Är det ett dumt skämt?

Såg precis en grupp (ett event) på Facebook, där man uppmanas hjälpa till att hitta en försvunnen tjej som senast sågs igårkväll. Gruppen är skapad av "tjejen" (skapad av hennes pappa enligt gruppmedlemmarna) och i loggen för gruppen skriver de flesta att de sett henne, på skolan, med vänner.

Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka eller tro. Om hennes föräldrar anser att hon är försvunnen, då förstår jag väl att de vill hitta henne. Om det är tjejen själv som gjort gruppen som en uppmärksamhetsgrej, då är det enormt korkat. Om hon faktiskt ÄR försvunnen, men hennes "vänner" säger att de sett henne bara för att, då är det ännu mer korkat.

Klurigt. Knepigt. Skumt. Underligt.

Nu ska jag åka o skjutsa lillasyster supernäsa.
Tjingeling.

Födelsedagen

Sådärja, då har man påbörjat sitt 27:e levnadsår. Tänk vad tiden går fort, jag minns när jag... fast nej, nåt sånt inlägg blir det inte. Jag orkar inte. Bloggmotivationen går fortfarande på sparlåga men jag måste ändå titta förbi och säga att det varit en riktigt bra födelsedag.

Jag hade ett mysigt uppvaknande trots lite stress, sen lullade jag på i mitt eget tempo fram till 15-tiden när jag åkte och hämtade lillasyster och Evelin. Vid 17:30 dök mamma och Leif upp och hade med sin kinamat, smarrigt värre. När vi hade ätit klart ringde pappa och bad mig gå ut på balkongen efter Elly och Sven (pappas syster och hennes man) som visst var på väg hit. En trevlig överraskning. Samtidigt som jag vinkar till dem så de ska veta vart jag bor så kommer mina ladies och ringer på dörren. Emma, Therese, Joanna och Madde. Alltid lika trevligt =) Fika serverades, och strax därefter dök även pappa och Kerstin upp. Fullt hus med andra ord! Katterna däremot, gömde sig under sängen.

Fikat verkade falla besökarna väl på läppen, men eftersom jag alltid massbakar så finns det ju gott om både tårta och bakverk kvar. Fast smörgåstårtan lär nog försvinna inom en inte allt för avlägsen framtid, det är egentligen bara den som jag inte kan hålla tassarna borta ifrån. Presenter har jag fått med! Presentkort på IKEA från tjejligan, sånt kan ALDRIG bli fel! Ett armband fick jag av Kerstin, av Emma fick jag "okej-evelin-har-väl-på-sig-modo-tröjan-en-stund-då" och jag fotade snyggingen. Sen hade mamma och pappa, med respektive och Emma och Evelin (speciellt Evelin var inblandad i detta, svär på att det var hennes idé alltså!) gått ihop och skaffat en diskmaskin till mig! OH HAPPY DAY! Nu ska den bara "installeras" med så är lyckan gjord sen =)

Nu är jag trött men nöjd efter en lång dag. Fick dock nyss veta att pannkakan känner sig lite förkyld, så jag antar att jag smittat honom... Mindre lyckat förstås. Men men, det är smällar man får ta. Nu ska jag dock styra stegen mot sängen och slå igång lite Glee säsong ett. Känns som ett lagomt avslut på den här dan :)

Happy Birthday to meeee!

Tidsinställt inlägg is the shit.

Grattis till miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiig! Gud vad gammal jag börjar bli. Snart är jag lika gammal som alla mina äldre kompisar... ;)


Jag vill ha ljus i mitt hus

Snart drar den här dan igång på riktigt. Jag har knappt rört en muskel nu på förmiddagen, men snart blir det annat. En hel eftermiddag med Ann-Sofie och diverse aktiviteter. På schemat står först katalog-lanserings-tjosanhejsan-Partylite-grejs på Vivansborg. Vet inte riktigt vad det är, vad man gör eller vad som egentligen är tanken, men jag gillar ljus och jag har inget bättre för mig så det blir säkert bra. Och så lurade jag ju med mig Anso med så jag slipper gå själv. Goodie.

Steg två blir (förutom uppehåll i timrå för rastning av hund) tacobuffé på Biteline! Yaaay! Det är sånt som kan få en Erika nöjd och glad. Som alla singlar vet så händer det ju inte allt för ofta att man äter tacos på egen hand. Och jag verkar ha slitit ut mina andra vänners Biteline-tolerans med, det är bara jag som vill gå dit nuförtiden, haha. Duktig Erika. Så då är det ju tur att jag inte slitit ut Anso på den fronten då! Det var dessutom hennes idé, så vem kan klaga?

Steg tre i kvällens trestegstävling (höhö, friidrottsreferens tagen ur luften, hur tråkig är jag?) blir bio. Jag har ju sedan tidigare lovat att jag ska följa med Anso och se sista Harry Potter-filmen eftersom hon inte sett den, och när hon så snällt erbjuder sig att bjuda mig så kan jag ju inte tacka nej. Det är ju dessutom en bra film, så varför inte. Det har varit mkt mat+bio på sistone känner jag, men vad gör väl det, det är ju trevligt.

Btw, det var en japansk släggkastare på tv nyss. Jävligt snygg var han. Muuums! Ge mig :P

Alltså seriöst, huuuuuur snygg?! Släggkastare, lixom. De brukar ju se ut som hulken på anabola, men denna japan, Koji Murofushi... Ögongodis när det är som bäst.

Jag har inte så mkt att säga

Eller, jag har inte HAFT så mkt att säga. Nu bloggar jag ju uppenbarligen igen så då har vi ju konstaterat att jag har nåt att säga igen. Om än så väldigt oviktiga saker.

Hade väldigt trevligt i onsdags iaf med Emma och Therese. God mat på O'learys och bion var klart godkänd med! Vi såg alltså Horrible bosses, och den var absolut sevärd! Det bästa med kvällen var dock att kantorn från Evelin och Charlies dop ringde och frågade om jag vill sjunga på musikgudstjänst om 1,5 vecka. Vilket jag ju SJÄLVKLART tackade ja till!

Igår ägnade jag större delen av dagen åt att påta och pyssla här hemma. Inte för att det egentligen blev nån jättestor skillnad men det känns alltid bättre när det är gjort. Dessutom pratade jag med en gammal bekant där på dagen som orsakade en del irritation, så det var bra att jag hade nåt att pyssla med för att skingra tankarna. På eftermiddagen/kvällen hade jag besök i två omgångar, först tittade J förbi på sin väg ner mot sthlm, sedan bakade jag muffins och fick fikabesök av pannkakan. Oväntat men trevligt. Kul att surra lite efter att knappt haft nån kontakt sen midsommar. Däremot så vart muffinsarna mindre lyckade, ska nog baka nya till födelsedagen. Men de gick ju att äta åtminstone.

Idag har jag inte gjort så mkt heller. Åkte ner till stan och plockade upp lillasyster och Evelin för lite shopping. Passade även på att vara lite barnvakt så Emma fick möjlighet att duscha, städa och pyssla lite hemmavid. Innan jag åkte hem så gjorde vi ett försök att ge Evelin en liten smakportion Mango-barnmat. Och det gick bra alldeles utmärkt. Hon gjorde en del roliga miner, men maten gick ner, så det var ju finemang. Emma smakade med, och kallade det mer för mango-slem. Jag avstog, slem är inte riktigt min grej :P


Evelin äter mango-slem

Nu ska jag... hmm... Jag ska nog bannemig ta en tupplur. Sjukt trött är jag, blir ju lätt så när man inte sova när man ska. Plus att jag fick ont i magen efter den där pastasalladen som jag åt förut. Men annars är det bra!

Det drar ihop sig

Nu ska jag göra mig klar och dra mig neröver till stadens gator och torg för att träffa Emma och Therese. Först blir det middag på O'learys och sedan blir det Horrible Bosses

Blablablabla, jag har inget mer att säga just nu.
Tjingeling.

Gratis är gott!


Dagen har snurrat på och nu känns det bättre. Var väl kanske nervositeten som gav mig en total meltdown förut. Det gick iaf bra hos psyk. Verkar vara en vettig karl med koll på saker och ting, så vi får väl se vad som händer nu framöver.

Jag har fortfarande inte städat eller bakat, men det finns ju fortfarande tid till det.

Igår fick jag en avi från posten att jag hade ett brev att hämta ut på ICA, som var för stort för att dela ut. Men jag kunde för allt i världen inte komma på vad det kunde vara, jag har inte beställt ngt från nätet eller så, och väntade alltså inte på nåt stort brev. Så idag, efter läkarbesöket, åkte jag bort till ICA och hämtade brevet. Det var från ComHem! Och då slog det mig. Jag beställde ju grejer på internshoppen i början av augusti, mest på prov för att se om jag fortfarande kunde nyttja mina "poäng" även fast jag inte jobbar kvar där längre. Och det kunde jag ju tydligen då! Aaaaaawesome!

