Om tangentbordet hade funkat...

...så skulle jag ha skrivit att jag vill åka på Göteborg Horseshow! Fredagsshowen är den jag vill gå på, jag tycker den verkar roligast. Någon som vill åka med, eller kanske sponsra mig? ;-)

Om ni undrar varför jag kan skriva ÅÄÖ nu, så beror det på att mitt tangenbord tydligen accepterar att jag skriver på MSN. Så jag kopierar text därifrån, och då funkar det. Väldigt wierd.

Knasigt tangentbord

Nu 'r det s[ att jag kommit [t n[n knapp p[ tangentbordet, s[ de tre sista bokst'verna i alfabetet 'r fuckedup. Och s[ har jag inget bindestreck heller. Jag vet inte vilken knapp det 'r jag kommit [t, s[ det 'r inte s[ att jag kan fixa det. Jag tycker att jag har tryckt p[ varenda knapp p[ hela bordet f;r att f[ till det, men icke.
Urk.

Nystart

Igår var jag på min första körträning sedan min tid i Aspiranterna i Sundsvall, och det var måååånga år sedan, kommer inte ens ihåg när det var. Skolkören på Bergsåker räknar jag inte riktigt, jag insåg igår att det var riktigt stor skillnad. Det var däremot inte så stor skillnad på hur roligt jag tyckte att det var. Jag älskade skolkören på Bergsåker, och jag blev väldigt förtjust i denna kören med. Det är en gospelkör, för er som undrar. Körledaren var jätteduktig och rolig, ja, jag trivdes direkt. Okej, det var svåra låtar, mest med tanke på att jag aldrig hört dom tidigare, och att lära sig en understämma på en melodi du aldrig hört är inte helt lätt. Men jag ska kämpa på! Första framträdandet är den 25/2 i Kristine Kyrka i Jönköping, så har ni vägarna förbi... ;-)

Ännu en nystart blir det imorgon, då startar jag och David våra "karriärer" som scoutledare i SMU Kaxholmen. Får se hur det går, men just nu känns det 100% positivt, känns som det ska bli RIKTIGT roligt. Är ju själv gammal SMU-scout, men även det var ju 100 år sedan. Det känns asolut nervöst, men ett bra nervös, detta ser jag fram emot :-)

Nu ska jag kolla klart på Oprah, och sedan ska jag lägga mig och vila en stund, för huvudet är inte min vän idag... Bank bank.

Vem bor på Hulahulu?

Om man slår in sin adress så kan man se typmänniskan som bor där du själv bor. Så här är det på mitt område:Typ: E14 Dagens dubbel

Utmärkande drag  (Mina kommentarer efteråt)

 • Mycket unga - Mja, om man räknar alla barnen som barnfamiljerna har, så ja.
 • Yrkesutbildade - Ingen aning
 • Singlar - Nja, som sagt, mest barnfamiljer
 • Låg- och medleinkomsttagare - Kan nog stämma
 • Hyresrätt i små- och medelstora städer - Jao
 • Kvällstidningsläsande - Haha, så står det ju om alla
 • Förändringsbenägna kollektivister - Vet jag inte ens vad det innebär.


Davids gata då?

Typ: D09 Bussresor och Korsord

Utmärkande drag (Även här - mina kommentarer)
 • Pensionärer - Japp
 • Yrkesutbildade - ?
 • Ensamstående - Ja, det tror jag nog dom flesta är faktiskt. Verkar så
 • Låga inkomster - Mja, pension är knappast hög inkomst
 • Hyresrätt på liten ort - Nej, bostadsrätter är det
 • Kvällstidningsläsande - Hehe...
 • Traditionalist och kollektivist - Mja, dom vill ju inte gärna ändra på saker iaf.


Stämmer lite bättre kanske. Eller jag vet inte. Man känner  ju oftast inte alla människorna på ens gata.
Stämmer det in på dig och dina grannar?

Jag i Southpark

Jag i Southpark

Japp, så skulle jag se ut om jag var med i Southpark.
Hur skulle du se ut?

Tjejsnack v. 5

Jag börjar om med mitt Tjejsnack-ande. Var inte så flitig vid första försöket. Andra gången gillt? :-)

Veckans frågor v 5; Film

• Senaste film du såg?

Det var nog "Little Miss Sunshine" tror jag

• Bästa film du sett?
"American History X" är grym... Och "Mycket väsen för ingenting"

• Sämsta film du sett?
"Coneheads" eller vad den heter ligger högt på sämsta-listan. Och "The real cancun"

• Nämn en film du kan se 100 gånger om.
Det våras för sheriffen, Men in tights, En värsting till syster, Mycket väsen för ingenting, mfl

• Komedi, romantik, drama, skräck, action eller thriller. Vilken typ av film föredrar du?
Komedi, utan tvekan. Älskar att skratta så jag kiknar. Men är även förtjust i thrillers

Knaskatt...!

Som jag tidigare berättat så har mina katter lärt sig att öppna byrålådor, och här kommer videobeviset!

Katt öppnar byrålåda

Du är bra!

Jag skjutsade hem Davids mamma igår. Istället för att åka direkt hem så stannade jag, och vi pratade. Minns inte riktigt vad vi pratade om, men vi pratade bland annat om hur det känns att känna att man inte duger, att man inte är bra nog, att man inte ser tillräckligt bra ut, osv. Hon berättade om när hon nyss kommit hem till Sverige efter att ha bott i Kanada ett antal år, när hon skulle gå på arbetsintervju och inte hade några vettiga kläder. Hon berättade att eftersom hon varit hemmafru så länge så hade hon "hemmakläder" och fina "kyrkkläder", och inget av dom var väl direkt passande att ha på en arbetsintervju. Så hon hade köpt en kort kjol, nån tröja att ha till, och så hade hon cowboy-boots. Medans hon satt och väntade på att få komma in på intervjun så sa hon till säg själv; "Du duger! Du är bra, oavsett hur du ser ut. Det är dom som går miste om något om du inte får jobbet".

En underbar inställning, och det är ju så det ska vara. Man ska tro på sig själv, tro att man är bra, och tro att man duger. För det gör man, oavsett hur du ser ut eller vem du är. Själv har jag dock alltid haft svårt med det där. Självförtroende.

Hon sa nånting, något så enkelt så att det egentligen inte var märkvärdigt. "Du har en väldigt fin handstil, själv skriver jag som en kråka. Alla har vi fått olika talanger. Du har en fin handstil, och du är dessutom väldigt snäll och har ett fint sätt. Det är några av dina gåvor."

Att något så enkelt kan skänka så mycket glädje.

Tvättstuge-update

Jag kom ner till tvättstugan strax efter 9. Ingen ström på såklart. Det är någon som bokat nästa tvätttid, 11.30-16.00, undrar om strömmen är på då? Jag funderar på att gå ner och kolla bara för att.

Min tvätt var torr iaf, den hade ju fått hänga i torkrummet hela natten. Så det var ju skönt iaf. Men jag är fortfarande förbannad på NKBo för deras underliga tvätttider och att det inte ens finns nåt slags schema.

Fy skäms!


Update, 16.20
För er som väntar på fortsättning i tvättstugeföljetongen så kan jag berätta följande: Det verkar som att strömmen är av hela söndagen, alltså inte delar av den. Fjantigt att man inte får tvätta på söndagar tycker jag, och ännu fjantigare att det ska vara så svårt att sätta upp en lapp och informera om detsamma.

Tvättstuge-hat!

Jag hatar "min" tvättstuga, hett och intensivt! Jag hatar den, jag hatar den, jag hatar den! Varför ska det vara så förbaskat svårt att sätta upp vilka tider dom stänger strömmen??  Och vad spelar det egentligen för roll om man tvättar en lördag- eller söndagkväll, tvätttiden är ju ändå bara till 21. Dvs, om strömmen hade varit påslagen.

Jag funderade innan jag började tvätta om det kunde vara så att dom stänger av strömmen, men tänkte, att om strömmen är påslagen när tvätttiden börjar så borde det inte vara nån fara. Så, jag gick ner typ 16.15 (tvätttiden börjar 16), strömmen var igång, så jag slängde in min tvätt. Drygt en timme senare kommer jag ner igen, alltså strax efter 17, och strömmen är fortfarande på. Jag stoppar in tvätten i tumlaren och i torkrummet, slår igång maskinerna, och går hem till mig.

Nu, vid 20.30, kommer jag ner till tvättstugan, och tror du inte att allt är dött? Och att min tvätt fortfarande är blöt?! Hopplösa jäkla tvättstuga. Jäkla NKBo. Så, jag bokade tvätttiden imorgonbitti, hängde upp all tvätt i torkrummet, och så får det hänga där nu över natten. Imorgonbitti när strömmen går på har jag ställt in den på att torka nån halvtimme bara som nödfall. Va trött jag blir.

