Senaste nytt

Jag tackar för era goda idéer ang min kurslitteratur! Jag har kollat på både biblo (alla fyra böckerna jag behöver finns), och jag har kollat på kurslitteratur.se där oxå samtliga fyra böcker finns! Så nu ska jag bara bestämma hur jag ska göra. 1400 blev det kvar efter räkningarna, tack vare mammas sommar-bidrag. TACK MAMMA!

Sen måste jag bara visa dessa tre bilder, för kissarna är så himla söta :-) Fast ögonen blev konstiga på den ena, och bilden på min favvo är kass, men skit samma!



Jag tror kissen i höet heter typ Pysen eller nåt, men jag kallar honom Monster. Det är roligare, haha :-) Den andra kattungen, som jag inte heller vet vad den heter, är dock min favorit, världens sötaste lilla kisse och huuuur gosig som helst. Man blir ju sugen att ta hem ännu flera katter, hahha, men lugn nu, det ska jag inte göra. Jag kan ju gosa med dessa två i nån vecka till iaf! Sen får man väl komma tillbaka och hälsa på med.. :-)

Nu ska jag dock åka hem till mina egna små dårar, måste packa ner det sista nu. Ledig tisdag, på onsdag får jag nyckeln (ledig då med) och på fredag ska David hjälpa mig att flytta grejerna eftersom både han och jag är lediga då. På lördag är det dags för bröllop, ska bli jättekul! Vilken vecka...!

Ve och fasa

Satt nyss och kollade efter de 4 böcker som skolan anser att man ska ha till terminsstarten. 900 äckliga kronor var det billigaste jag hitta för de fyra! På Adlibris, på Bokus kostade de 927. Stor skillnad, verkligen. Blä. Har jag tur så har jag råd med EN av dom till terminsstarten. Borde kanske beställa den som den som är markerad med två **, för den är tydligen särskillt viktig. Det är dessutom den som är billigast, 138:- på Bokus, 143:- på Adlibris. Den enda boken förresten som var billigare på bokus. Jaja, får väl se vad som händer. Nu måste jag dock hoppa i säng så jag orkar upp till praktiken imorn.

En tidig morgon, ve och fasa. Hehe. Jag gillar inte mornar.

En liten häst-helg

Tro det eller ej, men jag hittade faktiskt till den där hästloppisen igår! Efter lite hjälp från David, förstås. För jag har ju noll lokalsinne. Men jag var åtminstone på rätt väg! Fyndade lite, mest böcker. Om hur man lägger upp lektioner, grunden till varför man gör olika rörelser, hur man gör olika rörelser, alltså hur man instruerar andra. Kan vara nyttigt inför skolan! Sedan blev det även två böcker om hästens utfodring. Det ska vi nämligen läsa om i skolan, och jag är sååå dålig sånt. Kan behövas lite extra plugg inom det området. Och mitt sista fynd var ett par söta panelgardiner, dom fick David. Men vill han inte ha dom så tar jag tillbaka dom, hihi :-) 50kr pungade jag upp för mina fynd. Inte så farligt.

Åkte till David, mellanlandade lite, slängde av mina fynd. Fortsatte till A6. HIttade faktiskt en klänning till bröllopet! 149kr på H&M, bild kommer ev senare. Gul är den iaf. Ska antingen ha en lin-kavaj till, eller nån slags bred "halsduk" att ha över axlarna. Återstår att se. Köpte även flyttkartonger på K-Rauta för 138kr, billigaste jag hittade. Fattar inte att sånt är så dyrt?! Blev väl lite väl mkt pengar ut igår, men... Ptja... Aja. Senare åt vi hos Davids föräldrar iaf. Köttfärssås. Mums.

