mig vaken i onödan.

Gah jag blir tjurig när jag är trött. Även när det är självförvållat.

Ett ögonblick, jag ska slå ihjäl katt....

Okej, jag slog inte ihjäl katt, katt var bara enormt störande. Jag tog bort det som katt härjade med, men katt lär nog hitta nåt nytt snart, han har varit på det där humöret sen igår. Inte populärt! Fast, även det kan ju bero på att jag är trött förstås. Inte lätt att veta.

Ska strax pigga upp mig med en dusch, och sen ska jag gå ner till tvättstugan och köra två maskiner. Det går ju snabbt som tur är, så det är inget som inkräktar på kvällens planer. Ser fram emot kvällen riktigt mkt ska jag tala om. Det, om något, kan bota ett pissigt humör, det lovar jag :)

Och jo, apropå rubriken. Jag fick för mig att jag skulle lyssna på julmusik, så jag sökte på christmas i Spotify. Den första träffen jag fick kom från mitt eget musikbibliotek, nämligen Christmas time in hell, från South Park. En serie som jag aldrig gillat eller följt, men en låt som jag fortfarande är lika förtjust i som första gången jag hörde den. Det ni!



God cast me down from heaven's door
To rule in hell forever-more
But now i'm kinda glad that I fell
'Cos it's Christmas time in hell!

Men hur söta ÄR de inte?!


Så sjukt charmiga de är... Mina odjur... :) ♥

Imorn kommer M hit. Ser fram emot det! :) Då får vi se om han blir lika förtjust i Lillebror som jag är... ;P Iofs, det var inte kärlek vid första ögonkastet för mig när det gäller Lillebror. Om man nu får säga så. Men det är annat nu. "Det börjar verka kärlek banne mig", kan man säga om man vill citera musik. Och det gör jag ju ofta, så varför inte :)

Nu ska jag och min handled (och mina odjur) gå och lägga oss tror jag. Har suttit och varit TV-support igen, jag minns uppenbarligen mer från CH-tiden än vad jag trodde. Vet dock inte om det funkar för "kunden" än, men jag hoppas det. Annars får han ringa supporten själv imorn :P

Jag var fan bra på supporten alltså. CH gjorde en jävla tabbe som släppte mig. Fast å andra sidan tror jag inte att jag hade velat vara kvar ändå, MEN, jag hade sjuka skills där alltså. I be the elit. Erika FTW!

Sova var det ju.
Natti!

Det är ju som om man har tuttar överallt

Okej, jag råkade somna. Ni vet, sådär som man "råkar" somna när man klätt av sig det mesta och lagt sig under täcket. Bara råkade, alltså. Men det finns ju en nackdel att ha BH på sig när man sover alltså. Såvida man inte ligger på rygg. Själv ligger jag oftast på sidan, och ja, ni vet. BH, liggandes på sidan... När man kommer till sans så har ju allt trillat ut och det känns som man har tuttar överallt.

Det kan ju låta trevligt, men det är lite smått opraktiskt. Tur att det är lätt att ställa till rätta :)

Det är en första gång för allt

Nu har jag gjort en sån där klantig grej igen. Jag var ju helt övertygad om att det var idag jag skulle tvätta. Så var inte fallet. Men jag tog med mig all tvätt ner i tvättstugan iaf (man är ju smidig och stark liksom) och det var ju förstås inte förrän jag kommit dit och tittar på bokningstavlan som jag såg att jag ju faktiskt inte hade tvätttid idag. Klaaaant. Det var bara att ta med sig grejerna och gå upp igen.

Dock sjukt nöjd med Lillebror som fick gå och lägga sig när jag skulle gå ner, och som låg så snällt på samma ställe när jag kom upp igen. Visserligen ingen lång stund, men ni vet, baby steps. Duktig! ♥

Vecka 49 - Saker som stör

Jag sitter och läser det första läsarbidragetVecka 6, och nickar igenkännande. Störande grannar, husdjur, barn, föräldrar, syskon. Alla är de saker som kan störa "romantiken", ja alltså, när man försöker eller precis har kommit till. Att ha sex! Herregud, ska jag måsta skriva allt i klarspråk?

Jag kan nog bortse från rätt mycket när jag ska ha/har sex. Men visst finns det situationer som varit mer eller mindre bekväma.

Första gången jag hade ihop det med en kille som hade barn till exempel. Och det nämnda barnet fanns i samma lägenhet. Herregud, jag var rädd att barnet skulle komma in (dörren stog ju på glänt för att pappan skulle höra om barnet ropade) och få men för livet. Ungefär som att inget barn någonsin klivit in när dess förälder/föräldrar haft sex, "and lived to tell the tale", så att säga. Men nej, den tanken störde mig enormt mkt i början. Men visst, man vande sig ju vid det med.

Lite samma sak det där med husdjur. Jag tror inte heller att djur blir traumatiserade av att se människor ha sex. Men jag minns hur jag tänkt kring det - tänk om djuret, hunden eller katten eller vad man nu har för djur, väljer att hoppa upp i sängen medans man håller igång? Då skulle JAG bli traumatiserad. Hemska tanke. Nu tror jag väl kanske att djur inte gör på det viset, men man vet ju aldrig.

Tankar är dock något som kan störa mig. Jag brukar som sagt oftast kunna koppla bort det mesta, men när det väl sätter igång och snurrar något i mitt huvud, då kan det vara svårt att sätta stopp, och då blir det ju dessutom svårt att slappna av och bara "vara med". Jag menar inte saker som "taket behöver målas" eller "Jag måste handla makaroner", utan det är mer när man börjar ifrågasätta vad man håller på med. Ska jag verkligen stå så här? Hur gör man egentligen när man hånglar? Borde jag ha haft håret utsläppt, uppsatt eller i en fläta? Tänk om jag blir kissnödig? Ska jag titta eller blunda? Tycker han att jag luktar konstigt? Det är DÅ som jag blir störd. Men som sagt, jag brukar för det mesta kunna koppla bort allt sånt tjafs. Dessutom finns det ju oftast en andra part med i bilden som brukar kunna styra tillbaka fokus på det "relevanta"... haha!

