Regnet det bara öser ner...

Jag ska på sjukgymnastik senare idag, men jag har ingen lust alls att gå utanför dörren. Regn och blåst. Tur jag har min nya vattenavstötande och vindtäta jacka! Fantastiskt. Fast jag har ändå ingen lust med sjukgymnastiken idag. Jag vill hellre gå på gym med David :-)

Okej, nu är det uppehåll i regnet. Men jag vill ändå inte gå.... ;-P

Lite planering?

Det här hoppas jag på:

Ungefär nånstans emellan 9-14/11 (inte alla dagar, kanske 3, men nånstans därimellan) kommer förhoppninsvis la familia hit till Jönköping! Exakt vilka som kommer ner är oklart, men som jag tycker att det ska vara så blir det följande: Syrran (Ja, emma, du MÅSTE!!!!), pappa, mamma och Leif, mammas "nya" kille, och gärna pappas Kerstin med. Alla är välkomna, men självklart ligger ju närmaste familjen högst på listan.

Helgen därpå, 17-19/11 är det väl halvt planerat att Joanna, Mange och kanske Emma kommer hit. Hockey på lördagen, HV-Modo, och allmänt umgänge. Ser fram emot!

Hoppas hoppas hoppas! :-D

Händelserik helg

Jovars, det har hänt lite i helgen. Inte mastodont-mycket, men en hel del ändå.

Jag sålde min bil igår! Mazdan bor nu i Falköping hos nån kille. Lycka till, är allt jag har att säga. 2500 pluringar fick jag för den. Pengar som för övrtigt snart är slut. Direkt efter försäljningen åkte jag och David in till stan för att träffa den tjejen från Sundsvall som jag skulle köpa träningskortet av. 1300 fick hon, och jag får träna både gympa, gym och spinning fram till september nästa år. Grymt.

Vi gick även på torghandel, fast vi kom dit precis när dom skulle stänga. Men det var ändå lite småmysigt. Lite som Selånger Marknad, fast betydligt mindre. Vi köpte iaf varsitt par mysbrallor för 100 pengar styck. Vidare sedan till Geab the phonehouse eller vad det heter, David vill byta telefon. Även jag blev sugen, den SonyEricson-telefonen som han kollade på verkade inte helt galen faktiskt. Men, det är inget jag ska lägga pengar på, jag är faktiskt helt nöjd med min Samsung. Wroom wroom, och vi tog oss upp till A6-området. Först blev det Siba, för att kolla vad telefonen kostade där. Gick sedan på Intersport, och jag köpte en dööömysig jacka för 699:-. Liiiite mer än vad jag tänkt lägga på en jacka, men samtidigt hittade jag ju billigare skor och byxor än vad jag hade tänkt från början med. Så det gick väl eg på ett ut.

(Nya skor, ja. PLÅGSAMT.)


Vi kollade en sväng på Silvan, och sedan en tur till Elgiganten för att kolla samma telefon där med. Den var billigast på Siba iaf, 2299 eller nåt sånt tror jag den kostade där, utan abbonemang då.

Vid det här laget vad jag både trött, kissnödig, HUNGRIG, och så hade jag ruskigt ont i mina fossingar. Jag var färdig att lämna in. Det gjorde jag dock inte, vi åkte tillbaka till stan, och gick och åt på O'learys. David och jag har nog blivit stammisar där. Jättegoda burgare! MEN! Denna gången hade vi otur och fick relativt kall mat... :-S Vi åt lite ändå, men sedan sa vi till, och då fick vi helt nya burgare, som var myyyycket godare. I slutändan blev det ändå pluspoäng.

Sen då? Bio! (Ja, en lång dag, hehe) Vi kom precis i tid för att se The Grudge II. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Läskig? Ja, jag fick en och annan hjärtattack. Bra i övrigt? Den var väl okej. Prisvärd? Nja, jag hade nog hellre hyrt den. Fast det är ju iofs fränt att se sånna filmer på bio, men det kändes inte riktigt som den gick ut på nånting, mest som en fortsättning till förra filmen. Den var lite som en transportsträcka utan ett klart mål. Ja, lite missnöjd blev jag, men det är inte så att jag ångrade att vi såg den.

Gick in en sväng på På Tapeten Bar och kollade läget, men det var ju så tidigt (20:00 typ) att folk inte hade kommit igång än. Åkte runt lite och funderade på vad vi skulle göra. David tänkte att vi kunde gå på Svarta Börsen och kolla på live-musik, men nåt svårare än att hitta en parkering i jkpg city en lördagkväll får man leta efter. Sjukt att det ska vara så svårt. Vi åkte bara runt ett tag, utan nån direkt destination, och utan några direkta planer.

Tillslut hamnade vi iaf i nån liten biljard-lokal tillsammans med Davids arbetskompis Tobias, och två tjejer som jag inte vet vilka dom var. Dom spelade iaf ingenting, dom satt vid ett bord medans jag och grabbarna spelade. Haha, nåt sämre än mig får man leta efter. Tobias vann lätt varje omgång iaf. Det var roligt, har inte spelat biljard på hundra år. Jag tror jag vet varför.... ;-)

Slutet gott, allting gott, hemma hos katterna vid 00. Gos.

---

Idag har jag städat, och väntat på att David skulle höra av sig. Även han skulle städa för att visa lägenheten för en kille. Och när det var avklarat skulle jag åka till Huskvarna, och så skulle vi träna tillsammans. Friskis stängde 19.30 idag, och vi var väl ute i senaste laget enligt mig. Vi kom väl dit vid 18:45 kanske, men vi hann iaf träna lite!

JAG HAR TRÄNAT!

Oj så duktig jag är ;-) Tränade dock bara armar, axlar och rygg med lätta vikter. Återstår väl att se om jag får ont eller "bara" träningsvärk efter detta. Det var roligt iaf, jag ska helt klart sätta igång och träna på allvar!

Nu sitter jag här i soffan hos David och.... bloggar. Suprise! David kollar på musikvideos med Pantera, som han fick i födelsedagspresent av mig. Vi skulle egentligen kolla på Brokeback Mountain hade vi tänkt, men herrn verkar vilja ladda med lite hårdrock innan han vill kolla på ngt homosexuellt ... ;-)

Fast frågan är om man orkar kolla på den nu ändå. Den är ju 2 timmar lång, och jag är redan trött. Klockan kommer ju bli tidigast 01 innan den är slut, och då lär jag nog sova redan.... Hihi!

Lång lördag, lång blogg. Ja, det finns ju iaf ett samband!



Helgens knäppaste:
Bombhot mot LLA så att Modos match mot FBK inte kunde avslutas. Har man verkligen inget bättre för sig än att bombhota en hockeyarena under match? Moooooget!

Jag är nog inte så vuxen ändå.... :-)

Jag shoppade! JA, det gjorde jag! Olydig och icke-vuxen. Men det får jag ta.

Jag köpte:

  • Byxor och knä-strumpbyxor, Kappahl, 399:- + 29:- (fast med rabattcheck från mor så blev det bara 237:- )
  • Skor, Wedins, 299:-
  • Fickalmanacka för 2007, Bokia, 59:-
  • 2 badhanddukar + en kökskniv, IKEA, 147:- (fast med mitt gamla presentkort som jag fick av mostrarna så blev det bara 97:- )
  • Kattmat 10kg, A6 Zoo, 499:-

Tror det var allt. Inte allt för illa va?

Ikväll när jag kommer hem ska jag betala av min HP-dator med. 1360 kr kvar att betala av. Vilket betyder en räkning på 279:- mindre varje månad. Alla bäckar små....!

För faktiskt, som jag fattade det på damen på soc sist jag var där, var att dom skulle skicka en framställan (hette det så?) till försäkringskassan om att dom skulle få pengar istället för mig, typ. Men jag har ju fått alla pengar. Och därför, om soc gnäller imorn, då lägger jag tåren i ögat och säger att jag missförstått, och att dom ska få sina pengar så snart jag får ett jobb. Tack och adjö.


Shoppingsugen

Funderar på att dra ut en sväng på A6, shoppa lite. Alla räkningar är, såvitt jag vet, betalda nu. Det som oroar mig är ju om Soc vill ha pengar av mig, för det finns en klar risk... Och jag gillar inte den risken. Ska dit imorn, och jag vet inte om det "kloka" är att shoppa först och gå dit sen och kanske ha för lite pengar, eller att gå dit, låta dom ta mina pengar, och sedan ha minimalt med pengar kvar, och alltså blir det ingen shopping.

