Jag vet att jag spammar....

Jag är ledsen att jag spammar inlägg, men jag kommer på mer och mer eftersom. Men den här gången vill jag bara rekommendera en låt som jag förälskat mig i. Den sätter ord på mitt liv just nu...

Crossfade - Cold (Spotify link)
Looking back at me I see
That I never really got it right
I never stopped to think of you
I'm always wrapped up in
Things I cannnot win
You are the antidote that gets me by
Something strong
Like a drug that gets me high

What I really meant to say
Is I'm sorry for the way I am
I never meant to be so cold to you

And I'm sorry about all the lies
Maybe in a different light
You could see me stand on my own again
Cause now i can see
You were the antidote that got me by
Something strong like a drug that got me high
I never meant to be so cold

I never really wanted you to see
The screwed up side of me that I keep
Locked inside of me so deep
It always seems to get to me
I never really wanted you to go
So many things you should have known
I guess for me theres just no hope
I never meant to be so cold


Födelsedagen

Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om födelsedagen... Den var väl både heaven and hell, måste jag erkänna. Hell, det var ju arbetsdagen. Ont i halsen och konstant hosta, det kan ju få vem som helst på dåligt humör. Och att jag dessutom mådde riktigt dåligt efter nattens drama, gjorde ju inte direkt saken bättre.

Heaven, det är min älskade familj och mina underbara vänner som kom frampå kvällskvisten och graulerade mig. Först på plats var mamma och Leif, sen kom pappa och mostrarna Eva och Lena. Joanna droppade in hon med, och sedan pappas sambo Kerstin, och sen kom även Emma och Therese, sist som vanligt... ;)

Fick fin-fina presenter med. Mamma och jag har ju en pågående förhandling om käre Krz, lille röda golfen som jag nog ska köpa av henne, så besöket där var present nog. Av pappa fick jag en peng och en stoooooor blomma - gladiolus? Mostrarna bidrog med presentkort på Birsta City, och brudarna inkl Madde som inte kunde vara på plats, gav mig ett presentkort på Hööks. Lämpligt nog fick jag även "brev" från Apropå Resultat som vi samarbetar med på jobbet, där jag äntligen fick mitt sista presentkort på MediaMarkt. Jag fick även tillstånd (ja, jag kände att jag var tvungen att fråga...) att behålla och öppna paketet som jag fick av S, vilket var en underbart fin bricka, som man kan ha lite vad man känner för på. Ljus, till exempel, om man är som mig... :)


Dags att skämmas + lite hockeytankar

Fyra minuter in på min lunchrast påminner Viktor mig om att jag har lunch. Bra koll man har. Var dock inte direkt hungrig, så stressade inte nämnvärt. Någon minut senare när jag bestämmer mig för att gå och handla, åtminstone nån frukt eller så, så inser jag att plånboken ligger kvar hemma på köksbänken. Ja, där ligger den ju bra kan tyckas. Så här kommer vi till avdelningen skäms: Lunchen blev istället en kanelbulle och en mugg choklad. Slemmigt, men mättande.

Satt och glodde lite på Aftonbladet under en "ledig" stund förut, och såg att Hockeyligan funderar på att skrota nationalsången innan nedsläpp i elitserien i vinter. Jag vet inte vad jag tycker om det. Jag tror väl egentligen inte att jag skulle sakna den nåt nämnvärt om den inte sjöngs, men samtidigt tycker jag väl att den hör till.

Dessutom har jag en hemlig (okej, inte så hemligt nu längre då) om att någon gång stå där själv, med X antal tusen hockeysupportrar runt om mig, och sjunga nationalsången.

Annars då. Straffinförande igen. Publikunderhållande kanske, men ett jäka lotteri. Fler domare borde väl bli till det bättre kan man hoppas. Att det blir fler repriser på jumbotronerna kvittar för min del, och slutspelet kan vi fundera på när vi är där.För övrigt är jag väl nästan människa förutom att jag fortfarande inte sover något. Dessutom gör det fortfarande ont i hjärtat, det verkar öka igen... Enda gången det faktiskt känts bra hittills var efter att jag hade träffat S på dagen i söndags... Då mådde jag bra igen. Men det sabbade jag ju duktigt...

Får väl se om man kan tigga till sig lite nattligt sällskap här framöver, så man kanske har en chans att sova som en normal människa...

Peta inte i hålet!

Kom precis att tänka på hur "otillåtet" det är att peta i kroppens hål.

Har jag inte rätt då? Man får inte peta i näsan, ska väl helst inte peta sig i tänderna (munnen är ett hål), peta i öronen eller naveln, och gud förbjude att du petar i musen, eller ännu värre - i rumpan.

Det var bara det jag hade att säga.
Nu ska jag jobba vidare.


Sammanfattning av det 25:e levnadsåret

2009

Augusti:
Födelsedagen firades med familj, vänner och A. Ja, han räknas ju oxå till vännerna, men inte till den vanliga skaran så därför får han en egen bokstav... :P Månaden avslutades med lastbilsåkande - what's not to like?

September:
Mitt livs första besiktning, Edit gick inte igenom prickfritt. Fick hjälp av A att byta bromsar, men han fick se sig besegrad på ett hjul, där ett igenrostat bromsok satte P för vår framfart. Förutom det så satte jag fart med pluggandet, läste Pedagogik på distans i Umeå. Skaffade en fin "ny" soffa från SecondHand för 250 kronor, fynd! Skaffade även ett skrivbord och fortsatte sakta men säkert inredandet av lägenheten. Jag fick reda på sanningen om någon och något som jag hade misstänkt, det var hårt, men bra att veta. Och så var det ju hockey igen!

 

Oktober:

Det blev en tripp till jönköping på höstlovet, en hel vecka. Liftade med A och hans chef och fick då för första gången uppleva hur det ser ut när en fartkamera fotograferar syndare! Väl där fick jag ett samtal från StudentConsulting som ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb. Skötte om han som var sjuk, hjälpte syrran och köra skrot från köket och fick en sen och EXTREMT oväntad födelsedagspresent av A. Hjälpte pappa att vintertömma sommarstugan. Hann med både basket, hockey och klubbmästerskap i hoppning på SRK.

