I am bored...

David är på fest med sitt nya band. Eller nya, de har väl spelat tillsammans ett tag nu.. fast inte såå länge. Så det är åtminstone relativt nytt. Han skickade sms för nån timme sedan och sa att de inviger honom i bandet nu, vad nu det betyder. Jag är dessutom på lite tjejhumör, vilket inte direkt gör kvällen bättre. Nej, inte mens-humör. Det är inte den typen av humör. Kan inte riktigt förklara här heller, men jag är säkert på att you girls out there (nåväl, åtminstone vissa?) skulle förstå vad jag menade om jag förklarade. Vilket jag alltså inte tänker göra här. Gah, man kan ju bli galen för mindre! Tjejhumör alltså, hate it...

Hur som helst. Var på SPA tidigare idag, vilket var en klar höjdare. Både jag och David fick vår massage, och efteråt badade vi lite bubbelpool. Mysigt, men jag tycker nog det är för varmt både i vattnet och i luften där i relax-"rummet". Den typen av värme är inte riktigt min grej. Det hade varit okej om det var svalare i luften, så man fick njuta av värmen i vattnet, men när det är varmt både i vatten och luft så kommer man lixom inte "undan" nånstans! Frustrerad Erika. Dessutom blir jag rätt snabbt rastlös. Men skit samma, det är trevligt med spa, och visst känner man sig avslappnad när man går därifrån.

Ikväll har jag iaf fått tummen ur, och sett en fantastiskt bra film. Hörde talas om den på Oprah, men la inte så mkt vikt vid att hitta den. Hittade den i videobutiken i måndags (man hyr alla filmer i 7 dagar där) och tänkte väl att jag ska väl se den nån gång då. Ikväll, när jag ändå inte hade nåt vettigt för mig, så blev det dag. My god, det var en BRA film! Pay it forward (drama) heter den. Mkt bra, tänkvärd, fast jag gillade inte riktigt slutet. Fast å andra sidan så hade den nog varit sämre med ett annat slut. Kanske, jag vet inte. Men den var vansinnigt bra iaf. Såg även Lucky number Slevin (action/thriller) med David nu i veckan, den var oxå en riktig höjdare. Inte alls som jag hade väntat mig, och rätt rörig, men väldigt bra om man hängde med. Och när man väl fattade hur allting hängde ihop så vart det ju bara ännu bättre :-) Sedan skadar det ju inte direkt heller att Josh Hartnet är ett riktigt saftigt ögongodis... hihi :-)

Hmm, börjat undra om inte lilla David sniffat på en kork för mkt , nu börjar sms-en se underliga ut... haha. Well well, det är sånt som händer. Synd bara att spriten trumfar tandkrämen när det handlar om andedräkt senare på kvällen... :-S Gah, trött nu! Vill sova. Men jag lovar, går jag och lägger mig nu, då tar det max en halvtimme innan han ringer och ska hem. Men om jag nu stannar uppe, då kan det nog ta minst en timme till. Svårt beslut. Jag har åtminstone Christian att roa mig med på MSN om jag vill vara vaken. Men sängen är ju skön...

ZzzZzzZzz... nej, är vaken en liiiiten stund till iaf. Okej. Tjingeling

Derbydags!

Lite elak kanske, men det är väl så det är nu i derbytider...? ;-)Tre killar som var nere i Saudiarabien på jobb satt en kväll och groggade och snackade hockey.
Det visade sig att den första höll på Brynäs, den andra på Timrå och den tredje var MODOsupporter. Diskussionens vågor gick höga ju mer alkohol dom fick i kroppen.
Hur det var så anlände efter ett tag polisen och dom tre blev arresterade för att ha druckit alkohol offentligt, vilket är strängeligen förbjudet i Saudiarabien.
Alla tre dömdes till 10st piskrapp, att verkställas på torget dan därpå.

Nästa morgon fördes dom alla tre upp till torget, där mycket folk hade samlats och även kungen var närvarande för att bevittna när piskstraffet verkställdes. Dom fick för kungen berätta sin historia om varför dom hade blivit arresterade.

- Eftersom det är min födelsedag idag så skall ni alla tre få en önskning uppfylld, dock inte att straffet ej verkställs, det måste verkställas enligt vår lag, sa kungen.
Brynäsar´n, som stod först att bli piskad, såg den omänskligt stora mannen som höll i piskan, såg sig desperat omkring på torget och upptäckte en torgförsäljare som sålde vete i jutesäckar.
- Jag vill att ni knyter fast en säck på ryggen som skydd, sa brynäsar´n Mannen med piskan flinade. Om han från början hade tänkt slå lite varsamt på västerlänningarna så var dom tankarna som bortblåsta nu.
Svoosch ! Efter tre rapp var säcken strimlad och resterande sju piskades hårdare och hårdare in i ryggen på brynäsar´n. Kraftigt blödande fick han ledas därifrån.
Timråsupportern såg på det hela med fasa. Nu var det nämligen hans tur.
Men han tänkte att mannen som piskar kan inte vara hur stark som helst, dessutom hade han ju slagit tio rapp redan.
- Jag vill att ni knyter fast två säckar på min rygg, sa han, förvissad om att det skulle räcka som skydd. Då hade han inte räknat med "piskmannen" som vart närmast förolämpad och han såg naturligtvis utmaningen i det hela.
Svooooooosch ! ! ! ! Mannen slog det hårdaste han någonsin gjort, efter två rapp så hängde bara repen kvar runt Timråsupportern som sedan fick ta emot dom åtta hårdaste slag som "piskaren" någonsin slagit. Medvetslös bars han därifrån.