Blev tidig kväll igår eftersom David skulle upp vid 03. Jag med för den delen, för jag skulle skjutsa honom till jobbet. Vad gör man inte för att få låna en bil? Insane. Jag var dock inte så trött som jag trodde jag skulle vara när jag vaknade, men jag vaknade inte av Davids alarm. Han berättade senare att när alarmet gick, och han drog åt sig täcket så hade jag sagt: "Meh!" Hahaha det låter ju som ett typiskt Erika-ljud iaf. Jag sov väldigt gott iaf! När jag hade lämnat honom åt sitt öde på Fågelsta så åkte jag hem till mig och sov vidare. Vaknade vid... tja, vad var den? 9.30 tror jag. Rätt hyfsat. Klädde på mig, gjorde mig iordning och åkte till Bankeryd. Det är rikschampionat för Knabstrup-hästar där.  Det var paus när jag kom. En haltimme senare var det dags för "talang-bedöming" av unghästarna. En 2-årig hings, såååå snygg, en 3-årig vallack, och ett 4-årigt sto med föl vid sidan! Ack så charmigt. Vallacken vann, stoet tvåa och hingsten trea. Hingsten fick dock något slags specialpris för att den var fint visad och hade ett väldigt bra temperament för en hingst i den åldern. Snygg var han oxå, hehe.

Sen vart det paus. En två timmar lång paus! Inte orkar jag gå omkring där och skrota i två timmar, finns ju inget att göra undertiden. Fattar inte varför de har två timmars paus. Meningslöst. Jag bestämde mig iaf för att åka hem och äta, och så åker jag nog tillbaka sedan. Om ca en halvtimme eller något. Då ska kameran med, jag grämer mig för att jag inte tog något kort på hingsten! Fy mig.

Nu ska jag iaf äta lite, ta kort på mina fynd och klänningen, och sedan får vi se om jag återkommer före eller efter Bankeryd.

Tjingeling

Failure to launch (Hemma bäst)

Helt klart bättre än vad jag hade trott. Var lite skeptisk till den innan, just för att de flesta filmer av denna typen som jag sett det senaste halvåret bara floppat. Denna var då bättre än väntat, men jag gillar ju båda huvudperson-skådespelarna, Sarah Jessica Parker och Matthew McConaughey.
Den började även lite halvsegt, men ju längre jag tittade desto mer fast blev jag... :-) Nu har jag två filmer kvar, Barnaskrik och Jäkelskap, och RENT, men jag ska inte kolla på dom ikväll. Imorn kanske. Man får ju hyra dom i 7 dagar, så det är ju inte direkt nån brådska!

En annan film som jag är ruskigt sugen på är Simpsons-filmen. Längesedan jag var på bio, men å andra sidan så är det så mkt utgifter den här månaden, och så lite pengar. Alla räkningar ska betalas, bröllop om en vecka (en klänning och en present vore ju fantastiskt bra om man kunde köpa...) och sedan börjar ju skolan den 20:e, och det stog att 4 av böckerna bör man ha vid kursstart. Sen är det ju även hästmässa och så kommer förhoppningsvis Joanna och Mange på besök, och... öhh.. och.... öhh... Vad har jag glömt? Aja, det märker jag väl. Sova nu iaf. Gonatt!

Lite blogg, men mycket regn

Jag är så trött på regnet nu. Vansinnigt less är jag! Jag vill sola, och framförallt bada! Men än så länge så verkar det inte direkt lovande. Men sommaren är ju inte slut än på ett tag! (Har jag bestämt.)

Jaha, veckan som gått?

Ledig måndag och tisdag. Gjorde väl inget direkt vettigt, vad jag kan minnas. Nån av dagarna så hjälpte David mig med min dator, kopplade ihop den med en annan skärm. Sedan flyttade jag över mina jag-vill-ha-kvar-filer till Davids externa hårddisk, och så var det klart med den saken.

Nej, det är rent av altzheimers på mig just nu. Har jag gjort nånting den här veckan? Ja, det borde jag väl ha gjort...? Packat lite, men nu är det slut på kartonger. På praktiken då? Hmm ja, det är storstädning i stallet som pågår. Under måndagen och tisdagen så hade Anna (en granne, som oxå hjälpte till med höskörden) städat ut hela stallet, tömt alla boxarna på torv, och tvättat stället med ångtvätten. När jag kom i onsdags tvättade vi ur det sista, och sopade ut allt vatten ur stallet. Därefter, gick vi från golv till tak, så att säga. Taket ska nämligen målas vitt, så vi började med att måla runt lamporna och kanterna. Tid tog det, vi hann klart med stallgången tills att jag skulle gå hem. Jag hann även med att skvätta lite färg i ögat, och gissa om det sved! Hua... Men det gick bra iaf, det sved bara en stund.