 

November:

Började mitt nya jobb på Com Hem! Första snön kom, och pappa hade 60-årsfest på Värstaborg. Även systern fyllde år, det får man ju inte glömma.

 

December:

Vidareutbildades till tv-supportare på jobbet. Com Hem bjöd även på julfest med Dogge Doggelito som hemlig gäst. Kollade på julshow på SRK där Joanna var med i Ferdinand-sketchen, grymt! :D Julbakade, det blev både pepparkakor och lussebullar. Det kom sinnessjukt mkt snö, och det var knappt man tog sig ut från parkeringen. Men till jobbet tog jag mig till slut ändå. Julafton spenderades i Matfors hos moster Eva, fick även besök där ute av käre A som tomtade sig runt i trakten och delade ut julklappar. Nyårsafton spenderades i Indal med kära syster hos Robin och Camilla och deras vänner. Passade på att spela in Tildas dopsång i studio, JÄÄÄÄÄVLAR vad kul det var! Jag vill spela in mer! Tolvslaget firades med att syrran blev "mulad" av Robin mot en bil, slutet gott, allting gott.

 

2010

Januari:

Therese och Anders fick tillökning av lilla Nellie! Det blev ett par besök i Fjällräven Center, med blandade resultat. Och så jobbade jag. Och om nån undrade så jobbade jag med...

 

Februari:

Jag jobbade. Och det kom mycket snö. Umgicks en del med A och fick ta del av hans frukostmakaregenskaper med stekt limpa, stekt ägg, typ nån het krydda och... nånting mer, jag minns inte. Underligt, men gott! Resten av februari är mer eller mindre ett stort svart hål... Men jag jobbade säkert en del.

Mars:

Dags att åka ner till Jönköping igen. Denna gång blev det sittplats på ett natttåg - ALDRIG MER. Åkte med Maria till veterinären med Acenom, för man måste ju jobba när man har semester? :) Red ut i vackra snölandskapet med älskade Ninnie <3 Frös ihjäl på kullen, 11 grader inomhus, undra på att man höll på att dö. Födelsedagsfirande av både Therese och Emma. Tvättade bilen på alnö, bakluckan öppnades och jag fick springa ut i biltvätten för att stänga den. Sen åkte jag ju lite lastbil med. Och jobbade.

 

April:

Nya bestyr med Edit. Påskmiddag hos mamma och Leif. Jag och Emma sjöng på Nellies dop, låten som vi skrivit tillsammans. Mkt uppskattat. Jag träffade S <3 Stiftade även bekantskap med älskade Pinnen. Åkte lite lastbil. Åt middag i härnösand med mostrarna mamma och syrran på Amenta, underbart!

 

Maj:

Åkte till Emma i umeå och gjorde valborg osäkert. Rajdirajdiraj som man säger. Kom hem och fick krypa ner hos S igen. Red lektion på Naomi som mer var rodeo än något annat. Men jag satt kvar iaf. Timrå hästsportförening hade öppet hus och jag var där och klappade på pinnen som körde barn runt i skogen. Åkte även bakom tineke och naomi med Per-Ola, underbar känsla, fina hästar.

 

Juni:

Jobbade, så klart. Umgicks med älskade S. Sjöng på dop igen tillsammans med syster, vi är ett bra team <3 Köpte rosor till mig själv, för jag tyckte att jag skulle ha dem. Var hos Pinnen. Firade Joanna. Åkte lastbil - med S. Första och sista gången, visade det sig. Men trots hemlighetsmakeriet så var det väl då vi sa att vi var ett "vi". Och jag svävade på små rosa moln. A hjälpte mig att fixa lyset på bilen inför besiktningen, och edit gick igenom utan en anmärkning.

 

Juli:

Fick ett hysteriskt jobbigt bett (eller ngt) på låret, ville bara amputera benet... Något senare fick jag även någon slags utslag på båda underbenen vilket fick mig att ännu mer vilja amputera båda benen... Fruktansvärt klåda som inte kan beskrivas... jag började dessutom att blogga väldigt mkt mer intensivt än vad jag gjort på de senaste åren känns det som. Och jag gillar det! Något som jag däremot inte gillar var att ångesten kom allt tätare.. och vart allt jobbigare... jag kan inte förklara vad det beror på, det blev bara väldigt jobbigt stundvis... och jag är så glad att jag hade S att stödja mig på... annars var det även dags för sommarens första dopp, med S. många andra planer blev inte alls vad jag hade trott eller hoppats, men jag överlevde ändå.

 

Augusti:

Åkte ner till jönköping och jobbade läger en vecka. Älskar vissmålen och folket, och hästarna där. Det blev en del semester från Com Hem. Lyckades bli sjuk, både förkyld, ögoninflammation och hosta som hållit i sig hela månaden. Värst av allt - S gjorde slut. Det gör ont i hjärtat, varenda dag... Men jag måste säga att det stöd jag fått av A har varit mer än jag väntat mig. Älskade vän som funnits där och stöttat med ord och kramar... Det är värt helt otroligt mycket. Och älskade familj och vänner som funnits där med stöd och tröst, vet ni om att jag älskar er?

(Bara så att inga missförstånd uppstår, den här bilden är från hösten -09.)

 

Sista dagen på det 25:e levnadsåret blev nog den värsta hittills. Känslan av att vara sååååå nära att förlora en person som är så viktig... Den går inte att beskriva, och det gör ont i hjärtat att veta att jag kan ha förstört något som är så viktigt för mig... Det kändes lite bättre nu ikväll, men jag vet inte om jag inbillade mig. Nu känns det som förut igen. Jag vet inte vad jag ska skriva... Det gör bara så otroligt ont i hjärtat just nu och det känns som att jag inte kan andas...