När det var dags för MODOkillen så sa kungen:
- Du berättade att du håller på MODO Hockey. Det är en mycket fin klubb och även min far, den gamle kungen, hade MODO som sitt favoritlag.
Därför skall du få två önskningar.
Blixtsnabbt svarade MODOsupportern: - Då vill jag att ni ökar från 10 till 40 rapp.
Det gick ett sus över hela torget. Aldrig hade dom sett en man som var så modig.
Mannen med piskan trodde inte sina öron. Hur vågade någon utmana honom på detta sättet? Han lovade sig själv att slå som aldrig förr.
Kungen svarade lugnt: - Det skall vi ordna. 40 rapp. Vad är din andra önskning?
Lika snabbt kom det igen:

- JAG VILL ATT NI KNYTER FAST TIMRÅ-SUPPORTERN PÅ RYGGEN !

Nu vart det krångligare

Det sket sig lite i planeringen. Tror jag iaf. Det visar sig att Dennis kommer till Jönköping samma vecka som vi planerat att åka uppåt. Känns lite trist. Jag har nämligen en stark känsla av att David hellre stannar här om Dennis kommer hem. Väldigt förståeligt, självklart! Men det hade varit kul om han hade följt med upp till sundsvall med.

-- Toapaus --

Okej, det blev lite mer än en toapaus. Det blev ett samtal med David och det blev lite film. Nu har jag försökt ta kort på mig i min senaste "outfit" (tydligen så ser jag relativt vuxen ut?) men fick inte till ett enda vettigt kort. Min kamera är ju mobbad. Tror att David har med sig sin till jobbet, för jag hittar den inte här hemma iaf.

Jaja, hur som helst.

Kollade på Greys Anatomy tidigare, första avsnittet på säsong 4! Gissa om jag längtat. Och gissa om det var lika ?bra som alltid? Oh yes... :-) En vecka till nästa avsnitt ;-)

Imorgon ska jag och David gå till Atlantis Spa. Har bokat massage till oss båda, 25 minuter var. David fick sin i födelsedagspresent, och jag bokade en tid åt mig själv med. Och just nu är jag väldigt glad att jag bokade åt mig med, för jag känner mig rejält spänd i axlarna och runt skuldrorna. Ska bli skönt med massage och lite bubbelbad imorn alltså... :-)

Nu är det däremot destination säng. David kommer väl hem om någon/några timmar, har en känsla av att jag lär sova då. Är rätt så trött. Så, gonatt!

Lite news

Om det verkar tomt och tyst från mitt håll så är det för att jag nu är utan dator på riktigt. Fick tummen ur i måndags, och lämnade in min dator på SIBA. Tydligen så täcks reparationen av försäkringen (tänk vilken tur att jag tecknade försäkringen!!), och det ska ta max 15 arbetsdagar innan jag får tillbaka datorn. Fast jag räknar nog med att det tar lite längre, får jag den runt 15 dagar så känns det mest som en bonus. Det mest irriterande med att inte ha dator är ju att jag inte kan kolla in de nya avsnitten av Greys! Haha är jag tragisk or what? ;-) Närå, men jag blir lite lappsjuk utan dator, och sedan är det irriterande att inte kunna skriva rent skolgrejerna hemma. Det är ju sånt jag roar mig med på kvällarna när det inte är nåt på tv! (Visst låter jag seriös?) Närå, skämt åsido, men man blir ju lite beroende faktiskt. Och nu när hockeyn är igång med?! Jag har ingen live-rapportering.. :-/

Jaja, let's move on.

Vecka 44 åker troligtvis jag och min trucker upp till norrland! Exakt hur planeringen ser ut vet jag inte, men jag ska till Sundsvall och han ska även till Umeå någon/några dagar för att hälsa på polis-dennis :-) Kanske lite hockey, kanske lite hästar, kanske lite stark-saft, men definitivt familj och lite socialt umgänge :-) Förresten, vadå kanske lite hästar? DEFINITIVT DIANA! Det är allt jag har att säga. Saknar min darling!

Well well, kanske dags att dra sig ut till stallet snart. Vi ska vara färdiga med hästarna i ridhuset kl 13.30, alltså om en timme, men det brukar alltid finnas nånting att göra där ute..

Dagens feelgood - Jag GICK till skolan idag! Tog en timme, men det var riktigt skönt väder! Fast jag vet inte om jag kommer göra det fler gånger.. ;-)

Gonatt!

Bilder från Vissmålen

Stallkatter utan namn:Ramona the åsna:Kent the "Ko" :
(han kallas lite elakt för ko eftersom han går lite speciellt med sina bakben. Inlånad från High Chaparall)Van Damme:
(Jag vill äga dig, din leriga lilla hästkrake)


Kläder!

