Som en sann tv-kock...

... så har jag nu förberett eftermiddagens måltid så pass att det bara är att stoppa sakerna i kastrull och stekpanna, and the voila. Oerhört komplicerat att förbereda sallad och se till att tallrikar och bestick är redo liksom.. Höhö.
Bon apetit.

Äntligen måndag!

Det känns alltid lite sarkastiskt att skriva så, fast den här gången är jag inte en smula sarkastisk. Dels är jag ledig, skolan har lov, men dels så ska jag i eftermiddag först få besök och matsällskap av finevän, och sedan ska jag följa med densamma i lastbilen inatt. Det, mina damer och herrar, det är en bra måndag... :) ♥

Och imorn blir förresten ingen skabbig dag heller (hoppas jag), för då ska nämligen jag och Joanna bege oss upp till Övik för ett alltid lika obehagligt västernorrlandsderby, Modo - Timrå. Varför utsätter man sig för någe dylikt? Ja, det är väl för att man hoppas att rätt lag ska vinna. Så kom igen nu Modo - sopa mattan med lillebror!

Och apropå hockey så läste jag en intressant grej inatt. BadBrett på modoiter.se har skrivit ett blogginlägg angående "Rasistattacken", att "Färjestads Martin Sevc har varit stygg och uppges ha skrikit  ”din jävla zigenare” till HV 71:s Daniel Rahimi." Ett riktigt intressant blogginlägg som tar upp skillnaden och jämförbarheten (finns det ett sånt ord? Annars uppfann jag det nu) mellan glåpord, rasism, mobbning och fysiska tacklingar. Ett inlägg som jag varmt rekommenderar!


Hjärnan spelar spratt

En tjejgrej som säkert de allra flesta någon gång fått erfara, av den ena eller den andra anledning, är att mensen är sen. Alltså rent allmänt så tycker jag att mens är pest och pina, eländigt, jobbigt osvosvosv. Men den dagen då mensen ska komma, och den inte kommer... Då börjar man fundera. Om man då under månadens gång haft oskyddat (eller "kondomen sprack-") sex så är ju nojan total.

Fast jag blir ju nojig ändå jag. Som nu tex. Jag skrev ju för drygt en vecka sedan om min förbannade jävla hormonskit som gör att jag ballar ur typ dagen innan mens. Det var alltså i tisdags jag skrev det. Vilket betyder att jag väntade eländet typ dagen efter. Men. icke. sa. nicke. Och jag menar, jag VET att förseningen berott på "stress", ja men ni vet, ibland när man inte riktigt funkar som man ska i hjärnan (fine, mentalt) så kan det ibland försenas bara av det. Och jag vet ju att så var fallet! Ändå börjar man ju noja. Och när man gör det så stressar man ju upp sig, och då kan mensen försenas ytterligare bara av det. Vilken idioti det är, alltså.

Och nej, du vetgirige, jag är helt säker på att jag inte är på smällen. Good shit det åtminstone. För inatt kom "hon". Så nu önskar jag att "hon" försvinner igen. Hahah.

Alltså, jag resonerar så här...

...Att om "dagens ungdomar" (don't look at me like that) envisas med att använda internetspråk i sina skolarbeten, då borde de bannemig kunna rättas genom någon av dessa två stämpar. Godkänt, eller icke godkänt. Enkelt!

En liten fundering...

Jag svarade ju alltså på tre annonser tidigare idag, det har jag ju redan skrivit. Men jag kryssade även i att kopior på mina svar skulle skickas till mig. Nå sånna mail har jag dock inte fått. Ska jag ändå utgå från att mina svar nåt annonsören, eller tror ni att de inte heller har fått mina svar? Vore ju lite surt om de inte heller fått nå mail menar jag.

What to do?

Don't rock the boat

Ni vet den där känslan när man inte vågar säga nånting om nånting, för att man anar att om man säger nånting, då kommer bakslaget? Ungefär så känns det nu. Så peppar peppar och fan ta livet om datorn hänger sig nu, men den har inte hängt sig sedan min kära Jönköpingskamrat Jocke tipsade mig om att uppdatera drivrutinerna till grafikkortet. Kan det ha varit så enkelt alltså? PEPPAR PEPPAR! Den småhackar fortfarande lite emellanåt, men om jag då bara väntar en liten stund så hoppar den igång som vanligt igen.

Jocke var för övrigt den andra personen, efter kattvakten Robbie, som träffade mina små odjur till katter. På den tiden var de mest små och söta... Ja, förutom när de krossade glas, rev ner duschdraperi, kissade i tvättkorgen, ramlade ner i toaletten, klättrade i gardiner, lekte med avloppet i duschen och bet mig i både fingrar, näsa, öron och tår när man försökte sova. Snart har de varit mina  sex år. Herregud vad tiden går fort..

Skithögar ♥


Nämen hoppla...

Idag har jag gjort nåt som jag inte har gjort sedan jag bodde nere i Jönköping. Jag svarade på annonser på blocket. Eller ja, den gång i Jönköping så var det faktiskt inte jag som svarade, då var det jag som la ut en annons om att jag sökte medryttarhäst, och en tjej svarade som hade en enorm halvblodsvallack som hette Yatzy. Vilket jäkla minne jag har ibland, hur kan jag komma ihåg det men inte minnas när min nästa tvätttid är?

Nåväl.

Tre annonser
Medryttare till shiresto
Tränings- och/eller tävlingssugen?
Beridare/Medryttare

Dessa tre skickade jag svar till. Jag vet inte hur realistiskt det är att tro att de ska svara med nåt positivt besked. Sen beror det mkt på hur mkt de vill ha i "ersättning" med, för jag är långt ifrån rik. Men vore ju kul om någon svarade åtminstone.

Funderar även på att lägga ut en annons själv, antingen för att söka häst att rida eller bara för att hitta ett stall att pyssla i, stalltjänst eller promenera med nån konvalecent eller whatever. Hästabstinensen är stor.


Jag har inga kommentarer


... men förutom texten så är jag fortfarande lika fascinerad över bilden som den dagen jag tog den. Inget fototekniskt mirakel men jag älskar känslan bilden ger mig... och det räcker för mig.

Fy fan

Både igårnatt och nu inatt så har jag vaknat med världens äckligaste obehagskänsla i kroppen. Verkligen så att jag kastat mig omkring i sängen. Gillas INTE. Jag vet inte heller varför, ka inte komma på att jag drömt nåt speciellt eller så. Bara tvärvaknat som om man vore besatt och sen varit klarvaken. Igår somnade jag om rätt snabbt, jag hoppas det blir så nu med... Den där direkta akuta vaken-känslan börjar faktiskt mattas av, så jag ska krypa tillbaka ner i sängen..

Men fy fan sån obegaglig känsla alltså...

Please leave your taste on my tongue

En nackdel med att jag sitter och bläddrar bland bilder på WeHeartIt är att blogglusten försvinner lite. Jag blir mer inspirerad att dela bilder eller texter på sånt som jag hittar. Men å andra sidan har jag inte så jättemycket annat att säga nu heller. Det händer inte så mkt, och sånt jag har i hjärnan ska få stanna där för tillfället.

Och för de som hängt med på Fejjan så är det ju ingen nyhet att jag har en ny låt fastetsad i huvudet. Joshua Radin och Schuyler Fisk - Paperweight. Helt underbart mysig låt. Och så får jag en rätt skön känsla i kroppen av den med, och det är ju alltid bra...Been up all night staring at you
Wondering what's on your mind
I've been this way with so many before but this feels like the first time

You want the sunrise to go back to bed

I want to make you laugh

Mess up my bed with me

Kick off the covers
I'm waiting
Every word you say I think I should write down
Don't want to forget come daylight

Happy to lay here

Just happy to be here
I'm happy to know you

Play me a song
Your newest one
Please leave your taste on my tongue

Paperweight on my back

Cover me like a blanket

Mess up my bed with me

Kick off the covers
I'm waiting
Every word you say I think I should write down
Don't want to forget come daylight

And no need to worry

That's wasting time
And no need to wonder what's been on my mind
It's you
It's you
It's you

Every word you say I think I should write down

Don't want to forget come daylight

And I give up

I let you win
You win 'cause I'm not counting

You made it back to sleep again

Wonder what you're dreaming

Dags för hundvakteri igen!

Imorn ska jag återförenas med mina fyrbenta vänner Chantos och Shawna igen! Myspruttarna.

Sugen att se nån bra film... tips någon??


Vecka 43 - Könsdelar

Jo jag vet. Det har varit väldigt tyst angående veckans Vecka 6-inlägg. Jag brukar ju tjata rätt bra om dem. Men dels kom veckans ämne upp rätt sent på tisdagen, och dels var det ett ämne som inte alls gav mig speciellt mkt inspiration. (Verkar som det stämmer in på fler än mig dessutom, för hittills har bara ett inlägg kommit upp).

Könsdelar.

Det kändes bara som ett skumt ämne. Delar, lixom. Vadå delar? Anatomilektion? Nej... Nej, så då tänkte jag lite mer språkligt istället. Olika namn eller benämningar på könen. Både kvinnliga och manliga.

Jag är inte bra på könsord. Vissa är mer medvetna om det än andra, och utnyttjar den vetskapen till att mobba mig till förbannelse. (Ja, jag tittar på dig, pruttkudden min! ♥) Jag använder inga sånna ord när jag svär tex, om nu det är nån merit. Jag kallar min egen.... Ja, ni vet, för "där nere". Typ "det pirrar där nere", ah ni fattar. Jag kan säga mus med. Tycker inte direkt att det är så erotiskt laddat dock. "Kom och stoppa din snopp i min mus" lixom, oh så upphetsande. Snopp förresten, det är ju inte ett sånt rejält ord heller. En kompis sa en gång: "Om en tjej skulle be att få leka med min snopp, då skulle jag fan slakna direkt". Jag kan förstå det faktiskt. Det är väl kanske ord som mer passar sig i en nykter diskussion än i "the heat of the moment" så att säga. Däremot, om det nu ska snackas snusk i stundens hetta, då skulle jag nog föredra att man använder ku*, fi*** och knu***. JAG skulle inte säga sånt förstås, jag använder inte sånna ord... ;-) men killen kan ju gärna få prata....!

Sen tänkte jag på det där att faktiskt döpa sitt kön. Ärligt talat, jag skulle inte kunna göra det annat än på 100% skämt. Kom att tänka på en av mina favoritfilmer, How to loose a guy in 10 days, där de ska till att döpa killens apparat. Tjejens förslag (med målet att då alltså få honom att göra slut med henne) är Princess Sophia, vilket han såklart inte godkänner och det slutar med att de kallar den Krull the warrior king. Kanske inte det mest praktiska att kalla sitt kön. Det känns väl rätt onödigt att döpa sitt kön alls kan jag tycka, men vill man göra det så kör på. Jag vet dock inte vad jag skulle döpa min. Så den får fortsätta gå under den upphetsande benämningen "där nere". Åtminstone tills jag blir modig nog att kalla den nåt mer vuxet...

Men ja, vad kan man säga då... förutom tidigare nämnda (eller halvt nämna) ord... Puppan, ett ord vänner emellan. Framstjärt, snippa, om man pratar med ett barn? Slida och vagina låter 100% utbildningsmaterial eller sjukvård tycker jag, men visst, fullgoda ord att använda om man vill det.

Äh jag orkar inte. "Där nere" och "apparaten" är fullständigt godkända omskrivningar i min värld. Så nu vet ni det.


Jo, alltså, du vet...


Datorhat och lite annat

Åhh jag skulle verkligen behöva göra nåt med min dator. Typ formatera, eller vad man nu säger sig göra. Nånting, iaf, den hänger sig ju konstant och jämt. Igår började jag kolla på Rose Red som jag hade på en gammal dvd-skiva från typ 4-5 år tillbaka, men när första delen var slut så började fanskapet hänga sig. Så fort jag försökte börja kolla igen så var det kört. Om jag försökte flytta över filerna till datorn, så var det samma sak. Total freeze. Sjukt störande.