Igår kom litteraturlistan till första delen i skolan, pedagogik-delen. Yes! Spännande! Var ner till akademibokhandeln en sväng, men där fanns inte en enda av de böckerna som vi ska ha. Ska väl kolla bokus eller nåt annan nån dag framöver, jag tog med mig litteraturlistan hit till david. Har även tagit med mig räkningarna och bankdosan, måste ju passa på när man har en dator inom räckhåll.

Ikväll är det filmkväll för hela slanten. David jobbar, kommer väl hem om några timmar. Jag slår precis igång kvällens tredje film. Hyrde fem filmer ikväll, 5 filmer, 7 dagar, för 80kr. Inte alls illa tycker jag! Vad blev det för filmer då? Jo...

Snålvatten och Jäkelskap
Barnaskrik och Jäkelskap
Ella Enchanted
Failure to launch (Hemma bäst)
Rent

Inledde med Ella, fortsatte med snålvatten. Nu satsar jag på hemma bäst innan det blir dags för sängen. Får väl se om den är nåt o se. Ska väl ta o koncentrera mig på filmen nu... Har inget intressant att skriva ändå.. :-)

Imorn blir det iaf hästloppis, intressant. Natti

Tjejsnack v. 29 + 30

Datastrul är ingen höjdare, så tjejsnack har lixom fallit bort. Så även tisdagstema, eftersom både kameran och datorn är mer eller mindre paj. Men här kommer iaf lite tjejsnack.


Vecka 30
Underverk (Klickbara länkar i frågorna)

  • Vilka av Sveriges [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
    Jag har sett Göta Kanal (kanalen, inte filmerna, hehe), och Globen har jag varit i några gånger. Ringmuren i Visby skulle jag väldigt gärna vilja besöka.
  • Vilka av Världens [7 underverk] har du besökt/vill besöka?
    Har inte besökt något av dom, men skulle vilja besöka alla! Fantastiska platser verkar det vara.
  • Vilken plats/byggnad skulle du vilja kalla ett riktigt underverk och varför?
    Oj...  Det första som kommer upp i huvudet är de där stenarna som jag för allt i världen inte kommer på vad de heter just nu... Börjar det på H tro? Neej, Stonehenge heter det ju. Det vore coolt att se. Och typ Niagarafallen, eller... näe, jag och namn! Suck. Jag vet vad jag tänker på iaf... skit samma
  • Vilken artist skulle du kalla för ett riktigt underverk och varför?
    Peter Forsberg... ;-)
  • Har du gjort något som i dina ögon är ett underverk, vad?
    Nja det vill jag nog inte påstå.. :-)



Vecka 29

Veckans frågor kommer från Paula
Vad har du alltid hemma?

  • I skafferiet?
    O'boy
  • I kylen?
    Mjölk
  • I frysen?
    Hmm.. Numera bladspenat, annars brukar det ofta finnas kycklingfiléer
  • I kryddhyllan?
    Örtsalt, grillkrydda, svart- och vitpeppar
  • I fruktskålen?
    Har sällan någon fruktskål, men äpplen eller bananer är det som finns hemma om det är frukt på G.

Min nya bikini

... som David köpte åt mig när vi var på Öland. Fin-fin!


Jag må vara tragisk....

Men jag saknar internet och min dator.. :-S

Det är ju när man är datorlös som man kommer på saker att blogga om. Rätt typiskt.

