Jag red!

Kom hem för lite mer än en halvtimme sedan, sitter och varvar ner.

Fick en liten introduktion till stallvärdinne-"jobbet", kollade på en ridlektion, och sedan fick jag rida med på en lektion. Fick en stor "valpig" fux född -00. "Han är 7 men beter sig som 4" var Marias kommentar. Det var en tjej som red honom i första gruppen, och jag blev avskräckt. Han såg INTE kul ut, springig, vinglig, stressad. När det var min tur började det inte direkt bra heller, han totalvägrade att stå still när jag skulle sitta upp. Till slut kom föreningens ordförande fram och höll i honom, då äntligen stog han stilla.  Jag har aldrig varit direkt bra med "unghästar"... Kom igång med ridningen, han var stark och springig, men det tog inte jättelång tid innan jag började få in känslan. Han hade en otrooooligt underbar och skön trav - när han inte sprang iväg vill säga. Galoppen behöver mkt jobb, han bär sig inte utan han bara rusar omkring, men traven... Utan tvekan en av de mest bekväma hästar jag ridit, och han är ändå unghäst. Han kommer bli fantastiskt när han får mer rutin. Jag vill äga honom.

Hur som helst så var det en hopplektion. Lite svårt att lyckas med hoppningen när han inte kan samla sig i galopp eller riktigt komma tillbaka mellan hinderna, men han travade åtminstone lugnt och sansat emot första hindret, och det är en bra början :-) Jag hoppas jag får rida honom fler gånger iaf, han kommer bli riktigt fin.

Nu har jag lugnat ner mig, kroppen är seeeg och jag vill sova. Jag skulle vilja sova lääänge imorn, men vi har förstås lektion från kl 8-15.30. Nu ska jag bädda sängen (katterna sover under lakanet på dagarna, så sängen är väldigt obäddad när jag kommer hem) och sedan ska jag slockna. Vansinnigt skönt ska det bli...


Zzzzzz

Kommentarer
Postat av: Emma

Härligt :)

2007-09-06 @ 12:07:20
URL: http://twentysomething.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0