Klassen ska köpa kläder. Eller ja, en jacka, med "våran" logga och så får man sitt eget namn på jackan med. Loggan finns det ingen bild på, men jag ska lägga in en bild på jackan när den väl är färdig och levererad (vilket nog kan dröja ett tag.... tyvärr). Hoppas det går fort iaf! Jag vill ha den nu! :-D

Jackan:


Bild från: mountainhorse.se

Tjejsnack v. 38

Vecka 38
Yrken/karriär


 • Vilket yrke har du/studerar du till och varför valde du just det? Om du inte, vilket skulle du välja?
  Jag läser just nu till Ridskolepedagog! Det är en 2-årig KY-utbildning på Tenhults Naturbruksgymnasium. Jag valde det eftersom det är riiiiktigt nära mitt drömjobb (vilket är ridinstruktör, men man kan även få en mindre instruktörsutbildning i denna utbildning).
 • Trivs du med ditt yrkesval/att du inte valde alls? Varför/varför inte?
  Jag tror att jag kommer trivas fantastiskt bra med mitt yrkesval, det är ju som sagt drömmen att få jobba med hästar och barn :-)
 • Trivs du på din nuvarande arbetsplats/med dina nuvarande arbetsuppgifter, eller vad du än gör?
  Trvis väldigt bra med utbildningen och min klass. Självklart finns det alltid någon eller några som man kan reta sig lite på, men sånt är ju livet.. :-)
 • Vilket yrke drömde du om att ha när du var liten? Varför just det?
  Jag drömde om att bli ridlärare, det har jag alltid gjort. Har för mig jag ville bli fröken med, så det här är ju åt samma håll det med :-)
 • Har du möjlighet att göra karriär/vidareutbilda dig inom ditt yrke, och är det viktig för dig att kunna göra det? Varför/varför inte?
  Jarå, man kan nog vidareutbilda sig rätt mkt, ridsporten växer och växer. Dessutom skulle man säkert kunna läsa på SLU om ett par år när man fått lite mer arbetsefarenhet och andra viktiga kunskaper, om man nu vill göra det :-) Ridledarkurser och grejer anordnas dessutom hela tiden.

Vår studiekamrat

Är han inte en riktig skönhet?Hade tänkt göra nåt liknande EFIT idag, men det blev inte riktigt så. Fick väl till en 3-4 kort eller nåt. Hahaha!

Det blev ingen ridning igår iaf. Jag stannade hemma och tvättade mina kläder istället, och läste lite inför dagens "lärande samtal". Ikväll blir det kör dock! Ringde till han som har hand om det, och det var bara att dyka upp. Så ikväll mellan 19.30-21.00 så ska jag tralla igen! :-D Yeah :-)

En stund i leran

Jag var inte så nöjd med gårdagen. Åkte till skolan "i onödan" (hade inga lektioner, och det visste alla andra utom vi fyra som var där), och senare på dagen när vi skulle kolla på ridlektion på JFK så hade de teoriundervisning! Så typiskt. Men vi åkte ändå inte därifrån, mina gruppkompisar ville titta på hopplektionen som hölls i stora ridhuset - alltså hann jag inte till kören heller. Well well.

Åkte med Magda och Lollo till skolan idag. Beklagade mig över gårdagen, och de sa att den här dagen bara kan bli bättre! Jaja, whatever. Madde var dagens offer i Hålla lektion, och det gick väl bra. Jag, Lena F och Lollo var åskådare. Efteråt red de ut en sväng, och när de kom tillbaka skulle hästarna ut i sina respektive hagar. Lena S bad mig släppa ut Polly, så det gjorde jag väl. Med lite motstånd dock, förra veckan när vi skulle släppa ut Polly och Henna så blev jag "sparkad" (knä mot knä) av självaste Polly, eftersom det redan var hästar i hagen. Hästar, som kommer rusande när man kommer med en ny häst, hästar som vänder röven mot öppningen och "hotar".

Jaja.

Jag kommer upp till hagen, öppnar "grinden", knäpper upp haken på grimskaftet (som är med kedja som går under hakan på hästen). Precis som förra veckan så kommer Tiny och Melodi springande, och Tiny ställer sig SÅKLART med häcken mot Polly. Polly tvärvänder, mot mig, jag har fortfarande inte fått lös grimskaftet, så när hon kastar sig iväg så knuffar hon till mig, och jag landar med ryggen i leran.

Vem sa att den här dagen bara kunde bli bättre?Så här fina var mina kläder nu sen de torkat och blivit avskakade. Ni kan ju gissa hur fin jag var när jag precis hade klivit upp från den fräscha, vältrampade, mjuka leran. Fabulous. Som tur var så gjorde jag inte illa mig. Jag klarade mig undan hästhovar, och leran var som sagt mjuk. Rena turen att jag klarade mig undan hovarna, så bråttom som hon hade.

Så, det är inte bara kul med hästar, man får vara försiktig! Imorgon skulle de dock ta upp med lärarna att man inte bör släppa ut stona direkt i hagen när det redan är hästar där. Får väl se vad de säger sen!

Ikväll ska jag iaf till Vissmålen igen. Har inte haft nån vidare motivation egentligen, men å andra sidan så är jag ju faktiskt ridsugen. Det är jag alltid, mer eller mindre. Vem vet, jag kanske tom tar med mig kameran ikväll! Eller så tar jag den på lördag, för då ska jag ju inte rida. Lättare att hålla uppsikt över den då, och det är ju faktiskt Davids kamera. Bäst att vara försiktig så jag får låna den igen :-)

Tjejsnack den här veckan verkar ha försvunnit i cyberrymden. Funderar på att lägga ner det där, tycker det blev sämre sen den nya tjejen tog över. Visst, hon gör ett kanonjobb, betydligt bättre än vad jag hade kunnat göra, menne... näe, det var bättre förr.