Men vad är det egentligen jag tänkt shoppa?
  • Byxor (500kr)
  • Skor (500kr)
  • 10 kg kattmat (viktigast) (500kr)
  • Badlakan/Handdukar (200kr)
  • Eventuellt nån tröja (300kr)
  • Skulle gärna vilja ha en ny höst-/vinterjacka med... Hittar man nån billig, så kanske...! (500kr ?)
Det är väl ungefär vad jag tänkt shoppa för. Träningskortet räknar jag inte, för jag tar pengarna från bilen och köpter det på lördag. På kontot ligger nu 13900:- och skrotar, för ja - jag hade räkningar för Å T T A  T U S E N kronor. Skrämmande. Sedan har jag ju som sagt lagt 2 000 på ICA-kortet med, så dom är ju iofs inte förbrukade, men dom går ju inte till diverseshopping (om jag inte köper mina byxor, skor och handdukar på ICA vill säga).

Well, well, OM jag skulle shoppa det jag ville idag så skulle det väl gå lös på runt 2500, och då skulle jag ha runt 11 400 kvar. Men vad händer då om SOC tar allt det? Jag har ju visserligen, som sagt, pengar på ICA-kortet, så jag behöver inte svälta.

Men hjälp mig nån, hjälp mig vara förståndig! :-S

Vuxen...

Du vet att du börjar bli vuxen när du önskar att du vann på lotto för att kunna betala av dina lån....!


För övrigt kände jag mig riktigt vuxen idag när jag (och David med iofs) laddade våra ICA-kort med 2000 kr att handla mat för. Vuxet!

ÄNTLIGEN!

Pengarna från försäkringskassan kom idag! Åh, den lyckan. Nu kan jag betala ALLA mina räkningar på en och samma gång. Nu hoppas jag bara att pengarna som SOC ska ha redan är dragna, annars försvinner runt 12 000. Visst, jag överlever ändå, men jag vill gärna ha kvar allt jag har på mitt konto nu, hihi!

Oj, det rycker i shopping-nerven. Farligt, farligt. Men byxor ska jag iaf köpa. Betala av bredbandsbolagets tv som jag aldrig kunnat använda, betala av gamla datorn, och även lite på den nya. Och efter det kommer jag ändå ha pengar kvar! Ojojoj. Nu är det bara jobbet som saknar.

Yeehaa!

Inåtvänd Planläggande Konkret Känslostyrd person

SÅDAN ÄR DU:


Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut ? även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du är detaljorienterad och sannolikt en praktisk person, som är intresserad av att ta reda på HUR saker fungerar. Du är resultatinriktad och vill helst göra saker på det sätt du är van att göra dem på.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.



Kamilla gjorde detta testet, och jag härmade! Vill du oxå göra det så hittar du det HÄR.

Ja, det stämmer kanske hyfsat på mig det där. Bättre än vad jag trodde att det skulle göra...!

Nu ska jag göra mig klar för sängen och vänta på att David kommer hem. Han ringde för en halvtimme sedan, han borde vara på G hemöver snart. Då ska jag kramas med honom! ;-)

Fet-fobi!

Jag satt nyss och kollade på nån dokumentär-serie på femman som handlade om världens fetaste människor. OTROLIGT skrämmande. Inte för att jag är i närheten av dom fett-nivåerna, men jag vill absolut ALDRIG hamna där heller.

Såg tidigare idag denna annonsen på blocket, men tänkte att jag nog inte har råd med det, även fast jag ska sälja bilen på lördag.

friskis

Direkt när programmet var slut så ringde jag tjejen som annonserat och slog till. Här ska minsann inget fett få bygga bo.

Och vet nu vad det roligaste var?
Tjejen i annonsen var från Sundsvall! :-D Är det inte en liten värld så säg... :-)


Fodervärd

Jag har fått mail från en tjej som undrade om jag var intresserad av att vara hel- eller halvfodervärd åt hennes 9-åriga halvblod, en häst som tävlat upp till 1,30! Ska nu sättas igång efter en sårskada på knät, och ägaren är gravid. Så jag ska ringa henne om ungefär en timme.

SPÄNNANDE!

Det där med alkohol

Sara har bloggat om det där med sprit.

Tänk att det finns så många idioter som inte kan acceptera att man väljer att inte dricka. Själv är jag inte nykterist, men jag dricker väääldigt sällan. Samma sak med David, och det tycker jag är väldigt skönt.

Dock, en av sakerna i inlägget som irriterade mig som mest var frågorna hon hade fått; Är du oskuld också?", "Är du religiös eller?". Det ligger en negativ klang i dom frågorna, men vad är egentligen negativt i att vara oskuld eller generös?? Ingenting enligt mig. Alla har rätt till att göra egna val, oavsett det gäller sprit, sex, religion, hobbys, musik, tv eller något annat.

(Det enda jag tycker man ska vara försiktig med, är val som skadar andra.)

Jag har träffat Dag-Otto!

Jag och David, och hans föräldrar, hans bror och broderns fru har idag varit och kollar på ... Ja vad hette det nu igen? Brännvin och Fågelholkar! En sån Stefan & Krister-show, ni vet. Återkommer till det imorn kanske, men ville bara berätta!

Som födelsedagspresent till David hade Markus och Tove fixat så att han skulle få komma backstage och hälsa på några av skådespelarna. Även jag fick följa med! Så vi fick träffa Dag-Otto, den stencoole "bev-bäaen", Stefan och Siv, om det säger er ngt. Det var vansinnigt häftigt och roligt iaf!

Nu ska jag och David sova, det blev en lång, och OTROLIGT ROLIG dag.

Natti!

Himlen är typ....lila

Jag är skittrött. Somnade väl runt 2 inatt, men nu är jag redan vaken. Eller ja, har väl varit vaken till och från sen halv 6 eller nåt, tack vare mina fantastiska, älskade, fyrbenta vänner, och en ovanligt varm säng. Klev upp kl 7, pallade inte att ligga kvar.

Chefen är en riktig slyngel på mornarna. Jättejobbig! Han ska in under täcket och klösas och bitas i benen. Inte för att vara elak alltså, utan för att busa, men det är inte direkt populärt ändå. Jag har återgått till att sova med en sån blomspruta-vatten-grej, ni vet, i sängen, för att kunna spruta vatten på honom när han är som värst. Nackdelen är ju att han får sånna psyk-ryck när man hotar honom med vatten att han far iväg som en dåre. Imorse hoppade han upp på bordet, där jag hade två upp-och-ner-vända stolar, och rev ner den ena. Ja, det var en ordentlig smäll. Slyngel-katt.

Hade det varit en vanlig dag hade jag nog försökt somna om ändå. Men jag hade ändå ställt klockan på 8.30, så då var det lika bra att kliva upp. Jag ska nämligen åka bort till David, där min gamla skruttbil står, och städa ur den. För runt 11-12 kommer det tydligen en spekulant från Falköping och ska titta på den. Hoppas han vill ha den, för det vill inte jag! Men hur som helst så måste den städas, jag har fortfarande grejer i den, och den måste dammsugas.

Nu ska jag iaf utnyttja tiden till att ta en morgondusch. Det är aldrig fel. Är ju ändå en hel timme innan jag ska gå till bussen.

Ciao

Det var länge sen sist...

Jag skulle precis gå in i affären när två killar (runt 25 bast kanske) på andra sidan gatan pekade på mig och ropade:

- Öh, TJOCKIS!

Det var länge sen sist, men det har inte blivit trevligare att höra.

Då är det illa...

Man vet att man har lite att göra när man slaviskt följer "Våra bästa år", alltså "Days of our lifes". Men jag kan inte rå för att jag är en tv-galning! Och nu är det dessutom spännande. Hope och Zach är borta, hur lång tid ska det ta innan skurken blir avslöjad? Och de genmanipulerade tvillingarna sen! Vad har dom för syfte, var kommer dom ifrån, är dom goda eller onda? Ihh.

Jag måste skaffa ett jobb. Men hur ska jag då få veta hur det går i denna fantastiska (?) tv-serie?! Det är nästan samma sak som Sunset Beach, kommer ni ihåg den? De här serierna har gemensamt att man kan kolla i flera veckor utan att det händer något! Plågsamt är vad det är, och ändå kollar man... Det är idioti det! :-)

Trolleri

Jag sitter och kollar på Jay Leno, och Michael Caine är där och berättar om sin nya film, som handlar om trolleri och grejer. Orkar inte gå in på vad han sa att den handlar om, för dels minns jag inte och för det andra så är det inte det som är poängen.

