Precis som jag misstänkte...

...Så ångrade jag mitt senaste inlägg, och har således även raderat det. Känns som lika bra, för bara jag får skriva av mig mina nojor så blir dom inte fullt lika påtagliga efteråt. Och det är ju det jag vill. Att inte oroa mig, inte nojja, inte vara misstänksam eller osäker. och just nu går detHjärta åtminstone åt rätt håll.

Och du:

Erika + David = Jomenvisst.Sån är jag?

Snäll:
---------------|

Trevlig:
------------|---

Ärlig:
----------|-----

Social:
----------|-----

Kreativ:
-----|----------

Impulsiv:
-----------|----

Festprisse:
----|-----------

Humoristisk:
------------|---

Sportfåne:
--------|-------

Händig:
----|-----------

Hemlighetsfull
----------|-----

Omtänksam
-------------|--

Ekonomisk
-|--------------

Romantisk
-------------|--

Lat
-----------|----

Musikalisk
------------|---

Modeintresserad
|---------------

Intelligent
-----|----------

Stresstålig
--|-------------

Ordningsam
-----|----------

Kär
------------------------------------------------------------|

Nackkrage

Att en sådan krage kan underlätta så mkt. Den kommer bli min nya bästa kompis. Den ger värme och stöd, precis som vänner gör! Är det inte fantastiskt så säg... ;-)Nackkrage

Just nu sitter jag hemma hos Davids föräldrar och spelar Fia med knuff på blip.se. Föräldrarna åkte till stan en sväng, och David är ute i garaget med några som ska köpa crossen. Han vill nog inte sälja den egentligen, men nu är det som det är!

Och vet ni vad?! David har köpt en lägenhet! Coolt! En tvåa på samma gata som han redan bor på, 60 kvadrat har jag för mig den är på. Så den är ju bra mkt större än den han har nu.
Hans första projekt med lägenheten blir att renovera badrummet. Tänk, kakel, klinkers, golvvärme... Jag vet någon som kommer vara där oooofta... ;-) Aja, hur som helst så tror jag att det kommer bli kalasfint bara han får till den som han vill ha det!

Nu ska jag ta o vinna fia här... Wish me luck.

Jag vill ha...!

En vovve. En Rhodesian Ridgeback. Hur fina är dom inte då???

Chantos
"Lilla" Chantos, min mammas chef's rodde. Vacker som en dag.


Jag står inte ut!

Jag har så ont i nacken just nu att det gör ont att bara hålla upp huvudet. Ligga ner är det enda drägliga alternativet, jag HATAR att ha det så här.

Och då kan jag ju bara tänka på stackars mor som har en whiplash-skada - hur ont kan inte hon ha?? Och jag gnäller över min nacke. Känns löjligt. Men så här ont jag nog aldrig haft utan att ha trillat av hästen innan. OLIDLIGT!

Jag dör.

Om någon undrar...

Så är jag helt vansinnigt kär i min David. Jag bara är det, det är bara så det är. Måste hela tiden påminna mig om att det här är på riktigt, det är inte bara nåt jag drömmer. Häftigt. Fantastiskt. Underbart.Idag har jag varit hos min kurator. Inte såå mkt psykologiskt prat idag faktiskt, det var mest prat om alla mina krämpor. Hon tyckte att det var hög tid att jag sökte läkarhjälp, vilket jag ju faktiskt gjort. På fredag (om en vecka) ska jag till sjukgymnasten med min nacke och mina axlar. Nästa projekt blir handleder (som jag just för stunden har vansinnigt ont i) och magen. När ekonomin sedan tilllåter är ett gymkort första prioritet. Jag känner mig faktiskt motiverad att träna just nu, åtminstone om kroppen (axlar, nacke, handleder) tillåter!

Just nu: Modo leder med 1-0 mot Brynäs. Hoppas det håller i sig.

Nu blir vi vuxna

Ibland kan jag tycka att folk har lite väl bråttom i förhållande-frågor. Som det med att flytta ihop, förlova sig, skaffa barn. Självklart är det individuellt, och jag säger inte att det är fel. Jag kan bara utgå från mig själv. Jag tycker om David hysteriskt mkt, men känns absolut inte att det är dags för att flytta ihop eller något annat riktigt än på ett tag.

De flesta av mina kompisar från Sundsvall är sambos.
Madde och Mattias
Joanna och Mange
Ida och Stefan
Emma och Jens
Emma och Ola söker lägenhet för fullt, och Therese och Jonas verkar inte vara långt ifrån det heller. För vissa gick det "snabbt", för andra tog det lite längre tid. Men hittills funkar det väl bra för alla såvitt jag vet, och jag hoppas det fortsätter på det viset!

Vilka blir först med förlovning eller barn? ;-)Nu ska jag gå och shoppa, och sedan ska jag nog baka lite tror jag. För nybakat är ju bara så sjukt gott...!

En dag i solen

Det har varit en varm och härlig dag! Vi har varit i Davids mormors sommarstuga. David har klippt gräset (typ) och hans mamma och mormor har plockat äpplen. Även jag plockade några äpplen, och satt upp lite gardiner, men gjorde ärligt talat inte så mkt som jag kanske borde ha gjort för att känna mig nöjd. Jag kan väl inte rå för att jag är sjukligt rädd för getingar? Och äppelträd --> nedfallna ruttna äpplen = Getingar i massor. USCH!

För övrigt är min pojkvän riiiiiktigt läcker... ;-)

DavidÄpplen

Den där arbetsintervjun....DOH!