Just nu har jag dock inte så mkt att blogga om. Arbetsveckan (mån-ons) gick bra. I torsdags var jag och David på Öland, han fick en körning (med chefens personbil) till Kalmar, och då tyckte chefen att vi kunde ta en tur ut på Öland när vi ändå var i krokarna. Schyyyyst. Vi irrade runt lite runt bron medans vi funderade på vad vi skulle göra, bestämde oss för att åka upp till Borgholm. På vägen dit hittade vi nån liten outlet-affär, David köpte ett par byxor till sig och en jäääättefin bikini till mig. Lycklig flickvän. Vidare. Kom fram till Borgholm vid 17 kanske, lallade runt lite innan vi gick till Wilmas för lite käk. Räk- och grillbuffé låter väl gott? ÄT INTE DÄR. Inte den buffén iaf... Om det står "Ät så mkt ni vill" så är det väl det som gäller? Vi gick till grillen, fick varsin (kall) köttbit, och fick meddelandet att det dröjer fem minuter innan pommes-en är färdiga. Jaha... 5 minuter gick, David gick tillbaka till grillen, men fick samma svar. 5 minuter. Jaja. Köttet var nu äckligt kallt, vi tänkte, "ät så mkt du vill-buffé, vi tar nytt kött". Eller? "Nej det är slut på kött". Va?! Jag och David var sura, vi gick till kassan och fick nästan pengarna tillbaka. Men inte för (den avslagna) läsken, för den hade vi ju druckit (en mun) av.

Vi gick ner för gatan, och åt istället på Mama Rosa, eller vad det hette.  Beställde pasta, myyycket godare. Visserligen liiite kallt, men det gick åtminstone att äta. På gräsmattan bredvid Mama Rosa hade Skadia och  Pannakakskungen (?) nån slags kampanj, och bjöd på pannkaka, glass och sylt. Det blev våran efterrätt, vi tog varsinn och gick ut till hamnen och satte oss. Myysigt. Vi var där ute en stund, sen tog vi bilen och förflyttade oss några kvarter (vi tänkte åka hem, men stannade på en mysig gata innan). Hittade några roliga affärer, köpte glass, och utanför en av affärerna stog en brasiliansk kille som jonglerade med fotbollar. En riktigt kul show hade han, jag skrattade hur mkt som helst. Men han var inte bara rolig, han var otroligt skicklig med. Jonglera med FEM fotbollar, det är det inte alla som kan....! När showen  och glassen var slut, åkte vi hemåt. Vi stannade dock till en snabbis vid Borgholms Slott, bara för att ha sett det. Häftigt var det. Sen åkte vi hem.

Här finns bilder från vår lilla Ölandsvisit!

Fredag. Var på Uppegården vid 9.30 - dags för höskörd. Vi höll på från 10-20 ungefär, och hanterade totalt ca 2,5 ton hö. Ja, det är sant. Helt sjukt. 2300 balar ungefär, tyckte jag Gert sa. Inte så konstigt att jag har träningsvärk idag eller?!

Idag är det lugnt. David är på mounatinbike-SM, och jag ska åka dit strax med. Kan ju vara kul att kolla, för all del! Ja, om nån undrar så är det Davids dator jag använder nu... Hehe :-)

Datorlös

Datorn ska ut på resa till Västerås för att bli lagad. Troligtvis nåt fel på lamporna i skärmen och alltså inte virus. Troligtvis alltså.

Åt hallon direkt från buske igår. Mums.

Ny ponny på praktiken. En liten shettis som heter Lisa. Så söööt. Idag kanske vi ska börja med höskörden. Humhum.
Hallon! Gott

Datahaveri?

Jag undrar hur man vet om man har virus eller bara något "annat" problem? Jag har nämligen ett problem, vet dock inte orsaken. Min skärm är helt svart, nästan. Man kan se konturerna av nåt fönster i bakgrunden, men muspekaren går inte att röra, och datorn känns allmänt död. Jag fick ett tips om att jag kanske kommit åt någon av de "blåa" tangenterna som finns på bärbara datorer, jag har dock inte haft möjlighet att testa om det stämmer, för jag är hos David nu. Jag kommer bli otroligt bitter om det är formatering som gäller (fast det har iofs varit läge för det i.. ptja, ett år ungefär), eftersom det försvinner så mkt grejs då... Musik, filmer, spel, program, BILDER. Bilderna svider såklart mest, resten går ju att återfå om man bara vill. Men det känns ändå rätt surt. Men förhoppningsvis så är det bara nåt "annat" problem som går att lösa, men det är klart man är lite nervös.....

Fredagen den trettonde

I'm not worried. Jag flyttade ju faktiskt till jönköping på Fredagen den 13:e, och se hur bra det har gått. Visserligen har jag ingen bra dag rent humörmässigt, men det kan fortfarande ändras... Får la se.

Done and done!

