You live and you learn

Läste lite gamla blogginlägg, främst för att jag letade efter bilderna på Charity och Lisa. Jag hade gjort en häst-önskelista med prylar jag ville ha, och hade skrivit longerlina (som jag senare köpte). Två stela, otränade hästar, och jag trodde att lite longering kunde fixa till det. Problemet; de var inte vana att bli longerade, och fattade inte alls hur det skulle gå till. Och själv har jag bara longerat vana hästar hittills. Detta var ca ett år sedan.

På praktiken har jag tömkört två hästar nu, och insett hur otroligt mkt enklare och effektivare det är med tömkörning. Man har bättre koll, det är betydligt enklare, och hästen jobbar mer än den stretar emot. Jag har fått en väldig lust att tömköra Lisa och Charity, se om det kan göra någon nytta på dem. Men, jag har ju ingen tömkörningsgjord, och jag har heller inga tömmar. Jag skulle kunna fråga Gert på praktiken om jag får låna en gjord av honom, men det känns inte riktigt rätt heller. Köpa någon kommer jag däremot inte att göra, en i syntet kostar 595kr, och då är det alltså den billigaste varianten. Sedan ska man ju köpa tömmar med. Nej, det får vara.

Charity och Lisa, ja. Det var längesedan jag var där nu, men snart blir det återbesök. Är otroligt ridsugen, och dessutom har jag hittat ridsällskap! Davids kompis Emelie vill följa med mig och rida, så det känns riktigt kul =) Men jag ska nog åka ut dit innan med och kolla till Lisa, Klas sa att hon varit halt till och från. Så det är väl lika bra att kolla till henne lite. Dessutom mår de knappast dåligt av att bli lite ompysslade =)

Och sist men inte minst - JAG VILL ÅKA TILL FALSTERBO! Och det är inte en betaldag jag vill åka det - det är onsdagen, dvs en gratisdag. Men resan kostar ju tyvärr ändå. Brööööl.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0