Jag gillar inte trolleri!

Har jag egentligen aldrig gjort. Inte när andra gör det iaf, däremot gör jag det gärna själv om jag kan. Tror det har att göra med att dom vet nåt som jag inte vet, och vägrar berätta vad det är och hur dom gör. Jag är nyfiken, och vill veta, men icke! Magiker är elaka människor.... ;-P

Ja, men jag vet!

Jag har blivit urdålig på att blogga. Jag skyller allt på David och dålig fantasi. Hihi! :-) Närå, men när jag är med David så blir det ju inte att jag bloggar. Men nej, jag är ju inte med honom 24h/dygn, 7dagar/vecka. Nej, resten skyller jag på dålig fantasi.

Och ja, jag vet... (paus)

AJJJ, JAG FICK HICKA!

(pausen är slut nu)... att jag brukar gnälla på er andra för att ni bloggar för sällan,men det är ju för att jag vill läsa om era liv ju ;-)


Idag läste jag i Metro om en 44-åring som fått 20 000 i böter för att ha delat ut 4 låtar på DC++. Läste även om någon som hade laddat upp Rånarna (har jag för mig det var) som fick 80 dagsböter som straff. I samma tidning läste jag om en överfalls- eller våldtäktsman (minns inte vilket) som även han hade fått 80 dagsböter som straff.

ALLVARLIGT TALAT.

Menar man alltså att EN person är lika mkt värd som en film, eller fyra låtar?? Något mer idiotiskt än detarg får man väl leta efter. Borde det inte ge hårdare straff att misshandla eller våldta någon, än dela ut 4 låtar eller en film? Jag blir förbannad när jag läser om sånt.

Mitt första EFIT!

Och HÄR kommer du hitta min EFIT's i fortsättningen.

Heja!

FIRE!

Det brinner i Susans hus i Desperate Housewives. Det var Edie som tände på.
Okej, jag skulle oxå bli förbannad på den som strulade med min karl, men jag skulle nog inte gå fullt så långt!

This got me thinking.

Om det skulle börja brinna hos mig...Fruktansvärt. Jag minns, när jag var liten kunde jag ligga i sängen på kvällarna och fundera på vad jag skulle ta med mig om det började brinna. Då tänkte jag väl mest kläder, för det vore ju hemskt att vara naken när brandkåren kommer :-) Nej, men skämt åsido, visst skulle man väl slänga på sig kläder, men annars... Som det är nu är ju katterna såklart prio ett. Men något annat som skulle vara viktigt är mina fotoalbum. Och, hur tragiskt det än må låta, datorn. Men det har oxå med fotografier att göra. Jag har massor med gamla (allt är relativt) bilder som jag ju helst inte villl ska försvinna. Har funderat på att framkalla dom, och det SKA jag göra någon gång, jag vet bara inte när. Men jag vill ju. Men poängen är ju densamma; det är alla mina foton som jag vill rädda om det börjar brinna. Och såklart katterna. Och mig själv.

Och så vill jag ju inte springa ut naken heller.

Vansinne

Att vatten kostar pengar på restauranger och dylikt, det tycker jag är idiotiskt.

Att vatten på flaska kostar i princip lika mkt som läsk, det är ju rätt sjukt.

Att  världens dyraste vatten på flaska kostar 300 spänn för 750 milliliter?! Det är bara rent vansinne.

Träningsvärk, sjukgymnastik och EFIT

För det första så har Chefen fått spunk. Han är skvatt galen! Men rolig, hehe! :-) Kan katter knarka? Man skulle kunna tro att det är nåt sånt han håller på med... :-)

Igår red jag! Åhh va kul det var. Inte sånt runt-i-skogen-lallande, utan jag red på ridskola, för instruktör. Oj, va jobbigt det var! Jag var iaf på Bankeryds Ridklubb, fick rida en D-ponny som heter Trolle. Skitsöt! Född -99, så han var inte så utbildad dock, men det gick bra ändå. Galoppen var väl värst, han sprang mest runt och... Ja, sprang! Förutom utbildningsnivån så påminde han mig mkt om en söt liten sak jag brukade rida på Färsta, Imin. Imin var dock lite mer utbildad.
Men oj så annorlunda det kändes att rida ponny. Jag som mest ridit stora Diana de senaste åren. Men som sagt, roligt var det, och på måndag ska jag nog dit igen! Hoppla!

Idag har jag varit på min första bassängträning. Det ska alltså gör min nacke och mina axlar till friskare kroppsdelar. Får la se hur det går, idag har jag ju dessutom träningsvärk, så det kanske var därför det stramade som det gjorde.. :-) Men det var inte så farligt som jag hade oroat mig för, rätt enkelt program. 9 gånger kvar nu. Hoho.

Håller på med EFIT idag! Uppdaterar det väl senare ikväll, eller imorn. Rätt kul med det :-)  

Nyheter

The new me?
Nyklippt, klart. Nästa steg, tona håret. Mellanbrunt.
Hårtoning

Fick en lång kofta och en tröja av Davids mamma häromdagen. Myyyskläder.
KoftaTröja

Idag har jag även köpt en tröja. 119:-. Helt okej tycker jag, även om jag är fattig.
Röd tröja

Dåliga bilder, i know. Men orkar inte göra ngt mer avancerat än så ikväll... :-)

Hmmm....

Det är väl aldrig så att det märks att jag har haft lite att göra?!

Listor i mängder!

Samtliga listor är stolen from Camilla

DAGENS:
Att göra: Har shoppat, myst med Dave och varit hos hans föräldrar
Väder: Rätt klar himmel, runt 13 grader varmt
Humör: Sugen på att sjunga!
Klädsel: Grå mysbyxor, blå strumpor och gult linne
Frisyr: Nyklippt! Fast ganska likt förut ändå. Fast jag har lugg
Låt: Dom sjöng nyss Sol vind och vatten på TV.
Tv: Sing a long på TV3 just nu
Vill ha: PENGAR!


SENASTE PERSON SOM:

Sov i din säng: David såklart
Såg dig gråta: David
Fick dig att gråta: Hmm...Räknas kuratorn?
Fick dig att börja skratta: David
Du gick på bio med: David
Du gick på stan med: David
Ringde dig: David
Skickade ett e-mail till dig: Pappa!
Skickade ett sms till dig: Öhh.. David. Hehe :-)
Skickade ett lunarinlägg till dig: Chrille

HAR DU NÅGONSIN:

Sagt "Jag Älskar Dig" till en pojkvän och menat det: Ja!
Bråkat med ditt husdjur: Haha, ja! När dom river ner saker eller använder mig som klösbräda. Eller pissar på fel ställen.
Drömt något helt galet och så har det hänt dig nästa dag: Naj... inte vad jag vet.





1. Vad heter du? Erika
2. Vad skulle du vilja heta ifall du själv fick välja? Jag ville heta Anna när jag var liten (mitt andranamn)
3. Vilka andra namn tänkte dina föräldrar ge dig? Det vet jag inte
4. Vilket stjärntecken är du? Jungfru
5. Vilken årgång är du? 84
6. Vart bor du? Hovslätt i Jönköping
7. Bott utomlands? Nope
8. Flyttat antal gånger? Hmm.. 7 gånger tror jag!
9. Vart skulle du vilja bo? I kanada med David ;-)
10. Vilken skolklass? Går inte i skolan nu
11. Vad vill du bli när du blir äldre? Lärare och hästägare!

