Tjejsnack och lite till

Funderar seriöst på att lägga ner tjejsnack. Delvis för att jag inte har nån dator och delvis för att det känns onödigt och tidskrävande även om jag har dator. Men nu gör jag en omgång med en hög tjejsnack inför Sundsvall. Har inget bättre för mig ändå!

Vecka 39
Sommaren 2007
Ämnet kommer från Doris

 • Vad minns du mest (förutom regnet) från sommaren 2007?
  Mja det var ju regnet man minns bäst. Och den dagen jag hämtade David på arlanda.. Jeez så många fjärilar det kan få plats i en mage?! Mamma hälsade på, då var det fortfarande sommar. Sen så flyttade jag ju med, till Tenhult. Och började i skolan! Det är nåt värt att minnas.. :-)
 • Har du haft en skön sommar? Motivera gärna!
  Mjovars, har väl inte gjort så himla mkt. Fade-ade ut min sjukskrivning genom att arbetsträna på Uppegården, och det var ju både slitigt och skönt!
 • Har du rest något, var? eller stannat på hemmaplan?
  Inte rest något, bara varit hemma! Hemma i Jönköping alltså.
 • Är det viktigt för dig att ligga på stranden och få fin färg?
  Nej, det kan jag inte påstå. Jag gillar att vara på stranden och bada, men jag har inte tålamod att ligga och steka..
 • Vad är din favoritsyssla på sommaren?
  Jag har nog ingen direkt favoritsyssla. Men bada är ju trevligt.


Vecka 40
Djur
Ämnet kommer från Alexzandra
 • Vad har du för favoritdjur?
  Hästar, hundar och katter
 • Vilket djur har du alltid drömt om att få träffa/se i det vilda?
  Vildhästar vore ju riktigt häftigt att se. Sen när man kollar på Animal Planet och ser de där buddhisterna med sina tigrar så blir man ju sugen att åka dit och gosa lite. Med tigrarna alltså.
 • Vad för slags djur skulle du vara om du var ett djur, varför?
  Skulle nog må rätt gott som katt. Sköta sig själv, få mat och vatten och jag väljer själv när jag vill vara social... Hehe
 • Vilket djur är du mest rädd för, varför?
  Jag gillar verkligen inte spindlar och ormar... Jag och David såg häromdagen en spindel i hans trapphus som var 2-3cm stor, jag höll på att skita på mig. Det kröp i kroppen på mig hela natten. Usch!
 • Har du några djur? Vad/vilka?
  Jag har mina två älskade katter, Chefen och Kapten :-) Kommer sakna dom när jag är i Sundsvall! :-(


Vecka 41
Bröst
Ämnet kommer från Alexzandra
 • Kontrollerar du dina bröst ofta själv/går på mammografi när du ska?
  Nej, jag kontrollerar de nog inte medvetet mer än nån gång man hört nåt speciellt på nyheterna eller nåt. Sånna tillfälliga infall, typ. Mammografi har jag aldrig varit på, vet inte när man ska börja med sånt.
 • Är du orolig för bröstcancer?
  Nej, har faktiskt aldrig tänkt tanken. Men så är det väl med det mesta; "Det händer inte mig"
 • Vad är bröst för dig? Något kvinnligt, något man matar sin bebis med, något sexigt, bara en jobbig sak, annat?
  Hehe jag skulle vilja säga att det är allt av det ovanstående! Det är kvinnligt, de hör till det sexuella, jag ser amning som något naturligt, även om jag inte har en aning om hurvida det skulle vara nåt för mig eller inte. De kan vara jobbiga, framförallt när det gäller träning, men oftast gillar jag dom nog :-)
 • Är du nöjd med dina bröst, eller skulle du vilja förminska, förstora, annat, varför?
  Ptja, jag är nog rätt nöjd. Skulle varken vilja förminska eller förstora.
 • Dolly Parton har ju försäkrat sina bröst, är det något du skulle kunna göra? Motivera.
  Hahaha näe absolut inte.. Rika människor skapar vägar att slösa pengar fastän det egentligen är helt meningslös.. Jeez..


