Sundsvallsresan i text

Ja, nu har ni alltså fått se alla (okej, inte alla, men som är värda att visa typ) bilderna från vår lilla sundsvalls-trip. Här kommer text-versionen.

Onsdag
Som ni redan vet så kom vi iväg rätt sent motför vad vi hade planerat. Men det gick bra ändå. Resan gick relativt snabbt (det kändes som att det gick snabbt iaf), och vi var framme vid 18.30 ungefär, vi körde E4-an hela vägen. Vi träffade pappa och Kerstin när vi kom fram, sedan åkte vi till Mamma och Leif en sväng, och satt där en stund. Tillbaka till pappa vid 22.30, vi bar in våra grejer och sedan somnade vi nog hyfsat tidigt.

Torsdag
Klev upp vid 10. Duschade i lugn och ro, så lugnt att vattnet rann ut över hela badrumsgolvet. Dom har ett väldigt svagt fall i duschen, så vattnet rinner inte riktigt dit det ska alla gånger. Vi åt även frukost som man ska, bröd från fastters och farmors bagarstuga. Mkt smaskigt!
Framåt 13 åkte vi till syrran och våldsgästade. Hon hade jobbat natt och var inte direkt vaken när vi kom, men det brydde vi oss inte mkt om, utan stövlade in. André stog i duschen och hörde inte att vi kom, och när han kom ut ur duschen blev han riktigt skrämd och överraskad! Men han hämtade sig :-)
Busade lite med Scala, riktigt rolig katt det där :-) Systern bjöd på glass med bär, gottigt, och David kollade på DVD med DreamTheater. Det var väl veckans höjdpunkt enligt honom kan jag tro ;-)
En stund senare åkte vi iaf in till stan och shoppade lite, jag köpte två lyktor som man hänger i gardinstången (Indiska) och lite småplock på Åhléns (glödlampor och nåt annat som jag inte minns).
Kl 18 var det mat hemma hos pappa och Kerstin. Kerstin är en sann mästerkock alltså. Grymt god köttfärssås hade hon gjort, och även en väldigt god sallad! Ja, det är sant. Ni som känner mig vet vad jag tycker om sallad, men den här var kryddig och god, och hade väldigt mkt smak. Inte som vanlig sallad som bara smakar tuggmotstånd. Väldigt gott var det iaf, både maten och salladen.
Lagomt till att hockeyn började så anlände även André, han fick sig lite mat, och sedan kollade vi på Modo - Skellefteå på C+. Det var nog den första matchen jag sett från nya arenan. Pinsamt va?
Efter hockeyn spelade vi lite Yatzy, i sann familjeanda. Jag ville hellre spela Monopol, men eftersom min syster inte förstår det så tog vi yatzy istället. André vann, pappa kom tvåa, och jag trea. Syrran förlorade ;-)
Sen åkte dom yngre, och vi andra sov.

Fredag
Vaknade vid 10 denna dagen med. Hade tänkt åka relativt tidigt till farmor, men när man har en lillasyster som gillar att sova så kommer man inte iväg förrän framåt 13. Var trevligt hos farmor iaf. Vi fikade, pratade, och fick 500 kronor att köpa tårta för. Haha, farmor är rolig. Vi köpte dock inte tårta för pengarna. När vi hade varit hos farmor ett tag så åkte vi och plockade upp André, och sedan vidare till stan. Mer shopping. Fast, vi fikade på Tinells först. Lite toast är aldrig fel. Sedan blev det shopping. Emma och André gick försig, och jag och David gick själva. Kändes mest effektivt så. David köpte kläder för knappt 600kronor, halva reapriset på allt. Tänk va dyrt det skulle ha varit annars! Jag däremot snålade och köpte ingenting.
Vi åkte hem när dom stängde, duschade, bytte om, sedan hämtade vi Emma och André, och så åkte vi ner till stan igen. Vi hade bokat bord på BiteLine 19.30, vi och Emma och Therese. Vi fick ett jättemysigt bord lixom där bak i lokalen, ett litet rum med typ 4-5 bord bara. Väldigt trevligt. Vi åt tacobuffé, och vissa drack (typ alla utom jag). Vi satt kvar tills dom stängde, och sedan drog vi vidare. Emma och André åkte hem, men jag, David, Emma och Therese gick på Players. Vi spelade lite biljard, träffade Daniel Häggkvist, surrade med honom. David spelade även Airhockey mot Emma och Therese. Jag har för mig att han vann mot Therese, men mot Emma blev det 5-5 :-)
Vi stannade på players tills dom stängde. Tror ni att vi åkte hem sen? Fel. Vi satte oss i bilen, och åkte upp på Södra Berget. David försökte knäppa lite kort, men tyvärr var det inget som blev jättebra. Efter det åkte vi däremot hem, släppte av Therese och Emma på vägen, och sedan stupade vi i säng.