UTSEENDE

1. Hur lång är du?
165 typ
2. Hur mycket väger du? No comments. Men neråt ska det iaf.
3. Hårfärg och frisyr? Brunt hår, ganska långt, uppklippt och snelugg. Typ
4. Ögonfärg? Gröna
5. Mest nöjd med?
Håret eller ögonen.
6. Minst nöjd med?
Magen, låren, hakorna, överarmarna
7. Skostorlek?
38-39
8. Glasögon?
Nix
9. Har du några piercingar/tatueringar?
Ni

FAVORITER

1. Filmer?
Mel Brooks-filmer, American History X, Schindlers List, Div.Disney, How to loose a guy in 10 days.
2. Låtar?
MÅNGA!
3. Årstider?
Sommar
4. Mat/dryck?
Mat... Grillat, pasta, tacos, det David lagar. Dryck - TYVÄRR coca cola
5. Djur?
Häst är favoriten! Men gillar hund och katt med
6. Färg?
Blått
7. Parfym?
Puma Jamaica
8. Tv-program?
Greys Anatomy
9. Ämne i skolan?
Engelska och musik
10. Sysselsättning?
Gosa med Dave

KLÄDER

1. Vad använder du just nu för jacka?
Har inte börjat använda jacka än.
2. Vad använder du just nu för skor?
Jättegamla blåa som jag inte minns vad det är för märke på
3. Favoritfärg på kläder?
Hmm.. förut var det svart, nu börjar jag bli lite mer färggrann (jobbar på saken iaf)
4. Favoritmaterial på kläder?
Oj. Det som är bekvämt
5. Vilka kläder skulle du vilja ha just nu?
Kläder som passade
6. Favoritaffärer?
H&M, Lindex
7. För ungefär hur mycket köper du kläder för i månaden?
Närmast ingenting just nu.
8. Favoritmärke?
Har nog inget
9. Vad har du för byxstorlek?
Det får jag inte berätta för SÄPO ;-P
10. Vad har du för tröjstorlek?
L ungefär

MIN LÄGENHET

1. Stort, litet eller mitt emellan?
En etta, 51m2
2. Vilken färg på tapeterna?
Rätt ljust överallt
3. Vilka färger går husets inredning i i övrigt?
Som om jag visste... :-)
4. Favoritmöbel i lägenheten och varför?
Har inte så många möbler jag gillar. Får säga sängen då.
5. Vad vill du ändra där inne?
Bort med badkaret och in med enbart dusch!
6. Vad har du där inne av följande:

a) Tv?
Ja.
b) Video/dvd?
Ja.
c) Dator?
Ja.
d) Stereo?
Nej
e) Telefon?
Ja.
7. Vad ser du om du tittar ut genom ditt fönster?
Tr'ädtoppar
8. Vad gör du oftast i din lägenhet?
Bor. Busar med katterna, kollar på TV, surfar.
9. Vem förutom du brukar sova i din säng?
David och katterna
10. Favoritpryl i hemmet?
Datorn tror jag

BLANDAT
1. Vad heter din morfar?
Oj. Ja vad hette morfar eg....! Pinsamt. Träffade honom aldrig. Minns faktiskt inte. PINSAMT
2. Var har du i din:

a) Jackficka just nu?
använder inte jacka än
b)Jobbväska just nu?
Har bara en vanlig handväska
c) Handväska eller liknande just nu?
Registreringsbevis till bilen, tuggummi, lindor till handlederna, nycklar, mp3-spelare, plånbok, kvitton, Davids dig-kamera och säkert mer skräp
3. Vad är du beroende av?
Coca Cola :-S
4. Vilket land kommer du i från?
Sverige.
5. Vilken sorts lipsyl använder du?
Använder det nästan aldrig
6. Vad tror du på?
Nuet
7. Vilken religion tillhör du, om du nu tillhör någon?
Kristendomen
8. Vad köpte du senast?
Mat på ICA Maxi
9. Har du nåt husdjur?
Ja, två katter
10. Vad bor du i?
Hyresrätt

GREJER
Plånbok:
En svart
Tandborste: Två blå, en hos mig och en hos David.
Smycken:
En ring jag fått av David. Ibland halsband
Solglasögon:
Ett par reklamglasögon från Samsung, har dom enbart när jag kör bil i motljus
Underkläder:
Hipsters rule.
Nagellack:
Genomskinligt




Fyra jobb som jag har haft:
1. Fritidspedagog
2. Telefonist
3. Arkivsekreterare/Kanslist
4. Industripersonal

Fyra filmer jag kan titta på om & om igen:
1. American History X
2. Robin Hood - Men in tights
3. Kejsarens nya stil
4. Shrek

Fyra platser där jag har bott:
1. Kovland
2. Sundsvall
3. Umeå
4. Jönköping

Fyra tv-serier jag gillar:
1. Greys Anatomy
2. Cityakuten
3. Vänner
4. Desperate Housewives

Fyra platser där jag varit på semester:
1. Rhodos
2. Aiya Napa
3. Dalarna (Runt siljan)
4. Hemma

Fyra sajter jag besöker dagligen:
1. Min blogg
2. Modohockey.se
3. Blocket.se
4. ams.se

Favoritmat:
1. Grillat
2. Tacos
3. Kinamat
4. Det david lagar

Fyra ställen där jag skulle vilja vara just nu:
1. Hos David (tillsammans med honom förstås)
2. I stallet med Diana
3. På semester
4. Här, fast jag skulle vilja att jag hade familj och vänner här med.



10 saker jag gör varje dag:
Vaknar
Äter frukost
Borstar tänderna
Borstar håret
Går på toa
Pratar med David
Surfar på nätet
Kollar på tv
Matar katterna
Gosar med katterna

9 saker jag ser fram emot:
När familjen kommer hit!
När Joanna och Mange kommer hit
Att få ett jobb
Umgås med David
När katterna lär sig att jag inte är nån klösbräda
Att Greys Anatomy, Gilmore Girls, och andra bra serier ska komma tillbaka!
När modo tar sm-guld.
En massage vore inte fel... ;-)
Få pengar!

8 saker jag har på mig dagligen:
Trosor
Höger strumpa
Vänster strumpa
Byxor
BH
Linne
Tröja
Ytterplagg

7 saker som irriterar mig:
Fotgängare (när jag kör bil)
Cyklister (när jag kör bil)
Bilister (när jag är fotgängare)
Telefonköer
Parkeringsböter
TV-licensen ;-)
Räkningar

6 saker som jag rör vid varje dag:
Sängen
Kylskåpet
Tandborsten
Dörrhandtag
Tvättstället
Glas

5 filmer jag kan se om och om igen:
Robin Hood - Men in tights
Det våras för sheriffen
American History X
Schindlers List
Mycket väsen för ingenting

4 personer jag vill spendera mer tid med:
David
Syster
Mamma
Pappa

3 låtar jag lyssnar på just nu:
Veronica Maggio - Nöjd
Anthrax - Safe Home
Red Hot Chili Peppers - Tell me baby

2 band/artister jag sett live:
Lars Winnerbäck
Pink

1 person jag kommer att spendera resten av mitt liv med:
Jag säger ingenting nu....! Det återstår att se... :-)

EFIT

Hittade ngt som kallas EFIT - Ett foto i timmen, och det blir ngt jag ska försöka mig på. Spännande!

Första omgången blir på tisdag 061017. Hoppla!

Tjejsnack!

Via Camillas Plats hittade jag en länk till Tjejsnack!. Så hädanefter kommer det bli Tjejsnack en gång i veckan... :-)

Tjuvstartar dock med några frågor från tidigare veckor.

Vecka 41
Fotografering
· Hur mycket fotograferar du? Inte så mkt som jag egentligen skulle vilja!
· Vad för sorts motiv fotograferar du helst? Skulle gärna kunna ta grymma naturbilder eller bilder "i farten".
· Vad har du för kamera? Nikon Coolpix 4100
· Brukar du framkalla dina digitalbilder? Inte än, men vill göra det!
· Hur ser den bästa bilden du någonsin tagit ut? Tror det är den när Diana rullar sig i snön... den blir jag alltid lika glad av!


Vecka 40
Skönhet
· Brukar du sminka dig? Nej, bara vid vissa valda tillfällen
· Hur ofta går du till frisören? Alldeles för sällan! Men jag var där i förrgår
· Summa du lägger ner på skönhetsprodukter varje månad? Oj. Runt 50-lappen kanske
· Vad köper du för produkter? Schampo, balsam, tvål... :-)
· Ditt bästa skönhetstips? Öhhh... "om du inte har nån koll så be nån annan fixa" (Syrran är min fixa-person!


Vecka 39
TV
· Vilka TV-serier följer du? Gilmore Girls, Desperate Housewives, Insider, Greys Anatomy, Cityakuten mm
· Brukar du titta på nyheterna? Inte regelbundet men det händer
· Vad skulle du aldrig titta på? Fling...  Tur det är nerlagt
· Hur ofta/mycket tittar du på tv? Nån timme om dan blir det. Minst.
· Hur många TV-apparater har du? 1

Vilken superhjälte är du?

Vilken superhjälte är du?

Gör ditt test HÄR.

Surfar runt

...på en väldans massa olika hemsidor och bloggar. Hittar både det ena och det andra! Och det ska jag i följande inlägg visa... hehe! :-)

Hur normal är du?

Hur normal är du?

Testa hur normal du är HÄR.



Ask your MP3-player

"Go to the music player of your choice and put it on shuffle. Say the following questions aloud and press play. Use the song titles as your answers. NO CHEATING!"