Vecka 42
Relationer
Ämnet kommer från Ewelina
 • Vem är den människa som du vet att du alltid kan komma till oavsett?
  Jag har nog egentligen ganska många sånna. Just nu är det väl framför allt mamma. Mamma är bäst i världen. Syrran och pappa går inte heller av för hackor. Och David är underbar. Och så har jag ju så många underbara vänner med. Hur ska man kunna välja en?!
 • Vågar du rangordna dina vänner och bekanta i vilka som betyder mest? Kan man göra det eller inte?
  Jag vet inte om det handlar om att våga eller inte våga. Min familj är såklart de som betyder allra mest för mig. Men det är inte bara blodsband som räknas som familj alla gånger heller. David hör till familjen, hans familj hör till familjen. Mina närmsta vänner hör till familjen. Men nej, jag tänker inte rangordna mer än att familjen betyder mest.
 • Har du blivit sviken av en vän någon gång? Hur/När? Känns det fortfarande?
  Ja, det har jag. Relativt nyligt. Tänker inte gå in på det, för det känns inte rätt att göra det här. Men när någon man litar på, någon man tycker väldigt mkt om, försvinner spårlöst ut ur ditt liv, då känns hela vänskapen som en bluff, något som bara var där i väntan på något annat eller något bättre.
 • Känner du att du har en bra relation till människor omkring dig?
  Ja det tycker jag. Jag tycker att de flesta av mina relationer bara har blivit bättre sen jag lärt mig att stå upp för mig själv. Nu vågar jag äntligen säga var JAG tycker, istället för att bara hålla med folk hela tiden. Heja mig!
 • Vad tror du andra tycker är din bästa/sämsta egenskap?
  Hahah oj, den var svår... Bästa är väl kanske att jag är snäll och omtänksam, kanske rolig ibland? :-) Sämsta... det kan kanske vara att jag kan vara rätt dömande. Och att jag kan tycka saker som jag inte kan "klämma fram"... :-) Men det sista håller jag iaf på att bättre mig med!


Vecka 43
Miljö (Min kommentar: Oh shit, verkligen inte mitt ämne... haha)
Ämnet kommer från Jenny

 • Är det viktigt att man gör något aktivt för att förbättra för miljön?
  Ja, jag antar det. Men jag kan inte säga att "Det är självklart att det är viktigt" när jag inte direkt lever upp till det själv.
 • När du handlar mat, väljer du då kravmärkta varor framför de som inte är det?
  Nej, handlar sällan kravmärkt faktiskt. Tänker inte på det.
 • Väljer du att åka kollektivt om det finns möjlighet till det dit du ska?
  Nja, ska sanningen fram så föredrar jag bil. Fast det beror iofs på vart jag ska! Är det någonstans dit det går bussar ofta och/eller med smidiga byten så är det helt okej. Men om det tar över en timme att ta sig någonstans med buss dit det skulle ta 10 minuter med bil, då är det klart man väljer bilen...
 • Vad väljer du helst, nyproducerat eller second hand?
  Kläder vill jag absolut ha nyproducerat. Om det inte är nån jag känner som haft kläderna. Att köpa kläder på second hand skulle jag inte kunna göra, det skulle krypa i kroppen på mig.. Sorgligt men sant. Möbler däremot tar jag gärna på second hand.
 • Kan du ge något tips på vad man kan göra för att förbättra för miljön?
  Kör bränslesnåla bilar, åk kollektivt, sopsortera... Det finns ju rätt mkt man kan göra, men som sagt, känns fel att skrika mig hes för att andra ska göra saker som jag inte heller gör.


Det var det. Vecka 44 har inte kommit än. Verkar vara slut med att frågorna kommer på måndagar. Vilket iofs oxå bidrar till att jag inte orkar fortsätta. Förut var det verkligen en måndagsritual, jag gillar inte att sitta och "vänta" på att frågorna ska droppa in. Nåja, detta var senaste högen frågor iaf. Tjingeling

Dagens skratt...

... kom för ovanlighetens skull inte från någon av pappas störda mail. Inte enbart, i alla fall. Ska dock inte gå in på det mer än så, för jag har lovat att uppföra mig.

Magen beter sig mkt bättre nu, om någon undrade. Jag har inte blödit ngt sen lördagkvällen, och jag har knappt haft ont i magen alls. Lite igår bara, men inget idag. Såå otroligt skönt! Blir inget återbesök innan Sundsvall heller, utan vi avvaktar tills efteråt. Det blir säkert bra. Jag gråter ju inte om jag slipper den undersökningen heller förstås. Huua..

Snart är det dags att åka norröver! På onsdagmorgon åker vi, jag längtar! Inte efter själva bilresan kanske, men efter destinationen, och allt som finns där uppe :-) Vi har inte gjort upp några direkta planer, utan det känns mest som att vi gör det som faller oss in. Men vad har vi planerat då? För några få planer finns ju förstås.

