Hur farligt är egentligen Facebook?

Har du också sett tv-inslagen och läst artiklarna i diverse tidningar? Akta dig för Facebook! Yeah yeah. En sak har jag lärt mig under min tid som aktiv internet-fjant, och det är att aldrig lägga ut bilder eller information på internet som kan vara känsligt för vissa. Visst, just de där "vissa" som inte borde se vad jag nu publicerat kanske inte får se det, men många andra lär ju se det. Och vad är det som hindrar ett rykte från att nå fram till den det inte ska nå? Snurrigt, ja. Men förstår någon vad jag menar?

Om du tänkt publicera något du inte kan stå för, lägg för guds skull inte ut det på internet.

Jag har delvis lärt mig detta från min egna misstag, men främst från andras. Men det är faktiskt inte så svårt att räkna ut att man inte ska lägga ut sina "hemligheter" på internet, något av det mest offentliga du kan hitta.

Facebook då? De äger rättigheterna till min information och bilder i all evighet. Jaha. Och vad ska de ha min info och mina bilder till? Jag känner faktiskt att det kvittar. Jag har ingenting på facebook som jag skäms för, långt ifrån. Visst, det är fult av Facebook att ta rättigheter till folks privata information, men å andra sidan så står det ju ändå i "kontraktet". Fast hur många läser där?

Jag vet inte riktigt vart jag ville komma med det här, men lägger man ut saker på internet så får man räkna med att det kommer att synas. Oavsett vem som har rättigheterna.

Kommentarer
Postat av: Wennie

Ja, vad ska dom riktigt göra med dom. Vad kan dom ha för nytta av mina fest bilder?

2007-10-26 @ 12:42:23
URL: http://wennie.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0