JO! Jag kom på en sak till. Musik.
Musik kan vara sjukt störande. Mest för att jag blir distraherad av det. Det hör lite ihop med ovanstående punkt. Jag börjar tänka på annat. Är det en bra låt? Hur går texten? Tänk om jag börjar nynna med. Jag älskar musik, men rent generellt vill jag inte blanda ihop det med sex.

Det är klart att det finns mycket som KAN störa, men som man kanske inte tänker på så här på avstånd. Jag återkommer om jag kommer på nåt mer att säga.

Somna i min famn

Jag satt och tänkte på en sak. Det där med att sova. Jag gillar att sova. Jag gör det gärna länge om jag bara kan, och jag gör det gärna med sällskap, fast självklart även ensam. Men sen finns det ju även tillfällen då man inte bör sova, eftersom det kan anses vara osocialt, man uppfattas som uttråkad och så vidare.

Något som jag tycker är sjukt mysigt att somna i någons famn. Sen spelar det egentligen mindre roll om det är när man väl gått och lagt sig eller när man sitter och smådåsar i soffan. Jag tycker dessutom att det är fantastiskt mysigt om någon somnar i mitt knä till exempel. Att någon lagt sig där, jag får småstryka över håret eller armen eller nåt sånt, tills dess att personen somnat. Även om nu inte det kanske var syftet. För mig handlar det nog om avslappning. Att jag, eller personen jag är med, är tillräckligt avslappnad för att kunna sova, det är trygghet. Det är viktigt.

Vore ju dock hemskt pinsamt om man somnade och den andre personen tog illa upp av det... haha. Snopet, liksom. Men bara så alla i min närhet vet om det - om jag somnar i ditt sällskap så är det inte en förolämpning. Det är mer som en komplimang.

Såvida du inte är sjukt tråkig. Då kan det vara en förolämpning... ^^

Ja jag vet, väldigt återanvänd bild. Men jag älskar den fortfarande.
Nu ska jag och odjuren sova. Mys ♥

Titta, jag har designat!

Min syster har sedan ett tag tillbaka önskat sig en ny design till sin blogg. Jag är urusel på sånt, men efter lite basic inspiration ikväll fick jag ändå till nåt som jag blev någorlunda nöjd med. Så nu har lillasysters blogg fått "nya kläder".

Vad tycks?

Väldig basic, men jag tycker ändå den blev rätt trevlig. Jag är som sagt helt kass på sånt här, det får man liksom ta med i beräkningen... :)

Om någon får upp den gamla designen, den gråvita med mikrofoner och piano-tjosan, ta gärna en print screen och skicka till mig, jag var ju puckad nog att inte spara den (jag tycker de är lite kul att ha sånt sparat). Och för att sedan se den nya så trycker ni F5.

Kapisch?

Segern är vår!

Alltid lika skönt att vinna mot Timrå. Det var bara det jag ville ha sagt.
Heja Modo!

Jävla biljävlelsjävlalåsjävel.

Heffaklump arg... Nu igen. Sist var det ju när jag skulle träffa M inne i stan för middag. Då bråkade det jävla låset och jag fick klättra som en elefant i en porslinsaffär för att komma in i bilen. Men den gången skärpte sig låset och släppte ut mig utan att jag behövde klättra ut och se ut som en fåntratt mitt inne i stan.

Idag var jag på affektiva. Jag tog ut hund ur bilen efteråt, inget krångel med låset alls, gick ett varv runt sjukhuset, var borta kanske 30 minuter eller nåt sånt... När jag kom tillbaka var låset kasst. Jag stog ett bra tag innan jag fick upp framdörren på passagerarsidan, så jag stoppade in både mig och hund den vägen. Sket i att handla på hemvägen, orka krångla med dörrarna. När jag kom hem hade låset fortfarande inte gått till sig (det brukar göra det) så det var bara att plocka ut mig själv och hund samma väg som vi kom in. Eller, "bara" förresten... Det är sällan "bara" att plocka ut en heffaklump ur en golf från fel håll, så att säga. Men man lär sig ju sina tekniker. Skam den som ger sig.

Men det känns som att det blir försäljning av bil till våren om inget mirakel inträffar innan dess. Orkar inte med nå mer sån här skit...

Trasig

Jag vet inte om det egentligen är så bra att jag bloggar, eller hur mkt mer bloggande det kommer bli under dagen. Jag försöker visserligen att skriva bara med vänsterhanden, men det går ju såååå sjukt långsamt så man smyger ju dit högerhanden med. Och vad är felet med det då, kanske ni tänker? Jo, min högra handled är helt fucked-up idag. Jag har vaknat flera gånger inatt av att den bara värkt så inåt helvete. Nu vet jag ju inte vad jag gjort med den medans jag sovit, men när jag vaknat har den iaf legat helt opåverkad och slätt längs madrassen, utan några konstiga vinklar. Men gjort ont.

Förutom det är jag nöjd med dagen. Lillebror var såå duktig på morgonpromenaden, vi mötte flera hundar och han brydde sig inte en gång. Den enda han tittade efter var en enorm (jag skämtar inte, den var groteskt stor) rottweiler som stog och stirrade på oss, men det var kanske 10 meter emellan oss. Rottisen och h*ns ägare stog dessutom stilla på gräsmattan och väntade på att vi skulle passera, så det gick hur bra som helst.