Här har jag kämpat hela dagen med allmän städning och mina nedrans garderober. Tvättade så jag tyckte att jag var extra duktig, men gissa om jag är trött. Nu är jag inte bara trött, utan även tjurig och hungrig, och som ni kanske vet så har jag enbart ca 300 meter till pizzerian, knappt det.

Förstår ni mängden av vilja som går åt för att inte gå ner och äta en fetdrypande jäkla pizza just nu??

Jag tycker att jag är duktig!

Har städat större delen av dagen. Började visserligen i fel ände med att dammsuga först, menjag har inte så mkt att dammsuga så jag kan göra det sedan med. Hur som helst, det som gör att jag tycker att jag är så duktig är att jag håller på och stor-rensar mina garderober. När jag flyttade in var det mest ett sätt att få bort grejer, nu känner jag att jag inte har några fler ställen att gömma grejer på (hehe) så nu är det dags för en ordentlig rensning. Hittills är jag klar med en garderob - där har jag nu lagt sängkläder, extra täcken, filtar och handdukar.

Nu är jag igång med garderob nummer två, har dock inte bestämt direkt vad jag ska ha där i, än så länge har jag bara plockat ut en massa gamla kläder och skräp som jag egentligen kan slänga. Längst ner har jag iaf en låda med enbart hästkläder, och det är ju aldrig fel, för jag vet aldrig vart jag har gjort av mina ridkläder... Fast det vet jag säkert inte nästa gång jag letar efter dom heller ;-)

Och inte nog med detta, jag har precis slängt in två maskiner tvätt med. Senare ska jag stryka gardiner.

Ikväll ska jag belöna mig själv med chokladpudding och grädde... Det är ju faktiskt lördag, och jag har varit duktig! :-P

Besatt!

Dr Callie TorresJag är helt fast i Greys Anatomy, som om det vore en nyhet. Såg ett avsnitt igårkväll, och ett imorse. Det är verkligen en helt underbar serie. Man gråter och skrattar om vartannat! Och jag har dessutom en ny favorit. Callie Torres. Hon är så grym! Hon är inte pinnsmal som många andra tv-stjärnor. Hon har självförtroende, hon är stark. Hon är dessutom sjukt snygg! Vore jag lagd åt det hållet skulle jag definitivt vara kär i henne, haha :-)

Sen har jag dessutom blivit mer förtjust i Addison Shepherd. Även hon är cool. Och snygg.

Oj oj oj, jag skulle kunna kolla på Greys flera dygn i sträck, utan problem.


Du och jag, Moster Eva, ska vi ha Greys-maraton nästa gång jag kommer hem? ;-)

Little Miss Sunshine

Little Miss SunshineNu har jag sett en ny film. Ny för mig alltså. Little miss sunshine. Har tidigare fått tips av vänner att det är en "måste-se"-film.

Filmen handlar om lilla Olive och hennes något annorlunda familj. Hennes far, som satsat familjens tillgångar på att hans "9 steg till framgång"-projekt. Morfarn, en gammal kvinnogalen knarkare. Hennes aningens hysteriska, men välvilliga, mamma. Hennes bror, som avlagt tysthetslöfte och inte pratat på 9 månader, och inte kommer prata förrän han kommer in på nån slags flygutbildning. Hennes morbror, som precis blivit utskriven från sjukhuset där han varit efter ett självmordsförsök.

Själv ska Olive delta i en skönhetstävling, Little Miss Sunshine, och för att ta sig dit ger sig hela familjen iväg i familjens gula VW-buss. Som tittare får man nu alltså följa med familjen på deras resa, och se deras fram- och motgångar.Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna filmen. Jag blev inte överförtjust, det kan jag erkänna. Det var ingen film jag fastnade för. Det var ingen dålig film, missförstå mig rätt, men som ni vet är smaken som baken :-) Det var en småcharmig film med intressanta personer i handlingen, men jag drogs aldrig riktigt med i den.

Betyg:

3E

Renovering

Jag vill göra en renovering av min blogg. Nya kategorier och så menar jag, lite mer ordning. Som det är nu känns det som om jag har 100 olika kategorier och många av dom är typ samma sak. Är inte helt nöjd med det. Ska försöka fixa lite nu... Tror jag.

Student?

Jag har ju glömt att nämna att jag kommit in på Pedagogik 1-20 på Blekinge Tekniska Högskola. Jag skrev i november om att jag hade sökt, och nu har jag fått mail och brev om att jag alltså kommit in på en reservplats. Det är alltså en kurs som går på distans, även tentorna är på distans. Jag vet inte om jag ska tacka ja, men jag bör bestämma mig riktigt snart. Skulle vilja ha en lista på kurslitteraturen så man vet hur mkt det kommer kosta. Sedan är jag ju tveksam med tanke på att psykologen utifrån mitt "begåvningstest" ansåg att jag kanske inte var lämpad för högskoletudier. Det känns ju inte direkt motiverande. Men samtidigt kan jag tänka att om jag faktiskt lyckas med denna kursen så är jag ett (litet) steg närmare att kunne bli lärare. Och det skulle jag ju vilja...!

Bloggmani

De bloggar som jag har som favoriter besöker jag ett stort antal gånger om dagen! Har jag tråkigt kan det gå 5-10 minuter mellan besöken, för man vet ju aldrig om personen har hunnit uppdatera! Oftast inte dock. Då blir jag besviken. "Men himla människor, varför bloggar ni så sällan?!" Sällan, ja. Vissa bloggar uppdateras minst en gång om dagen, oftast fler, och ändå tycker jag (som uppdaterar sidan ungefär 20 gånger på en timme) att dom bloggar alldeles för sällan. Galet.

Jag har helt klart bloggmani. Både att jag ska blogga själv och att jag vill läsa andras bloggar. Mest att jag vill läsa vad andra skriver, det är ju roligast. Även om det är korta "meningslösa" inlägg så är det alltid lika roligt att läsa. Borde kanske skaffa mig fler blogg-favoriter. Men, då vill man ju gärna att det ska vara någon som skriver saker man kan relatera till, någon man känner, och/eller någon som bloggar ofta! Annars är det ju lixom ingen mening... ;-)

Update
Ja just det, apropå mitt eget bloggande. Ibland om jag skriver ett inlägg som jag själv är nöjd med, och vill att det ska bli kommenterat, så kan jag dra mig för att skriva nya inlägg bara för att det "bra-a" inlägget ska ligga överst. Och även kommentarer på "meningslösa" inlägg motiverar ju till ett ökat bloggande. För det är ju bara att erkänna, det är roligare att blogga när man vet att folk läser, och ännu roligare när man får lite respons på det man skriver. Bloggmani och bekräftelsetörstig? Japp, that's me... :-)

Update 2
Och ja, jag vet, jag är usel på att kommentera själv... ;-) Men jag jobbar på saken!!

Det var mord

Otäckt är det...

Kl 12.50 åkte jag med bussen från stan, hemåt. Funderade på om jag skulle åka några hållplatser länge än min, dvs till VIP Video och hyra nån film. Men nej, orkade inte bära min matkasse ända därifrån och hem, så jag struntade i det, klev av vid min hållplats och gick hem.

Känns som ett ganska bra beslut. Kollade på nyheterna nu vid 18, och såg att en 8-årig pojke blivit knivhöggen till döds bara 20-30 meter från videoteket, och det vid 13-tiden. Jag tycker att det är extra otäckt med oprovocerat våld, för det kan hända precis vem som helst. Den stackars pojken hade knappast gjort något för att för reta upp 27-åringen. Stackars pojke. Stackars pojkens familj.

Läs mer på Aftonbladet eller Expressen

Jag hoppas dom låser in den 27-åringen länge denna gången. Han är visst psykiskt sjuk, så okej, han kan väl få vård. MEN. Sen tycker jag att han ska bli inlåst. Jag tycker faktiskt att alla som döms till vård ska slussas vidare till finkan när man är klar med vården. Man ska ha sitt straff, och jag ser inte vård som straff varesig man är inlåst eller inte, så enkelt är det. In i finkan med dom!Satt och tänkte på detta. Läste lite artiklar runt omring de ovanstående, och att kyrkan hade en minnesstund i eftermiddags. Jag kan lixom inte fatta att det är sanning. Jag menar, det är ingen jag kände eller något sådan, men det skakar ändå om en. Kommer ihåg när vi gick på gymnasiet. En kille kom in i ett klassrum, knivhögg sitt ex till döds, och skadade tjejens nya pojkvän allvarligt. Läs här. Jag minns minnesstunden vi hade i aulan. Man spelade Metallicas "Unforgiven II". Jag kände inte den tjejen heller, men jag grät. Kan fortfarande tänka på henne och den händelsen när jag hör den låten. Det är sorgligt. Att det finns sånna sjuka människor övergår mitt förstånd.