Eländig natt. Sov inte många timmar alls, var helt knäckt när jag vaknade. Tog mig dock till stallet, och väl där började jag piggna till. Hämtade hästarna i hagen, pysslade med dom ett tag, Carma stog även och sov  medans jag pysslade med Sparky. Öppnade upp ännu en hage åt dem innan de fick gå ut, nytt fräscht gräs är mumma i en hästmage :-) Kände dessutom att jag ville pyssla lite extra med dom efter den där fruktansvärda tråden jag länkade om igår... Troll eller ej, det var en otäck tråd.. Gick iaf tillbaka till stallet, mockade och städade rent, sen var det frukost.

Kattungarna som dom skaffat är ju dom sötaste.. :-) Simba / Tuffsen (dom har inte bestämt namn riktigt tydligen...) klättrade upp på mitt byxben, och låg i mitt knä under hela tiden vi fikade :-) så mysig, liten och sööt!

Efter frukost - städning av sadelkammaren. Det blev totalt 8 grovrengjorda sadlar (både sadelsåpa och läderbalsam, i omgångar alltså) och två tvättade täcken. Det tog sin lilla tid. Vid 12.30 dök min handledare från AMS upp, jag visade henne runt, och hon pratade med Gert. Lite generande, men han verkligen öste beröm över mig! Han säger alltid att jag "har ett öga som kan se helheten", att jag lägger märke även till de små sakerna. Inte bara åker med och lallar runt, typ. Jag blir riktigt stolt, han är ju ändå en erfaren hästkarl. När handläggaren åkt städade jag upp efter mig i stallet, och sedan var dagen slut.

Åkte till Huskvarna och knyckte Davids bil, skulle skynda mig till NKBo så jag hann skriva på lite papper. Min uppsägning är nu slutgiltig, jag ska vara ute ur lägenheten kl 09 den 15/8. Imorgon ska jag ringa Linda på Din Bostad, och fixa kontraket med nya lägenheten. Får väl se när jag flyttar in. Sista hyran på hulu-lägenheten blev 1500, ska jag betala full hyra på den andra lägenheten (dvs om jag flyttar in den 1:a) så blir det ju ca 4000 i hyra. Kanske inte så farligt, men jag vet ju inte hur mkt jag får ut i slutet av månaden. Vill ju helst flytta den 1:a, men... kanske jag kan flytta den 10:e eller nåt? Då har jag ju ändå ett par dagar på mig. Aja, skit samma. Måste ju ändå prata med Linda, hon kanske säger att det är 1:a som gäller, det vet man ju aldrig. Det får jag la veta imorgon då.

Ikväll ska jag sova tidigt. Är trött som en gnu, och hoppas jag kommer kunna sova bättre inatt.

Jag vill äta "min" spenat-vitlök-bacon-ostsås-pasta-gegga. Man kanske skulle ta o laga till sig lite... *fniss*

Jag mår illa...

Snälla någon, säg att detta inte är sant

Om det är sant så är det fruktansvärt, hästen ska OMEDELBART få komma därifrån och få vård, om det är ett skämt så ska upphovsmakarna ha en jädra smäll.

Rastlös

Fler inlägg idag än på väldigt länge. Även om de inte direkt är meningsfulla.

Jag är rastlös. Kan inte riktigt hitta lugnet i att bara kolla på TV. Sitter och klickar på mina favoriter gång på gång, men det är ju inte direkt överraskande när jag upptäcker att det inte hänt något sen sist. Visst, jag skulle kunna sitta på buke hur länge som helst, där uppdateras det jämt, men jag har inte direkt nån diskussion som jag är fångad av just nu, så det blir mest att man klickar runt och knappt läser. Har inte riktigt ro att läsa heller.

Jag satt och läste en blogg för en stund sedan. En tjej som skriver väldigt uppriktigt och ärligt om sin kamp för att återfå hälsan. Många gamla känslor gjorde sig påminda, och jag insåg hur bra jag faktiskt mår nu. (Ja, jag har fortfarande lång väg att gå för att må helt bra, men just nu kämpar jag inte, så då kan jag heller inte gnälla.) Jag kände hur skönt livet är utan ångestattacker, hur lätt det har blivit att faktiskt ta sig för saker. Hur underbart det är att verkligen se fram emot något, och att känna motivationen att vilja kämpa med tex studier. Det känns verkligen bra. Jag är lycklig nu.