Rose Red, ja. Det hör ju till kategorin av filmer som jag normalt sett inte är speciellt förtjust i. Rysare, skräck, alltså. Eller jag gilla det väl, men vill helst inte se det själv, och allra helst inte på kvällar eller nätter. Men det är lite annat med Rose Red. Delvis har jag sett den såååå många gånger så den är inte lika läskig längre (don't get me wrong, den får fortfarande "jobbet gjort") och dessutom så är den ju bara så galet bra. Både den och uppföljaren "The Diary of Ellen Rimbauer". Så nu har jag beställt båda filmerna på megastore.se. Som om jag inte hade tillräckligt mkt film hemma... :P

Annars så har jag idag lurat med mig min syster till DollarStore. Vi snurrade väl omkring där ett tag och sen åkte vi iväg till Birsta och gick ett varv på Ikea och sen åt vi på McD innan det blev hemfärd. Hjälpte Emma att bära upp lite grejer, jag fick tillbaka lite mer filmer, och sedan åkte jag hemöver. Bråkade lite mer med skitdatorn och lite senare åkte jag och mötte upp Andreas på Schenker för att låna tillbaka hans nycklar över helgen, plus att jag kände ett starkt behov av att tigga till mig en kram. Vilket jag också fick.

Och ja... Nu vet både mamma, Emma och Andreas om hur det ligger till med jobbet. Vilket då alltså är att det inte funkar speciellt bra. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det nu, eller om jag helt enkelt inte orkar skriva ner vad det egentligen handlar om, men jag ska ta upp det på affektiva imorn. Det blev helt enkelt inte så bra som jag hade hoppats, så vi får väl se vart det tar vägen.

Lite annat var det, ja. Snacka om spridda skurar. Men ja. Som avslutning kan jag väl även säga att jag gillar sidan WeHeartIt, där man hittar huuuur mkt bilder som helst. I like.


Ska vi skratta lite?I julklapp gav jag min svärmor kontraktet för en fin begravningsplats på en av stans finaste kyrkogårdar som jag betalat dyra pengar för.
Året efter fick hon inget och frågade varför? Jag svarade, du har ju inte använt julklappen du fick förra året.
Så startades bråket

Jag bjöd min fru på middag, och av någon anledning tog kyparen min beställning först.
Jag sa att jag vill ha Entrecote, gärna blodig..
Är du inte rädd för galna kossan frågade kyparen.
Nej hon kan beställa själv
Så startades bråket

Jag satt i soffan med fjärrkontrollen och flippade mellan kanaler.
Vad är det på TV:n sa min fru.
Damm svarade jag.
Så startades bråket

En söndagsmorgon klev jag upp tidigt, klädde på mig, ordnade frukost, matsäck och gick tyst ut till garaget. Kopplade på båten, satt mig i bilen och backade ut. Vinden ven och regnet stod som spön i backen.
Jag hörde på radion att det skulle fortsätta hela dagen. Jag körde tillbaka in i garaget och smög in i huset. Klädde av mig och kröp ner hos min fru och viskade, det är ett jäkla väder ute.
Min fru svarade mjukt, Ja och min dumma man är ut i det och fiskar.
Så startades bråket

Min fru såg sig själv spegeln efter att hon duschat. Hon sa, jag är tjock, gammal, och ful. Snälla säg något snällt.
Jag svarade, det är ju i alla fall inget fel på din syn.
Så startades bråket

I morse på väg till jobbet körde jag rakt in i en bil.
Föraren klev ut och det visade sig vara en dvärg. Han skrek
: jag är inte glader!
Nehej sa jag vilken av dom är du då?
Så startades bråket


Barnen i en lågstadieklass fick i uppgift att rita en teckning med någon av sina föräldrar på jobbet.
En flicka bidrog med följande alster:Efter att den lilla flickan tagit med och visat teckningen hemma,
återvände hon till skolan nästa dag med en lapp till klassläraren från mamman som löd:

"Jag vill gärna klargöra ett par saker angående min dotters konstverk.
Detta är INTE en teckning av mig när jag utför någon slags stångdans på en strippklubb.
Jag arbetar i en järnaffär och jag hade berättat för min dotter om hur mycket pengar,
vi hade tjänat efter det senaste snöovädret. Bilden föreställer mig när jag säljer en snöskyffel!".

Gör om det här om du kan!

Jag vet, jag är typ sist på bollen. Men det skiter jag i. Det här är helt makalöst bra. Jag skulle ha ramlat av direkt :)


Hemligt nummer

Jag tycker inte om när det ringer från hemligt nummer, och jag svarar oftast inte då. Jag vet inte riktigt vad jag är "rädd" för, för om det är ett mobilnummer jag inte känner igen, då svarar jag ju. Däremot svarar jag inte på 08-nummer för det är oftast försäljare.

Hur gör ni, svarar ni när någon ringer från skyddat nummer? Om inte, varför?

Hej rökare

Det här inlägget är riktat till er.

Jag gör ingen hemlighet av att jag inte gillar rökare. Jag har alltså inget emot personerna som röker, utan bara själva rökandet i sig. Jag avskyr cigarettrök. Och med anledning av det så kommer här min fråga till er:

Hur svårt är det att gå lite mer än 2 meter utanför random entré innan ni tänder en cigg?! Seriöst. Jag HATAR att komma ut från affärer eller whatever, och gå rätt in i ett rökmoln från rökarna som verkar tro att de ska dö om de inte får tända en cigg inom två sekunder från det att de kommit ut i frihet.

Jag förstår att man inte vill stå ute i dåligt väder, och då istället ställer sig under tak - vilket då oftast är in anslutning till entren. Det är inget konstigt i det. Men tänker ni verkligen ingenting på de människor som inte röker, som inte vill ha den där skiten ner i sina lungor, men som ändå nästan tvingas för att ta sig igenom det där molnet av rök?

Själv håller jag, av vana, alltid andan när jag går ut från affärer. Eller in, för den delen. Jag tänker knappt ens på att jag gör det längre. Jag kan dessutom, som den treåring jag är, demonstrativt ta långa omvägar förbi en rökande person som står nära ingången. Och om röken får mig att hosta, ja då jävlar kan ni tro att jag hostar. Kanske blänger lite, beroende på vilket humör jag är på. Varför ska jag visa hänsyn till dem när de uppenbarligen inte tar hänsyn till alla ickerökare?

Jag är väl medveten om att det finns rökare med hyfs, och ni får en plus i kanten. Jag hoppas att ni inte tar åt er av det här inlägget, det här riktar sig mest till de som beter sig enligt ovan. De som beter sig så, de kan med glödje få en fimp i röven.

Mobilblogg

Du ger mig ett lugn i mitt kaos, bara genom att höra din röst... Tack för att du finns... <3

Yeah, you'd BETTER run!

Jag har massattackerat min katt med vattensprutan. Dumjävlarna öppnar ju min byrå och slänger ut allt vad underkläder och strumpor heter ut över hela golvet, för att kunna krypa in i lådorna och sedan förflytta sig neråt, låda för låda. Så då skjuter jag. Och så svär jag. Och så blir jag irriterad.

Fast nu var jag ju redan på dåligt humor sen innan. Jag har varit sån hela dan. Sen jag vaknade, faktiskt. Jag tror det ligger en hel jävla "bus-load" med hormoner bakom. Det är nämligen så, att dagen/dagarna innan mens (äckligt va? Mens, får man verkligen skriva så?!) så blir jag totalt jävla instabil. Irriterad till tusen. Känner mig ensammast i hela världen (men vill absolut INTE umgås med... ja, de flesta. Det finns ett fåtal som funkar). Och vill bara grina. Grina och bara ... jag vet inte vad jag vill, jag bara vill slippa skiten. Och trots att jag nu vet vad det beror på så kommer det ändå oftast som en överraskning, varje månad. Oftast fattar jag inte förrän mensen faktiskt kommer, att det var det som det berodde på. Oftast fattar jag alltså inte det, utan tror på fullaste allvar att nu går världen under för Erika.

Det är lite lustigt hur hjärnan (kroppen/hormoner/whatever) kan spela oss spratt.. eller ja, åtminstone mig. Jag är min hjärnas lättlurade lilla bitch. Just nu är min hjärna dessutom 100% schizofren eftersom den en sekund skriker "Va med mig! Låt mig inte vara ensam! Jag vill vara med någon!" samtidigt som den helt och fullt protesterar högljutt med att "Låt mig vara ifred. Jag vill inte träffa nån. Jag vill bara sitta här och tjura och vara eländig tills det går över". Visst låter det hälsosamt? Och det är dessutom bara början av de fantastiska jävla skitlekarna som min hjärna håller på med - dagen/dagarna innan mens. Jag hatar det här.

Det låter som att jag är ett psykfall. Well, I guess I am. Det är inte för mitt eget höga nöjes skull som jag går på affektiva direkt.

Jag bara... jag kan inte lita på mig själv när det är så här. Jag vet inte om det jag känner är den "förstärkta sanningen" eller om jag målar fan på väggen för minsta lilla. Så jag kan inte säga så mkt mer om vad som pågår i mina tankebanor just nu, för jag vet inte om det är JAG som tänker så, eller om det min jävla mens-hjärna.

Jag har aldrig skrivit mens så många gånger i en och samma text tidigare.
Nåja, någon gång ska vara den första antar jag. Nu ska jag gå och lägga mig... Med lite tur kanske jag somnar, annars är det väl bättre att ligga där och tjura än att sitta här och göra detsamma...

Viktgränser - bra eller dåligt?

Jag följer inte så många rena hästbloggar. Och om det väl är någon jag följer så är det mest tidigare elever eller privatryttare från Vissmålen. Eller okej, det är väl ett gäng hästbloggar jag följer trots allt, nu när jag väl tänker efter. Men en som jag gillar rätt mkt är Yezzcorner, eftersom Jessica som driver bloggen skriver utifrån lite liknande perspektiv som jag själv har. Vi har dessutom samma tycke och tänk i många frågor.

När Naomi såldes så föddes tanken att jag kanske skulle vilja börja rida på ridskola igen. Kanske. Men samtidigt har jag en rätt rejäl broms i mig själv med tanke på min vikt (och den som säger: "ja men det är bara att gå ner i vikt då och börja rida sen" kan stoppa upp en träpåk i röven för så jäkla enkelt är det inte). Nu har ju nämligen fler och fler ridskolor infört viktgränser, och det skulle ju kännas jäkligt surt att höra att man inte får rida för att man är för tjock. Nu är det ju trots allt JAG SJÄLV som satt det stoppet, det skulle vara värre att höra från någon annan.

Hur som helst så ville jag väldigt gärna höra Yezzcorners syn på det här med viktgränser, så jag la en kommentar och efterfrågade ett sådant inlägg. Och igår kom det! Oh happy day, ungefär. Som jag anat så ser hon på saken ungefär som jag gör, skillnaden är väl mest att hon kan formulera sig bra mkt bättre än vad jag kan :)

Läs inlägget HÄR och säg gärna vad ni tycker om det hela.

Åh nej...

Idag är motviljan total igen. Verkligen T-O-T-A-L. Jag hatar när det känns så.  Och jag vet inte riktigt hur jag ska vända på det, speciellt inte när jag vet vad som är orsaken till motviljan, men att den orsaken inte går att luftas med världen. Än. Om ens någonsin. Fan.

Aja. Jobba. Barn. Undervisning. Kul?

Ny vecka

Hej Måndag, kul att ses igen. Jag hade önskat en längre sovmorgon, men det önskar jag mig iofs varje dag och man kan ju inte få allt här i världen. Jag önskar också, så här i efterhand, att jag hade varit förutseende och handlat till frukost idag, men det gjorde jag inte, så jag får skylla mig själv och gå hungrig till lunch eller strax därefter. Man kan ju inte få allt här i världen. En önskning inför framtida timmar vore annars fint och varmt väder, så att jag kan tvätta bilen utan att låset fryser. Ni anar inte ens hur rå-jävla skitig den är. Det blir väl iofs så när man kör långa landsvägar till och från ingenstans. En själv-tvättande bil hade annars varit fint, men sånna finns ju inte, och man kan ju inte få allt här i världen.

Jag vill ha hela världen!
Men nu åker jag och jobbar. Teater på schemat, gött.
Hajdå

Jag är inte en Mary Kay-tjej

Jag har varit på ett sånt där "party" idag. Ni som hängt med vet ju att jag sedan tidigare är helt såld på Partylites ljuspartyn, så när Emma M frågade om jag ville följa med på ett Mary Kay-party så tänkte jag, ja va fan, det skadar väl inte att följa med. Jag hade dock redan bestämt mig för att jag inte skulle handla nåt, såvida det inte var nåt som passade både tycke, smak och framförallt EKONOMI.