Ja, vi avslutar med det. Det var bättre förr.

Tjejsnack, en vecka försenat

Vecka 37
Ditt Internetliv

 • Hur länge har du surfat runt/funnits på Internet med en egen sida?
  Oj. Surfa runt började jag nog med på... mellanstadiet, när internet var "nytt". Surfade på skolans dator, vi tjejer i klassen brukade chatta på aftonbladet, det var det hetaste just då ;-)
  Egen hemsida (av varierande kvalité...!) har jag nog haft, mer eller mindre, sen... ptja, åttan kanske... (runt 1998 alltså). Bloggat har jag gjort sedan 15/10 2005 (snart 2 år!)
 • Vilken/vilka webläsare använder du?
  Jag använder bara Mozilla Firefox
 • Vilken typ av sidor besöker du oftast, vilka är dina favoriter?
  Jag besöker främst andra bloggar. Har väl runt 10 favoriter som jag besöker varje dag. Annars så är det modohockey.se, gmail och facebook som jag kollar dagligen. Och blocket! Måste ju kolla på alla fina hästar hundar och katter *fniss*
 • Hur ofta kollar du dina mail/din gästbok etc?
  Kollar mailen varje dag (om jag har tillgång till internet förstås), jag vet inte om man kan säga att jag kollar någon gästbok, men jag kollar ju om någon kommenterar bloggen, och så har jag ju skaffat ett facebook-beroende med :-) Så det blir väl typ varje dag... :-)
 • Finns du på någon community eller något forum, vilken/vilka? Om inte, varför?
  Ja, jag är ju på facebook (om någon missat det), och så har jag ju sånna coola ställen som lunar och helgon med. Och vad gäller forum så är jag moderator på modohockey.se, så där finns jag ju.

Jag funderar...

Än så länge så har jag varit inaktiv i både scout och kör. Nu i höst alltså. Jag har tyvärr en känsla av att det inte blir så mkt scout för mig fortsättningsvis heller. Delvis för att det är ganska besvärligt att ta sig dit (David kan som mest vara med varannan vecka), det är långt för mig att åka från Tenhult, och om sanningen ska fram så har jag väl inte världens största motivation heller. Sorgligt men sant. Det är kul när jag väl är där, men jag har svårt att hitta motivationen till att faktiskt ta mig dit. Och ju mer omotiverad man är, desto fler hinder hittar man.

Sedan så har jag ju faktiskt inte vetat när min kör börjat med sina övningar igen. Kollade nu på nätet, och den började för några veckor sedan. MEN, nytt för i år är att Adoremus fått tillbaka sin ordinare körledare Karin, och att de bara övar varannan vecka! Det gillar jag inte... Jag vill se fram emot kören varje vecka! Tittade runt lite, och såg att Österängskyrkans gospelkör Xenia (som vi hade vårkonsert tillsammans med) har övningar varje tisdag, med "våran" körledare Maria. Och sedan hittade jag en annan kör som lockar, och den är just på torsdagar (scoutdagen alltså, vilket är ännu en anledning till att scout-motivationen avtar). Så här stog det på informationssidan:

Cantilena Torsdagar kl 19.30-21.00
Damkören med tjejer mitt i livet, som sjunger jazz, gospel och traditionell kyrkomusik. Medverkar bland annat i gudstjänster och gör egna konserter.

Jag tycker det låter bra! Jazz och gospel låter intressant, och eftersom det ju faktiskt är en kyrkokör så hör ju kyrkomusik till. Men det behöver inte vara ngt negativt, kyrkomusik är ofta härlig stämningsfull musik, speciellt när det är körer som sjunger.

Aja, det tål att tänkas på. Men jag tror jag ska åka till Österängskyrkan imorn och kolla in Xenia. Om jag hinner, vi ska troligtvis till Klämmestorp och kolla på nybörjarlektion imorn med. Måste kolla kalendern.. ;-)

Dagens skylt

image640

Äntligen!

Igår fick jag äntligen tummen ur, och kollade på The Da Vinci Code. Älskade den! Fattar inte att jag inte sett den tidigare. Okej, nu har jag inte läst boken heller, så jag har inget att jämföra med, men jag älskade iaf filmen. Skulle gärna se den igen iaf.

Aftonbladet skriver om Facebook-beroende. Jag skulle inte kalla mig beroende, men jag är iaf väldigt förtjust i det. Finns många små lustiga funktioner, de flesta är egentligen väldigt onödiga. Som akvariet, trädgården, fluff-djuret, vampyrerna, zombies-arna, "top friends" osv osv. Men jag är lättroad, som vanligt. Yeah yeah yeah.

Trött är jag. Inte lika trött som David misstänker jag, stackars pojke. Började jobba kl 4 imorse, och slutar kl 18. Om en vecka fyller han år iaf. Jag har köpt en present, men har planer på någon till. Återstår att se vad det blir, men jag tror han blir glad iaf!

Kanske det blir en lite norrlandsresa v. 44. Vi har självstudier den veckan, och David har ledig vecka då. Passar ju bra med en liten norrlandstrip då. David åker och hälsar på Dennis någon dag med, och  jag håller mig väl troligtvis i Sundsvall.

---

Paus, pappa rinde en sväng, och sedan ringde jag David med. Pappas jobb har visst två bilar de ska sälja, och pappa funderade på att lägga in ett bud på nån av dom. En var visst en volvo S40 2.0 turbo -99 (eller nåt sånt, jag kan inte bilar) med dragkrok. Den vill jag ha! Vill vill vill. Får väl se vad som händer.