En annan sak kom tillbaka nu, apropå sjuka människor. Minns ni stackars Nathalie? Tjejen från Sundsvall/Njurunda som blev mördad av sin pojkvän (som vi för övrigt visste vem det var) och sedan nergrävd ute i skogen. Läs här. Det är helt enkelt ofattbart.

Ofattbart

Av ren nyfikenhet...

Man får ju sånna idéer ibland, ni vet, dom idéerna när man vill veta vilka som läser ens blogg. Vissa vet jag ju, för ni är duktiga att kommentera, men jag vill ändå ha det bevisat för mig ;-)

Så, ni som läser detta inlägg, lägg en kommentar. Kan stå vad som helst, så länge det inte är nåt elakt eller fult.. ;-)

Min käkvärk (ja, jag kallar det käkvärk nu eftersom det som sagt inte direkt är tanden som gör ont) är en pina på mornarna. Även denna morgon, nästan värst hittills faktiskt. Jag kan knappt gapa och dricka vatten. Irriterande. Jag ska köpa sugrör sen, och till lunch/middag blir det nog nån slags soppa. Med sugrör.

Men nu ska jag till vårdcentralen. Med buss. I don't like buss.

Och glöm inte, kommentera! :-D

Nåt som liknar tandvärk

Fast det är faktiskt inte tanden som värker, egentligen, det är tandköttet. Med jämna mellanrum så kommer en eller flera visdomständer upp, ser sig om kring i ett par dagar/någon vecka, och sedan gömmer dom sig igen. Just nu har jag en som är uppe och hälsar på, och det är ingen höjdare. Jag kan inte gapa, jag kan knappt tugga, jag kan inte ens bita ihop som en normal människa. Kan jag undvika att prata så gör jag det med, för det skaver då med. Det är vansinnigt irriterande. Men men, det är väl bara att vänta på att det lille monstret drar sig tillbaka till dit han kom ifrån. Dom brukar ju som sagt göra det så småningom.

Har spelat Yatzy-klan-turnering idag på blip med min klan. Haha, ja visst låter det fjantigt? Men jag tycker det är roligt, och det är trevliga människor man har att göra med det :-) Hur som helst så kom jag tvåa av 8, så jag tycker det var helt okej ;-) I övrigt så har jag spelat massa domino på blip idag med. Har precis fattat hur man gör (typ iaf) så än så länge är det roligt. Fast jag förlorar lite för mkt för att det ska va jättekul ;-)

Inatt ska jag sova ensam för första gången på en vecka. Tror egenltigen inte att jag och David har varit med varandra så intensivt som det blivit de senaste 7 dagarna. Både med Sundsvall och sedan vi kom hem. Han är underbar, karln min, och jag skulle gärna vara med honom ännu mer, men samtidigt måste jag erkänna att det ska bli grymt skönt att få breda ut sig i sängen helt själv för en natt... :-)

Nu ska jag kolla klart på Sex and the city, och sedan blir det bums i säng! Disken får faktiskt vänta tills imorgon. Så det så.

24:e januari

Mamma och Moster Eva har koll på det där med namnsdagar. Någon annan som har koll på vem som har namndag idag?
erika

Lite bättre bilder?

Tror det syns bättre på dom här bilderna iaf... :-)
Jag tycker det är fint! Jag har nämligen aldrig brytt mig överdrivet mkt om inredning och gardiner och sånt... :-)


Bilder på lägenheten

Lite nytt i lägenheten!


1. Fick nya gardiner av mamma
2. Lykta som jag köpte på Indiska (den hänger bakom gardinen nu)
3. Lampa som jag fick av Kerstin i julklapp


Mörka bilder på mitt vardagsrumsfönster, nya lampor och nya gardiner (köpte gardinerna igår)
Ska försöka fixa bättre bilder ikväll,svårt att knäppa mot fönstret när det är ljust ute

Gardiner

GardinerVem trodde någonsin att jag skulle bli intresserad av gardiner? Inte jag iaf. I söndags var alltså jag och David och Kerstin och köpte gardintyg till mig. Detta tyget, här till vänster, blev det.

Men sedan är jag ju som sagt även sugen på gardiner till vardagsrummt, och då lutar det åt det här tyget. Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska ta orange, grön eller purpur. (Dom är inte fullt lika mörka som dom ser ut. Iaf inte tyget vi såg i Sundsvall)

Tillbaka till vardagen

Japp, då var vardagen igång då. Jag har bloggat, kollat på tv, ätit, kollat på Greys Anatomy, duschat, och nu senast dammsugit med min "nya" dammsugare. (Fick mammas "gamla" dammsugare när jag var hemma. Den är inte så gammal egentligen. Tror jag. Men den är bättre än min! Så nu har jag två.) Nu återstår disken.
David borde komma snart. Han har sina vardagskläder här, han skulle komma och byta om efter jobbet tror jag. Och jag tänkte åka på IKEA. Såg ett sött tyg där som jag vill ha som vardagsrumsgardiner, och om jag ändå ska sy gardiner till köket så kan jag väl lika gärna satsa på vardagsrummet med när jag ändå håller igång. Tyget kostar ju ändå bara 39kr/meter. Och det är ju överkomligt. Eller hur?

Sundsvallsresan i text

Ja, nu har ni alltså fått se alla (okej, inte alla, men som är värda att visa typ) bilderna från vår lilla sundsvalls-trip. Här kommer text-versionen.

Onsdag
Som ni redan vet så kom vi iväg rätt sent motför vad vi hade planerat. Men det gick bra ändå. Resan gick relativt snabbt (det kändes som att det gick snabbt iaf), och vi var framme vid 18.30 ungefär, vi körde E4-an hela vägen. Vi träffade pappa och Kerstin när vi kom fram, sedan åkte vi till Mamma och Leif en sväng, och satt där en stund. Tillbaka till pappa vid 22.30, vi bar in våra grejer och sedan somnade vi nog hyfsat tidigt.

Torsdag
Klev upp vid 10. Duschade i lugn och ro, så lugnt att vattnet rann ut över hela badrumsgolvet. Dom har ett väldigt svagt fall i duschen, så vattnet rinner inte riktigt dit det ska alla gånger. Vi åt även frukost som man ska, bröd från fastters och farmors bagarstuga. Mkt smaskigt!
Framåt 13 åkte vi till syrran och våldsgästade. Hon hade jobbat natt och var inte direkt vaken när vi kom, men det brydde vi oss inte mkt om, utan stövlade in. André stog i duschen och hörde inte att vi kom, och när han kom ut ur duschen blev han riktigt skrämd och överraskad! Men han hämtade sig :-)
Busade lite med Scala, riktigt rolig katt det där :-) Systern bjöd på glass med bär, gottigt, och David kollade på DVD med DreamTheater. Det var väl veckans höjdpunkt enligt honom kan jag tro ;-)
En stund senare åkte vi iaf in till stan och shoppade lite, jag köpte två lyktor som man hänger i gardinstången (Indiska) och lite småplock på Åhléns (glödlampor och nåt annat som jag inte minns).
Kl 18 var det mat hemma hos pappa och Kerstin. Kerstin är en sann mästerkock alltså. Grymt god köttfärssås hade hon gjort, och även en väldigt god sallad! Ja, det är sant. Ni som känner mig vet vad jag tycker om sallad, men den här var kryddig och god, och hade väldigt mkt smak. Inte som vanlig sallad som bara smakar tuggmotstånd. Väldigt gott var det iaf, både maten och salladen.
Lagomt till att hockeyn började så anlände även André, han fick sig lite mat, och sedan kollade vi på Modo - Skellefteå på C+. Det var nog den första matchen jag sett från nya arenan. Pinsamt va?
Efter hockeyn spelade vi lite Yatzy, i sann familjeanda. Jag ville hellre spela Monopol, men eftersom min syster inte förstår det så tog vi yatzy istället. André vann, pappa kom tvåa, och jag trea. Syrran förlorade ;-)
Sen åkte dom yngre, och vi andra sov.