How does the world see me?
Song: So far away
Artist: Staind
Comments: Långt från sundsvall? Ja. Långt ifrån verkligheten i allmänhet? Kanske.

Will I have a happy life?
Song: Let 'er rip
Artist: Dixie Chicks
Comments: Hur många gånger ska jag bli dumpad egentligen? :-S

What do my friends really think of me?
Song: Original Prankster
Artist: Offspring
Comments: Haha det har jag väl ändå svårt att tro...? :-)

Do people secretly lust after me?
Song: Det är du (som roterar min planet)
Artist: Sarek
Comments: Klockrent ;-)

How can I make myself happy?
Song: Love me like that
Artist: Michelle Branch
Comments: Ja, kanske man skulle börja tycka om sig själv lite mer.

What should I do with my life?
Song: Clamour for glamour
Artist: The Ark
Comments: Ja lite glamour vore ju inte fel.

Why should life be full of so much pain?
Song: Walk  
Artist: Pantera
Comments: Ehh.... Ja?

How can I maximize my pleasure during sex?
Song: Safe home
Artist: Anthrax
Comments: Ja trygghet är inte fel :-)

Will I ever have children?
Song: Nöjd?
Artist: Veronica Maggio
Comments: Aldrig nöjd?! Verkar kunna bli många...!

Will I die happy?
Song: Big Guns
Artist: Amy Diamond
Comments: Ajaj,låter smärtsamt :-S

What is some good advice for me?
Song: Sound of silence
Artist: Simon & Garfunkel
Comments: Ja jag trivs ju när det är tyst

What is happiness?
Song: Touch me
Artist: Weeping Willows
Comments: HAHA!

What is my favourite fetish?
Song: Tush
Artist: ZZ Top
Comments: Tush? Rumpa? Hmm... :-)

How will I be remembered?
Song: Never ending story
Artist: Within Temptation
Comments: Mja, låter väl inte så farligt...?

Av ren nyfikenhet...

... så skulle jag vilja veta om ni betalar tv-licens! Självklart får ni vara anonyma, jag vill inte hänga ut någon.


Vill du också ha en snigel på ögat?

Snigel på ögat



Ny frisyr

Idag blev det klippning, rätt skönt. Klippte inte mkt, bara topparna, men fick även tillbaka min lugg. Vet inte riktigt vad jag tycker om det, inte jättenöjd. Men det får la duga.

Innan: Erika 3

Efter: Erikaerika

Ja, jag pratar i tele samtidigt :-) och förändringen syns inte såå tydligt, iaf inte för dom som inte ser mig varje dag :-) Men snart blir det även tonat hår! Gött.

Våldtäktsmän - FY FAN!

Sitter och kollar på Efterlyst. Just nu är det en tjej från Borlänge som berättar om hur hon blev överfallen. Fruktansvärt, STACKARS tjej. Stackars tjejER, för det är alldeles för många som utsätts för sånt här.

Hur är man som kille funtad när man överfaller tjej efter tjej efter tjej?

Leif GW Persson säger att i år kommer det anmälas ungefär 4000 våldtäkter. Fyra T-U-S-E-N. Jag kan inte fatta hur många det är. 4000? Kan det verkligen stämma. Jag hoppas det är fel... Jag hoppas det, så mycket! Annars innebär det att det sker i genomsnitt 70 våldtäkter/överfall per vecka. Och förresten så tror jag knappast att alla våldtäkter och överfall anmäls.

Jag har tidigare läst en bok som heter Flickan och skulden, av Katarina Wennstam. En bra bok, men hemsk. Jag tror jag har skrivit om den förut, men det är iaf utdrag ur domar och rättegångar, det är flickors/kvinnors egna berättelser om våldtäkter, och tiden efteråt. Poliser som inte tror dom, och våldtäktsmän som går fria. Frukansvärt, verkligen fruktansvärt.

Hur kommer det sig att straffen ofta är hårdare för ekobrottslingar än överfallsmän? Okej, jag har ingen direkt fakta på det, det är bara en känsla jag har. Och jag kan ha fel, så lyncha mig inte. Men jag får helt enkelt känslan av att sånna som fifflar med pengar tex, får längre straff än vissa våldtäkter, överfall, rån, misshandel osv. Sånt är ju helt vansinnigt, och jag hoppas verkligen att jag har fel.

Men som sagt, hur är man funtad när man överfaller kvinnor? Det måste ju vara något allvarligt fel i huvudet på dom. Hur kan man stå ut med att se en annan människa vettskrämd, rädd för sitt liv, och ändå fortsätta?

Fruktansvärt.

Det där med TV-licensen

Politiker som inte betalat sin radio- och tv-licens på tiotalet år. Skandal! Eller?

Jag vet många som inte betalar. Som jag ser det är den avgiften en av dom mest onödiga jag vet. (Utöver dom jag dragit på mig själv vill säga, som den idiot jag är. Kabeltv som man inte ens kan använda? Jisses) Jag kommer inte ens ihåg när jag kollade på SVT senast. Måste nog ha varit OS eller nåt sånt.  Okej, handen på hjärtat så var det kanske inte så länge sedan, men jag kommer inte ihåg något direkt efter det. Så, jag skulle lätt klara mig utan SVT.

Radio då? Visst gillar jag P3, och ibland även P4, men inte så mkt att jag vill betala för dom. Då kan jag lika gärna lyssna på komersiell radio, eller använda MP3-spelaren i bilen. Du vet, bilen som jag inte har. För det är faktiskt bara i bilen som jag lyssnar på radio.

Visst, jag klagar ofta över reklamen i både TV och radio, men va tusan, gratis är gott.

"Betalkanalerna" (SVT och SR) borde spärras, så att dom som väljer att inte betala inte kan ha möjlighet att se eller lyssna på dom. Jag kan tänka mig att tillfälligt betala, alltså typ via sms eller telefon eller nåt, om det är ngt jag promt vill se eller lyssna på. Typ OS (en gång vartannat år, det kan jag leva med) eller om jag vill lyssna på radio när jag kör. Ja, jag vet att det knappast skulle gå att genomföra, och kommer heller inte att hända, det är säkert inte ens en bra idé. Men jag har faktiskt ingen lust att betala för ngt jag i princip aldrig använder.

Det var bara det jag ville ha sagt.

Det här är bara inte sant....

Jag börjar undra vad som händer med mig och mitt minne. Jag kommer inte ihåg NÅGONTING! Jag missade mitt möte med Arbetsförmedlingen förra veckan. När jag kom hem nu ikväll hade jag fått brev om att jag faktiskt var avskriven, även fast handläggaren jag pratade med dagen efter sa att det inte var nån fara. Fuck 'em! Jag hade iofs ändå tänkt åka dit imorn, men nu måste jag, varesig jag vill eller inte. Suck.

Öppnade just min almanacka för att skriva in kommande läkarbesök mm, och vad ser jag då? Jo, idag skulle jag ha varit på vårdcentralen för andra delen av min personlighetstest-grej. HELVETE, HELVETE, HELVETE, HELVETE. Istället har jag varit ute och åkt lastbil med David. Jag ångrar inte att jag gjorde det, för jag tycker om att åka med honom, och idag har varit en bra dag. Men FAN... Jävla minne.

Ja, mycket svordomar nu. Jag som närmast har slutat svära, bra gjort av mig. Men just nu skiter jag i det. För jag är så jävla klantig.

Så typiskt!

David har lagat kylaren i min bil. Eller ja, bytt ut den. Så nu borde den funka. Eller? Hm, nja.

Den blir betydligt varmare än den var med förra kylaren (dvs när den fungerade). Men den går ju att köra med. Eller? Hm, nja.

Har ni någonsin kört en bil som ryker så mkt att ni tror att det brinner i avgasröret? Jag skämtar inte, jag ser inte ut genom bakrutan för att det ryker så mkt. Helt sjukt. Så, David hade pratat med sin kompis, och kompisen trodde väl visst att skroten var vägen ut. Så det blir väl antingen det eller försöka sälja den som reservdelsbil eller nåt på blocket. Bajs.


Och sen var det ju det med hästarna.

Jag har rid-, tränings-, och tävlingsabstinens. Vill vill vill. Har skickat en förfrågan till Bankeryds Ridklubb om hur lång väntetid de har till sina grupper, men om det är en ridskola för mig vet man ju inte. Även Jönköpings Fältrittklubb finns, men där är det dyrare, och troligtvis längre köer med. Men egentligen kvittar det, för jag har inte råd att rida på nåt av dom ställena.