I paketet låg en Smartbox Kropp och själ, en biobiljett och en stegräknare. Inte alls fel! Så det innebär att jag kör gratis bio ikväll. Yaaay. Och jag har dessutom Smartboxen som jag kan använda till en ansiktsbehandling eller liknande, heeelt gratis. Gud så underbart.

Ebb på motivationskontot (gnällblogg)

Jag har ingen lust, jag orkar inte, jag vill inte, men framförallt så har jag ingen lust. Till vad? Det mesta. Fatta vilken störande känsla det är. Jag vill bara krypa ner i sängen igen och sova bort... ja jag vet inte ens hur lång tid jag vill sova bort, men åtminstone tills den här känslan behagar försvinna.

Jag borde städa. Helst idag, men som sista utväg imorn eftersom jag får snabbbesök en sväng imorn och då vill man ju ändå att det ska se hyfsat ut, oavsett vem som kommer Så jag borde städa. Jag ska strax åka till hospitalet för mitt första besök på Affektiva, jag har ingen aning om hur det kommer gå och jag har blivit tilldelad en manlig kontakt vilket aldrig känns bra, men som säkert kan bli bra ändå. Jag blir väl bara extra nervös då antar jag. Jag borde gå. Promenera alltså. Inte just nu, men typ sen. Fast det kommer jag känna att ja inte hinner, så då kommer jag sätta mig vid datorn eller tv:n, för att sedan inse att jag ju hade kunnat ägna den där timmen av ångest till att promenera istället. Varför kan jag inse det nu, men inte sen, för att sedan inse det igen lite senare? Störande.

Ikväll ska jag, Emma och Therese gå ut o äta och så blir det bio. Det kommer säkert bli jättetrevligt, fast just i skrivande stund har jag ingen lust med det heller. Men det är ju som det brukar vara iofs, och sen brukar jag få riktigt trevligt ändå, det är sällan jag ångrar att jag gör sånt liksom. Men just nu... hrm... Aja. Det löser sig. Mat är gott och film är förhoppningsvis underhållande, så kör i vind.

Jag borde baka. Jag hade ju världens husmors-inspiration härom veckan, men den är som bortblåst. På tisdag är det födelsedag, och jag som alltid brukar vara dyngpeppad inför födelsedagen känner bara att det ska bli besvärligt. Måste baka, måste städa, måste göra tårta, måste pyssla, pynta, fixa och dona. Jag måste få tummen ur, för jag vet att det går bra när jag väl sätter igång, men då var vi ju tillbaka till det där jäkla motivationskontot som just nu är mer tomt än någonsin.

Suuuuuck!

Sådär, nu har jag gnällt en stund. Nu ska jag strax bege mig iväg mot hospitalet. Alltid bra att vara ute i god tid, speciellt när man är nervös. Haha.

Over and out

Kattkräks på gardinen - ni vet hur det är

Ibland älskar jag mina katter. Andra dagar har jag lust att kasta ut dem från balkongen. Inatt har min kära helsvarta tjockis haft kräkskalas i hela lägenheten. Myyyys! Eller inte. Nu kanske ni undrar varför jag utgår från att samma katt lyckats med allt, men det är oftast han som kräks. Jag vet faktiskt inte varför han gör det heller.

Hur som helst.

Han låg i sin kära korg i den "nya" klösmöbeln (den är ju dock inte så ny längre, men nyare än de två gamla) och jag ser på honom, och hör, att nu är det dags att kräkas igen. Min tanke var så här: det är ju ingen mening att jaga upp honom ur korgen, för då kommer han ju kräkas all-over the place. Synd bara att han själv inte insåg samma sak, för halvvägs genom kräkandet far han upp, som skjuten ur en kanon, och tack vare det så fick jag kattkräks på gardinen, golvet och lite vid fönstret. Och så i klösmöblen med då förstås. Gosigt!

Småless på att torka upp kräks överallt faktiskt. Det spelar lixom ingen roll vad jag gör, han kräks ändå. Oavsett vad jag ger honom för mat, för det är alltså mat som kommer upp, inte hårbollar. Äckel-äckel, äckel-päckel.

Ledsen för kräksinlägget, jag är bara less.

Men ta på er hjälm!

Nu har jag suttit och stört mig igen. Jag har väldigt många hästintresserade vänner, och jag följer en hel del hästrelaterade bloggar. Och det händer ju faktiskt rätt så ofta att folk lägger ut bilder på allt möjligt. Hantering från marken, trickträning, hoppbilder, dressyrbilder, galopper-över-en-äng-bilder osv osv osv. So far, so good.

Men någonting som jag får allergiska reaktioner på är folk som rider utan hjälm. Och nu gör jag ingen skillnad på om det är grand prix-ryttare på sina mångmiljonershästar eller om det är "Fru svensson i busken" (som min pedaogogik-lärare kallade vanliga hobby-ryttare) som gör detta, jag tycker det är precis lika korkat ändå. Jag förstår inte hur man kan med att sätta sig på en häst utan hjälm. Det finns inte i min världsbild.

Jag vet att många med flit skippar att ta på sig hjälm när det är "photoshoot" som är syftet, det vill säga att man ska försöka få så estetiskt tilltalande bilder som möjligt, men jag tycker inte alls att bilderna blir bättre bara för att ryttaren har skippat hjälmen. Snarare tvärtom. Det finns förstås undantagsfall, sånna där fantastiska bilder som man tappar andan av, där ryttaren inte har hjälm, men de är lätträknade.

Nä, på med hjälm nu, oavsett vilken nivå ni rider på eller vilket syftet med hjälmlösheten har. Det är djur ni har att göra med, även den tryggaste hästen kan bli skrämd och då kan olyckor hända. Var rädd om skallen, den är svårlagad om den spricker...


Välkommen hem

Det slog mig att jag bara hade lagt upp den ena låten här på bloggen. Ja, alltså, jag sjöng ju två låtar på dopet. Evelins dop, för den som missat det hela. Det första klippet, Handens fem fingrar, kan du se och lyssna på HÄR, och här nedan kommer den andra låten jag sjöng, Välkommen hem.


Selånger Marknad 2011

Jahapp, då var marknadshelgen slut för i år. Jag har faktiskt kört en tredagars i år, det har jag nog aldrig gjort förr. Inte vad jag kan komma på åtminstone. Inte för att det blev några avancerade besök direkt. I fredags gick jag förbi en snabbis och snabbköpte strumpor innan det var dags för tjejmiddag hos Therese. På lördagen åkte jag dit efter dopet och sammanstrålande med Joanna och Mange. Vi köpte mer strumpor, och så åt vi Langos. Men det regnade, så vi blev inte så överdrivet långvariga där, trevligt var det dock!

Söndag blev det sedan, och eftersom jag inte hade nåt bättre för mig, och vädret var bra, så därför åkte jag till marknaden igen. Strosade omkring där i ett par timmar, mesade mig förbi de allra flesta ställena, och trodde att jag skulle klara mig utan att slösa några pengar. Jag hade lite fel, för det blev en till langos (två på ett helt år är väl för tusan okej?), en hissgardin och en hylla till badrummet. Lite random bilder nu då.


Ja just det. Är det verkligen så smart att ta med sig hundar på marknaden? Nu är jag inte hundägare, så jag borde inte döma, men det kan ju inte ha varit överdrivet smidigt att gå omkring där med hund. Oavsett när det var varmt eller när det regnade. Något smidigare lär det dock ha varit för mannen i den blå tröjan här ovan, som hade med sig sitt flygande husdjur. Frän! Och så en bild på langos med. För langos är gott.



En sån borde jag ha. Typ på ytterdörren eller nåt. Bara för att vara på den säkra sidan!


Strumpor! ♥


Hissgardin i köket, tyckte det blev helt okej. Hyllan till badrummet hänger på badrumsdörren än så länge, men jag ska väl försöka få tummen ur och skruva upp den i toalett-badrummet. Jag tyckte den var riktigt riktigt söt iaf!


Jo, jag köpte en handväska med.

Nu är marknaden över för i år iaf. Ett år till nästa gång. Då ska jag köpa mer strumpor.. ;)

Lite dop-bilder!

Några få bilder från gårdagens dop! Det är samma som jag la upp på FB igår, men det är ju tradition att redovisa på bloggen med så here goes :)


Lilla Charlie (Evelins kusin) var nöjd så länge han fick krypa omkring på golvet. Evelin däremot satt tyst och snällt i vilken famn hon än hamnade, oavsett om det var mammas, pappas, fadders eller prästens. Scenvanan går i generna tydligen, ingen scenskräck här inte! :P


Underhållande att titta på Charlie som kryper omkring :)


Ännu mera krypande!