Vi kom dit, fick varsin plats vid ett bord. Framför oss fanns en liten spegel och en platta med ansiktsrengöring, nån slags vanlig ansiktscreme antar jag, ögoncreme och slutligen foundation. Först fick vi prova en hand-behandling med nåt mjukgörande, sen nån slags scrub och sist handkräm. Och visst, händerna vart mjuka, men nåt extremt fantastiskt tycker jag inte att det var. Efter det fick vi prova nån slags läpp-behandling i två steg som jag inte heller tyckte var nåt märkvärdigt, vanligt cerat funkar bättre för mig. Kanske detta är bättre på sikt, men det är inget jag kommer undersöka. Sist ut var alltså den lilla ansiktsbehandlingen som vi då fick ge oss själva enligt säljarens instruktioner.

Okej. Det är säkert min hud som det är fel på, men för varje ny produkt som kletades in i ansiktet så stramade det i skinnet, stundvis nästan sved det. När sen foundation-en skulle på så såg det ut som nån varit i mitt ansikte med ett rivjärn - sjuuuuukt torr blev (var?) jag. Såg helt fruktansvärt ut. Jag sköljde ansiktet med vatten och då såg det direkt bättre ut... Huvva.

Jag tror så här. Mary Kay har säkert bra produkter. Men det är definitivt ingenting för mig. Och vilka sjuka priser sen?! Det där paketet med ansiktsvård som vi hade fått prova - NIOHUNDRANITTIONIO kronor för tre produkter?! Aldrig i mitt liv. Aldrig aldrig aldrig. I början på februari så var jag ju på nån slags hudkonsultation hos Maggan och det var ju tusen resor bättre, jag gillade både priserna och produkterna (bilden till höger) bättre, även om jag nu bara köpte några få produkter. Men om jag nu skulle göra om någon av "konsultationerna" igen så skulle jag ju verkligen inte välja Mary Kay. Som sagt, det är säkert bra grejer, men det är inget för mig.

Nu ska jag ta och bege mig mot sängen (tidigt, jag vet, men försöka duger?). Imorn ska jag, läraren och klassen åka på teater inne i stan, det kan ju bli... hrm... spännande! Sen när vi kommer tillbaka till skolan så är det bara lunch och en lektion till, sen slutar jag för dagen. Helt okej start på veckan tycker jag. På kvällen ska jag, mamma och moster sammanstråla hos syster-slemma och diskutera livet och dess små underligheter och nödvändigheter. Typ. Det blir säkert bra.

För övrigt får jag fortfarande råpisk på WF. Det bjuder jag på.
Tjing och godnatt.

Redigt med pisk

Det där med wordfeud alltså... Vad fan har jag gett mig in på? Skulle aldrig sagt till folk att jag börjat :P Men för all del, vill ni ha nån att vinna mot så är jag ju den perfekta motspelaren :) Fick dyngpisk igår både av Joanna, Mange och Sandra, och nu är jag på god väg att förlora mot Sandra (igen, såklart. Hon är överlägsen), Emelie och nån random snubbe som är seg som sirap. Snart ska väl även ta o förlora mot Madde, haha. Good shit!

Kan inte nån som är lika dålig som jag vilja spela mot mig? I så fall nås jag på Santana84.

Nu ska jag köpa kattsand. Hej på er.

Trött tjej...

Igår var jag och pappis ute och åt på Kliv In. Jag åt nåt kalv-aktigt, det var gott men inget riktigt extremt. Pappa åt typ oxfilé eller nåt och var helt lyrisk över hur gott det var. Jag valde väl fel kanske. Efterrätten - kladdkaka, vad dock sjuuuukt god och nu vill jag bara ha mer. Haha!

Lite senare på kvällen drog jag iväg och skaffade mig lite sällskap. Lugnt och stillsamt, kollade på tv en stund och sen blidde det sova. Idag har vi mest bara umgåtts. Var iväg och handlade en sväng men annars mest bara häckat i soffan, kollat på fotboll och spelat enorma mängde Wordfeud. WF ja... spelat jag inte kan låta bli trots att det knappt finns nåt spel jag hatar mer. Hahaha. Men det kan bero på att jag är så galet dålig på det.

Kom hem vid niotiden ikväll och några ytterligare utsvävanden blev det inte. Lika skönt det, jag är sjukt trött. Tänkte bara kolla klart på det här avsnittet av True Blood som jag är inne på nu, sen blir det sängen. Hoppas kunna sova ut imorn. Imorn ska jag följa med Emma M och Therese på nåt slags Mary Kay (??)-party. Jag har ingen aning om vad det är eller om det är nåt o ha, men det skadar ju inte att följa med och vara sällskaplig åtminstone.

Nu slut. Sova. Trött. Godnatt.

Gammal?

Okej. Det börjar bli ett återkommande tema att jag säger nåt och sen känner mig tvungen att påpeka "jag ÄR inte gammal!". Jag börjar undra om det kanske helt enkelt är så att jag faktiskt ÄR gammal. Såg nyss att en av mina jönköpingsbekanta, som går i kanske första året på gymnasiet, lagt ut en bild på 7 smirnoff ice, 4 Xide, 2 bacardi breezer, två 50cl-burkar och 1 liter 13,5% rosévin, och bildtexten "all in ikv?"

Det "minst gamla" jag kan komma på att kommentera skulle i så fall vara: "Men du ska väl inte dricka allt det själv!?". Det mest gamla ska jag nog inte ens gå in på, men däremellan finns klassiker som "du är för ung" och "på min tid så...".

Hur gammal innebär det att jag blivit, på en skala från tråkig till jättegammal?

Välkommen mörker


Älskar verkligen mina fina partylite-lyktor. Lite så att när man kommer hem så tänker man: Är det inte mörkt snart, jag vill tända ljus. Den där längta-efter-mörker-känslan går säkert över snart, men sak samma.

Nu ska jag o pappis åka ut och dinera tillsammans. Tjingeling!

Mobilblogg

Duktig tjej alltså. Igår när jag gick och la mig så tänkte jag kolla på film en stund. Men jag somnade. Och glömde således att ställa larmet. Smart. Imorse vaknade jag först klockan 7. Skönt, jag kan sova en hel timme till. Jag sov två timmar till. Duktig tjej. Men jag var på skolan 9:20, bara 20 minuter efter min starttid. Hyfsat ändå, men klantigt att försova sig...

Om hästhandlare och körskolor

Igår gick det ett program på TV3, "Sanning och konsekvens" som tog upp två intressanta saker. Det första var en hästhandlare som enligt köparna sålt halta och sjuka hästar, men säljaren själv säger sig vara ovetandes eftersom hästarna gått igenom veterinärbesiktningarna. Lurigt.

Det andra "ämnet" var om körskolor säger till folk att de behöver fler lektioner än vad de egentligen gör, för att kunna ta sitt körkort. Som testmetod använde de en ambulansförare som fick ta övningslektion hos ett antal olika körskolor, och fick rekommendationer allt från noll lektioner - du är klar för uppkörning, till "Det räcker nog med 20 lektioner á 40 minuter för din del". Sinnessjukt.

Så om du liksom jag missade programmet igår så rekommenderar jag dig att kolla nu istället. 45 minuter av ditt liv försvinner, men åtminstone jag tyckte att det var intressant.


Vecka 42 - Förbjudet

Ett nej är inte alltid ett nej.

Har jag helt tappat förståndet tänker ni? Jo, det kan man ju med all rätt undra över, men det har jag faktiskt inte. Inte mer än vanligt, åtminstone.

I 99,9% av alla fall så är nej ett nej. Nej betyder nej. Om någon av parterna säger nej så ska det respekteras. Det kan diskuteras, men i slutändan ska det respekteras. Vill hon inte ha nåt uppkört i röven så ska hon slippa det, och vill han inte sätta ner ansiktet i våtmarkerna så ska ingen tvinga honom.

Men sen finns det ju nåt som så fint kallas för rapeplay. Alltså fejkad våldtäkt, rent krasst. Och först vill jag vara tydlig: Våldtäkt är en jävla styggelse och de som begår den förtjänar det mångdubbla tillbaka. Helt överjävligt mycket förbjudet, alltså. Men rapeplay är en helt annan sak. Där är det trots allt något som båda är med på, och oftast finns det väl säkert även ett "safeword", för i den leken är nej faktiskt inte ett nej. Nej-et i den situationen hör till spelet, och spelet skulle därmed inte bli detsamma utan att en av parterna på något vis protesterar.

Hmm jag kom av mig lite nu.
Men poängen med tankegången var iaf nåt åt det här hållet:
Våldtäkt - så inåthelvete fel som det bara kan bli
Rapeplay/Fejkad våldtäkt - helt okej så länge alla inblandade partner är med på det till 100%. Jag lägger mig inte i hur andra människor väljer att ha sex, och om de vill utöva denna variant så tänker jag inte lägga mer tanke på det.

Alltså: ett nej är så gott som alltid ett nej. Fast inte jämt.Detta är ett temainlägg genom "Vecka 6" där veckans tema är: Förbjudet.

Ingen rubrik

Jag sitter och halvsover. Försöker hitta nåt tidsfördriv att lägga tiden på istället för att gå och lägga mig och sova lite. Det känns bara dumt att lägga sig nu. Fast jag vet inte vart jag ska hitta energin till att vara vaken åtminstone typ 4-5 timmar till. Hjälp, det är skitlänge. Och jag är skittrött redan nu.

Och gissa vad? Jag har fortfarande inte den blekaste aning om vad jag skulle kunna skriva under rubriken "Förbjudet". Det känns inte inspirerande.  Idéerna man fått av inspirationsinlägget är helt okej, men det är inget som liksom säger att DET vill jag skriva om! Det har suttit långt inne tidigare veckor med, men inte alls som nu... Det är segt som sirap i mitt huvud.

Eller vänta lite, nu kanske det dök upp lite inspiration. Återkommer!

Mobilblogg

Ja det blev ju ingen ner uppdatering igår som ni märkte. Jag åkte igår och blev lite bortskämd istället, blev bjuden på mat,fick massage och sånt där underbart soffmys som man i princip aldrig får uppleva som singel. I like...

Nu är det dags för dagens sista lektion, 30 minuter skrivstil och sen 30 minuter bild. Men kanske att jag sedan när jag kommer hem, kan skriva om förbjudna ting, det vill säga veckans tema på vecka 6....!

Jag sov

Och det var skönt. Jag vaknade när Andreas ringde, efter ungefär 1,5 timme, så det var väl alldeles lagom. Nu ska jag åka iväg och umgås, känns bra, hade ingen lust att vara ensam ikväll faktiskt... Imorgon är en ny dag!

Jag vill, men jag borde inte...

Jag är trött. Jätte-jätte-jättetrött. Det blev inte speciellt mkt sova inatt. När klockan ringde strax innan åtta (ja jag vet att det är sovmorgon för många) så var jag närmast döende. Herregud.

Min elev var dock sjuk idag med. Det innebar då att jag började jobba klockan nio och dagen var slut 11:35. Good shit! Normalt sett ska jag sluta 13.30 på onsdagar, vilket inte heller är speciellt illa, men min sista lektion på dagen är en "privatlektion" med min elev. Och eftersom hon är sjuk, och timmen innan är lunch, så var det ju ingen mening att vara kvar.

Men jag är fortfarande trött. Sinnessjukt trött. Jag vill sova. Jag vill gå och lägga mig och sova en timme eller två. Egentligen helst tre, eller fyra (okej nej inte egentligen) men i så fall kommer jag ju inte kunna sova inatt heller.

Blablabla.
Jag tänker gå o sova en stund nu. Sen i eftermiddag eller ikväll så ska jag försöka knåpa ihop veckans Vecka 6-inlägg.

Suck it!

Skabbig

Känner mig rätt halvskabbig för tillfället. Ögonen svider, huden är torr, lederna är ömma, energinivån är i botten. Jag ville bara säga det.