Imorse blev jag väckt av telefonen. (Eller imorse förresten, klockan var väl runt 13. Men somnar man kl 7 så är 13 fortfarande morgon). En tjej i Mullsjö ringde och undrade om jag var intresserad av att rida och träna hennes häst. Ett halvblod, 13 år. Skulle få rida och träna hur mkt jag ville, kanske ev, tävla. GRYMT! Men, Mullsjö ligger en bit härifrån, hennes gård ligger 4,2 mil från mig. Så det är väl kanske inte värt det. Kostar mkt bränse det.

Bränsle förresten, jag har ju ingen bil. Så typiskt!

Nyaste tillskottet i MP3-spelaren

En lustig liten låt som jag fastnat för, hörde den första gången när jag jobbade nere i Anderstorp, var tvungen att stanna upp med jobbandet för att lyssna på texten. Både jag och hon jag jobbade med stog och storskrattade när låten var slut!
Men visst kan man känna igen sig själv eller andra på ett ställe eller två... :-)


Nöjd?

Usch, hur kunde jag dejta det där,
att jag trodde det skulle fungera
Det började bra men sen efter nån dag
försvann all hans charm och han blekna
Det var inte den första i år och definitivt inte sista
Det brukar bubbla från start, med spännande prat
romantiska möten och kyssar
Men sen tröttnar jag direkt,
vilken äcklig andedräkt
Hans irriterande ticks, han är rojalist,
jag förtjänar faktiskt något bättre
Jag lovar, jag kan fixa vem jag vill

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå,
Men herregud jag kan få bättre än så!

Jag har verkligen provat allt,
jag har träffat för fan hela världen
Från Paris till Shanghai, slitna jeans och kavaj
jag har till och med surfat på nätet
Men jag blir aldrig nöjd, nej jag stör mig på allt.
Han skriver så fult och han sjunger så falskt
Vilken läskig mustach, alldeles för lat
Var är hans sinne för humor?
Nej jag hittar ingenting, ingen groda som blir min prins
Bara genomsnittskräp, inte tillräckligt tät
Varför ska jag nöja mig med nåt mindre?
När jag vet, jag kan fixa vem jag vill

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå,
Men herregud jag kan få bättre än så!

Dom har vart gamla, dom har vart unga
Dom har vart smarta, dom har vart dumma
Dom har jobbat på bank, dom har rest överallt
Har gett alla en chans om jag kunnat
Dom har varit snygga, dom har vart rika
Dom har varit stygga, dom har vart dryga
Men inte nånstans har det funnits en man
Som lyckats få mig att mjukna

Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
För lång eller kort eller smal eller bred
Jag vill hitta rätt men jag ser bara fel
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå,
Men herregud jag kan få bättre än så!

[Veronica Maggio - Nöjd]


Själv är jag däremot ruskigt nöjd, för jag har hittat "mannen som får mig att mjukna"

Fruktansvärt

Imorse när jag vaknade av alarmet i Davids mobil, hade jag tydligen vridit mig lite och sagt "Fruktansvärt". David undrade såklart varför, och själv kom jag inte ihåg att jag hade sagt något.

Däremot visste jag vad jag hade drömt precis sekunderna innan, och det var en RIKTIGT storväxt turkisk kvinna (varför turkisk?? Som om jag visste det.), jag menar 250-300 kg, där fettet låg i dubbla lager över hela kroppen. Sånt tycker jag är hemskt, stackars människa.


Som sagt; Fruktansvärt.

Bekräftelse-nojja

Just nu har jag precis vunnit ett parti Fia med knuff på blip.se.

Väntar på att David ska höra av sig, för när han är på väg hemåt ska jag ställa mig vid spisen hade jag tänkt. Ris, stekt kycklingfilé och sweet&sour-sås. Gottgottigottgott.

För övrigt har jag haft årets värsta bekräftelsenoja de senaste 1-2 veckorna. Det är fruktansvärt. För bekräftelse får man tyvärr inte bara helt huxflux. Jag skulle vilja ha en knapp jag tryckte på när jag behövde höra positiva saker, så att en person man tycker om och respekterar säger precis det man vill höra. I wish. Jag hatar den känslan att man verkligen MÅSTE bekräftas, och det omedelbart. Det är så jobbigt! Det sätter sig i huvudet på mig, och jag får det inte att släppa.

Nån som har nåt bra tips?

Note to self

Kan det här vara nåt för mig kanske? Det var ju inte skamligt dyrt iaf.

Det är en länk till en massör i Jönköping, för er som är nyfikna men inte vill/orkar klicka!

Dumma DVD

Hyrde två filmer igår. Rumor has it, och Välkommen till familjen.
Kom hem, och såg fram emot att kolla på dom. Välkommen

Välkommen till familjen var bra tycker jag nog. Lite väl extrem ibland kanske, men å andra sidan kanske det är sånt som händer, vad vet jag. Inte hänt mig än iaf, tack och lov. Sarah Jessica Parker spelar en flickvän som inte riktigt passar in i pojkvännens familj, och dom gör det inte lätt för henne heller. Riktigt elakt kan jag tycka, samtidigt som hon själv inte riktigt underlättar heller när hon tex pratar om homosexualitet som en börda som ingen förälder vill önska sitt barn, och så är pojkvännens ena bror homosexuell (och det vet hon om). Taskig tajming, verkligen.
Hur som helst, i slutändan gillade jag den iaf, lagomt "mojsigt" för min smak. Hehe.

Rumor
Rumor has it då?
JAG VET INTE. Min dumma DVD vill inte spela upp den skivan. Jag får bara svart. Svart svart svart. I datorn däremot går det att spela upp den. Fast jag vill eg inte kolla på film i datorn. Fast, bättre än att lämna tillbaka den osedd förstås. Ska eventuellt prova den i Davids dvd senare, och se om den funkar där. Men tycker ändå det är knasigt att Välkommen till familjen funkade, och inte den här. Tror inte det handlar om format eller region eller nåt heller, för min spelare ska tydligen kunna spela upp det mesta. Och kan jag se på brända filmer borde jag väl kunna kolla på en hyrfilm.

Bajs.




Uppdatering 14:05

Nu har jag kollat på Rumor has it med. I datorn förstås, fick den aldrig att funka i DVD:n. Men den var bra iaf, även om den var rätt "screwed-up".

Förresten så verkar det finnas ett genomgående tema i sånt jag sett nu på slutet. Kvinnor som gör störda val. Se bara här:

  • Desperade Housewives: Susan ligger med sitt ex, som är förlovad med hennes "väninna".
  • Gilmore Girls: Lorelai, som är förlovad med Luke, ligger med sitt ex Christopher.
  • Välkommen till familjen: Meridith (SJP) faller för sin pojkvänns bror.
  • Rumor has it: Sarah (Aniston) ligger med samma man som både hennes mormor och mamma oxå legat med.
Är inte det en samling dumma val så vet inte jag vad som räknas. Men det är ändå roligt att kolla!

En lista till

Ja, jag har ju inget bättre för mig, så jag tog en till lista från loulou.



Idag: David har grejat med min bil. Nu har jag tråkigt.
Igår: ..Öhh..minnet är kort. Igår... Jag träffade David iaf.
Imorgon: Slö-lördag. Inga större planer. Städa kanske.
I övermorgon: Söndag. Gosa med David kanske? Om jag har tur. Och lämna igen filmer.
Humör just nu: Småseg, fundersam och saknar en viss någon...
Väder: Ingen aning, helt svart ute.
Bästa egenskap: Omtänksam
Sämsta egenskap: Misstänksam
Favoritmånad: Juni, juli, augusti
Tv eller film: Många bra TV-serier, men reklamfritt rules.
Bok eller tidning: Har blivit böcker på sistone, men Cosmopolitan är ju okej med.
Bar eller nattklubb: Nog mer åt barhållet just nu. Men nattklubb kan va kul ibland med.
Arbete eller skola: Jobba med hästar!
Morgon eller kväll: Kväll.
Klädsel just nu: Mysbrallor och linne
Sällskapspel eller Tv-spel: Sällskapsspel, fast Buzz och Singstar är ju sjukt kul... :-)
Promenad eller bio: Beror på sällskapet!
Öl eller vin: Cider eller drinkar
Godis eller snacks: OLW's less fat-chips kanske.
Byxor eller kjol: Brallor
Senast sedda film: Kollar på True Lies just nu, innan den kollade jag på Välkommen till familjen
Skådespelare: Mja....hon i En prinsessas dagbok gillar jag. Nej vänta nu vet jag! åhh, vad heter hon... Kate Hudson och.... Men åhhh. Hon i Sweet Home Alabama...Reese Witherspoon!
Artist: Lars Winnerbäck, Puddle of Mudd, Creed, Alterbridge.. Kanske
Stamgäster på din blogg: Har väl runt 30-40 unika besök per dag, kanske 10 är stammisar?
Förhållande eller singel: Förhållande.
Kärlek eller vänskap: Kärlek och vänskap i ett
Glasögon eller linser:
På mig själv, linser. På andra är det olika.
Storstad eller småstad: Nån lite mindre stad. Har aldrig bott i nån riktigt stor stad så jag vet inte.
Stökigt eller städat: Vill ha städat men det är oftast stökigt
Restaurang eller hemlagat: Oj. Oftast hemlagat! Men man kan lyxa till med restaurang nån gång ibland.
Tävling eller lek: Lek! Jag hatar att förlora så då är inte tävling så bra... :-)
Jacka eller kappa: Jacka tror jag.Fast jag har en kappa i källaren
Stark eller svag: Olika i olika situationer
Brun eller blek: Usch va blek jag är. Kan vi inte åka till ett soligt land?
Favoritbutiker: HM, Lindex, Hööks, eller nåt
Favoritnöje: Kramas med David. Och hockey
Favoritmat: Kinamat, grillat, davids köttfärssås
Händer eller fötter: Händer
Sparare eller slösare: Tyvärr slösare ... :-S