Emma och Evelin, och så Emma, pappa och Evelin. Familj! ♥
("Liten" miss att jag inte tog nån bild på Emma, Evelin och mamma dock, eller Emma, Evelin, mamma och pappa. Men men, nu vart det ju som så då. Gilla läget och var efterklok).


Emma, Niklas och Evelin. Och så Evelin och Emmas fina fjärilsring!


Tåååårta!


Glada familjen alltså... ;P Herregud så muntra vi ser ut, allihopa. Men ah, det är iaf fadder Niklas, pappa Niklas, mamma Emma och moster/fadder/singstar Erika. Storhetsvansinne? Nej nej.

Hur som helst, dopet gick finfint, snälla barn, bra präst, sjungandet gick väl helt okej, gott fika, trevliga människor, massa presenter till da babys osv. Och en annan riktigt superkul grej - kyrkomusikern/kantorn ville ha mina kontaktuppgifter så att jag kan komma och sjunga fler gånger, på gudstjänster och vid tillfällen då familjer själva inte känner någon speciell solist. Plus att jag fick information om tre körer som behöver folk.

Awesome! Jag vill sjunga meeeer!

Årets strumpskörd

Bara för att ni ska få se så mkt som möjligt av mina strumpor så får ni klicka på bilden.



Klicka på the bild!
Nu har jag strumpor så jag klarar mig till nästa marknad.
Fast frågan kvarstår...

Hur fan ska jag få plats med alla strumpor i strumplådan?!

Sova "middag" kanske?

Åh guuuuud så galet trött jag är. Det märks rätt rejält att jag inte är allt för van att vara "på språng" så mkt som jag varit idag. Dop och marknad. Jag vet, det låter ju som ingenting, men det tar rätt mkt energi att vara nervös inför solosång, eller att vara nervös överhuvudtaget, och när nervositeten släpper så är det som att nån slår en i huvudet med en tegelsten. Det är tammefan omöjligt att hålla ögonen öppna.

Sjukt trött nu som sagt. Kan väl få sova lite iaf? Typ en halvtimme eller två? Jag menar, det kan ju inte vara meningen att man ska gå och lägga sig för natten redan innan klockan 20 på en lördagkväll. Det vore ju rent av skamligt...!

Dessutom tänket jag ju joxa med bilderna och filmerna från dopet ikväll med. Fast, det finns en överhängande risk att det får vänta tills imorn. För jag är rätt trött. Typ ganska trött. Eller egentligen riktigt trött. Fast om sanningen ska fram så är jag sinnessjukt jävla skittrött, och tröttare än så blir man inte. Så god-sova-middag på er.

Det där gick ju relativt bra!

Första låten, sådär nöjd. Andra låten - helt okej!
Här kommer låt nummer två: Handens fem fingrar



Nu ska jag åka o träffa Joanna o Mange på Selånger Marknad. Trevligt trevligt.

Snart är det dop...

Och här är en bild på när jag dopades.

Eller döptes, döptes menade jag ju såklart. Jag har aldrig varit dopad... Tror jag!
Btw, var jag inte galet söt så säg!

Okej, NU är jag nervös!

Det har känts ganska lugnt kring morgondagens dopning. Hittills, alltså. Nu kommer nervositeten. Jag tror att det som gör mig extra nervös är det faktum att jag inte kan sitta i min egen värld med mina små tics precis innan jag ska sjunga, utan nu ska jag stå framme bland folket under hela dopceremonin. Missförstå mig rätt, jag ser fram emot detta, galet mycket, men man kan ju få vara lite nervös ändå! Och det är väl bra att vara nervös till viss del med, då håller man sig alert, på tårna.

Men det är väl kanske säkrast att sova lite nu, annars vet jag någon som kommer stå fram i kyrkan och gäspa. Och det vore INTE snyggt. Så godnatt.

Mobilblogg

Det blev en sväng ner på marknaden förut, packat med folk! Men jag hittade strumporna. Erika var i strumphimlen!



Nu är vi hos Therese och har ätit god mat, spelat Wii bowling (jag förlorade) och nu har vi nyss ätit efterrätt. Trevligt!

That's what friends are for

Sammanfattningsvis, utan att egentligen säga nånting om det, så var gårdagen inget vidare. Men den var samtidigt rätt bra med. Dagen gick med en klump i magen som sedan blev tidigare nämnda slag i magen, men sedan blev det väl iaf bättre. Jag åkte till mamma och Leif och repade inför dopet, och trots humöret så kändes det riktigt bra. Tyckte att båda låtarna, med komp och sång, kändes riktigt stabilt. Andreas fick tjuvlyssna i telefon på en av låtarna, och han gav positiva ord. Så det var ju bra.

Ännu bättre var att nämnda vän var hemma hos mig när jag kom hem igen. Han satt i soffan och kollade på Ullared, haha. Underbart att få träffa finevännen efter en sån här dag alltså... Han hade med sig en present till mig, en födelsedagspresent i förskott, som jag fick redan nu. Yaaay! Dessutom kan man säga att jag fick en extra present, eftersom jag fick äran att slå in hans övriga ullareds-presenter som skulle ges bort, haha :) Jag gillar ju som bekant att slå in paket... :)

Hur som helst så blev han kvar här över natten. Skönt att ha nån att luta sig emot o bara vara, slippa fundera, kunna vara sig själv, och tänka på nåt annat för en stund. Och så fick jag bjuda på morotskaka med (för jag terapibakade en sån igårkväll med).

Nu ska jag strax ge mig iväg till Bergsåker för att ta en snabbrunda på Selånger Marknad innan det är dags för taco-tjejmiddag uppe hos Therese. Ska bli trevligt att träffa tjejerna, snacka lite skit, äta gott, umgås, snacka lite mer skit...

Wellwell.
And off we go!

Eller förresten. Presenten

Angry Birds, på riktigt! Hahahahha. Det är humor det.
Tack för presenten, världens bästa Andreas.. :) ♥

Som ett slag i magen

Varför blir det alltid likadant? Man tror att man kan lita på folk och sen kommer sanningen fram. För let's face it, förr eller senare kommer sanningen alltid fram. Och någon man trodde var en vettig människa framstår istället som århundradets skit. Varför i hela friden måste man hålla på att ljuga om både det ena och det andra?

Tröttsamt. Så jävla tröttsamt.

Törs man chansa?

Det är riktigt frestande att gå o klippa sig nu. Helst skulle jag vilja göra nåt åt hårfärgen med, men det finns inte en chans i världen att jag tänker göra det hos frisören. Nog för att jag fattade att det skulle vara dyrt, men att det var SÅ dyrt anade jag inte. Så det får bli hemmafärgning igen, även om färgen släpper galet snabbt.

Men frågan är ju alltid om man ska chansa och göra det så här strax innan ett "event"? Jag menar, blir det skitsnyggt, ja då är det ju skitbra. Men om det blir ugly as fuck, då vill man ju inte direkt stå inför en massa folk på lördag, som gudmor (awesome!) och solist med allas blickar riktade mot en. Okej, inte allas, de flesta tittar nog på Evelin och Charlie (Charlie är alltså Evelins kusin, som också ska döpas), men ni fattar vad jag menar.

Men hur som helst, jag är sugen på lite förändring. Typ nåt lugg-aktigt. Kanske. Eventuellt. Eller så inte. Jag vet inte. Men klippa mig vill jag iaf göra. Och färga håret. Mörkare. Well well. Fundera kan man alltid göra..

The greatest honor of all times


Och huxflux fick jag veta att jag ska vara gudmor till världens finaste Evelin.
Enorm känsla, enorm ära.

Nu blev det ju helt plötsligt mkt svårare att inte gråta under dopsångerna :)

Det är faktiskt inte vinter än

Sitter och kikar på Facebook, olika bloggar och random bilder. Hästfolk.

Hästfolk är fan roliga människor.

Hästar i normalhull, med sommarpäls behöver tammefan inte thermotäcke på sig på dagtid i mitten av augusti. Vad är det för fel på folk? Detsamma gäller folk som är nitiska med regntäcken. Jag kommer numera alltid att tänka på vad Maggan berättade att P-O hade sagt i en diskussion med en regntäckes-nitisk människa; nämligen att hästar är vattentäta. Och det är ju sant! Vad är det egentligen för skillnad mellan en ridskolehäst som går "naken" långt in på hösten, och en privathäst som måste täckas så fort det börjar bli molnigt? Jag kan förstå om det en häst som ska tävlas och som har täcket mest för att inte bli skitig igen efter en förberedande dusch (dvs för ryttarens skull, inte hästen, då förstår jag åtminstone resonemanget).