Fredag
Vaknade vid 10 denna dagen med. Hade tänkt åka relativt tidigt till farmor, men när man har en lillasyster som gillar att sova så kommer man inte iväg förrän framåt 13. Var trevligt hos farmor iaf. Vi fikade, pratade, och fick 500 kronor att köpa tårta för. Haha, farmor är rolig. Vi köpte dock inte tårta för pengarna. När vi hade varit hos farmor ett tag så åkte vi och plockade upp André, och sedan vidare till stan. Mer shopping. Fast, vi fikade på Tinells först. Lite toast är aldrig fel. Sedan blev det shopping. Emma och André gick försig, och jag och David gick själva. Kändes mest effektivt så. David köpte kläder för knappt 600kronor, halva reapriset på allt. Tänk va dyrt det skulle ha varit annars! Jag däremot snålade och köpte ingenting.
Vi åkte hem när dom stängde, duschade, bytte om, sedan hämtade vi Emma och André, och så åkte vi ner till stan igen. Vi hade bokat bord på BiteLine 19.30, vi och Emma och Therese. Vi fick ett jättemysigt bord lixom där bak i lokalen, ett litet rum med typ 4-5 bord bara. Väldigt trevligt. Vi åt tacobuffé, och vissa drack (typ alla utom jag). Vi satt kvar tills dom stängde, och sedan drog vi vidare. Emma och André åkte hem, men jag, David, Emma och Therese gick på Players. Vi spelade lite biljard, träffade Daniel Häggkvist, surrade med honom. David spelade även Airhockey mot Emma och Therese. Jag har för mig att han vann mot Therese, men mot Emma blev det 5-5 :-)
Vi stannade på players tills dom stängde. Tror ni att vi åkte hem sen? Fel. Vi satte oss i bilen, och åkte upp på Södra Berget. David försökte knäppa lite kort, men tyvärr var det inget som blev jättebra. Efter det åkte vi däremot hem, släppte av Therese och Emma på vägen, och sedan stupade vi i säng.

Lördag.
Stalldag! Klev upp vid 9, ringde och väckte syrran vid 9.30. Men det var kallt ute! Emma sa att även om det var ridning så skulle inte hon rida. Jag byltade på mig massa kläder iaf, och sedan åkte vi mot kovland vid 11. Köpte lite äpplen och morötter på vägen, och sedan åkte vi till stallet. Som Emma misstänkt (och jag fruktat) så var det ingen ridning, men jag pysslade lite med Diana, träffade och pratade med hela familjen Karlsson (inklusiva vovvarna) och det var riktigt trevligt det med! Jag delade ut en hel del morötter och äpplen, och det var uppskattat. Baron den galna dalmatinern verkade vara den ivrigaste att få morötter, och han åt upp dom snabbt och tiggde fler. Han är rolig... :-)) men som sagt, då det inte blev nån ridning så åkte vi därifrån vid 12. Först fick Emma byta om, och sedan åkte vi hem till oss så att även vi fick byta om.
Sedan blev det Birsta! Mer shopping förstås ;-) Syrran köpte nån skiva, David köpte en skiva och en DVD med Dream Theater. Själv hade jag presentkort på Kappahl, så jag köpte ett par jeans och en tröja som David hade hittat åt mig (såklart, han har koll den killen!)
Som omväxling så stannade vi tills dom stängde, haha :-) Sedan åkte vi hem till mamma och Leif för att bli bjudna på mat! Det blev kyckling och ris. Mkt gott. Glass till efterrätt, aldrig fel det! Efter maten kollade vi från avslutningsshowen från när syrran gick i skola i Kalix. Det var roligt att se :-) Jag och syrran fick även i uppdrag att sortera våra gamla saker som hade följt med i olika flyttar. Blev lite att slänga, men även lite man fick bära med sig hem.
Sen åkte vi hem och sov.

Söndag
Vaknade 10 även denna dagen. Lagom tid att kliva upp på en ledig dag tycker jag :-) Vi gick ner, åt frukost, funderade över vad vi skulle ägna dagen åt. Vi kom fram till denna lysande idén: Shoppa! Haha. Så jag, David och Kerstin begav oss till IKEA. Jag har ju faktiskt inte varit på Sundsvalls nya IKEA, så det var nytt för både mig och David. Och visst lyckades vi shoppa lite med! Jag köpte typ till nya gardiner i köket, sånna nypor att nypa fast gardinerna med, glödlampor, batterier, bunkar till köket (nej det heter troligtvis inte bunkar, men jag har inget annat ord för dom) och säkert nåt annat med. David köpte nya skärbrädor, glödlampor, en taklampa och.. öhh... Jag minns inte.
Vi stannade iaf kvar i Birsta när Kerstin åkte vidare. Vi gick runt på Biltema, Ikano, Siba, ÖB och lite sånt. Sedan ringde pappa och sa att vi skulle åka till mamma, så då gjorde vi det. Eller ja, jag gjorde det, David åkte hem till syrran och André och fördrev lite tid där medans jag mamma och pappa hade ekonomi-möte.
Middag hos Kerstin och pappa kl 17. Älgkalvstek och klyftpotatis, så vansinnigt gott. Och så lite glass till efterrätt. Mums.
Efter maten åkte vi och hämtade syrran, och åkte hem till min moster Eva ute i Attmar. Där blev vi bjudna på - hör och häpna - glass! Daimglass som är så gott. Emma busade med Clara, och sedan kom Joel och Benny oxå hem. Joel hade spelat hockeymatch och vunnit med 2-1 :-) Var trevligt att träffa dom iaf :-)
Ja, sen när vi skulle åka hem så tog moster ett kort på mig, David syrran och mamma, som enligt uppgift ska dyka upp i hennes blogg nåt framöver. Får la se när det blir, ser fram emot det iaf :-)
Och här vart det ju även farväl till mamma och syrran. Dom åkte till sitt, och vi åkte till vårt. Kändes tråkigt att man inte skulle träffa dom mer på ett tag nu. Vi åkte däremot inte direkt hem. Nej, vi skulle ut och ta lite kort. Åkte upp mot korsta och tog nåt kort där, provade lite på norrmalm, och tog även nåt kort på GA-kyrkan. David har en bra kamera, det vart några riktigt fina kort. Planerar att framkalla och förstora nåt av dom, och ha som tavla hemma. Det vore coolt tycker jag.
Sedan åkte vi iaf hem till pappa. Började packa lite smått, eftersom vi skulle åka tidigt på morgonen därpå.

Måndag
Vi ställde klockan på 06 för att vara beredda att åka tidigt. Trodde att pappa och Kerstin skulle vara uppe, men för första gången så var vi vakna före dom. Vi packade våra grejer, och gick ner och åt frukost. Vid 6.30 kom Kerstin ner och gjorde oss sällskap. Även pappa anslöt sig strax därefter. Ungefär klockan 7 var det dags för avfärd. Vi packade ner grejerna i bilen (vi PRESSADE ner grejerna, hade nog tre gånger så mkt med oss hem som vi hade med oss upp), sa hejdå till Kerstin och pappis, och sedan var vi on the road again. Vi körde E4-an till gävle, där svängde vi av och åkte till Hedesunda, där Davids familj har bekanta. Stannade hos dom i ca 1,5 timme och umgicks, sedan åkte vi vidare. Det gick bra, hemma i Jönköping var vi vid 18.30 ungefär. Faktiskt riktigt skönt. Vi åkte först till David, lämnade av hans grejer och hämtade hans arbetskläder, sedan åkte vi och handlade frukost och sånt, och sedan åkte vi hem till mig.
Kände mig väldigt välkommen när katterna mötte mig i dörren, hihi :-)
Vi packade upp, åt kvällsfika, kollad elite på tv, och sedan blev det sängen.Trodde aldrig någonsin att 15 cm gjorde sån stor skillnad.
I sängstorlek alltså. I Sundsvall sov vi i en säng på 105cm, och min säng är 120. Men jag lovar, det kändes som att sova i en dubbelsäng. Coolt.


Veckans fråga till David: Har du varit så här långt norrut förut?

(Om du undrar över svaret; Ja, Östersund en gång, men Sundsvall kommer på andraplats)

Sundsvallsresan i bilder (Davids)


1. Mitt ass. Don't you like? ;-P David ville visa mina scania-trosor "Queen of the road" :-)
2. Pappas och Kerstins kök
3. Köket, och Kajsa sitter på köksön
4. Vy över sundsvall
5. Bilen i snön

1. Scala är uppe på hatthyllan (Jag skäms över att syrran och André har en Timråkeps!)
2. Jag, Therese och Emma på BiteLine
3. André och en måttligt road Emma
4. Therese och David spelar Airhockey
5. Emma och David spelar Airhockey. Oavgjort!1. Jag låtsas vara pilkastare. Hade varit med sanningstroget om jag stog åt rätt håll va?
2. Vy över Sundsvall från Södra Berget
3. Vy över Sundsvall från Södra Berget
4. Vy över Sundsvall från Södra Berget
5. David myser med våran sängkompis Mimmi1. Uppe vid stallet är det alltid vackert!
2. Lantliga
3. Lantliga
4. Jag och Bruno
5. Lalja ger Cowboy nya bakskor1. Bil på mammas parkering. Rolig! :-D
2. Vy från Korsta-backen
3. Vy från Norrmalm
4. Vy från Norrmalm
5. Vy från Norrmalm1. Vy från Norrmalm
2. GA-kyrkan
3. Sundsvall by night