 

Jag hoppas att år 26 blir bättre än 25 - det är ett som är säkert....


Hur kunde jag vara så dum?

Den här helgen har varit riktigt bra. Mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, med tanke på hur veckan i stort har varit. Men nu står jag där med lång näsa, ont i magen och skäms som en hund...

Ibland tänker jag inte längre än näsan räcker. Och i ett försök att få mig själv att må bättre så gjorde jag något som sårat någon annan, vilken självklart inte var min mening... Hur kunde jag vara så dum? Det är klart att det jag gör påverkar dig, hur kunde jag vara så dum och inte tänka på det? Om jag kunde göra det ogjort så hade jag gjort det i ett hjärtslag, men jag är vuxen nog och inser att det inte går. Allt jag kan göra är att be om din förståelse och förlåtelse, vilket jag nu gjort, och gärna gör om och om igen, om det gör att jag kan återfå ditt förtroende...

Jag är så otroligt ledsen... Det går inte att beskriva...

Ja... det var ju ett alldeles lysande sätt att avsluta sitt 25:e levnadsår på... förhoppningsvis blir nästa bättre... :(
Du är viktig för mig... Glöm aldrig bort det....

Jag vet inte hur man gör nu...

"And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?"

[Coldplay - Fix you]


Ärligt talat - Det är klart att det hade kunnat vara värre. Men likförbannat gör det ont. Man kan ju fråga sig, hade det varit lika mkt värt det, om det inte hade gjort ont? För då hade man ju lixom inte brytt sig.

Ja, de flesta vet väl redan vid det här laget eftersom jag var en fjortis som gick ut med det snabbt på skvallerboken... S gjorde slut igår. Jag har varit i hans skor och vet att det inte är ett lätt beslut att ta. Jag har dock aldrig varit i mina egna skor, som läget är just nu menar jag. Jepp, första gången jag blitt dumpad. Men nån gång ska väl vara den första med. Problemet är bara...

Jag vet inte hur man gör...

Hur ställer man om sig från en dag till den andra, att man inte längre kommer att få träffa personen i fråga på samma sätt? Inga fler mysiga kvällar framför TV:n, ingen som stryker mig över håret, kliar mig i nacken eller smeker mig längs ryggen. Att inte få somna på hans arm, eller vakna med honom tätt intill...

Det var alldeles säkert rätt beslut. Jag har haft samma tankar själv emellanåt. Känns det inte rätt så gör det inte det, och det finns inte så mkt man kan påverka. Men det gör ändå ont så inåt helvete... Ont... ont i handlederna, ryggen, armarna... hjärtat...


Jag ringde en livlina igårkväll och fick sova hos älskade vän. Eller sova förresten... Det var väl bara lägenhetsinnehavaren som sov. Men det kändes ändå skönt att inte behöva vara ensam. Tack min vän! Inatt ska jag nog åka med A i lastbilen, det är bra, en natt hemifrån och i gott sällskap stärker ett ömtåligt hjärta.

En annan sak som, tro det eller ej, gör saken lite värre, är att det inte finns ett enda kort på mig och S. Mer än våra fötter då förstås. Det känns lite som att jag inbillat mig allt, som att det bara var en dröm. Och eftersom det knappt är någon som träffat oss tillsammans heller så känns det ännu mer så. Så, även när vi nu gjort slut så känns det bittert att allt var en enda stor hemlighet. Jag vill aldrig ha det så igen... Missförstå mig rätt, jag tycker om honom så mkt... och jag önskar inte detta ogjort. Alla erfarenheter lär man sig av. Men just denna erfarenhet har lärt mig att hemlighetsmakeri gör mig så illa, och jag skulle inte klara av att gå igenom det en gång till.


Och S, om du läser detta...
Jag tycker om dig otroligt mkt, och jag är inte arg. Det gör otroligt ont, men det var ett bra beslut du tog med de förutsättningar som finns.
Ja, jag mår piss, men det "ska" man göra... och det kommer att gå över... och jag hoppas att vi, med lite distans till allt, ändå kommer kunna hålla kontakten och vara goda vänner... Du är viktig för mig, oavsett jag får vara "din", eller din vän...

 


Thomas Bodström gick från ja till nej på en grisblink

Nu tänker jag inte lägga någon som helst politisk värdering i det här, eftersom jag inte heller har någon ambition att informera om vart jag själv står (åtminstone inte här och nu), men känns inte det här rätt korkat?

Om man;

1) ...Inte har gjort NÅGOT fel alls, eller tar någon slags receptbelagt medicin som kan förklara eventuella utslag, då spelar det väl ingen roll att bli testad?
2) ...vet med sig att man tagit något medel som KAN ge utslag i ett drogtest, varför då tacka ja för det första?

Jag kan förstå att man inte vill gå med på ett drogtest inför hela svenska folket, men det ser otroligt skevt ut att först gå med på det utan vidare konstigheter, för att sedan göra en total kovändning så snart man får reda på vad testet kan ge utslag på.

Nej, det var säkert inte därför han backade, det kan vara precis vilken anledning som helst.

Men håll med om att det ser riktigt illa ut?


Jobba?

Nej, semester är ju bättre. Skönt att vara ledig måste jag säga. Men samtidigt.... Åhhhhh jag hatar att man inte kan skriva saker och ting öppet. Jag är inte helt nöjd med saker och ting som det är just nu.

Därför började jag fundera lite. Det är ju ingen hemlighet att det är stor omsättning på Com Hem och just nu även i vårt team (nu är jag ju visserligen inte anställd av Com Hem, men det är ju där jag jobbar). Först var nog Marielle, sedan försvann Jenny och Rickard, sen var det väl kanske Joel. Stefan och Jonas hamnade på andra avdelningar men är fortfarande kvar. Sebastian och Lisa har nyss slutat, Nicklas och Angu har nyss sagt upp sig och slutar i mitten av september. Kvar är jag och Viktor, Andreas, Masud, Kalling och Jonathan. Visst, vi är fortfarande ett gäng kvar från ursprungsteamet, men fler och fler försvinner. Och ja, jag har haft funderingar på att bli en av dem. Men man är ju inte så pass dum att man säger upp sig utan att ha något att "falla tillbaka på".