Detsamma gäller all galen extrautrustning som folk är så förtjust i att slänga på sina hästar. Ärligt talat, det mesta är bara helt onödigt, egentligen. Men självklart finns det ju även många fall där hästen är i behov av vissa tillbehör för att förbättra tillpassningen av befintlig utrustning, tex svanskappa eller brösta, olika bett har olika effekt på olika hästar, samma sak med nosgrimmor. Vissa behöver boots eller benskydd. Men jag tror ändå att väldigt många, inklusive jag själv, laddat på med diverse utrustning bara för att man som människa tycker att det är snyggt. I mitt fall - nosgrimmor. Jag växlade mellan ett par olika, främst för att se om det blev nån skillnad på hästens beteende, men det var väl delvis även nån slags estetisk tanke bakom det hela. Så egentligen borde jag väl inte dömma, jag är inte bättre än nån annan. Men jag kan ändå inte låta bli att skaka på huvudet åt folk som pyntar sina hästar som julgranar, fast de säkert skulle funka precis lika bra utan hjälptyglar, magplattor, specialbett, luvor, skydd, extra täcken osvosvosv.

Det är en av många fördelar med ridskolor. Hästarna utrustas med vad de behöver, inte vad ryttaren tycker är snyggt.

Men för att knyta ihop säcken: Ge fan i att lägga på hästarna vintertäcken mitt i augusti så länge inte hästen är sjuk eller på annat vis inte kan hålla hull och värmen. Galenskaper.

[Bildkälla]

Men kul då...

Lyckat att både Bloglovin och "My blog posts" (på facebook) verkar ha fått spunk.

Annars väntar jag på att nån slags hantverkare ska komma hit o kolla nå värme-tjosan. Jag sov när de ringde på. Sen ringde de o sa att de behövde komma in, men att de skulle äta lunch först. Hanterverkarlunch = de kommer imorn? Nää snäll Erika.. Men nu är jag ju vaken iaf, så nu kan de få komma...

I'm proud to say, I got you

"A place to crash, I got you
No need to ask, I got you
Just get on the phone, I got you
Come and pick you up if I have to
What's weird about it
Is we're right at the end
I'm mad about it
Just figured it out in my head
I'm proud to say, I got you
"

[Leona Lewis - I got you]


Ännu mera So you think you can dance-klipp. Men fattar ni hur grymt duktiga de är eller?
Melanie & Marko, dansen ger mig good-chills i hela kroppen. Tänker på ♥



Underhållning på hög nivå!
Min favvo bland grabbarna, Tadd, och suveräna Jordan. Hiphop.



Avslutar med ngt vackert.
Melanie (samma som första klippet) och Neil ("Allstar" från en tidigare säsong)
Jag säger bara så här.

Orkar ni inte kolla på hela sista klippet, det säger jag inget om. Men missa för fan inte "lyftet" vid 1:16. Det är helt sinnessjukt! Förstå modet hos henne och styrkan hos honom, det är rent jävla magiskt.

Com Hems senaste reklam

Sådärja, då har Com Hem klämt fram ytterligare en reklamfilm då. Och den är rent jävla bra. Säga vad man vill om företaget i övrigt (jag har ju haft mina tankar om dem tidigare... eller främst om SC då förstås) men de gör kungliga reklamfilmer. Tack o lov att de lämnade det där jäkla dock-konceptet och övergick till Judith och Judith istället. (Den här reklamen är ju iofs knappt nå Judith o Judith, men ändå).

Kolla! Skratta!


Strump-tokan

Jag har egentligen tänkt skriva ett inlägg och ifrågasätta varför det är så jävla svårt att hitta en billig frisör i Sundsvallstrakten, men eftersom det inte finns så himla mkt mer att säga om den saken så tänkte jag gå och sortera mina strumpor istället.

Jo men faktiskt.

Jag är lite strumpgalen. Årets höjdpunkt (nåja, strump-året åtminstone) är när man får gå på Selånger Marknad och köpa typ 12 par för 100 kronor. Min strumplåda kommer dock ha lite åsikter om den saken i år när den mer eller mindre svämmar över av strumpor. Och nej, det är inte en giltig anledning till att inte köpa fler. Så därför ska jag istället orgnanisera lite i strumplådan. Sortera, slänga sånna som jag faktiskt aldrig använder (det finns ett fåtal) och så vidare.

Sen tänkte jag på det där med att tvätta och sortera strumpor. Det sägs ju att det alltid försvinner strumpor i tvätten. Och jo, jag har väl en 6-7 udda strumpor som ligger på en hylla och inväntar fyndet av sin partner, men de borde jag väl också ge upp hoppet om. Men det var inte det jag tänkte säga. Många (framför allt killar, men jag nämner inga namn) kör på att alla strumpor ska vara precis likadana. Typ tubsockar, vita eller svarta, från Intersport, eller jämngrå historier. Åhh jag skulle dö av tristess om jag bara hade sånna strumpor. Okej, skitlätt att para ihop efter tvätten, och om en grå kommer bort så kan man faktiskt ta en annan grå, no harm done, men fyyyy så tråkigt.

Förra årets Selånger-skörd



Det är väl ingen som sagt att man MÅSTE ha samma färg på strumporna?



Fördelen med att ha två olika motiv på strumporna är att man kan sträcka fram den fot som bäst symboliserar den känsla man känner för personen man sträcker fram foten emot. Smart, huh!
(Ja, alla andra strumpor som jag ville ha var i tvätten, och detta är två av de omaka strumporna som längtar efter sina partners, och som jag inte vill slänga för att de är så söta!)



Jo men förresten. Varför är det helt jävla omöjligt (nåja) att hitta en relativt billig frisör i Sundsvallstrakten? I timrå hittade jag nån för 330 kronor och det är väl helt okej antar jag, men jag menar, jag är ju van att klippa mig nere i Jönköping för typ 150-250 kronor. Både ordinarie, och elevklippning. Ska jag måsta åka ner till Jönköping för att få en billig klippning lixom. Ja men kej, jag gör väl det då... ;) Nää kanske inte, men jag vill klippa mig. Och jag vill åka till Jönköping. Så enkelt är det...

How hard can it be?

Är det inte "inne" med vanligt hederligt strössel längre? Helt vanligt klassiskt strössel? Letade i flera olika butiker innan jag äntligen hittade "vanligt" strössel. Annars var det bara knepiga burkar indelade i fyra "avdelningar" med olika typer av strössel. Dyrt var det med. Men nu har jag det jag sökte, så nu (inte nu, men när jag känner för det) så kan det bli strösseldekorerade muffins! Yay!

Gulligt strössel förvisso... Men dyrt :S


Flum och onödiga bilder

Jag kan inte sova. Orolig känsla i kroppen, kan inte riktigt slappna av...
Hum hum hum...

Random flum


Skylt utanför Willys i Skönsberg. De har humor!



Fick låna nå putsjox av Andreas som ska göra det svarta svartare. Verkar ju funka! Fast det mattades av rätt rejält när det torkade in. Så jag ska nog ta en vända till idag. Tror jag. Om vädret tillåter vill säga.



Man kan ju bli sinnessjuk för mindre... (Klicka på bilden)



Hahahahaha!



Framförallt.... Jag saknar jobbet/jobben inom ridsporten, eller som ungdomsledare överhuvudtaget. Det var nånting som jag faktiskt kände att jag var bra på, och där jag tillfärde nånting. Jag var inte bara en i mängden, utan jag var instruktör, ledare, "fröken", någon som hade koll.

Lapparna på bilden är från ULK:en (Ungdomsledarkurs). Hur några av de andra deltagarna uppfattade mig. Jag var fan i mitt esse då, jag har aldrig känt att jag var mer på rätt plats än då. Jag hade åsikter, tankar, idéer och det bästa av allt: jag kunde ventilera dem med andra! Jag satt inte bara tyst på mitt lilla hörn av världen och behöll tankarna för mig själv.

Ellens lapp. "Kompentent".

Den lappen, helt ensam, sporrar mig mer till att söka mig tillbaka till ridsporten än någonting annat. För jag är fan det. Kompetent. Jag kan.

Jaja. Kanske ska läsa lite ur den här fantastiskt upphetsande boken (den som inte förstår sarkasmen kan lämna bloggen omedelbums) så kanske man kan sova lite.

Ja alltså, den har faktiskt sina intressanta delar. Ganska mkt är ganska intressant, faktiskt. Fast jag är inte riktigt på humör just nu. Nu vill jag att oroskänslan ska försvinna så jag kan få lite sömn i kroppen. Thank you!

Födelsedagskalas hos mami ♥

Kvällen har spenderats hos mamma och Leif för att fira kära mors 55-årsdag. På plats var värdparet, syrran, Evelin ("where you go, I go"), och Leifs barn, aka våra plastsyskon, Mats, Maria och Petra, och så förstås Marias man Stefan och Petras sambo Johan och deras dotter Elma. Elma som då alltså blir... plastkusin, till Evelin? Aja.