+ Umgås med familjen! Träffa både föräldrar, syskon, gärna mostrar och farmor förstås. Även inneboenden och husdjur ska träffas, hihi.
+ TÄVLA! Jag ska rida Diana i Hubertusdressyren på fredag, LÄNGTAR! Blir nog LB:1, funderade på LA:1, men det känns.. äh, lättare att lära sig LB:1 ;-)
+ Troligtvis rida Diana fler gånger. En gång räcker ju knappast.. :-)
+ HOCKEY! Jag och Joanna (och kanske David?) ska åka till Övik och se Modo - Linköping :-)) Heja Modo!
+ David ska eventuellt va på "grabbkväll" med Mange och hans medarbetare, eller vad man ska säga, på lördag. De ska kolla på sport, spela tv-spel och dricka öl :-) Blir säkert skoj för dem!
+ Träffa brudarna och kanske äta en bit god mat :-)
+ Landslide har spelning som förband för Elin Sigvardsson! Får syrran loss biljetter till mig och David så blir det en musikalisk torsdag!

Nåt mer? Troligtvis, men jag kommer inte på just nu. Kan ju vara skönt att ha nån ledig kväll med.. :-) Ska iaf bo hos Mor och Leif, blir nog trevligt tror jag!
Nu ska jag kolla klart på Pokerfejs, tror jag äntligen fattat hur det funkar. Sen ska jag dra sladden bort till TV:n så jag kan ligga i sängen och kolla på TV. Just nu kollar jag ju på projektorn... Me like.. :-) Fast man får lite ont i nacken om man inte ligger bakåtlutad och tittar. Men men. Gött med stor bild iaf!

Wellwell, good night people.


Tänk så bra livet kan vara...

Inser ni att man nog uppskattar livet allra mest när man nyss mått dåligt, och sedan mår bra igen? Sådan är åtminstone jag. Eller öht när man överkommit något som man innan ansåg vara helt hopplöst. Nu är dock mitt scenario det första.

Känsliga läsare varnas, för här sparar jag inte på detaljerna.

Vaknade igårnatt vid 02 av att jag hade fruktansvärt ont i magen. Jag är alltså van att ha ont i magen, kom detta ihåg, och det här var utan tvekan det värsta jag någonsin varit med om. Satt nog på toa i 45 minuter innan den första lilla pluppen kom ut. Några små pluppar följde inom den närmsta kvarten, men magontet bestog. Satt i kanske 30 minuter till innan (känsliga läsare - blunda nu!) resten av maginnehållet kom ut i en väldigt lös form. Pustade ut och gick och la mig igen. Mag-ontet satt kvar. Dröjde inte länge innan jag fick knalla in till toaletten igen. Ingen lycka. Det rann lite, och jag fick blod på papperet, men tänkte inte mer på detta. Gick och la mig igen.

Detta senaste scenariot, med rinnandet och blodet, upprepades i princip resten av dagen. Jag gick och la mig, magen gjorde ONT, jag gick på toa, det rann, jag gick tillbaka till sängen. Men magontet gick aldrig över. Vilket är ovanligt, för när jag väl har ont i magen så brukar det krävas kanske 2-3 toabesök och sedan går det över. Men inte idag alltså.

Vid 14.30 ringde jag till jourcentralen. Lika bra att fråga om det är något som behöver kollas upp eller om man bara ska härda. Jag berättade min historia för sköterskan, hon frågade bland annat om jag hade sett blod i avföringen. Jag svarade att det inte är något jag tänkt på eftersom David har en sån grej i toaletten som färgar vattnet blått. Jag sa dock att jag efter varje besök haft blod på papperet och hon sa att om det hela fortsätter så skulle jag åka till akuten. Ungefär 1,5 timme senare bestämde jag mig för att åka till akuten, David skjutsade mig.

Fick först sitta och vänta i ungefär 2 timmar. En sköterska kom och ropade upp mig, och sa att jag först skulle göra ett urinprov. Sagt och gjort. Samma sak hände som vid alla mina tidigare toalettbesök, det "rann" lite och denna gången, i klart vatten, så såg jag ju att det var ju ingen avföring alls, det var bara blod. Jag berättade för sköterskan hur det var, och hon skickade iväg oss till ett rum längre bort i korridoren. Hon kom tillbaka, ställde lite frågor, och ungefär en halvtimme senare kom läkaren. Hon klämde, kände, ställde frågor och gjorde undersökningar. (Undersökningarna ska jag inte berätta om). Till slut kom hon fram till slutsatsen om att jag ju faktiskt blöder någonstans i tarmen, men troligtvis längre upp eftersom hon inte kunnat se något. Jag ska komma tillbaka för fler undersökningar och provtagningar på tisdag bestämdes det, en kvinna från lab kom och tog lite blod ifrån mig, och sedan fick vi åka hem. Klockan var då runt 21.