Kollar på ams lite nu och då, mest för kul. Det är sällan det är något intressant där dock. I vintras/våras fanns det två "hästjobb", ett som instruktör på 75% i Härnösand (fick aldrig något svar därifrån, morr) och ett som typ ridskolechef (fast inte riktigt, var väl mer instruktör där med) i Övik. Det sökte jag dock inte, jag hade nyss träffat S och det fanns inte en tanke i världen på att flytta till Övik.

Nu är jag lite mer kluven. Skulle drömjobbet dyka upp till exempel i Övik, så kan jag inte på rak arm säga att jag inte skulle vilja ta det. Självklart vill jag inte flytta härifrån, det är här jag har familjen, vännerna, Pinnen... och S förstås. Men jag vet inte... Jag får den känslan ibland, att jag bara vill försvinna. Och man försvinner rätt bra på annan ort.

Idag ska jag dock inte försvinna nånstans. Tanken var att jag skulle följa med S i lastbilen, men så blev det ju inte. Istället så har jag varit hemma och tagit det lugnt. Hostar fortfarande lika mycket, vilket innebär att jag i teorin skulle kunna vara sjukskriven istället för att ta semesterdagar, men livet som konsult.... Nej, nu ska jag inte gå tillbaka till det.

Jag sitter och kollar på D3 - Mighty Ducks just nu. De här filmerna har jag gillat sen jag var liten. Trean i serien har jag alltså på DVD, minns inte när jag skaffade den, och det kvittar väl. Men kollade lite på kul efter film 1 och 2 nu eftersom jag var på mighty ducks-humör och ser följande: Ettan hittar jag inte ens, tvåan (och trean) kostar TVÅHUNDRANITTON kronor! Det är lika mycket eller mer än vad de allra nyaste bluray-filmerna kostar. Helt galet. Jag gillar filmerna, men så mkt pengar lägger jag inte ner på en enda film.

Uhm.

Jo det blev ju ett lite längre inlägg än vad jag hade planerat, och detaljer om vissa saker kan man kanske hitta på annan plats, eller så finns de inte alls. Who knows.

Smärta!


Okej, jag kanske borde varna för ett äckligt inlägg. Eller ja, iaf några äckliga detaljer.

Igår när jag var hos Pinnen fick jag den otroligt smarta idén att rycka hans man. Eller ja, börja iaf, att rycka hela skulle väl ta flera timmar. Vildvuxet är bara förnamnet. Nåja. Började rycka, men efter ett tag fick jag ge upp eftersom det rätt snabbt blev en blåsa, som dessutom gick sönder. Awesome. För er som inte vet, så är hästtagel ungefär lika angenämt att hålla på med som nylontråd, typ. Alltså inte så konstigt att skinnet gick sönder alldeles för fort.

Igår tänkte jag, klok som jag är, att det är bäst att jag sätter på ett plåster så att det inte blir smutsigt eller så. Det var ju en jättebra plan - just då. Idag, när plåstret skulle av så satt plåsterskrället fast i såret. Och såret gör ONT vill jag meddela. Och inte gjorde det mer ont av att det satt fast ett plåster i det. Icke sa nicke.

Eftersom jag är en så pass intelligent människa (ehum) så tänkte ju jag då att jag kanske ska sätta dit en annan TYP av plåster, inte ett heltäckande så att säga, utan ett som släpper in syre med. Jättebra idé. Not. Det var lixom lite annat material i detta förband, vilket innebar att det fastnade ÄNNU mer. Oh the horrifying pain när det skulle lös. Katterna kollade på mig som om jag vore döende. Och det kändes väl ungefär så med.

Nu har jag varit utan plåster ett par timmar, för tro det eller ej, jag är inte dum nog att sätta på ett nytt. Men så fort jag kommer åt något, eller lägger fingrarna mot varandra, då är den där totala smärtan tillbaka.

Hur FAN kan ett sånt litet skitsår göra såååååå förbannat ont?! :'(

Strumpor!


Jag älskar strumpor! :D

Smått och gott

Fick bara känslan av att det var jättelänge sedan jag bloggade, men det var det ju faktiskt inte. Det var ju faktiskt igår. Minnet är bra men kort alltså.

Nåja.

Jag vet inte, jag har egentligen ingenting att skriva. Har varit på Selånger Marknad idag en sväng med Joanna och Mange. Mina älskade barnvakter... ;) Hihi! Det är aldrig tråkit att umgås med dem, är glada att ni är mina vänner... :) Det blev lite shoppat iaf, 14 strumpor för 100 kronor! Eeeeeexcellent.... :P Så nu drunknar jag väl i strumplådan om jag öppnar den. Äsch, lyxproblem. Jag tycker ju om strumpor...! Det kommer väl ett strumpinlägg framöver med bilder på underverken ;)

Annars då?
Mamma var här häromkvällen och assisterade bullbak. Bullar som i slutändan blev riktigt riktigt goda. Jag är nöjd! Har bjudit S på dem med, och fick ett tydligt "Mmmmmmm!" som reaktion, jag tolkar det som något positivt.. ;)

Efter marknaden idag fick jag en liten (?) dipp i humöret, så jag satte plattan i mattan och åkte ut till Pinnen. Älskade häst. Vi tog en lugn skritt till lögdösjön tur och retur och när jag var tillbaka på gården igen så kändes livet inte alltför skabbigt längre...

Dessutom - The cat's out of the bag, åtminstone en av "bag-arna". Jag gillar't!
Det där var nog det sista jag såg av Edit...

Mannen som köpte Edit var här för nån timme sedan för att hämta vinterdäcken. Jo, jag hittade källarnyckeln till slut, och det var ju tur.