Jag var på arbetsintervju idag.

I jobbannonsen finns bland annat följande att läsa:Övriga villkor
Efter avslutad provanställning finns goda möjligheter till fast anställning.
Endast skriftlig ansökan till ovan given postadress
Vi tar gärna emot referenser
Lön efter överenskommelse

Arbetstid/Varaktighet
Tills vidare. Heltid. Dagtid

Lön
Fast lönÄr det bara jag som ser orden Heltid och Fast lön?

Hur som helst så var jag alltså på intervjun. Ägaren av det lilla familjeföretaget var från Kroatien fick jag veta, och pga hans dåliga svenska sökte han och frugan en medarbetare som kunde svenska och lite annat.

Det första jag reagerade på (som kanske inte är världens katastrof, men ändå) var att de hade hela verksamheten med säte i deras egen lägenhet. Kändes faktiskt skumt, men skit samma.
Det andra jag reagerade på var att han sa att sysselsättningsgraden var 25%, MAX 50%. Sen när är 25-50% heltid? Jag måste ha missat nånting.
Det tredje jag reagerade på: provisionslön. Jag som trodde att fast lön var fast, och inte provisionsbaserad. Måste ha missat nånting där med.
Det fjärde jag sedan reagerade på, var att han räknade med att man skulle kunna hantera offerter, ekonomi, fakturor, bokföring, och det kan ju inte jag. Varför stog inte detta i platsannonsen? Isf hade jag ju inte sökt jobbet.

Nej, jag vill inte ha det jobbet även om jag blir erbjuden det.

SKRUTT!
Så här såg annonsen ut i sin helhet, utifall den blivit borttagen från amv.se (Sista ansökningsdag är idag, 26/9 -06)


Kontorist/ receptionist; MAX-STÄD; Jönköping; 060921

Vi söker en kontorist/ receptionist

Beskrivning av arbetsuppgifter:
Du ska vara vårt ansikte utåt genom att ta emot och ringa telefonsamtal till nya och gamla kunder.
Du ska organisera och planera vårt arbete mellan kunden och MAX-STÄD.

Beskrivning av kvalifikationer:
Trevlig och tillmötesgående
Erfarenhet av att arbeta med dator
Ansvarsfull
Noggrann, ambitiös
God kunskap i svenska språket
B körkort fordras samt tillgång till egen bil

ANSTÄLLNINGSVILLKOR

Tillträde: snarast
Tidsbegränsad: provanställning 6 mån

Övriga villkor:
Efter avslutad provanställning finns goda möjligheter till fast anställning.
Endast skriftlig ansökan till ovan given postadress.
Vi tar gärna emot referenser.
Lön efter överenskommelse

KONTAKTPERSONER


Funktion: kontaktperson
Namn: Ivica Zubak
Telefon: 070-4126013.

Arbetstid/Varaktighet

Tills vidare. Heltid. Dagtid.

Lön

Fast lön.

Ansökan

Ansökan inkommen senast 060926

Arbetsgivare

MAX-STÄD
Datorgatan 4
561 33 HUSKVARNA
Tel 036-143060

Arbetsintervju!

Jahapp, då var det dags igen då. Kl 9.50 idag ska jag vara på arbetsintervju hos MAX-STÄD. Nope, jag ska inte städa, jag ska vara "deras ansikte utåt", dvs kontorist/receptionist. Jag är NERVÖS kan jag meddela. Inte så mkt för intervjun, men för killen som ska hålla intervjun. Han ringde igår, pratade svenska med väldig brytning, och jag förstog knappt vad han sa då. Kommer jag att förstå vad han säger idag? Och nummer två; "Ange löneanspråk". En mening jag hatar. Hur ska man veta vad som är rimlig och vettig lön? För jag har verkligen ingen aning. Klart jag vill ha bra lön, men jag vill gärna att dom ska ge jobbet till mig med. Och det gör dom kanske inte om jag kommer dit och säger att jag vill ha ca 50 000 i månaden. För det är väl ungefär lagomt? ;-)

Nu ska jag göra mig redo, bara en timme kvar ju. David ligger fortfarande och sover, lyllos. Själv har jag knappt sovit alls, har varit för nervös.


Ja Joanna, presenterna var det ja! Har ju helt glömt av att skriva om dom :-)
Det minsta paketet, var en samlingsskiva + DVD med Pantera.
Det mellersta paketet, var ett duschdraperi med fiskar på! Och det passade bra i hans badrum! Great!
Och det största paketet var en juice-press. Så nu kan han göra egen färsk juice bara han får tummen ur. ;-)

Det rinner!

Satt här i lugn och ro, inomhus. Ute är solen framme och himlen är blå. "Inte ett moln så långt ögat kan nå", iaf inte om man tittar ut genom mitt fönster.

Plötsligt hör jag hur nånting skvalar och rinner. Shiiit, tänker jag, nu är det en katt som pissar inne! Fast, då låter det väl ändå inte så högt?

Ser mig omkring, får syn på katterna som ser lika förvånade ut som jag känner mig. Tittar ut, och ser hur det tok-rinner vatten uppifrån. Går ut på balkongen för att se om jag ser något, för regnar gör det definitivt inte. Inser att vattnet kommer från ovan-grannens balkong. Men, vad tusan har han för sig på sin balkong för att det ska rinna ner så mkt vatten till mig och grannen nedanför. För grannen nedanför stog också på sin balkong och tittade förvirrat uppåt. Där uppe hos grannen med vattnet är det dock tyst som i graven - inte ett ljud. Förutom att det rinner.