Nu är det ett program på tv:n som heter Pojkvänsakademin eller nåt sånt. Lite nyfiken på det här eftersom jag såg originalet Tool Acadamy på tv11 i somras/våras när det gick på nätterna. Jag blir båda förvånad över vilka sviniga killar det finns, men samtidigt undrar jag hur tjejerna står ut med dem så pass länge som de gör. Jag menar, att gå in i ett program och berättar under presentationen av förhållandet att "han har varit otrogen si och så många gånger och jag har fått reda på det på omvägar" osv osv, varför stå ut med det då? Eller är det ett sånt pass litet problem ändå att man väljer att "stå ut med det"? Och om man nu väljer att stå ut med det, är det då värt att ta upp det i ett tv-program? Hur som helst, hittills har jag märkt en stor skillnad mellan svenska programmet och det amerikanska, och det är att den svenska versionen även tar med "snälla" pojkvänner. Alltså, "han är för snäll", "han är lat", "han är en toffel", "han tar hand om mig för mycket".. Några sånna grabbar fanns INTE i den amerikanska versionen. Där var alla mer eller mindre ur-ruttna, och det var både slagsmål och annat stök. Inte för att det nödvändigtvis är bättre alltså, jag bara noterade...

Sen kan jag fortfarande inte släppa hur skolbarn skriver nu för tiden. (Btw, jag är inte skitgammal, jag bara känner mig sån!). Lägger in smileys mitt i texten och skriver som om de chattar med en kompis. Säger inte lärarna till?! Idag när det var NO så var vi halvklass i en datasal eftersom de höll på att samla info och skulle skriva en sida om ett djur eller en växt som finns i afrika. En av killarna ska skriva om elefantar och skriver således rubriken:

"ElefanteN".

Med stort N på slutet. Va!? Jag vet att många gör så i chattvärlden (jag gör det när jag driver kärleksfullt med mina jönköpingstonårsvänneR). Läraren gick förbi och noterade detta: "Du har skrivit med stort N i slutet. Jaså har du gjort så för att sätta mer betoning där? Jaha okej, det ska alltså vara så!" Nu vet inte jag om hon inte påpekade något eftersom hon kommer påpeka det skriftligt när arbetet lämnas in, eller om hon bara ignorerade det. Jag hoppas på det första. Jag känner mig skitpetid och asgammal, men jag kan inte komma på att man gjorde på liknande sätt "när jag var ung". (Men seriöst, SÅ gammal är jag väl ändå inte?!)

Min elev var sjuk idag. Jag vet inte vad felet var eller hur länge hon blir borta, men jag jobbar på ändå. Då är jag ju med i klassen som resursperson istället. Idag har vi haft engelska, matte, NO och sen lite mer matte (matte och NO var halvklass-lektioner medans den andra halvan hade slöjd, både trä och sy. Så efter lunch var jag med på matten igen eftersom det behövs mer extrahjälp där än på slöjden).

Efter skolan hem igen, pratade lite mer herrn som vaknade till liv, sen åkte vi iväg samtidigt, han till jobbet och jag till affektiva. Jävlar vad instabil man är ibland alltså... Fan.

Äsch. Ska väl försöka sova snart. Ögonen svider som fan. Torra, antar jag. Störande.
Dåligt humör.


Jag vill inte förklara mig
vill inte stå upp för mina ideal
inte heller försvara mig
vill varken vara svår eller hal
så vad vill jag då
det är enkelt att förstå
jag vill bara sitta här med Benen I Kors
och varför vill jag det
det är inte svårt att se
för att du sitter bredvid förstås

Mobilblogg

Det finns en hel del saker som jag funderar på i skolan... Som förekomsten av mobiltelefoner på lektionstid, användandet av YouTube på datalektionen, att ge eleverna rätt svar istället för "vägen till svaret", men allra helst användandet av InternetspsråK i skoLtexTernA lixom *haha*. Seriously?!

Ps, jag har rast.

Det märks att man är ovan

Jag gick och la mig innan 22 igår. Kan ni förstå det? Det har väl inte hänt på år och dag vad jag kan komma ihåg. Visst, jag vaknade kring midnatt och var klarvaken ett par timmar sen, men ändå. Nu är jag fortfarande trött dock, men jag har aldrig varit någon morgonmänniska.

Vaknade dock halvt skräckslagen här på morgonkvisten när jag hörde hur det dundrade vid min dörr. Tänkte att det måste vara nåt fyllo (en måndagmorgon klockan fyra?!) eller tidningsbudet som gjort nåt tok. Men sen ringde det på dörren med. Tittar i titthålet och där står ju min finevän och vinkar. Han hade tänkt smyga sig in utan att störa men eftersom jag är som jag är så hade jag ju säkerhetshaspen på, alltså går det inte att bara låsa upp och gå in även om man nu har egen nyckel. Aja, det gjorde ingenting, jag somnade om rätt snabbt sen ändå, fast inte lika snabbt som han som både jobbat dag- och nattpass. Stabilt. Så nu ligger han och snarkar och jag ska bege mig till jobbet. Andra dagen i skolan. Idag blir det bland annat matte, so/no och slöjd. Spännande.

Tjingeling.

Ja, vad bra...

När jag för en gångs skull har tänkt att "Aja okej men jag kollar väl på fotboll då, när den ändå går på tv o allt" (eftersom jag normalt sett skyr fotboll som pesten, men idag tänkt göra ett undantag eftersom det kan, peppar peppar, bli så att giffarna går upp i allsvenskan), ja då är det såklart tekniskt strul från vår kära sundsvalls-arena Norrporten. Det leder till att de istället (i väntan på lösning av det tekniska) visar Hammarby-JSödra istället. Va fan. J-södra i all ära, man har ju bott i jönköping o så, men fotboll suger. Den suger även om det är giffarna som spelar, men då är det åtminstone lite spännande.

Typiskt.

I'm bored

Tio första
1. Första bästa kompis: Hmm... Maria Karlsson var det säkert, fast det "höll" inte många år
2. Första bil: Mazda 323 ?87, bilen som jag hade i typ en månad max innan den pajade... superköp =)
3. Första kärlek: Nils, hahahaha. Då var jag väl typ... 3 år? Mamma som berättat :-)
4. Första husdjur: Sessan, Nisse och Chocienne tror jag, katter som vi hade när jag var liten
5. Första semester: Oj, sånt minns jag inte. Men det var säkert nån vända till Dalarna eller nåt
6. Första jobb: ICA Kovland. Det varade dock inte så jättelänge, jobbade lite då och då på helger och lov o sånt
7. Första köpta skiva: Oj.. Haha, ingen aning! Bara hos Telia med Arvingarna kanske?! Garv!
8. Första riktiga kärlek: Ja vem kan det ha varit... Jag har haft rätt många förälskelser som hållit rätt länge. Äh, jag säger Ante, han var ju ändå första pojkvännen
9. Första piercing: Har fortfarande ingen
10. Första konsert: Hihi det var nog Backstreet Boys i globen för en herrans massa år sedan...=))


Nio senaste:
1. Senaste alkoholdrycken: Det var en passoa-grogg här hemma en stillsam lördagkväll. För smakens skull! ;) Men den var faktiskt riktigt god. Passoa, sprite och apelsinjuice, yummie.
2. Senaste bilfärd: Hem från jobbet för ett par timmar sedan
3. Senaste filmen du såg: Sitter och tittar på Flicka just nu. Sett den många gånger. Bra shit.
4. Senaste ringda telefonsamtal: Ja... räknas telefonbanken? Annars var det nog till moster Lena
5. Senaste bubbelbadet: Bubbelbad? Shit pommes. Är inte så mkt för bad. Hur som helst så var det alldels för längesedan för att minnas
6. Senaste spelade cd: En mixskiva som jag bränt själv, mest Glee på den dock.
7. Senaste kyss: Hehe jaaadu... Hrm... Det var väl T det då.
8. Senaste gången du grät: Inatt faktiskt. Vissa saker ska man bara ge fan i att tänka på.
9. Senaste måltiden: Skolmat ^^ Fiskpinnar med potatis och remouladsås och sallad, gött!

 

Åtta har du nånsin:
1. Dejtat en av dina bästa kompisar: Hmm beror på hur man se det, så jag säger mja.
2. Blivit arresterad: Nej
3. Blivit kär vid första ögonkastet: Hehe ja det har jag nog... :-)
4. Fastnat med blicken i någons urringning? Haha ja, sånt gör även tjejer... :-)
5. Fått ditt hjärta krossat: Japp
6. Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej, absolut inte
7. Haft ett one night stand: Ja
8. Busringt till någon: haha ja, massvis när vi var på ridläger när jag var yngre :-P

 

Sju personer att möta:
1. Gustav II Adolf: Nja, vet inte riktigt vad jag skulle säga till honom
2. Hitler: För all del, jag skulle klappa till fan-skapet
3. Djingis Khan: Don't know
4. Olof Palme: Nää...
5. Charles Manson: Nej, jag skulle nog vara lite för rädd för det
6. César (orginalet): Nej känns inte direkt nödvändigt
7. Billy The Kid: Hehehe... nja... eller kanske, jag gillar ju det där western-stuket.. =)


Sex saker du gjort idag:
1. Jobbat!
2. Varit nervös
3. Sjungit
4. Kramats med finevän
5. Torkat upp kattkräks (charmigt va?)
6. Tänt ljus :)


Fem favoritsaker utan rangordning:
1. HTC Incredible S
2. Datorn (extrem hat-kärlek just nu dock, men skulle ju inte vilja vara utan)
3. Alla mina partylite-lyktor och ljus ♥
4. Sängen
5. Diskmaskinen kommer att vara älskad när den blir inkopplad


Fyra personer du kan berätta allt för
1. Syrran
2. Andreas
3. Joanna
4. Psykologen


Tre val:
1. Blått eller rött? Blått
2. Sommar eller vinter? Sommar
3. Choklad eller chips? Choklad, fast äter man det för ofta så känns det bara jobbigt klibbigt och inte lockande


Två saker att göra innan du dör:
1. Gifta mig och skaffa familj
2. Starta en lokal tävling åtmintone... :) borde ju inte vara omöjligt?


En sak du ångrar:
1. Att jag inte haft bättre ekonomist sinne. Man tycker ju att man skulle lärt sig en sån sak för lääänge sen. Men nu börjar det väl ordna upp sig iaf


Jag överlevde!

Sådärja. Första dagen avklarad, och det gick då så bra som man kan önska. Lite ändringar i dagsplaneringen bara men inget märkvärdigt. I början av dagen hade vi nämligen extrainsatt musiklektion med lucia-repetition eftersom det är årskurs sex som har lucia varje år.

En sak slog mig under repetitionen, varför måste alltid alla luciasånger vara så jäkla höga?! Undra på att målbrottsskakiga röster inte riktigt klarar av dem, jag kan knappt heller ta alla toner. Varför inte bara sänka dem ett par toner, de blir ju knappast för låga av det. Tror snarare att det skulle bli enklare och sjunga och därmed låta bättre. Men det är ju bara jag det. Nu lät det iofs inte dåligt när de sjung heller, det lät helt typiskt skolklasslucia, men ni fattar vad jag menar.

Efter musiken var det lite kort svenska innan lunchen. Läsförståelse. Jag höll mig mest i bakgrunden eftersom de hade eget arbete. I engelskan efter lunch så var det ungefär samma sak, eller alltså, jag höll mig i bakgrunden eftersom de gick igenom förra veckans läxor och hade nån annan liten genomgång.

Sedan tog världen en sväng och blev väl mer likt extreme makover än mellanstadieklass. Det var ju nämligen dags för klassfoto och då fick de kära eleverna en halvtimme på sig att sminka sig och fixa hår och gud vet allt, innan det var dags för själva fototgraferingen. Var det verkligen lika galet inför skolfotona när en annan gick i skolan med, eller har jag bara förträngt den delen?

Dagens roligaste var helt klart välkomnandet man fick av klassen. Kände sig som "en i mängden" (på ett bra sätt alltså) nästan på en gång. Massa goa elever. Dessutom, när det blev dags för skolfotot så frågade fotografen om jag skulle vara med, vilket jag hade antagit att jag inte skulle vara, men då är det flera ur klassen som högt och tydligt säger att "Jaaaa, klart du ska vara med!". Då blir man lite varm i hjärtat faktiskt.. :)

Första dagen i skolan

Undrar om jag var mer eller mindre nervös när jag på riktigt skulle gå första dagen i skolan. Som elev, alltså. Nervös lär man ju ha varit antar jag. Men jag är sjukt nervös nu med. Men det ska bli kul. Vet ni, de har SKRIVSTIL på schemat :D Jag var grym på skrivstil... Fast det ser säkert annorlunda ut nu än "på min tid". Herrejösses. Nu kände jag mig galet gammal.

Men idag ser schemat ut enligt följande:
Matte, svenska, lunch, mer svenska, engelska och läxläsningstid. Totalt tre timmar och tjugo minuter som jag ska jobba. Just lika every other monday fram till nyår... ;) Helt okej.