Vänta lite, jag skulle ju inte blogga. Handleden har sagt ifrån hela tiden men jag har blivit mästare på att ignorera. Men nu ska jag nog lyssna. Jag ska ju dessutom åka iväg till affektiva om en stund för veckans drabbning. That reminds me, idag ska jag fan ta en atarax innan... Tror jag. Äh fan, jag vet inte. Jag vill ju vara med och närvarande, men jag vill kunna vara med och inte behöva "försvinna in i erika-världen" när nåt blir för jobbigt. Ataraxen blir man ju lite slö och "bedövad" av, ångestdämpande helt enkelt. Men det känns som att man fuskar om man knarkar bort det jobbiga, då kanske man missar resten med. Nej, vi kör tredje gången tablettfritt idag, så får vi se nästa vecka hur det känns då.

Ooooch som vanligt fortsätter jag mata på med ordbajs även när jag sagt att jag ska avsluta. Nu får det vara nog. Jag sjunger en sång så länge istället.

Jag har en samhällsfunktion

Har ni tänkt på vad bra info ni fått av mig på sistone? Jag tänkte på det här med påsar som kan användas för att plocka upp bajs, och att det finns soptunnor där man kan slänga nämnda små påsar. Så jag tänkte fortsätta på inslaget spår och ge ett högst aktuellt tips eftersom det har snöat lite lite idag.

ÄT INTE SNÖ SOM BLIVIT GUL!




Just sayin'.

Godnatt

Låt barn vara barn!

Såg den HÄR länken på Facebook nyss. Det är alltså ett klipp som visar på hur barn "skäms bort" på skönhetssalonger i USA, och det man reagerar mest över i klippet är bikinivaxningar för barn. Först vill jag bara säga att det är helt sjukt. Barn har väl för fan inte ens nåt att vaxa bort?! Det är total idioti.

Men sen tar de även upp håruppsättningar, målade naglar och lite annat smått och gott, och det tycker jag är en lite annan sak. Nu kan ju den inbitne genusmänniskan komma här och säga att det jag tänker skriva nu är något jag tycker bara för att jag "lärt mig" att tycka så, men då får det vara så. Det jag tänkte säga är det att såvitt jag kan minnas så lekte jag med smink och nagellack när jag var liten. Man ville ju bli fin! Att få håret uppsatt i en fin frisyr var ju hur toppen som helst (så länge det inte var den där hemska inbakade flätan som mamma gjorde som jag inte gillade... haha. Nu för tiden gillar jag den dock)! Det är väl inget konstigt med att barn vill vara fina?

Men då finns ju förstås det där genusperspektivet som säger att barn inte ska behöva vara fina. Att det räcker med att barn är bra. Lady Dahmer är den jag tänker på i första hand, hennes dotter har som jag fattat det nyligen börjat på förskola och Dahmer skrev häromdagen ett inlägg om att dottern hade frågat om hon var fin, typ. Eller äh, läs själva. Jag förstår tanken. Barn SKA inte behöva oroa sig över ifall de är fina eller inte. Men jag tycker ändå inte det är fel att säga att de är fina. Och ja, jag vet att jag säger emot mig själv. Men då får det väl vara så då. Jag får väl fundera lite till helt enkelt...

Men spring då!

Nu har vi varit ute första gången med "rullkopplet". Han skötte sig minsann exemplariskt! Det är så himla roligt för han är så positiv hela tiden. Större delen av promenaden höll han sig dessutom närmare mig än vad han gör med det andra kopplet, det hade jag inte riktigt väntat mig. Det var bara ibland som han fick nåt ryck och sprang iväg till nåt träd eller så för att kissa på det, annars höll han sig mest nära.

Nån av gångerna när han sprang iväg en bra bit framför mig så stannade jag helt sonika. Ropade inte på honom eller nånting, bara stannade. Han reagerade ganska snabbt, tittade på mig, och kom sedan springandes tillbaka och ställde sig bredvid mig, ungefär som han tänkt gå fot. Duktiga killen alltså! ♥

Nu ska jag återgå till dator-mixtrandet.

Nu kör vi

Andreas har precis varit förbi och lämnat av sin externa hårddisk. Han skulle dock iväg på annat så det blev ... hahahhaha jag höll på att skriva att det blev en snabbis på parkeringen, men insåg att det lät lite väl perverst även för mig. Fast samtidigt var det ju precis det som det var, vi träffades lite snabbt innan han skulle vidare. En snabbis behöver väl inte alltid vara sex? Eller?

Hur som helst.

Jag har redan börjat föra över filerna. Den håller just nu på att lägga över mina mobilbilder. Jag har mobilbilderna sorterade per år, och när jag skaffade HTC:n så fick det bli en 2011 med Sony Ericsson-en och en 2011 med HTC:n. Skaffade alltså den nya telefonen i juni (tror jag) och sedan dess har jag tagit ungefär 1800 bilder. Eller det är åtminstone den mängden som jag lagt över på datorn. Sen har ju en och annan raderats med. Men jag tycker ändå det är skapligt jobbat.

Undrar hur lång tid det kommer ta att lägga över all musik och resten av bilderna... Och en del videos finns det ju med. Höhö. Det tar nog en stund. Känns som det kan ta en stund... Tur man kan gosa med världens sötaste hund undertiden :) Som förresten har fått ett fem-meters rullkoppel av moster Lena idag ♥ så ikväll ska hund få springa lite längre ifraån mig än vanligt - om han vill alltså... :)

Ska vi rysa?

Blev sådär knepigt sugen på att titta på skräckfilm. Rysare. Men jag känner mig själv tillräckligt väl för att veta att det är en rätt dum idé. Det går nämligen en film på tv ikväll som heter Paranormal Activity. Jag har fått höra av vänner som sett den, att det är en bra, och LÄSKIG film. Jag brukar inte kolla på skräckfilmer själv. Den här gången känns det extra aktuellt eftersom den här filmen tydligen handlar om vad som sker eller inte sker i parets hus medans de sover.