Varför rinner det?

Note to self

Detta ska jag gå på den 22/10 tillsammans med hela familjen Wreland. :-) Ser fram emot! :-D

Brännvin


Vilket mästerverk!

Eller...?
Är just klar med Davids tårta, den vart hyfsad, fast lite väl blek (skulle ha haft sån där röd glasyr typ, men har glömt att köpa det) kanske.Men men, huvudsaken är att den smakar gott, och det märker vi väl...

Vilket mästerverk!Nu fyller david år!

GRATTIS ÄLSKLING!

Så duktig!

Nu har jag varit duktig IGEN! Städat och dammsugit där mina katter dragit fram (ja, dom är rysligt duktiga på att få lägenheten att se ostädad ut)

Sedan har jag möblerat om med! Flyttat på byrån och bokhyllan, och tagit in rottingmöblerna från balkongen och ställt dom där jag hade byrån och bokhyllan förut. Telefonen och modemet ligger inte längre på golvet, utan jag har spikat fast sladden vid väggen (med sånna där pluppar, ni vet) och ställt dom lite passande på glas-/rottingbordet. Det blev faktiskt fint! Har även lagt ut en annons på blocket för att sälja mitt databord, och om inte någon vill ha det så skänker jag det till typ Erikshjälpen eller nåt. Och om inte dom vill ha det, då hamnar det på skroten! Enkelt och bra. Som om inte det var nog, så har jag även burit ner lite prylar i källaren. Och sökt jobb med! Vem visste att jag kunde vara så duktig?

Kvällens belöning tror jag kommer bestå av Max och en hyrfilm. Har länge velat se Hotell Rwanda, så om VIP har den så ska jag hyra den. Om inte VIP har den....Då hyr jag något annat istället. :-) Eller så kollar jag på nåt "spännande" på TV. David jobbar till mitt i natten nån gång, och då ska jag hämta honom. Ska göra en tårta formad som ett hjärta innan dess med... :-)

Åååååhhhhh va jag är duktig!

Apropå "fula" bilder

Är det inte så att fula bilder ibland ger dom "goaste" minnena? Ni vet, sånna "in-the-moment"-bilder. Här kommer iaf en hög med bilder som förmedlar otroligt härliga minnen!

Och du. Vill du inte va med, så säg det vettja.Från höger till vänster, rad för rad:
Therese, Emma W, Emma S, jag, Emma S, Ida, jag, Joanna
Emma S, Cim, Mange, jag, Emma S, Ida, jag
Joanna, Ida, Therese, Emma M, jag, Emma S, Emma M, Therese, Joanna, Ida

Underbart!

Kvällen börjar bra - Första elitseriemålet någonsin i Swedbank Arena är det Modo som gjort. 1-0 till Modo mot Linköping alltså. GÖTT!

En vinst ikväll nu då så ... blir jag rysligt glad! :-D

Jag demonstrerar

Syster har skaffat blogg! Jag är sååå stolt! Och nu ska jag lägga upp en bild bara för att visa henne hur det funkar :-)

Alltså: Så här såg det ut när David välte med en lastbil full med ost.

Ostbilen

Shit pomfritt!

Semester

Min TV har tydligen tagit semester. Jag vet inte vad som hänt, men jag får ingen bild på någon kanal, förutom ett OTROLIGT flimrigt SVT 2. Fast det har jag ju ingen nytta av.

Nu är jag iaf NÖJD med min blogg. Den har blivit mer personlig, speciellt med bilderna jag har längst upp. Ja just det, du kanske vill veta vad det är för bilder och varför jag har just dom? Från vänster till höger.

 1. Lagpresentation Modo Hockey 04/05 (tror det var den säsongen iaf).Varför? Jag är modoit!
 2. Jag och Diana SLRF's klubbmästerskap i hoppning (Vi vann!) Varför? Jag älskar Diana, och jag älskar hästar.
 3. Lars Winnerbäck och Hovet, Gatufesten -05. Varför? Jag älskar musik!
 4. Jag! :-) Varför? Det är ju min blogg... :-)
 5. Mina kissar, 12,5 vecka gamla! (Mars -06) Varför? Jag bor ju med dom! Mina älsklingar
 6. David när han kör cross :-) Varför? Jag älskar honom och han är en stoooor del av mitt liv :-)

There you have it, people. Det enda som egentligen saknas är en bild på mina damer från Sundsvall (och familjen förstås,men dom har jag inga kort på i datan). Ledsen att ni inte fick plats brudar, ni får två större bilder här istället! :-)

söta 9Censurerad
Ida, Joanna, Emma S,

---, Emma M och Therese

Äntligen!

Nu har jag i princip fått till bloggen så som jag vill ha det :-)
Vad tycks?


___________

Sara: Ja, har klippt och klistrat i PS, sedan fick jag hjälp av en kompis (tack Emma!) med hur jag skulle få upp dom där uppe :-)

Jag är så DUKTIG!

Idag har jag städat. Och som jag städat! Plockat upp överallt, dammsugit och till och med skurat! SKURAT! Ni om känner mig förstår vilken bedrift det är! Haha :-) Är dock inte klar än, ska skura rent badkar och handfat med, plus fixa lite på diskbänken och databordet. Men, det ser ljust ut i min och Davids städa-tävling!Städa-tävlingen:
Den som först städat sin lägenhet och har den "skinande ren" blir bjuden på middag!Och som sagt, nu ligger jag bra till... ;-)


Har ni oxå ett liv?