Det är ju oxå ett sätt att spendera en dag.

Idag känns det bättre. Jag har fortfarande ont i magen, men inte alls lika illa som igår. Peppar peppar. Det kommer och går. Men jag kände imorse, när jag vaknade helt utan ont i magen, att det är rätt fantastiskt att leva. Att leva utan ont i magen. Himla super faktiskt.

Nåja

Nu har jag inget mer att skriva för närvarande. Ska ta och kolla på lite desperate tror jag. Känns som att det kan vara trevligt ;-)

Förresten...

Vad är egentligen "Kalasfärs"?
Det var gårdagens lunch på skolan, men eftersom vi hade självstudier på eftermiddagen så stannade jag inte kvar på lunchen. Men frågan kvarstår; Vad är egentligen "kalasfärs"?

Hur farligt är egentligen Facebook?

Har du också sett tv-inslagen och läst artiklarna i diverse tidningar? Akta dig för Facebook! Yeah yeah. En sak har jag lärt mig under min tid som aktiv internet-fjant, och det är att aldrig lägga ut bilder eller information på internet som kan vara känsligt för vissa. Visst, just de där "vissa" som inte borde se vad jag nu publicerat kanske inte får se det, men många andra lär ju se det. Och vad är det som hindrar ett rykte från att nå fram till den det inte ska nå? Snurrigt, ja. Men förstår någon vad jag menar?

Om du tänkt publicera något du inte kan stå för, lägg för guds skull inte ut det på internet.

Jag har delvis lärt mig detta från min egna misstag, men främst från andras. Men det är faktiskt inte så svårt att räkna ut att man inte ska lägga ut sina "hemligheter" på internet, något av det mest offentliga du kan hitta.

Facebook då? De äger rättigheterna till min information och bilder i all evighet. Jaha. Och vad ska de ha min info och mina bilder till? Jag känner faktiskt att det kvittar. Jag har ingenting på facebook som jag skäms för, långt ifrån. Visst, det är fult av Facebook att ta rättigheter till folks privata information, men å andra sidan så står det ju ändå i "kontraktet". Fast hur många läser där?

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men lägger man ut saker på internet så får man räkna med att det kommer att synas. Oavsett vem som har rättigheterna.

Det känns inte riktigt bra...

... att vi ska ha diskussioner kring Marie Blidings bok idag, och jag har inte ens läst ut den. Och de små berättelserna sedan, som vi skulle ha skrivit till varje kapittel, de har jag heller inte gjort. Eller ja, en berättelse har jag skrivit, av 4. Bättre än inget, men absolut inte bra. Vilket platt-fall. Hade tänkt rå-plugga igår, men det blev inte så mkt med det. Dagen försvann med födelsedagsmiddag och presentinköp och större delen av kvällen satt jag och David och pratade om allt mellan himmel och jord. Ett mkt givande och bra samtal, och jag ångrar faktiskt inte att jag gjorde det istället för läxorna. Fast det känns så klart inte heller bra att inte ha läst hela boken. Men det ordnar sig väl på ett eller annat sätt.

Nu ska jag göra mig klar för skolan. Kan ju alltid skumma igenom boken lite på bussen så man har lite koll på vad det står.. :-)

JAG VILL HA TILLBAKA MIN DATOR NU!

Nu är julen här!

Man kan åtminstone tro det. Var ute i affärsdjungeln igår för att hitta födelsedagspresent till Davids pappa (samt en matta eller nåt på IKEA åt mig själv), och var bland annat på IKEA och Rusta. Framförallt på Rusta så blev man dränkt i julprylar! Det var tomtar och glitter och julkort och belysning och det ena med det tredje. Herregud, jag vet att temperaturen sjunker, men VARFÖR måste man ta fram julgrejerna i oktober? Allvarligt talat.

Nu ska jag göra mig klar och åka hem och utfodra djuren, sen ska jag åka lastbil med David till Linköping. En lugn och skön tur, åtminstone för mig som "börjar" nu. David däremot åkte igårkväll, sov i göteborg, och är väl på väg till Jönköping nu antar jag.

God jul allesammans

För första gånger på över 1,5 år...