Alltså: aldrig i hela världen att jag kollar på en film om vad som kan vara läskigt när man sover - innan jag ska sova. ENSAM. Nooooo way. Aldrig i livet. Nej nej nej. Fast jag skulle vilja se filmen. Tror jag. Besvärligt va?


Historien om grannen

Jag fick samvetskval. Jag flyttade den här texten till ett lösenordsskyddat inlägg i den nya bloggen.

Och där lägger jag in bilderna med. Ifall nån undrar. Den som vill läsa, eller se, får säga till.

Webmaster Erika, på nytt

När jag bodde nere i Jönköping och jobbade på Vissmålen så jobbade jag inte bara i stallet och med djuren eller som instruktör. Jag hade även hand om klubbens hemsida. Och efter nyår kommer det bli så på nytt! Hon som har hand om hemsidan nu (och även före mig förra gången) har sagt upp sig och då fick jag förfrågan igen. Det känns ju faktiskt riktigt kul, för då måste man ju ha gjort ett bra jobb förra gången. Eller ja, antingen det eller så är det verkligen ingen annan som vill ställa upp... ;)

Sen får vi väl se hur bra det kommer gå, förra gången var jag ju ändå på plats och kunde samla ihop information till hemsidan själv. Nu får jag förlita mig på att personalen och föreningsmedlemmarna skickar information till mig så att jag kan lägga ut den. Men det innebär ju även att jag själv inte kan påverka när hemsidan ska uppdateras, på samma sätt som jag kunde göra förr. Nåja. Det får bli vad det blir. Det ska bli roligt iaf, hoppas jag.

Nu snöar det

Ett sånt där lugnt, stillsamt, mysigt snö. Det ÄR mysigt med snö, men man blir ju ändå lite trött i slutändan. Just nu är väl största problemet med snön att den gömmer de där isiga fläckarna på backen, så man far omkring där som bambi på hal is.

Jag måste hur som helst skaffa mig bättre skor, det funkar inte riktigt att gå omkring i halvtrasiga gympaskor tre gånger om dagen hela vintern. Jag tror det kan bli kalla och blöta fötter då.

Lillebror har intagit ryggläge i soffan. Det är bra, ägaren sa att han lägger sig på rygg när han mår gott och trivs. Så det känns bra :)

Kort och gott.

Bus med grannen

Ja, alltså det är inte jag som har busat med grannen. Inte den här gången i alla fall!

Moster dök upp här runt halv sju. Hon blev förtjust i Lillebror rätt omgående, hon bjöd honom på ett grisöra som han vart helt dunderförtjust i, och vi satt inne och surrade ett tag. Vi tog en promenad sedan i väntan på kära mor, mötte upp henne när hon kom, och fortsatte sedan gå en stund till. När vi kom tillbaka hit till gatan så var grannen nedanför precis på väg in med sin hund. Ni vet, den som jag nämnt på FB att den är så olycklig när den är ensam. Hur som helst, vi började prata lite, visar sig att hunden hon har är en tik som heter Debbie (eller nåt i den stilen) och är 1,5 år gammal. Berättade återigen att den inte alls är tyst när den är ensam. Aaaaanyway, hon frågade om hundarna fick hälsa på varandra, och eftersom jag hade hundvana moster med som tyckte att det borde gå bra, så fick de göra det. Och roligt hade de! Det var roligt att se Lillebror busa med en annan hund :) Sötvoffen.

Vi satt i soffan ett tag och bara slöhängde ett tag när vi hade kommit in. Lillebror växlade mellan sittplatssällskap för att få så mycket uppmärksamhet som möjligt. Man kan säga att han blev omtyckt av både mor och moster. :) När de åkte hem passade vi på att gå ut sista svängen för kvällen med. Andreas ringde och vi pratade om lite smått och gott, jag ska bland annat få låna en extern hårddisk av honom så då ska datorn få sig en genomgång. Yaay.

Sjukt ointressant blogg. Jag vet inte varför jag skriver, jag känner mig helt omotiverad egentligen. Jag vet att jag ältar, och jag vet att det låter desperat (vilket det, tro det eller ej, inte är) men det är sånna här kvällar som jag verkligen saknar någon att krypa ner i sängen med. Jag menar det inte på ett snuskigt sätt (även om snusk kan vara trevligt med!), jag saknar tryggheten och lugnet man kan få när man är två. Men det blir när det blir. Bara för att jag saknar det behöver inte innebära att jag är desperat.

Fast när den där pirriga känslan väl kommit hit... Då tänker jag passa på att må gott... :)
Jag gillar den känslan... :)

Anyway. Nu ska jag och mina tre sambos gå och lägga oss. Vi ska sova nu. Eller ja, jag ska bädda rent i sängen först. Att vara nyduschad och få sova i en renbäddad säng, DET är goa grejer... Vardagslyx.

Sparlåga

Det går långsamt för mig idag. Har en sån där låg dag igen. När man känner sig så där pissigt osocial, men man vill inget hellre än att ha sällskap. Jag väntar fortfarande på att mamma och moster ska dyka upp, men nånting säger mig att det inte kommer bli så. Men då mår det väl vara hänt då, det kommer fler tillfällen.

Sen har jag en elak handled med. Den vill inte samarbeta...

Och apropå att inte samarbeta, peppar peppar, hund har börjat (?) morra åt flera hundar vi möter. Är det att han har pinkat in sitt revir nu så att det är HANS? Tips, tankar?

Jag tänker gå och lägga mig nu

Trött tjej. Två sovande katter. En snarkande hund. Det är ju som upplagt för att somna gott.

Om det inte vore för att grannen har fest. Untz-untz-untz. Eller som vi sa på den gamla goda tiden; "Folköl och dunka-dunka". Men trött är jag ändå, så det är inte omöjligt att jag kommer somna ändå.