Det är ett beroende

...och alltid ett lika stort (?) nöja att fylla i sånna här listor. Den här har jag snott från Loulou.



One three hill eller O.C: OTH
Ute- eller hemmakväll: Hemmakväll
Salt eller sött: Sött
Lyx eller budget: Hade jag bara möjligheten skulle jag säga lyx, men just nu är det budget som gäller!
Sommar eller vinter: Sommar
När är du Född: 1984
Vad har du på dig en ledig dag hemma: mysbrallor och linne
Favoritresturang: I jönköping är det nog den lilla kina-take-out-restaurangen i huskvarna. I sundsvall Bite Line
Favoritfilm: Men in tights, Det våras för sheriffen, Mycket väsen för ingenting, Schindlers List och div. Disney
Drömväska: Inte direkt intresserad av väskor
Har du barn: Njet
Födelseort: Sundsvall
Smeknamn: Erika, Norrland.. Inte så många smeknamn faktiskt.
Favoritfärg: Blått är flott
Drömprins: David.
Har du varit kär: Absolut
Favoritlåt: Hum..Anthrax - Safe Home är ju bra
Maträtt: Davids köttfärssås. MUMS
Favoritresemål: Rom vore fränt, och gärna Kanada med David.
Favoritblomma: Rosor och... vad heter dom... är det lilja kanke?
Tycker inte om: Skitsnack, folk som utnyttjar andra
Senaste sjukhusvistelse: Var nog gastroskopin det.
Favoritdricka: Cola. Jag är pinsamt beroende.
Vilken färg på väggarna i ditt sovrum: Jag sover i köket
Vad gör du när du är uttråkad: Surfar, spelar spel, ringer till David
Missbruk: Cola, mobiltelefon, internet
Vän som bor längst från dig: Joanna, Ida och Emma i Umeå
Vad retar du dig mest på: Att jag ska vara så nedrans fattig!
Läggdags: Beror på vad jag ska göra dagen efter. Men allt mellan 21-04
Nagellack: Genomskinligt
Husdjur: 2 katter, Chefen och kapten
Skostorlek: 39.
Syskon: Lillasyrran
Favorit pålägg: Ost
Om du var tvungen att skänka bort 25 000 till välgörenhet vem skulle få dina pengar: Kan man inte få dela upp dom? Typ BRIS, Röda Korset, Cancerfonden eller nåt
Vilket är det vackraste ordet: 3 ord vill jag välja: Jag älskar dig. Det är vackrast.
Bästa bok du läst: Hm.. Dean Koontz - Psykopaten är bra.
Är du Internetberoende: Vansinnigt pinsamt beroende
Favoritparfym: Puma Jamaica
Gillar du snö: Absolut, så länge det inte är slask
När köpte du något åt dig själv sist: Senast? Räknas mat? Annars... Handväskan kanske.
Senaste pojkvännen: David just nu
Vilken film såg du på bio senast: Nacho Libre
Senaste köpta skiva: En samlingsskiva med Pantera som David fick i födelsedagspresent
Favoritgodis: Marabou mjölchoklad på rulle
Studier eller jobb: Arbetslös. Drömjobbet är med hästar *vill*
Bästa kompis: Alla mina flickor sen Sundsvallstiden, syrran har fått pluspoäng, och David rör sig ditåt med. Får man ha så många?
Innerstad eller liten ort: Jönköping?
Favorit bloggar: Conetti, Emla, Hayes, Kamilla, Mimic, Rikke, Salibe, Sara, Teoria
Nytt eller vintage: Fel person att fråga. Jag har det jag alltid haft.


Tack för mig.

Sjukgymnast-besök

Ni som hängt med vet att jag hade mitt efterlängtade besök hos sjukgymnasten idag. Och snacka om besvikelse. Jag vet egentligen inte vad jag hade väntat mig, men.... inte det här.

För det första, den sjukgymnasten som jag egentligen skulle ha träffat var sjuk, och dom sa att dom inte hade ngt telefonnummer till mig så de kunde avboka. Eller hur? När jag ringde och bokade tid gav jag dom BÅDA mina mobilnummer (även fast jag bara använder ett, lite onödigt, men vadå) och mitt hemnummer. Så om de nu inte hade ngt nummer så var det iaf inte mitt fel.

Hur som helst så hade jag turen (?) att få en annan sjukgymnast, en äldre dam vid namn Boel eller Bodil eller nåt sånt. Hon frågade vart jag hade ont, när jag hade ont, och så kände hon på ryggen, och ja, hon märkte ju att jag var öm även vid lätt beröring. Sedan började hon prata om Sundsvall, hur det kom sig att jag flyttade hit ner, om min depression osv osv, och jag kände väl mest att det var underligt att vi inte pratade om min nacke, rygg eller axlar. Sedan säger hon; "Kan du tänka dig att prova bassängträning?" Ja, säger jag, jag provar väl vad som helst, för jag vill ju bli bättre. "Okej, då ska jag skicka en remiss till sjukgymnastiken på Ryhov, så får du en kallelse dit så småningom." Hon tackade för sig, och sa hejdå.

Jag lovar, hela besöket tog knappast mer än 10 minuter, och 5 minuter tomprat. Jag är glad att jag har frikort och inte betalade 80 spänn för det där. Ja, jag är besviken! Visst, jag ska ge det ett försök, men jag är ändå skeptisk. Men, om bara ekonomin tillåter det så tänker jag gå till en massör.

Punkt.

Amy Diamond - Släng dig i väggen

Hayes skickade en länk nyss, en 11-åring i American Idol-uttagning.

Kolla, jag lovar att ni ALDRIG sett något liknande.

Egoist?

Jag ser mig själv som en väldigt generös och givmild person. Om jag sedan är det eller inte, det är upp till andra att avgöra. Men som jag ser det;
  • Jag gör inte tjänster åt andra för att ha en tjänst innestående
  • Jag bjuder inte på saker för att bli bjuden tillbaka
  • Jag köper inte födelsedagspresenter och räknar med att få en exakt likvärdig present tillbaka. Räknar inte ens med att få en present tillbaka förresten. Att köpa dyra, fina presenter, eller presenter som är riktigt genomtänkta, och se personens uttryck när han/hon ser sina presenter är värt mkt bara det.
  • Jag lånar ut pengar (om jag har pengar att låna ut förstås) utan att räkna exakt på kronan vad jag ska ha tillbaka. Det kvittar i det långa loppet.
Jag gör det för att jag vill, jag gör det för att glädja andra.

Jag vet att alla är olika. Till exempel så vet jag en del ekonomiska själar som räknar på öret vad man är skyldig, oavsett om jag bjudit 20 gånger tidigare.

Ja, nu sa jag emot mig själv. Det är det som är poängen med den här bloggen, för jag vet inte riktigt hur jag tänker. För hur var det nu igen? (Ja, jag generaliserar när jag skriver "alla" eller "aldrig". Det är inte det som är poängen.)