Folk bloggar alldeles för lite. Ungefär lika aktiva som jag är när jag är med David, men ändå! Klickar runt i mina "favoritbloggar" säkert 20 gånger om dan, MINST, för att se om det hänt något. Men det har det sällan.

Bara för det kan jag väl berätta vilka länkar jag besöker MINST en gång om dagen.


Bloggar:

Övriga sidor:

Men skit på dig då....

Okej, nej, jag är ingen jättebra förlorare när det handlar om hockey. Och speciellt inte när det gäller Timrå.
3-0 till lillebror, det gillas inte. Bajs!
Men men, det var ju bara första matchen... Det kommer fler chanser! (Ja, man kan ju låtsas vara positiv iaf).

Nedsläpp!

15 minuter till nedsläpp i Modos första match för säsongen. Ohh! Jag börjar känna av nerverna nu :-)

Ikväll kickar vi timrå-rumpa!
Lillebror

Provar...

En liten ny stil. Vart inte superbra... men provar den lite, och se hur jag känner.
Om någon kan ge mig designtips (dvs hur man gör med alla koderna) så är jag ruskigt tacksam.Okej, det har gått några minuter och jag är INTE nöjd...Gillar inte det orangea och jag får inte bort det. Plus att jag skulle vilja få bakgrundsblomman att bli mindre, så att man kan ha blomman på båda sidorna. Eller alltså, så det blir fler blommor. För det är en fin blomma!

Jag saknar...

 • Tvättstugan i Umeå, på Mariehemsvägen 21B (om jag inte minns helt fel så var det där vi bodde). Elektronisk bokning, man kunde tom boka tvätttid på internet! Ingen annan kunde gå in på din tvätttid (vilket vart lite jobbigt när Joanna och Mange glömde "nyckeln" i tvättstugan, hehe), du fick tvätta precis vilken tid på dygnet som helst, och tvättmaskinerna, torktumlarna och torkskåpet var alldeles nya! Lyxtvättstuga, jomenvisst.
 • Invisible-funtionen på ICQ, jag vill att den ska finnas även på MSN. Att jag kan "Appear offline", men ändå välja några få som kan se mig, och prata med mig. När man vill vara sådär småhemlig lixom. Alla har vi väl sånna stunder?
 • Ungdomsmottagningsreklamen som gick i Sundsvall för 100 år sedan "Klamydia från lydia, jag skippa gummit det var inte så bra! Om du har frågor eller kanske probleeeeem (med ditt skrev!) Kom till ungdomsmottagningen!Kom till ungdomsmottagningen! " Men en klämmig lite melodi till! Det var tider det.
 • Diana. Världens bästa Diana, världens bästa pålla. Hästen som kan göra ALLT. MSV hoppning och MSV dressyr. Lära fegisar som mig att våga hoppa, jag som förut aldrig hoppade högre än max 70-80cm, hoppade 1,35m efter 2 veckor! Och inte nog med det så lallar hon omkring med 5-åringar (och äldre med förstås) på ryggen som den absolut snällaste och försiktigaste pållan någonsin. Jag älskar min Diana, och saknar henne så mkt som jag inte ens kan beskriva. Och sist men inte minst så vinner hon över både Fröja och Zambesi när vi kommer i full galopp över lägdan... :-D
 • När bensinen kostade under 10 kr. Behöver jag kommentera det ytterligare?
 • David. Saknar honom alltid när jag inte är med honom. Han är bäst i hela världen.. :-) Jag är KÄR!

Äntligen hockey!

Elitserien är ÄNTLIGEN igång igen! Säsongen inleds med tre matcher ikväll:

Skellefteå - Brynäs (Just nu: 1-0)
Färjestad - Luleå (Just nu: 0-1)
Linköping - Frölunda (Just nu: 2-0)

Åhh, så jag längtat! Imorgon tar sig Modo an Timrå på bortaplan, och HV71 får besök av Malmö.Kan inte bestämma om jag ska promenixa bort till affären eller om jag ska stanna hemma. Är rastlös och vill göra något, men det smartaste vore kanske att stanna hemma och städa (och inte göra av med pengar). David och jag tävlar om vem som städar sin lägenhet skinande blank först; vinnaren blir bjuden på middag. Ja, det vinner jag ju, om man får räkna katthår som undantag! ;-)

Väska och bussresor

Väska

Inte lätt att blogga med en sovande katt i knät. Men, jag försöker ändå.

Vad tycker ni om ni om min nya väska då? 150:- på Väskman. Rea, ord pris 300 pix. Vilket fynd!

Idag har jag åkt buss. Och med min vanliga tur var resenärerna runt om mig inte av drömkaraktär. Den äldre herren bakom mig - luktade äckeltobak och KISS!! Jag skämtar inte, han luktade gammal toalett. Brudarna framför, rökare. Hade precis stått på busshållplatsen och bolmat. Och tanten bredvid, vad luktat hon om inte inrökt tant och parfym deluxe.

Min bil må vara en skruttbil, men ÅH vad jag saknar att åka bil!


Alliansseger!

Förstår ju att ingen missat att det är regeringsskifte... :-)
För mig blev det KD i riksdag och landsting, och FP i kommunen. Så jag är ju nöjd!

Nu är det bara att vänta och se om det blir någon förändring.

Varför vann inte sossarna? Jo. Dom har använt alldeles för många år till att åstadkomma alldeles för lite!