Imorn kommer förhoppningsvis moster och mamma och hälsar på, jag tror att moster kan gilla hund... =) Jag gillar hund. Och hund både äter och bajsar. Dricker fortfarande lite dåligt, men dricker åtminstone. That we like! Jo förresten, hund som tuggar på framtassarna - är det kliande framtassar då?

Untz-untz-untz-untz.

Om det är någon som har en extern hårddisk liggande, gärna som rymmer typ 200 GB, och som kan tänka sig låna ut en över en dag eller två, hör gärna av dig. Jag kan ställa upp och låna den.

Åfan, lite Björn Rosenström... Inte så mkt untz-untz över det men verkar ju funka bra som allsång. Musikaliska festprissar minsann.

Nu släckte vi ner.
Godnaaaatt.

Statistik och förbannad lögn

Det här är lite humor tycker jag. Jag har haft rätt höga besökarantal här på sistone. Tänker då främst på unika besök; eftersom jag skriver flera inlägg per dag så kan man ju räkna med att flera av mina "regulars" återkommer för att läsa fler än ett inlägg. Därför är förstås unika besökare roligare att "hålla koll på" än antalet sidvisningar.

Idag har det varit rätt lågt på unika-besökare-fronten. Men sidvisningarna är hur många som helst. Det rätt kul ut på den grafiska kurvan, hahah!

Gaaaaaapa stooooooort!

Trött men nöjd

För det första kan jag glatt konstatera att katterna är mer rädda för dammsugaren än för hund, det måste väl vara ett gott tecken?

Och just apropå dammsugaren, nu har jag dansat dammsugartango och jag tog mig även friheten till en lättare version av skurmoppsvals. Och ja, jag gjorde det EFTER promenaden med Lillebror, så nu kanske det håller sig fint i ett par timmar iaf... ;P Även diskmaskinen håller på att arbeta, så just nu är det väl egentligen bara jag själv som skulle behöva en genomgång. Men jag är helt seriöst alldeles för trött. Jag får göra det sen, mina fötter har nämligen begärt tillfälligt besöksförbud vad gäller dess kontakt med Mr Golv. Så det är väl helt enkelt bäst att lyda.

Nån som har nåt bra filmtips, apropå nåt annat? Jag vill antingen ha nåt väldigt lättsamt, a'la romantisk komedi (a girl can dream, right?) eller nåt riktigt riktigt gripande, typ "The stoning of Soraya M" eller nåt annat biografi-aktigt. Men som sagt, antingen nåt man kan halvsova sig igenom ELLER nåt som gör att man vaknar till rejält.

Hit me!

För enkelhetens skull:

Jag skrev även detta som en kommentar till datorinlägget, men för enkelhetens skull får det ett eget inlägg med.

Så, har jag fattat det här rätt nu då:

Alltså, när det gäller videofilerna som jag spelar upp så är det precis samma fel oavsett om jag använder vlc (som jag oftast använder) eller om jag skulle använda wmp. Båda tappar bild, men ljudet fortsätter funka utan problem.

Vad gäller (D:) då, så antar jag att jag i så fall inte behöver något nytt windows? Att det helt enkelt är DET som finns i den delen? Då handlar det väl i så fall om att hitta en extern hårddisk då som jag kan spara all "bråte" på, och sedan köra recoveryn, så att säga?

Igen: Har jag fattat rätt?

Gnälltjej - tjohej! (Datorn igen)

Jo folket, jag VILL formatera, men jag skulle ju helst vilja ha ett lagligt windows, men det har jag inte pengar till förstås. Så vad är skillnaden mellan den lagliga varianten och den "relativt lagliga" varianten?



Så här ser det ut iaf. Det borde väl då rimligtvis betyda att jag bara behöver formatera den "lilla" av de två? Eller?

Och då borde ju fortsättningsvis även detta problem lösa sig:



Hej jag heter Erika och jag har typ NOLL koll, om vi avrundar uppåt vill säga...!

Husmor bloggar

Men HUR GOTT ser inte det här ut att vara då: Nutellacookies hos Monstermalla

Blev sjukt sugen att baka. Inte bara sånna heller iofs, jag vill baka lussebullar och pepparkakor och morotskaka och vanliga bullar och långpannelusse"bröd" och så nutallacookies då förstås.

Egentligen skulle jag kanske mer behöva satsa på att laga mat, göra matlådor och så vidare, men det är inte lika roligt. Det är roligare att baka. Fast jag måste verkligen ta itu med mina matvanor. Det har jag väl sagt i säkert över ett halvår, men vad fasen, det är väl det nyårslöften är till för. Eller?

Kate Voegele

Återupptagit en "gammal" favorit. Såg nämligen att hon hade kommit med nytt album nån gång nu under året. Jag har dålig koll på sånt, men sak samma. Gillar henne iaf. Sitter igenom tidigare nämnda nya album nu, det är helt okej, men jag är ju sån att jag gärna fastnar i det gamla, det som jag redan tycker om. Ja, åtminstone ända fram tills dess att det kommer en låt som helt enkelt bara fångar mig. Men nån sån har jag inte hittat hittills. Men det kan ibland ta några lyssningar innan en sån låt griper tag om mig. Så vi får väl se om jag hittar någon ny favorit eller det får bli de gamla godingarna som ligger en närmast även framöver.

Nu ska jag nog bege mig i säng tror jag... Jag är lite för uttråkad för att sitta vid datorn nåt längre. Kan lika gärna gosa ner mig med kissarna i sängen och fortsätta kolla på nån film.