Lycklig men utan ro i kroppen, åtminstone ikväll. Men nu ska jag stänga av datorn, kolla på So you think you can dance, och sedan sova tillsammans med mina kissar.

Natti!

Bara en sak till...

Jag har Greys Anatomy-brist. Jag behöver nya avsnitt omgående. När är uppehållet slut? Snälla säg att det kommer nya avsnitt snaaaaart!

Bara en bild

Håll med om att det ser rätt kul med ett ensamt släp som är ute och åker? Ja, självklart en bil framför, men den syns inte. Jag och David tyckte att det såg kul ut iaf.. :-)

Släp

Ptja, vad ska man säga?

Det händer lixom inte så mkt, så jag har inte så mkt att skriva.

Praktiken går bra! Aisha har åkt till en kunde, så nu har vi bara Carma och Sparky kvar. Jag skulle gääärna se att det var fler hästar på gården, främst för att då får jag mer att göra i stallet. Ja, jag syftar även på mockningen! Jag må vara galen, men... :-)

Igår och idag har vi hållit på med att förnya en hage. Vi har bytt ut dåliga stolpar, tagit bort gamla trådar (både ståltråd, taggtråd och vanlig sån vit eltråd), och istället satt dit bredare tråd överst, och grövre ståltråd nertill. Spänt upp ordentligt, det börjar se riktigt bra ut. Det ska bli en bättre beteshage till hästarna än den de har nu. Det kommer bli kanon.

Vackra Carma!Jag nämnde för Gert att om han får hem fler hästar i höst, och behöver hjälp nån gång med något häst-relaterat, så kommer jag gärna och hjälper till. Han berättar då att han har annonserat om att få köpa connemaror, både ston som redan är dräktiga, och ston som ska beteckas! Han ska föda upp connemaror! Jättehäftigt, blir det föl på gården så kommer jag definitivt komma och hälsa på =) Carma ska snart dräktighetsundersökas igen, hoppas hon fortfarande är dräktig! Vackra Carma.. :-)

TV TV ikväll. Tjoho. Först Gilmore Girls (älskar det) nu kl 21, och sedan, kl 22.25 är det säsongspremiär för  So you think you can dance. Älskar det programmet med! Minns fortfarande när jag såg det första avsnittet av det... ;-) Det var kvällen den dagen jag skrev intagningsprov till Engelska 1-20 här i Jönköping. Jag bodde en natt på Hotel Ericson eller vad det hette, och där på kvällen, med en baguett och en festis, såg jag mitt första So you think you can dance.

Men nu börjar gilmore, så bye for now!

Bilder från praktiken

Jag har tagit ett gäng bilder på min praktikplats! Lägger ut några smakprov här, resten kan ni se på min Pixbox-sida :-)

No words needed?Molle och Moppen :-)Carma och lilla SparkyMolle igen

Jag som en Simpson

Är jag inte snygg så säg ;-)

image572

Testa du med!

Tjejsnack v. 28

Vecka 28
Internet/snigelpost

  • Har du internetbank, vilken? Om inte, varför?
    Givetvis, har aldrig betalat räkningar på annat vis, vet inte riktigt hur jag skulle bete mig om det slutade funka, hihi. Swedbank, "Modos bank", är det enda rätta ;-)

  • Brukar du posta något med snigelposten, vad?/Om inte, varför?
    Ja, brev till Joanna! Fast nu var det ett tag sedan, borde kanske sätta sig och komponera lite... Hihi :-)

  • Brukar du handla, eller skulle kunna tänka dig att handla på internet? Vilken typ av saker?/varför inte?
    Ja, har köpt lite av varje. Mest musik och film dock

  • Har du sålt något på internet, eller skulle du kunna tänka dig att göra det? Vad/varför inte?
    Absolut, har sålt mobiler, dator och lite annat smått och gott. Ska snart lägga ut en annons om möbler som jag ska göra mig av med i flytten.