Nåja, det var en trevlig karl iaf. Han och Edit kommer nog att trivas tillsammans. Och det allra bästa - Han kallar henne för Edit! :D Klockrent. Han frågade; "Jaha, saknar du inte Edit då?" Jag höll på att tappa hakan. Han skrattade och berättade att han hade berättat för sambon (eller vad de nu har för relation) att bilen hette Edit, och då tyckte hon direkt att den skulle de ha. Och hon sa nu med att det är klart att en döpt bil ska behålla sitt namn, och det ÄR ju faktiskt en Edit. Grymt sköna människor.

Men ja, det kändes overkligt att se nån annan åka iväg med MIN bil. MIN Edit. Nej jag vet, no more. Jag har ju Hjanne/Hjulle/Hjalle nu. Relationer förändras, även relationer mella bil och ägare. Haha.

Nej, om man skulle ta och gå en sväng på marknaden kanske? Det kliar i strump-nerven. Plus att jag vill att det ska bli kväll snart, vill få en kram... Det blev ju inget umgänge idag på dan eftersom han tydligen blivit dagvill och hade glömt bort att han var bortlovad redan. Typsikt, jag hade verkligen sett fram emot den här dagen med marknadsmys och eon-lunch... Men men, det kanske kommer fler tillfällen, vem vet.

Nej som sagt, frågan är ju om man ska ta en sväng på marknaden själv eller vänta tills imorgon och hänga på Mange och Joanna. Troligtvis blir det väl imorn, det känns sådär lagomt motiverande att åka dit själv... Fast då har man å andra sidan ingen annan att ta hänsyn till... haha. Det finns fördelar och nackdelar med allt.

Snark.

För övrigt så är jag trött med...

"Medaljen? Den lägger jag ut på Tradera"

Kulstötaren Jimmy Nordin säljer sitt SM-brons på Tradera.
"Medaljen? Den lägger jag ut på Tradera"

Uhm, excuse me? Visst är det väl riktigt bra gjort att "bara" vinna SM, och att därför se det som något av värde när man kommer trea, men alltså... Det känns lite väl kaxigt att sälja sina SM-medaljer på Tradera. Hur mkt kan de egentligen vara värda? Jag hade haft mer förståelse om det hade varit en "världsstjärna", typ Kajsa Bergqvist, Stefan Holm, Carolina Klüft eller Christian Olsson, men... No offence, men Jimmy Nordin har inte åstadkommit sååå mycket, åtminstone inte internationellt sett.

Nej jag vet, "Vad har du själv åstadkommit då?". Nej ingenting. Men det är inte riktigt det som är poängen.

En medalj, ett SM-brons, vad har det för värde för någon som inte själv vunnit det? Vad ska jag göra med någon annans medalj? Låtsas att det är jag själv som vunnit? Knappast. Skryta? "Jag har Jimmy Nordins bronsmedalj från SM 2010, vad har du?". Ehh, nej.

Om jag försöker se det från Jimmys synvinkel så okej, om man ändå inte vill behålla sin medalj och det finns en efterfrågan, så varför inte. Men vem, som är vid sina sinnens fulla bruk, vill köpa någon annans medalj? Det är väl bara det jag har så svårt att förstå.

Men ja, finns det en marknad så varför inte... Eller nej, jag kan fortfarande inte förstå det.

Jag gillar när det händer saker.. :)

"Plötsligt händer det".

Det måste vara en av de mest användbara reklamfraserna som någonsin kommits på. För det är ju verkligen så det är. Saker och ting kan förändras 180 grader från den ena dan till den andra. Eller what the heck - från ena minuten till den andra.

Jag satt och sträckkollade på One tree hill igår när jag hade kommit hem från S. En enda fras från en av skådespelarna, sedan satt jag och spottade ut två utkast till låttexter på mindre än två timmar. Här har man suttit och halvgnuggat på nåt "halvfabrikat" i nästan två veckor, sedan smäller det bara till och allt bara flyter fram. En väldigt skön känsla, vid min ära! Jag saknar sjungandet, och just nu kan jag ju knappt ens prata utan att hosta, så... Men men, även en hårborste kan användas som mikrofon när andan faller på ;)

Som om inte detta vore nog, så har jag kunnat åka till liebling tidigare än vanligt den här veckan med, känns också otroligt skönt. Säga vad man vill, men det känns som ett övervunnet "hinder" på något vis. Jag vet, jag är överdramatiseringarnas mästare, men det må väl vara hänt då.
Han kom hit i förmiddags med, trots att stackarn hade huvudvärk. Men det var mysigt att få hit honom en stund. Blev en mysig morgon/förmiddag som avslutades med lunch i Birsta. Som planerna ser ut just för stunden så ska vi luncha imorn med, på EON Arena (tvitvitvi, men god mat faktiskt) och kanske ta en sväng på Selånger Marknad.

Marknad ja... Det är ju på tiden, jag måste ju köpa strumpor... ;D

Nja, näe, det händer ju inte så mkt

Och egentligen skulle den här rubriken kunna passa in på så himla många olika delar i mitt liv. Men för att bara nämna några;

- Halsen. Jag hostar så fort jag försöker prata nån längre mening, skitirriterade
- Jobbet. Även idag har jag fått sitta med icke-talande arbete (igår KS-mail, idag KS-mail, Kundbrev, samt returpost). Problemet är bara att det fanns inga kundbrev i kön, returposten är avklarad sen ett tag tillbaka och KS-mailen kommer in med ungefär 20 minuters mellanrum och klaras av på max 3-4 minuter. Drygt, vid min ära.
- Humhum 1. Jag söker och söker men ingenting dyker upp.
- Humhum 2. Jag vet inte. Ibland känns det som att "ingenting händer" vore ett steg framåt?
- Humhum 3. Jag borde ta itu med det. Det är bara jag själv som drabbas om det fortsätter så här (ja, möjligtvis att S drabbas by ascociation och det är ju oxå dumt)


Hoppla, nu hände det visst nåt.
En kollega kom springandes längs korridoren, för att kasta sig mot en låst toalettdörr. Underhållning på hög nivå eller bara skitkul?? :p

Nånting som däremot är rätt kul är att jag har ett snitt på ca 15 besökare per dag på bloggen, och desto fler sidvisningar. Man blir ju givetvis rätt nyfiken på vilka som besöker, om det är ungefär samma varje dag eller om det är olika från gång till gång. Förstår ju såklart att det beror på att jag kopplat bloggen till Facebook, men vad gör det då egentligen? Det är kul med läsare... Även om det jag skriver mest bara är blaha-blaha... :)

Nej, men är det alltså tänkt att jag ska sitta här i två timmar till och rulla rummarna då? Upphetsande. Eller nä, inte så speciellt. Jag vill åka hem, jag vill åka till Pinnen, jag vill åka till S.