Aja. Dags att åka. Wish me luck...!

Nu har nervositeten kommit på allvar...

10 timmar kvar. Herregud. Nu är jag äckligt nervös. Jag var på väg att skriva att jag inte vet varför jag är nervös, men det vet jag ju faktiskt. Väldigt väl. Pust. Men det ska samtidigt bli kul, hoppas jag.

Ska strax gå och lägga mig, men känns som att det kan bli svårt att sova "så här tidigt", hahahah. Men försöka duger antar jag.

GodnattMobilblogg

Sitter utanför biltema och väntar på min enormt snälla vän Andreas som ska hjälpa mig att byta till vinterdäck. Snällt alltså! Jag är tidig som vanligt men han är nog strax här och sen åker vi vidare. Känns skönt att få det gjort, det är ju faktiskt minusgrader på nätterna nu. Och imorn börjar jag jobba... Sjukt nervös nu. Nåja, nu ska jag invänta the arrival of my good Friend. Titta där kom han =)

Du är min hjälte för du är precis så svag som jag

Dagen har spenderats med min fantastiska vän. Jag förstår att det ofta låter som att jag överdriver, men det finns ingen som honom. En vän i världsklass. ♥ Har inte gjort speciellt mkt dock. Jag hämtade upp honom på Schenker imorse när han var klar med arbetet, sedan åkte vi upp till Härnösand. Handlade på Coop, hämtade hans bil och sedan upp till das apartment. Åt frukost och tittade på Magnus Betners show "Livets ord" (jag tror den heter så iaf?) men när frukosten var intagen och vi båda lutade oss bakåt så somnade vi.

Sov väl inte så jättelänge, jag vaknade strax innan "filmen" var slut och herrn sov väl till och från under hela förmiddagen. Medans han sov roade jag mig med att plocka lite allmänt i lägenheten, så det vart en liten förbättring :) Dammsög gjorde jag med, fast jag väntade tills han hade vaknat innan jag gjorde det, hur snäll är inte jag då? ;P

Annars har vi inte gjort speciellt många knop. Vi satt och roade oss med att koppla ihop telefonerna med hans big as-TV och kolla på bland annat inspelade klipp med min syster som försöker vända mariekex i munnen. Riktigt bra kvalitet även på TV:n tycker jag. Coolt! Mat blev det sedan från Pinnochio, och jag lyckades söla både på byxorna och tröjan. Sjukt skillat av mig alltså...

Efter maten låg vi på sängen och vilade och pratade om lite allt möjligt. Det är så skönt, det är en konstig känsla.

Du förstår vad jag menar innan jag ens lyckats formulera meningen själv. Du förstår hur jag tänker, och varför jag tänker som jag gör. Och varför jag ibland beter mig som jag gör. Och du dömer inte. Det är en av alla saker som är underbart med dig. Du är en underbar vän som jag aldrig vill vara utan... ♥

Sånna här dagar behöver man. När man kan andas. Prata om det man behöver prata om. Vara sig själv.

Tack.

Mobilblogg

Är hemma hos finevän nu. Satt och kollade på Magnus Betner förut och vi somnade i soffan båda två. Det är stabilt alltså. Men mysigt. Jag vaknade till liv för en stund sedan och makade på mig lite, då vände herrn på sig med så nu ligger han häråt och småsnarkar istället. Det är mys det... Tycker om...

Jag ska väl kanske ta och bege mig hemöver snart... Inte för att jag har nåt speciellt att göra där heller, mest bara för sakens skull. Vi får väl se. Bye för now.

Kärlek vid första öronkastet

Hittade den här låten igår genom att läsa ett av inläggen från den här veckans "Vecka 6"-inlägg. Hela inlägget gjorde mig berörd, jag kände igen mig på sätt och vis (fast ändå inte) och som sagt, låten blev jag kär i när jag lyssnade på den första gången.


Den är bara 2:14 lång så ta dig tid att lyssna på den. Den ÄR bra. Lyssna på texten.

And if I fall, would you pick me up?

Egentligen borde jag gå och lägga mig nu. Jag har varit skittrött hela dan men självklart inte nu. Ska ju leka taxi åt kärevän om ett par timmar eftersom han är billös, så kan ju vara bra att ha sovit lite då. I normala fall hade jag väl härdat och varit vaken istället, men eftersom jag ska försöka vända tillbaka dygnet nu så är det väldigt dumt att göra så.

Idag har jag förresten fått det schema som jag mest troligt kommer ha när jag börjar jobba. Mellan 3-5 timmar per dag, börjar 10 på måndagar och slutar 13 på fredagar tex. Nån som hör mig klaga? ;) Träffade dessutom tjejen jag ska vara assistent till idag, sjukt go tjej :) Tror det här kommer bli super. Jag hoppas det iaf. Självklart är jag nervös, jag är rädd att jag inte ska se de tecken som hon visar när hon börjar bli dålig, men klassföreståndaren är ju så gott som alltid i närheten så förhoppningsvis går det bra.

Annars då? Ptja, regional/nationell hopptävling på SRK i helgen, ska väl säkerligen dit och titta nånting, flera bekanta hästar och ryttare som ska vara med.

Aja. Äsch. Jag går och lägger mig. Somnar jag så är det ju bra, annars ... så somnar jag tydligen inte. Och... i fall kommer jag att vara vaken. Tills jag ska åka. Eller tills jag somnar nästa gång. Mmm, så säger vi.

Godnatt.

Jäkla handleder...

Jag ser ett samband, och jag gillar det inte. Sen det började bli kallare så har mina handleder börjat balla ur igen. Jag gillar det inte. Jag har gått nästan hela sommaren och knappt märkt av dem alls, vilket varit helt underbart, men nu har jag börjat få ont igen och då är det handledsskydd eller bandage-aktiga lindor som gäller. Det suger. Det är totalt värdelöst.

Jag hade tänkte att jag skulle byta däck nu här någon dag, för nu börjar minusgraderna komma på nätterna. Och med tanke på att jag ska börja jobba på måndag så skulle det ju kännas bra att ha vinterdäck de mornar när vägarna ännu inte bli torra och o-hala. Jag vill helst inte få sladd på alnöbron och åka ner i vattnet, thank you very much. Men till problemet då: Jag är rätt övertygad om att mina handleder kommer säga artigt Nej tack bara av att bära ut däcken från källaren. Och de kommer säga, lite mindre artigt, Dra åt helvete, när själva däckbytet ska göras. Och om jag mot förmodan lyckas slutföra uppgiften så kommer de att säga: I told you so....

Jag hatar när mina handleder leker besserwisser. Jäkla know-it-all alltså...!

Inte som planerat men bra ändå

Okej. Det blev inte riktigt som jag hade planerat idag. Jag tog mina påsar och likt jultomten hade jag saker att dela ut. Åkte förbi hos moster Eva på jobbet, fast hon var inte där. Åkte vidare till lillasyster. Tanken var väl att jag skulle titta in typ fem minuter eller nåt och sedan bege mig till Friskis, men det blev inte riktigt så. Ungefär fyra timmar blev jag kvar där. Haha.

Vi roade oss bland annat med sånt här:


Sen satt jag och lekte Evelin-paparazzi med. Hon är rätt halvsöt den ongen ;)


När jag hade varit hos syrran så åkte jag förbi hos mamma och Leif och lämnade av mammas ljuslykta och moster Lenas ljus där. Sen blev det lite införskaffning av middag och så hem sen då. Hemma blev det lugna gatan. Åt i lugn och ro, pratade lite med finevän på telefon, bråkade med datorn, träffade en gammal kovlandsbekanting, hittade bajs (?) i trapphuset och sedan slutligen så invigde jag min fantastiskt fina ny-införskaffade ljuslykta som jag bara ÄLSKAR.

Men är det nån som uppmärksammat vad som var planerat men som inte genomfördes? Jo, friskis förstås. Jag skyller på att min syster är för rolig och min att systerdotter är för söt. Det är väl en okej anledning för att skippa träningen? Jag kör imorn istället. Yup.

Det var ju tur att det gick över

Vaknade imorse med sån sinnessjuk magknip. Inte som jag-har-ätit-nåt-dåligt magknip, utan med mensvärk gånger 500. Så jäääävla ont. Blev helt yr i huvudet och kände mig svimfärdig och i samband me det så blev jag ju illamående med. Urk vilken morgon. Det kom några nissar hit som skulle göra nåt med elementen, och den ena påpekade till och med att jag såg lite vinglig och blek ut. Stabilt.

Jag var uppe kanske en halvtimme efter att de hade gått sen låg jag i sängen och jämrade mig ett tag. Jag kan ärligt talat säga att jag inte varit med om den här gradens ont i magen sen det var städdag nere hos han som inte vill nämnas i bloggen, vilket den gången slutade med att jag fick åka in på akuten. Så visst fanns väl tanken där imorse med... Men till slut somnade jag, trots magen, och när jag vaknade så var allt bra igen. Alltså, lättnaden över att vara smärtfri... Det går ju inte ens att beskriva.

Nu ska jag ta och förflytta min röv in till stan, jag ska lämna ljus åt moster och mamma, en lykta åt syster och mig själv ska sen lämna in på friskis för en sväng i gymet.

Vecka 41 - Musik

Ny vecka, nytt tema. Vecka 6 is the grej! Denna vecka handlar det om musik. Och för att sparka igång oss fick man den här texten:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Sex i musik • Sexig musik • Musik att ha
sex till • "Play it, Sam"• Musik att vara kär till
och musik att göra slut till • Musik att bli kåt
av och musik som kalldusch • "Kom liljor och
akvileja" • Lidelsefulla röster och konsten att
döda radiostjärnor med video • Att bli avtänd
av någons musiksmak • text & musik
• YouTube & Spotify
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Som många av er redan vet så är jag ganska musikberoende. Jag lyssnar så gott som jämt på musik. När jag kör bil, när jag städar, när jag diskar, när jag viker tvätt, gärna när jag duschar, när jag motionerar och så vidare. Notera nu gärna att alla ovanstående aktiviteter är sådana som i mesta möjliga mån görs solo. Jag kan nämligen inte koncentrera mig på vad folk säger eller gör, om jag lyssnar på musik samtidigt.

Så, nu kan ni ju ganska lätt lista ut min inställning till att ha musik i bakgrunden när jag ska ha sex. Går ICKE! Det spelar ingen roll om det är instrumentalt eller med text. Jag kan helt enkelt inte fokusera på sexet till 100%. Eller, okej. Om det är en karl som v-e-r-k-l-i-g-e-n vet vad han gör, då går det (höhöhö, did you see what I did there?). Så när det kommer till sex och musik så håller jag de gärna åtskilda. Så länge det inte är musik som handlar om sex då, för det funkar. Ibland. Det finns bra och dåliga exempel på sexmusik. För er skull har jag gjort en spellista till Spotify med diverse låtar som har snusk-anknytning.

Jag kallar den:
Snusklistan
Kort och gott. Lite nytt, lite gammalt. Lite bra, lite heluselt. Men allt är mer eller mindre snuskigt.

Men om man nu vill ha sex till musik. Ska det vara musik kopplat till vad man vill ha för sex? Alltså, lite soft "hissmusik" till en vilosam älskog fullt av hångel och lätta smekningar, eller kanske lite Enigma-inspirerat för tantrasexet med rökelse och kamasutra-experiment? Eller varför inte plocka fram lite hårdrock när det är dags för handklovarna, ögonbindeln och klädnyporna, eller köra lite Barry White bara för att komma i någon slags stämning what-so-ever? Och en annan sak: Är det musikvalet som styr sexinriktningen (förutsatt att det finns nåt slags samband) eller är det suget efter ett visst slags sex som styr valet av musik?

Ja, jag generaliserar som vanligt, men jag är faktiskt lite nyfiken på hur folk resonerar. Eller är det bara för att ha nåt "brus" i bakgrunden? Personligen så föredrar jag i så fall andetag och stönanden, och som en vän uttryckte det, ljuden man skapar tillsammans... Men det är ju jag det...!

Bild från Google

 

Btw 1. Stor fet diss till blogg.se som inte låter mig fästa bilder i höger- eller vänsterkant idag?! Va fasen är fel? Har testat i både chrome, IE och FF men samma fel på alla tre ställena så då måste det ju vara blogg.se som är felande. Därför har jag inte med min traditionella Vecka 6-bild den här veckan. Förhoppningsvis ordnar det till sig framöver...