  • Vad är det bästa OCH sämsta med snigelpost? Med mail? Vilket föredrar du?
    Det bästa är ju att det blir så otroligt mkt mer personligt. Man vet att personen "på andra sidan" har lagt ner tid med att skriva, och man blir ju så mkt gladare av "snigelpost" än av mail..  :-) Fördelen med mail är ju att det går snabbt, men å andra sidan är det en nackdel med, eftersom det inte direkt kräver nån större ansträning.

You live and you learn

Läste lite gamla blogginlägg, främst för att jag letade efter bilderna på Charity och Lisa. Jag hade gjort en häst-önskelista med prylar jag ville ha, och hade skrivit longerlina (som jag senare köpte). Två stela, otränade hästar, och jag trodde att lite longering kunde fixa till det. Problemet; de var inte vana att bli longerade, och fattade inte alls hur det skulle gå till. Och själv har jag bara longerat vana hästar hittills. Detta var ca ett år sedan.

På praktiken har jag tömkört två hästar nu, och insett hur otroligt mkt enklare och effektivare det är med tömkörning. Man har bättre koll, det är betydligt enklare, och hästen jobbar mer än den stretar emot. Jag har fått en väldig lust att tömköra Lisa och Charity, se om det kan göra någon nytta på dem. Men, jag har ju ingen tömkörningsgjord, och jag har heller inga tömmar. Jag skulle kunna fråga Gert på praktiken om jag får låna en gjord av honom, men det känns inte riktigt rätt heller. Köpa någon kommer jag däremot inte att göra, en i syntet kostar 595kr, och då är det alltså den billigaste varianten. Sedan ska man ju köpa tömmar med. Nej, det får vara.

Charity och Lisa, ja. Det var längesedan jag var där nu, men snart blir det återbesök. Är otroligt ridsugen, och dessutom har jag hittat ridsällskap! Davids kompis Emelie vill följa med mig och rida, så det känns riktigt kul =) Men jag ska nog åka ut dit innan med och kolla till Lisa, Klas sa att hon varit halt till och från. Så det är väl lika bra att kolla till henne lite. Dessutom mår de knappast dåligt av att bli lite ompysslade =)

Och sist men inte minst - JAG VILL ÅKA TILL FALSTERBO! Och det är inte en betaldag jag vill åka det - det är onsdagen, dvs en gratisdag. Men resan kostar ju tyvärr ändå. Brööööl.

Jag satt just och funderade...

Modos hemsida har emellanåt varit känd för att inte fungera som den ska. Igårkväll, och imorse, fick man meddelandet; "Just nu jobbar vi med servern, vilket innebär att sidorna inte alltid fungerar som de ska. Välkommen tillbaka inom kort!" när man kommer till sidan. Detta fick dock sin förklaring när jag läste en liten artikel på Aftonbladet.se. Jag håller med Ecke - Har folk inget bättre för sig en lördagkväll? Varför måste folk sabotera?! Så jäkla lågt. Uselt. Jag menar, varför skapar man virus som förstör för sååå många (oftast okunniga) människor? Taskigt... Kommer aldrig någonsin tycka att det är roligt med folk som förstör för andra. Skämmes!

Det var god mat hos Näsberg igår

Mr Wreland tipsade mig om enkel mat, och igår fick jag tummen ur. Aaaaasgott var det. Kokade pasta. (Fullkorns-lasangetter tror jag det hette, blev det den här gången, passade riktigt bra) Stekte bladspenat, pressade ner två klyftor vitlök, hade i tärnad bacon, stekte detta tills baconet blir bra.. Lite (?) örtkrydda på härligheten, och lite gräslök med. Sedan till sist ostsås. Stekte lite till. Slutligen blanda allt med pastan. Oooh så gott det blev. Det kommer jag definitivt göra fler gånger!

Ont i magen...

Skippade Sundsvall, det får bli senare. Gatufesten lockar inte, bara familj och vänner, och isf kan jag lika gärna åka hem när det inte är gatufest. Men visst vore det gott med langos.. :-)

Håller fortfarande på att planera (?) för överraskningen på fredag. Vet inte riktig vilken tid det blir, troligtvis mitt på dagen, eller mot eftermiddagen. Klockan 20 ska vi träffa Micke o Anna på O'learys - "käka burgare och dricka öl". Jovars, det blir nog en trevlig dag!