Bensinskatteupproret

Bensinskatteupproret


Dags för läkarbesök

Jag måste gå till vårdcentralen snart känner jag. Känns som att hela kroppen håller på att rasa sönder. Ja, jag vet att jag överdriver, men jag är SÅ sjukt less på att gå och ha ont.

 • Nacke, rygg och axlar. Stel som ingen annan jag känner. David har försökt massera mig, men jag vrider mig av smärta bara han masserar lite försiktigt. Så ska det väl ändå inte vara? Och nej, han är INTE dålig på att massera. Jag vill veta vad jag ska göra för att inte ha ont och vad jag ska göra för att förebygga.
 • Magen. Jag har ont i magen nästan varje dag. Jag försöker variera kosten, men det är ju väldigt mkt som jag måste undvika för att inte vara garanterad magknip. Jag vill veta varför jag har ont! Gluten var det ju inte, och när dom väl hade fastslagit det så la dom ner och sa "Nu kan du äta vad du vill igen." Är dom dumma? Det kan jag ju inte, bara för att jag inte har glutenallergi så betyder det inte att min mage blev snäll igen. Jag har fortfarande ont i magen, och jag vill veta varför.
 • Handlederna. Jag har ganska länge haft ont i mina handleder. När jag till exempel skruvade upp mina gardinstänger - pest och pina. Är inte det sånt man ska kunna göra utan att få så ont att man knappt kan använda händerna efteråt? Återigen - jag vill veta varför.

Okej, det var väl inte hysteriskt många krämpor, men det känns ändå jobbigt att gå omkring och ha ont. Jag vill inte mer, jag är less nu!

Oj vilka diskussioner

Har upptäckt att det pågår "vilda" diskussioner här i mina blogg-kommentarer angående Sverigedemokraterna. I kommentarerna som hör till "Anonym" har jag viss förståelse för politiskt snack, där skrev jag faktiskt om politik. Men att "Att göra sig opopulär" som handlar om hockey, kunde glida in på en sån politisk diskussion, det trodde jag inte var möjligt.

Elin.
Du får gärna skriva om dina åsikter här i bloggen, det jag reagerade över, precis som Emma gjorde, var att du skrev två närmast identiska inlägg i två olika kommentarer. Att du skrev det i "Anonym" förstår jag som sagt, men varför ett likadant i "Att göra sig opopulär"?
Jaja, gjort är gjort och det spelar ingen större roll.

Jag säger varken bu eller bä om SD, för jag är inte insatt för 5 öre. Jag känner dock att det inte är ngt för mig. Såg dock Insider förra veckan (7/9 -06) som handlade om just SD, och jag tror inte att TV3's skrämselinslag är riktigt rätt. Som sagt, jag är inte för SD, men dom liksom alla andra har väl rätt till en rättvis granskning. Skulle man göra liknande kritiska inslag om många andra partier så skulle man säkert kunna skrämmas lika mkt med det. Som man sa på Ekot häromdagen, det finns många "brottslingar" i många olika partier. Mest mindre brott, trafikförseelser och liknande, men ändå. SD är inte sveriges enda "bov-parti".

Hmm, nu får jag känslan att jag själv propagerar för SD, och det är inte alls min mening. Jag är inte Sverigedemokrat, och kommer troligtvis aldrig bli.

Imorgon röstar jag på Folkpartiet. Eller KD. Tror jag.

Att göra sig opopulär

Om någon missat det så är jag moderator på Modohockey.se's forum. Idag har jag nog jobbat hårt för att göra mig opopulär tror jag! Jag "försvarar" forumets mest hatade (det verkar så iaf) medlem: FBK-trollet Vesku.

Jag verkar vara en av dom få som tycker att det är okej att ha helt andra åsikter än vad dom flesta modoiter har. Problemet är att oavsett vad Vesku skriver, så får han inga sakliga svar, utan svaren blir snarare:

"Troll! Sluta trolla"
"Du är bara dum och äcklig, varför finns du här?"
"Klipp dig och skaffa dig ett jobb!"
"Har du inget bättre för dig än att hänga här och trolla?"


Och andra lika meningsfulla inlägg. Totalt meningslöst, och OJ vad less jag blir. Drömmen vore att de som svarar på det sättet lär sig att hantera andras åsikter, men jag inser ju att det får stanna vid en dröm..Och apropå hockey - snart drar elitserien igång igen! ÄNTLIGEN! Har dock lite längre till Övik än andra säsonger (förutom i våras då), men jag har ju HV71 i närheten som jag kan gå och kolla på, och så lär det nog bli! ÄNTLIGEN HOCKEY!

Galet

Man sitter i telefonkö i 15 minuter för ett samtal som är avklarat på 30 sekunder. Haha!

Saknad

Igår innan jag gick och la mig slog jag på min gamla mobil, med mitt gamla nummer som jag haft i år och dar. (Sedan februari -06 har jag ny telefon och nytt nummer). I den fanns MASSOR med gamla sms. Insåg hur mkt jag saknar den kontakten som jag hade med vissa människor (som förblir namnlösa) men hur samma människor faktiskt var rätt falska mot sina respektive...

Jag har svårt att förstå poängen i att ragga/flörta med andra människor när man redan har partner. Är inte det helt meningslöst, och bortkastad tid? Lägg den tiden på din partner istället, så ska du se att du får mer action där hemma.