Nä, om man skulle ta och städa lite kanske... Hade tänkt göra det igår, men fick inte ut tummen då. Har inte fått ut den än idag heller, men man kanske får kämpa lite. Tänkte åka till David sedan, han slutar ju vid 18 som sagt, så jag har lite tid på mig. Imorn eftermiddag har jag iaf tvätttid, så i värsta fall så får det bli städning då. Tvättning brukar oftast ge mig lite mer städmotivation faktiskt. Wierd.

Over and out

Elakt, MSN!

MSN tvingar mig att uppdatera om jag vill använda programmet. So evil! Jag har kvar msn 7.5 av en anledning! Messenger Live är väl helt okej, men jag vill ha 7.5 så jag kan använda messenger plus! Vad vet jag, det kanske har kommit något plus-aktigt till live med? Inte sist jag kollade dock. Men men, ja vill ju använda msn så jag har ju inte så mkt att välja på... Elakt, MSN, tvinga folk uppdatera mot sin vilja är rent elakt. Fy.

(Lyxproblem)

Lite bilder

Syrran la över några bilder hon tagit med mobilen till min dator, så då lånar jag dom och visar lite här :-)Emma och Niklas på hästar a'la Tenhult. Sedan var vi på almogemarknad (hette det så?) och sedan så hittade Niklas ett gäng att hänga med.. ;-)

I feel pain!

Aj, aj, aj! Det är de första ord som jag kan tänka mig att uttala just nu.

Idag har alltså ungdomarna fortsatt sin resa, och är väl troligtvis framme i Arvika sen någon/några timmar tillbaka. De följde med mig till skolan imorse, och Emma fick prata med vår ridlärare, vår lärare i hästhantering, samt vår "mattant". Verkar som hon blev intresserad iaf! Vore ju väldigt kul om hon oxå flyttade ner hit, även om det nu "bara" skulle bli för två år.. =) David kom iaf och hämtade ungdomarna vid lunch, och skjutsade dom till resecentrum. Själv hade jag lektion fram till 15.30.

Fick skjuts med Maria hem efter skolan.Ca en timme senare plockade hon upp mig igen, och så åkte vi iväg mot stallet. Fast innan vi åkte dit så blev det en tur ner till stan, Ekohallen och Charlies, för att hitta några bett och ett shettisträns. Betten hittade vi, men shettisträns blev vi utan. Sen vart det stallet iaf. Lallade runt ett par timmar utan något direkt vettigt att göra, och sedan vid 20 skulle jag rida.

Red Van Damme igen, precis som förra veckan. Gick inte fullt lika bra denna gången, jag tror själv att det berodde på en lite stressad framridning. Maria hade lite bråttom med att starta övningarna, och man vill ju gärna vara fröken till lags, oavsett hon är klasskamrat eller ej. Vi började med att träna bakdelsvändningar, det gick rätt bra, det är trots allt något han inte gjort (åtminstone inte under sin tid på Vissmålen) tidigare. Efter en stund skulle vi träna galoppombyten över bom. Van Damme ville inte ens fatta galopp normalt, så jag red mest runt och såg dum ut. Till slut fick jag till en bra fattning, red en volt, red an mot bomen, skulle sakta av till skritt, och mitt i avsaktningen, PANG! Kände hur det bara small till i ljumsken på mig. Fy fnnnnnnn va ont det gjorde! Försökte mig på en ny fattning efter bommen, men det gick ju inte. Delvis för att Dammen inte ville, och delvis för att jag med min nyskadade ljumske inte klarade av att driva ordentligt. Jag lade ner, avslutade honom och skrittade sedan runt medans de andra avslutade lektionen. Resten av kvällen har jag haltat fram, skiiiitkul... Eller inte.

Nu ska jag hoppa i säng. Kommer vara stel och öm imorn, det kan jag väl nästan lova. Brukar bli så. Hur som helst så ska det blir skönt att ÄNTLIGEN få sova i min egen säng igen :-) Har längtat efter det. Men det har funkat med soffan med, förstås.

Imorn ska Lena S hålla lektion på förmiddagen, och på eftermiddagen har vi pedagogik och ska börja läsa om olika pedagoger. Hmm.. På fredag är det en annan av oss i klassen som ska hålla lektion, och sedan är det helg igen. Om jag vill (och kan) så får jag vara med på dressyrträning på lördag, men det återstår väl att se hur ljumsken mår då. Vore ju ändå kul med en ren dressyrträning med inte lika många ekipage att hålla koll på. Och jag har ju dessutom lärt mig min uppvärmningsläxa.. :-)

Nej, måste sova nu! Har inte blivit jättemkt av den varan de senaste dagarna, men det gör inget.. Har haft mkt kul ändå :-)

Nu är det dock natti, natti!