Trevligt var det iaf. Vi blev bjudna på god grillat mat och till efterrätt fick vi smarrig jordgubbstårta, bullar och kaffe (inte för mig då, jag är ju inte vuxen än, haha).

Lite pictures från kvällen då.

Mats och Maria, och så lilla Elma som ger ännu mindra Evelin en puss! Gulle!



Samma gäng igen.



Bild 1: Johan och Elma, och Stefan och Evelin
Bild 2: Mats, Maria och Evelin



Mami and me!



Mamma fick blommor av mig o syrran. Hon fick även inramade förstoringar av bilder på Emma, en på mig, och en på oss båda. Uppskattat tror jag nog :) Blommorna vart jag rent av kär i dock. Det syns inte riktigt på bilden, men rosorna är ljuslila, blandat med några lite mörkare lila blommor, och även nå vita. Jag kan inga namn på blommorna, noll koll. Men guuuud så fint det var. Ge mig blommor och jag är din... ;) Bara som info. ♥

Oviktig information

Jag startade min dvd med Sagan om konungens återkomst ganska precis 50 minuter efter att den hade börjat på TV. Min film slutade ungefär 7 minuter före den som gick på tv. Haha! Snacka om galet mkt tid som går åt till reklam... Kasst.

Nu ska jag försöka sova lite. Imorn (idag) blir det kalas för världens bästa mamma som fyller år :)

Det blev akut...

Det bara slog till mig. Ni vet, "som en blixt från klar himmel"-stuket. Jag vill åka till Jönköping! Jag vill ta min lilla röda skruttibangbang-bil och ta mig hela vägen ner till Jönköping, make an appearance, roa mig nån/några dagar, och sedan återvända till kära norrland. Det är vad jag vill göra.

I want to get away from here for a while...


Men jag kan inte åka nu. Imorn fyller mamma år, någon av dagarna till veckan ska jag gå på bio med Ann-Sofie, på torsdag ska jag repa inför dopet, fredag-söndag är det Selånger Marknad (som jag faktiskt inte vill missa) och så är ju helgens höjdpunkt Evelins dop på lördag. Och på tisdagen därpå så har jag återbesök hos bedömningsdamen, i väntan på att Affektiva långsamma jävla enheten ska få tummen ur och ge mig en tid. Herregud vad saker ska ta lång tid... Så möjligtvis efter det. Om jag nu törs lita på att skruttibangbang tar mig hela vägen ner till Jönköping vill säga (och helst tillbaka med förstås).

Nu ska jag ta en grogg (hahaha jaaa faktiskt, en passoagrogg, tro det eller ej. Det är ju för fan lördag och det är så gott och det var så längesen...) och starta Sagan om Konungens återkomst på DVD. Det har gått 40 minuter av den på TV, och det har redan varit förbaskat mkt reklam, så jag ska undersöka om den är slut på tv eller dvd först, om jag startar filmen nu. Jag tror att dvdn är slut först. Aja skit samma.

Skål och trevlig helg

Inga drakar idag

Det blev inget kikande på drakbåtar och drakbåtsroddare (?) idag. Snurrade runt i stan en bra stund, men det var ju stört omöjligt att hitta en parkeringsplats. Varenda jävla sundsvallsbo verkar ju ha tagit bilen till stan idag. Men det gjorde inte så mkt, för nånstans där när jag började bli rejält less så ringde Andreas. Visade sig att han var ungefär i krokarna, så vi sammanstrålade på Willys. Alltid trevligt umgås med min underbare vän, även fast han gjorde ett enormt bra jobb med att skämma ut mig inne på läsk-avdelningen. Men så är det väl när man umgås med dårar... :P Stog iaf ute och surrade en stund, jag fick lite bilvårdstips och han fick knåpa lite innan vi skildes åt. Han ska ut på semesterbilresa nämligen. Personligen tycker jag att han istället borde börja jobba omgående så jag får åka lite lastbil snart igen... ;-P Men men, det dröjer nog inte så länge, som tur är.

Huuuuuur som helst, det blev ju alltså inga drakbåtar idag, så här får ni lite bilder från de senaste dagarna istället.

Ann-Sofies vovva Nova är världens charmtroll! Gilla! ♥




Diverse bilder från Drakkampen, och så fick jag slinka med på ett hörn med.
Drakkampen vanns iaf av Skideliten, och Timrå IK kom "överlägset sist" (Dagbladets ord, inte mina!! HAHAHA!)

Jaja, sen var det inget mer.

Eller jo. Btw... Saknar... ! ♥

Det är fint väder

...och jag har inget bättre för mig så nu beger jag mig ner på stan för att kolla på Drakrodden. Hoppas man får se några roliga kostymer med.

Fast jag tycker ändå att vår utstyrsel när vi tävlade (var det typ 2005 kanske? eller 2006?) var klockrena. Arkivsystrarna från Arkivservice! Så jäkla nice. Abedissan Rikke som satt i fören och trummade "Tro! Tro! Tro!" istället för ro, var ju finemang. Vi gick runt på stan och bjöd på vin och oblat (chips och saft) och var bara allmänt awesome. Vi kom trea i Best in show minns jag, däremot tror ja vi kom näst sist eller nåt i själva rodd-tävlingen. Men wtf, gaalet kul hade vi.

Bakre raden: Krister (extranunna är alltid bra att ha), Therese, Rikke, Erika, Carina, Tina, Lena och nån-som-jag-inte-vet-vem-det är som vi hade lånat in som extranunna
Främre raden: Prällen Sara, vår coach, och så jag då.

Amen.

Vad har jag glömt?

Jag har en överväldigande känsla över att det är nånting jag sagt att jag ska göra idag, men jag kan för allt i världen inte komma på vad. Jag kan inte komma på om det är nåt jag tror att jag ska göra själv eller med sällskap, men än så länge är det ingen som efterlyst mig och sagt att jag är sen till något, så det är säkert nåt jag kommit överens med mig själv om. Och i så fall är det väl inte hela världen om jag har glömt det.

Men det är en störande känsla...! Jag och mitt minne alltså...

Lite tjurig

...men det är ju sån jag är. Ibland, inte alltid. Men när jag inte får som jag vill kan jag bli lite lätt tjurig. Haha!

Har nyss kommit hem från en sväng på Birsta med Ann-Sofie. Jag var nog inte världens trevligaste sällskap, humöret har varit lite sisådär hela dan, trots att jag fick ett riktigt riktigt bra uppvaknande imorse när denna där ringde och var go.. :) Nå värst mkt shopping blev det inte, jag köpte ramar till mina tre sista oinramade förstoringar och så blev det lite shopping på Coop, men annars inget. Lika bra det. Hålla i slantarna, yes yes.

Nu har jag iaf sådär lagomt mysig huvudvärk. Suuuck. Ska gå o lägga mig en stund, sen ska jag och mina alternativa personligheter åka in till stan för att kolla på drakkampen. Har försökt ragga med mig lite folk, men ingen ville/kunde. Trist. Men då åker jag själv istället, inte värre än så. Imorn är det drakrodd på dan, ska nog åka in o kolla på det med tror jag. Är ju lite småtrevligt att gå omkring där o bara strosa. Eller så ledsnar jag efter 10 minuter. Fast är jag själv spelar det ju ändå ingen roll.

Och förresten, det är faktiskt inte höst än, på sin höjd är det SENSOMMAR!
Sådetså.

You make cleaning fun!

So you think you can dance, bättre dans-serie finns inte att hitta. Och här är ett suveränt uppträdande från Marko & Ricky. Enjoy!



EDIT:
Jag skulle ha kollat klart på hela avsnittet innan jag postade inlägget, för här kommer ännu ett galet fantastiskt dansnummer som jag blev heeelt förtrollad av. Sasha & Melanie! ♥


Självinsikt är...

Självinsikt är när man inser vilken dålig idé det skulle vara att "förhandsbaka" ytterligare en plåt med morotskaka inför födelsedagen. För den skulle nog försvinna lika fort som den första.

Bara för att förtydliga mig - jag har INTE ätit upp alla kakor själv. Jag har gett bort några till Emma och till mamma, jag har bjudit bort när jag hade snabbbesök här hemma, och ikväll ska jag ta med mig några bort till Ann-Sofie. Men sen är det faktiskt inte många kvar. Och OM jag då skulle baka fler, då hade nog risken funnits att jag ätit hela plåten med godsaker själv. Det är självinsikt.

Goooooooooott!

Hopp och studs

Pappa och Emma ordnade en ... ja, vad det nu heter. Nån slags stå-gunga, till Evelin. Så idag när jag var där och lämnade av lite bakverk så passade vi på att prova den.

