Hej rökare

Det här inlägget är riktat till er.

Jag gör ingen hemlighet av att jag inte gillar rökare. Jag har alltså inget emot personerna som röker, utan bara själva rökandet i sig. Jag avskyr cigarettrök. Och med anledning av det så kommer här min fråga till er:

Hur svårt är det att gå lite mer än 2 meter utanför random entré innan ni tänder en cigg?! Seriöst. Jag HATAR att komma ut från affärer eller whatever, och gå rätt in i ett rökmoln från rökarna som verkar tro att de ska dö om de inte får tända en cigg inom två sekunder från det att de kommit ut i frihet.

Jag förstår att man inte vill stå ute i dåligt väder, och då istället ställer sig under tak - vilket då oftast är in anslutning till entren. Det är inget konstigt i det. Men tänker ni verkligen ingenting på de människor som inte röker, som inte vill ha den där skiten ner i sina lungor, men som ändå nästan tvingas för att ta sig igenom det där molnet av rök?

Själv håller jag, av vana, alltid andan när jag går ut från affärer. Eller in, för den delen. Jag tänker knappt ens på att jag gör det längre. Jag kan dessutom, som den treåring jag är, demonstrativt ta långa omvägar förbi en rökande person som står nära ingången. Och om röken får mig att hosta, ja då jävlar kan ni tro att jag hostar. Kanske blänger lite, beroende på vilket humör jag är på. Varför ska jag visa hänsyn till dem när de uppenbarligen inte tar hänsyn till alla ickerökare?

Jag är väl medveten om att det finns rökare med hyfs, och ni får en plus i kanten. Jag hoppas att ni inte tar åt er av det här inlägget, det här riktar sig mest till de som beter sig enligt ovan. De som beter sig så, de kan med glödje få en fimp i röven.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0