Ska nog försöka sova nu snart iaf. Hoppas att magknipet släpper. Jag hatar magknip...

Jag vill...

Jag har fått åka-till-sundsvall-sjukan. Inte att jag nödvändigtvis vill gå på Gatufesten (jag tycker fortfarande att artisterna är för kassa för att betala för) men jag har insett att juli är "sista chansen" innan jul. Såvida det inte blir nåt längre uppehåll i skolan. Men jag menar, i augusti har jag flytt och skolstart, inte riktigt tid att åka norrut då. Efter det är det helt enkelt skolan. Det känns inte värt att åka upp en fredageftermiddag för att sedan åka hem söndagförmiddagen. Mkt pengar för kort tid. Inte direkt värt det, som sagt. Har iaf hittat en tågresa för 517kr (enkel resa), men då gäller det ju att hitta en relativt billig resa hem med. David har iofs nämnt att vi kan åka upp, men vet inte om han är så sugen när det kommer till kritan. Jag vill ju helst ha med honom upp förstås, men förstår om han vill ta det lugnt hemma med när han väl är ledig.

Well well.

Dagen började med magknip. Eller ja, natten började med magknip, som höll i sig resten av dagen. Jag höll mig hemma. Vid 14-tiden hade magen lugnat ner sig, men skrek istället av hunger. Jag hade inget ätbart hemma. Ute regnade det hysteriskt, och jag äger (ägde) inget paraply. Så istället för att promenera till affären i ösregn så gick jag till bussen och åkte till A6. Träffade Emelie, Magnus och Hanna där, gick runt med dom lite. När vi gick där på A6 så fastnade min blick på en kille vi mötte. En kille som helt klart ser bra ut. Och jag kände igen honom, men vart ifrån? Han log och hejade, jag hejade tillbaka, ännu mer fundersam än innan. Vem är han?! Inte förrän jag lyckats sluta tänka på vem han var så slog det mig - han är ju med i Adoremus, gospelkören som jag är med i! Undra på att jag kände igen honom, han är alltid så trevlig och hejar och ska småprata =) Har dock ingen aning om vad han heter. Hur som helst, köpte ett paraply (vilket delvis var poängen med min tur till A6) och duschcreme, och sedan åkte vi in till stan. Jag handlade lite på ICA innan jag tog bussen hem igen.

Har inte gjort nåt speciellt sen jag kom hem. Mest funderat på om jag ska åka norrut eller ej. Tobias har sagt att han kan vara kattvakt om både jag och David åker upp. Han kanske kan vara kattvakt även om David stannar här, är ju en bit för David att åka hit, och Tobias bor ju bara några meter härifrån.

Har en stark känsla av att det inte blir nåt sundsvall, även fast jag vill. Måste tänka ekonomiskt, och ska man tänka ekonomiskt så blir väl nästa resa ungefär när jag vinner på lotto. Tänk då även på att jag aldrig köper lotter.

Tjejsnack v. 27

Vecka 27 , Nycklar

  • Vart går nycklarna på din nyckelknippa?
    En hemnyckel till mig, och så 2 nycklar hem till David, en som går till porten och en som går till hans dörr.

  • Har du fler saker på nyckelknippan än bara nycklar, vad?
    Jag har en liten "kondombehållare" från Unga ST (som jag snott från syrran) och så har jag nån grej som det står Modo Hockey på, som jag fått av Joanna =)

  • Vems nyckel skulle du vilja ha, om så bara för en liten stund, och varför?
    Öhh... Har nog inget direkt behov av att ha någon annans nyckel...

  • Var förvarar du dina nycklar, när du inte bär dem med dig?
    Jag bär dom alltid med mig i handväskan. Om jag mot förmodan inte skulle ha dem med mig så hänger dom nog vid hatthyllan

  • Vem har förtroendet att låna din hemnyckel och av vilken anledning skulle du låna ut den?
    Jag har lånat ut den lite hit och dit. David har en nyckel, sen har jag lånat ut den till Anna och till Davids föräldrar, för att de skulle kunna vara kattvakt! Men så länge det bara är någon jag känner så skulle jag inte ha några problem att låna ut den.

RSS 2.0