Emmas kommentarer är som vanligt helt priceless:
"Va fan, den här skulle ju till och med hålla för mig! Hehe, boytoooooy....!"

Men, en sån gunga är det alltså inte. Den är till Evelin, inte till Emma. Jag tror iofs att Emma hade varit lite mer road av den. Evelin var sådär lagom inspirerad, förstog väl inte riktigt poängen. Hon hade ett ben i backen mest hela tiden, nån böj-och-sträck-aktivetet förekom inte, däremot snurrade hon runt ett halv varv och sen tillbaka igen, och det var väl ungefär så spännande som det blev. Hon verkade mer road av att dreggla på gungan.

Och ja, det ä alltså tänkt att armarna ska sticka ut på varsin sida om gungan, det finns lixom anpassade armhål där, menne... vi kan säga att de sitter lite för högt upp för att vara Evelin-anpassade. Det såg inte riktigt korrekt ut, om man säger så. Så hon fick fälla in sina armar och ha dem innanför/framför istället.

Just nu sitter jag för övrigt och stör mig på Eurosport. Enligt tablån ska det vara ridsport från kl 20:50, men det är fortfarande tennis. Galet tråkigt och ointressant, ge mig ridsport och ge mig nu! Jag vill se gräshoppning! (Min systers fenomenala uttryck). Får väl se om det kommer snart eller om de skippar det helt.

 

Jag har dessutom fortfarande huvudvärk. Gick o la mig nån timme förut när jag kom hem från bakverksutdelningsturnén och det hade lättat lite när jag vaknade. Men nu är skiten tillbaka igen. Suuuuck. Och inte får jag besök imorn heller... Buhu, jag som hade sett fram emot det.... Saknar ♥... :( Så då tänkte Anso och jag att vi skulle gå på bio istället, men tror du inte att imorn är den enda dagen då den tänkta filmen inte visas?! Åhhh den sanna idiotin.

 

BTW, det börjar bli mörkt på kvällarna nu. Nån fler än jag som lagt märke till det?


Första omdömet

Syrran fick vara försökskanin när det gällde mina morotskakor. Dels för att jag aldrig ätit morotskaka förr, så jag visste inte hur den skulle smaka, och dels för att jag heller aldrig bakat det förut, och då är det ju bra att se någon annans reaktion. Som sagt, den såg ju god ut åtminstone.

Men Emma verkade nöjd. Första kommentaren kom rätt omgående.
"God. Gooood. Godare än på café ju!"

I guess that's a good thing :) Så sen när jag kom hem till mamma och lämnade av bullarna (och lite morotskakor) till henne så passade jag på att stjäla en. Hemma hade jag ju redan frusit in dem, lixom. Snacka om positivt överraskad. De var verkligen sjuuuuukt goda! Själva bröddelen var alldeles lagom fluffigt och inte alls torrt och själva... vad kallas det, kletet ovanpå? Minnesförlust. Aja, kletet var ju gott med. Sött sött sött, men det hör ju till när man bakat sånt här.

Sjukt nöjd iaf. Det kommer jag göra fler gånger!

Sommarläxa?!

Min moster Eva skrev på FB inatt att hon satt och förberedde och hjälpte kusin Joel med sin sommarläxa. Allvarligt talat?! Sommarläxa?


Erika says:
"Nåt sånt hade vi inte på min tid".

Åhh, jag kände för det första att den meningen gjorde mig 10 år äldre i ett nafs. Men för det andra, seriöst, sommarläxa? Really? Ett kompendium på 70 sidor!? Personligen tycker jag det låter helt vansinnigt. Sommalov ska vara lov, och jag tycker fortfarande att även helger ska vara läxfria.

Nu vet jag ju inte bakgrunden till varför de fått sommarläxa visserligen, men jag tänker ändå bestämma mig för att tycka att det låter helknäppt. Speciellt när det inte är nåt litet häfte som ska göras, utan nåt mer rejält.

Aja. Morgontrött och snurrig. Jag återkommer när jag är mer vaken...

Ordning och reda...

...morotskaka på bänken. Rimmar dåligt, men det är inte löning på fredag, och mamma har sagt att man inte får ljuga.

Känner mig nöjd med dagen iaf, även om jag inte gjort allt för mkt vettigt. Tvättat lite, diskat (alltid bra att diska innan man ska använda köket, hahaha), handlat och sist men inte minst genomfört storbak. Nåja, tillräckligt stort bak iaf, men inte klar än. Idag blev det kanelbullar med assistans av mor, och parallellt med det så tillverkades en morotskaka. Jag har ingen aning om nåt av det blev bra dock, jag har inte smakat. Ska strax gå och packa bullarna i påsar och frysa in, däremot är det något oklart hur jag ska packa morotskakan. Får väl se om jag kommer på nåt smart. Det ser ju gott ut åtminstone, alltid lurar det nån... ;P

 

Nu ikväll så tittade Andreas förbi en sväng på sin väg norrut. Alltid lika uppskattat. Fina vän ♥ Sen blev ju inte kvällen sämre av det där sms-et som jag fick tidigare ikväll heller.. Tycker om...! ♥ Och saknar med..

Så, en bra dag helt enkelt. Imorn ska jag ge mig på ytterligare lite städning, och städa undan resten efter baket som jag inte orkar göra nu. Sen kanske jag bakar lite mer. Kanske, får se hur inspirationen och orken ser ut. Fick recept av Emmo på kakor som hon bjudit på när hon fyllde år, tok-goda. Den tanken slog mig tack vare den andra Emma'ns tips om chocolate chip cookies, så tackar :) Sen ska jag göra drömmar med. Enkelt och bra. Och chokladmuffins. Det kommer inte finnas nån plats kvar i min frys när detta är över. Plockar ju bara fram det när har besök ju.

Aja. Trött nu. Packa bakat och sen försöka sova, hoppas det går bättre än igår, då kan vi snacka katastrof... Jag vill soooooovaaaaaa! (Helst med dig, men jag är inte kinkig, skulle jag bara få sova så vore jag en happy camper).

Godnatt!

Star-struck

Jag tycker det är mycket här i livet som är pinsamt. Men att be någon om en autograf placerar sig lätt på top 10 över pinsamma saker att göra. Även när autograf-givarna sitter utplacerade med enda uppgift att skriva sina autografer till de otaliga människor som vill ha dem. Som i lördags på ispremiären, liksom. Plågsamt.

Än värre är det ju att då be en person om dess autograf. Att trängas i en folkmassa för att nå fram till personen i fråga, och sen sträcka fram whatever och få det signerat. Som i fallet Gud. Foppa, alltså. Det är ju en person jag beundrar. Och när det gäller autografer så ser jag det som att man stör, är i vägen, är besvärlig. Och jag vill ju inte besvära Gud Foppa liksom. Även om han säkert är van, men vadå, det är väl inte direkt ovanligt att man tröttnar på saker man är van vid? Och det måste ju vara sjukt tröttsamt att måsta skriva autografer vart man än kommer?

Men I did it. Jag trängdes, jag sträckte fram inte bara en, utan två böcker (Joanna måste ju oxå få ♥) och jag fick Kungens autograf. Att däremot sälla sig till mängden och be om en bild tillsammans med honom, där gick min gräns. Klart det vore kul med en sån bild, men nån måtta får det vara. Faktiskt. Jag är fullständigt nöjd över att ha en signerad bok jag. Det var värt pinsamheten :)


Mobilblogg

Och så ett meddelande från en av Erikas rondell-agressiva personligheter:
MEN ANVÄND BLINKERS FÖR HELVETE ERA EFTERBLIVNA JÄVLAR.

End message.
;-P

Men hurrni, ni missar poängen

Jag VILL ju baka småkakor. Jag tycker det är roligt. Jag ska baka annat med, muffins o sånt, och så blir det troligtvis nåt ytterligare som komplement till tårtan (tårtorna, haha) men jag vill ändå baka småkakor. Jag vet att allt inte kommer gå åt, jag hade huuur mkt kakor kvar som helst i frysen senast det begav sig, men det är inte det som är poängen. Poängen är att jag VILL baka, även om det är små jobbiga småkakor som blir totalt onödiga i slutändan.

Men tack ändå för kommentarerna, kul att ni engagerade er =)

Baka baka, liten kaka

Hjälp mig! Ge mig tips!

Sitter och klurar på vad jag ska baka tills jag fyller år. Ja jag vet, jag är ute i god tid, men det gör väl inget. Finns ju frys. Förra året hade jag gaffelkakor, kolakakor, drömmar och syltkakor/wienerlängder (tror jag de heter?) och kanelbullar, så frågan är ju om man ska köra på samma sak igen eller om man ska ge sig på något nytt. Men i så fall - vad? Jag har lite fantasibrist, så hjälp mig nu!