Nu Nu NU!

Jag läste nånstans...

.. att lyckliga människor inte behöver blogga. Jag tolkar det som att de inte hinner göra det, för att de är för upptagna med sina perfekta liv (höhö).

Nejdå, det är klart att många av vardagsbloggarna blir "gnällbloggar". Min tex. Jag är urbra på att spy galla i bloggen, för att sedan vara någorlunda positiv i det riktiga livet, eller IRL som vi internetmänniskor säger ;D moahahaha. Nörd.

Nej, skämt åsido. På ett sätt stämmer det väl, men samtidigt är det ju ren bullshit. Ta bara en titt på alla ämnesbloggar, sportbloggar, modebloggar osv osv, där handlar det ju mer om reflektioner än om gnäll.

Nåja, jag antar att jag hör till kategorin gnällspikar, om man nu måste välja. Jag skriver ju när det är något man funderar över, eller något man har reagerat på. Sen kan det ju handla om allt från en grodinvasion längs landsvägen, konstiga saker folk gör eller saker man funderar över när man är allmänt olycklig. Samtidigt, man vill ju inte att alla ska veta allt... lösenordsskyddade bloggar kan vara bra ibland kan jag tro.Tvära kast.

Kollade runt lite på google häromdagen, och det verkar som att hoppet helt är ute för min (davids... ehum..) externa hårddisk. Det stog nåt om att om den låter på ett visst sätt, som denna gör, så är hoppet ute. Enda man kan göra är att skicka den till nåt tekniskt lab i norge (??) och få den fixad för en sisådär 15 000 spänn. Visst vill jag gärna ha tillbaka bilderna, men SÅ gärna vill jag nog inte ha dem. Nån måtta får det vara.

Däremot skulle jag behöva få fram en recovery-skiva till bärbara amilon, men det verkar ju inte heller vara det enklaste. Ska man köpa den så kostar den visst uppåt 50$ , och det lockar ju inte heller överdrivet mycket... Klurar på en annan lösning, men det går väl sådär bra det med...Idag har jag åtminstone varit lite huslig. Rösten kommer och går så det kändes inte som nån mening att jobba idag heller. Men för en stund sedan när jag faktiskt hade röst så passade jag på att ringa trafikledningen på jobbet för att kolla om det finns ngt jag kan göra på jobbet utan att faktiskt behöva hosta mig igenom 40 samtal. Troligtvis kommer jag få sitta med TV-support-mail, men det kan ju funka. Många av dem kan man ju besvara via mail, annars får man väl ta de utgående samtalen när rösten finns tillgänglig.

Huslig, jo. Jag har bakat tre olika sorters småkakor idag. Konstigt nog är jag fortfarande sugen på att baka, men det kanske beror på att jag inte gett mig i kast med disken än. Ska göra det strax dock, för kl 18 ska jag inta tvättstugan hos S (fanns inga lediga tider hos mig och han har ändå bokat tvättstuga till sig själv ikväll som han inte kan utnyttja) och tvätta massa sängkläder och handdukar och alla lägerkläder. Ska bli skönt att få lite rena kläder igen.


Vem vill komma på kalas hos mig om två veckor? ;)

Fredagen den 13:e

Details! Be ware! :P

Vaknade vid fyratiden imorse med ett helt igengeggat öga. Det var som klister och gick knappt att öppna. Det gav uttrycket evil eye en ny innebörd, åtminstone för min egen del. Tvättade rent och somnade om. Vaknade nån timme senare, samma procedur igen. Morr. Tredje gången gillt ett tag senare, men efter det har det åtminstone inte geggat igen på samma sätt. Är dock rött och eländigt och kliar som ett elände.

Jag känner mig så där lagomt lycklig... Suck!Annars knallar väl livet på som det brukar göra. Blev ju sjuk, men hostan börjar ge med sig lite faktiskt. Men istället kom ögat då förstås.

A tittade förbi en sväng igår innan han skulle jobba, och kastade ett öga på fantastiska lilla Hjanne. Och visst var det en drivknut som var problemet. Tydligen en som varit ett problem rätt länge med. Surt. Men men , det är väl sånt man får ta. Mamma kom förbi lite senare och lämnade sin bil med, så att jag slipper vara utan. Älska mamma <3 En kort sväng till S fick avsluta dagen. Att natten sen blev som den blev, ja det är ju inte så mkt att orda om.

Idag har jag inte gjort många knop. Häckat lite vid datorn, ojat mig över ögat, och sen kom S förbi en sväng med. Han ska åka iväg med några vänner över helgen och fiska och öla, sådär som karlar gör.. :P Så honom får man väl se tidigast söndag/måndag nu då. Men jag tror nog vi överlever det med, jag var ju trots allt i jönköping längre än så, och så är det ju tänkt att jag ska jobba i helgen med om jag är människa till det.För övrigt så är det Fredagen den 13:e idag, så då måste man ju passa på att fråga;

Vad har du råkat ut för idag?

Ett par trevliga dagar, minsann.

Det känns som att jag varit med S nonstop sen jag kom hem. Det har jag visserligen inte, men jag tror inte vi spenderat så här mycket vaken tid med varandra någon gång. Jag gillar't, mycket. Mysiga kvällar, mysiga mornar, mysiga däremellan, välbehövliga samtal och bara tid för oss själva.