Sundsvallsresan i bilder


1. Dags att vakna!
2. Bagageinspektion. Jag tror jag klarade den utan anmärkningar
3. Trötta katter. Själv är jag nog mer rastlös tror jag
4. On the road! Snart i stockholm
5. I utkanten av stockholm. Det står Sundsvall på skylten! Tjohoo! :-D1. Utsikt över stockholm. Vackert.
2. Chauffören verkar optimistisk!
3. Väl i stockholm måste man ju passa på att lyssna på Bandit Rock
4. Stockholm med sina roliga gula skyltar
5. Inte stockholm längre. Landsväg. Lite skillnad... Hehe :-)1. Snygga tärningar va? Dom hittade vi (jag!!) på en affär nära lager 157. Coola!
2. Matstopp på Gävle Bro.
3. Klockan som pappa fick av mig i julklapp
4. Det är snö i norrland!
5. David och syrran ska kolla på DreamTheater-DVD. David är lycklig.1. Scala klättrar på dörrar.
2. André kollar på hockey (Modo - Skellefteå)
3. Mobilligan
4. Kungen af Norra Berget. Vi kollar på utsikten och knäpper kort
5. Utsikten. Sundsvall är vackert även i mulet väder1. Jag kör, David åker, och Emma sitter bak. Vi ska till farmor
2. Min syster - the hamster?
3. Jag och David på Tinells
4. Syrran och André på Tinells
5. Syrran strippar på BiteLine. Går inte helt bra... :-)1. David kollar på menyn på BiteLine. André... kollar någonannanstans :-)
2. Therese och Emma var med oss och åt
3. Efter maten fick Emma en fin liten drink. Den var nog god med
4. Vidare till Players, och lite Airhockey är ju ruggigt kul! Therese spelar mot David
5. ...eller är det David som spelar mot Therese? Jag tror David vann iaf :-P1. Vi hade en sängkompis. Mimmi, pappas och Kerstins gammal-kisse höll oss sällskap om nätterna
2. David hittade en billig mössa på JC som han tyckte var cool. Tack och lov att han inte köpte den
3. Mamma lagar mat
4. Efterrätt! David ska äta glass
5. Mitt konstverk. Vackert!


1. Ett litet ljus i mammas hus. Sött.

Hemma igen!

Nu har jag varit i Sundsvall. Men nu är jag hemma. Imorn ska jag dammsuga. Och blogga :-) Håller på att lägga upp bilder nu medans David sitter bredvid och fikar kvällsfika, så jag lägger upp allt imorn.

Natti

Förresten

Det är snö här! Cooolt och mysigt. Inatt hade det snöat ungefär en decimeter, så vi fick gräva fram bilen i förmiddags när vi skulle åka iväg. Men jag gillar det ändå, det är ju trots allt januari, det SKA vara snö... :-)

Och om ni undrar, jag har med kameran lite hit och dit, så när jag kommer hem (hulahulu) ska ni få se på bilder :-)

Framme!

Efter en relativt lugn resa kom vi fram till Sundsvall. Vid 18.30 rullade vi in längs E4:an, och strax där efter var vi hemma hos Far och Kerstin. Vi minglade lite, sedan åkte vi till Mor och Leif, och kollade in deras "nya" lägenhet som jag inte sett. Den var riktigt fin! Nästan precis likadan planlösning som hos Emma M's föräldrar. Fint har dom fått till det iaf!

Yeah yeah. Är hemma hos lillasyster nu, David är i lyckorus för han få lyssna/titta på en (fast jag tror han är inne på nummer 2 nu) DVD med Dream Theatre som syrrans kille André äger. David vara mkt nöjd.

Vet inte riktigt vad vi ska göra nu riktigt, men vi kommer säkert på ngt. Ikväll blir det nog hockey hemma hos pappa iaf, första gången jag får se en match från modos nya arena. Goodie! Hoppas på seger förstås :-)


Att hålla planeringen....

Är inte alltid helt lätt.

Information:
Dörrarna i Davids hus går automatiskt i lås när man stänger dom. Lägenhetsdörrarna alltså.'

David skulle städa trapphuset innan han hämtade mig. Han tar sopen, går ut i trapphuset, börjar sopa. Han tänker "Om jag stänger dörren här så kommer jag ju åt bättre." Stänger dörren, och inser snart att han varken har nycklar eller telefon med sig. Succé!

Som tur var så kom hans granne Omar, och David fick låna hans telefon, och som tur var så kunde hans pappa komma relativt snabbt med nyckeln. Så ja, man kan säg att våran plan att komma iväg mellan 7-8 sprack rätt hyfsat, men det ska nog ordna sig ändå.

Sundsvall - Here we come!

Nu drar det ihop sig!

Checklista inför avfärd:

 • Ridkläder
 • Bankdosa
 • "Vuxenpärmen" √
 • Mammas fotoalbum (Som hon fick av mig i efterskottsfödelsedagspresent när de var här senast.)√
 • Att lämna nyckel och instruktioner till de lyckliga som får vara kattvakt  (Det blev Davids föräldrar)
 • Greys Anatomy-avsnitten till moster och syster √
 • Systerns tröja som jag köpte på Lager 157 √
 • Bränna ut en (eller flera) musikskivor
Ja, det ser ut som att det skulle kunna gå vägen.

Jag var för övrigt uppe tidigare än David, trots att han gick och la sig tidigare än mig. Men, än är det ingen hets. Vi har ju hela dagen på oss att resa. David håller på att göra sina sysslor nu - packa, diska, sopa trapphuset (det är hans städvecka). Jag tror det var det han skulle göra iaf. Och äta frukost förstås. Så han borde vara på G snart kan man tycka. Nej, jag vet, jag sa ingen stress, men lite otålig är man ju :-)

Nedräkning!

Resan är framflyttad! För att slippa stormen, hur stor eller liten den än må bli, så åker vi redan imorgonbitti. Weee! Känns riktigt spännande faktiskt. Jag tror till och med jag hunnit packa det jag vill ha med mig. Det enda jag inte har är några nya musikskivor. Kan inte bestämma om jag ska bränna ngt nu eller om jag ska sova och bränna ngt imorgonbitti. Fast känner jag mig själv så blir det inget imorn isf ändå. Borde bränna åtminstone en skiva nu! Om jag bara kan komma på vad jag ska ha för musik.... Humm... Jaja, det löser sig väl. Men det får ju gärna vara något som både jag och David kan lyssna på :-)

Mer packning

Kom på två saker till som ska packas:

 • Greys Anatomy-avsnitten till moster och syster
 • Systerns tröja som jag köpte på Lager 157
Jomenvisst!

Mitt nästa EFIT

Jag tror att jag ska göra Sundsvallsresan till ett EFIT! Tror jag iaf, ska ladda med batterier. Fast, även om det inte blir EFIT så ska jag försöka vara flitig med kameran, så får vi se vart vi landar sen :-)

Snart ska jag iväg till vårdcentralen iaf. Funderar på om jag ska ta med mig senilkärran så jag kan handla mer än några små grejer. Så jag slipper bära. Mina handleder är inte på topp just nu, så slipper jag bära så är det ju bara plus. Det är sånna här tillfällen jag saknar att ha bil.

Hmm, känner att jag inte har något att skriva just nu, känns mest som att det som ploppar fram är bokstäver utan någon direkt innebörd. Meningar som inte hör ihop riktigt. Men okej, det får väl vara så då.

Nu ska jag göra mig klar för VC och lite annat.

Tjingeling.

Snart sundsvall (Ja, igen)

Lite då och då trillar sundsvallstankarna in i mitt huvud. Inte speciellt svårt att gissa varför. David har sagt till sin chef nu att han ska åka till norrland på torsdag och därför inte kan jobba de nästkommande dagarna, så nu är det alltså definitivt att vi ska åka. Känns verkligen helt underbart. Jag längtar så efter att få visa mina hemmatrakter för honom!

Imorgon ska jag göra det jag alltid gör några dagar innan avresa: Packa. Jag kommer packa för mycket, kläder jag inte kommer ha på mig, saker jag inte behöver, och reseproviant som jag inte kommer att äta. (Maten packar jag alltså inte imorn, men kanske handlar jag lite). Jag ska nog även bränna en eller annan skiva så jag slipper lyssna på hårdrock hela resan, hehe! Viss musik klarar jag av, men Pantera, Down och den typen av skrik-musik orkar jag inte många minuter av. Sedan ska jag nog packa om en gång oxå, och försöka få bort sånt jag inte kommer använda. Lite får jag nog bort, men mycket kommer nog vara kvar med. Ni vet det där kända: "Det kan ju vara bra att ha".

Några saker jag däremot inte få glömma är:
 • Ridkläder
 • Bankdosa
 • "Vuxenpärmen"
 • Mammas fotoalbum, det som hon fick av mig i efterskottsfödelsedagspresent när de var här senast.
 • Att lämna nyckel och instruktioner till den/de lyckliga som får vara kattvakt
Sen kom jag på en till sak som jag skulle vilja göra med David, men som jag inte vet om vi hinner - åka upp till Höga Kusten. Om det är väder för det. Det är ju sååå fint där uppe. Inte för att jag vet vad vi ska göra där riktigt, förutom kolla på utsikten, men det vore ändå fränt.