Mobilblogg

Jag kan inte riktigt förklara det utan att verka knäpp. Men å andra sidan ÄR jag knäpp så det är väl bara att gilla läget!

Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag fryser. Jag tror dock inte att ens jag själv insåg hur mycket jag faktiskt fryser innan jag hade legat i fosterställning i sängen och huttrat i x antal minuter.

Man kan säga såhär: för att vara en tjej som vägrar gå med på att sommaren börjar gå mot sitt slut förrän efter hennes födelsedag, vilken är ungefär så långt bak i augusti som man kan komma, så blev det helt plötsligt väldigt mkt extra tyg i sängen. Överkastet fick slängas över täcket, och en filt likaså. På med strumpor, trosor (ja jag sover naken, nu fick ni veta det med) och ett långt linne.

Nu kvarstår nattens förhoppningsvis sista fundering: ska jag ta på mig byxor med? För jag fryser fortfarande, om knäna....!

Jenna Marbles

Okej, hört talas om den tjejen förut? Jag hade inte det. Och neeej, det är inte en porrskådis (inte vad jag vet iaf, så noga har jag inte gjort research). Hittade ett youtube-klipp i en annan blogg och nu har jag suttit och kikat på fler av hennes klipp. Fuckin' hilarious! :D Galet awesome tjej alltså.








Hahahha hon är inte frisk i huvudet nånstans, så sjukt kul! :D

Okej, NU ska jag gå o lägga mig. Kanske.

Regnet det bara öser ner...

Tog bort förra inlägget. Kände inte riktigt för att lufta de funderingarna med hela världen, speciellt inte med tanke på att det mesta säkert sitter i mitt eget huvud.

Jag har precis kollat klart på sjätte säsongen av Greys, och nu har jag ingen fler box. Resten av avsnitten finns på datorn, men det orkar jag inte engagera mig i. Nu sitter jag istället och lyssnar på musik. Sån där musik som gör att man lätt gräver ner sig lite extra i de där tankarna som man engentligen borde kasta långt åt fanders. Men man har sånna stunder ibland, när man vill "gotta sig i misären", haha.

Genom musiken hör jag regnet utanför. Det regnar ordentligt mycket just nu, och jag hoppas verkligen att det inte kommer någon åska med köpet. Vad jag skulle vilja just nu... Att ha dig här... att få krypa ner under täcket, gömma sig och bara vara nära. Jag fryser. Fryser! Det ska inte vara så. Himla dumheter. Inte frysa i augusti... Värm mig! Det är ingen order, bara en önskan... :)

Jaja... Jag ska krypa ner under täcket nu... Ensam... Som omväxling... Nooot. Haha :) Fast jag har ju hårbollarna förstås, bättre sällskap än inget det. Nu ska jag drömma om.... äh, I'm not telling you. Godnatt.

[Bildkälla]


Ispremiär-bilder till förbannelse


Emma: Ispremiär = Hockey. Ok?

Bilderna vart inget vidare, förstås. speciellt inte bilderna på eftersnacket med Ulf Samuelsson Franco Bergman, Foppa och Näslund, jag skyller på de elaka röda lamporna som var riktade framåt.


Emelie och Elin väntar på att få autografer


Susse och Danielsson signerar Evelins tröja ^^


K-fop och OKT signerar med :D


Även Madsen och Tellan satte dit sina kråkfötter


Skröders signatur fick plats den med. Emelie valde att låta Susse, Skröder och Madsen signera hennes mobilskal. Min idé, för övrigt!


Evelins fantastiskt snygga, och mass-signerade tröja. Lätt att hon ska ha den på sig när jag fyller år!


Daniel Sedin hyllades. Snabbt gick det, snabbt var det över.


Skills-competition, bandylandslaget vann, jävligt rappa grappar!


Strafftävling som Modo vann utan problem. Några riktigt fina straffar fick vi se, och många bra räddningar av våran grabb.


Sen blev det 15 minuter hockey. Sååå nice! :D Synd att det inte var "riktig" hockey bara :P


Grabbarna i båset gör sig redo för 15 minuter bandy


Tellan fick leka bandymålis och gjorde det bra! Ja, förutom utkastet som kom rakt upp i luften då vill säga... Hihi!


Skröder gör sig redo för att göra ett bandymål (han fick dock inte ens bollen, hehe)


Tack för matchen


Modos A-lag och Svenska Bandylandslaget. Awesome!


Emelie umgås med fina grabbar inne på arenan ;)


I väntan på eftersnacket (som var typ 30 minuter försenat eftersom "de hade inte hunnit äta än")


Samtalsledare var chefsredaktören från Allehanda, han gjorde ett riktigt bra jobb! Och i "panelen" fanns alltså Ulf Samuelsson, Franco Bergman, Peter Forsberg och Markus Näslund. Mkt intressant och underhållande!


Den där Foppa är ju en kul kille... :P


Peppad!

Okey Emma, varning för hockeyinlägg! Kapisch?

Sjukt taggad inför morgondagen. Ska bli så skoj att komma upp till Övik igen! Tycker fortfarande att det är synd att inte Joanna kan följa med, men det är väl sånt livet är. Jag ska se till att både jag och Joanna får varsitt exemplar av 90-årsboken, och med lite flyt så kanske vi kan få dem signerade med.

"Vid ispremiären 6 augusti finns boken till försäljning hos MODO Hockey.
Priset för boken är 179 kr och i samband med bokreleasen kl 14:15 kan ni få den signerad av några av bokens alla profiler."

Awesome! Ja, om vi nu får dem signerade, vill säga. Får väl se vilka "några av bokens alla profiler" är, men förhoppningsvis Foppa och Macke åtminstone. Att tvillingarna är där och signerar är väl kanske lite väl mkt att hoppas på kanske, men det kan ju finnas andra high profile-grabbar på plats! Kändiskåt? Jaaajjamen.

Ja hur som helst, sjukt peppad! Sjuuuukt peppad!

Happy for you!

Idag blev det äntligen fisk för fiskaren, det var väl på tiden kan tyckas.. ;) Hur som helst, stort grattis och jag är glad för din skull... :)

On the road again..

Lite annan destination idag dock.

Nu är maten intagen och jag är mätt och belåten. Nu hoppas jag att magen accepterar detta så jag slipper ytterligare magknip, lite less på det faktiskt. Hur som helst så ska jag strax sätta mig i bilen och styra kosan upp till Härnösand för att möta upp Emelie, och sedan blir det vidare till hennes föräldrar ute i Älandsbro eftersom hennes pappa ska hjälpa mig att ta en titt på vindrutetorkarna inför morgondagens Öviks-resa.

Ja det har jag kanske inte sagt, imorn ska jag ju till Övik. Modo har ispremiär och 90-årskalas, så jag, Emelie, Elin och Emil ska dit. Snacka om E-resa! The only way to go. Saknas dock en "J" i bilen, nämligen Joanna. Men eftersom hon valde att åka till Venedig istället (dåligt val.... :P ) så får det bli eeee-bil istället. Ska bli ordentligt kul iaf, har ju haft hockeyabstinens bra länge nu så det kommer nog inte kännas fel på en fläck att kliva in i Fjällräven och se grabbarna grus gå på is.

Woop woop!

Nej men om man skulle ta och ge sig iväg kanske. Lite tidigt att åka redan nu kanske, men jag vore väl inte mig själv om jag inte var ute i god tid. Dessutom har jag inget vettigare att göra hemma heller, rulla tummarna blir så tråkigt efter ett par varv.

Hockeytävling! :D

Kejsarinnans nya kläder

Har hämtat ut mina Ellos-kläder, gött med lite nytt!
Nu var det ju iofs inte speciellt mkt som jag köpte, men ändå.

Knäppa-bilder-på-sig-själv-i-spegeln-med-mobilen-bilder is the shit, eller hur?
Men jag gillar tröjorna iaf!

Så mkt roligare än digitalt!

Nu har jag pysslat med fotoalbumet i ett antal timmar (inte alla just precis just nu alltså, utan spritt över ett par dagar), dekorerat framsida och insida, satt in 104 bilder i albumet, och ramat in sex av de förstorade bilderna. Har fortfarande tre förstoringar som ska ramas in, en bild på pappa, en bild på Emma och Evelin, och en bild på mig och Naomi. Måste dock hitta ramar som passar bättre än de jag använt hittills, måtten stämmer inte riktigt överens på de tre sista bilderna.

Anyway, känner mig riktigt nöjd med mitt fotopysslande. Så mkt roligare med fysiska bilder än med digitala! Förstoringarna ska upp på ena sovrumsväggen, tror jag. Hade gärna haf nån i vardagsrummet, men jag orkar inte bråka med de jävla betongväggarna. Enklare med sovrumsväggen då. Men det får bli ett framtida projekt... typ... till helgen :)

Utebliven bloggdag

Man kan säga att jag har haft annat för mig idag. Men jag tror vi lämnar det så! Dumma mage...