Lördag.
Stalldag! Klev upp vid 9, ringde och väckte syrran vid 9.30. Men det var kallt ute! Emma sa att även om det var ridning så skulle inte hon rida. Jag byltade på mig massa kläder iaf, och sedan åkte vi mot kovland vid 11. Köpte lite äpplen och morötter på vägen, och sedan åkte vi till stallet. Som Emma misstänkt (och jag fruktat) så var det ingen ridning, men jag pysslade lite med Diana, träffade och pratade med hela familjen Karlsson (inklusiva vovvarna) och det var riktigt trevligt det med! Jag delade ut en hel del morötter och äpplen, och det var uppskattat. Baron den galna dalmatinern verkade vara den ivrigaste att få morötter, och han åt upp dom snabbt och tiggde fler. Han är rolig... :-)) men som sagt, då det inte blev nån ridning så åkte vi därifrån vid 12. Först fick Emma byta om, och sedan åkte vi hem till oss så att även vi fick byta om.
Sedan blev det Birsta! Mer shopping förstås ;-) Syrran köpte nån skiva, David köpte en skiva och en DVD med Dream Theater. Själv hade jag presentkort på Kappahl, så jag köpte ett par jeans och en tröja som David hade hittat åt mig (såklart, han har koll den killen!)
Som omväxling så stannade vi tills dom stängde, haha :-) Sedan åkte vi hem till mamma och Leif för att bli bjudna på mat! Det blev kyckling och ris. Mkt gott. Glass till efterrätt, aldrig fel det! Efter maten kollade vi från avslutningsshowen från när syrran gick i skola i Kalix. Det var roligt att se :-) Jag och syrran fick även i uppdrag att sortera våra gamla saker som hade följt med i olika flyttar. Blev lite att slänga, men även lite man fick bära med sig hem.
Sen åkte vi hem och sov.

Söndag
Vaknade 10 även denna dagen. Lagom tid att kliva upp på en ledig dag tycker jag :-) Vi gick ner, åt frukost, funderade över vad vi skulle ägna dagen åt. Vi kom fram till denna lysande idén: Shoppa! Haha. Så jag, David och Kerstin begav oss till IKEA. Jag har ju faktiskt inte varit på Sundsvalls nya IKEA, så det var nytt för både mig och David. Och visst lyckades vi shoppa lite med! Jag köpte typ till nya gardiner i köket, sånna nypor att nypa fast gardinerna med, glödlampor, batterier, bunkar till köket (nej det heter troligtvis inte bunkar, men jag har inget annat ord för dom) och säkert nåt annat med. David köpte nya skärbrädor, glödlampor, en taklampa och.. öhh... Jag minns inte.
Vi stannade iaf kvar i Birsta när Kerstin åkte vidare. Vi gick runt på Biltema, Ikano, Siba, ÖB och lite sånt. Sedan ringde pappa och sa att vi skulle åka till mamma, så då gjorde vi det. Eller ja, jag gjorde det, David åkte hem till syrran och André och fördrev lite tid där medans jag mamma och pappa hade ekonomi-möte.
Middag hos Kerstin och pappa kl 17. Älgkalvstek och klyftpotatis, så vansinnigt gott. Och så lite glass till efterrätt. Mums.
Efter maten åkte vi och hämtade syrran, och åkte hem till min moster Eva ute i Attmar. Där blev vi bjudna på - hör och häpna - glass! Daimglass som är så gott. Emma busade med Clara, och sedan kom Joel och Benny oxå hem. Joel hade spelat hockeymatch och vunnit med 2-1 :-) Var trevligt att träffa dom iaf :-)
Ja, sen när vi skulle åka hem så tog moster ett kort på mig, David syrran och mamma, som enligt uppgift ska dyka upp i hennes blogg nåt framöver. Får la se när det blir, ser fram emot det iaf :-)
Och här vart det ju även farväl till mamma och syrran. Dom åkte till sitt, och vi åkte till vårt. Kändes tråkigt att man inte skulle träffa dom mer på ett tag nu. Vi åkte däremot inte direkt hem. Nej, vi skulle ut och ta lite kort. Åkte upp mot korsta och tog nåt kort där, provade lite på norrmalm, och tog även nåt kort på GA-kyrkan. David har en bra kamera, det vart några riktigt fina kort. Planerar att framkalla och förstora nåt av dom, och ha som tavla hemma. Det vore coolt tycker jag.
Sedan åkte vi iaf hem till pappa. Började packa lite smått, eftersom vi skulle åka tidigt på morgonen därpå.

Måndag
Vi ställde klockan på 06 för att vara beredda att åka tidigt. Trodde att pappa och Kerstin skulle vara uppe, men för första gången så var vi vakna före dom. Vi packade våra grejer, och gick ner och åt frukost. Vid 6.30 kom Kerstin ner och gjorde oss sällskap. Även pappa anslöt sig strax därefter. Ungefär klockan 7 var det dags för avfärd. Vi packade ner grejerna i bilen (vi PRESSADE ner grejerna, hade nog tre gånger så mkt med oss hem som vi hade med oss upp), sa hejdå till Kerstin och pappis, och sedan var vi on the road again. Vi körde E4-an till gävle, där svängde vi av och åkte till Hedesunda, där Davids familj har bekanta. Stannade hos dom i ca 1,5 timme och umgicks, sedan åkte vi vidare. Det gick bra, hemma i Jönköping var vi vid 18.30 ungefär. Faktiskt riktigt skönt. Vi åkte först till David, lämnade av hans grejer och hämtade hans arbetskläder, sedan åkte vi och handlade frukost och sånt, och sedan åkte vi hem till mig.
Kände mig väldigt välkommen när katterna mötte mig i dörren, hihi :-)
Vi packade upp, åt kvällsfika, kollad elite på tv, och sedan blev det sängen.



Trodde aldrig någonsin att 15 cm gjorde sån stor skillnad.
I sängstorlek alltså. I Sundsvall sov vi i en säng på 105cm, och min säng är 120. Men jag lovar, det kändes som att sova i en dubbelsäng. Coolt.


Veckans fråga till David: Har du varit så här långt norrut förut?

(Om du undrar över svaret; Ja, Östersund en gång, men Sundsvall kommer på andraplats)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0