Btw 2. Om ni kommer på fler låtar som borde finnas i Snusklistan så kommentera gärna :) Vore kul att fylla på den ännu mer :P

I got the job!

Grattis till mig kan man ju säga :) Även om det nu verkade som att det hela var klart innan jag ens klev in på skolan så känns det som ett rejält kliv i rätt riktning. Nu är det bara att hoppas på att det här är något som jag klarar av. Jag ser verkligen fram emot det iaf.

Förresten, är det nån som vet vad barn lär sig i årskurs sex, och hur stor risk det är att jag har glömt bort ALLT jag lärde mig i den åldern!? Eller är det sån "basic knowledge" så att man liksom bara kan det ändå? Eftersom jag inte bara ska vara elevassistent utan även resursperson i klassen så är det ju en fördel om man inte sitter där och gapar som en fisk på land om det är så att man behöver hjälpa någon. Det vore ju pinsamt.

[Klicka på bilden för att se den större]

Imorn är dagen D

Spännande, faktiskt. Fast nåt som inte är fullt lika spännande är att jag ska vara på Friskis redan kl 10. Jaaa, det är "redan" i min värld, jag är trots allt bortskämd med sovmornar. Men imorn ska jag alltså få en introduktion på gymet, och även få ett lämpligt träningsprogram. Känns riktigt bra. Nu när förkylningen är väck så är det dags att komma igång, och tack vare en helg i foppatofflor så börjar även skavsåren försvinna. I like!

Efter friskis ska jag iaf hem och duscha och peppa upp mig inför mötet på skolan. Åhh jag börjar bli nervös nu. Men det känns mer och mer postivit hela tiden. Jag vet egentligen ingenting om jobbet eller skolan eller vad som förväntas av mig, men det räknar jag med att få reda på imorn. Och jag kan nästan svära på att jag kommer tycka att det är alldeles för komplicerat för mig, men:

Note to self:
Våga chansa för helvete.

Sådär. Jag ska bara komma ihåg att läsa det där imorn med.
För övrigt har jag sjukt mkt hästabstinens. Jag saknar Naomi. Jag saknar att kunna åka ut till stallet och bara mysa med henne på dagar när livet kändes awesome eller totalt kasst. Jag saknar finaste tjejen...

You cocksucking fucking motherfucking fuck!

anusråtta.anknäbb.apa.buffel.byracka.bäver.dinosaur.fiskmås.giraff.grodjävel.kossa.myggtönt

.råtta.skata.smilfink.tandapa!flatlus.pungråtta.råttskrälle.pissråtta.pottsork.parasit.aphjärna.

pucko.dåre.fjant.idiot.knäppskalle.nolla.fån.pappskalle.pucko.idiot.mupp.fan.fanskap.jävlajävel

.kräk.djur.fä.nolla.ärthjärna

ARGAORD.ARGAORD.ARGAORD!


Hur gick DET DÄR till?!

Ni vet hur det kan vara. Man går hemma, sjukskriven, arbetslös eller whatever, och skickar ibland ut nån ansökan på måfå. Jag skickade ut några i slutet på sommaren när jag inte riktigt visste hur det skulle bli med min sjukskrivning, men som vanligt får man standardsvaren tillbaka:

"Tack för visat intresse, tjänsten du har ansökt till har blivit tillsatt av annan sökande".

Ja, eller nåt i den stilen. Idag ringde det på min telefon. Ett 060-nummer som jag inte kände igen, men skvallerbyttan (applikationen Hitta.se, fina grejer!) berättade att det var en grundskola ute på Alnö som får vara namnlös för närvarande. Jag tänkte att det är väl någon som ringt fel, så därför svarade jag och var beredd att förklara att jag inte har något barn på den skolan.

Tji fick jag, kan man säga. Det var rektorn.
- Du sökte ett jobb som fritidsledare här i slutet av sommaren
- Uhm, ja jo det stämmer ju det
- Jo, och den tjänsten blev ju tillsatt av en annan person
- Ja det fick jag ju mail om.
- Jo, men nu har vi en annan tjänst att erbjuda, 50% som elevassistent
- Okeeeej....?
- Skulle det vara något du är intresserad av istället? Vi behöver någon som kan börja egentligen förra veckan, men kan du komma hit imorgon och träffa oss så vore det jättebra. Och sen börja så snart som möjligt i så fall?

Hur gick DET till?! Snacka om överraskning. Har pratat med sjukskrivningskoordinatorn på affektiva nu och troligtvis kommer vi minska min sjukskrivning till 50% och det nu blir nåt av jobbet, eller, om koordinatorn hittar tag på nån vettig person på FK, göra jobbet till arbetsträning. Jag vet inte riktigt vad som är bäst, men poängen är att jag får nånting att göra på dagarna istället för att bara sitta hemma och rulla tummarna. Hoppas bara att det funkar att jobba så man inte backar 20 steg istället... Gäller att kunna pussla ihop det med behandlingen med... Pust.

Hur ska detta gå?

Dåre!

Herregud vilka bilförare det finns alltså! Jag hade varit ute med en god vän och ätit mat nu ikväll och när jag sedan ska åka hem så hamnar jag bakom en audi som kör jättelångsamt. Jag tutar såklart ihärdigt på honom, många gånger också, och då sticker han ut handen genom rutan och ger mig fingret! Så självklart tutar jag igen. Då sänker han hastigheten, krypkör fram, och ger mig fingret igen, ni vet, den där klassiska Mr Bean-vinkningen med "fingret". Självklart tutar jag ytterligare en gång. Då körde han iväg igen.

Jag har som tur är denna bilförares bil på bild.


Och tro det eller ej, jag lyckades även få föraren på bild!


Tack för sällskapet älskade galna chaufför-vän ;) ♥

Vad skulle du göra?

Det här känns ju lite halvskumt.

Jag var upp till tvättstugan imorse för att se om det fanns nån ledig tid. När jag kom ner i trapphuset så ser jag att en grannes dörr står på vid gavel. Utanför står nåt som ser ut som kanten till ett badkar, så jag antar väl att det pågår nåt slags arbete, flytt eller nåt sånt. Tänkte inte så mkt mer på det. Förutom att jag, nyfiken som man är, kastar en blick dit in. Kaos.

Klockan blev tre och det var dags för mig att börja tvätta. Ner med grejerna, grannens dörr fortfarande på vid gavel. Jag råkade drämma i den där "badkarskanten" med min korg så det small till, men annars inget konstigt. Samma kaos inne hos grannen, inget verkar ha blivit flyttat eller så. Jag fixar i tvättstugan. Går tillbaka upp. Dörren fortfarande öppen. Går nere en timme senare och det är fortfarande ingen skillnad.

Här blir det dock lite äventyr för näsbergskans del, eftersom hon är en enorm KLANT som glömmer nyckeln inne i tvättstugan. Knackar på dörrar i både min uppgång och uppgångarna bredvid men ingen vill öppna. Ringer även på hos lägenheten med den öppna dörren, men inte heller där får man nån respons. Mamma assisterade mig dock sedan så att jag fick reservnyckeln och kunde öppna.

Nåt som dock fortfarande var öppet när jag gick upp från tvättstugan för typ 15 minuter sedan var grannens dörr. Alltså, varför? En del av mig skulle vilja gå in och kolla så att det inte ligger någon och halvdör där inne, eller nåt sånt. Jag vet inte. Jag har försökt leta upp telefonnummer men jag hittar ingen Johansson som bor på min adress. Känns ju lite fånigt att ringa HSB eller nåt och säga att jag söker grannens telefonnummer för att dörren är öppen...?

Hur gör djur?

Jag svettas ihjäl

Alltså allvarligt talat, det är så sinnessjukt varmt i min lägenhet nu så jag tror jag håller på att dö. Det är 7 grader varmt ute, i sovrummet där balkongdörren är öppen så är det 24 grader varmt, och just nu hade det varit väldigt intressant att veta hur varmt det är här i vardagsrummet. Ursäkta detaljerna men jag sitter i linne och trosor och håller verkligen på att dö av värmeslag. Öppnade precis fönstret så nu fläktar det lite, men alltså allvarligt talat. Varför i hela friden går det inte att få ner temperaturen på elementen för? Och varför har inte någon varit här och kollat på elementet i badrummet som jag felanmälde för snart en månad sedan, 14/9? (Det droppar från det).

Bah.

Överhettad lägenhet --> överhettad erika --> dåligt humör.

Sådärja... Nu har det varit öppet ett tag så nu börjar den värsta värmen lägga sig... Ska väl snart ta och ta sikte på sängen med, så får man väl se hur länge det blir till o sova imorn. Ska göra en "stortvätt" av sängkläder och handdukar imorn, det är typ allt jag har planerat. Jag är så himla aktiv så du anar inte... Doh.

Aja, godnatt.

Det här inlägget har ingen titel

Jag är halt. Halt och lytt och trasig. Eller ja, SÅ illa är det väl kanske inte, men jag har sjukt ont i ena fotleden. Vet inte varför heller, jag hade inte ont igår, jag hade inte ont imorse när jag sparkade ut luffaren (♥) som sovit här några timmar men när jag däremot klev upp efter att ha somnat om så hade jag sjukt ont. Kan knappt stödja på fotskrället. What's up with that?

En annan sak som är galet störande är att jag får så enormt ont i både nacken och ryggen när jag varit på Friskis. Ja, jag vet inte om jag har sagt det, men jag har nu äntligen fått tummen ur och skaffat träningskort på Friskis. Fick ju en bra "deal" eftersom jag nu har Fysisk aktivitet på recept, och då är man ju helt dum på riktigt om man inte nyttjar det. Jag har varit där tre gånger nu på en vecka, men har bara mjukstartat eftersom jag inte varit helt frisk från förkylningen. Mjukstart = promenad på löpband eller cykla motionscykel. Efter varje gång jag varit där har jag alltså fått irriterande mycket ont i nacken och ryggen. Det mesta går över efter att jag har sovit, men det är fortfarande irriterande. Känns trots detta rätt skönt att vara igång, så jag hoppas att jag behåller motivationen nu, och ignorerar kroppslig smärta och skavsår.

BTW, fuck Google Chrome... eller fuck Blogg.se, jag vet inte vilket. Men det är ju helt kasst att blogga genom chrome eftersom man måste gå in i inläggets html-redigerare och skriva in radbrytningskoderna manuellt. Störande. Störande. Störande. Så är det inte i någon annan webläsare. Why?

Fick ett infall igår att jag skulle testa Chrome eftersom min dator hänger sig konstant. Tänkte ifall det hade med endera IE eller FF att göra, men den hängde sig lika mkt med GC med... Så jag återgår nog till kära gamla eldräven...

Nu har jag inget mer att säga tror jag. Hejdå

Lite Jenna Marbles på morgonkvisten

Hahaha tjejen är ju fuckin' hilarious!

Och nej, det här är inget tidsinställt inlägg, jag har helt enkelt inte somnat än. Störande!
Om två timmar stänger de av vattnet här i 9 timmar. Man kanske skulle ta o gå och kissa för säkerhetsskull...?

Jo förresten

Känns som jag kommer skippa resten av hästblogglistan, såvida ingen protesterar (vilket jag tvivlar på). Känner noll motivation för den för tillfället. Men jag kanske ångrar mig, jag vet inte. Men så känns det just nu iaf. Godnatt!

Det blev en sån natt bara

Faith Hill - Cry.
Älska låten. Videon får ni kolla på HÄR för man fick inte bädda in den sa youtube.


If I had just one tear running down your cheek
Maybe I could cope maybe I'd get some sleep
If I had just one moment at your expense
Maybe all my misery would be well spent

Yeah.... Could you cry a little, lie just a little
Pretend that you're feeling a little more pain
I gave now I 'm wanting
Something in return
So cry just a little for me

If your love could be caged, honey I would hold the key
And conceal it underneath the pile of lies you handed me
And you'd hunt those lies
They'd be all you'd ever find
And that'd be all you'd have to know
For me to be fine


Yeah.... And you'd cry a little
And die just a little
and baby I would feel just a little less pain
I gave now I'm wanting
Something in return
So cry just a little for me

Give it up baby
I hear your doin' fine
Nothing's gonna save me
I can see it in your eyes
Some kind of heartache, honey
give it a try
I don't want pity
I just want what is mine

Yeah... Could you cry a little
And lie just a little
Pretend that you're feeling a little more pain
I gave now I'm wanting
Something in return
So cry just a little for me

Våga stå för era åsikter för fan!