Igår var en fin dag iaf. Åkte upp till Sollefteå och träffade ♥ en snabbis. Jag visste ju redan när jag åkte att det inte skulle bli så mkt umgänge, men jag hade lite abstinensbesvär så det fick bli så ändå. Trevligt det som var iaf, och jag fick hjälp att skruva lite i bilen innan jag åkte. Dock inte direkt till någon nytta, eftersom den var lika "trasig" igen när jag kom till Långsele.

Väl tillbaka i hemstaden så sammanstrålade jag med Emma och Therese nere på Ågläntan för att inta lite mat. Så mkt mat blev det dock inte när vi kände oss lite besvika av menyn, så det blev mackor istället. Mättande, tyckte iaf jag, men kanske inte så att man känner "Åh, hit ska vi gå och äta fler gånger!". Denna där ringde medans vi satt och åt, och Emma o Therese skrattade åt mig. "Erika, du är så rolig! Du ser så lycklig ut!". Well, det är svårt att låta bli... :)

Efter maten blev det bio. Vi kollade på Bad Teacher. Ni som följt min FB-logg har redan sett mig kalla den Bad movie. Herregud, jag blev riktigt besviken. Halvskrattade kanske 2-3 gånger under hela filmen, annars satt jag mest och småstörde mig och undrade vad poängen skulle vara. Länge sedan en film på 1,5 timme kändes såååååå lång. Okej, den funkade dugligt som tidsfördriv, men hade det inte varit för det trevliga sällskapet så hade det känts som ett totalt bortkastat biobesök. Faktiskt.

Just nu... Just nu känner jag mig sällskapssjuk. Trött, men sällskapssjuk. Nån att krama på under nattens mörka timmar hade ju inte suttit fel på en fläck, men det får man väl fortsätta drömma om. Och drömmer, det gör jag en hel del...

Jag brummar fram så glatt

Det kan nog bli en bra dag av det här ändå.

Gårdagen var super, eller ja, kvällen iaf. Andreas ringde och frågade om jag skulle med ut en sväng, så vi åkte o åt, och sedan upp på Södra Berget och tittade på utsikten från utsiktstornet. Tänka sig, jag visste inte ens att det fanns ett torn där med. Bra koll? Efter det åkte vi iaf hem till mig och spelade GuitarHero, plågade katterna med kloklippning (de är inte ens lite frivilliga till det, omöjligt att göra när man är ensam), bytte lampor i min taklampa i sovrummet, pratade bilreparationer och massa annat gottigt vän-prat. Världens bästa ♥

Imorse däremot har jag varit småpurken hela förmiddagen. Vet inte riktigt varför, bara har sånna dagar ibland. Men sen kom jag fram till att jag ska bjuda in mig själv till fiskaren i Sollefteå, sagt och gjort och nu är det vad som står härnäst på schemat. Har ätit lite nu, ska "piffa till mig" (haha) och sen åka iväg.

Ikväll blir det middag och bio med Emma och Therese, ska bli skoj att träffa tjejerna igen, det var ju ett tag sen sist! Men nu: lite sol-stekt/ugnsbakad-erika-i-bil med destination Sollefteå ♥

Jo förresten, förstoringarna av mina framkallade bilder kom idag med. Sjukt nöjd!

(Andreas kallar det sängkammarblick, whyyyy?)

Det känns helt rätt

Ni vet den där härliga känslan när man bestämt sig för något, och är helt tillfreds med det beslutet? Varenda fiber i kroppen säger att det här är 100% rätt, det finns ingen tvekan, det är bara rätt? Ni vet den känslan?

Jag har den känslan just nu.

Det känns helt rätt att äta pastasallad en varm dag som den här. Verkligen, helt rätt.
Mums.

Fotoframkallning!

Idag kom del ett av mina framkallade foton! Alla "små" bilder, vill säga. Förstoringarna kommer i en andra leverans som jag fattat det. Men jag måste säga att jag är vääääldigt positivt överraskad! Egentligen var det bara kanske 2-3 bilder som inte höll måttet, så att säga, men det beror ju helt och hållet på upplösningen av originalbilden. I princip alla bilder som är tagna med nya mobilen är helt fantastiskt bra, och självklart även de bilder som är tagna med Andreas kamera. Men även de bilder som är tagna med min gamla mobil är mer än godkända, så jag är sjukt nöjd. Nu ska jag införskaffa mig en sån fotobok, inte ett fotoalbum, och sånna fotohörn och en nice penna, sen blir det fotopyssel så det står härliga till.

Varför inte ett fotoalbum? Jo, för att de bilder som är tagna med HTC:n är i nåt slags bredbildsformat (ja, jag har valt det själv), så isf måste jag hitta nåt speciellt album för dem och det orkar jag inte. Mkt roligare med fotopyssel med :)

Nu ser jag fram emot att få fram förstoringarna med så jag kan rama in och sätta upp på väggen. Spännande!

Duktig Erika!

Igår fick jag en hel massa saker gjorda. Eller ja, om man jämför med hur mkt jag gör på en vanlig typisk erika-dag, vill säga. Först åkte jag och tvättade bilden. Och då kan jag bara ge ett tips till er övriga: Tvätta inte bilen iklädd klänning om det blåser ute. För då blir man blöt. Klänningen blir blöt. Fötterna med, om man bara har tofflor, fast den delen hade jag räknat ut i förväg. Jag har alltid tänkt att det är ett talesätt, men det gick faktiskt att vrida ur vattnet ur klänningen när jag var klar med tvätten. Men bilen blev ren och fin!

Med blöt klänning och blöta fötter så satte jag mig sedan i den rena bilen och begav mig till lillasyster. När jag kom dit var hon i full fart med att förbereda en äppelpaj, som jag inte skulle få smaka på. Good shit, jag tycker inte om äppelpaj ändå.. ^^ Evelin fick iaf en skallra och en bit-leksak och de verkade väl funka båda två, även fast hon var mer road av bit-fisken. Lilla sötskiten.

Det blev en liten sväng förbi Birsta på hemvägen, dags att börja ladda upp inför födelsedagskalas... Jaaa, jag vet att jag är ute 100 år i förväg, men det bjuder jag på. Det är ju inga grejer som blir dåliga, så då kan man lika gärna förbereda sig :P

Vid 18-tiden ringde mamma och sa att Leif och hans vän skulle repa lite inför dopet, och frågade om jag skulle komma bort. Så det gjorde jag ju då. Det skulle dock dröja ett tag innan spelemannen (jag kommer ju inte ihåg vad han heter, fy mig) skulle dyka upp, så då passade jag och mamma på att städa min bil invändigt med. Skura mattorna, dammsuga, göra ren fönster, instrumentbräda, dörrkarmar (heter det så på bilar med?) osv osv. Nu har jag fiiiin bil! Det enda som saknas är en wunderbaum med doften ny bil, då hade det blitt åka av... ;P

Repetitionerna sen gick iaf riktigt bra. Lite svårt eftersom vi inte har några noter, men de fixade till ett bra komp på första låten och den satt rätt bra ganska snabbt. Den andra har vi dock inte gett oss på än, men det kommer nog bli bra det med!

Natten ägnade jag åt att göra en städning på datorn, städat bort massa dubletter som bara legat i olika mappar för.. nöjes skull? Onödigt. Nu har jag rensat upp en himla massa utrymme iaf, så det var ju alltid nåt. Nöjd!

Nu ska jag åka till Lögdösjön en sväng tänkte jag, känns som en strand-dag idag. Måste åka förbi stallet nån dag med och ta reda på de sista grejerna... Usch, så tråkigt det känns att vara hästlös.. :((

Förlåt i förskott

Jag tänker åka och tvätta bilen strax, så jag tänkte be om ursäkt i förskott för regnet som kommer komma.

Var uppe vid 6-tiden imorse, inte frivilligt kan jag tala om, men jag hade sååååååå jäkla ont i ryggen så det går inte ens att föreställa sig. Även nu i efterskott kan jag inte riktigt fatta hur ont jag hade, men jag minns att det var allt annat än angenämt. Efter att ha gått omkring, använt värmekudde, knaprat ipren och gjort allt annat jag kunde komma på, så hittade jag nåt sätt att ligga på som inte var dödande smärtsamt, så då somnade jag. Och sen jag vaknade igen så har jag inte känt nåt alls. Kroppen är konstig, alltså.

Aja, nu blir det biltvätt, och sen ska jag svänga förbi hos syrran en snabbis och lämna Evelin-grejerna. Yay me.

Och så passar jag på att kasta iväg ett grattis till Mange som fyller 30 år idag!




RSS 2.0