Nä, man kanske borde lägga ner detta för ikväll och gå och lägga mig. Jag måste vända tillbaka dygnet om jag ska klara av att köra bil och vara resesällskap större delen av torsdag. Och vi åker ju dessutom tidigt på morgonen (har vi planerat iaf, får väl se vad det blir av det) så det kan ju vara bra att komma i säng i tid på onsdag. Haha, wish me luck.

Och på tal om att önska lycka till, håll tummen för att det inte blir nån storm på torsdag, så vi kan genomföra vår resa i någotsånär lugn och ro.

Gonatt!

Brev från förr

När vi gick på lågstadiet hade vi en klassbrevlåda. Den tömdes varje fredag, och man blev alltid lika glad när man fick brev! Jag har kvar många av mina brev, och det är såå roligt att läsa dom :-)

Ta dom här till exempel:"Hej Erika!
villkeet fint brev jag veljer 2 eler hur ja!
vem äri du säri ♥ ! Ska jag Bli brev kom pis
med dig. Skriv svar till
KARIN"

"Hej Erika hur mår du. jag mår bra.
vemm är din besta vem. vemm är du kär i.
jag är kar i två stycken. hälsningar Angelica"

"Hej Erika? hur mår Du jag mår bra.
jag ällskar att vara med dej. vet Du vad Madde
och jag bråka för att vi kende inte varandra."


"hej erika hur mår du jag mår bra. tack för dit
fina brev. Erika kom du ihåg den där kafe brygan såm
du fick av mej när jag fick vara med på jaga den
fick jag fick ijentligen inte je bårt jag skule bara
seja det Erika vet du väm jag tycker är snellast
i klassen det är -nu måste du vända blad -->
Jennie H och Madde H
Hej Då från Jenny F"

"skena Erika! hur mår du? Jag mår bra. Vem
är du kär i? Jag dansade 3 gånger med killar
på diskot. hur många dansade du?
Hej då från karin. skriv svar"

"HEJ! Hur mår du? Jag mår bra. Vilken
är din bästa mat? Vilken är din bästa sång?
Vilken är du kär i våran klass? Vilken är din bäste
vän? Jag vill ha dataspel, lego och kläder i
julklapp. Vad ill du ha? Åker du slalom?
Det gör jag. Längtar du efter jul?
SKRIV SVAR. FRÅN DANIEL Ö"

"Hej Erika! Hur mår du? Jag mår bra.
Vilken är du kär i? Tycker du att alla i
våran klass är snälla? Det tycker jag.
Vilken är din bästa kompis? HEJ DÅ FRÅN VÄND -->
THERESE L"Hysterisk roligt! Och ni skulle bara se allt teckningar! Och även, det är ofta sånt parfymerat brevpapper, och lukten sitter fortfarande i! Jisses.... Detta var goda minnen :-)

Snart sundsvall!

Det verkar som planerna ska bli verklighet denna gången! Känns helt underbart. Att David och jag ska åka till Sundsvall tillsammans, så otroligt roligt :-)

Men jag vet inte vad vi ska göra riktigt, eller när vi ska göra det. Man kanske borde försöka planera lite...

Såå... vad VILL jag göra?

 • Hälsa på farmor
 • Stallet / Rida
 • Fika med moster Eva (kanske moster Lena hänger med? Det vore skoj)
 • Träffa moster Lenas vovve och systerns katt
 • Träffa kompisar
 • Umgås med syster, mor och far
 • Åka upp på nåt av bergen och visa David utsikten
 • Kolla in nya gallerian, eller vad det nu är för ngt
Öhh... Säkert nåt mer, men jag kommer inte på vad jag tänkte mer. Jag ska sticka och handla nu om affären (Konsum, att ICA är stängd vet jag redan) fortfarande är öppen.

Tjingtjong

Ett nytt fräscht EFIT!

Om du klickar HÄR så kommer du till min efit-sida, och den har jag precis just uppdaterat :-)

Oj vad det blåser

Det är "storm" i småland idag. Blåser som bara attan gör det. Jag känner dock ingen oro för mig själv, även fast jag var ute förut, känns oroligare för David som är ute och kör sin höga lastbil. Det svajar ordentligt sa han när han ringde förut. Men det verkar gå bra ändå. Imorn skulle det tydligen vara lugnt igen, får la se hur det blir med den saken :-)

North Country

Nu har jag kollat på film igen. Eller, om man ska vara noga så började jag kolla på den igårkväll, men då klockan blev lite för mkt så pausade jag, och och såg resten nu idag när jag hade städat klart.
North Country

Dagens film: North Country.

Åhh, äntligen en film som jag inte blev det minsta besviken på! Fantastico. Har länge funderat på att se denna filmen, men det har inte riktigt blivit av. Men nu, äntligen, har jag sett den, och som sagt, inte det minsta besviken!

Filmen handlar om Josie, en ung tvåbarnsmor med "tvivelaktigt" rykte, flyr från sin man som misshandlar henne. För att kunna ta hand om sig själv tar hon ett jobb i en gruva (typ), ett jobb som ingen av de andra arbetarna anser passa en kvinna. Josie och de andra kvinnorna blir ständigt trakasserade, men kan ingenting göra åt saken då ingen ansvarig direkt bryr sig om vad som händer. Till slut får Josie nog, och slutar. Och inte nog med det, hon stämmer företaget för sexuella trakasserier.

Den största delen handlar om Josie och vad hon upplever i gruvan, men en annan stor del av filmen är själva rättegången

Jag tror att jag gillar filmen så mkt för att den är verklig. Alltså jag menar, detta är sånt som faktiskt händer/har hänt, och det är FÖRSKRÄCKLIGT. Ohh, detta är en film som jag varmt rekomenderar, bara så ni vet.Erikas betyg:

5E

Och ingen tvekan alls om det betyget.

Operation lägenhetsstädning.

Idag städar jag. Duktig erika.

Uppdatering nummer 1:
Jag skulle byta påse i dammsugaren för första gången i hela mitt liv. Jag tror inte det gick så bra. Jag bröt av nån blå grej och påsen verkar inte passa. Men jag dammsuger ändå.

Ponnyhoppning

DianaHästhoppning i all ära, men det är något speciellt med ponnyhoppning. Det finns inga som svänger så snabbt och snävt som ponnyryttare! Dom är helt galna, dom bara gasar, styr, svänger och hoppar. Jag har aldrig varit nån sån som lyckats med det. Dels för att jag var så hopprädd när jag var mindre och red kära Ariezona på våra hopptävlingar. Ariezona, arabstoet som gasade för fullt mot hindrena bara för att snabbt smita förbi när man väl kom fram tillKM hindret. Undrar hur många gånger jag ramlat av henne när det varit hopp-dags... :-) Och sedan på senare tid så var det ju vackra Diana, en hopphäst av hög kaliber, men knappast en smidig häst.... Hihi :-) Hon är ju som ni kanske vet en aning stor... ;-D Men hon är ju samtidigt rätt storgalloperad, så man behöver inte rida oanständigt fort för att få en bra tid. Och sedan flyger hon ju bara över hinderna med...! Och, det är varför jag och Diana vann Klubbmästerskapet i hoppning 2005 hos SLRF. (Ja, det lever jag fortfarande på. Älskade Diana!)


Förresten, jag SKA åka till globen nästa år! (I år alltså, december)

EFIT idag

Idag håller jag även på med EFIT, passar kanske bra med tanke på att idag är min ettårsdag i Jönköping. Får se när jag kan uppdatera det, blir kanske ikväll, eller så blir det imorn eller nåt.

Over and out

Träningsvärk

Igår var jag och David på friskis och tränade. Dom hade fått in två nya löpband! Lovely! Det är ju faktiskt dom jag använder mest. Så det var härligt :-) Ja hur som helst, igår så gick jag på bandet, cyklade och rodde i roddmaskinen, och den sista har jag fått träningsvärk av. Rätt gött med träningsvärk ändå, man känner att man har tränat. I like. Imorn ska jag nog träna igen. Jag har fått upp temopt igen :-)

Hoppla

Jag har suttit och kollat på hästar på blocket nu. Fy vad ridsugen jag blir. En sak kan jag berätta, när jag kommer hem till sundsvall (förhoppningsvis nu i veckan!) så ska jag åka till SLRF och besöka min älskade Diana. Förhoppningsvis får man ta sig en ridtur med.

Vem eldar i en kyrka? Jag tycker det är hemskt. Kollar på lokala nyheter nu, och tydligen har det brunnit i Öxnehaga kyrka 15 eller 16 gånger på 5 år. Man har tydligen inte hittat några naturliga orsaker, men vilka naturliga orsaker kan det finnas till att samma kyrka brinner så många gånger? (Alltså, hela kyrkan brann inte, men att det brinner i olika rum i kyrkan). Det enda jag kan tänka mig är att någon har glömt att släcka ljus, för ljus brukar det finnas gott om i kyrkor. Men känns ändå osannolikt att man gjort det 16 gånger på 5 år... Hmmm....