En sak som jag märkt förresten. Jag tror jag har en granne som jobbar "nätter". Det är nämligen någon som går i porten så gott som varje kväll vid 02-tiden. Och jag blir totalt jävla skitskraj VARJE gång. Jag fattar inte att jag inte vänjer mig vid det, jag är ju uppenbarligen medveten om att det hänt förr. Men nej. Om jag halvsover så vaknar jag och blir på helspänn, sen tar det ett bra tag innan jag kan slappna av igen. Det är sånna gånger som man saknar någon som kan krama om en och få en att tänka på annat... Tyvärr hjälper inte riktigt djuren till det, hur goa de än må vara... :)

Well well, godnatt önskar fegis (jag), SM ( =Selektivt modig - Chefen), Tjockis (Kapten) och Lillebror (säger sig självt va?)

Kort fredagslista

Vad åt du till frukost?
Uhm... man kanske inte ska kalla det frukost eftersom jag åt när jag kom hem från Affektiva vid 14.30... Men isf var det en panpizza.

Vad har fått dig att skratta idag?
Lillebror, Joanna, da cats, Andreas, med mer

Vad har du på dig just nu?
Två par mysbyxor (haha), dubbla strumpor, linne, collagetröja, modomössa och underkläder.

Hur ser resten av dagen ut?
Haha resten av dagen.. klockan är ju snart 23. Men det blir väl lite mer datahäng, lite sjungande och kanske nån film eller tv. Sen sova.

Vad händer ikväll?
Det blir väl mer vad hände ikväll. Joanna tittade förbi en sväng och hälsade på mig och Lillebror. Sen kom mamma förbi en sväng, fast det var nog mest för att hälsa på Lillebror med. Sen ringde Andreas och ville ha matsällskap så jag stoppade in hund i bilen och så åkte vi till Max. Andreas ville hälsa på Lillebror med. When I come to think of it, så var det säkert bara det Joanna ville med. Alla ville träffa Lillebror. I'm famous by association? Eller typ som blindtarmen, som bara följer med som ett nödvändigt ont... ;P Efter det har det iaf blivit "På spåret", och en hel del Kate Voegele

Och på lördag?
Ingen aning faktiskt. Några promenader iaf.

Och på söndag?
Troligtvis träffa mamma och moster Lena en sväng :) Fast, även här, det är mest för att de ska få träffa Lillebror... ;P

Vad är det roligaste som hänt dig den här veckan?
Upprepning eller? Lillebror! ♥

Och det absolut sämsta/tråkigaste?
Övningen vi gjorde på färdighetsgruppen som nästan fick mig att balla ur fullständigt...

Hur lyder dina senast tre inkomna sms?
1. "Jo, jag har en klotång! Om jag hittar den så får du den. Jag behöver aldrig använda den eftersom mina hundar går så mycket på asfalt. Mamma var upptagen imorgon hörde jag, ska vi ta det på söndag? :)"

2. "Får jag komma nu?"

3. "Känner du dig sugen att åka på irsta med mig någon dag?:) skulle köpt julklapp till Fredrik :å"

Vad dricker du i helgen?
Cola. Vatten, och så kanske lite juice-rester med. (Uäck, det lät värre än vad det är). Sen drack jag Fanta Exotic på Max ikväll med.

Bästa bakfylletips?
Kommer inte ens ihåg när jag var bakis senast, men det beror inte på några fenomenala bakistips, utan bara på att det var evigheter sen jag drack. Det enda "tips" jag har är mycket vatten innan man går och lägger sig för att försöka återställa vätskebalansen, men vette fan om det funkar. Sen har jag hört att Resorb ska vara bra för det annars.

Okej, jag tar en till.

Två saker som skrämmer dig
1. Att förlora kontrollen (men man måste utmana sig själv ibland)
2. Att gå ensam ute när det är mörkt (okej kanske inte skrämmer, men det kan vara otäckt)

Två saker du har på dig just nu
1. Dubbla byxor
2. Linne köpt på ullared

Två av din favoritlåtar just nu
1. Glee - Jar of hearts
2. Daughtry - Life after you

Två saker du vill ha i ett förhållande
1. Kärlek
2. Tillit

Två sanningar
1. Jag skäms över att vara sjukskriven. Men det är en del av "sjukdomsbilden" har psykologen sagt...
2. Jag har relativt lätt att lära mig låttexter. Och de sitter dessutom kvar rejält länge. Till vilken nytta? Ingen aning...!

Två saker som du attraheras av
1. Utseende: Långa killar
2. Egenskaper: Humor (och en extragrej: Killar som gillar mina djur, och om djuren gillar killen, då jävlar smälter jag)

Två av dina hobbys
1. Musik
2. Hästar

Två saker du verkligen verkligen vill ha
1. Kärlek
2. Pengar (materialistiskt va?)

Två saker du tänker på just nu
1. Wordfeud (jag multitaskar)
2. Text till en sång (återigen, jag multitaskar)

Två saker du börjar må illa av
1. Svek
2. Kräks... Uäck.


Beatrice

Klent med bloggande idag, men strunt samma.
Jag kom att tänka på den här låten när jag såg dagens namnsdagsbarn. Det är alltså Beatrice som har namnsdag, och det här är en låt som jag gillat sen första gången jag hörde den.

Sofia Källgren - Beatrice


Ännu några frågor till hundfolket

Jag funderade lite och blev lite nyfiken. Detta gäller nog framförallt er som ställer fram mat till era hundar vid speciella tider; Vad har ni för rutiner rent generellt? Är det promenad framför mat eller vice versa, och hur länge väntar ni mellan mat och promenad? Hur många gånger går ni ut med era hundar, och hur länge brukar ni vara ute?