I have visitors

Emma och Niklas kom hit i fredags. Gjorde inte många knop den kvällen, åt och åkte hem hit. Tog det lugnt. På lördagen var jag i stallet med Maria på förmiddagen, kom tillbaka till lägenheten nånstans runt 13.30 kanske. Ungdomarna (jag kallar dom för det, även fast Niklas är 10 dagar äldre än mig) gjorde sig iordning, sedan gick vi för att se när bussen eller tåget gick. Vilket visade sig vara ca 2h senare. Tåget däremot, var "bara" 40 minuter väntetid bort. Trodde vi, iaf. Det var lite stormigt i lördags, vilket gjorde att tåget blev försenat. Vi struntade därför i tåget, gick till Tenhultskrogen och åt en pizza, och sedan  tog vi bussen till Ekhagen istället. Där kom David och mötte oss, och vi åkte till A6 en kortis. En timme hann vi med innan de stängde. Sedan handlade vi, och åkte till David. Där kollade vi på film innan vi slutligen skjutsade hem ungdomarna.

Söndagen använde vi till en liten roadtrip. Vi åkte till Lager 157 i Gällstad, där det blev lite shopping. David köpte 2 par jeans, jag köpte en t-shirt (och emma köpte en t-shirt åt mig med, som födelsedagspresent) och ungomarna handlade kläder för ca 2000kr. Gött med lite shopping, typ :-) Väl hemma så blev det lite tacos och sedan åkte David hem. Vi övriga gjorde väl inte så mkt, somnade rätt tidigt faktiskt.

Idag började jag med skola, pedagogik. Hade lärande samtal om häftet "Säker med häst", riktigt intressant. Fast vissa pratade ju mer än andra, förstås. Åkte hem vid lunch, packade ner ungdomarna och åkte till Huskvarna för att låna Davids bil. Vi åkte till A6 och traskade där några timmar i lugn och ro, sedan hem till Tenhult igen. Slöade nån timme, sedan åkte jag och syrran till Vissmålen. Emma red Van Damme, samma häst som jag red i onsdags. Hon gillade honom med, fast jag vet inte om hon blev lika kär som jag blev =) Men hon var nog nöjd iaf! Nu återstår det väl att se om hon får någon träningsvärk imorn, hihi.

Just nu rullar Rose Red på min TV. Jag har slutat kolla, för jag inser att jag inte kommer kunna sova om jag fortsätter titta. Jag har sett den många gånger förut, men rysare är inte min starka sida. Dessutom ska jag strax åka härifrån, jag ska sova hos David inatt eftersom jag har hans bil. Har dessutom "sovmorgon" till 9.30 imorn, så jag behöver ändå inte kliva upp blodigt tidigt. I like.

Dags att packa ner det som ska med imorgon kanske, och sedan bör man kanske bege sig, så man får sova några timmar med. Känner jag mig själv (och David) rätt så blir det nog lite prat antingen nu när jag kommer eller när han ska iväg och jobba inatt. Stackarn.

Klart slut för ikväll.

Hur norrländsk är du?

Hittade ett litet test hos Crazy/Happy där man kan testa hur norrländsk man är. Jag har visst tappat en del... Men jag är ju över 50% iaf! (Var lite nervös där ett tag... hihi)

Norrländsk

TESTA HÄR

Hur offentlig får man bli?

Har ni tänkt på hur lätt det är att hitta information om människor? Om er själva? Jag har egentligen aldrig brytt mig, so what om någon vet vart jag bor och när jag fyller år? Många människor behöver dock vara mer hemliga än andra, ofta beroende på vad man jobbar med.

Jag är en väldigt godtrogen människa. Jag tror gott om så många som möjligt, skulle aldrig kunna tänka mig att någon ville mig ngt ont. Men givetvis kan man skapa man sig ovänner under livets gång, och det kan ju slå slint för någon av dem. Det finns ju aldrig någon 100%-ig garanti för total säkerhet. Tyvärr.

Jag började tänka lite på min egen "offentlighet" efter att ha rykt ihop lite med en (fd?) internetkompis på telefon tidigare ikväll. Om detta nu skulle vara en av undantagen, så är jag inte svår att hitta. Om man vill hitta mig alltså. Har man namn eller telefonnummer så får du en färdig karta på enrio eller hitta, inga problem alls. Visst, jag har tidigare funderat på skyddat nummer och alltså relativt hemlig adress, men samtidigt har jag ingen lust att "gömma" mig. Varför ska jag måsta vara orolig (om man nu är orolig) för att någon obehörig människa ska ta reda på saker om mig?

Ibland kan jag känna mig riktigt trött på hur otroligt datoriserat och lätttillgängligt allt ska vara. Samtidigt kan jag ibland bli riktigt irriterad när jag inte hittar något som borde vara lätt att hitta (som tex någons adress i julkorts-tider). Det är lätt att säga "Det var bättre förr", fast rent allmänt är jag nog rätt nöjd med tillvaron nu med. Fast jag får ändå känslan av att det kanske var lite mer "okomplicerat" för 5-10 år sedan, man hade helt enkelt inte lika mkt att välja emellan. Men visst funkade det väl rätt bra ändå?

Ute i god tid

Vecka 2, år 2008 ska vi bliviande ridskolepedagoger ut på LIA - Lärande i arbete. Vi ska vara på två olika ställen, en ridskola och en förskola/fritidshem. Själv är jag ute i god tid och har redan fixat en praktikplats på Jönköpings Fältrittklubb. Känns rätt skönt eftersom vi skulle vara på "största möjliga ridskola", och JFK är störst i Jönköping. Jag har helt enkelt inte råd att flytta på mig, skulle jag ha praktiken i Sundsvall så skulle jag ju fortfarande ha saker att betala här hemma, och dessutom har jag ju både pojkvän och katter här. Jag åker hem över jul, och sedan tillbaka ner lagomt till praktiken. Om jag ska vara i Sundsvall över nyår har jag dock inte bestämt än, det återstår att se. Men åtminstone jul.

