Sammanfattning av det 25:e levnadsåret

2009

Augusti:
Födelsedagen firades med familj, vänner och A. Ja, han räknas ju oxå till vännerna, men inte till den vanliga skaran så därför får han en egen bokstav... :P Månaden avslutades med lastbilsåkande - what's not to like?

September:
Mitt livs första besiktning, Edit gick inte igenom prickfritt. Fick hjälp av A att byta bromsar, men han fick se sig besegrad på ett hjul, där ett igenrostat bromsok satte P för vår framfart. Förutom det så satte jag fart med pluggandet, läste Pedagogik på distans i Umeå. Skaffade en fin "ny" soffa från SecondHand för 250 kronor, fynd! Skaffade även ett skrivbord och fortsatte sakta men säkert inredandet av lägenheten. Jag fick reda på sanningen om någon och något som jag hade misstänkt, det var hårt, men bra att veta. Och så var det ju hockey igen!

 

Oktober:

Det blev en tripp till jönköping på höstlovet, en hel vecka. Liftade med A och hans chef och fick då för första gången uppleva hur det ser ut när en fartkamera fotograferar syndare! Väl där fick jag ett samtal från StudentConsulting som ville att jag skulle komma på intervju för ett jobb. Skötte om han som var sjuk, hjälpte syrran och köra skrot från köket och fick en sen och EXTREMT oväntad födelsedagspresent av A. Hjälpte pappa att vintertömma sommarstugan. Hann med både basket, hockey och klubbmästerskap i hoppning på SRK.

 

November:

Började mitt nya jobb på Com Hem! Första snön kom, och pappa hade 60-årsfest på Värstaborg. Även systern fyllde år, det får man ju inte glömma.

 

December:

Vidareutbildades till tv-supportare på jobbet. Com Hem bjöd även på julfest med Dogge Doggelito som hemlig gäst. Kollade på julshow på SRK där Joanna var med i Ferdinand-sketchen, grymt! :D Julbakade, det blev både pepparkakor och lussebullar. Det kom sinnessjukt mkt snö, och det var knappt man tog sig ut från parkeringen. Men till jobbet tog jag mig till slut ändå. Julafton spenderades i Matfors hos moster Eva, fick även besök där ute av käre A som tomtade sig runt i trakten och delade ut julklappar. Nyårsafton spenderades i Indal med kära syster hos Robin och Camilla och deras vänner. Passade på att spela in Tildas dopsång i studio, JÄÄÄÄÄVLAR vad kul det var! Jag vill spela in mer! Tolvslaget firades med att syrran blev "mulad" av Robin mot en bil, slutet gott, allting gott.

 

2010

Januari:

Therese och Anders fick tillökning av lilla Nellie! Det blev ett par besök i Fjällräven Center, med blandade resultat. Och så jobbade jag. Och om nån undrade så jobbade jag med...

 

Februari:

Jag jobbade. Och det kom mycket snö. Umgicks en del med A och fick ta del av hans frukostmakaregenskaper med stekt limpa, stekt ägg, typ nån het krydda och... nånting mer, jag minns inte. Underligt, men gott! Resten av februari är mer eller mindre ett stort svart hål... Men jag jobbade säkert en del.

Mars:

Dags att åka ner till Jönköping igen. Denna gång blev det sittplats på ett natttåg - ALDRIG MER. Åkte med Maria till veterinären med Acenom, för man måste ju jobba när man har semester? :) Red ut i vackra snölandskapet med älskade Ninnie <3 Frös ihjäl på kullen, 11 grader inomhus, undra på att man höll på att dö. Födelsedagsfirande av både Therese och Emma. Tvättade bilen på alnö, bakluckan öppnades och jag fick springa ut i biltvätten för att stänga den. Sen åkte jag ju lite lastbil med. Och jobbade.

 

April:

Nya bestyr med Edit. Påskmiddag hos mamma och Leif. Jag och Emma sjöng på Nellies dop, låten som vi skrivit tillsammans. Mkt uppskattat. Jag träffade S <3 Stiftade även bekantskap med älskade Pinnen. Åkte lite lastbil. Åt middag i härnösand med mostrarna mamma och syrran på Amenta, underbart!

 

Maj:

Åkte till Emma i umeå och gjorde valborg osäkert. Rajdirajdiraj som man säger. Kom hem och fick krypa ner hos S igen. Red lektion på Naomi som mer var rodeo än något annat. Men jag satt kvar iaf. Timrå hästsportförening hade öppet hus och jag var där och klappade på pinnen som körde barn runt i skogen. Åkte även bakom tineke och naomi med Per-Ola, underbar känsla, fina hästar.

 

Juni:

Jobbade, så klart. Umgicks med älskade S. Sjöng på dop igen tillsammans med syster, vi är ett bra team <3 Köpte rosor till mig själv, för jag tyckte att jag skulle ha dem. Var hos Pinnen. Firade Joanna. Åkte lastbil - med S. Första och sista gången, visade det sig. Men trots hemlighetsmakeriet så var det väl då vi sa att vi var ett "vi". Och jag svävade på små rosa moln. A hjälpte mig att fixa lyset på bilen inför besiktningen, och edit gick igenom utan en anmärkning.

 

Juli:

Fick ett hysteriskt jobbigt bett (eller ngt) på låret, ville bara amputera benet... Något senare fick jag även någon slags utslag på båda underbenen vilket fick mig att ännu mer vilja amputera båda benen... Fruktansvärt klåda som inte kan beskrivas... jag började dessutom att blogga väldigt mkt mer intensivt än vad jag gjort på de senaste åren känns det som. Och jag gillar det! Något som jag däremot inte gillar var att ångesten kom allt tätare.. och vart allt jobbigare... jag kan inte förklara vad det beror på, det blev bara väldigt jobbigt stundvis... och jag är så glad att jag hade S att stödja mig på... annars var det även dags för sommarens första dopp, med S. många andra planer blev inte alls vad jag hade trott eller hoppats, men jag överlevde ändå.

 

Augusti:

Åkte ner till jönköping och jobbade läger en vecka. Älskar vissmålen och folket, och hästarna där. Det blev en del semester från Com Hem. Lyckades bli sjuk, både förkyld, ögoninflammation och hosta som hållit i sig hela månaden. Värst av allt - S gjorde slut. Det gör ont i hjärtat, varenda dag... Men jag måste säga att det stöd jag fått av A har varit mer än jag väntat mig. Älskade vän som funnits där och stöttat med ord och kramar... Det är värt helt otroligt mycket. Och älskade familj och vänner som funnits där med stöd och tröst, vet ni om att jag älskar er?

(Bara så att inga missförstånd uppstår, den här bilden är från hösten -09.)

 

Sista dagen på det 25:e levnadsåret blev nog den värsta hittills. Känslan av att vara sååååå nära att förlora en person som är så viktig... Den går inte att beskriva, och det gör ont i hjärtat att veta att jag kan ha förstört något som är så viktigt för mig... Det kändes lite bättre nu ikväll, men jag vet inte om jag inbillade mig. Nu känns det som förut igen. Jag vet inte vad jag ska skriva... Det gör bara så otroligt ont i hjärtat just nu och det känns som att jag inte kan andas...

 

Jag hoppas att år 26 blir bättre än 25 - det är ett som är säkert....


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0