För min egen del handlar det mkt nu om att hitta rutiner som passar mig och hund, och inte stirra sig blind på hur andra gör, men jag är ändå nyfiken på just hur andra gör. Det är ju lite av en "ny värld" trots allt, så därför får ni stå ut med dumma frågor från finsta-hållet ett tag framöver... :)

Fast en sak som jag är lite brydd/orolig över är ju att han knappt dricker någonting alls. Faktum är att jag hittills inte sett honom dricka en enda gång. Jag har inte heller märkt att vattennivån i vattenskålen förändrats nåt nämnvärt, även fast det finns två puckon till som tycker att det där var en ytterst lämplig vattenskål.

Vad gör man, är det nåt man ska kolla och när ska man börja oroa sig "på riktigt"?

Vecka 48 - Fräscht och äckligt

Haft lite klent med Vecka 6-inspiration hittills, men jag tänkte köra en repa nu. Veckans temabeskrivning lyder alltså så här: Fräscht och äckligt

Jag tänkte lite på det där med hår. Ja alltså, kroppsbehåring. Jag har inga större problem med kroppsbehåring. Varken på mig själv eller på andra. Jag bryr mig inte så värst mkt om ifall håret på benen börjar lite långt till exempel, men jag känner mig ju alltid lite extra fräsch efter en genomgång med rakhyveln. Där jag nu känner att håret behöver försvinna, eller minimeras, alltså.


Vi börjar med tjejers hår.
Vi börjar med hår på benen. Som sagt, jag bryr mig inte speciellt mkt om ifall jag har håriga ben, MEN jag älskar känslan av nyrakade ben. Jag tycker dessutom att det är snyggare om man ska ha kjol eller bara ben av nån annan anledning, men jag kan gå ut med håriga ben utan att ha ångest med.

Håriga armhålor då? Ptja... Det är väl egentligen det som jag hittills då kan tycka är äckligt. Eller kanske inte äckligt, men jag tycker inte det är... tilltalande. Varken på mig själv eller på andra. Samtidigt är det ju upp till var och en vart man vill ha hår. Jag gillar dock inte känslan av att ha långt (nåja) hår under armarna och jag skulle inte vilja ha linne på sommaren och råka sträcka upp armarna och då visa håriga armhålor. Det är inte snyggt...

Sen är det ansiktsbehåring och hår på ryggen. Här kan jag egentligen inte säga så mycket, för såvitt jag vet så är det väl kanske inte så jättemånga tjejer som behöver tänka så mkt på det. Visst, att ha ljus fjun i ansiktet är väl inte speciellt ovanligt, och jag skulle väl ärligt talat inte tycka att det vore så snyggt med "skägg" på en tjej, och det vore kanske inte så kul med hårig rygg heller. Men det är ju inget jag behöver oroa mig för iaf...

Hår på huvudet då. Bara för att det ska få finnas med. Ja, jag tycker att tjejer ska ha hår på huvudet. Det finns ytterst få tjejer som klarar av (att vara snygga i) att ha kortkort eller rakat hår. Däremot kan många tjejer ha relativt kort hår och det är ändå snyggt, men rakat går bort för mig. Och om jag ser till mitt eget huvud så ska håret vara långt. Punkt slut.

Och till slut: Om man då snackar intimrakning så finns det ju lite olika varianter. För mig personligen spelar det inte speciellt stor roll, det beror lite på humör och tid, och årstid, för den delen. Men jag vet ju att det finns killar (och tjejer för den delen) som tycker att hår, eller avsaknaden av hår, är avtändande och kanske till och med äckligt. De som gillar håriga kön har ju oftast argumentet: Man vill ju  inte att det ska se ut som ett barns kön", medans de som gillar rakade kön istället tycker att "Det är ofräscht med en massa hår" eller klassikern "Man vill ju inte ha hår i maten!". Sen finns ju förstås även mellantinget med lite mer "frisyr"-aktig rakning där nere, att man på ett eller annat vis sparar lite hår.


Nu är det killarnas tur
Näste man till rakning, som det så fint heter... ;P
Hår på benen: Ja för fasen. Eller alltså, jag bryr mig helt enkelt inte. Men det måste vara en väldigt skum känsla av se en kille som har lenare ben än vad jag själv har. Det har dock aldrig hänt vad jag kan komma på, fast jag har ju sett killar med rakade ben. Lite wierd är det iaf. Fast man skulle ju vänja sig. Jag har inget emot håriga ben iaf, jag kan nästan tycka att det är lite mysigt faktiskt.. haha.

Håriga armhålor är man ju rätt van att se hos killar. Men det är lite samma sak här som med de håriga benen. Fast här har jag på nåt vis mer "förståelse" för att man även som kille vill raka armhålorna. Jag brukar inte vara så närgången när det gäller andra människors armhålor, faktiskt, men jag har inget emot om man rakar, och jag har inget emot om man inte rakar.

Hår på ryggen då? Ptja, ärligt talat så trodde jag bra länge att jag skulle tycka att det var fruktansvärt avtändande. Jag var länge "förskonad" från detta och inbillade mig därför att det var något ja skulle tycka var äckligt. Fast när jag väl kom i kontakt med det så tyckte jag inte alls att det spelade någon som helst roll. Fast det kanske beror på hur mycket det är med, jag vet inte... Däremot är det inte så himla upphetsande med misslyckad vaxning av ryggen, det kan jag ju säga...

Next in line - ansiktsbehåring. Det här är så sjukt individuellt, från kille till kille menar jag. Vissa passar skitbra i mustasch, skägg - helskägg eller trimmat, medans vissa inte ser kloka ut. Vissa ser faktiskt rent obehagliga ut med skägg, och på samma sätt ser vissa helt knepiga ut som renrakade. Men visst, det är en vanesak med, förstås, så den här är nog svårast att svara på...