Den andra platsen har jag inte kollat upp än, men jag vet vart jag ska söka, och det är skolan som ligger ca 15 m från mitt hus =) Varför inte lixom, jag gillar ju att sova så länge jag bara får... ;-)

Imorn kommer syrran. Jag måste tvätta och städa innan des, men det gör jag inte ikväll. Det får bli imorn. De lär ändå inte komma förrän framåt eftermiddagen, så det känns rätt lugnt. Det ska bli kul iaf =) Vi ska eventuellt åka ner till Gällstad, till Lager 157. Att shoppa billiga märkeskläder tror jag kan passa lillasyster =)

Nu ska jag fortsätta glo på TV. Adjöken.

Jag red!

Kom hem för lite mer än en halvtimme sedan, sitter och varvar ner.

Fick en liten introduktion till stallvärdinne-"jobbet", kollade på en ridlektion, och sedan fick jag rida med på en lektion. Fick en stor "valpig" fux född -00. "Han är 7 men beter sig som 4" var Marias kommentar. Det var en tjej som red honom i första gruppen, och jag blev avskräckt. Han såg INTE kul ut, springig, vinglig, stressad. När det var min tur började det inte direkt bra heller, han totalvägrade att stå still när jag skulle sitta upp. Till slut kom föreningens ordförande fram och höll i honom, då äntligen stog han stilla.  Jag har aldrig varit direkt bra med "unghästar"... Kom igång med ridningen, han var stark och springig, men det tog inte jättelång tid innan jag började få in känslan. Han hade en otrooooligt underbar och skön trav - när han inte sprang iväg vill säga. Galoppen behöver mkt jobb, han bär sig inte utan han bara rusar omkring, men traven... Utan tvekan en av de mest bekväma hästar jag ridit, och han är ändå unghäst. Han kommer bli fantastiskt när han får mer rutin. Jag vill äga honom.

Hur som helst så var det en hopplektion. Lite svårt att lyckas med hoppningen när han inte kan samla sig i galopp eller riktigt komma tillbaka mellan hinderna, men han travade åtminstone lugnt och sansat emot första hindret, och det är en bra början :-) Jag hoppas jag får rida honom fler gånger iaf, han kommer bli riktigt fin.

Nu har jag lugnat ner mig, kroppen är seeeg och jag vill sova. Jag skulle vilja sova lääänge imorn, men vi har förstås lektion från kl 8-15.30. Nu ska jag bädda sängen (katterna sover under lakanet på dagarna, så sängen är väldigt obäddad när jag kommer hem) och sedan ska jag slockna. Vansinnigt skönt ska det bli...


Zzzzzz

Jag ska bli stallvärdinna!

Maria i klassen sa att de söker stallvärdinna på 4H-gården Vissmålen. Är jag stallvärdinna ett par timmar på onsdagar och lördagar så får jag rida gratis en gång i veckan! Det var inte direkt ett svårt val. Jag ska iaf följa med dit ikväll och kolla läget, detta ska bli spännande.. :-)

Just nu har vi en bensträckare från vår redovisa-ridskolan-lektion. Det är vår grupp som redovisar, och det går inte direkt bra... hihi

Latest news

Lördagens lilla sammankomst var hemskt trevlig. Det var Emmelie, Magnus, Anna, Mikael, David och jag. Smörgåstårtan blev lika god som i torsdags, och tacos var ruskigt gott! Vill ha mer, tror jag ska äta det nån dag i veckan igen, eller senast till helgen. Jag fick en present med! En biljett till Ladies Night! Jag behöver inte gå själv heller, det är Emmelie, Anna, Hanna och någon till som skulle gå, jättekul att jag får följa med =) I Början på oktober är det, ska bli riktigt kul =)

Igår var jag och David på shoppingrunda. Började på Ekohallen, köpte ett ridspö, kattsand, kattgodis, ridvantar, disktrasor och rakblad. Vidare till Jula. Köpte mig ett regnställ för 149:- ! Bra pris för ett ställ, hoppas det är någotsånär dugligt. Nästa ställe; K-Rauta. Köpte kakel till David! Jag var ändå skyldig honom pengar, så jag stog för kalaset. Snart är köket klart, det kommer bli sååååå fint! Efter det åkte vi iaf upp till IKEA. Hittade lite smått och gott, lampor till både mig och David, David köpte tallrikar av olika modeller för 5:- st samt matchande muggar för 2:- st. Är det billigt så varför inte passa på, speciellt som han ju faktiskt behöver nytt. Annars så köpte jag... en lampa, en hylla till köket, och... ett sånt halkskydd att ha under mattor och... hmm.. tror det var nåt mer, men jag minns inte. David köpte nån lampa, och en del annat smått och gott. Sista stoppet blev ICA Maxi, fyndade kryddor för 10kr/st, och köpte lax till kvällens middag. Och lite annat. Brukar ofta bli "lite annat" när man är på Maxi. Men nu blev det nog inget direkt onödigt. Köpte schampo, hudkräm, plastpåsar, pärm, register och plastfickor. Bra att ha!

Det var väl det, typ. God mat igår, skön sömn inatt, gick bra i skolan idag.