För det första så är det första gånger på väldigt länge (oxå garanterat över 1,5 år) som jag har fler än 2 par hela byxor i min ägo. Jag äger nu två par jeans och ett par svarta "kostymbyxor". Men det mest fantastiska är: För första gången på över 1,5 år (kanske tom det dubbla, det var VÄLDIGT länge sedan) så har jag byxor i rätt längd! Jag är nämligen en människa som har väldigt korta ben. Eller väldigt korta vet jag inte, men jag får alltid alltid alltid vika upp alla byxor som jag köper. Igår var jag och David hos hans föräldrar, och hans mamma hjälpte mig att sy upp alla tre par byxorna. Alltså, hon instruerade och jag gjorde. Och det vart faktiskt riktigt bra! Visst, det ser alltid ut som ett hemmabygge när man gör det själv, men så illa vart det faktiskt inte. Sömmen är rak, och tråden är i samma färg som de andra sömmarna. Nöjd!

Annars är väl läget lugnt. Davids bil pajjade i söndags om jag inte har berättat det, nåt med kopplingen. Vi skulle bogsera den till verkstan igår, men då fanns det ingen bogseringskrok fram på lilla golfen, så david fick gott köra bilen till verkstan ändå. Jag ska hämta den där runt 15 idag, så därför har jag inte åkt hem än. David åkte och jobbade för ungefär en timme sedan, jobbar väl till runt 01 inatt, enligt schemat.

Den här veckan känns bättre än förra veckan. Ny vecka, nya tag. Jag har tagit itu med lite som har behövts tagits itu med, och det går åt rätt håll. Känns bättre nu iaf!

SIBAs 15 arbetsdagar höll alltså inte eftersom jag inte hört nåt om nån dator. Nån som vill gissa hur lång tid det kommer ta innan jag får tillbaka den? Vinnaren får.... en speciell hyllning i bloggen ;-)

Nu ska jag roa mig med senaste avsnittet av Greys. Gahh, att en tv-serie kan vara så beroendeframkallande, det är ju sjukt. Men men, jag är väl sjuk då ;-) Ska även roa mig med Desperate Housewifes och Ugly Betty innan bilen är färdig.. Dags att sätta igång då så man hinner! :-D

Hejdå med er!

Ny vecka, nya tag.

Förra veckan var ingen vecka som jag kommer minnas med värme och glädje. Den enda riktiga höjdpunkten var Ladies Night som jag blev bjuden på i födelsedagspresent av Anna, Emmelie och deras respektive (som dock inte fick följa med på showen, hehe). Riktigt bra och rolig show faktiskt, över förväntan. 

Vissmålen skickade iväg Van Damm i lördags, så nu har jag tappat "min" häst där. Känns astråkigt. Hoppas den ridskolan inte är nöjd med honom så att han kommer tillbaka. Fast det är nog inte så troligt.

Datorn är fortfarande på vift, om SIBA håller sitt max-15-arbetsdagars-tips så ska jag få den senast på fredag, men hur stor sannolikhet är det egentligen? Jag har ingen aning, jag var värdelös på sannolikhetsläran i skolan. Jag körde gissningsmetoden.

3 stycken "lärande samtal" den här veckan, vilket innebär 6 kapitel i Barn- och Ungdomspsykologin, och 6 st diskssionsfrågor. Hua. Intressant bok, men svårläst. Svåra ord och grejer. Well well. Det går säkert bra ändå.

Nu ska jag och Dave äta frukost, sen ska han skjutsa mig till skolan. Vi börjar inte förrän 12.30, men lite extra studietid på skolan skadar aldrig. Men som sagt, först frukost, magen kurrar.

På återhörande. Tjingeling

Ibland så kan man ju undra...

Känner mig som en liten olycksfågel just nu. Förra gången jag red på vissmålen sträckte jag mig i ljumsken - inte alls skönt. Någon vecka senare så åker jag ner i leran i hagen här på skolan. Igår red jag på vissmålen - och ramlade av. Well well, det är sånt man får ta när man håller på med hästar.

När jag var liten fick jag höra att man skulle ramla av 100 gånger innan man blev en "riktig" ryttare. Jag börjar undra om man inte ska öka det antalet till 500, för jag har nog nått min 100-gräns för länge sedan, och jag känner mig inte som en "riktig" ryttare.. :-) Ryttare är jag, men långt ifrån komplett!

Datorn har fastnat nånstans i nån verkstad, idag är det samma status som i fredags, nämligen att de inväntar svar från teknisk undersökning. Jag vill ha tillbaka den nuuuu! Galet att man kan sakna en dator... Fast å andra sidan hinner jag med mkt annat nu när jag inte har dator. Men ändå. I want it, I want it now!

Now is it lunch. Bye bye

RSS 2.0