Ibland blir jag arg. Eller inte arg riktigt kanske, men irriterad. Och rejält sådan med. Oftast håller jag dock tyst om det hela, för jag är inte den konfronterande typen. Men någonting som kan göra mig totalt knäpp är hur anonyma idioter kastar skit på varandra på internet. Jag fattar verkligen inte poängen.

Alltså: Jag förstår att det är mkt lättare att säga att någon är dum i huvudet genom att vara anonym bakom en datorskärm jämfört med att gå fram till densamma och säga det face-to-face, men allvarligt talat - hur mogen är man om man gör så då?

Jag såg den här kommentaren hos tlop.se idag, när en av Matildorna gjort ett videoinlägg där hon berättar om hur ont det kan göra att få elaka kommentarer och påhopp:"Som vanligt skriver Yezzcorner en bok om saken, utnämnd till årets rövslickare.

Tror du att vi ska få mer empati för dig för att du säger att du varit självmordsbenägen, du är ju så stark och du tar inte åt dig säger du varför snackar du då om att du skulle kunna ta livet av dig om det gickför långt? Tål du inte att höra vad vi tycker, stäng ner bloggfan, du är ändå ett sådant grovt irritationsmoment så det skulle vara så skönt.

Du är illa omtalad just för din blogg, det har bara förstärkt den negativa verklighetsbild som finns av dig.
Att du är illa omtyckt, av så många, ligger inte alls hos dig, någon del?
Tycker jag är lustigt att du tror det.

Wanda är ju halt Matilda, titta på dina egna filmer!!! Om du säger nej så OK, det får stå för dig då. Jag hade aldrig låtit det där rörelsemönstret passera om jag hade en sådan häst. Men du vill ju tävla :) (sjukt)
Nej, din hästhållning ger jag inte en spänn för, inte dina lögner heller.
Du utger dig för att vara något du inte är vilket bara är patetiskt.
Hoppas du någongång faktiskt får svart på vitt varför vi tycker som vi gör för du verkar ju hyfsat trög i huvudet.

Dina föräldrar kan ju fortsätta mata dig med pengar och du kan ha din lilla fasad, får se hur länge den håller i verkliga livet!(och får se hur länge din häst håller)" Självklart från en anonym person som helt enkelt kallar sig ".." .

För det första: tlop är en stor blogg med många läsare. Hur farligt är det att skriva sitt namn då? Om jag skriver en kommentar, signerar det med Erika och kanske undviker min bloggadress, då ser jag det fortfarande som en mer seriös kommentar än från någon som kallar sig ".." , och dessutom, hur stor är chansen/risken att bloggägaren i så fall vet vem jag är baserat på bara ett förnamn? Och om man nu har sånna starka åsikter som denna ".." verkar ha, varför kan då inte h*n stå för sina åsikter? Jävligt fegt att häva ur sig en massa "skit" och sedan inte kunna stå för det.

Jag blir galen.

Halvt ämnesbyte men ändå inte.

Sen kan jag bli totalt jävla rabiat galen på folk som inte kan föra en diskussion utan att gå till personangrepp. Är det så svårt att skilja på sak och person? Eller att undvika intelligensbefriade "Du är ju bara ett jävla troll!"-inlägg så fort man får slut på somewhat vettiga argument? Hur svårt kan det vara, egentligen. Har du en åsikt som du vill framföra, våga stå för den. Och om någon har en annan åsikt än dig, ta diskussionen på en vettig nivå eller ge fan i att hoppa på personen bakom åsikten. Alla har rätt till en åsikt (hur korkad den än må vara i vissa fall). Det bästa man kan göra är att se till att vara någorlunda insatt i sitt ämne och sedan framföra sakliga vettiga argument.

Jag har sällan sakliga, vettiga argument, och därför ger jag mig sällan in i en diskussion. Men när jag väl har en åsikt så bestämmer jag mig för hur viktigt det är för mig att framföra den, och om jag fortfarande känner att jag vill lufta min åsikt, då försöker jag att göra det på ett vettigt och vuxet sätt, och jag vågar dessutom sätta mitt namn bakom det.

Tack, nu fick jag lufta lite agressioner... Det behövdes...
Nät-idioter...

Begreppet "rollkür" har jag nog helt missat

Däremot har jag ju sett själva företeelsen ganska många gånger, främst på högre nivåer, men även på "hobbyryttare" som vill visa "fina" bilder på sina väldresserade hästar och ponnyer.

Rollkür kan för ett otränat öga se ut som att hästen går i form, för att den "böjer ju så fint på nacken". Men i själva verket är det allt annat än en bra form eftersom den i längden sliter enormt mkt på hästen.

Det första klippet förklarar lite med vad rollkür är för ngt och hur det påverkar hästen, det andra visar en svensk landslagsryttare som rider på detta vis... Inte snyggt på en fläck... man tycker ju att landslagsryttare borde veta bättre... :(

Dag 14 - Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Vardagen. Den är riktigt riktigt tråkig och händelselös. Och jag har ju inte heller ngt stall att vara i för tillfället, så jag kan ju inte säga nåt jag gör till vardags i stallet. Men någonting som jag mer eller mindre undantagslöst gör varje dag, oavsett vart jag är eller vad jag gör, är att sjunga. Det går nog inte en enda dag utan att jag går och nynnar på nånting, sitter och skrålar i bilen eller sitter och sjunger för mig själv framför datorn.

Hmm nu slog det mig att jag ju helt glömde bort kören i måndags. Klantigt.

Tråkigaste inlägget ever?
Uhm, ja, topp tre åtminstone.

Vecka 40 - Offentligt


Veckans tema - offentligt. Som vanligt är jag lite kluven till vilken vinkel jag ska ta, så det blir väl säkert lika snurrigt som tidigare!

Jag var först lite sugen på att skriva om bra och mindre bra ställen att ha sex på. Alltså, ställen som på ett eller annat sätt kan anses vara offentliga. Eller kanske komma med nåt smaskigt tips, eller "otippat erkännande". Men jag kan inte. Det blir för privat. Och med tanke på att jag vet att familjemedlemmar och yngre vänner läser så känns det som att jag måste hålla det ytligt och svävande. Och jag tror inte att någon är speciellt intresserad av att höra mer eller mindre ingående detaljer om mitt singelsexlivs vara eller icke vara, haha.

Jag har skrivit om mycket i den här bloggen. Relationer, ångest, sjukdomar, glädje och ibland om nån random sovkompis, men att skriva om sex känns så väldigt mkt mer laddat. Egentligen skulle jag bara vilja skita i det, vad folk tycker alltså. Det spelar ju ingen roll egentligen, för folk bryr sig inte om att mina strumpor är sorterade i tre fack och varför skulle de då bry sig om huruvuda jag haft (eller inte haft?) sex i skogen, på stranden, mot bilen eller i ett köpcentrum? Men nej, det handlar väl inte så mkt om att folk bryr sig som det att någon kan ta illa vid sig.

"Nämen usch, så där kan hon väl inte skriva?!
Sex? Suga? Slicka? Orgasmer? Guuuuud så äckligt".

Jag har sett människor ha sex på offentlig plats (i ett mörkt hörn på saloonen på High Chaprall bland annat), jag har hört folk ha sex i rummet bredvid, jag har läst otaliga blogginlägg om sex. Bland annat en tjej som helt öppet är sig själv men ändå kan skriva väldigt ingående och vettigt om sitt och sin sambos sexliv och deras jakt på orgasmerna. Jag tycker det är skit-tufft av henne och jag skulle vilja kunna skriva likadant! Eller ja, kanske inte precis lika, men jag vill inte heller vända och vrida på vartenda ord för att mina nära och kära (och eventuella andra) kan ta illa upp.

Jag vill kunna skriva snusk i min blogg. Jag vill säga vad jag vill. Utan att hänga ut någon annan såklart, men nu är det ju inte riktigt det jag menar heller. Utan kanske mer berätta om nån händelse som man varit med om. Som i detta fall. Offentligt sex. Har jag haft det? Eller har jag inte haft det? Vill jag ha det? Eller får blotta tanken mig att vilja stänga benen för all framtid?

Well, I guess you'll never know. Förutom ni som redan vet då.

Nä, men seriöst. Det är sjukt frestande att kläcka lite snusk emellanåt. Ramlar ni av stolen då?
Om jag sätter en stor stoppskylt i början av inlägget som varnar för snusk, klarar ni som inte vill läsa av att ignorera inlägget och gå vidare då, eller kommer ni ändå läsa och sedan tvätta ögonen med tvål? För jag tvingar ju ingen att läsa. Faktiskt.

Jag har inte tänkt så himla mkt på det förut, men nu när jag kör Vecka 6-utmaningen (och dessutom tycker att det är riktigt kul) så känns det lite tråkigt att alltid "måsta" ta det opersonliga alternativet och skriva svävande. Jag menar, jag kanske hade velat skriva vilket mitt bästa offentliga sex varit (om jag haft nåt?) eller häromveckan när det handlade om ställningar så kanske jag hade velat ranka sexställning utefter orgasmfrekvens, inte fasen vet jag. Det hade jag nog iofs inte gjort, men jag hade velat känna att det hade varit okej om jag mot förmodan hade velat.

Jag vill vara offentlig. Men kan jag det, egentligen?

Det här var ju lite underhållande :)


Klippet kommer från Tävlingsryttarens blogg (Mikaela Zimdahl)

Dag 13 - Min högsta dröm

If I could turn back time...


Men okej. Om vi ska vara "realistiska". Du som är i Trapalanda kan ju aldrig komma tillbaka. Så. En mysig liten hästgård där jag ju förstås då har min drömhäst uppstallad. Det vore en "dream come true".

Idag har varit en bra dag!

Natten däremot - not so much. Kunde verkligen inte somna igår. När klockan var nånstans runt ett så började jag istället möblera om i sovrummet. När jag kommit halvvägs så började jag tycka lite synd om grannarna, men å andra sidan har de delat ut en hel del oväsen de med, så jag tänkte "skitsamma" och fortsatte. Det blev väl inte så jättebra egentligen. Men det har fått stå kvar under dagen ändå. Skönt med lite omväxling, dessutom känns rummet så enormt mkt större nu. Fast jag vet inte om det är bra eller dåligt, haha.

Somnade sent iaf. Vaknade strax innan sju, och snart därefter fick jag sms från S som frågade om jag ville hänga med i lastbilen under dagen. Why not. Trevligt sällskap och lite sysselsättning under dagen är aldrig fel. Det blev först en tripp till Bergsjö och ett enormt ladugårdsbygge. Det var verkligen sjukt stort. Medans de ägnade sig åt lossning av diverse inredningsprylar så gick jag och kollade på djuren. De flesta djur stog lugnt och still i sin "rastfålla", men sen såg jag en som låg utanför. Jag fick lite Ferdinand-vibbar. "-Men Ferdinand, varför leker inte du med de andra små tjurarna, och stångas du med? -Jag trivs bättre här, där jag kan ha det lugnt och skönt". Fast några blommor fanns det ju inte just där och då. Det kan även hända att "Ferdinand" var en kviga och inte en tjurkalv, men nu ska vi inte vara petiga.

Den var väldigt söt iaf!

Efter det blev det lunch och sen lastning i Matfors, och färden avslutades med en besök på Tunadal. Trevlig dag med trevligt sällskap!

När jag precis kommit hem ringde Andreas och frågade om jag ville sammanstråla med honom i Birsta och äta och umgås lite. Det tackar jag ju sällan nej till så jag grejade på lite hemma och sedan åkte jag iväg. Jag berättade bland annat för honom om mitt lilla ommöbleringsprojekt och han flikade in att man inte ska ha sängen mot en yttervägg, för det är "dålig feng shui". Jag är inte insatt i Feng Shui, så åtminstone tillfälligt får det vara som det är nu.

Jag var galet trött sen när jag kom hem. Jag är inte van att kliva upp klockan sju på morgonen och sedan vara vaken hela dagen. Till slut stupade jag. Somnade sittandes framför datorn, bara sådär snabbt ni vet, men jag bestämde mig ändå för att gå och lägga mig en stund. Powernap, djävulens påfund. Jag ställde klockan så att jag bara skulle sova en timme, med vad hjälpte det? Ingenting. Jag sov i tre timmar. Duktig idiot.