Två nydesignade bloggar idag! Min är såklart finast, den som Emma har gjort. Men syster-yster har oxå fått nydesignad blogg, den är det dock jag som gjort :-) Den vart inte lika fin som min som sagt, men jag tycker ändå den vart rätt bra med tanke på att det är jag som gjort den, hihi :-)

Sundsvallsresa i veckan? Det kan bli sanning! Jag hoppas det iaf, längtar efter att få visa Sundsvall för David, jag vill visa honom vart jag kommer ifrån.

Och imorn då, vad är det för speciellt med imorn? Jooo, imorn har jag bott i Jönköping i ett helt år! Coolt.

Nere i småland finns det ett körsbärsträd som står i full blom. Coolt, fast sjukt.

Min nya fina blogg!

Visst är den fin?! Jag är överförtjust!
Blomman, winnerbäck-texten, och dom två små söta gubbarna som är jag och David ;-)

Tack Emma, som fixat så fint åt mig! :-D

To much information.

Jag har ont i magen. Väääldigt ont i magen. Det beror på dagens middag (makaroner och grillkrydda) och för mkt information. Vissa saker vill man bara inte veta... Blä.. :-(

Spam!

Har fåt massvis med spam som kommentarer den senaste tiden. Irriterande som tusan. "Check out my site! Get your viagra here!" typ. Flera nya inlägg varje gång jag loggar in, fast som tur är hör dom till så pass gamla inlägg att jag inte ens hittar dom själv. Men nya kommentarer ser man ju när man loggar in på bloggen, så det är lätt att ta bort dom. Goodie.

För övrigt är jag less på:

Ikea-reklamen. "Köp din nya ..... (som om jag hör vad hon säger) för bara 379kr! Och, 379kr! Och, 379kr!" Jag får någon slags psykbryt på det jag. Hua.
Hmm.. det var nån annan reklam som jag stör mig otroligt mkt på...men vad var nu det... *funderar* Näe, jag kommer inte på...Men jag meddelar när jag kommer på vilken det är, för jag vet vilken det är när jag ser den. Hua.Lite godare nyheter då! Emma gör en god gärning och ska designa om min blogg! Coooolt! Ska bli roligt med nånting nytt. Jag har ingen aning om vad det är hon har hittat på, så det är väldigt spännande :-)

Och sist men inte minst vill jag bara påtala att det är en bra film på tv nu: S.W.A.T. Två riktiga karlakarlar i samma film, Samuel L Jackson och Colin Farrell. Mmmmmums, ögongodis... ;-D

An American Hunting

An American HuntingFilmkväll med pojkvännen igår. Myys! Otäck film dock. Precis som det ska vara. :-)


An American Haunting. Rysare, och ryslig var den.


Filmen börjar i nutid. En mor och en dotter bor i ett hus, och dottern har mardrömmar. Mamman hittar ett brev från förr i tiden, ett brev som berättar en historia.


Familjen Bell drabbas av någon slags förbannelse, och en ond ande börjar härja på familjens ägor. Den ger sig främst på dottern i huset, och senare även fadern. Man undrar om den svarta vargen, den onda anden som viskar meddelanden som ingen förstår och den lilla flickan som bara dottern kan se har något samband. Och hur ska man göra för att lyfta förbannelsen från familjen?Okej, filmen är lite (?) orealistisk, men bra och läskig ändå. Jag tyckte nog att den var riktigt bra, fram tills slutet när man fick veta varför allt var som det var, vem flickan och anden var, varför familjen var förbannad. Och så fick man såklart veta vad nutidsfamiljen hade med dåtidsfamiljen att göra. Fast jag tycker nog att man hade kunnat gjort lite mer film av nutidsfamiljen, det var knappt några scener alls med dom. Filmen hade varit minst lika bra även om man hade tagit bort den delen, eller lagt till lite mer. Det var iaf min åsikt... :-)

Betyg då? Hmm....

Erikas betyg:

3E

...mest för att den lyckades skrämma mig riktigt bra, hehe :-)

Träning...

Jag ska strax åka o träna, och det är på tiden. Har inte tränat nu sen strax innan jul. Hemskt! Och det gör ju inte saken bättre att jag inte har nån lust alls att träna. Iiiiingen lust alls alltså. Ren motvilja! Jag vet inte riktigt vart denna motvilja kommer ifrån, men det är väl för att jag inte tränat på så länge. Antar jag. Och ändå har jag gått ner i vikt under julhelgen, helt fantastiskt. Inte många gram alltså, men ändå inte upp. Hallelulja. 3 kg ner sen allahelgona. Bättre långsamt än inte alls... ;-)

Ett och två, träna på....

Minns ni skolkatalogen?

Skolkatalogen, denna härliga, årligt återkommande bok. Eller nåt. Haha. Avslutningskatalogen i nian var väl den roligaste, när man fick klä ut sig och dumma sig som man ville. Nästan iaf, det fanns ju alltid nåt man inte fick.

Idag surfade jag in på aftonbladet och såg följande artikel: "Skola stoppar tjejernas bild"

Apropå det man får och inte får göra. Jag tycker det är fånigt att killarna får visa sig halvnakna på sina bilder, men att tjejernas bild plockas bort. Jag kan förstå det på sätt och vis, men jag håller inte med om det. Dvs att killarnas bild får vara kvar men att tjejernas plockas bort. Fånigt. Jag tycker tjejernas bild var skitcool.
Så, fy skäms Hjalmarlundboholmsskolan (vilket namn!!!), och heja tjejerna!

Det här med kommentarer

Ja, om ärligheten ska fram så är det ju faktiskt roligare att blogga när man får kommentarer. Det går i vågor det där, ibland får man massor och ibland får man knappt en kommentar på hur länge som helst (känns det som iaf!)

Ja, det var väl egentligen bara det jag ville säga, hihi.
Over and out

The Break-up

The Break-upHar kollat på The breake-up ikväll. Ännu en besvikelse! Alla filmer jag sett fram emot på slutet har jag varit mer eller mindre missnöjd med.

Denna borde jag iofs kunnat ha räknat ut att den inte skulle sluta som jag ville. Se titeln lixom. Hur som helst, jag antar att det var en komedi, men jag tyckte inte direkt den var rolig. Okej, en drama-komedi. Men jag som brukar skratta högt när jag tycker något är roligt skrattade knappt alls under denna filmen. Inte min humor antar jag. Den kändes mest fånig, och jag tyckte väl inte riktigt att den hade nån bra "poäng".

Nej, jag är inte nöjd.
Erikas betyg:

1E

Nageltrång!

Gaddämit, jag hatar att ha nageltrång! Det dyker upp med jämna mellanrum, och just nu gör tån så förbaskat ont att jag knappt vill stå på foten. Jobbigt läge.

Är hos Davids föräldrar just nu. Har kollat på "En liten jävla krogshow" på tv, och åt innan dess. Tror iofs att David inte ville se på krogshowen, han ville se "Familjen är värst", men han var snäll och lät mig kolla på mitt :-) Han är snäll min älskling. Just nu duschar han, så jag passar på att kolla runt lite. Kollade hur det hade gått för modo (bajs), och kollade läget på forumet. Där var det lugnt iaf, (såvitt jag såg), och det var skönt.. Kan va så sjukt stökigt där ibland så man får spunk. Men ikväll kan jag inte klaga. (Det kan jag väl egentligen inte annars heller, för jag har ju faktiskt möjlighet att ändra på saker och ting där.)

Satt hemma igår och skrev ett handskrivet brev. Det ni! Otroligt längesedan jag gjorde det. Det är coolt att brevväxla "på riktigt". Jag menar handskrivet brev och frimärke, det är ju så det ska vara! Erkänn att du skulle bli gladare av ett handskrivet postat brev än ett mail i all hast. Så tycker jag iaf. Tror jag ska hem och skriva fler brev. Och posta. Har man bara motivationen och något att skriva om så är det ju inga problem. Mottagare finns det ju så det räcker och blir över med tanke på att jag inte bor hemma i Sundsvall längre, så det är många man kanske skulle vilja ha mer kontakt med.

Tur det finns MSN iaf, för hur många skulle jag ha kontakt med annars?! Det är tragiskt när jag tänker på det. MSN är bra, för du kan prata med många samtidigt. Men vore det inte mer givande att ringa till en person i taget, och låta det ta sin tid? Så mkt mer värt det! Men gör jag så? Icke. Och ändå har jag all tid i världen. Är väl rädd för att personen/-erna jag ringer ska tycka att det är konstigt att jag ringer, att man knappt har något att prata om, att det blir nån slags krystad stämning. Men det är nog värt att riskera om man vill behålla vänskapen med folk.