Men det var ändå saknaden som slog mig mest. Minnen från tiden då vi hade den bästa kontakten i världen, vi var bästa vänner, vi pratade OFTA, och vi berättade precis allt för varandra. Den ena, har kontakten minskats med till enbart msn. Aldrig telefon längre, och inte sms heller för den delen. Skittråkigt. Den andra har jag aningens mer kontakt med, men knappt ngt där heller. Jag antar, att med mer ansträngning så kanske det skulle kunna vara mer, men jag orkar inte längre, energin kan inte hela tiden komma från enbart ett håll.

Känslan av att goda vänner glider längre och längre ifrån en, är en tanke och en känsla som skrämmer mig. Jag tycker inte alls om den. SÅ på så sätt saknar jag den gamla goda tiden.

Anonym

Jag hade en tanke med hur jag skulle skriva det här, men den försvann. Så om det låter krångligt det jag skriver så får du/ni ha överseende, jag gör så gott jag kan :-)

Hur kommer det sig att de flesta är så otroligt försiktiga med att berätta vad man ska rösta på för parti nu när det är val? David och jag har pratat rätt mkt politik nu på slutet, och vi vet väl ganska väl vart vi båda står, inget hemlighetsmakeri där, förutom att jag inte riktigt bestämt mig riktigt, men jag vet att jag kommer landa inom Alliansen. Även David är blå. Och hans föräldrar. Däremot har jag ingen aning om vad mina föräldrar tycker, eller ska rösta. Inte heller min syster. Eller någon av mina kompisar. (Förutom några antydningar jag fått i några bloggkommentarer)

Nej, men allvarligt. Vad är det egentligen som man är "rädd" för när man inte vill avslöja sin politiska färg? Är det att man inte vill/orkar ta en diskussion om det, att man inte vill stå för det, eller vad handlar det om? Jag är inte mkt bättre, det tänker jag inte påstå, tidigare har jag inte velat berätta, mest för att jag inte direkt har några argument för varför jag tycker som jag tycker, och för att jag inte är speciellt insatt. Så jag dömer inte er som inte vill berätta vad ni ska rösta, jag undrar mest varför. Svar som "Det är min ensak", "Det rör ingen annan än mig" kan vara sanna, men helt ärligt tycker jag att det är dåliga svar. Men, återigen, jag är inte här för att döma... (Även om det kanske är det jag gör, jag vet inte. Hehe. Men det är inte min mening iaf!).

Rörigt? Kanske. Men jag tror jag fick fram vad det var jag tänkte på iaf!

Superbilen

Jorå, bilen går. Eller, gick.

Idag har jag varit i stallet. Sedan åkte jag till Davids föräldrar. Sedan åkte jag till Davids lägenhet för att hämta min dator. Sedan började jag åka hemåt. Kände att det luktade lite skumt när jag ökade värmen, men tänkte inte mkt mer på det. Kände att det luktade riktigt starkt när jag åkte förbi Holmgrens Bilar, och strax efteråt upptäckte jag att det började ryka enorm mkt från motorn. Gaah! Svängde genast in till kanten, vilken himla tur att E4:an nästan är 3 filer bred i varje körriktning. Ringde David.

"Hej, vill du veta vad? Min bil KOKAR!"

David som den ängeln han är kom direkt med vatten i högsta högg. Fast där på motorvägen gjorde vi inte mkt mer än undersöka, och sedan bogserade han mig till närmsta bensinmack som inte var många meter bort. Upptäckte att bilen hade sprutat ut nån brun sörja. Mjölkchoklad enligt mig, bajs enligt David. Brunt var det iaf. Vi fyllde på med vatten iaf, för tomt var det, och startade bilen. Upptäckte en spricka (antar att det var nånstans i kyl-systemsgrejsen, när det kommer till bilar är jag totalt inkompetent), där det pyste ut ånga så snart motorn började bli lite varmare.

Summan av kardemumman. David bogserade mig hem till honom, så nu står bilen här nere på parkeringen. Ojoj, vilket äventyr.


(Men, bli bogserad var inte det roligaste jag gjort. Jisses. Läskigt! Fast David är duktig. David är min ängel)

Är det kanske därför jag är gladare nu...?

Saxat från Aftonbladet.seDeppiga blir gladare av giftemål

Att känna sig behövd påverkar den mentala hälsan
Känner du dig deprimerad? Då kanske du ska fundera på bröllop.
   Äktenskap har en positiv inverkan på den mentala hälsan. Det framgår av en studie som amerikanska forskare nyligen genomfört. 3 000 deprimerade ogifta personer som senare ingick äktenskap studerades av forkarlaget.
Forskarna, som hade förväntat sig att dessa äktenskap skulle sättas på prov ganska omgående, blev istället överraskade av resultatet.
Tvärtemot vad forskarna hade förutspått blev deras testepersoner mycket gladare efter att de hade gift sig. Att känna sig behövd och att man betyder något för en annan person tror forskarna har en betydande påverkan på den mentala hälsan. Forskarna menar också att depressionen lindras avsevärt vid beröring vilket man åtnjuter mer av i ett äktenskap eller i tvåsamhet.[Sista meningen som jag gjort fet, det är det jag menar ha påverkat min hälsa. Underbara David. Men giftemål är det inte tal om. Hihi!]

Smaskigt värre

En myskväll i min ensamhet, är dock i dejvids lägenhet just nu. Här i närheten finns en liten kinarestaurang med billig hämtmat, så jag hyrde en film på VIP, plockade ut lite mat från kinarestaurangen och åkte hit. Friterad kyckling, ris, sötsursås och soya kan aldrig gå fel. Och HJÄLP så mkt mat man fick. Har hälften kvar! Får väl bli istället för godis till filmen det då ;-)

Har även min egen dator med mig, för jag tänkte skriva ut lite arbetsansökningar. För från och med idag är jag arbetslös igen.