Okej, jo, vi är väl egentligen alltid för oss själva. Det är väl egentligen bara cruisingen, vad jag kan minnas, som vi varit ute bland folk. Om man inte räknar grillningen hos mamma, någon gång när han kommit ut till stallet eller när vi hyrt film. Men det är ju inte riktigt samma sak.

Men men, jag vet hur läget är och jag "gillar" läget, så jag ska inte älta det något mer här.

Annars då? Gått och blivit sjuk. Känns ju helt fantastiskt bra.. Eller inte. På lördag börjar jag jobba igen. Det känns ju oxå fantastiskt bra. Eller inte. Hum...

Har för övrigt även fått hem nya bilen!  Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag tycker än. Just i skrivande stund känns det inte bra att köra den, den låter väldigt skumt från vänster fram, ungefär som om den kommer trilla i bitar vilken sekund som helst. Och det känns ju inte direkt bra... Men förutom det så fungerar den nog bra!

Nej, nu ska jag försöka ta itu med mitt sjuka liv och dra mig till Pinnen.

Jag älsk....Här är förresten bilder på min nya bil. HJN. Mammas förslag var Hjalle, men en sån har jag ju typ redan. Så det blev en Hjanne, haha.


Och en bonusbild som visar hur värdelösa folk är på att parkera hemma hos mig.... Suck.Att tänka efter före

Problemet när man har en blogg är att man kanske ibland skriver innan man tänker. Det kan ibland vara bra att fundera på hur det man skriver kan påverka andra. Visst, ibland är det kanske större chans att bli uppäten av en drake än att "fel" person ska hamna på just din blogg och läsa sånt du skriver. Men ändå.

Och inte bara det.

Det kan ju även vara så att man har en blogg, man vet vilka som läser. Man skriver om något vardagligt som hänt, nånting man gjort eller ska göra. Jag kom precis på att jag nog gjort just detta. Pratade med både Ninnie och Elin i början på veckan om att jag funderade på Ullared, men att jag inte hade bestämt mig och sedan sades det inte mkt mer om det. Som en impulsgrej så åkte ju sedan jag och Ninnie till Ullared, och jag glömde att säga det till Elin, och fråga om hon ville följa med. Så, förlåt mig hjärtat, jag hoppas att du inte tog illa upp, det var inte min mening.

Men, på samma sätt kan jag ibland läsa andras bloggar. Läsa vad som skrivs, och på någon nivå känna, att det där borde varit jag. Eller, att jag oxå vill vara med på olika aktivteter eller si och så.

Så, jag vill be om ursäkt till den, om någon, som tagit illa upp av att läsa min blogg. Jag har även lärt mig själv, att om man inte vill veta, då ska man inte läsa. Så därför tog jag precis bort ett av mina bokmärken, som får förbli anonymt.

Ibland mår man bäst av att inte veta.

Hemma igen!

Som alltid är det med väldigt delade känslor. På ett sätt är det ju väldigt skönt, för trots allt är det en väldigt intensiv vecka och det känns som att man jobbar även när man sover. Men samtidigt är det ju väldigt tråkigt, man fäster sig vid folk och det är riktigt tråkigt att skiljas åt.

Hur som helst så vill jag väl säga att det var varit en riktigt bra vecka! Härliga ungdomar, bussiga (och busiga!) hästar och att inte förglömma - världens bästa Ninnie.

Det som är lite tråkigt är att man som lägerledare knappt tar några kort alls. Men jag vill tipsa er om att besöka Sara Huhtanen på Facebook och kolla in hennes album "Vissmålen <3", hennes bilder är helt fantastiska.

Nåja. Lägger upp några bilder här under med, som komplement till de jag redan lagt upp. Dessutom finns samma bilder även på "fejjan".

I söndags var jag och Ninnie till Ullared. I like! Det var massor med folk, som vanligt, men vi överlevde och kom ut med rätt vettiga grejer. Jag överskred min planerade budged med 14 kronor, så jag tycker att jag gjorde det rätt bra ändå. Och köpte ändå inga väldigt onödiga saker, det var väl iofs benskydden och martingalen till Pinnen som kan tyckas vara onödiga. Annars var det nog bara sånt som jag behöver (ja, man kan aldrig få nog av söta strumpor! Alltså behöver man dem).  Tog vägen förbi Taberg på vägen hem och köpte en extremt tidig, men värd, julklapp till Leif. Mig vara mkt nöjd.

Fy fan vad jag är less på hemlighetsmakeri. I alla möjliga sammanhang.
Sådär, då fick jag det sagt med.

Hemresan igår gick bra. Hade helt sinnessjukt dåligt väder emellanåt, och med undantag för det och ett litet sidoäventyr så gick hela resan mycket bra. Kom hem strax efter 17-tiden, slappade hemma lite, duschade och myste med kissarna, och sedan åkte jag iväg till S. Härligt att träffas igen, har saknat honom. Hade en väldigt mysig kväll, sov väldigt gott, och hade en väldigt mysig morgon därtill. Behöver jag säga att det kändes väldigt bra? ;-) När han åkte iväg till banken och andra ärenden så låg jag kvar i sängen, sov läääänge... Klev upp efter 12 nångång... Haha! Underbart att sova i en normal säng som inte är omgiven av femton triljoner flugor!

Nu sitter jag hemma i min egen lägenhet och bara njuter av att vara hemma igen. Ska iväg till S sen ikväll, äta middag tillsammans och bara ha det bra. Ser fram emot det.

Nåja, här kommer lägerbilderna.


Det där med längtan och saknad.