Blogg är bra. Jag tycker det är fantisktiskt roligt att veta hur mina vänner och familj har det! Man får veta dom små (och stora) detaljerna i folks liv, sånt som man kanske inte tar upp i en snabb MSN-konversation, eller ett stressat telefonsamtal! Jag gillar att läsa vad som händer i era liv, och jag hoppas ni gillar att läsa vad som händer i mitt.

Nu ska jag ansluta mig till resten av människorna. Jag och David ska nog dessutom åka hem snart, ska bli mysigt att få sova med honom inatt, har saknat det... :-)

Go'natt gott folk!

Shopaholic! :-D

Jag gav upp försöket att lägga upp en bild på diademet, den bilden vart inge bra hur jag än gjorde. Här kommer däremot lite andra bilder. Den röda tröjan som David köpte åt mig igår, jeans som jag köpte idag, och BH som jag köpte idag :-)Sedan så har jag även varit på IKEA idag, och shoppat upp presentkortet jag fick av fadern i julklapp. Räckte till lite allt möjligt! IKEA är bra.


Köpte:
 • Taklampa till köket
 • Taklampa till vardagsrummet
 • Två små lampor att ha i fönstret i vardagsrummer (köpte "stativ", 39:- och skärm 29:- separat)
 • Ett badlakan
 • Batterier
Kanske var nåt mer med, men jag kommer inte ihåg just nu.
Ska springa iväg till affären nu och se om dom har öppet. Håll tummen för mig!

Utslag

Tråkigt är det. Ni minns det där otroligt fina halsbandet jag fick av David i julklapp? Jag har fått utslag på halsen av det, små röda prickar. Och det kliar! Jag ska försöka byta kedja senare, och se om det gör någon skillnad. Men det kanske bara är "in my head" att det beror på halsbandet. Det kanske inte är kedjan som gör att det kliar! Hoppas! Fast, jag lär nog använda det ändå, för jag har redan blivit så fäst vid det...
Det trodde ni väl inte gott folk, att jag dagligen skulle använda både halsband och ring... :-)

En riktigt heldag!

Jag, David och Dennis åkte från Jönköping kl 9 imorse. Dennis hade inte sovit nånting inatt, antar att han var nervös inför resan eller något. Ja, vi skulle alltså till Landvetter för att vinka av Dennis inför hans resa till Afrika. Spännande! Han ska vara borta en månad, träffa sin tjej. Om jag inte redan berättat det :-)

Mitt första besök på Landvetter iaf. Var mindre än vad jag trodde, men betydligt större än Midlanda, haha :-) Det var iofs inte speciellt otippat... :-) Vi hängde runt där ett tag, sedan vinkade vi av Dennis och själva begav vi oss ner till Göteborg. Mitt första "riktiga" besök! Tidigare har jag ju varit med David på Arla, och en gång var vi ju även på "Brännvin och Fågelholkar" på Lisebergsteatern, men nåt riktigt stadsbesök blev det ju inte. Det blev det idag - med råge! Vi var nog på stan i säkert 4-5 timmar! Oj, det finns ju så mkt affärer att kolla i så vi nog inte ens hann gå i en femtedel av alla :-)

David fyndade mest iaf, även åt mig :-) Han köpte en jättefin röd tröja åt mig på Kappahl, för 127kr eller nåt sånt. Men det mesta han fyndade var åt sig själv, som sig bör :-) Först hade han ju presentkort på Carlings sen han fyllde år, så för det köpte han ett par jeans och en randig cool tröja. Sedan vidare till H&M, där hittade han ett par manchester-byxor, ett skärp och en skorta. Och sist men inte minst, så hittade han en tröja som såg ut som en kombinerad t-shirt/skjorta typ, på JC. Räknar man inte med grejerna på Carlings och min tröja så shoppade han knappt för 430kr. Och fick ändå så pass mycket grejer! Jag vill oxå hitta så mkt för så lite....!

Nånstans mitt i allt shoppande så hann vi med att äta med. En jättemysig lite pub/restaurang som heter Warehouse. Amerikanskt stuk, otroligt god buffé. Och billigt. Precis så som det ska vara med andra ord :-)

Tänkte för övrigt lägga ut en bild på tröjan David köpte åt mig, samt diademet jag köpte tidigare i veckan, men min kära kamera har ätit upp alla mina batterier och jag är just nu batterilös. Evil. Men, jag ska iaf lägga upp bilder på mina nya skor (som jag idag fått skavsår av) samt min skjorta som jag nu blivit så förtjust i :-)
    
  

Jepp jepp, helnöjd. Och skorna är fortfarande vita efter en regnig heldag i GBG. Dutti Erika!

Mensmonster.

Jag hatar mig själv när jag har mens. Jag blir jobbig! Inte så lite heller.
Allt är fel, och ingen tycker om mig. Ingen vill va med mig, och om de säger att dom vill det så säger dom det för att jag tvingar dom att säga det, och därför är jag även en pain-in-the-ass.

Sketna hormoner, kan ni inte bara hålla er borta? Jag vill inte vara ett mensmonster.

Det sviiiider

Ögonen. Ögonen svider! Ni som känner mig vet hur sällan jag sminkar mig. Nu har det blivit två dagar i rad, Davids mammas kalas och så förstås nyårsafton. Så jag antar att det har med sminkandet att göra, att ögonen svider. Sedan kanske det bidrar att jag är trött med förstås. :-)

Nyår blev en trevlig tillställning iaf! David slutade jobba runt 21, och vi anlände på festen hos hans kompisar vid 22.30 ungefär. Var väl runt 10 pers där eller så. Några hade jag träffat förut, fast bara enstaka gånger, så det var ju inte direkt någon jag kände där, förutom David och Dennis. Känner väl kanske inte Dennis heller iofs, men har träffat honom lite mer än dom andra iaf :-) Hur som helst, festdeltagarna var i full fart med alkoholen när vi kom, och vi anslöt oss så smått. Inte Dennis dock, han blev kvällens chaufför. Ingen var dock direkt full, och det blev väl inte jag heller. David däremot gick nog om de flesta, fast inte förrän efter tolvslaget. Under själva tolvslaget var vi ute på gatan och försökte se lite fyrverkerier. Vi gick runt huset och kollade ut över Munksjön och in mot stan, då såg vi mkt fint. Stog inte ute speciellt länge dock. När vi kom in igen så tog vi lite mer att dricka, men dom andra började koka kaffe och plocka fram digestive-kex. Festen var uppenbarligen slut och vuxenlivet tog vid. David däremot provsmakade vad festen hade att bjuda, hihi. Lite laktritssprit här, halsa lite Baileys där. Så ja, han gick nog om dom flesta :-) Men det märktes inte så jättemkt på honom ändå, för han är så glad och social annars med! Det roligaste var nog när han höll om mig och berättade för Micke vilken bra tjej han har fått tag i... Då blev jag väldigt glad :-) Hem åkte vi vid 2-tiden, somnade gjorde vi väl kanske runt 3-halv 4 tror jag.

Idag, årets första dag, har vi varit otroligt slöa. Tror aldrig vi haft en sån här slö dag någon gång :-) Klockan var nog 14 innan vi klev ur sängen på allvar, och sedan tog vi oss inte för nåt vettigt förrän vi åkte hit vid17-tiden. Inte heller då gjorde vi mkt vettigt, David hjälpte mig att fixa badkaret (fronten hade ramlat ner och jag fick inte upp den igen), han lånade nätet, vi brände en skiva, vi kollade på tv, och det var ungefär dagens mest aktiva stund. Hoho!

Kan inte fatta att klockan är 1 nu, haha. Undra på att man är trött och att ögonen svider ;-) Ska bara kolla klart på Sex and the city, och sedan blir det direkt i säng!

Hoppas ni får ett bra 2007 iaf, för det tänker jag försöka ha!

Nya (men mest gamla) bilder

David var här tidigare idag, och vi passade på att lägga in lite bilder från hans telefon-kamera till min dator. Bilder som jag tänkte dela med mig av... :-) Inga direkt märkvärdiga bilder, men ändå sånt som jag tycker är roligt att ha... :-) Måste baske mig framkalla lite bilder snart, jag vill ha dom i ett riktigt fotoalbum, inte ett data-fotoalbum!


1. David och jag pussas lite framför kameran
2. Denna bilden har David när jag ringer, hihi :-)
3. Mitt ansikte ser ungefär dubbelt så stort ut som Davids! Men vi är väl himla söta ändå? ;-)1. Syster posar när familjen är på besök :-)
2. David och Chefen gosar när familjen åkt härifrån
3. Han är snygg min kille... ojojoj :-)

Och sist men inte minst (hoho!) ett kort på mig på självaste nyårsafton... :-)

RSS 2.0