Jaja, nu blir det först "So you think you can dance", finalen, och sedan blir det film! En äkta tonårsfilm blir det, alla som känner mig tror jag vet att jag är svag för sånna riktiga "mesfilmer". Hihi :-)

Nu ska vi se vilka som kan dansa! Olé!

Cool tröja!

Bilden kommer från Bestwear.se

CSN
Förtydling: CSN - Supporting drunk students since 1974.Cool

En bra flickvän

David jobbar, och jag jobbar på en "överraskning" åt honom. Och han kommer upptäcka det innan han läser här, så det gör inget att jag skriver det här.

Davids lägenhet har länge varit... en aning ostädad. Och tvättat har han inte gjort sen Adams dagar ungefär. Så, jag tvättar och städar! Som en lite husfru. Dessutom är det betydligt lättare att få saker gjorda hos ngn annan än hos sig själv. För ja, även jag skulle behöva tvätta och städa, menne.... Det får la vänta :-)

Socialist? Nix pix.

Jag är inte insatt i politik, jag är heller inte intresserad. Så, med detta inlägg som grund, försök inte dra in mig i nån politisk diskussion. Jag vill bara säga vad jag tycker för stunden.

Igår var det valdebatt mellan Persson och Reinfeldt. Och ja, jag tyckte nog att Reinfeldt lät vettigare i mkt, till skillnad från Persson. Visst, han plockade väl en och annan poäng med, men att smita från att svara på sitt eget partis politik genom att angripa motståndarpartiet, det tycker jag mest bara verkar svagt.

Många klagar på hur samhället ser ut och fungerar idag. Ändå fortsätter man rösta rött, rött, rött och rött. Varför? Tror man att det kommer bli någon förändring om samma personer får fortsätta styra? Jag ser mig inte som direkt jätte-"blå", men jag är villig att ge dom en chans att förändra Sverige till det bättre, funkar det inte så får jag väl rösta rött nästa gång då.

Ja, hur som helst. Tillbaka till valdebatten igår. Satt nyss och läste lite på aftonbladet, och läste om Perssons "påhopp" mot Reinfeldt. Nej, jag anser det inte vara ett påhopp i ordets sanna bemärkelse, men jag tycker det var löjligt. Okej, påhopp är fel ord, jag erkänner, psykning kanske är mer passande. Han började iaf prata om hur besviken han var på Lars Leijonborg, att han inte hade berättat ngt för Persson (antar jag att han menade) om dataintrånget då han tydligen vetat om det länge. "Jag är lite sur på Lars". Haha, låter som en grundskolepojke som blivit av med någon leksak. Nej, där hamnade han ännu längre ner på min lista över politiska favoriter. 

Göran Persson. Vilken "hjälte". Titta på klippet HÄR.

Knölpåkar

Less blir jag...när jag äntligen kommer fram till "min" handläggare på Unga Vuxna så hänvisar hon mig till lokalavdelningen Råslätt. Jahapp. Ringer dit.
"Jo, visst hör du hit, men du ska ändå inte vara här eftersom du inte fyllt 25 än. Du ska ju vara på Sofiahuset och Unga Vuxna, jag kopplar dig dit"
Och vad hör man hos UV om inte...

Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut
Upptaget

Telefonkö

Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut-Tut

Ska jag vara ärlig så föredrar jag faktiskt telefonkö framför upptaget-tutandet. Verkar ju vara helt hopplöst att komma fram till Soc på det här viset.

En dålig dag

Idag och igår har varit riktigt skruttiga dagar, ur hälsosynpunkt. Har mått bra så länge nu, men igår sprack det, av en sån skitsak att jag körde vilse och kom försent till jobbet. Jag höll ut några timmar, men sedan gick det bara inte. Jag orkade inte. Åkte hem. Eller, åkte till Davids föräldrar, David var där, och jag ville inte vara ensam. Så underbart att ha honom, någon som stöttar, peppar, uppmuntrar. Fick sova med honom med, och det uppskattade jag väldigt mkt med. Mådde dock inget vidare imorse heller, så jag bestämde mig för att inte jobba idag.

För att göra en dålig sak värre, så sa jag till David att jag skulle jobba senare på dagen. Jag vet egentligen inte varför jag gjorde det. Kanske för att han tror på mig så mkt, och jag ville inte "visa mig svag". Jag vet inte om det var därför eller om det vr nån annan idiotisk anledning, men hur som helst så gjorde jag det. Ljög.

"När åker du till jobbet?" frågade han
"Åker väl vid 13.30" sa jag. Skämdes.


Vi åt på en nyöppnad restaurang i Huskvarna. Vid 13 började jag säga att jag nog måste åka, för jag måste åka hem och mata katterna innan jag skulle jobba. Han frågade om han skulle följa med en sväng. Jag sa att det inte behövdes. Han frågade flera gånger. Till slut bröt jag ihop och sa som det var. Jag kände mig hemsk som ljugit för honom, och troligtvis bidrog ljugandet till att jag mådde dåligt med. Han vart inte arg. Han är underbar. Vi satt i bilen och pratade en bra stund om både ditt och datt. Kändes skönt. Är så glad att jag har honom.