Jag vill först bara säga att jag bloggar från laptopen nu, första gången på evigheter. Den är glapp i tangenterna och jag är skittrött, så jag tänker inte lägga överdrivet mkt ork vid stavning och sånt. Kapisch?
Men det där med längtan och saknad. Jag tycker det är jobbigt. Jag blir som en hormonstinn tonåring (jag är just nu omgiven av dem, så jag vet vad jag talar om) som varken vet ut eller in. Jag vill säga precis vad jag tänker på, men så pass mkt koll har jag så att jag kan behärska mig lite. Några små meddelanden, men jag har en tendens att ångra mig direkt efter. Känns som att jag säger för mycket, att jag blir för efterhängsen.
Men ja...
Längtar gör jag. Och saknar gör jag. Efter eller till vad, det är en annan fråga.
Nu ska jag iaf sova.
Natti.

Livet på läger!

Här kommer en liten smygtitt på veckan so far... :)

Vi har det bra här på lägret!
Som sagt, vi har det bra på lägret... ;-)


Ny bil!

Denna pärla finns nu i min ägo, och vi ska bekanta oss till veckan när jag återkommer till sundsvall!
Mamma tycker att jag ska kalla den för Jalle, fast... Jag har ju redan en sån... ;)


Var inte för optimistisk...

... ljuset i tunneln kan vara ett tåg.

Ibland har man bara en sån himla lust att skriva av sig. Men allt passar inte att dela med sig av på ett offentligt forum, så som en öppen, oskyddad blogg är. Därför tänker jag inte skriva något här.

Det hade ju varit en annan sak om man hade haft en hemlig, lösenordsskyddad blogg...

Hejdå Edit

Nu är Edit såld.

Edit kommer att vara saknad... :(Jag kommer att begå mord den här veckan!

Ja, till och med massmord, för att vara exakt.

Det började redan igår kväll. Innan jag kunde somna på mitt rum så slog jag väl ihjäl en sisådär 15-20 flugor. Och det är då när jag inte överdriver.

Nåja. Kort sammanfattning.

Torsdagkvällen var guld. Köpte med mig en blomma till S (jag kan ju vara sådär lite småpysslig när jag sätter den sidan till) som jag tror, och hoppas, var uppskattad. Åt god grillad mat tillsamans och han tog sig en titt på mammas rykande lilla golf. Och efter hans fingerfärdighet så har den faktiskt inte rykt ngt mer! Awesome vid min ära.

Det blev hur som helst en väldigt slapp och ledig kväll med någorlunda tidig sänggång, det går rykten om att man faktiskt måste sova på nätterna för att orka med att jobba på dagarna.

Kan ju finnas lite sanning i det...

Nåja. Arbetsdagen på fredagen kan man ju säga lite allt möjligt om. Den beryktade filmen från morgonuppstarten fick bara halva teamet se, men alla hörde talas om den. Och alla fattar vinken. Rikspuckon. Det är allt jag har att säga. Rikspuckon.

För övrigt gick dagen seeegt. Jag, Viktor och Lisa, som för övrigt gjorde sin sista CH-dag ever, tog en lunch på Big Boy. Gottade oss rejält. Sen var det bara att gå tillbaka och knega de sista timmarna.

När arbetsdagen var slut var det inte mer att göra än att packa ihop sitt pick och pack och bege sig hemöver. Skjutsade hem både Lisa och Viktor, sedan blev det en sväng till ICA Maxi för att inhandla färdkost. Åkte sedan hem, plockade fram allt som kan tänkas behövas under veckan (och även sånt som inte kan tänkas behövas, man är väl en expert på att överpacka??) och la fram det på sängen. Konfererade lite med S, bestämde mig för att åka dit, umgås lite och göra nån macka inför resan (jag har aldrig bröd hemma) och tänkte då passa på att gå ner i källaren och hämta resväskan samtidigt.

Del 2 av den planen sabbades rätt omgående när jag insåg att jag inte hittar källarnyckeln. Alltså, varken nyckeln till källardörren, eller nyckeln till hänglåset på mitt förråd. Grattis Näsberg. Första tanken blev givetvis panik. Nåja, det var väl därför Gud skapade IKEA-kassen tänkte jag, och gav mig sedan iväg till S. Det slog mig inte förrän en stund senare att man kan ju faktiskt använda "sports-bags" att packa i, vilket jag senare gjorde.

Tanken var ju att jag skulle somna tidigt förstås, ladda inför den 72 mil lång resan. Det blev inte riktigt som jag hade tänkt. Somnade väl runt 2-tiden, så där lagom lämpligt.

Klev upp strax innan 8 igår iaf, och fixade det sista inför avresan. Strax efter 9 var jag redo att bege mig, sade adjö till de fyrbenta och styrde kosan mot Granloholm för att hämta GPS-en från volvon. Pratade lite med Andreas, han var på väg norrut och tyckte att vi borde ses en kortis innan jag gav mig av. Inte mig emot. Vi sammanstrålade efter Njurunda redan, och blev kvar där lite över en halvtimme. Ja, det gjorde ju att jag blev ännu lite mer efter schema, men va fasen, det bjuder jag på. Det blev en stunds filosoferande i lastbilen innan vi både gav oss iväg åt skilda håll.

För övrigt så gick resan väldigt bra! Hade väldigt behagligt väder ända ner till sthlm, så där lagom mulet så att det gick att hålla en duglig temperatur i bilen. Att ta sig igenom Stockholm gick förvånansvärt bra, strax därefter dök dock solen upp, och den tidigare behagliga temperaturen i bilen var som bortblås. Varmt som i en smältugn blev det. Urk.

Men jag tog mig fram, hel och välbehållen, till Jönköping. Det blev lite kramkalas när jag kom fram, såååå underbart att träffa alla de här underbara människorna igen! Gick runt på gården och småmyste, kollade lite när Ninnie red, planerade veckan lite diffust med Maria osv. Det blev relativt tidig sänggång när jag insåg att mitt mobila internet inte fungerar, samt att min dator inte ville låta mig titta på någon av de filmer som jag hittade i allrummet. Kvällspratade lite med S och mamma, sms-ade lite med gode Andreas och sedan (efter att ha begått flug-massmord) så sov jag.

Och behöver jag ens förklara hur underbart det är att vakna, kliva ut genom dörren och mötas av detta;RSS 2.0