  • Jag gör inte tjänster åt andra för att ha en tjänst innestående. - Men varför ska jag jämt ställa upp för andra om dom aldrig ställer upp för mig?
  • Jag bjuder inte på saker (mat eller nåt sånt) för att bli bjuden tillbaka. - Men det är väl inte rätt att en person ALLTID ska bjuda och aldrig få ngt tillbaka? 
  • Jag köper inte födelsedagspresenter och räknar med att få en exakt likvärdig present tillbaka. Räknar inte ens med att få en present tillbaka förresten. Att köpa dyra, fina presenter, eller presenter som är riktigt genomtänkta, och se personens uttryck när han/hon ser sina presenter är värt mkt bara det. - Men varför tar ingen sig tid att lägga ner tid, pengar eller tankar på mig?
  • Jag lånar ut pengar (om jag har pengar att låna ut förstås) utan att räkna exakt på kronan vad jag ska ha tillbaka. Det kvittar i det långa loppet. - Du har lånat ut 500 kr till mig, och betalar tillbaka genom att köpa ngt jag sagt att jag behöver som kostar 470kr, de sista 30 kr bryr jag mig inte om. Om jag däremot lånar detsamma av dig, så vägrar du godkänna annat än 500kr precis.

Förstår ni hur jag menar med att jag säger emot mig själv? Jag vill så gärna kunna säga att jag gör saker för andra helt osjälviskt, utan baktanke eller att jag måste få något tillbaka. Men det är faktiskt inte jättekul att alltid vara den som gör saker för andra och inte får något tillbaka.

Detsamma gäller faktiskt känslolivet. Fast inte fullt lika mkt. Men ändå så pass att jag kan reagera på det stundvis. Tänker dock inte gå in på detaljer om det här, då det rör fler än mig och det inte är lika svårt att lura ut vem eller vilka det gäller.

Är jag helt galen och onormal som tänker som jag gör? Det känns så.... schizofrent!

Kroppaskrälle

Den gör ont. Mest nacken och axlarna. Det har blivit värre senaste veckorna, men mest nu senaste veckan. Min krage och min pojkvän är min räddning, David försöker massera mig, och smörjer in mig med sån där smärtstillande salva. Tyvärr gör Zon-salvan ingen större skillnad. Men det är tanken som räknas.

Strax avfärd till arbetsförmedlingen och Basinformationen. Då kommer väl domen med, på min lilla altzheimers-episod från igår. Illa... Wish me luck.

MP3-spelaren är laddad med ny musik (ny är relativt, men annan musik än förut iaf!) och jag är redo för take-off.

Adieu,eller nåt

BAJS!

... Är min nya svordom. Vet inte om det märks här i bloggvärlden, men jag har minskat mitt svärande väldigt mkt! Det är jag STOLT över. Jag hoppas det märks iaf.

Hur som helst.

BAJS! Hur klantig får man bli!

Dagen inleddes med städning hos David. Han plockade i lägenheten, jag diskade och städade ur hans kylskåp. Senare åkte vi ut till hans föräldrar och åt där. En stund efter maten satt jag, David och hans mamma och pratade. Minns inte vad hon pratade om, men helt plötsligt slog det mig. Idag är 4:e oktober. FJÄRDE OKTOBER! Den dagen då jag skulle ha jobbsökarkurs på arbetsförmedlingen. Jag har alltså missat en AF-träff, och det är ALDRIG bra. Aldrig någonsin. Jag höll på att bryta ihop då när jag kom på det. Kunde ju dessutom inte ringa då heller eftersom det var långt efter. Får höra av mig imorn. Ska ju dessutom på Bas-information imorgon. Jag vet bara inte riktigt vad jag ska säga. Sanningen. Den är ju att jag glömde.  Ingen är perfekt. En vit lögn vore att jag trodde att det var 5:e och 6:e oktober, istället för 4:e och 5:e.

Aja, imorn märker vi om jag är man eller mus.Ehum, det kan tolkas på flera sätt kom jag på, men nu förstår säkert hur jag menar.

Nu ska jag titta på CSI och dricka äppeljuice, och vänta på att älsklingen ringer.

Ciao

Hundgalen

Sitter och kollar på blocket mkt nu, mest på hundar (och hästar med såklart). Skulle såååå gärna vilja ha en hund, men så länge jag bor i lägenhet är det nog inget som kommer hända.

Surfade in på en dalmatiner-kennel nyss, men så otroligt fina vuxenhundar och valpar. Man blir ju kär. En dalmatiner vill jag ha. Eller en rodde (Rhodesian Ridgeback).

Ingen direkt rubrik idag, nej.

En trevlig dag, jomenvisst. Fick brevet från CSN, uppskattat. Lämnade elräkningen hos SOC, den tar dom han om. Ljuvligt. Har varit med älsklingen nästan hela dagen, förutom när jag var hemma i förmiddags och mojsade med katterna. Mina bäbisar, jisses så stora dom är nu. Kapten är tung, haha. Och ändå är det inte han som äter mest! Galet.

David lagade mat åt oss idag. Nåt slags kött, potatis och brunsås. Väldigt gott! Nu ikväll har vi även lyxat och ätit fruktsallad med vaniljglass och riven blockchoklad ovanpå. Sååå vansinnigt gott.

Känns som att det kan bli dags att sova snart. Somnade vid 2 inatt tror jag, men jag vaknade nog vid 3-tiden igen tror jag, och mådde dåligt. Vandrade runt i lägenheten, lyckades väcka David med, även fast jag försökte vara tyst. Han somnade dock om efter inte allt för lång tid, som tur var. Det gjorde inte jag. Mådde illa. Känsan när jag låg i sängen var att jag låg i en backe, alltså, att huvudet låg neråt och fötterna uppåt. När det sluttar lixom. Förstår du? Kunde inte lägga mig i sängen igen iaf, så jag la mig i soffan. Somnade, men vaknade vid 5. Gick och la mig i sängen bredvid David, och då somnade jag! Sov som en stock, skönt. Hoppas bara det går bättre att sova inatt, men det borde det göra. Rimligtvis.

Imorn ska jag.... nej jag vet inte. Beror på Davids hälsa. Han är lite krasslig, gubben min. Han känner att han börjar bli sjuk, och det hoppas jag ju inte såklart. Men det som händer det händer. Men om han är frisk och orkar så kanske vi ska ta o leta reda på en kylare till min bil, eller kanske gå i några affärer. Han ska ju renovera badrum och eventuellt kök i sin nya lägenhet! Inte för att han får flytta in än, men det skadar ju inte att titta :-)

CSN - Hallelulja

För en gångs skull så är jag inte arg på CSN (förutom att jag redan måste börja betala tillbaka, det är jag arg på). Fick ett brev idag, gissade att det var en till sån där avbetalnings-grejsemojs, men icke. Even better! Avskrivning av lån! Hallelulja. Så nu är jag lånefri från 060420-060620. Inte en suuuperlång period, men så mkt bättre än att måsta betala tillbaka det! Har förstås "massa" lån kvar (inte mkt om man jämför med dom som pluggat hela utbildningar, men mkt nog ändå) som jag ska betala, men 2 månader mindre är alltid något... :-)

Sån är jag! The syster-version

Snäll:
---------------|

Trevlig:
-----------------|

Ärlig:
--------|--------

Social:
--------|---------

Kreativ:
-------|----------

Impulsiv:
-------------|----

Festprisse:
--------|---------

Humoristisk:
-------------------|

Sportfåne:
------------------------------|-

Händig:
--|-------------

Hemlighetsfull
------------|-----

Omtänksam
-------------|--

Ekonomisk
|-----------------   ;P

Romantisk
-------------|--

Lat
-----|-------------

Musikalisk
------------------|

Modeintresserad
---|---------------

Intelligent
-------|--------

Stresstålig
-|---------------

Ordningsam
--|-------------

Kär
----------------|

Lokalsinne
--------------|---



Så tycker syster om mig! Och ja, hon har riktigt bra koll, troligtvis bättre än vad jag hade på henne, hehe. :-) Men det var roligt att få tillbaka!

Och så kommenterade hon mitt inlägg "Nu blir vi vuxna". Och hon har ju helt rätt. Jag har glömt följande:
Emma och André (Emma the syster)
Pappa och Kerstin
Mamma och Leif.
Robbie och Martina (Robbie min tallhöjden-granne och vän)

Hihi, verkar ju uppenbarligen som att det bara är jag kvar nu... :-)

Men in tights

Men in tights
Nu!

Nu ska jag kolla på en av de bästa filmerna någonsin.

Robin Hood - Men in tights.

GRYYYYYM!



Mel Brooks rules! ;-D

RSS 2.0