Nu är det kväll. Mår fortfarande inte bra. Jag vet inte vad det är som gör det. Känner mig orolig, stressad, tyngd... Skulle väl iofs kunna misstänka att det har med min usla ekonomi att göra. Det är det mest logiska jag kan komma på. Och, om jag ska vara helt ärlig, så har det väl tryckt mig en del att David pratat om att åka till USA i slutet på september och vara borta en månad. Det känns dock inte lika "farligt" nu som när han tog upp det från början, men det är klart att det ändå känns trist/jobbigt. Jag vill inte att han ska åka, även om det "bara" är för en månad. Men, vi har pratat igenom det rätt mkt, och jag tror inte det skulle vara världens katastrof om han åkte, även om  jag inte skulle jubla åt det hela. Det är ngt han har velat göra länge nu, och jag vill inte vara den som står ivägen. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Imorgon är en ny dag. Arbetsdag. Troligtvis. Jag vill inte vara den som mesar och är "sjuk" (jag har svårt att se mig själv som "riktigt" sjuk när jag mår psykiskt dåligt) men samtidigt vet jag att jag inte klarar av en hel arbetsdag när jag mått som jag gjort igår och idag.

Jaja,man får ta en dag i taget, och mår jag bättre imorn så jobbar jag, mår jag som idag, så jobbar jag inte.

En rörig blogg, jag ber om ursäkt.
Nu ska jag iaf sova. Natti.

Resfeber, fattigdom och bensin

David pratar mkt om USA- och Kanada-resor nu för tiden. Jag förstår att det skulle vara hysteriskt roligt för honom att resa, men egoist som jag är... Jag vill ha honom kvar här... :-( Det vet han med, för jag har berättat det för honom. Dock har vi även pratat om att även jag ska åka, och ja, det lockar ju otroligt mkt faktiskt. Erika i Kanada. Ja, inte alls fel. Och tillsammans med min älskling dessutom. Drömscenario. :-)

För att resa behövs dock pengar. Pengar som jag inte har. Jag har inte pengar till nånting just nu. Illa. Pinsamt illa. Har jagat på försäkringskassan, som tydligen inte ens fått mina papper, och därför lagt ner mitt "fall" (kommer inte ihåg vad man kallar det). Min kontaktperson på Soc har inte varit där, så jag har inte fått någon tid, och just nu ligger jag -35kr. Problemet då: Jag har inte betalat en enda räkning den här månaden. Dom som skulle betalas 060831 alltså. Det är PINSAMT, jag vet inte vrför jag egentligen berättar, för jag skäms verkligen. Men, förhoppningsvis löser det sig SNART, för det är även så att Davids födelsedag närmar sig, och jag har tänkt ut den bästa födelsedagspresenten ever. (Haha, drömma går ju. Men bra är den!)

Och så till dagens sista ämne, bensin. 10,64! "Billigt!" Det är alltså inte billigt, men billigare än 12kr/l, så jag gjorde ett litet rop av förtjusning. Det går åt rätt håll! Wunderbar.

Nu ska jag inleda tv-kvällen som består av Gilmore Girls och Desperate Housewifes. Lovely!

What's your thing?

Känns som jag hoppat mellan en hel del jobb på senaste tiden, även fast det inte är SÅ många. Och vad jag har märkt är att alla (nästan iaf) företag har en egen "grej". På Arkivservice var det örtsalt, eller örtkrydda eller vad man nu vill kalla det. På Kongsberg var det kaffe. Eftersom man hade en gratis kaffeautomat så gick precis ALLA runt med en mugg med en rykande dryck i. Drack man inte kaffe innan så började man efter att ha jobbat där ett tag (Inte jag, jag var ju bara där en vecka ungefär). På Wibe Defem, där jag var förra veckan, där var det kaviar. Det har jag inte ätit på hundra år, men där åt alla det. Det, och spela kort. Varje fikarast avslutades med en omgång, damerna spelade "vändtia" och karlarna spelade.... hmm, ja, det liknade "neger och president" iaf. På senaste giget, TSG Plast, där är det sötsaker. Det finns godis, det finns läsk, och alla äter och dricker för glatta livet.

Vad har din arbetsplats för "thing"?

USA-bilar och raggarkultur

Jag och David (och Micke, som anslöt en aning senare) var nere på stan igår för att kolla läget. Det vi hittade, var en parkering full med USA/raggarbilar. Otroligt häftiga bilar, men måste man vara raggare för att köra och äga sånna bilar? Det var otroligt mkt sliskigt hår, lädervästar, en hel del Eddie Meduza och en hel del annat med.

Andelen fulla fjortisar var skyhög, men även de äldre besökarna hade nog fått sig en jävel. Vart man än tittade så gick folk omkring med burkar eller flaskor i nävarna. Är det bara jag som tycker att bilar och sprit inte hör ihop? Det var samma sak när vi var på lastbilsmässan med förresten, där var det oxå oerhört många som gick runt med nån slags sprit i näven. Idioti.

Coolast igår var iaf bilen som kom hoppande! Har sett det på TV, men aldrig på riktigt. Hopp, hopp, hopp. Skithäftigt :-)Idag blir det nog att vi ska åka o kolla på downhill eller vad det heter, i nån backe i huskvarna. Folk som cyklar ner för en backe alltså, om någon är lika clueless som jag och vill ha en förklaring. Kan säkert bli coolt :-)

Aja... det var väl allt jag hade att säga den här gången. Kommer kanske bilder på cyklarna framöver, om det blir nåra kort vill säga... :-)

RSS 2.0