Nu börjar det kännas som att jag har slut på åsikter. Men då kommer den punkten bland killarna där jag faktiskt har en åsikt. Och det gäller håret på huvudet. För det första finns det ett absolut NEJ och det är "combover", eller överkamning. Herregud, finns det nånting som är mer avtändande i fråga om hår? I think not. Sjukt obehagligt. Sen är jag i regel inte så förtjust i långhåriga killar heller. Visst, precis som i allt annat finns det undantag, men jag dras normalt sett inte till långhåriga killar. Jag vill vara den med det långa håret... ^^

Sist men inte minst: Intimbehåring! Ja, vad ska jag säga... När man väl kommer så långt så kvittar det. Jag bryr mig inte nämnvärt. Argumenten som används mot tjejer funkar liksom inte riktigt på samma sätt. En kille som är helrakad kommer aldrig se ut som ett barn (men om vi ska vara ärliga, ser en helrakad tjej verkligen ut som ett barn? Då ser man saker lite fel tycker jag), och så många frisyrvarianter vet jag inte om det finns. Om killen inte rakar sig alls, så tycker jag inte heller argumentet "hår i maten" funkar, såvida man inte deepthrout-ar utav bara fasen, eller ska smaska pung. (Haha det där var en mening jag ALDRIG trodde jag skulle skriva.) Men som sagt, det spelar mindre roll.


Det blev ett långt inlägg. Jag vet inte om det egentligen blev så mkt äckligt eller fräscht, men de flesta har nog nån åsikt om huruvida det är fräscht eller äckligt med kroppsbehåring, oavsett om det gäller en polisong, en raggarsträng, eller en fläta gjort av håret i röven (HAHA!).

Jag har ont mellan bena!

Haha. Jag tror att ni tänkte på nå snusk. Men så är det inte. Jag ska berätta en sak. Jag är fläckvis tjock.  Ganska stora fläckar, kan man säga. Och en sak som tjocka människor får dras med är tjocka kroppsdelar, typ lår. Lår som skaver mot varandra är inte speciellt angenämt, det kan jag tala om. Och efter nästan tre timmars promenerande på samma dag, så kan jag tala om att skav har uppstått. Det är oskönt, speciellt med tanke på att jag snart ska ge mig ut på promenad igen.

Sen så fryser jag med. Jag har frusit ända sedan jag kom hem förut. Lite mindre frusen efter att ha vilat lite, men nu (när jag la mig under täcket förut alltså) slog det mig att jag sällan kan sova när jag fryser. Speciellt om låren och rumpan. (Intressant va?) Blir oftast inte ens varm efter en dusch. Bökigt. Tänkte bada förut, men tänkte att då kommer jag ju aldrig hitta motivationen att gå ut i kylan igen sen. Så jag ska nog bada sen, eller duscha, beroende på hur kall jag är när jag kommer in. Jag har redan förberett mig genom att ta dubbla byxor, ska leta rätt på mitt underställ med, kan vara bra att ha.

Sen fick jag hund att äta med!
Yaaaay!
Jag köpte lite blötfoder och blandade en liten liten del av det med torrfodret, då började det rycka i hundnäsan minsann! Han gick dit och smakade lite och ganska omgående så var all mat borta. Nu gäller det väl bara att hitta några bra rutiner så att han äter torrfodret som han ska, utan "nosretare", men huvudsaken är väl att han äter.

Blablablablabla
Hej på ett tag.

Bra humör!

Det här är ju en sån där dag då man egentligen borde ha haft stegräkare på sig. 2,5 timmar har jag varit ute hittills. Visserligen inte speciellt raska promenader, men det lär ju ha blivit ett helt gäng med steg ändå.

Det gick fint på stan iaf. Evelin sov hela tiden och Lillebror gick hur snällt som helst bredvid vagnen. Duktig! Han brydde sig inte nämnvärt om hundarna som vi mötte heller, riktigt skönt. Vi passade på att gå upp och hälsa på Ante med, fast det blev ett rätt kort besök eftersom han fick maten rätt precis när jag var där. Han frågade om vi ville komma in, med hund, vagn och allt, men jag trodde att Emma skulle vara klar rätt snabbt så därför gick jag tillbaka in till stan. Rätt dumt av mig, eftersom det sedan tog ytterligare en timme innan Emma var klar. Det var rätt kallt och tråkigt på stan faktiskt, men vi överlevde. Flera människor stannade dessutom och ville prata och klappa "den fina glada hunden" :P

Just nu är jag helt utmattad. Jag är helt klart inte van att vara ute så här mycket, fötterna ömmar, skavsår både här och där, och kroppen känns allmänt tung, och ändå är jag på riktigt bra humör. Ja, alltså, så bra som det nu finns energi till. Haha. Tänk vad lite positiva "nyheter" kan ha för effekt alltså... :)

Nu tänker jag ta en powernap. Jag vet, man SKA inte, men jag måste. Alltså, "måste". Jag vill. Jag ska. Godmiddag!

Hurtbulle!

Morgonpromenaden idag blev en lång sådan. En timme var vi ute, värsta hurtbullarna alltså. Idag var första gången jag hört honom låta, han morrade nämligen åt en av hundarna vi mötte. Den gjorde dock inget speciellt som jag kunde märka, och Lillebror återgick till sitt "normala jag" efter att ha blivit tillsagd. Men det är ju intressant ändå, att se hur han beter sig menar jag.

Tack för alla tips och tankar kring maten förresten. De flesta verkar vara inne på linjen att ställa fram maten vid speciella tider, och sedan ta undan den en speciell tid med. Jag ska klura lite på det där.

Nu ska jag åka in till stan och möta upp syster och Evelin. Lillebror verkar vara sådär lagomt motiverad att kliva upp ur soffan, och jag förstår precis. Jag är inte heller så värst pigg. Men det är smällar man får ta efter en sån monsterpromenad på morgonkvisten... :)

Julgran?

Alltså, jag skulle ju gärna vilja ha julgran i år. Det vill jag iofs varje år. Egentligen. Men det är väl ungefär det här jag är rädd för..!


RSS 2.0