Sen är det ju så med, syster kommer söderut! Hon och pojkvännen åker till sthlm på onsdag, och kommer till Jönköping på fredag, som det ser ut. Sedan stannar de här över helgen, och åker vidare till Arvika på onsdagen.
Ska bli trevligt att träffa lillasyster igen! Fål väl se vad vi hittar på =)

Well well, nu ska jag kolla klart på Söderkåkar - Brännvin och Fågelholkar. Så roligt! :-D

Tjing

Mera tjejsnack

Jag ska försöka komma ikapp mig nu. Nu har jag ju faktiskt internet hemma på riktigt, så nu vore det väl tusan om det inte ska bli nåt av =)

Vecka 36
I bakgrunden

 • Vad har du för startsida när du öppnar Internet, och varför just den?
  Jag har Modo Hockey som startsida för internet. Är moderator där, och det är lättast att "komma ihåg" att gå in och snabbkolla om den ligger först. Dessutom är det en av mina mest välbesökta sidor när säsongen väl är igång!

 • Vad har du för skrivbordsbakgrund i din dator, och varför just den?
  En bild på David, tagen när vi var på Huskvarna Stadshotell och tog en öl/cider medans vi väntade på bussen till stan =)

 • Vad har du för bakgrundsbild i din mobil, varför just den? Om du inte har sån mobil, vad skulle du vilja ha, varför?
  Jag har en bild på kissarna som sover tillsammans, skitsöt! Fast eftersom displayen i min mobil är helt kass så syns det knappt vad det förestället :-(

 • Vad ser du om du tittar ut genom närmaste fönster?
  Min balkong, en lyktstolpe, gräsmatt och grannhuset

 • Vad hör du för ljud i bakgrunden?
  Just nu är det TV:n. Fast egentligen är det datorn som är bakgrunden eftersom jag främst kollar på TV just nu. Eller inte just nu, för nu är det reklam. Snurrigt värre?!Vecka 35
Musik

 • Vad lyssnar du på för typ av musik och vad är det du gillar mest med den musiken?
  Lyssnar nog mest på Winnerbäck, och just nu är det mkt musik från Greys Anatomy, väldigt mkt bra musik där. Annars gillar jag lite rock och sånt, så länge det finns en melodi.. =)

 • Vad lyssnade du på när du var yngre, i tonåren?
  Haha jag lyssnade på typ Arvingarna, GES och typ Mr Music. Inte direkt vad jag lyssnar på nu.. =) Eller.. det var väl kanske inte direkt i tonåren, men i tidiga tonåren iaf.

 • Finns det någon musik du inte klarar av att lyssna på? Vad, varför?
  Jag har lite svårt för musik som saknar "melodi". Jag vill kunna tralla eller sjunga med.

 • Nämn fem artister du har sett live/skulle vilja se live.
  Jag har sett en hel massa, främst på Gatufesten. Winnerbäck är favoriten, men har bland annat sett Kent, Pink, Alanais Morisette och ZZ Top. Jag skulle vilja se, mer Winnerbäck (han spelar ju i vinter, undrar om man kan hitta nån som vill gå?), Alter Bridge eller nåt annat kul.

 • Har du någon autograf, vem/vilkas? Finns det någon du skulle vilja ha?
  Nej, ingen musikers autograf iaf. Några hockeyspelares har jag däremot =)

Det händer saker!

Födelsedagen är förbi, men lite firande återstår. David och hans föräldrar var här i torsdags, jag bjöd på smörgåstårta efter mors recept och nybakta chokladmuffins. Full poäng fick jag , det blev riktigt lyckat! Okej, jag får inget pris för snyggaste tårta eller så, men den var rysligt god. Fick presenter med, presentkort på IKEA av svärföräldrarna och av David fick jag nån slags lampetter, samt ett besök på relaxen på Atlantis Spa. Hemifrån har jag fått lite pengainsättningar som bland annat gått till ett par nya jodphurs med stålhätta! Mkt bra att ha i stallet. Av mamma fick jag dessutom ett litet fint smycke, en trisslott (25kr vinst!) och en sån bonuscheck från coop, alltid bra att ha! Mama knows her child.. hehe :-) Ja just ja, fick en liten söt bok med, som det är ordspråk och sånt, mor och dotter emellan. Söt sak. Wellwell.

Igår var alltså jag och David på relax igen. Lite mer folk den här gången, men det var mysigt ändå. Större delen av tiden hade vi ju faktiskt en pool för oss själva, så man ska väl inte klaga =)

Ikväll kommer det lite folk hit - Anna, Micke, Emmelie, Magnus, David, och så jag då förstås. Fast jag är ju redan här. Vi ska fira lite, och så är det väl lite inflyttningsaktigt med. Kul att kunna ta hem lite folk! Blir iaf tacos, och så har jag idag gjort ännu en smörgåstårta. Muuums. Fast får väl se hur mkt sånt man orkar efter tacos, hehe. Får lämna liiite rum. Blir säkert trevligt iaf!

Och för er som undrar hur det går för mig i lägenheteh - det går kanon! Har fått upp köksbord och kökslampa (den är dock inte inkopplad) och gardiner i vardagsrummet! Gardinerna matchar iofs inte, men det är iaf gardiner, och det känns som det viktigaste just nu. Ska skaffa andra gardiner senare =)

... Vad tycker ni om hålen i köksväggen under tavlorna? Eller fettfläckarna vid huvudänden av sängen? Rätt eländigt... fast jag trivs här ändå =)

RSS 2.0