Nu är jag dock trött igen, så nu ska jag gå och sova i mitt icke-feng shui-iga sovrum.
Godnatt!


På bloggfronten intet nytt

Har inte vart hemma så mkt idag så därför har jag inte heller hunnit med mer än utmaningsinlägget. Det kommer nog säkert nåt sen, om Tjuren Färdinand eller nåt sånt. Men inte nu. För nu ska jag tillbaka till birsta och möta upp min gode vän. Det är dags att äta lite igen. Idag behöver man iaf inte gå hungrig :)

Dag 12 - Min favoritgren

Det känns som att jag är piskad att välja dressyr här. Jag skulle på nåt sätt vilja säga hoppning, men om jag ska se till vad jag själv kan utföra så är det ju i första hand dressyr. Jag är som bekant lite för feg för hoppning. Men jag tycker det är sjukt roligt att hoppa.

Däremot vore det roligt att hålla på med till exempel körning av nåt slag, brukskörning kanske, eller fälttävlan. Men aldrig i mitt liv att jag skulle våga hoppa komplicerade FASTA orivbara hinder. No way. Däremot så kommer jag ihåg hur jag älskade att hoppa "trappan" som fanns på Lantliga när jag var yngre. Vi tränade ju faktiskt en del terränghinder på den gamla goda tiden. Kul var det!

Vill du prova Digster?

Okej. Nu är jag Buzzador igen! Yaaay! Denna gång är det en internettjänst, musik, som gäller. Digster. Hört talas om det förut? Jag har hört talas om det, men aldrig riktigt brytt mig om att sätta mig in i vad det är för nånting.

Nu har jag iaf kollat in det lite mer noggrant. Det är, som jag fattat det, en tjänst som ger dig spellistor. Du får efter att ha registrerat dig/loggat in ange vad du gillar för typ av musik, vid vilka "tillfällen" du lyssnar på musik (träning, romantik, middag, avslappning osv) och utefter det får du förslag på spellistor som ska passa just dig.

Som Buzzador får man en värdekod och får då använda Digster Premium i sex månader. Digster är annars en gratistjänst och vem som helst kan använda spellistor därifrån, så därför vart jag lite förvirrad över vad som ska vara "bonusen" om man istället är Premium-användare.

Digster själva skriver:
"Med Digster Premium får du tillgång till alla tidigare versioner av våra Live-listor och artisternas egna listor. Du kan antingen betala för ett Premium-abonnemang eller använda dig av en värdekod, om du haft turen att lägga vantarna på en sådan."

Jag sitter och letar på sidan, men jag hittar verkligen inte vart det står vad Digster kostar om man inte har en kod. Så det kan jag inte svara på. För övrigt är jag än så länge nöjd med de spellistor som den föreslagit åt mig, och det är ju en bra början.

Men nu är det ju så här. Det är inte bara jag som ska få använda Digster.
Tanken med Buzzador är att jag även ska låta mina vänner prova det jag provar. Så ni får använda samma kod som jag har! Och om ni vill, så får ni dela ut samma kod till ERA vänner. Med andra ord, vem som helst får använda koden. Och vad ÄR då koden? Jo: buzzador . Enkelt va?


Så, gå in på sidan, regisrera er (eller logga in med Facebook) och testa spellistorna. Ni som provar, varesig med eller utan kod, får gärna återkomma till mig och säga vad ni tycker om tjänsten. Det uppskattas! Och ja, ni får vara anonyma såklart.

Enjoy!

Dag 11 - En låt som påminner om en häst du älskar

Diana ♥
Jag vet att det kanske är fånigt, men den här låten får mig att tänka på alla underbara dagar med världens finaste... Saknar!


Spelgalningen

Jag kan inte rå för det. Det är beroendeframkallande. Jag har svag karaktär. Det är roligt.
Mobilspel. Jag kan liksom inte sluta.

Angry Birds var det första jag spelade. På Andreas telefon såklart. Beroendeframkallande, jaaajjamen. Andreas har sedan lurat in mig på både Bubble blast 2 (det i mitten) och Alchemy (till vänster). Själv hittade jag Unblock me igår, och även det är ju galet beroendeframkallande.

Så tack, tack Android. Tack för att mitt batteri jämt tar slut så himla fort... :P

(PS. Ni får gärna tipsa om andra spel med om ni vill. Så länge ni inte tipsar om Wordfeud-skiten, haha!)

Men, va konstigt!

Mitt "10 saker du inte visste om mig"-inlägg fick publiceringstid när inlägget skapades, inte när jag skrev klart det. Vad himla underligt. Så har det nog aldrig blivit förut.

Aja.

"Ni var ju så kära på rasten"


Stolen from Tjuvlyssnat

Dagens 30-dagarsinlägg är på väg, tror jag. Svårt att komma på 10 saker ni inte vet om mig bara.

Dag 10 - 10 saker du inte visste om mig

Det här känns en av de klurigare sakerna att skriva, för man får lite känslan av att alla vet allt redan. Men ni får väl stå ut med att ni redan vet det mesta... :P

· Jag är en stökig människa. Det är ingen hemlighet. Men det finns vissa saker jag full fokus på. En sak är de två översta lådorna i min byrå. Längst upp finns trosorna. Sorterade i tre "sektioner" - "fula" trosor (men kanske ack så bekväma, therefor they get to stay) till vänster, fina vardagstrosor i mitten och så fintrosorna längst till höger. I lådan nedanför finns strumporna, de är också sorterade i tre "sektioner". Längst till vänster så finns ankelstrumporna. På mitten finns de strumpor som är mönstrade hela vägen ner på foten och till höger ligger de som har mönster på skaftet men som är helfärgade på foten. Tvångstankar? Javisst!

· Jag trivs med att bara sitta hemma. Att göra ingenting. Helt själv dessutom. Visst kan det vara tråkigt ibland, men jag kan bli rejält stressad av att man "måste" göra nånting bara för att det är helg tex. Men, det utesluter ju inte att jag tycker det är väldigt trevligt med sällskap ibland heller.

· Jag tycker Britney Spears är bra!

· Smala människor som säger att de ser tjocka eller feta ut, för att få höra "Men du är ju inte alls tjock?!". Jag vill ge dem en stor fet smäll. Jag kan också säga att jag är stor eller tjock ibland, men det är för fan bara att titta på mig så ser man ju att det är sant. Det är inte för att jag vill att nån ska säga att jag inte är det, för det känns så jävla falskt när folk säger det ändå, jag kan säga det för att det är ett faktum.

· Det finns massor med saker som jag skulle vilja vara bra på. Men jag har inte alls motivationen för att träna eller att sätta mig in i procedurerna för att bli bra. Jag vill bara kunna, helt enkelt. Ni vet, naturbegåvning som är bäst första gången hon försöker. Yeah right. Det kan iaf vara allt från fotografering, spela ett instrument, scrapbooking, bloggdesign (eller ja, nån typ av kodning öht).. Öhh... kanske sammanfattningsvis - jag vill vara kreativ?

· Jag har fastnat för "Platespotting". För den som inte vet vad det är så handlar det om att leta registreringsskyltar med sifforna "i ordning" så att säga. Du börjar med 001, sedan 002, sen 003 osv osv osv. Det är ett elände, det tar tid, men det är bannemig beroendeframkallande.

· Jag stör mig på folk som inte kan parkera. På vår gästparkering finns det galet många exempel på folk som är värdelös på just detta. HÅLL ER INOM RUTORNA, people! Ni försöker ju inte ens...


· Det finns inte mkt som är så avtändande som vuxna rejäla karlar som skriver *kjamiz* och liknande. Peddovarning för fan.

· Sova sked i all ära, men det finns fan inte som inger så mkt trygghet som att sova med huvudet mot någons axel/bröstkorg samtidigt som denne håller om en så gott det går...

· Sista nu då. Det får bli en fuling: Vad du inte visste om mig är att det tagit nästan 2,5 timme att knåpa ihop det här inlägget. Dålig "fantasi" eller??

KLART!

När jag söker svar, är du den enda jag har

Nu vill jag först säga detta. När man är i min lägenhet så är det så här: när man går från vardagsrummet mot köket så går man rakt mot ett stort fönster som vetter mot parkeringen. Lämpligt nog har jag utsikt över min egen parkeringsplats. Good! Eller?

Det tog ett par sekunder, ett par enormt panikslagna sekunder, innan jag kom på att jag och Andreas ju bytte bil igår på dagen vilket innebar att jag parkerade hans bil på min plats och han parkerade min på gästparkeringen. Så min bil står nu alltså rimligtvis fint inbackad på vår gästparkering (annars jävlar!).

Trött idag iaf. Men det är väl inte så konstigt. Jag har sovit mer än chauffören har jag hört ryktas om iaf. Han hade ju dessutom vänligheten att ta av i Birsta på hemvägen och släppa mig här utanför direkt från lastbilen så jag skulle "slippa" sitta på Schenker och vänta medans han jobbade klart det sista. Det var nog tur för, för noggrann som han är så hade han ju hittat lite extra jobb-göra att roa sig med. Han är snäll mot sina kollegor han. ♥

Nu borde jag nog gå ner till tvättstugan, det slog mig när jag skulle plocka fram underkläder för dagen hur sjukt tomt det var i lådorna. Ja, inte strump-lådan då, när den börjar bli tom så innebär det att jag inte tvättat på kanske två månader och så långt går det inte mellan gångerna som tur är.

Nu stupar jag i säng

Trevlig natt med finaste vännen man kan önska sig.

Nattens soundtrack blir denna: Euskefeurat - Konsumvisan (Lyssna på den med SPOTIFY)

"Här är en historia som är sann,
den handlar om hur man
kan handla fel iblann’,
eller, om hur löningen försvann
innan jag ens hunnit blinka.
Jag hade farit in till stan
med bussen häromdan
som penninglottsbulvan,
sen skull jag handla cellofan
o mjölk o fyra hekto skinka.
Så, jag beslöt att begiva
mig till kooperativa
o utan att överdriva,
vill jag detta nu beskriva
o ehuru o emedan
detta hände förra fredan,
var det fullt med folk där redan
o hör nu vad som hände sedan.

Jo, jag tog en vagn o börja gå
dit mjölken brukar stå
men kände redan då
irritationen smyga på
o hur jag börja på att svettas.
O överallt var det musik
o trängsel o trafik,
o all kalabalik,
fick mig att känna sån panik
så att det knappast kan berättas.
Plötsligt, mot alla planer,
stod jag o köpte bananer,
o helt emot mina vaner,
mat för vegetarianer,
o nåra burkefterrätter
med extraprisetiketter,
o ostar gjorda från getter
o inte vart det då nå bätter.

Nej, jag köpte, fötter från en gris,
det var extrapris,
opolerat ris
o så en blommig te-servis
som bestod av femton pjäser.
Dessutom, fyra bläckpatroner,
kosta åtta kroner,
långa makaroner
o så en burk med champinjoner,
ävenså en rutig blazer,
Mantovanis orkester,
lite skivade rester,
lite ister åt Ester,
en kostym i manchester,
en liten ask med praliner,
indianmockasiner,
nya sovrumsgardiner
o fyra kilo mandariner.

Dessutom, norska torskpanetter,
stereokassetter,
fyra fläskkotletter,
sen var det rea på korsetter
så jag köpte mig ett dussin.
Men även nio sorters tvål,
en genomskinlig skål,
knäckebröd med hål
o ävenledes, får i kål,
en sil o fil o mjöl o russin.
Där fanns även vill jag mena
tidningar som var obscena,
där kvinnor bresa med bena,
hur nu det går att förena
såna hallickfasoner
med koprativa traditioner,
fast, det är klart, med visioner
så blir det färre millioner.

Sen köpt jag lite fågelfrö
o några wienerbrö,
sen ställd jag mig i kö
o där stod jag till jag höll på dö
o slutligen när jag hadd stått i
två timmar så blev turen min
kassörskan hon slog in
o pungen min var stinn,
men sen läste hon på remsan sin
t-v-å-t-u-s-e-n-å-t--t-a-h-u-n-d-r-a-å-t-t-i
En och sexti fick jag över
men som ni vet så behöver
man ju påsar därutöver
så där for mina sista klöver.
Sen var jag pank som en beväring
o jag fick skäll utav min käring
men nästa år blir våran näring
att leva på vår återbäring"


GODNATT!

RSS 2.0