Socialist? Nix pix.

Jag är inte insatt i politik, jag är heller inte intresserad. Så, med detta inlägg som grund, försök inte dra in mig i nån politisk diskussion. Jag vill bara säga vad jag tycker för stunden.

Igår var det valdebatt mellan Persson och Reinfeldt. Och ja, jag tyckte nog att Reinfeldt lät vettigare i mkt, till skillnad från Persson. Visst, han plockade väl en och annan poäng med, men att smita från att svara på sitt eget partis politik genom att angripa motståndarpartiet, det tycker jag mest bara verkar svagt.

Många klagar på hur samhället ser ut och fungerar idag. Ändå fortsätter man rösta rött, rött, rött och rött. Varför? Tror man att det kommer bli någon förändring om samma personer får fortsätta styra? Jag ser mig inte som direkt jätte-"blå", men jag är villig att ge dom en chans att förändra Sverige till det bättre, funkar det inte så får jag väl rösta rött nästa gång då.

Ja, hur som helst. Tillbaka till valdebatten igår. Satt nyss och läste lite på aftonbladet, och läste om Perssons "påhopp" mot Reinfeldt. Nej, jag anser det inte vara ett påhopp i ordets sanna bemärkelse, men jag tycker det var löjligt. Okej, påhopp är fel ord, jag erkänner, psykning kanske är mer passande. Han började iaf prata om hur besviken han var på Lars Leijonborg, att han inte hade berättat ngt för Persson (antar jag att han menade) om dataintrånget då han tydligen vetat om det länge. "Jag är lite sur på Lars". Haha, låter som en grundskolepojke som blivit av med någon leksak. Nej, där hamnade han ännu längre ner på min lista över politiska favoriter. 

Göran Persson. Vilken "hjälte". Titta på klippet HÄR.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag skulle inte rösta blått om jag var du, eftersom det är sånna som du, som är arbetslösa eller sjukskrivna, ja dom som redan har det knapert i samhället som Reinfeldt tänker minska inkomsten för. Och som jag förstår det har du svårt att klara det nu, hur skulle du klara dig med endast 65% av lönen som Moderaterna föreslår? jag är inte heller insatt.. tänkte bara säga min lilla åsikt. Och det finns faktiskt fler partier än socialdemokraterna och Moderaterna, ett tips bara! =)

2006-09-07 @ 11:54:47
URL: http://salibe.bloggagratis.se
Postat av: Ämma

Unika partiet ska jag rösta på :P

2006-09-07 @ 12:36:21
Postat av: Erika

Förstår vad du menar, och ja, det är väl kanske inte det bästa att minska inkomsten för dom som lever på bidrag, men å andra sidan är det inte meningen att man ska leva på bidrag. Sjukskrivna, okej, men det är ju definitivt bättre att ha ett jobb än att leva på A-kassa. Och om jag fattar det så vill alliansen (som egentligen alla andra) skaffa fler jobb, och då behöver man ju inte leva på A-kassa. Och nej, jag lär nog inte rösta på moderaterna heller, men jag lär nog hamna inom alliansen iaf.. :-)

2006-09-07 @ 12:36:53
URL: http://aliva.blogg.se
Postat av: Ämma igen

Reinfeldt vill oxå göra det lättare för arbetsgivare att anställa folk vilket öppnar upp för mer jobb i samhället så vi arbetslösa kan få arbete lättare då det inte blir så dyrt för bolag att anställa

2006-09-07 @ 12:37:35
Postat av: Joanna

Jag håller med Sara. Har svårt att se mig själv rösta på partier som vill öka klyftan i Sverige genom att göra de rika rikare och sänka stödjet till de som behöver det. Tror knappast de kommer skapa några fler jobb än de röda så att säga..men men=)

2006-09-07 @ 20:46:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0